Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 28. 3. 10 - 21, pá 29. 3. 10 - 21, so 30. 3. 12 - 21, ne 31. 3. 9 - 19 hod., po 1. 4. zavřeno, út 2. 4. 17 - 21, st 3. 4. 14 - 16, 18 - 21, čt 4. 4. 18 - 21, pá 5. 4. 6 - 8, 17 - 21, so 6. 4. 12 - 21 hodin

Sauna: út, čt (ženy) 15 - 21 hod., st, pá (muži) 15 - 21 hod., so (společná) 14 - 21 hod., ne (společná) 14 - 19 hodin

Futsal: so 30. 3. v 19 hod. Megas - V. Mýto (hala SOU Kopřivnice)

Házená: so 30. 3. 8 - 14.30 hod. turnaj st. žáků A + B - 7. ročník ’O putovní pohár Rady města Kopřivnice’; v 15 hod. KH Tatra Kopřivnice - AGS HBC Jičín (1. zápas semifinále play-off); ne 31. 3. v 10 hod. KH Tatra Kopřivnice - AGS HBC Jičín (2. zápas semifinále play-off); so 6. 4. od 8 hod. mistrovský turnaj minižáků A + C

Hokej: čt 28. 3. od 8 hod. turnaj 3. tříd, pá 29. 3. od 7 hod. turnaj 9. tříd, ne 31. 3. od 8 hod. turnaj 5. tříd, v 17 hod. HC Kopřivnice - HC Studénka (baráž muži)

Fotbal: Kopřivnice: so 30. 3. od 9 hod. FC Kopřivnice - Třinec A (st. + ml. žáci - župní přebor); pá 5. 4. v 16.30 hod. FC Kopřivnice - Odry (benjamínci - okresní přebor); so 6. 4. od 9 hod. FC Kopřivnice - TJ Lokomotiva Petrovice (st. + ml. dorost - župní přebor); Štramberk: so 30. 3. v 15 hod. Štramberk - Metylovice; so 6. 4. v 16 hod. Štramberk - Valašské Meziříčí B (muži I. B třída); Vlčovice-Mniší: ne 31. 3. v 15 hod. FC Vlčovice-Mniší - Žilina (muži - I. B třída)

Malá kopaná: so 6. 4. od 8 hod. předkolo ligového poháru

Atletika: so 30. 3. v 10 hod. Jarní test - Frenštát p. R., 4,8 km, kat. M, Ž, V, ž

Rekreační pěší turistika ASK: so 30. 3. v 8 hod. aut. zast. Kolonie Kopř. - Štramberk - Kateřina - pěší Libotínské paseky - Jedle - Hlásnice - Fojtův kopec - Ženklava - rod. dům K. Davida - ČD, odj. v 13.16 hod., 12 km, ukončení do 16 hod.


    [Top]    


Výsledky

Krasobruslení: Malá cena Kopřivnice (23. 3.) - výsledky závodníků FSC Superior: přípravka: 1. K. Žídková, 4. M. Lacinová, 7. M. Mikulová, 14. K. Ptáčková, 15. A. Lacinová, 18. K. Vlčková, 2. O. Schwarz; nováčci: 2. G. Seibertová, 3. K. Výborná; nejmladší žačky: 7. T. Holáňová, 9. B. Fojtíková, 16. M. Vávrová; ml. žačky: 2. H. Kubátková, 4. D. Mášová, 13. M. Židková, 15. T. Výborná

Gymnastika: z výsledků XX. ročníku závodu ’O velikonoční minitatar’ (Kopřivnice, sobota 23. března): mimina (roč. 96 a ml.): 1. A. Stuchlíková, 2. P. Jiříková, 3. E. Tobolová (všechny Kopřivnice); přípravka (roč. 95): 1. A. Bártová (Sokol Moravská Ostrava), 2. S. Bučíková (Poruba), 3. S. Blaťáková (Přerov), 6. L. Boháčová, 8. M. Perútková, 9. D. Mituchovičová (všechny Kopřivnice); mladší žákyně (roč. 94 - 92): 1. I. Hrivnáková (GK Šumperk), 2. A. Drozdová (Vítkovice), 3. K. Šabršulová (S. Moravská Ostrava), 12. B. Šipošová, 17. H. Nováková, 25. K. Pustějovská, 30. N. Nguyenová (všechny Kopřivnice); starší žákyně (roč. 91 -90): 1. V. Valentová (GK Šumperk), 2. L. Dvořáková (TJ Šumperk), 3. K. Wowrová (Havířov), 4. T. Niedzwiedzová, 6. N. Machová (obě Kopřivnice); žákyně B (roč. 92 - 90) - vyšší obtížnost: 1. M. Soldánová (Prostějov), 2. K. Solarová (S. Moravská Ostrava), 3. D. Harásková (Šumperk), 5. A. Kročilová, 7. L. Bujnošková (Kopřivnice)


    [Top]    


Úspěšná malá cena pro FSC

K o p ř i v n i c e (jk) - Medaile ve třech kategoriích získali závodníci FSC Superior Kopřivnice na krasobruslařské malé ceně, kterou pořádali o uplynulém víkendu.

Nejvýše, v tomto případě až na zlato, z domácích dosáhla Kateřina Židková, a to v konkurenci osmnácti závodnic přípravky. „Katka zajela moc pěkně. Vyhrála opravdu velkým rozdílem,“ chválila malou krasobruslařku trenérka Iva Kubátková. Nepotěšila ji však jen ona, ale všichni její svěřenci, kterých v uvedené kategorii jelo celkem sedm. Medailového umístění dosáhl ještě druhý Ota Schwarz. „Jsme jediný klub, který zorganizoval závody pro tuto kategorii, takže se sem sjelo poměrně hodně dětí,“ pochvalovala si konkurenci Kubátková.

Mezi nováčky se již tradičně prosadila dvojice Gabriela Seibertová - Kristýna Výborná. Gábina jela tentokrát jistěji a brala druhé místo, Kristýna rovněž pěkné třetí. V kategorii mladších žaček se nejvíce čekalo od Hany Kubátkové a Denisy Mášové, což obě potvrdily. Hanka byla po krátkém programu druhá, Denisa čtvrtá a obě svá umístění volnou jízdou udržely.

„Vážím si výkonu Hanky, která měla výpadek v tréninku a jela se sádrou na ruce. Denisa bohužel nevyskákala ve volné jízdě kombinace. Škoda, mohla mít bronz,“ poznamenala k výkonu obou závodnic trenérka Vladimíra Milčinská. Bez umístění na stupních vítězů pro domácí barvy se obešla kategorie nejmladších žaček, kde nejlepší Tereza Holáňová vyjela sedmou příčku, a kategorie juniorů, v níž Radek Dresler skončil čtvrtý.


    [Top]    


Mladší žačky stále v čele poháru

K o p ř i v n i c e (jk) - Volejbalové družstvo mladších žákyň ŠSK Kopřivnice potvrdilo v šestém kole poháru své výsostní postavení v tabulce. Celkem už nasbíralo 279 bodů a je na nejlepší cestě za ziskem celkového vítězství (44 družstev). Zároveň má již nyní jistou účast na prvním neoficiálním mistrovství Moravy této kategorie, kam ze severní Moravy postupuje na základě umístění v poháru prvních pět týmů. To je však ještě daleko. Termín je stanoven na 15. - 16. června.

Starší žákyně vybojovaly v pátém turnaji čtvrtou příčku a i nadále jim se 145 body patří celková třetí pozice (30 družstev). Na špici je prozatím se 169 body Nový Jičín B, druhé místo okupuje NH Ostrava A. V soutěži startuje 30 celků.


    [Top]    


Na plese oceněny osobnosti ASK

V rámci kopřivnické Asociace sportovních
klubů byla sportovkyní loňského roku
zvolena šachistka Eva Blahetová.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - V minulém týdnu byli vyhodnoceni nejlepší sportovci okresu, ve středu 27. března vyhlašovalo osobnosti ve stejné oblasti město Kopřivnice (jejich seznam uveřejníme v následujícím čísle). Pozadu nezůstala ani kopřivnická Asociace sportovních klubů, která ocenila nejúspěšnějšího sportovce, trenéra a organizátora při plese sportovců. Bál pořádaný v pátek 22. března v kulturním domě tradičně uzavíral místní plesovou sezonu.

Nejlepším sportovcem ASK uplynulého roku se stala žena, respektive ještě dívka - šachistka. Talentovaná studentka loni vybojovala 2. místo na mistrovství ČR do 16 let a sbírala zkušenosti na kyperském mistrovství Evropy 2001 do 18 let.

Trenérem roku byl zvolen bývalý aktivní badmintonista, nyní manažer a šéftrenér místního badmintonového klubu Luděk Židek. Má za sebou dvacet let aktivní činnosti a jeho trenérské konto zdobí řada úspěchů. Vychoval mistry ČR Mendreka a Kraise či juniorské reprezentanty Kekrtovou a Hanzelku.

Za organizační činnost byl oceněn Vladimír Lipový, který je jedním z průkopníků horských kol v Kopřivnici. Cenu však převzal především za iniciaci poměrně mladého beskydského závodu Kopřivnický Drtič, který má v celostátním měřítku velkou odezvu.


    [Top]    


Jarní fotbalová premiéra bez bodů

TJ Kunín - TJ Kotouč Štramberk 1:0 (0:0)

K u n í n (jk) - Štramberk vstoupil do jarní části I. B třídy porážkou v Kuníně. Sobota plná sněhu a bláta fotbalu příliš nepřála, a na kunínské trávě se tak odehrával spíše boj než technická hra, která by Štramberku seděla více.

Hosté měli mírnou územní převahu, ta však končila na šestnáctce a šancí tak bylo k vidění velice málo. Tou největší byla tyč z kopačky Chovanečka. Domácí na tom byli, co se příležitostí týče, ještě mnohem hůř, v 60. minutě však z dvaceti metrů mířili do černého a touto jedinou šancí vůbec, z níž padla branka, si zajistili vítězství. „S výkonem nemohu být spokojen. Nedařilo se nám zakončovat akce, platonická převaha je málo. Nemyslel jsem si, že neuhrajeme ani bod, soupeř byl hodně slabý,“ vyjádřil se k utkání trenér Štramberka Milan Gilar.

Sestava Štramberka: Komačka - Řezníček, Petráš (46. Galia), Schwarz, Sýkora (46. Hajník) - Dostál, Kocurek, Kvasnička, Petr - Macháček, Chovaneček.

Baška - FC Vlčovice 3:1 (3:0)

B a š k a (jk) - Ani vlčovický tým v úvodním zápase jara body nevybojoval. Na škváře Bašky byl fotbalovější, ale postrádal větší důraz před brankou. Výsledkem byly nedotažené šance. Na ty byla Baška skoupější, vytěžila z nich však tři branky. Hosté sice v 75. minutě Lidem korigovali, ale na více se již nezmohli. „Byl to zápas našich nepromarněných šancí,“ poznamenal trenér Vlčovic Miroslav Káňa. Branka Vlčovic: 75. Lid


    [Top]    


Nestačili na Havířov

FOTBAL: St. dorost: Slovan Havířov - FC Kopřivnice 2:0 (0:0). Po bezbrankové první půli překvapil v úvodu druhého poločasu Havířov útočící Kopřivnici rychlým protiútokem a po hrubce brankáře Hrabovského se ujal vedení. Hosté vyvinuli ještě větší tlak, zůstalo však jen u šancí Březiny a Vaccy. V 85. minutě přidali domácí druhou branku a bylo rozhodnuto. „Zatím nehrajeme zdaleka tak dobře jako v přípravě. Velice nám chybí střelec Bartoš, který uměl rozhodovat zápasy. Takový hráč se těžko nahrazuje,“ připomněl odchod Bartoše do druholigového Frýdku-Místku trenér Vilém Navrátil. Sestava Kopřivnice: Hrabovský - Pařenica, Horák, Hanus, Kalich - Březina (60. Mikolanda), Bolom (60. Nenutil), Svoboda, Vacca - Navrátil, Fojtík

Ml. dorost: Slovan Havířov - FC Kopřivnice 3:3 (1:2). Mladší dokázali ve sněhové vánici vybojovat alespoň bod. Jejich výkon se slabým soupeřem byl však spíše průměrný. Neproměnili totiž spoustu dalších brankových příležitostí, na něž byla remíza slabou náplastí. Kopřivnice: Drahoš - Knedlík (73. Strakoš), Jalůvka, Svoboda, Černoch - Zapletal, (65. Kurečka), Skřivánek, Kühnert, Jiříček - Janiak, Peroutka (50. Mihalík). Branky Kopřivnice: Janiak, Mihalík, Peroutka. Utkání žáků TJ Vítkovice - FC Kopřivnice bylo odloženo na 10. 4.


    [Top]    


Minižáci bojovali o velikonoční zvon

HÁZENÁ: Jedinečnou prověrkou před nadcházejícími mistrovskými zápasy byl pro minižáky mezinárodní kopřivnický turnaj ’O velikonoční zvon’. Kopřivnický A tým vyhrál svou skupinu, v níž jasně porazil kopřivnické céčko, o jedinou branku pak velkého rivala z Rožnova a o dva góly tým Vítkovic. Ve finále sice po dramatickém boji podlehl Povážské Bystrici, přesto byl trenér Paseka velmi spokojen. „Kluci podali perfektní výkon. Jsem moc rád, že jsme si vyrovnali účty z Rožnovem, který nás v posledním vzájemném utkání porazil. Vítěznou branku jsme dali tři vteřiny před koncem,“ referoval trenér minižákovského A týmu.

Také trenéra béčka Daniela Lanáka vystoupení družstva potěšilo. „Hrajeme házenou kratší dobu než soupeři, takže spokojenost. Výborná byla hlavně obrana, kde bych ocenil nasazení a bojovnost všech hráčů. Útočná fáze byla o něco slabší, ale jsem přesvědčen, že i ta se bude zlepšovat,“ uvedl trenér.

Výsledky XIV. ročníku mezinárodního turnaje 'O velikonoční zvon' (23. 3.): zápasy minižáků A (včetně zápasů o umístění): KH Kopřivnice A - Rožnov 11:10 (4:5), - Kopřivnice C 16:5 (8:1), - Vítkovice 11:9 (7:5), - P. Bystrica 5:8 (3:4); sestava a branky: Hodslavský 16, Bohumínský 8, Szikriszt 6, Paseka 5, Šmída 3, Holuša 3, Pilch a Valentín po 1, Olšovský, Koudelka, Dostál; zápasy minižáků B: KH Kopřivnice B - Zubří 4:15 (3:9), - Kopřivnice D 9:3 (3:2), - P. Bystrica 5:12, - Rožnov 4:10 (3:7), branky: Poláček 8, Kubját 6, Pšeja 4, Klosík 2, Zálešák a Kramoliš po 1; zápasy minižáků C: KH Kopřivnice C - Rožnov 5:23 (3:12), - Kopřivnice A 5:16, - Vítkovice 9:19 (4:8), - Kopřivnice D 6:3 (1:3), branky: Pavlík 11, Lašák 6, Mikula 4, Křižan 2, Škop a Macke po 1; zápasy minižáků D: KH Kopřivnice D - Kopřivnice B 3:9 (2:3), - Zubří 2:11 (1:6), - P. Bystrica 3:10 (2:3), - Kopřivnice C 3:6 (3:1), branky: Purdek 5, Krajčír 4, Adamovský a Pavlačík po 1; nejlepší hráč turnaje: Martin Hodslavský (Kopřivnice), brankář: Marian Žernovič (P. Bystrica), střelec: Jakub Maciolek (Vítkovice). Konečné pořadí: 1. Povážská Bystrica, 2. Kopřivnice A, 3. Vítkovice, 4. Zubří, 5. Rožnov, 6. Kopřivnice B, 7. Kopřivnice C, 8. Kopřivnice D

Ml. dorost: KH Tatra Kopřivnice - Vítkovice 29:24 (14:11). Po porážce v Hranicích si připsali svěřenci trenéra Petra Pilcha první jarní body. Branky: Pěček 12, Bonn 7, Olšovský a Polášek po 3, Chromek, Veřmiřovský a Martínek po 1.

St. dorost: HC Zubří - KH Tatra Kopřivnice 32:22 (15:10). Kopřivnický tým znal soupeřovu sílu, která spočívá ve hře spojek a jejich spolupráci s pivotem. Začátek zápasu jí i přes několik neproměněných vyložených šancí vyšel a prakticky až do 18. minuty byla lepším týmem. V tu chvíli však promrhala příležitost ke slibnému odskoku a Zubří se šestibrankovou šňůrou dostalo do trháku, čímž zápas rozhodlo ve svůj prospěch. „Nerad někoho chválím, ale dnes to poruším. Výkonem i přístupem k zápasu předčil ostatní hráče kapitán mužstva Tomáš Veřmiřovský,“ udělal zřejmě oprávněnou výjimku trenér kopřivnického celku Jiří Petrovič. Sestava a branky: Sykala - Smutek 8, T. Veřmiřovský 7, Venclík, Vrána a Winkler po 2, Hanzelka 1, Bezděk, Brož, Chromek.


    [Top]    


Výborná pátá třída

HOKEJ: Hokejové mládí triumfovalo na Slovensku. Pátá hokejová třída Základní školy - náměstí vybojovala vítězství na kvalitně obsazeném turnaji v Prievidzi. Zpestřila si jím závěr sezony, kterou, co se týče mistrovských utkání, již zakončila. Turnaj, který byl slovenským klubem pořádán již potřetí, proběhl o víkendu 16. - 17. března za účasti šesti mužstev. Bilance kopřivnických páťáků, vedených trenérem Markem a Janem Grycmanem, byla výborná - při systému každý s každým neutrpěli jedinou porážku. V prvním dni dvakrát vyhráli a jednou remizovali, v neděli si pak na konto připsali po jednom vítězství a jedné remíze. V tu chvíli však ještě nevěděli, jak na tom jsou. Ortel konečného pořadí vyneslo až úplně poslední střetnutí turnaje mezi Prievidzí a Popradem. Město pod Tatrami by v případě vítězství bralo celkové prvenství. Prievidza, značně podporovaná kopřivnickým mužstvem, však zabojovala a vítězstvím 7:4 rozhodla o své druhé příčce i celkovém prvenství Kopřivnice.

Výsledky kopřivnického týmu: sobota: Kopřivnice - Trenčín 7:2, - Přerov 4:2, - Poprad 3:3; neděle: Kopřivnice - Prievidza 3:3, - Prešov 5:0. Celkové pořadí: 1. Kopřivnice 8 b., 2. Prievidza 7 b., 3. Poprad 7 b., 4. Trenčín 6 b., 5. Přerov 2 b., 6. Prešov 0 b.


    [Top]    


Brno z kola ven. Prvoligové semifinále patří házenkářům Tatry

Pravé křídlo Zbyněk Veselý (vpravo)
byl v obou domácích utkáních s Brnem
Kopřivnici velkou oporou.
Mimo jiné proměnil všech pět sedmiček,
v nichž mu byla dána důvěra.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e - Kopřivnický házenkářský tým vybojoval semifinále play-off, které mu zaručuje nejhůře čtvrté místo v prvoligové soutěži. Ve čtvrtfinále, hraném na dva vítězné zápasy, poslal z kola ven ambiciózní Brno poměrem 2:1.

KH Kopřivnice - Házená Brno 24:19 (10:8)

K o p ř i v n i c e (jk) - V sobotu nastoupila Kopřivnice bez potrestaného Prepsla, k dispozici nebyl Sklenák, úplně fit se necítili Mazur a Hrnčárek. Brno motivované domácím vítězstvím přijelo překvapit. „Byl to pro nás složitý zápas především po psychické stránce. Museli jsme se vyrovnat s oslabením, navíc jsme do poslední chvíle nevěděli, jestli budeme mít Veselého,“ neskrýval obavy z těžkého utkání kopřivnický trenér Miroslav Bartoň.

Tatra začala lépe. Stav 4:1 v 9. minutě byl slibný, velice podobný začátkům dřívějších v Kopřivnici sehraných vzájemných zápasů. V nich Tatra dokázala během prvních deseti minut utkání prakticky rozhodnout. Historie se však tentokrát neopakovala. Úspěšnou vysunutou obranou si domácí ještě několikrát vydobyli možnost útoku, šance však zazdili a Brno záhy náskok zlikvidovalo. Na dvoubrankový rozdíl Tatra odskočila až v samotném závěru poločasu. Kouč Brna Zdeněk Missbach měl důvod ke spokojenosti. „Poločas jsme sehráli prakticky bezchybně, jen škoda, že jsme v konci netaktickým chováním neudrželi remízu.“

Úvod druhé půle byl zlomový. Brno sice bleskově vyrovnalo, pak ovšem hrálo 2 minuty v pěti a Kopřivnice se utrhla na rozdíl čtyř branek. „Tři branky v přesilovce jsou v našem případě výjimkou,“ podotkl Bartoň. Hosté začali kupit technické chyby a ke slovu se dostala pověstná kopřivnická zbraň - rychlé přechody do útoku. Postupně se domácí dostali až na 19:13, a i když pět minut před koncem Brno při vyloučení Kličuka stáhlo na 21:18, Tatra neznervózněla a veledůležité vítězství si pohlídala. „Po vyhrané přesilovce už jsme byli o kousíček lepší. Od 45. minuty jsme zápas kontrolovali a přemýšleli o neděli. Potěšil mě přístup Zbyňka Veselého i to, jak se Hrnčárek zhostil rozehrávky,“ uzavřel kopřivnický kouč.

KH Tatra Kopřivnice - Házená Brno 22:18 (8:9)

Také v neděli začali domácí lépe, Brno však stejně jako den předtím po čtvrthodině srovnalo krok. Sázelo především na vynikající vysunutou obranu a dokázalo využít technických chyb soupeře, kterých v první půli Kopřivnice natropila opravdu požehnaně (11). Nervózní Tatru zlobila i koncovka, a Brno tak o poločase odcházelo do šatny se zaslouženým jednobrankovým náskokem.

„V první půli jsme byli určitě lepší. Troufli jsme si na vysunutou obranu, která nám dovolovala hrát ofenzivně,“ pochvaloval si trenér Missbach. Zato kopřivnický kouč Miroslav Bartoň měl na čele hluboké vrásky. „Brno hrálo disciplinovaně a dostalo se na koně díky našim technickým chybám, kterých bylo na jeden poločas opravdu moc,“ přiznal.

Teprve ve 38. minutě přestala Kopřivnice fanoušky trápit svou nemohoucností. Konečně se jí podařilo přečíslit brněnskou obranu, Kličuk se blýskl solidními zákroky, včetně dvou chycených sedmiček, a výsledkem byl pro Brno šokující zvrat. Z 11:13 Kopřivnice odskočila na 17:13. „Tento úsek utkání rozhodl. Otočili jsme to právě zavčasu,“ poznamenal kopřivnický trenér. Diváci však prožívali drama až do samotného konce. Brno mohutně dotahovalo, závěr ale přece jen patřil zkušenějšímu domácímu týmu.

„Závěr byl z naší strany dosti individualistický, ale přece jen jsme byli o špetku lepší. Potvrdili jsme, že do semifinále patříme,“ nechal se slyšet s postupem velmi spokojený trenér domácích. „Znovu jsme se ve druhé půli nevyvarovali technických chyb a dovolili Kopřivnici hrát to, co umí,“ dodal ke druhé půli brněnský kouč.

Jana Kapounová


    [Top]    


Po náročném čtvrtfinále čeká Kopřivnici Jičín

K o p ř i v n i c e (jk) - Z jihomoravské metropole si favorizovaný celek Tatry dovezl těsnou porážku, takže ve dvou domácích utkáních, hraných o minulém víkendu, nesměl klopýtnout. Psychický tlak nakonec unesl, vyhecované Brno mu však vůbec nic nedarovalo. V základní části zde neoslnilo, play-off je ovšem specifické. Kopřivnice, donucená k maximálnímu výkonu, obě vítězství těžce vydřela.

Očekávalo se, že složitější bude sobotní zápas, v němž nemohl nastoupit Prepsl, nedělní duel byl však pro domácí ještě mnohem vypjatější. „Jsem optimista. Věřím, že vyhrajem,“ tvrdil před nedělním mačem trenér Miroslav Bartoň. Jeho svěřenci jej nezklamali, pravdu o nedělním střetnutí však vystihl i trenér Missbach. „Myslím, že šance jsou vyrovnané. Své sehrají momentální střelecké dispozice. Vždyť mnohdy byly v lize vidět opravdu nečekané výsledky. Bude záležet na srdci a bojovnosti. My můžeme překvapit, ale Kopřivnice musí vyhrát.“

Ačkoliv Brno podlehlo, zanechalo v Kopřivnici velice dobrý dojem. „Cvičili s námi hlavně v obraně,“ poznamenal manažer kopřivnického klubu Rudolf Jaroň. Trenér Missbach rozhodně nesmutnil. „Mám z obou zápasů velkou radost. Potvrdili jsme v nich výkonnostní nárůst i to, že dokážeme sehrát vyrovnané utkání s těmi nejlepšími.

V semifinále Kopřivnice narazí na Jičín, který ve víkendovém duelu vyřadil Ostravu. Je o něm známé, že hraje velice dobře v domácím bouřlivém prostředí, venku je ovšem, stejně jako Kopřivnice, poloviční. O tom, zda by byl pro Tatru přijatelnější Kostelec, s nímž by v případě vítězství Ostravy hrála, trenér Bartoň nijak nespekuloval. „Je mi opravdu jedno, s kým se potkáme,“ tvrdil přesvědčivě. Semifinále se hraje na tři vítězné zápasy, první dva Tatra sehraje o tomto víkendu doma, v sobotu v 15 a v neděli v 10 hodin.

Fakta druhého a třetího utkání čtvrtfinále play-off : sobota: Kopřivnice: Kličuk, Čapka - Mazur, Hrnčárek 3, Dořičák 4, M. Šustala 1, Veselý 7/3, Brus 1, R. Šustala 4, Gřes, Hanzelka 4, Farkaš. Trenér: M. Bartoň. Brno: Vejtasa, Oppelt - Střítežský 3, Jahoda 2/1, Švec 2/1, Mrkos 3, Ondráček 1, Adam 5, Minařík, Jánošík, Brabec 1, Havelka 2. Trenér: Z. Missbach. Sedmičky: 3/3 - 2/2. Vyloučení: 3:3. Rozhodčí: Macharáček, Dostál. Diváci: 300. Vývoj: 9. 4:1, 14. 5:4, 22. 6:6, 29. 8:8, 32. 10:10, 37. 14:10, 45. 16:13, 47. 19:13, 55. 21:18; neděle: Kopřivnice: Kličuk, Čapka - Brus, Hrnčárek, Gřes, M. Šustala 1, Prepsl 3, Hanzelka 2, Mazur 5, Dořičák, R. Šustala 5, Veselý 6/2. Brno: Vejtasa, Oppelt - Havelka 3, Brabec, Jánošík 1/1, Minařík, Adam 2, Ondráček, Mrkos 2, Švec 3/2, Jahoda 5, Střítežský 2. Sedmičky: 2/2 - 6/3. Vyloučení: 3:3. Rozhodčí: Poláček, Pešta. Diváci: 400. Vývoj: 7. 4:2, 14. 5:5, 18. 8:6, 26. 8:10, 38. 11:13, 46. 17:13, 51. 20:15, 58. 20:18


    [Top]    


Sezonu zahájily minitatarem

K o p ř i v n i c e (jk) - Rekordních sedmdesát gymnastek z 10 klubů se sjelo na jubilejní dvacátý ročník závodu „O velikonoční minitatar“, který o víkendu pořádal kopřivnický gymnastický klub. Pro domácí to byla první prověrka sezony a ne všem se dařilo.

V pěti věkových kategoriích si z místních nejlépe vedla ’mimina’, která si vyhradila místa na stupních vítězů jen pro sebe. Výborně podle trenérky Macíčkové zacvičily ještě Šipošová, Boháčová a Niedzwiedzová s Machovou. Závodnicky nejostřílenější Andrea Kročilová měla ještě donedávna na noze sádru a upadla z kladiny a po seskoku. Solidně zacvičila bradla. Lucie Bujnošková nezvládla závod v obtížnější kategorii psychicky.


    [Top]    


Megas těsně podlehl o záchranu bojujícímu VŠB

VŠB Ostrava - Megas Frenštát pod Radhoštěm 6:5 (2:2)

O s t r a v a (jk) - Vysokoškoláci bojující o záchranu ligy překvapili druhý celek tabulky. Megas roli favorita potvrzoval ještě na začátku druhé půle vedením 4:2, lehkovážné zahození několika dalších gólových šancí však znamenalo obrovský zvrat. Domácí během minuty otočili z 2:4 na 5:4 a Megasu už v závěru nepomohla ani výměna brankáře za hráče v poli. Ostrava skórovala z brejku a Megas už stačil jen snížit na 6:5.

Megas: Šálek (38. Maruchnič) - Šablatura, Sobota, Freisler, Maruchnič, Buček, Špaček, Žídek, Kovařík. Branky: 9. a 39. Skybík, 18. Kantor, 38. a 38. Pliska, 38. Sokol - 2. Buček, 11. Kovařík, 34. Freisler, 36. Špaček, 40. Žídek. Rozhodčí: Bokroš, Czene

Slávia Havířov - CC Jistebník 3:12 (1:5)

H a v í ř o v (jk) - Futsalisté Jistebníku jsou i po 24. kole I. ligy, které odehráli 15. března, na špici tabulky. Své výsostní postavení potvrdili vítězstvím v Havířově, kde tamní Slavii nadělili neuvěřitelný dvanáctibrankový dárek. Zpočátku se Fialky sice trápily, nastřelily dvě tyče, ale když se v osmé minutě konečně Brož trefil do černého, spustily již zmíněný brankostroj.

Vypadá to, že forma svěřence trenéra Hudce neopustila. Do konce základní části soutěže zbývají tři kola, a Jistebník tak oprávněně může pomýšlet na vynikající výchozí pozici pro play-off. „Chceme udržet první příčku. Hrajeme teď dvakrát doma, kde body moc nepouštíme. Všichni hráči dobře vědí, že první pozice je pro play-off obrovskou výhodou,“ netají se vysokými ambicemi trenér Huděc.

Jistebník: P. Krayzel - Brož, Korený, Eckelsberger, Sluka - Čavera, Hladík, Fejerčák, Komár - Fubšo. Branky Jistebníku: Brož 3, Korený a Hladík po 2, Čavera, Sluka, Eckelsberger, Fejerčák, Komár. Rozhodčí: Žižka, Bokroš


    [Top]    


Hokejisté vykročili do baráže rázně

HC Studénka - HC Kopřivnice 3:9 (1:2, 0:2, 2:5)

S t u d é n k a (jk) - První body jsou doma! Hokejisté Kopřivnice vstoupili do baráže o udržení druhé ligy vysokým vítězstvím ve Studénce. Výhra o šest branek je vyšší, než jakou dokázalo se Studénkou uhrát na domácím ledě Blansko. To si v sobotu podalo vítěze severomoravského oblastního přeboru 4:1.

Mužstvo, které Kopřivnice do Studénky přivezla, skýtalo jedno velké překvapení. Byl jím střední útočník Martin Smeták, hráč Kopřivnice, s nímž se klubu podařilo napevno dohodnout teprve v sobotu. Jak se brzy ukázalo, bylo jeho angažování velkým plusem. V prvním útoku se mezi Gálou a Manem cítil jako ryba ve vodě. „Výborně rozdával puky. S jeho přítomností obrovsky vyrostl Gálův výkon,“ poznamenal s vítězstvím spokojený prezident klubu Jaroslav Hrubý. Již zmíněný první útok, respektive první pětka, se na vítězství podílela šesti brankami, zbývající tři vstřelil Libor Zátopek.

Kopřivnice měla od počátku navrch. V 6. minutě ještě Kijonku nepřekonal Smeták, o tři minuty později se to ale v oslabení povedlo Gálovi a Kopřivnice vedla 1:0. Domácí však přesilovku přece jen využili - o pár vteřin později vyrovnal Radek Fojtík, ale to bylo z jejich strany na dlouho vše. Dlouhých 34 minut si na kopřivnickou obranu ani Rašku nepřišli.

Tři minuty před koncem úvodní třetiny si v přesilovce za asistence Smetáka připsal Gála druhou branku. V úvodu druhého dějství sice Studénka zahrozila, vzápětí ale Man vyšachoval domácí obranu potřetí. V téže minutě pálil poprvé do černého Zátopek a vyštval Kijonku z brány. Nahradil jej Bouša, ani on ale Studénku nespasil. Svou jasnou převahu Kopřivnice potvrdila pěti brankami v závěrečné třetině. Zdálo se, jako by k vítězství ani nepotřebovala odvést maximální výkon. Ze soboty unavení domácí evidentně nestačili, kopřivnický útok jejich obranu snadno rozebíral a vytvářel si šance. „Vysoké vítězství pro mě není překvapením. Rozdíl mezi krajským přeborem a druhou ligou se musel projevit,“ dodal po utkání Hrubý.

Kopřivnice: Raška - Kuděla, Michálek - Man, Smeták, Gála - Hruškovský, Libiger - Vybíral, J. Janáček, Zátopek - Mikuláštík, Thomas - D. Hamerník, Kriegiel, A. Janáček - Stryk, Žáček, Fojtík, Červenka. Studénka: Kijonka, Bouša - Kovář, Demel, Mikeska, R. Hamerník, Kofroň - Chmel, Frajt, Fojtík, Trčálek, Kaňovský, Richter, Slavík, Kotara, Tomášek, Hanák, Horák, Kaša. Branky: 10. Slavík, 46. Kofroň, 50. Mikeska - 9., 17., 54. a 56. Gála, 28. Man, 28., 52. a 55. Zátopek, 54. Kuděla. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:3


    [Top]    


Volejbalový tým nakonec celkově čtvrtý

V Tatra Kopřivnice - Opava Kateřinky 3:1 (15, -15, 17, 22), 0:3 (-23, -21, -19)

K o p ř i v n i c e (jk) - V posledním dvoukole II. volejbalové ligy Kopřivnici prakticky o nic nešlo. O přední umístění letos nebojovala a to, zda bude třetí či čtvrtá, nebylo podle hráčů podstatné. To bez pochyby ovlivnilo i sestavu, která tentokrát nebyla optimální.

I bez Kylhofa, kterého nahradil Bartoň, se však Kopřivnici první utkání vyvedlo. Zatlačila soupeře servisem, dobře blokovala a zápas dotáhla k celkem přesvědčivému vítězství. Do druhého střetnutí už ale nenastoupil ani zdravotně indisponovaný Chalupa a Kateřinky se chytly. První sadu sice vyhrály až lepší koncovkou, další dvě už však poměrně jistě a to i přesto, že se Tatra v rozhodujících chvílích vracela k vítězné sestavě z prvního mače.

Sestava Kopřivnice: Miroslav Bajer, Martin Bajer, Kylhof, Holaň, Hykel, Chalupa, Sykala, Bartoň, Bilík. Konečné pořadí II. ligy skupiny C: 1. Letovice 65 b., 2. Hošťálková 62 b., 3. Olomouc 59 b., 4. Kopřivnice 58 b., 5. Kateřinky 56 b., 6. Brno 54 b., 7. Šternberk 50 b., 8. St. Město B 47 b., 9. Napajedla 45 b., 10. Karviná 44 b.


    [Top]    


Vzpěrači zahájili sezonu třetím místem

H a v í ř o v (jk) - Kopřivničtí vzpěrači zahájili novou sezonu solidním třetím místem v 1. kole soutěže družstev starších žáků. Havířov, kde se klání 16. března konalo, hostil celkem devět výkonnostně velmi vyrovnaných týmů.

Kopřivnice už se musela obejít bez své dosavadní opory Ondřeje Drijáka, který dovršil patnácti let a bude posilou juniorského týmu. Loňský žákovský celek Tatry soutěži jasně dominoval a Driják tedy evidentně chyběl, trojice Radek Hruškovský, Petr Zakopal a Josef Čupori si však vůbec nevedla špatně. V konečném účtování ji od druhého Bohumína dělil pouhý bod. Vítězný Baník Havířov nasbíral 519 b., což je ve srovnání s loňskými stobodovými odstupy kopřivnického družstva neporovnatelně méně. Z jednotlivců byl nejúspěšnější Josef Čupori, který při tělesné hmotnosti 47 kg dostal v nadhozu nad hlavu 62,5 kg. Za tento výkon bral 195 b., čímž se dostal na pomyslné druhé místo v bodování výkonů. Vůbec nejlepší byl Jiří Orság, který na konto Hrozenkova připsal 244 b.

Bodování kopř. závodníků: Petr Zakopal 113 b., Radek Hruškovský 192 b., Josef Čupori 195 b. Pořadí v 1. kole: 1. B. Havířov 519 b., 2. ŽD Bohumín 501 b., 3. Tatra Kopřivnice 500 b., 4. S. Zlín 497 b., 5. SOUZ Boskovice 468 b., 6. L. Příbor 460 b., 7. N. Hrozenkov 457 b., 8. S. Mor. Ostrava 446 b.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.