Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 15/2002
ze dne 18. dubna 2002

Zprávy z města a okolí

Město nabízí možnost směny pozemků

Zahájení stavby objezdu závisí na výběru zhotovitele

Na likvidaci ekologické zátěže v Tatře přijde 150 milionů

Zastupitelstvo bude opět jednat příští čtvrtek

Strážníci na kolech budou v ulicích k vidění častěji

Zastupitelé možná již uzavřou prodeje prostor na Štefánikově

Systém nakládání s odpady v Kopřivnici - I.

Pešlová opět napadla platnost jednání zastupitelů

Redakce hledá staré místní názvy pro vydání mapy města

Poliklinika ve spolupráci s VZP připravuje Den zdraví

Předvolební boje a sliby lidé moc nesledují,
někteří to dokonce považují za ztrátu čas

Soutěž pro kuřáky ’Přestaň a vyhraj’

Stíny

Dětští zastupitelé by rádi zakázali pití na veřejnosti


    [Top]    


Město nabízí možnost směny pozemků

K o p ř i v n i c e (hod) - Již dvakrát během dvou týdnů proběhlo jednání na radnici se zástupcem firmy Laird, s r. o., Odry Zdeňkem Piškytlem (nástupce firmy Draftex).

„Na jednání, které se uskutečnilo asi před třemi měsíci, jsme nabízeli firmě Laird směnu pozemků, a to pozemek Draftexu, který je v katastru Lubiny, za pozemek v Průmyslovém areálu ve Vlčovicích. Tam by nebyly takové problémy, které vznikly při iniciaci občanského sdružení Lubina. S touto směnou souhlasí i anglický ředitel firmy. Pan Piškytl ovšem v této chvíli neví, kdy a zda vůbec firma hodlá stavět a v jakém horizontu. Pro město není výhodné, aby pozemek v průmyslové zóně ležel ladem. Druhá varianta, o které jsme hovořili, je ta, že firma Laird bude sama hledat nějakého investora s tím, že mu sama tento pozemek prodá. Upozornili jsme na kritéria, která byla schválena zastupitelstvem pro prodej pozemků v průmyslové zóně. Tzn. pokud by Laird chtěl jinou firmu místo sebe, musela by i ona daná kritéria splnit. Do kritérií spadá otázka zaměstnanosti, životního prostředí, omezení těžkého chemického průmyslu apod. Ke směně pozemků bude nutný souhlas agentury CzechInvest,“ komentoval dřívější jednání se zástupcem firmy Laird Piškytlem starosta Jiří Tichánek.

„Při poslední schůzce Zdeněk Piškytl, zástupce firmy Laird, řekl, že firma má zájem o ucelený pozemek v průmyslové zóně. Pro nás to znamená, že firma by měla městu doplatit jednu třetinu z ceny pozemku v Lubině, která je ve výši pěti a půl milionů korun. Poté dojde ke směně pozemku za stejný v průmyslové zóně. Zda firma Laird získá pozemek v lukrativní části, je odvislé od toho, zda bude brzy stavět. V jiném případě dostane pozemek tam, kde nejsou přivedeny inženýrské sítě. Dále jsme jednali o úrocích z prodlení. Zde ke shodě nedošlo. Touto problematikou se budou zabývat právníci,“ uzavřel starosta.


    [Top]    


Zahájení stavby objezdu závisí na výběru zhotovitele

K o p ř i v n i c e (dam) - Na průběhu výběrového řízení na zhotovitele stavby závisí termín zahájení budování kruhového objezdu křižovatky ulic Záhumenní a Obránců míru. Pokud proběhne výběr provádějící firmy hladce, mohlo by se začít stavět ještě v květnu, vyskytnou-li se problémy, budou si muset řidiči na zlepšení situace na nejfrekventovanější křižovatce počkat o něco déle.

„Výběrové řízení na dodavatele stavby bylo již vyhlášeno a byly rovněž rozeslány nabídky. O dodavateli by mělo být rozhodnuto nejpozději do čtrnácti dnů,“ tvrdí šéf odboru dopravy Moravskoslezského kraje Ivo Muras. Firmy, které budou mít zájem o zakázku za zhruba osm milionů, musí předložit své nabídky do pondělí 22. dubna, o dva dny později pak výběrová komise vybere vítěze. „Pokud se nikdo proti rozhodnutí komise neodvolá, může se začít stavět v květnu. V případě, že tohoto právě někdo z neúspěšných kandidátů využije, celá záležitost se pozdrží,“ tvrdí místostarosta Kopřivnice Alois Janek. Odvolání by podle sdělení úředníků kraje mohlo znamenat i víc jak měsíční zdržení. Jak Ivo Muras, tak Janek se však shodují v tom, že letos bude rondel již jistě stát.


    [Top]    


Na likvidaci ekologické zátěže v Tatře přijde 150 milionů

K o p ř i v n i c e (dam) - Sto padesát milionů na likvidaci ekologických škod v kopřivnické automobilce Tatra uvolní Fond národního majetku, rozhodla o tom před nedávnem vláda. Peníze budou určeny na uhrazení nákladů spojených s vypořádáním se se škodami na životním prostředí spáchanými ještě před privatizací podniku.

Součástí privatizačního projektu Tatry z roku 1992 nebyl ekologický audit, a proto nebylo možné řešit úhradu nákladů na nápravu ekologických škod v rámci privatizace. V roce 1996 si Tatra nechala vypracovat ekologickou rizikovou analýzu, jejímž výsledkem bylo provedení rekonstrukce centrálního šrotiště a odstranění kontaminované zeminy. „V té době nemohla společnost hradit tyto náklady z vlastních zdrojů, a proto využila usnesení vlády o zásadách vypořádání ekologických závazků vzniklých před privatizací a vloni v září předložila Fondu národního majetku ČR žádost o úhradu těchto nákladů,“ uvedl předseda představenstva automobilky Milota Srkal. Součástí zmiňované úhrady by mělo být zaplacení ekologického auditu a rizikové analýzy z roku 1996. Podle mluvčí FNM Lucie Králové nebude penězi disponovat samotná Tatra, ale ty půjdou přímo na konto firem, které se na likvidaci ekologických škod podílely. Peníze nebudou také uvolněny hned. „Nejdříve musí fond vypracovat příslušnou smlouvu a tu pak vzhledem k tomu, že Tatru vlastní zahraniční investor, znovu předložit ke schválení vládě,“ uvedla Králová.


    [Top]    


Zastupitelstvo bude opět jednat příští čtvrtek

K o p ř i v n i c e (hod) - Na čtvrtek 25. dubna je svoláno dvaadvacáté zasedání zastupitelstva města do anexu městského úřadu. Jeho začátek je stanoven na 16.30 hodin.

Hlavními body programu je schválení Strategického plánu ekonomického rozvoje města Kopřivnice a Strategický plán Průmyslového parku Kopřivnice. Dále se bude jednat o zadání změn územního plánu, o granty města, majetkoprávní úkony, rozpočtová opatření, finanční a jiné záležitosti na základě programu schváleného zastupitelstvem města. I tentokrát bude možné sledovat jednání prostřednictvím kabelové televize.


    [Top]    


Strážníci na kolech budou v ulicích k vidění častěji

K o p ř i v n i c e (dam) - Mnohem častěji než doposud by měly být v ulicích vidět cyklohlídky městských policistů, tvrdí to alespoň velitel kopřivnických strážníků Jan Müller.

„Kola se k nám dostaly až na podzim v době, kdy končila sezona. Ježdění během zimy by nebylo efektivní a navíc jej neumožňuje počasí ani výstroj, kterou máme pro cyklohlídky připravenou,“ uvedl Müller. Čtyři vybavená horská kola a část příslušenství jako přilby, rukavice či cyklistické brýle byly nakoupeny vloni, většinu nákladů přitom hradilo prostřednictvím programu prevence kriminality ministerstvo vnitra.

Strážníci na kolech budou podle slov svého velitele k vidění především v odlehlejších částech města a také v místních částech. „Nejvíc si slibuji od strážníků na kolech například při zajišťování pořádku po skončení letních diskoték na přehradě v Lubině,“ řekl velitel městské policie. Strážníci na kolech budou podle něj mít šanci mnohem častěji kontrolovat riziková místa.

Kopřivnická městská policie je údajně jedinou v okrese, která disponuje jízdními koly. „Pokud vím, o nákupu kol uvažují ještě ve Studénce, ale zatím je nemají,“ nechal se slyšet Müller. Kopřivnice se podle něj inspirovala v Havířově, kde strážníci na kolech operují již druhým rokem. V případě, že se kola v ulicích Kopřivnice osvědčí, uvažuje se podle šéfa strážníků o nákupu dalších kol.


    [Top]    


Zastupitelé možná již uzavřou prodeje prostor na Štefánikově

K o p ř i v n i c e (dam) - Už za týden by mohlo zastupitelstvo napsat tečku za bezkonkurenčně nejdelším prodejem domu na území města. Radní totiž zastupitelům předkládají další a s největší pravděpodobností již definitivní návrh způsobu prodeje nebytových prostor v domě číslo 1154 - 1156 na ulici Štefánikově.

„Navrhujeme prodávat všechny městem dosud vlastněné nebytové prostory nájemcům, kteří v nich v současné době působí,“ říká o návrhu doporučeném zastupitelům ke schválení kopřivnický místostarosta Alois Janek.

Celkem tedy radní navrhují uzavřít čtyři samostatné smlouvy se čtyřmi různými nájemci obchodních prostor v přízemí zmiňovaného domu. Prodávat se bude knihkupectví, včetně přilehlých prodejen mobilních telefonů a textilu, dále pak provozovna Salátbaru, bývalé kosmetiky a také prodejna ovoce a zeleniny Jonatán. Za všechny tyto prostory by měla radnice dohromady vyinkasovat téměř tři miliony dvě stě sedmdesát tisíc korun.

Prodej domů včetně nebytových prostor na Štefánikově ulici je prý nejsložitější, jaký radnice za dobu průběhu privatizace bytového fondu řešila. „Existovalo několik různých variant. Uvažovali jsme například o stavebním rozdělení současného knihkupectví na několik samostatných jednotek a následném prodeji. Všechny tyto návrhy však nakonec zapadly,“ uzavřel Janek.


    [Top]    


Systém nakládání s odpady v Kopřivnici - I.

K o p ř i v n i c e (ili) - V průběhu dalších vydání Kopřivnických novin vám přineseme ve spolupráci s odborem životního prostředí podrobný rozbor o odpadovém hospodářství města Kopřivnice a místních částí v roce 2001.

Nakládání s odpadem se v minulém roce řídilo zákonem č. 125/1997 Sb. o odpadech a vyhláškou č. 1/1999 o nakládání s komunálním, stavebním a demoličním odpadem. Obě právní normy byly platné do konce roku 2001. Město Kopřivnice v souladu s těmito právními předpisy zavedlo v roce 1998 systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů, jehož provoz zajišťovala firma Slumeko, s. r. o.

Systém zahrnoval následující služby:

  • pravidelný vývoz sběrných nádob na zbytkový komunální odpad v intervalech maximálně jedenkrát za čtrnáct dní a jeho zákonné zneškodnění
  • sběr a svoz komunálního odpadu s nebezpečnou složkou mobilní sběrnou dvakrát ročně, sběr nebezpečného odpadu v objektu dotřiďovací linky a zajištění zákonného zneškodnění těchto odpadů
  • sběr a svoz velkoobjemových složek komunálního odpadu dvakrát ročně přistavením čtyřiasedmdesáti kusů velkoobjemových van na vytipovaných stanovištích
  • sběr a svoz využitelných složek komunálního odpadu (245 kusů barevných kontejnerů na papír, plast a sklo).

Podle zmíněného zákona a vyhlášky si občané mohli zvolit, zdali se zapojí do systému nakládání s komunálním odpadem, nebo zdali budou odpady využívat nebo zneškodňovat samostatně, a to v souladu s platnými předpisy. V případě, že se občané do systému nezapojili, byli podle vyhlášky č. 1/1999 města Kopřivnice povinni vždy do 15. ledna následujícího roku prokázat, jak s odpadem nakládali, a to formou ’Prohlášení o samostatném využívání nebo zneškodňování komunálního odpadu’. V případě, že nezapojení občané neprokáží zákonný způsob nakládání s odpadky, mohou být sankcionováni za porušení obecně závazné vyhlášky města Kopřivnice. „I přesto, že termín prokázání řádného nakládání s odpadem již vypršel, vyzýváme občany, kteří se v roce 2001 nezapojili do systému města a nedoložili požadované ’Prohlášení’, aby tak ještě dodatečně učinili,“ dává neplatičům poslední možnost pracovnice životního prostředí Monika Paličková.

Místo

Počet osob
celkem

Počet zapojených
osob

%

Počet nezapojených
osob

%

Počet nezapojených
domácností

Kopřivnice

21 212

21 058

99,3

154

0,7

56,5

Lubina

1 387

1 277

92,0

11

8,0

43,0

Vlčovice

593

479

89,0

61

11,0

16,0

Mniší

667

566

84,9

102

15,1

26,0

Celkem

23 805

23 380

98,0

427

2,0

142,0


    [Top]    


Pešlová opět napadla platnost jednání zastupitelů

K o p ř i v n i c e (dam) - Na nedostatečnou informovanost o náplni jednání zdejších zastupitelů si opět stěžuje kopřivnická politička a lékárnice Marie Pešlová. Podle starosty Jiřího Tichánka je to však právě ona, kdo donutil radnici ke změně zaběhnutého způsobu informování o jednání zastupitelů, a tím i přitáhla proud informací nejen k sobě, ale i k dalším občanům.

Pešlová se dokonce obrátila na okresní úřad, který dopisem upozorňuje na možnost vzniku neplatných veřejných zasedání zastupitelů Kopřivnice, nebo jejich určitých částí z důvodu úmyslného zatajování návrhu programu zasedání. Jak Pešlová ve svém dopisu adresovaném kanceláři přednosty okresního úřadu uvádí, podle jejího názoru nemůže být návrh programu zasedání pouze všeobecný, neboť by to odporovalo povinnosti informovat o navrženém programu zasedání. Jednadvacáté jednání zastupitelů konané 21. února, nebo alespoň některé jeho části by tak podle ní mohly být neplatné.

Starosta města Jiří Tichánek však známé kritičce práce radnice odporuje a podle něj je možnost zneplatnění únorového zastupitelstva vyloučena.

„Problém zveřejňování programu zastupitelstva jsme při jednání s přednostou rozpitvali do detailu a přesně podle závěrů z tohoto jednání nyní postupujeme. Pokud chce okres zachovat tvář, tak musí potvrdit to, co už jednou rozhodl,“ nechal se slyšet první muž radnice. Podle jeho slov představitelé okresního úřadu městu doporučili zveřejňovat jen přísně obecný a nekonkrétní program jednání zastupitelstva, anebo naopak všechny body jednání. „Zveřejnit program takovým způsobem je vlastně nemožné. Mnohdy je totiž nutné do programu přidat nějaký bod na poslední chvíli,“ tvrdí Tichánek. „To by znamenalo, že takové zasedání by bylo naprosto nepřipravené, živelné a že odpovědné a placené osoby neplní své povinnosti,“ oponuje Pešlová, která tvrdí, že jejím cílem je, aby občan mířící na zastupitelstvo měl možnost se připravit na to, co budou jeho zástupci projednávat.

Paradoxně právě podobný dopis, jaký nyní exzastupitelka poslala na okresní úřad, byl impulzem pro to, aby pozvánky na zastupitelstva vypadaly tak, jak vypadají.

„Od zaběhnutého způsobu informování o jednání zastupitelů jsme ustoupili právě z toho důvodu, abychom stoprocentně zabránili případnému zneplatnění. Původní varianta, kdy se občan dozvěděl alespoň nejdůležitější body jednání, byla jistě šťastnější, ale po zásahu slečny Pešlové jsme od ní museli upustit,“ uzavřel Tichánek.


    [Top]    


Redakce hledá staré místní názvy pro vydání mapy města

K o p ř i v n i c e (ili) - Na výroční schůzi Svazu zdravotně postižených konané 15. března padla ze strany členské základny na starostu Jiřího Tichánka atypická prosba. Jedna občanka se přimlouvala za to, zdali by nemohla být vydána mapa Kopřivnice, kde budou společně s platnými názvy ulic a lokalit uvedeny i staré názvy. „Kolikrát slyším v kabelové televizi nebo čtu v novinách, že například na ulici Ignáce Šustaly došlo ke krádeži aut, ale zkrátka nevím, kde to je. Kdyby mi někdo řekl, že to jsou Hradčany, hned bych byla v obraze,“ obhajovala tazatelka svou prosbu.

Protože se této prosbě dostalo podpory i dalších účastníků, rozhodla se redakce Kopřivnických novin v některém z letních čísel takovou mapu vydat. Z tohoto důvodu se obracíme na všechny, kteří by nám mohli se zlidovělým názvoslovím pomoci. Parolodě, kremačku, hokejku, ptačí čtvrť, věžák známe, ale další výrazy jsou už zcela ve vaší kompetenci.

Pokud nám můžete přispět byť jen troškou, kontaktujte se, prosím, s námi na čísle 87 94 36, nebo přímo v redakci Kopřivnických novin na městském úřadě. V případě potřeby vás navštívíme doma.


    [Top]    


Poliklinika ve spolupráci s VZP připravuje Den zdraví

Kopřivnická poliklinika již brzy nabídne
Kopřivničanům preventivní prohlídky
zaměřené na prevenci kardiovaskulárních
chorob. Den zdraví připravuje s VZP.
Ilustrační foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili) - Při příležitosti desátého výročí svého vzniku chystá Všeobecná zdravotní pojišťovna ve spolupráci s kopřivnickou poliklinikou Therapón na 4. května Den zdraví s VZP ČR, který bude tematicky zaměřen na prevenci kardiovaskulárních chorob. „Zájemci si budou moci vyslechnout přednášky, jak tyto choroby vznikají, jak se léčí, jaká je primární a sekundární prevence, a seznámit se s nejnovějšími pohledy na tato onemocnění,“ přiblížil téma vedoucí lékař polikliniky Pavel Holáň. Zároveň budou v tento den bezplatně odebírány vzorky krve a moči za účelem stanovení případných rizik. Poměr krevních tuků v krvi je totiž jedním ze základních rizikových faktorů vzniku těchto chorob. „Dále je možné absolvovat vyšetření na jednom špičkovém nadzvukovém přístroji, který dokáže odhalovat srdeční vady a vady či postižení velkých cév, což je jedním z důsledků aterosklerosy,“ upřesnil rozsah nabídky Pavel Holáň. Jednou z dalších nabídek, kterou mohou občané při návštěvě polikliniky využít, je zjišťování některých návykových látek v moči u těch dětí, u kterých mají rodiče podezření na užívání drog. Ve spolupráci s vedením místních škol vyhlásila poliklinika Therapón soutěž, jejíž podstatou bylo nakreslení obrázku na téma zdraví. Práce dětí budou v tento den na poliklinice vystaveny a nejlepší práce budou odměněny.


    [Top]    


Předvolební boje a sliby lidé moc nesledují, někteří to dokonce považují za ztrátu čas

K o p ř i v n i c e (ili) - V souvislosti s blížícími se volbami jsme náhodným respondentům položili otázku, zdali se zajímají o předvolební boj politických stran.

Karel F. (47 let, opravář strojních zařízení) - I kdyby to člověk nechtěl brát na vědomí, tak ho to pohltí. Předvolební boj ještě nepropuknul naplno, ale ještě si ho užijem.

Marek D. (42 let, finanční poradce) - Předvolební kampaň zpravidla zaregistruji tak, že se naši politici začnou neuvěřitelně zviditelňovat. Najednou navštěvují kulturní akce a sportovní podniky, na kterých se v životě neukázali.

Dagmar B. (39 let, soudní zapisovatelka) - Osobně se o politiku nezajímám, ale rodiče rádi navštěvují předvolební mítinky. Berou to jako společenskou povinnost, když už ten který politik osobně přijel do jejich vesnice.

Martin K. (24 let, pekař) - Nezajímám, protože je to jedna velká šaškárna.

Jaroslava V. (62 let, důchodkyně) - Zajímám se o programy stran. Ale když je srovnáte, nakonec vám z toho vyjde, že všichni slibují ráj na zemi, ale po volbách důchodci zase ostrouhají kolečka. Nechci si ale stěžovat, dnešní mladí to mají možná ještě těžší.

Libor A. (37 let, soukromý podnikatel) - Pokud předvolební boj bude boj o koryta, tak se o to nebudu nikdy zajímat. Až se do vedoucí politiky budou dostávat lidé, kteří budou brát práci v parlamentu jako službu občanům a ne jako možnost slušného zaopatření, tak se můj postoj změní.

Zdeňka D. (39 let, zdravotní sestra) - Považuji to za ztrátu času. Stejně se nic nového nedozvím.

Barbora P. (50 let, pokladní) - Já jsem pokaždé zvědavá, s čím novým jednotlivé strany přijdou. Nemyslím jejich programy, ale jak se budou na veřejnosti předvádět. To mnohdy stojí za to. U toho se pobavím.


    [Top]    


Soutěž pro kuřáky ’Přestaň a vyhraj’

K o p ř i v n i c e (red) - Nejen ušetřit své zdraví, ale také polepšit si finančně mají šanci kuřáci, kteří se rozhodnou přihlásit do soutěže ’Přestaň a vyhraj’. Pravidelní kuřáci, kteří se přihlásí a vydrží jeden měsíc bez cigarety, mají totiž možnost vyhrát nejen zahraniční zájezdy či horská kola, ale také hlavní cenu - deset tisíc amerických dolarů.

Soutěž, která probíhá ve stovce zemí celého světa, u nás organizuje Státní zdravotní ústav. Přihlásit se mohou všichni kuřáci, kterým je více než osmnáct let a již minimálně rok kouří alespoň jednu cigaretu denně. Po měsíční abstinenci, která musí být potvrzena svědkem a následně i laboratorními testy, budou ze všech přihlášených vylosováni výherci věcných cen. Vítězové národních kol postupují do konečného slosování o tisícové sumy v dolarech.

Přihlášky do soutěže jsou k dispozici na okresní hygienické stanici, ale také na sociálním a zdravotním odboru kopřivnické radnice.


    [Top]    


Stíny

Dne 12. dubna v nočních hodinách přijala stálá služba městské policie anonymní oznámení, že v jednom z bytů na ulici Ke Koryčce došlo ke rvačce. Hlídka na místě našla muže, který byl zraněn v obličeji. Po zjištění všech skutečností ohledně fyzického napadení chtěli strážníci zraněného muže odvést na ošetření. Při tom však dotyčný prokopl skleněnou výplň vstupních dveří. Ve spolupráci s hlídkou P ČR byl muž převezen k dalšímu šetření na obvodní oddělení P ČR.

Z trestného činu hanobení národa, rasy a přesvědčení a trestného činu výtržnictví byl 13. dubna obviněn 20letý muž z Kopřivnice. Protiprávního jednání se dopustil v podnapilém stavu, kdy se po příchodu domů nepohodl s 41letým příbuzným. Při předvádění obviněného na služebnu pak prokopl výplň vstupních dveří obytného domu a veřejně hanobil národ svého příbuzného.

Dne 13. dubna telefonicky oznámila žena, že v domě na ulici Osvoboditelů se nachází muž, který je silně pod vlivem alkoholu, dělá nepořádek a močí na schody. Hlídka městské policie na místě zjistila svědky celé události. Muž, který se dopustil přestupku, však vlivem alkoholu nebyl schopen se strážníky komunikovat, proto bude pozván na služebnu městské policie, kde bude celá záležitost dořešena.

Dne 14. dubna dvě hodiny po půlnoci byl kamerovým systémem zjištěn vůz, který nejprve stál na chodníku u stánků na Severu a poté odjel mezi domy směrem k obchodu s potravinami. Zde již na něj čekala hlídka městské policie, která po zjištění totožnosti uložila řidiči blokovou pokutu za jízdu po chodníku.


    [Top]    


Dětští zastupitelé by rádi zakázali pití na veřejnosti

K o p ř i v n i c e (ili) - Koncem března proběhlo už 13. zasedání dětského zastupitelstva, kterého se navíc zúčastnili jeho budoucí členové. Ti zaujmou místa po svých starších spolužácích, kteří letos ukončí základní školní docházku. K předání funkcí dojde na příštím zasedání, kdy bude zároveň složen slib nových členů.

Tentokrát proběhla diskuze o připravované vyhlášce o veřejném pořádku, při níž se dětští zastupitelé shodli na zákazu konzumace alkoholu na veřejnosti. Došlo ke změně stanov dětského zastupitelstva a opět byly předneseny návrhy do rozpočtu města, například instalace informační tabule Technické muzeum ze silnice u MÚ a rekonstrukce hřiště na ulici Štramberské.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.