Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 21/2004
ze dne 27. května 2004

Čtenářský servis

Kulturní servis

Smlouva uzavřená mimo provozovnu

Dopisy čtenářů


    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 27. - pá 28. května ve 20 hodin akční krimithriller USA Torque: Ohnivá kola. Adrenalinový film z prostředí motorkářských gangů. Rychlá kola, krásné ženy, nebezpečné akce, úklady a lásky ... Do 12 let nevhodný
So 29. května ve 20 hodin, po 31. května v 15 (Filmový klub nejen pro seniory) a 20 hodin, út 1. června v 18 hodin komedie ČR Mistři. Komedie na tenkém ledě o ideálech, ztracených nadějích a hokeji z bohem zapomenuté vísky kdesi hluboko v Čechách. Do 12 let nevhodný
Čt 3. - pá 4. června v 18 hodin komedie USA Šílený rande. Další z řady bláznivých komedií režiséra Davida Zuckera, režiséra filmů Bláznivá střela, Připoutejte se, prosím! ...
So 5. - ne 6. června v 18 hodin, po 7. června v 18 a 20 hodin rodinná komedie USA Strašidelný dům. Komediální thriller, při němž vám vstanou vlasy hrůzou na hlavě, aby vzápětí zapracovala bránice ...
Čt 3. - ne 6. června ve 20 hodin hororová zombie komedie ČR Choking Hazard. Motel Halali je ideální místo. Na samotě, hluboko v lesích, kromě personálu sem nezabloudí živá duše, jak je rok uherák dlouhý ... V hlavní roli Jaroslav Dušek
Čt 10. - pá 11. června v 18 hodin komedie ČR Kameňák 2. Komedie inspirovaná známými i méně známými vtipy

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Pá 28. května v 18 hodin Juvenalis Musica - hudební setkání sólistů základních uměleckých škol
Út 1. června od 9 hodin Indiánský den dětí - ve spolupráci s DDM (před kulturním domem)
Pá 4. června v 19.30 hodin Miroslav Donutil - Cestou necestou. Nový pořad plný historek a písniček
St 9. června v 19.30 hodin Traband - hudební výlet dechovkou, klezmerem, kupletem, hospodským šramlem, rock´n´rollem (CO kryt)

Katolický dům Kopřivnice

St 2. června v 19.30 hodin Jarní koncert, vystoupí Pěvecké sdružení Kopřivnice a dívčí soubor SZUŠ MIS music

NORA CAFÉ

Pá 28. května ve 20.30 hodin Našrot - Psychorama tour 2004 - koncert HC / crossover / blah blah kapely (CO kryt)
So 29. května ve 20 hodin Bassama s fussama - DJs Layosh, Thement, Moore, Forest - d´n´b session by Kozbach.cz

KINO ŠTRAMBERK

Ne 30. května v 17 a 19.30 hodin romantický příběh USA Úsměv Mony Lisy
Ne 6. června v 17 a 19.30 hodin erotický thriller Piková trojka. Do 18 let nepřístupný

KINO PŘÍBOR

Po 31. května v 18 a 20 hodin drama SR, ČR, Francie, Německa, Rakouska Král zlodějů. Do 12 let nevhodný
St 2. června v 18 a 20 hodin krimi film ČR Bolero. Do 12 let nevhodný

KINO KVĚTEN NOVÝ JIČÍN

Čt 27. - ne 30. května v 18 hodin komedie USA Strašidelný dům. Do 12 let nevhodný
Čt 27. - ne 30. května ve 20 hodin romantická komedie USA Cokoliv. Mládeži nepřístupno
Po 31. května - st 2. června v 18 a 20 hodin film Kanady Invaze barbarů

KLUB GALERKA NOVÝ JIČÍN

So 29. května ve 20 hodin koncert brněnské skupiny Květy (Čajovna Archa)


    [Top]    


Smlouva uzavřená mimo provozovnu

Na předváděcí akci jsem si zakoupila drahý kuchyňský robot, který zde byl prezentován. Po příchodu domů se mi však celá věc rozležela v hlavě a cena, kterou jsem zaplatila, se mi zdála neúměrná kvalitě výrobku, a proto jsem chtěla výrobek vrátit. Bylo mi však sděleno, že na vrácení peněz nemám nárok.

U spotřebitelských smluv uzavřených mimo provozovnu, mimo prostory obvyklé k podnikání dodavatele, popř. nemá-li dodavatel žádné místo k podnikání, může spotřebitel od smlouvy písemně do 7 dnů od jejího uzavření odstoupit. Zvláštním rysem smluv uzavíraných mimo obchodní provozovnu prodávajícího (dodavatele) je, že jednání o smlouvě zpravidla vyvolává prodávající a spotřebitel na ně není připraven nebo je neočekává. Spotřebitel často není schopen porovnat kvalitu a cenu nabídky s jinými nabídkami. Prvek překvapení existuje nejen u smluv uzavíraných při domovním obchodě, ale i u jiných druhů smluv uzavíraných prodávajícím mimo jeho obchodní provozovnu.

V souladu s ustanovením § 57 občanského zákoníku je spotřebitel oprávněn odstoupit od takto uzavřené smlouvy bez udání důvodů a bez ohledu na to, zda má zboží vady. V takovém případě není spotřebitel stíhán žádnou sankcí. Lhůta, která je dána spotřebiteli pro odstoupení, je však lhůtou hmotněprávní, tzn. nestačí poslední den lhůty odeslat oznámení o odstoupení, nýbrž písemné oznámení o odstoupení musí být dodavateli doručeno do skončení lhůty pro odstoupení.

Zákon zároveň ukládá dodavateli povinnost písemně upozornit spotřebitele na možnost odstoupení od spotřebitelské smlouvy nejpozději při uzavření smlouvy. Písemné upozornění musí obsahovat i označení osoby, u níž je třeba toto právo uplatnit, včetně bydliště či sídla takové osoby. V případě, že by dodavatel spotřebitele písemně neupozornil na možnost odstoupení, nezpůsobuje to neplatnost takové spotřebitelské smlouvy. Sankcí za porušení povinnosti dodavatele písemně upozornit spotřebitele na právo odstoupit od spotřebitelské smlouvy je prodloužení lhůty až na dobu 1 roku od uzavření spotřebitelské smlouvy. Po řádném odstoupení od smlouvy má spotřebitel právo na vrácení zaplacené ceny.

Mgr. Ondřej Mičaník, advokát, Nový Jičín, tel. 604 32 14 43
advocatius@advocatius.cz, www.advocatius.cz


    [Top]    


Dopisy čtenářů

Školka na úrovni. Školka, o které nic nevíte. O školce na ulici Francouzské

Jistě veřejnost bude zajímat, proč děti, které z této školky vycházejí, jsou dobře připraveny pro vstup do 1. třídy. Kdo víc může vidět práci učitelek, jejich trpělivost a pěkný vztah k dětem než maminky, tatínkové a babičky?

Osm let jsem obdivovala systém práce paní učitelek na této školce. Obdivovala jsem jejich pečlivou přípravu pro činnost s dětmi a téměř denně zaplněné nástěnky něčím novým, tím, co muselo upoutat. A ty výtvarné práce dětí! Tak dětsky krásné, až dojímaly. Všechno perfektní! Vše na úrovni - způsoby práce s dětmi, výchovné a vzdělávací metody, informace a spolupráce s rodiči, kolektivní práce dětí, besídky, výlety, vycházky a různé kulturní a vzdělávací akce. Ještě řada dalších činnosti určitě nepřijde v zapomenutí.

K radostnému chodu školky vždy patřila čistota, skvělá práce paní uklízeček. Dále dobré jídlo, které paní kuchařky pro děti připravovaly. Myslím si, že paní učitelky, vždy vlídné a milé, zaslouží pochvalu a uznání. Totéž i ostatní zaměstnanci školky.

Jistě největším díkem a oceněním budou krásné vzpomínky dětí na školku. Přejeme všem v kouzelné školce hodně zdraví, sil a dalších úspěchů.

Eva Wedlichová

Kopřivnice centrem dětského programování

Ve dnech 21. - 23. května se v Brně konalo celostátní finále dětské počítačové programovací soutěže Baltík 2004. Mezi 21 soutěžícími týmy, které postoupily ze školních kol, si výborně vedli kopřivničtí školáci. V kategorii žáků II. stupně zvítězil Václav Švirga ze ZŠ Alšova, v kategorii žáků I. stupně tým Ježci ve složení Martin Staňa, Adam Jež a Petr Sumbal (také ZŠ Alšova). Mezi mladšími navíc na 3. místě skončil Jakub Sumbal ze ZŠ Emila Zátopka a na 4. místě tým Pšeňa (Pavla Pšejová, Šárka Tichavská, Eliška Sekáčová - ZŠ Alšova) a mezi staršími na 9. místě Lenka Sumbalová soutěžící v barvách příborského gymnázia.

Úspěch našich dětí je příslibem pro nejbližší budoucnost. Od 3. do 5. června se totiž přímo v Kopřivnici na ZŠ Alšova bude konat mezinárodní finále této soutěže, kde změří své síly nejlepší české, slovenské a polské týmy. Držme tedy našim zástupcům palce!

Jiří Sumbal

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.