Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 23/2002
ze dne 13. června 2002

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 13. - so 15. června v 18 hodin milostné drama VB, USA Mandolína kapitána Corelliho. Epická love story, která v letech 2. světové války spojila italského okupačního důstojníka a řeckou dívku. Do 12 let nevhodný

Čt 13. - so 15. června ve 20 hodin mystické drama USA Na křídlech vážky. Psychologický příběh těží z úspěchu mystických příběhů s duchařskou či záhrobní tematikou. Do 12 let nevhodný

Ne 16. - po 17. června v 18 hodin muzikál USA, Austrálie Moulin Rouge. Nicole Kidmanová a Ewan McGregor zpívají, tančí, milují a trpí v kulisách Paříže roku 1900. Do 12 let nevhodný

Ne 16. - po 17. června ve 20.30 hodin akční road thriller USA 3000 mil na útěku. Z parťáka se vyklubal zrádce a z balíku peněz hra na kočku a myš. Kevin Costner stíhá Kurta Russella napříč USA. Do 15 let nepřístupný

Út 18. června ve 20 hodin film VB, Francie Kuchař, zloděj, jeho žena a její milenec. Děj příběhu se odehrává v rozmezí osmi dnů a rozehrává nebezpečné hry čtyř hlavních postav, které nakonec vyústí v destruktivní spektákl na téma pomsty... Do 15 let nepřístupný (Filmový klub)

Čt 20. června v 15 hodin drama USA Čistá duše. Russell Crowe coby matematický génius se propadá do schizofrenního světa. Do 12 let nevhodný

Čt 20. června v 18 a 20.30 hodin, pá 21. června ve 20.30 hodin smutná komedie ČR Babí léto. Herecké sólo pro V. Brodského, S. Zázvorkovou a zázrak života, z nějž se hrdinové filmu navzdory uplývajícímu času nepřestávají radovat...

Pá 21. - po 24. června ve 20.30 hodin film USA Král Škorpión. O 5 000 let nazpět začíná souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži. Do 12 let nevhodný

So 22. - ne 23. června v 18 hodin černá komedie Francie, Japonsko Wasabi. Jean Reno zdědí po své japonské přítelkyni nejen dceru, ale také neobyčejné dědictví... Do 12 let nevhodný

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Pá 21. června od 9 hodin Evropský svátek hudby

NORA CAFÉ

Pá 14. června ve 20.30 hodin Laciní Fórové - vernisáž k zahájení výstavy fotografií Libora Fojtíka, doprovázená hudebním tělesem Rotoped Band

So 15. června ve 21 hodin Make Some Noise - Skruž a vystuž

Pá 21. června ve 20 hodin Bugs Sound - Drum & Bass, Cs. C. Joint + guest

So 22. června ve 20 hodin Čachrování s Čakrou

KINO ŠTRAMBERK

Ne 16. června v 17 a 19.30 hodin milostné drama USA Vanilkové nebe. Do 15 let nepřístupný

Ne 23. června v 17 a 19.30 hodin válečné drama Černý jestřáb sestřelen. Do 15 let nepřístupný

KINO ÚSMĚV PŘÍBOR

Pá 14. června v 18 a 20 hodin drama USA ‘O’. Do 12 let nevhodný

Po 17. června v 18 a 20.10 hodin drama USA Čistá duše. Do 12 let nevhodný

St 19. června v 17 a 20 hodin rodinný film USA Harry Potter a Kámen mudrců

Pá 21. června v 18 a 20.15 hodin sci-fi USA Star Wars: epizoda II - Klony útočí

KINO KVĚTEN NOVÝ JIČÍN

Čt 13. - ne 16. června v 18 a 20 hodin americký akčně přehnaný film Křižovatka smrti 2. Do 12 let nevhodný

Po 17. - st 19. června ve 20 hodin americký film Dannyho parťáci. Do 12 let nevhodný

Po 17. - st 19. června v 18 hodin francouzský film Wasabi. Do 12 let nevhodný

Čt 20. - st 26. června v 18 a 20.30 hodin americká klasika Star Wars: epizoda II - Klony útočí

KLUB GALERKA NOVÝ JIČÍN

Pá 14. června ve 13 hodin Divadelní dílna VI. - setkání divadelníků (Kamenné divadlo)


    [Top]    


Dopisy čtenářů

Reakce na článek Sehnat lék v sobotu odpoledne... z KN č. 21

V sobotu odpoledne a v neděli nebylo možné v Kopřivnici koupit lék ani v dobách hluboké totality. I tehdy se muselo jet do okresního města do pohotovostní lékárny. V současnosti stát ani města nechtějí vysoce ztrátovou lékárenskou pohotovost dotovat, takže v noci si není možné koupit lék nikde v okrese, ani v Kauflandu ne. Pro skutečně závažné případy poslouží lékařská pohotovost, která je vybavena důležitými léky.

Každý alergik je povinen brát si s sebou na cesty své léky. Navíc jsem přesvědčena, že dotyčná návštěva si příliš vymýšlela. Např. sotva mohla být alergická na paralen, protože jeho účinná složka je součástí valetolu. Když už přesto trvala na valetolu, proč tak složité shánění léku v sobotu kolem poledne? Stačilo zavolat do lékárny, zda tam ještě někdo je, a domluvit se.

V sobotu většinou přicházím z práce - z lékárny tak pozdě, že už se ani nevyplatí obědvat. Každému, kdo po závěrečné zaklepe, zvlášť pokud je to na základě předchozí telefonické žádosti, otevřu a vydám lék podle přání a možností, i když samozřejmě s upozorněním, že v otvírací dobu je získání léku jistější.

Zmíněná petice se netýká jen lékárny na Severu. Je to petice pro zachování dostupnosti služeb blízko domovů, pro bezpečnější město a centrum bez smogu z aut, pro udržitelný život v Kopřivnici.

Osobně mne nefascinuje možnost získat v neděli po 20. hodině někde údajně čerstvé pečivo, ale hodně by mi vadilo, kdybych každý den i sobotu musela pro pečivo chodit namísto cca padesáti metrů přes půl kilometru a víc. K tomu přidušená smogem, nekonečným čekáním, abych mohla přejít silnici a se strachem, že mne srazí auto.

Mluvit a psát o drobných podnikatelích stylem, že kdyby se trochu víc snažili (nejlépe tak, že padnou vyčerpáním), tak se prý nemusí obávat žádné konkurence obchodních řetězců se zahraničním kapitálem a s možností silně a dlouho podhodnotit ceny k likvidaci služeb v okolí, to mohou jenom ti, kteří si nikdy nezkusili podnikat poctivě z úvěrových prostředků za současných podmínek v našem státě a v našem městě.

PharmDr. Marie Pešlová, provozovatelka Lékárny U Severky

VIII. ročník PIM v Praze 19. května

Místo aut a tramvají běžci v pestrobarevných trikotech. Místo troubení nervózních řidičů a skřípění brzd tramvají víření bubnů, rytmy techno nebo rocku.

Osmý Pražský mezinárodní maraton vylákal do ulic hlavního města opět tisíce lidí, kterým ustoupila i jinak hustá doprava. Součástí maratonu byl i osmý ročník městského běhu s Liškou na 5,5 km. Tohoto běhu se účastnily nejen děti ZŠ Alšova Kopřivnice, ale i ty, které už tuto školu opustily, a to jen díky ochotě Josefa Šmahlíka, bývalého učitele této školy. Právě on už osm let organizuje zájezdy na tento městský běh.

Děti i někteří rodiče na sebe navlékli sportovní oděv a vydali se na trať 5,5 km dlouhého městského běhu a shodují se, že spíše než pro prvenství si přišli pro dobrou zábavu. Dav těl valící se historickým centrem má už i své pamětníky. Jeden z nich je jen velmi těžce přehlédnutelný. Nad hlavou drží transparent s nápisem ‘Kopřivnice - rodiště Emila Zátopka’, ano, je to on, náš ochotný bývalý učitel Josef Šmahlík. Jen díky jeho ochotě jsme se potkali se spoustou zajímavých lidí. Osobně jsme se potkali s paní Danou Zátopkovou, která byla šťastná, že i z rodiště jejího manžela se zúčastnily děti v takovém počtu a že svým transparentem dávaly o sobě vědět.

Domů jsme si dovezli nejen zasloužené triko a pamětní medaili, ale také spoustu pěkných zážitků a vzpomínek.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat nejen sponzorům, kteří nám na tuto akci přispěli, ale především děkujeme panu Josefu Šmahlíkovi, který tohle vše pro nás zorganizoval.

Přejeme mu především pevné zdraví a věříme, že i příští rok pro nás tento zájezd zorganizuje.

Ještě jednou děkujeme

Helena, Zuzana, Honza, David, Tomáš, Ondra a další účastníci zájezdu

Školní akademie

Na naší škole ZŠ - náměstí Kopřivnice se po léta udržuje tradice školní akademie. Koná se jednou za dva roky - v prostorách Katolického domu.

Tento rok byla naplánována na 16. 5. a tématem byly Toulky Evropou. Připomněli jsme si tímto aktuální Den Evropy. Všechny třídy se pilně připravovaly. Každá třída měla na akademii zastoupení. Z celkového počtu čtyři sta dva žáků školy na akademii vystoupilo přes tři sta dětí!

Šestnáctého května dopoledne se konala dvě představení, jednak pro žáky školy, kteří měli možnost vidět vystoupení ostatních tříd, a jednak pro veřejnost. Odpolední představení začalo ve 14 hod. a bylo doprovázeno ochutnávkami z evropské kuchyně (připravily žákyně 8. a 9. ročníku).

Bylo celkem pětadvacet čísel. Program byl zajímavý a diváci se nenudili. Žáci si vybrali místo nebo zemi v Evropě a připravili si vystoupení s prvky pro tuto zemi charakteristickými.

Dvouhodinové dynamické vystoupení bylo zakončeno velkolepě: zazpíval velký školní sbor. Nejprve kánon v několika evropských jazycích. Poté zazněla hymna Evropy Óda na radost.

Všem divákům i nám žákům se akademie velice líbila, těšíme se na příští.

Jakub Lučan, žák 6. tř.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.