Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Horská služba trénovala v arboretu

Členové Horské služby z Beskyd
a vojáci z přerovské vrtulníkové základny
nacvičovali záchranné operace
při případném zranění horolezců.
Foto: David Macháček

Š t r a m b e r k (dam) - Přesně před týdnem bylo v botanické zahradě ve Štramberku neobvykle rušno. Beskydská Horská služba a vojáci s přerovské vrtulníkové základny tam totiž nacvičovali záchranu horolezců.

„Provádíme nácvik slanění, lítání v podvěsu se zraněným, vyzvednutí zraněných ze skály a další úkony. Prostě veškeré záchranné práce tak, jak mohou proběhnout při ostrém zásahu,“ prozradil pilot vojenské helikoptéry Vladimír Adamov.

Vrtulník letecké pátrací záchranné služby z Přerova od nového roku v rámci spolupráce s integrovaným záchranným systémem plní i úkoly v součinnosti s Horskou službou. Pravidelně zhruba každého čtvrt roku tak probíhají společná cvičení s beskydskou i jesenickou Horskou službou. Při takových soustředěních se pak nacvičuje záchrana osob z nepřístupných terénů nebo třeba evakuace lanovky. Cvičení ve Štramberku se zúčastnilo všech sedm beskydských horských záchranářů s průkazem leteckého záchranáře a cvičení si pochvalovali stejně jako majitel arboreta Petr Pavlík.

„Štramberská botanická zahrada je pravděpodobně jediná na světě, kde se leze. S horolezci máme ty nejlepší zkušenosti, ale je potřeba dbát taky na bezpečnost. Když mě Horská služba požádala, abych jí umožnil nácvik záchranných akcí, tak jsem to přivítal. Zahradě to nijak neškodí, problém je jen hluk, ale ten zvířata považují za bouřku,“ řekl Pavlík. Majitel arboreta připomněl, že vloni kromě několika drobnějších úrazů došlo na skalách i k vážnému incidentu a byla nutná letecká přeprava vážně zraněného horolezce. „Tehdy to byl docela problém, nevěděli, kde najít místo vhodné pro přistání a podobně. Teď už by těmto problémům mělo odzvonit,“ pochvaloval si Pavlík.


    [Top]    


V letošním roce dosáhla v Libotíně migrace ropuch za čtyřleté období rekordního počtu

L i b o t í n (ili) - Jarní migrace žab byla již dávno ukončena, ale papírová evidence se teprve v těchto dnech dočkala kompletace. Dražné, Libotín, Támovice a Vlčovice - to jsou čtyři lokality, na které se tradičně soustředila pozornost ekologů z Občanského sdružení Hájenka.

Zatímco migrace skokanů hnědých začala na den stejně jako v loňském roce, tedy 14. března, ropuchy si s cestou za vodou vydatně pospíšily. „Migrace ropuch nastává zhruba s čtrnáctidenním zpožděním po skokanech, ale letos to bylo jen o tři čtyři dny,“ podivoval se nad letošní zvláštností předseda Občanského sdružení Hájenka Dalibor Kvita.

Rekordní počet ropuch - 6 812 jedinců - byl v letošním roce zaznamenán v Libotíně, což je o dvanáct set kusů více oproti minulému roku. V lokalitě Támovice se kromě 433 ropuch a jedenácti skokanů hnědých podařilo odchytit i jednoho skokana skřehotavého. „Je to mimořádný nález, protože tento druh až na mladé jedince prakticky nemigruje,“ poznamenal Kvita. Na Dražném přes komunikaci pomohli ekologové 796 ropuchám a 157 skokanům hnědým a jednomu čolku horskému. Do vlčovického rybníku mělo letos namířeno 1 418 skokanů. Na nákladech zajištujících žabám bezproblémové překonání komunikací v době migrace se třiapadesáti tisíci podílí Krajský úřad Moravskoslezského kraje a třinácti tisíci korunami Kopřivnice.


    [Top]    


Zastupitelé za ODS obnovili tradici besed s občany

K o p ř i v n i c e (hod) - Po čtyřleté pauze se poprvé sešli zastupitelé města Kopřivnice za ODS s občany na veřejné besedě ve středu 19. května v anexu. Témata prvního setkání byla budoucnost země a regionu v Evropské unii a dále současnost a budoucnost města Kopřivnice. Na besedu byl přizván Ivan Knížátko, kandidát ODS do Evropského parlamentu, a Josef Jalůvka, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Občané, kteří zavítali na besedu, se tak dozvěděli, jaké bude mít možnosti republika se získáváním dotací z Evropské unie, a vůbec, jak to bude s přerozdělováním peněz v unii. Z místních témat se diskutovalo o koupi správní budovy, o záměru zřízení nové střední školy v Kopřivnici a dalších tématech, které občany zajímaly.

„Tyto neformální schůzky jsme dělali léta, poté nastala pauza. Nyní opět nastala doba, kdy chceme informovat občany o našich záměrech. Na besedy, které se budou konat jednou za měsíc, si budeme zvát zajímavé hosty, kteří budou mít co lidem sdělit,“ řekl Oldřich Rys, jenž stojí v čele místní organizace ODS.


    [Top]    


Radnice našla jen pár vadných lístků

K o p ř i v n i c e (hod) - O uplynulém víkendu informovala média o tom, že některé radnice obdržely hlasovací lístky do Evropského parlamentu, na nichž byly zjištěny nedostatky. Také kopřivnická radnice našla několik sad, které byly chybné.


    [Top]    


Provozovatelé zdrojů znečištění ovzduší jednají s městem ve společném zájmu

Město Kopřivnice, stejně jako většina měst a obcí okresu Nový Jičín, bylo opakovaně vyhlášeno jako tzv. oblast se zhoršenou kvalitou ovzduší. Do této oblasti náleží obce, které nesplňují imisní limity pro vybrané látky. Konkrétně v Kopřivnici dochází opakovaně k překračování imisních limitů pro tzv. suspendované částice frakce PM10 (tedy v podstatě prašné částice) a benzo(a)pyren, jeden z nejrizikovějších polycyklických aromatických uhlovodíků.

Město Kopřivnice bude muset díky této skutečnosti zpracovat Program ke zlepšení kvality ovzduší, a to nejpozději do roku 2006, jak ukládá zákon o ochraně ovzduší. Prostřednictvím tohoto programu budou navržena nejrůznější opatření, která budou směřovat ke snížení zmíněných znečišťujících látek v ovzduší města. Tato opatření budou muset být v mnoha případech konzultována a přijímána ve shodě s provozovateli zdrojů znečištění ovzduší, aby jejich přijetí skutečně přineslo potřebné snížení znečišťujících látek pod stanovené limity.

I v návaznosti na výše uvedené skutečnosti proběhlo dne 5. května jednání mezi zástupci města a jedním z provozovatelů zvláště velkých zdrojů znečišťování ovzduší ve městě - společností Tafonco, a. s. (slévárna v areálu společnosti Terex-Tatra). Hlavní náplní jednání bylo řešení problematiky ochrany životního prostředí, zejména oblasti ochrany ovzduší. Společnost Tafonco, a. s., seznámila zástupce města se současným stavem zabezpečení ochrany životního prostředí při své výrobní činnosti a zároveň s připravovanými opatřeními směřujícími ke zlepšení životního prostředí.

Tafonco, a. s., v posledních pěti letech investovala milionové částky do ekologických opatření s cílem maximálně snížit dopady své výroby na životní prostředí, a zlepšit tak i kvalitu ovzduší ve městě. Mezi nejdůležitější realizované akce patří modernizace kuplovny - instalace nového suchého filtru, rekonstrukce lakovacích linek za účelem náhrady syntetických barev barvou vodou ředitelnou, zakoupení zařízení k vyloučení organických emisí z jádrařských strojů, náhrada technologie chlórování použitím argonu aj.

Těmito opatřeními byl zahájen již s předstihem soulad provozu slévárny se zpřísněnou legislativou v oblasti ochrany životního prostředí, připravovanou podle požadavků směrnic Evropské unie.

Dalším krokem bude ve druhé polovině letošního roku realizace výměny stávajícího odlučovacího zařízení na elektrických obloukových pecích za účinnější filtrační jednotku, která přinese velmi významné snížení emisí znečisťujících látek do ovzduší.

Svůj zájem o ochranu životního prostředí slévárna projevila rovněž realizací zavádění ekologického systému řízení podniku. Systém bude nejen zajišťovat zabezpečení souladu provozování slévárny s právními požadavky v oblasti ochrany životního prostředí, ale také povede k posílení vztahu a odpovědnosti zaměstnanců k této oblasti. Součástí systému je zvýšený důraz na komunikaci s veřejností.

Prvním krokem bylo jmenování zástupce Tafonco, a. s., do pracovní skupiny projektu Zdravé město a Místní agenda 21 Kopřivnice pro oblast životního prostředí. Zástupci města Kopřivnice a veřejnost budou tak lépe informováni o současném provozu slévárny a připravovaných opatřeních v této oblasti.

Zavedený ekologický systém řízení se stane výchozím podkladem pro zpracování žádosti o vydání integrovaného povolení, které ošetřuje všechny oblasti životního prostředí a bez jehož obdržení by společnost Tafonco, a. s., nemohla být v budoucnu provozována.

Obdobně jako s Tafonco, a. s., bude muset město jednat i s provozovateli ostatních zdrojů znečištění ovzduší ve městě, přičemž pozornost by měla být věnována i provozovatelům tzv. lokálních topenišť.

O dalších krocích směřujících ke zlepšení kvality ovzduší ve městě vás budeme průběžně informovat.

Monika Paličková,
odbor životního prostředí a zemědělství


    [Top]    


Stíny

Dne 22. května v brzkých ranních hodinách přijala stálá služba městské policie telefonické oznámení, že na ulici Kpt. Jaroše havarovalo osobní vozidlo do živého plotu. Hlídce MP se podařilo zadržet řidiče se spolujezdcem. Řidič u sebe neměl občanský průkaz, nevlastnil ani řidičský průkaz a požil alkohol. Proto byla celá záležitost předána Policii ČR k dalšímu šetření.

Téhož dne večer hlídka při pochůzkové činnosti na středu města spatřila dva muže, jak leží na zemi a rvou se. Strážníci tyto muže od sebe odtrhli a zabránili dalšímu fyzickému napadání. Byla zjištěna totožnost obou aktérů rvačky. Jednalo se o 41letého muže z Kopřivnice a 45letého muže ze Závišic. Za přestupek proti veřejnému pořádku byli řešeni hlídkou MP na místě.


    [Top]    


V krátké době začne firma prodávat obecní byty

 tyto domy na ulici I. Šustaly
jsou určeny k prodeji.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - V dubnu schválili zastupitelé nová pravidla pro prodej bytů z vlastnictví města Kopřivnice. V současné době obesílá radnice několik firem a poté vybere jednu z nich, která bude zprostředkovávat prodej bytových domů pro město. Rámcové podmínky pro výběrové řízení zůstaly obdobné jako v předchozím období.

„Předpokládáme schválení smlouvy s vybranou firmou na radě 15. června. Následně by firma měla zpracovávat podklady ve vztahu ke kupním cenám. Jakmile bude mít připraveny nabídky na koupi domu, začne je rozesílat jednotlivým nájemcům domů, které jsou zařazeny do prodeje,“ uvedl Igor Kocurek, vedoucí odboru bytového hospodářství.

Samozřejmě, že budou probíhat v předmětných domech schůze, na kterých bude podrobně přednesen průběh prodeje. „Nájemníkům budou vysvětleny možnosti prodeje, koeficienty tvořící cenu, předmět koupě, postupy při zakládání družstev a podány informace o možnostech financování,“ doplnil Kocurek. Na základě předložené nabídky na koupi domu se nájemci do dvou měsíců vyjádří a v případě její akceptace bude následovat proces založení družstva.

„Předpokládáme, že prodej domů určených k prodeji podle seznamu by měl být ukončen v polovině příštího roku. Problém s neplatiči nájemného budeme řešit individuálně. Dluhy, které jsou ke dni prodeje, zůstanou městu a nové družstvo převezme pouze povinnosti vyplývající z nájemních smluv. Snažili jsme se do prodeje zejména zahrnout domy, kde nejsou větší problémy s platební kázní nájemců. Principem ale zůstává, že nový vlastník převezme dům včetně práv a povinností, tedy i včetně problematických nájemců. Tento princip je určitým způsobem zohledněn v kupní ceně domů, která zdaleka nedosahuje tržní hodnoty,“ uzavřel šéf bytového odboru.

Příklad výpočtu kupní ceny při prodeji družstvu nájemců bytu 2+1, I. kat., 50 m2

PC = ZS*PPB* K1 * K2 * K 3* K4* K5*K6*K7*K8 (Kč)

K1 - prodej družstvu složeného z minimálně 50 % nájemců - 0,8
K2 - stáří domu 30 - 39 let - 0,98
K 3 - panelový dům - 0,9
K4, K5 - nelze zobecnit, v případě, že na domě nebyly zásadní opravy a při prodeji budou obsazeny všechny byty, budou koeficienty 1
K6 - úhrada celé kupní ceny domu bude do jednoho roku od podpisu smlouvy (min. 50 % před podpisem smlouvy)
K7 - dům s výtahem 1
K8 - dům s počtem bytů od 26 do 35
PC = 2000*50*0,8*0,98*0,9* K4* K5*1*1*0,98 = 69 149 = cca 70 000 Kč


    [Top]    


Nová pravidla prodeje domů, bytů a nebytových prostor z vlastnictví města Kopřivnice

Město Kopřivnice jako vlastník bytových domů vydalo Pravidla prodeje domů, bytů a nebytových prostor v těchto domech z vlastnictví města Kopřivnice za účelem stanovení závazného postupu prodeje domů, bytů a nebytových prostor z majetku města Kopřivnice. Tento dokument vychází z občanského zákoníku, zákona č. 72/1994 Sb., a dalších souvisejících právních předpisů.

1. PŘEDMĚT PRAVIDEL

Pravidla upravují postup prodeje bytových domů, bytů a nebytových prostor v těchto domech z vlastnictví města Kopřivnice do vlastnictví jiných právnických a fyzických osob. Předmět prodeje tvoří seznam bytových domů, bytů a nebytových prostor určených k prodeji uvedený v příloze č. 1 těchto zásad.

2. ZÁSADY PRODEJE

2.1. Město Kopřivnice bude prodávat domy uvedené v příloze č. 1 zásadně pod podmínkou odprodeje celé nemovitosti najednou včetně zastavěného pozemku a příslušenství.

2.2. Prázdné byty ve vlastnictví města v domech, kde již v minulosti byl nějaký byt prodán, budou prodány nejvýhodnější nabídce na základě výběrového řízení (způsob prodeje podle zákona 72/1994 Sb. v platném znění). O způsobu přidělení prázdných bytů v ostatních domech určených k prodeji rozhodne individuálně rada města (způsob prodeje dle občanského zákoníku).

2.3. Neplatiči nájemného a úhrad za plnění poskytovaná v souvislosti s užíváním bytu, případně osoby, které hrubým způsobem porušují dobré mravy v domě, a osoby mající jakýkoliv dluh vůči městu Kopřivnici, jsou vyloučeni z procesu prodeje.

2.4. Rada města může podle těchto pravidel pověřit výkonem činností souvisejících s procesem prodeje domů a bytů jinou fyzickou či právnickou osobu.

3. STANOVENÍ PRODEJNÍ CENY

3.1. Prodejní cena (PC) bytové a nebytové jednotky.

3.1.1 Prodejní cena bytové jednotky bude stanovena dle vzorce:

PC = ZS*PPB*K1*K2*K3*K4*K5*K6*K7*K8 (Kč)

ZS = základní sazba (Kč/m2) - tato sazba bude zvyšována vždy k 30. červnu kalendářního roku o průměrnou roční míru inflace vyjádřenou v %. První zvýšení bude k 30. 6. 2005.

Pro byty I. kategorie do 30. 6. 2005

ZS = 2 000 Kč/m2

Pro byty II. kategorie do 30. 6. 2005

ZS = 1 600 Kč/m2

PPB = podlahová plocha bytu (m2) uvedená v evidenčním listě

3.1.2. Prodejní cena nebytové jednotky bude stanovena dle vzorce:

PC = 10*N*K1*K2*K 3*K4 *K5*K6*K7*K8 (Kč)

N = roční nájem - výše aktuálního ročního základního nájmu nebytového prostoru platného v době schvalování prodeje. V případě, že nájem z důvodu dlouhodobého nepronajímání není znám, bude stanoven ve výši v místě a čase obvyklém.

3.1.3 Korekční koeficienty:

K1 = koeficient způsobu prodeje,
K1 = 1,00 - při prodeji podle zákona 72/94 Sb. (po jednotlivých jednotkách),
K1 = 0,90 - při prodeji podle občanského zákoníku právnické osobě, která nesplňuje 50procentní podíl nájemců,
K1= 0,80 - při prodeji podle občanského zákoníku právnické osobě vytvořené z řad nájemců prodávaného domu splňující 50procentní podíl nájemců,
K2 = koeficient stáří domu,
K2 = 1,00 - pro 0 - 29 let,
K2 = 0,98 - pro 30 - 39 let,
K2 = 0,96 - pro 40 - 49 let,
K2 = 0,94 - pro 50 - 59 let,
K2 = 0,92 - nad 60 let,
K3 = koeficient konstrukce domu,
K3 = 1,00 - pro domy postavené po roce 1990 bez ohledu na konstrukci domu,
K3 = 0,95 - u cihlových domů,
K3 = 0,90 - u panelových domů,
K4 = koeficient zhodnocení domu.

V případě, že v posledních pěti letech před prodejem byla provedena zásadní oprava domu, budou tyto náklady zohledněny v kupní ceně. Pro účely těchto pravidel se za zásadní opravy považují zejména rekonstrukce inženýrských sítí, střechy, obvodového pláště včetně výplní, výtahů, sanace zdiva a podlah proti vlhkosti apod.

K5 = koeficient prázdného bytu

V případě, že bude bytový dům prodáván dle občanského zákoníku s neobsazenými (uvolněnými) byty bude cena prázdných bytů zohledněna koeficientem K5 = 2. V případě prodeje prázdného bytu dle zákona 72/1994 Sb. bude prodej realizován formou výběrového řízení.

K6 = koeficient úhrady kupní ceny,
K6 = 0,90 - úhrada kupní ceny při podpisu smlouvy,
K6 = 1,00 - úhrada kupní ceny do 1roku od podpisu smlouvy,
K6 = 1,10 - úhrada kupní ceny do 2 let od podpisu smlouvy,
K6 = 1,20 - úhrada kupní ceny do 3 let od podpisu smlouvy,
K7 = koeficient vybavenosti domu výtahy,
K7 = 1,00 - domy s výtahem,
K7 = 0,98 - domy bez výtahu,
K8 = koeficient počtu bytů,
K8 = 1,00 - s počtem menším než 25,
K8 = 0,98 - s počtem od 26 do 35,
K8 = 0,96 - s počtem 36 a více.

3.2. Prodejní cena obsahuje cenu jednotky (byt, nebytový prostor), podíl na zastavěném pozemku, podíl na společných částech domu včetně příslušenství.

3.3. Prodejní cena bytového domu bez nebytových prostor bude stanovena jako součet cen bytových jednotek vypočtených dle bodu 3.1.1.

3.4. Prodejní cena domu s nebytovými prostory bude stanovena jako součet cen jednotlivých bytů a cen nebytových jednotek vypočtených dle bodu 3.1.1 a bodu 3.1.2.

3.5. Prodejní cena bytového domu stanovena dle bodu 3.2 a 3.3 obsahuje cenu stavby včetně příslušenství a cenu za zastavěný pozemek ve výši 220 Kč/m2.

3.6. Náklady spojené s prodejem bytového domu, bytu či nebytového prostoru hradí prodávající s výjimkou zpoplatnění ověřování podpisů.

3.7. Výsledná cena bytového domu, bytu nebo nebytového prostoru se zaokrouhlí na celé desetikoruny směrem nahoru.

4. PRÁVNÍ FORMY PRODEJE

4.1. Prodej celé nemovitosti najednou - dle občanského zákoníku právnické nebo fyzické osobě.

4.1.1 Na základě přílohy č. 1 těchto pravidel (seznam domů určených k prodeji) město Kopřivnice nebo pověřená osoba zabezpečí vypracování nabídky týkající se prodeje předmětných domů.

4.1.2 Nájemci se závazně vyjádří k obdržené nabídce nejpozději do 60 dnů ode dne jejího doručení. V případě akceptace nabídky musí nájemci do 180 dnů ode dne obdržení nabídky zaregistrovat novou právnickou osobu (družstvo nájemců). V případě, že nájemci nebudou akceptovat nabídku nebo nebude zaregistrována právnická osoba (doloženo výpisem z obchodního rejstříku), město Kopřivnice může nabídnout předmětný dům jiným zájemcům.

4.1.3 Při tomto způsobu prodeje je možné dohodnout splátky na zaplacení kupní ceny na dobu nejvýše 3 let, přičemž při podpisu smlouvy je podmínkou složit minimálně 50 procent kupní ceny. Změna dohodnutého splátkového kalendáře je možná pouze ve smyslu zkrácení doby splácení kupní ceny.

4.1.4 V případě, že bude využito splátek, je nutné, aby nesplacená část kupní ceny byla zajištěna zástavou předmětné nemovitosti ve prospěch města. Zástava bude uvolněna po úplném zaplacení kupní ceny.

4.1.5 Při nedodržení splátkového kalendáře budou kupujícímu účtovány úroky z prodlení ve výši dvojnásobku diskontní sazby vyhlašované ČNB.

4.2. Prodej celé nemovitosti po jednotkách (byt, nebytový prostor) - zákon 72/ 94 Sb., ve znění novely 103/00 Sb.

4.2.1 Na základě žádosti nájemců bytového domu je možné prodat dům po jednotkách dle výše uvedeného zákona. Podmínkou je, aby s žádostí vyslovilo souhlas 100 % nájemců. V případě, že nebude 100% souhlas nájemců, musí být navržen způsob odkoupení zbývajících jednotek. Tato podmínka se netýká domů s již prodanými jednotkami.

4.2.2 Na základě výše uvedené žádosti město Kopřivnice zabezpečí vypracování nabídek na prodej jednotlivých bytů, které budou doručeny k vyjádření nájemcům.

4.2.3 V případě akceptace nabídky je nájemce povinen současně složit jistinu podle bodu 4.2.5.

4.2.4 Pro zaplacení kupní ceny se stanovuje termín nejpozději do jednoho roku ode dne doručení nabídky. V případě neuhrazení kupní ceny ve stanoveném termínu jistina propadne ve prospěch města. Přesný termín a způsob úhrady kupní ceny bude individuálně dohodnut s nájemci.

4.2.5 Jistina činí:

- bytová jednotka 5 000 Kč,
- nebytová jednotka 1 % z prodejní ceny.

4.2.6 Kupní smlouvy budou vloženy na Katastr nemovitostí v Novém Jičíně až po zaplacení kupní ceny od všech jednotek v domě.

4.2.7 V případě, že nedojde k dohodě města se stávajícími majiteli bytů o odprodeji poměrné části pozemku, bude tento vztah ošetřen nájemní smlouvou.

5. ZVÝHODNĚNÍ KUPUJÍCÍHO A PRÁVNÍ FORMY PRODEJE

V případě, že v průběhu prodeje Město Kopřivnice obdrží více nabídek na odkoupení předmětného domu, bude jednat se zájemci v následujícím pořadí:

a) prodej právnické osobě vytvořené z nadpoloviční většiny oprávněných nájemců domu (družstvo, občanské sdružení, jiná),
b) prodej právnické osobě vytvořené z menšiny oprávněných nájemců domu,
c) prodej oprávněným nájemcům po jednotlivých bytech podle zák. 72/94 Sb., za předpokladu 100procentního odprodeje,
d) prodej jednomu nájemci,
e) prodej jiné právnické nebo fyzické osobě.

6. DOTACE MĚSTA NA OPRAVY DOMU

Město Kopřivnice poskytne dotaci na opravu domu za následujících podmínek:

a) žádost o dotaci bude písemně uplatněna oprávněnou osobou nejpozději do 2 let od nabytí vlastnictví domu,
b) žádost bude podána na předepsaném formuláři podle přílohy č. 2,
c) po projednání a schválení dotace bude uzavřena smlouva o poskytnutí dotace,
d) před čerpáním dotace budou předloženy doklady prokazující účelné využití dotace (faktura za provedené práce a doklady o nákupu materiálu),
e) dotaci lze poskytnout pouze po provedení stavebních prací a dodávek na základě stavebního povolení nebo ohlášení stavby,
f) dotaci lze poskytnout na opravy, modernizace a údržbu společných částí domu nebo v případech, kdy stavební práce a montáže budou provedeny u všech nájemců v domě,
g) dotaci lze poskytnout pouze majitelům, kteří řádně zaplatili nebo splácí kupní cenu,
h) dotaci lze poskytnout maximálně do výše 20 % kupní ceny,
i) přiznání dotace podléhá schválení městským zastupitelstvem.

7. OSTATNÍ UJEDNÁNÍ V KUPNÍ SMLOUVĚ

7.1. Přijetí všech věcných břemen souvisejících s prodávaným domem nebo bytem.

7.2. Převzetí všech práv a povinností vyplývajících z uzavřených nájemních smluv.

7.3. Převzetí všech práv a povinností souvisejících s vlastnictvím domu a jeho příslušenstvím (převzetí vodovodních a kanalizačních přípojek, STA, přístupových schodišť atd.).

7.4. Zástavní právo k prodávané nemovitosti jako jistina nezaplacené části kupní ceny.

7.5. Ujednání o poskytnutí dotace na opravu společných částí domu.

8. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ

8.1. Pokud nebude možné realizovat prodej nemovitosti ani jednou z variant uvedených v bodě č. 4, může být přistoupeno k prodeji jiné osobě nemající nájemní vztah k prodávané nemovitosti.

8.2. Výjimky z prodeje bytových domů dle těchto zásad lze učinit pouze rozhodnutím zastupitelstva města.

8.3. Nedílnou součástí těchto pravidel je příloha č. 1 a příloha č. 2.

8.4. Tato pravidla byla schválena usnesením č. 228 na 9. zasedání ZM dne 22. dubna 2004.

8.5. Tento dokument nabývá účinnosti dne 1. května 2004 a je schvalován na dobu neurčitou.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.