Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 13. 1. 8.15 - 12, 17.30 - 21, pá 14. 1. 6 - 8, 17.30 - 21, so 15. 1. 13 - 21, ne 16. 1. 10 - 18, 18 - 19  hod. aquaerobic, po 17. 1. zavřeno, út 18. 1. 6 - 12, 15 - 17.30, 19 - 21, st 19. 1. 15 - 17.30, 19 - 21, čt 20. 1. 8.15 - 12, 17.30 - 21 hodin  

Sauna: út 15 - 21 ženy, st 8 - 12, 15 - 21 muži, čt 8 - 12, 15 - 21 ženy, pá 15 - 21 muži, so 13 - 21 a ne 10 - 18 hod. společná

Bruslení veřejnosti: so 15. 1. 14.45 - 16, ne 16. 1. 14.45 - 16 hod.

Florbal: so 15. 1. 11. a 12. kolo 3. ligy mužů (z programu: v 10 hod. Torpedo Havířov B - FBC Vikings Kopřivnice, v 17 hod. FBC Vikings Kopřivnice - Slavia Team 96 Havířov)

Futsal: so 15. 1. od 8 hod. 0. ročník turnaje Křen Cup (účastníci: Křen Frenštát, Banaqua, Shrek Frenštát, Hošo Nošo, Juventus, Heimat Juniors, Tango, Hodslavice, Odpadlíci, Brousci; finále v 17 hod.; hala ZŠ E. Zátopka), so 22. 1. od 8 hod. 5. turnaj 1. okresní třídy ve futsalu NJ + FM, ne 23. 1. od 8 hod. 5. turnaj okresního přeboru ve futsalu NJ + FM

Házená: pá 21. 1. v 17.45 hod. KH Město Kopřivnice - HC Cement Hranice (přípravné utkání mužů), st 26. 1. v 16.45 hod. KH Město Kopřivnice - HC Zubří (přípravné utkání mužů)

Hokej: pá 14. 1. v 18 hod. HC Kopřivnice - HC Nový Jičín (1. liga juniorů), so 15. 1. v 9 hod. HC Kopřivnice - HC Frýdek-Místek (LP 4. + 5. tříd), ne 16. 1. v 10 hod. HC Kopřivnice - HC Bohumín (přípravka), v 17 hod. HC Kopřivnice - HC Uherský Brod (1. liga juniorů), pá 21. 1. v 18 hod. HC Kopřivnice - HC Pelhřimov (1. liga dorostu), so 22. 1. v 9 hod. HC Kopřivnice - HC Třinec (ŽL 8. + 9. tříd), ne 23. 1. v 17 hod. HC Kopřivnice - HC Šumperk (1. liga juniorů)

Tai-či: každou neděli od 16 hod. v DDM Kopřivnice (pro dospělé)


    [Top]    


Výsledky

Fotbal: turnaj benjamínků ve Štramberku: FC Kopřivnice A - TJ Kotouč Štramberk A 2:1, - Bartošovice A 7:0, - FC Fulnek 2:2, - Bartošovice B 1:0, - TJ Kotouč Štramberk B 3:1; finále: FC Kopřivnice A - FC Fulnek 1:1, na penalty 1:3; nejlepší hráč turnaje: Jan Ollender (Kopřivnice)

Malá kopaná: výsledky Novoročního turnaje 2005 (pořadatel sportovní komise PV OS Tatra, a. s., v zastoupení pana Vlastimila Kočího): utkání ve skupinách: skupina A: FC Tr. Devills - Olivet Štramberk 1:4, - SD Kopřivnice 1:1, - Arsenal Trojanovice 3:1; Olivet Štramberk - Arsenal Trojanovice 2:4, - SD Kopřivnice 9:0; SD Kopřivnice - Arsenal Trojanovice 1:1, pořadí: 1. Olivet 6 b. (15:5), 2. Devills 4 b. (5:6), 3. Arsenal 4 b. (6:6), 4. SD 2 b (2:11); skupina B: Agro Kopřivnice - Sokol Antabus 2:1, - Bum Šankar 0:1, - VH Fryčovice 3:2; Bum Šankar - VH Fryčovice 0:0, - Sokol Antabus 1:0; Sokol Antabus - VH Fryčovice 0:1, pořadí: 1. Bum Šankar 7 b. (2:0), 2. Agro 6 b. (5:4), 3. Fryčovice 4 b. (3:3), 4. Antabus 0 b. (1:4); čtvrtfinále: Arsenal - Agro 0:3, Devills - Fryčovice 3:2; semifinále: Olivet - Agro 2:2 (5:4 PK), Bum Šankar - Devills 1:1 (2:3 PK); utkání o 3. místo: Agro - Bum Šankar 4:2 PK; finále: Olivet - Devills 0:3; pořadí: 1. FC Tr. Devills Kopřivnice, 2. Olivet Štramberk, 3. Agro Kopřivnice; nejlepší střelec turnaje: Tomáš Macháček (Olivet) 6 branek; sestava a branky FC Tr. Devills Kopřivnice: M. Palider - R. Kubečka 3, R. Paciorek 2, P. Herka 1, K. Kudělka, K. Baláž, L. Polášek 4, M. Strnka, R. Babinec, R. Šumný, M. Antes 1, J. Holák 1, P. Hala; sestava Olivetu Štramberk: J. Hodaň - Pavel Šustala 1, P. Petráš 1, P. Holub 1, J. Havrlant 1, Petr Šustala, I. Kocurek 1, P. Kvasnička 4, T. Macháček 6, R. Veselka, S. Matonoha 2; rozhodčí: Zdeněk Ovšák, Pavel Šulák


    [Top]    


Judisté se před Vánoci vytáhli

O s t r a v a  (jfk) - Vánoční porubský pohár, který absolvovali závišičtí judisté na sklonku loňského roku, pro ně byl medailovou žní. Nejúspěšnější byl i tentokrát Adam Kahánek, a to i přesto, že musel do vyšší váhové kategorie. Při převažování mu váha ukázala 38,2 kg, tedy o dvacet dekagramů více, než bylo třeba, a Kahánek tak musel do dvaačtyřicítky. I tam ovšem dokázal všechny zápasy vyhrát, včetně finále, kde zdolal zkušeného Smolku z NH Ostrava. Bronzové medaile přidali na závišické konto Ondřej Číp a Radek Honč.

Zavišickým se dařilo i na posledním turnaji loňského roku, který se konal 18. prosince ve Frýdku-Místku pod názvem „O pohár starosty města“. Všem pěti závišickým borcům se zde podařilo získat medaili. Na tu nejcennější dosáhli benjamínek Michal Horák ve váze do 29 kg a Adam Kahánek mezi mladšími žáky do 39 kg, který ve vyrovnaném finále porazil svého oddílového kolegu Radka Honče. Bylo to již počtvrté, co na sebe ve finálovém klání narazili. Bilance je nyní 3:1 ve prospěch Kahánka.

Bronzovou medaili ve stejné kategorii přidal Jan Kuběna, pro kterého byl turnaj prvním závodním vystoupením. O druhé stříbro závišickou sbírku doplnil Ondřej Číp, který skončil druhý v silně obsazené váze do 44 kg mladších žáků. Navíc se pak do Závišic stěhovala i cena pro nejtechničtějšího judistu turnaje, kterým se stal Adam Kahánek.


    [Top]    


Ďáblové z Trappesu opět triumfovali

Tým FC Trappes Devills Kopřivnice měl
v sobotu důvod ke spokojenosti.
V Novoročním turnaji obhájil
vítězství z loňského roku.

FOTO: Jana Feilhauerová

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Tým FC Trappes Devills Kopřivnice opět dostál své pověsti turnajového specialisty. V sobotu 8. ledna obhájil prvenství ve 2. ročníku Novoročního turnaje v malé kopané. Navázal tak na své nezapomenutelné působení v Superior Cupu, tedy v obdobném klání s jiným názvem, které se konalo před Novoročním turnajem po deset let. To vyhrál čtyřikrát.

Ve finále letošního turnaje, který pořádala sportovní komise PV OS KOVO Tatra, a. s., porazili Devills vcelku přesvědčivě Olivet Štramberk 3:0, a vrátili mu tak porážku ze skupiny. Cesta Ďáblů do finále však byla dosti trnitá. Ve skupině A se totiž vytrápili s kopřivnickým týmem SD. Na poslední chvíli v duelu zachránili alespoň bod, který se nakonec pro postup ukázal jako rozhodující. Na kontě už totiž měli porážku od Olivetu. V posledním zápase pak porazili Arsenal Trojanovice. Čtyři body jim nakonec na postup do čtvrtfinále stačily, Arsenal na tom byl sice bodově stejně, ale vzájemné utkání prohrál. Skupinu A vyhrál Olivet, skupinu B Bum Šankar. Černý Petr ve skupině A zůstal „esdéčku“, ve skupině B Antabusu.

Čtvrtfinále, které hrály druhé a třetí celky, se obešlo bez překvapení. Postoupili jak Ďábli, tak Agro Kopřivnice. O to dramatičtější bylo semifinále, v obou rozhodovaly o finalistech až pokutové kopy. Olivet po remíze 2:2 vyhrál nad Agrem na penalty 5:4, Trappes Devills po remíze 1:1 triumfoval v pokutových kopech nad Šankarem 3:2. O třetím místu rozhodovaly již tradičně jen penalty, v nichž bylo lepší Agro (4:2).

Halové turnaje v malé kopané se v Kopřivnici těší poměrně velké popularitě. Už tuto sobotu se bude v hale ZŠ E. Zátopka konat nultý ročník turnaje Křen Cup. Zúčastní se ho deset mužstev z Kopřivnice a okolí. V sobotu 29. února pak proběhne kvalifikace na Amos Cup, kterého se zúčastní 16 týmů. Ve finále, jež je naplánováno na 5. března, si zahraje deset družstev.


    [Top]    


Trenér Zavadil odešel do Příbora

Š t r a m b e r k ,  P ř í b o r  (jfk) - Příborský fotbalový tým mužů měl namále, nakonec však přece jen bude pokračovat v soutěži. V poslední chvíli mu jako trenér podal pomocnou ruku Luděk Zavadil, který doposud koučoval Štramberk. „Nabídka od příborského vedení přišla 26. prosince. Nerozmýšlel jsem se dlouho. V Příboře jsem zažil nejlepší trenérská léta i největší úspěchy. Je to pro mě srdeční záležitost,“ uvedl k angažmá Zavadil.

Příbor figuruje po podzimní části soutěže I. A třídy na poslední příčce. Na předposlední Odry ztrácí tři body, na dvanácté Pražmo bodů sedm. Trenér Stanislav Pustějovský se své funkce po podzimu vzdal, nového kouče klub nezískal. Vše směřovalo k tomu, že klub tým mužů rozpustí a do jarní části soutěže nenastoupí. Naopak Štramberk si pod Zavadilem vedl v okresním přeboru na podzim velice dobře a měl by na jaře bojovat o postup do I. B třídy. Jeho odchod je poměrně velkým překvapením. „Je to jako odejít z dobře prosperující firmy do krachujícího podniku, ale ta nabídka se opravdu nedala odmítnout. Ušil jsem si na sebe bič, ale stojí mi to za to. Nedokážu si představit, že by se v Příboře nehrál fotbal, a také, co by tomu asi řekl předseda Jan Šimíček, který před dvěma měsíci zemřel. Neříkám ale, že Příbor spasím, především musejí chtít kluci,“ konstatoval Zavadil.

Se Štramberkem se nerozešel ve zlém a věří, že se na jaře o postup popere i bez něj. Ze stávajícího kádru nechce do Příbora přetahovat nikoho. „Dva až tři hráči by se určitě sešli, ale nechci jim do toho zasahovat. Rád bych, aby ve Štramberku zůstal i brankář Fischer,“ dodal Zavadil.

Místo Zavadila mužstvo Štramberka převezme Jaroslav Kofroň. „Jednali jsme ještě s dalšími dvěma adepty a nakonec se rozhodli pro pana Kofroně. Ve Štramberku už působil, v roce 1997 postoupil s A mužstvem do I. B třídy. Třeba to letos zopakuje,“ uvedl předseda fotbalového klubu TJ Kotouč Štramberk Eduard Kutáč. Přípravu na jaro pod taktovkou nového trenéra tým mužů zahájil v sobotu 8. ledna.


    [Top]    


Fotbalisté Kopřivnice zahájili přípravu

K o p ř i v n i c e  (jfk) - I aerobic, hokej či běžky vyzkouší v přípravě na jarní část sezony kopřivnický fotbalový tým mužů. Trénink zahájil v úterý 11. ledna v tělocvičně na zimním stadioně, trénovat ale bude i venku, přičemž zpestřením by měly být i již výše zmíněné běžky. „Budeme to kombinovat. Hlavně bychom se měli zaměřit na rozvoj fyzické kondice, ale i síly a vytrvalosti,“ nastínil své plány před začátkem přípravy trenér Milan Gilar, který celek přebírá po Milanu Svobodovi.

Mužstvo bude trénovat dvakrát týdně. „Vícekrát to nemá smysl, sešlo by se nás jen pár. Počítám ale, že kluci budou hrát o víkendech futsalové soutěže, což je další trénink,“ podotkl Gilar. V plánu má pět až šest přípravných utkání, a to předběžně s Tichou, Vlčovicemi či Příborem. Hrát se ale bude až v únoru. První mistrovské utkání Kopřivnici čeká 26. března, kdy na domácím hřišti hostí Žilinu.


    [Top]    


Dorost Megasu v lize válí

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Zatímco prvoligovému futsalovému týmu Megasu Frenštát se v závěru roku příliš nevedlo, jeho dorostu se dařilo. Ve třetím turnaji první ligy porazil Helas Brno 4:2 (1:0) a remizoval s vedoucím Nejzbachem Vysoké Mýto 3:3 (2:3). Na bodu s Nejzbachem, který byl pro oslabený Frenštát de facto vítězstvím, měl lví podíl brankář Petr Martinovský, který ve druhé půli odvedl takřka neuvěřitelný výkon. V tabulce Megasu patří druhá příčka právě za Vysokým Mýtem. Bodově jsou na tom oba celky stejně, zatím si shodně připsali šestnáct bodů, Mýto ovšem zdobí lepší skóre. Do finále postoupí ze dvou osmičlenných skupin pouze vítězové. O to, aby obhájil loňský titul, bude tedy Megas muset ještě hodně bojovat.      

Žáci Frenštátu si ve třetím turnaji připsali bod za remízu s Brnem (1:1). Nejzbachu podlehli jasně 4:10. V tabulce jim s deseti body patří čtvrtá příčka, na druhé Pardubice ovšem ztrácí jen dva body. V čele je s devatenácti body bezkonkurenční Vysoké Mýto, které v sedmi dosud odehraných zápasech šestkrát vyhrálo a jednou remizovalo.


    [Top]    


• hokej • hokej •

HOKEJ: junioři (1. liga juniorů): HC Kopřivnice - HC Havlíčkův Brod 3:3 (0:1, 3:1, 0:1), branky Kopřivnice: Csóka, Fojtík, Slovák. I přes rostoucí únavu z pátku a soboty odehráli junioři moc dobrý zápas. Mimo jiné se v něm dokázali vyrovnat se čtyřmi osobními tresty. V utkání byli lepším týmem, nedokázali však proměňovat šance. „Únava na týmu nebyla překvapivě znát, mohli jsme i vyhrát,“ uvedl k zápasu trenér Stanislav Kacíř. Dorost (1. liga dorostu): HC Havlíčkův Brod - HC Kopřivnice 3:4 (0:2, 2:0, 1:2), branky: Hlinka, Hanák, Štěpán, Filip. Celý tým dorostu podal v Havlíčkově Brodě výborný výkon. Vítěznou branku Kopřivnice vstřelila šest minut před koncem duelu. 9. třída (ŽL): HC Orlová - HC Kopřivnice 4:4 (1:1, 1:1, 2:2), branky: Thomis, Jedelský 2, Mizera. Utkání bylo vyrovnané pouze v první třetině, od druhé už byla lepší Kopřivnice, bohužel nedokázala proměňovat vyložené šance. 8. třída (ŽL): HC Orlová - HC Kopřivnice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1), branky: Hlinka 2, Kuchyňka, Bartošák. Osmá třída Kopřivnice byla sice oslabena o pět hráčů základní sestavy, nicméně na Orlovou stačila. 7. třída (ŽL): HC Kopřivnice - HC Karviná 10:0, branky: Prčík 3, Pokorný 2, David 2, Šlosar, Fila, Žaloudek. HC Třinec - HC Kopřivnice 0:6, branky: Bartošák 3, Sochorek, Jašek, Prčík. HC Kopřivnice - HC Orlová 11:1 (3:0, 6:0, 2:1). 6. třída (ŽL): HC Třinec - HC Kopřivnice 2:2, branky: Ertel. HC Kopřivnice - HC Orlová 10:1, branky: Caputa 2, Sikora 2, Šustek 2, Jedelský, Havrlant, Mach, Starmann. 5. třída (LP): HC Třinec - HC Kopřivnice 4:1 (1:0, 2:1, 1:0), branka: Vala. 4. třída (LP): HC Třinec - HC Kopřivnice 4:5 (0:1, 3:4, 1:0), branky: Kordoš 3, Alföldy, Klečka. 3. třída (minihokej): HC Kopřivnice A - HC Třinec A 2:5 (2:0, 0:2, 0:2, 0:1), branky: Bartoň, Tkáč. Po první třetině přestala Kopřivnice bruslit a propadala v osobních soubojích. HC Kopřivnice B - HC Třinec B 2:19, branky: Poruba, Pitek. HC Havířov A - HC Kopřivnice A 7:10, branky: Ollender 3, Pešat 2, Tkáč 2, Vondrák, Unger, Bartoň. Proti Havířovu podala Kopřivnice dobrý výkon, vlastní nedisciplinovaností se ale připravila o lepší výsledek. HC Havířov B - HC Kopř. B 15:8, branky: Poruba 3, Csapai 2, Pitek 2, Matuš. Béčko kopřivnických třeťáků sice bojovalo, ale věkový rozdíl byl bohužel znát.


    [Top]    


ASK je ráda za novou hernu stolního tenisu

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Otevření důstojných velkokapacitních prostor pro činnost klubu stolního tenisu považuje kopřivnická Asociace sportovních klubů za největší úspěch, jehož v roce 2004 dosáhla. Zástupci ASK tento fakt prezentovali na sklonku roku 2004, kdy bilancovali svou činnost.

Herna v budově Základní školy Sv. Zdislavy, která škole zároveň slouží jako tělocvična, byla dokončena po tříletém úsilí a skýtá optimální podmínky pro činnost klubu. „Pojme až osm stolů, takže zde budeme moci pořádat i velké turnaje. Těší nás i to, že vzrostl počet členů,“ uvedl ředitel sekretariátu ASK Evžen Knězek.

Objekt ZŠ Sv. Zdislavy je už čtvrtým místem, do kterého se stolní tenisté uchýlili. Naposledy působili v nevhodných prostorách na zimním stadioně. Ty by jednou měly sloužit hokejovému klubu jako malá posilovna, zatím fungují jako šatna.

ASK momentálně sdružuje celkem 16 klubů. K nejúspěšnějším v loňském roce patřily klub badmintonu, karate a vzpírání. Badmintonistka Pavla Janošová dosáhla značných úspěchů v evropském juniorském okruhu a za sebou má i velkou zkušenost z mistrovství světa v Kanadě. Kopřivnické karate bylo vidět díky Soně Hejdukové (juniorská mistryně 2004 a bronzová na M ČR seniorů) a Milanu Burgetovi (mistr ČR 2004, účastník ME v Moskvě). Ze vzpěračů se nejvýrazněji prosadil Pavel Rusek, který byl vyhlášen mezi devítkou nejlepších vzpěračů ČR v roce 2004. Mimořádně úspěšné jsou i cvičenky prezentační skupiny ASPV vedené cvičitelkou Stanislavou Dratvovou. Skupina dlouhodobě vyhrává oblastní a národní přehlídky pódiových skladeb a pravidelně je vybírána pro reprezentaci v zahraničí.

K negativům loňského roku řadí ASK zánik dívčího basketbalového klubu. „Není tady dostatek dětí ani podmínky. Nejlepší děvčata přešla do Příbora,“ konstatoval Knězek. Už loni se ASK rozhodla, že v roce 2005 nebude pořádat tradiční ples sportovců (Večer hvězd), jehož návštěvnost v posledních letech značně klesla. ASK k tomuto kroku vedla mimo jiné i prodělečnost akce. Vyhlášení nejlepšího sportovce, trenéra a organizátora ASK za rok 2004, které na plese pravidelně probíhalo, se uskuteční na samostatném večírku. Adepty na zisk zmíněných titulů jsou mezi sportovci Pavla Janošová (badminton), Milan Burget (karate) a Pavel Rusek (vzpírání), mezi trenéry Vlastimil Žižka (karate), Luděk Židek (badminton) a Ludvík Kašpárek (vzpírání) a mezi organizátory Dana Rýparová (gymnastika), Vladimír Lipový (cyklistika) a Miroslav Matúš (cyklistika).


    [Top]    


Hokejisté podlehli Svinovu, doma ovšem nezaváhali

TJ Vítkovice Svinov - HC Kopřivnice 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

O s t r a v a  (jfk) - Svinov, vedoucí tým hokejového regionálního přeboru mužů, potvrdil v 19. kole soutěže své postupové ambice. V domácím utkání porazil Kopřivnici 4:1, a udržel se tak na čele regionálního přeboru, jehož špice je velice vyrovnaná.

V dresu Kopřivnice se objevila nová posila - zkušenostmi opředený Aleš Poles. Na první vítězství s týmem, který z velké části momentálně tvoří junioři, si však ještě počká. Kopřivnice sice ve Svinově vykřesala v 55. minutě, kdy snížil Csóka na 2:1, jiskřičku naděje alespoň na zisk bodu, Svinov však do konce mače přidal dva góly, a oba body tak zůstaly v Ostravě.

Nejlepší byla ze strany Kopřivnice druhá třetina, v níž Svinov přestřílela 16:4, domácí gólman však pro ni byl nepřekonatelnou překážkou. „Hráli jsme dobře, mužstvo bojovalo, ale vychytal nás brankář,“ konstatoval trenér Kopřivnice Stanislav Kacíř. S týmem toužil v důležitém zápase se Svinovem uhrát alespoň bod, a zachovat tak stávající tříbodové manko. Ani porážka však podle něj v boji o prvenství v soutěži nemusí nic znamenat. 

Branka Kopřivnice: 55. Csóka. Kopřivnice: Iláš, Potyš - Kofroň, Kolouch, Wlodyka, Fojtík, Třeštík - Bílek, Kladiva, Stryk (J. Fojtík), M. Opačitý, Sluštík - Merenda, Jedlička, Csóka, Poles, Horák

HC Kopřivnice - HC Studénka 6:2 (4:0, 2:2, 0:0)

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Tradiční derby se obešlo bez překvapení. Kopřivnický tým sice opět tvořili z velké části junioři, na úzký kádr Studénky však s přehledem stačil.

Duel domácí rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. „Od 9. minuty nám to šlo, každopádně soupeř hodně vzdoroval. Nečekal jsem ale nic jiného. Vždycky se na nás chtějí vytáhnout,“ konstatoval trenér Kacíř.

V sestavě Kopřivnice chyběl Wlodyka, který dostal ve Svinově stop minimálně na čtyři zápasy, naopak objevili se v ní útočník Kabeláč, který dal tři góly, a brankář Urbánek. Oba na střídavý start z Nového Jičína. „Byli posilami na svém místě,“ netajil se spokojeností Kacíř.    

Branky: 9., 20. a 40. Kabeláč, 11. M. Opačitý, 12. Třeštík, 26. Sopuch - 27. Trčálek, 27. Holaník. Vyloučení: 7:8. Kopřivnice: Urbánek, Potyš - Kofroň, Kolouch, Bílek, R. Fojtík, Třeštík - Kladiva, Merenda, Horák, Kabeláč, Csóka - Veřmiřovský, Kuděla, Sluštík, Poles, M. Opačitý - Stryk, Sopuch, Hrubý. Další výsl. 20. kola: Rožnov - H. Benešov 3:6, Krnov - Svinov 1:2, Karviná - F-M 3:4. Pořadí RP po 20. kole: 1. Svinov 29 b., 2. H. Benešov 26 b., 3. Krnov 25 b., 4. Kopřivnice 24 b., 5. F-M 19 b., 6. Karviná 15 b., 7. Studénka 9 b., 8. Rožnov 9 b.


    [Top]    


Florbalový tým Vikingů momentálně v čele třetí ligy

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Na první příčce figuruje po 10. kole třetí florbalové ligy mužů kopřivnický celek FBC Vikings. V 9. a 10. kole totiž pokračoval v dosud solidních výsledcích. Porazil 7:4 (3:1, 1:1, 3:2) FbK Svitavy a 5:2 (2:0, 1:2, 2:0) Hippos Žďár nad Sázavou. Na kontě má 16 bodů, stejně jako druhý Prostějov, který má horší skóre.

Daří se i juniorským Vikingům. Ti v 9. kole 2. ligy juniorů sice podlehli Českému Těšínu 3:6, v 10. kole už ale nezaváhali - porazili 8:1 Lipník. Ve víkendové dohrávce 7. a 8. kola pak porazili  Hattrick Brno 5:3 a Jestřáby Ostrava 2:1, což je posunulo do čela soutěže. O dva body za nimi jsou Petrovice.

Muži i junioři FBC Vikings jsou ve svých soutěžích nováčky, o to jsou jejich pozice cennější. Tým mužů se letos podruhé v lize představí doma, tedy v hale SOU Kopřivnice. V sobotu 15. ledna pořádá 11. a 12. kolo soutěže, v němž se utká s Torpedem Pegres Havířov B (10 hod.) a Slavií Team 96 Havířov (17 hod.).

Pořadí 3. ligy mužů div. III po 10. kole: 1. FBC Vikings Kopřivnice 16 b. (60:32), 2. FBC Playmakers Prostějov 16 b. (68:42), 3. TJ Znojmo 14 b. (64:36), 4. Slavia Team 96 Havířov 13 b. (41:28), 5. Torpedo Pegres Havířov B 12 b. (50:43), 6. Bulldogs Brno B 12 b. (50:43)... Pořadí 2. ligy juniorů div. III po 10. kole: 1. FBC Vikings Kopřivnice 16 b. (37:22), 2. Z.F.K. Petrovice 14 b. (51:33), 3. Sokol Brno III - Falcons 11 b. (42:33), 4. FBC DDM MONT Č. Těšín 11 b. (53:47), 5. 1. SC Bohumín ’98 10 b. (37:40), 6. FBC Lipník 10 b. (36:43), 7. FBC Jestřábi Ostrava 9 b. (49:50), 8. FBK Spartak Hluk 9 b. (36:37)...


    [Top]    


Volejbalový klub slaví v letošním roce šedesátku

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Celkem čtyři akce hodlá u příležitosti šedesáti let svého založení uspořádat v průběhu letošního roku kopřivnický volejbalový klub. Tou hlavní bude 11. června turnaj pro členy klubu, na kterém by se měly sejít na tři stovky bývalých i současných volejbalistů.

Jde o akci uspořádanou čistě u příležitosti jubilea, další tři jsou tradiční, klub chce však i jimi výročí připomenout. Jde o turnaj kadetů (26. 3.), turnaj žáků (18. 6.) a již 18. ročník letního turnaje (20. 8.). Na všech by se měla sejít mezinárodní konkurence. Klub by rád obdržel na zmíněné akce od města grant, zda jej dostane, zatím neví.


    [Top]    


Volejbalisté po polovině pátí

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Kopřivnickému volejbalovému týmu mužů patří po polovině krajského přeboru 1. třídy pátá příčka, která by měla být dobrou výchozí pozicí k tomu, aby tým bez problémů proplul soutěží. Vyšší ambice družstvo, které loni hrálo 2. ligu, nemá. „Hrajeme víceméně pro radost, bez stabilního nahrávače. Páté místo odpovídá představám. Některé zápasy se úplně nepovedly, takže to možná mohlo být i lepší,“ uvedl k momentálnímu postavení celku jeho hráč Libor Bartoň. Kadeti téhož klubu okupují po 14. kolech krajského přeboru výbornou druhou příčku. Před nimi je s šestibodovým náskokem tým Nového Jičína. 

Z výsledků: 1. třída mužů: 15. a 16. kolo (4. 12.): Palkovice - KV Kopřivnice 3:2 (-29, 24, 18, -16, 12), 2:3 (23, -22, 20, -16, -7); 17. a 18. kolo (11. 12.): Kopřivnice - Kylešovice 0:3 (-16, -16, -16), 1:3 (22, -22, -17, -16); pořadí 1. třídy mužů po polovině soutěže: 1. Kylešovice 34 b., 2. VŠB Ostrava 29 b., 3. Jäkl Karviná 28 b., 4. Palkovice 26 b., 5. Kopřivnice 20 b., 6. Lignum Morávka 15 b., 7. Dolní Benešov 13 b., 8. TJ Hlučín 13 b., 9. ANAJ Metylovice 10 b., 10. SK-V Slávia Orlová 5 b. KP kadetů: 11. a 12. kolo (11. 12.): Štramberk - Kopřivnice 3:2 (-18, 19, -23, 24, 13), 1:3 (21, -18, -15, -15); 13. a 14. kolo (18. 12.): Kopřivnice - Třinec 3:0 (23, 20, 16), 2:3 (-20, -24, 16, 23, -16); pořadí KP kadetů po 14. kole: 1. N. Jičín 28 b., 2. Kopřivnice 22 b., 3. Sokol F-M 15 b., 4. Třinec 12 b., 5. Frenštát p. R. 9 b., 6. Štrambek 3 b


    [Top]    


Lašská běžecká liga už zná své vítěze

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Lašská běžecká liga zná vítěze svého 11. ročníku, tedy série závodů, které do ní byly zařazeny v roce 2004. Vítězi se stali Robert Šádek v kategorii mužů, Renata Kvitová mezi ženami a Jiří Zátopek v kategorii veteránů. Letošní, 12. ročník Lašské ligy, se rozběhne v polovině února Veřovskou desítkou, která se bude konat vůbec poprvé.

Výsledky Lašské běžecké ligy 2004: kategorie muži do 39 let: 1. R. Šádek (MK Kopřivnice) 329 b., 2. Z. Polách (BT Frenštát p. R.) 211 b., 3. P. Michna (TJ Slezan F-M) 199 b., 4. J. Ambros 176 b., 5. F. Vrága (oba Rožnov p. R.) 176 b.; kategorie ženy: 1. R. Kvitová (Liaz Jablonec n. N.) 177 b., 2. I. Šádková (AC Pardubice) 105 b., 3. L. Šokalová (TIS Vilhelm F-M) 55 b., 4. J. Paštěková (Tufo Zlín) 55 b., 5. M. Glovčíková (AK Sprint Opava) 48 b.; kategorie veteráni: 1. J. Zátopek (Kotouč Štramberk) 320 b., 2. P. Jelínek (MK Kopřivnice) 271 b., 3. Z. Vrága (Rožnov p. R.) 207 b., 4. J. Kvita (MK Kopřivnice) 198 b., 5. J. Bednařík (Mniší) 160 b.


    [Top]    


V čele bowlingové ligy Squadra-Azurra

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Squadra-Azurra stále drží ve Staropramen bowlingové lize první příčku. V prvním utkání v novém roce, celkově už 13. kole soutěže, nezaváhala s Robinsony a udržela si výsostní postavení před Tygríky. Ti jsou druzí jen díky horšími hernímu průměru (687,2:683,8).

Výsledky 13. kola: Rumíci - Draci 598:673 a 569:657, Squadra-Azurra - Robinsoni 657:496 a 638:536, Galaktíci - Frajeři 656:629 a 523:602, Club Team - Devills 614:605 a 661:570, Lvi - Peťa Team 596:599 a 543:621, Piraňa - Los Trempos 521:562 a 555:622, Tygríci - Elán 746:563 a 618:541, Teletabis - Škoti 773:460 a 652:561, Havana Boys - Heimat 568:559 a 582:584; pořadí po 13. kole: 1. Squadra-Azurra 48 b. (průměr 687,2), 2. Tygríci 48 b. (683,8), 3. Snipers 36 b. (640,8), 4. Draci 35 b. (662,9), 5. Heimat 34 b. (604,8), 6. Teletabis 30 b. (609,3), 7. Club Team 30 b. (595,5), 8. Elán 28 b. (577,9), 9. Rumíci 26 b. (605,1), 10. Devills 24 b. (603,2), 11. Havana Boys 24 b. (566,8), 12. Peťa Team 24 b. (441,2), 13. Los Trempos 23 b....


    [Top]    


Klosovou čeká maturita, plavání však nechce stavět na druhou kolej

Petra Klosová a její trenér Vlastimír Perna
mají důvod k úsměvu. Prosincové
Mistrovství Evropy ve Vídni pro ně bylo
velice úspěšné.

FOTO: Archiv

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Sedmé místo z mistrovství Evropy ve Vídni měli Petra Klosová a její trenér Vlastimír Perna před vánočními svátky v čerstvé paměti. I když Petru pohlcovaly školní povinnosti a pomalu, ale jistě i atmosféra Vánoc, našli si oba chvilku k bilancování toho, co dokázali, i k nastínění toho, co je v nejbližší době čeká.

S ČASOVÝM ODSTUPEM O PROSINCOVÉM ME VE VÍDNI

Pro Klosovou to byl už třetí zimní evropský šampionát dospělých. Dosáhla na něm prozatím nejlepšího výsledku - postoupila do finále v závodě na 100 m polohový závod a tam skončila sedmá. „Byly to jedny z nejlepších závodů, na kterých jsem kdy byla, teda až na to bludiště na bazéně. Spokojená jsem především s polohovkou, ale i se štafetou na 4 x 50 m VZ, kde jsem plavala třetí úsek za 24,81 s. To je slušné, i když v Riese (ME 2002 - pozn. red.) už jsem plavala líp. Poprvé se mnou byli rodiče a byli nadšení. Ještě teď se o tom bavíme. Jsem ráda, že mohli zažít tu atmosféru, zatím to znali jen z vyprávění,“ říká Klosová. „ME vidím pořád stejně jako bezprostředně po návratu. Jsem velice spokojený s postupem do finále, kde Petra navíc skončila sedmá. Vždyť do závodu nastupovala se čtrnáctým časem. Snad ještě více než za finále jsem rád za to, že se dokázala psychicky dostat z předchozího dne, kdy plavala stovku kraul a nebylo to ideální. Jinak mě moc těší, že jsem mohl být u toho. Obávám se, že se mi hned tak znovu nepoštěstí být oficiálním členem výpravy jako ve Vídni,“ vrátil se k ME Perna.

KDE VIDÍ REZERVY V POLOHOVCE

Ještě pořád jich je dost. „Hlavně v plaveckém stylu prsa, ale taky v obrátkách, vlnění pod vodou, startu i finiši. Určitě se v následující sezoně nebudeme nudit,“ shodují se trenér a závodnice.

VÝKONNOSTNÍ RŮST NA POLOHOVCE

Čas 1:02,45, kterého Klosová dosáhla v semifinále vídeňského závodu, znamenal vylepšení jejího stávajícího osobního rekordu o půl vteřiny, přesto si Petra představovala, že v době šampionátu už bude výkonnostně dále. „Před dvěma lety jsem na M ČR zaplavala 1:02,99. Český rekord je 1:01,99 a já jsem věřila, že tu vteřinu dokážu stáhnout,“ přiznala Petra. „Nezpochybňuju Petřin názor, ale s časem zpřed dvou let bych to nesrovnával. Tehdy to byla jiná Petra. Byla hodně mladá, lámala dorostenecké rekordy, všechno jí vycházelo. Dneska je anatomicky jiný člověk, je z ní ženská. Na republice před dvěma lety jí to ulítlo, kdežto současné výkony už vycházejí ze stabilní výkonnosti. Třeba se nám podaří čas stlačit na lednovém Světovém poháru v Berlíně,“ věří trenér.

BILANCOVÁNÍ UPLYNULÉHO ROKU

Z velkých podniků Klosová v roce 2004 startovala na ME v Madridu (11. 50 m znak), na olympiádě v Aténách (13. místo se štafetou na 4 x 100 m VZ) a na výše zmíněném ME ve Vídni. Kromě toho skončila za Janou Myškovou druhá v Českém poháru. Loni byla pátá, stříbra si tudíž ona i trenér velice váží. Oba těší, že výkonnost v poslední době narůstá podle představ a rovnoměrněji. „Ještě nedávno tam byla nervozita. Několikrát jsem s plaváním chtěla vážně praštit,“ tvrdí plavkyně. „A mě praštit,“ přisazuje si trenér. On sám vidí příčinu stagnace v přechodu na jiný způsob tréninku, který v roce 2003 začali konzultovat s belgickým odborníkem Janem Olbrechtem. „Z krize mi myslím pomohla posilovna, kterou s námi dělá pan Jelič. Trochu jsem dospěla a v tomhle směru jsem si to srovnala v hlavě. Navíc mě strašně nabudila zkušenost z olympiády. Teď je to ale trochu jinak. Mám v hlavě svátky a taky školu, kde toho máme hodně,“ podotýká Petra. „Petra by určitě nedosáhla takových výsledků, nebýt kolektivu, kde již několik let trénuje. Jsou to bezva borci, a aniž si to uvědomují, patří jim také kousek těch Petřiných úspěchů. Samozřejmě to platí o ostatních trenérech minulosti a současnosti,“ doplňuje Perna.

O MATURITĚ

Trenér Perna jako prioritu následujícího půl roku vidí školu, respektive maturitu na příborském gymnáziu a přijímací zkoušky na vysokou školu. „Já ale pořád na první místo řadím plavání, i když ve škole je toho dost. Maturita mě čeká v květnu a hned po ní přijímačky. Ještě si musím pořádně promyslet, kam si podám přihlášku. Uvažuji o psychologii a naše výchovná poradkyně mě v tom podporuje, možná to ale zkusím i na medicínu,“ uvažuje Petra a připouští, že tato sezona by v Kopřivnici mohla být tou poslední. „Jinam se mi ale nechce, nejraději bych zůstala tady,“ tvrdí rozhodně.

„Já Petře hlavně držím palce, aby se rozhodla správně. Jsem jen poradní orgán, rodiče do toho mají daleko více co mluvit než já,“ říká kouč.

PLÁNY PRO LETNÍ SEZONU

Koncem července 2005 se koná MS v Montrealu a brzy po něm univerziáda v tureckém Izmiru. Kvalifikační období pro tyto podniky startuje 9. dubna. Ještě před tím ale začne jihlavským AXIS Cupem Český pohár.

„Co se týče disciplín, ještě jsme letní sezonu neřešili. Už ale rok a půl prosazuji ten názor, že by se Petra měla snažit prosazovat v olympijských disciplínách, které jsou více ceněné. Mezi ty patří i dvoustovka polohově. Byl bych rád, aby se Petřiny polohovkářské dispozice projevily nejen na stovce, ale i na dvojnásobné trati,“ tvrdí Perna. Petra sice namítá, že je to pro ni příliš dlouhé, ale...

„Petra není somatotypem sprinterka. Má hlavně cit pro vodu, ale už ne takovou sílu a dynamiku. Cesta k tomu, aby se dokázala prosadit i třeba na polohové dvoustovce, vede přes větší objem naplavaných kilometrů. Teď je to za rok kolem 1 300 km, ale v jejím věku je běžných okolo 1 800 km. To už bude úkol pro mého nástupce. V maturitním půlroce je nereálné to zvládnout,“ dodává trenér.                        

Jana Feilhauerová

 


Poslední aktualizace: 23.02.2005 10:28
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.