Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 2/2005
ze dne 12. ledna 2005

Zprávy z města a okolí

Správní budovu letos čeká rekonstrukce
Více úřadů a firem pod jednou střechou
Jen do konce roku budou platit ‘občanky’ bez omezení
Od ledna došlo ke změně obvodů základních škol
Radnice obdržela 36 žádostí o granty
Na vánoční sbírku lidé přispěli šesti tisíci
Stíny
Dakarská rallye skončí v neděli, Tomeček ji už sleduje z domova
Upřesnění informace
Během Vánoc nemuseli hasiči hasit stromky
Požár na učilišti založil žhář, vypátrán ale nebyl
Oproti roku 2003 přibylo dopravních nehod
Zájem o cvičení v lednu již tradičně vzrostl
Příborští budou rozpočet města schvalovat asi v únoru
Klub Zdraví bude i ve Štramberku
Netradiční soutěž ve zpracování pověstí o městě
Hájenka se podílela na mapování památných stromů Novojičínska

    [Top]    


Správní budovu letos čeká rekonstrukce

Do konce roku by se měly přestěhovat
do správní budovy všechny odbory
městského úřadu včetně městské policie.

FOTO: David Macháček

K o p ř i v n i c e  (hod) - Letos se bude správní budova, která již patří kopřivnické radnici, opravovat tak, aby se do ní do konce roku mohli přestěhovat všichni úředníci městského úřadu. Pod jednou střechou budou nejen všichni úředníci, ale například i městská policie. Budova tak projde nákladnou rekonstrukcí.

„Nejdůležitější je rekonstrukce topení, rekonstrukce sociálního zařízení, kdy vlastně půjde o rozšíření počtu WC, bezbariérový vstup a poté se přistoupí k výměně  oken,“ uvedl Ivan Viskupič, vedoucí odboru správy majetku.

Radnice už nechala zpracovat projekt, z něhož se zjistí, kolik by měla celková rekonstrukce stát. „Z celkové částky 45 milionů korun, kterou  navrhujeme do rozpočtu pro rok 2005, zaplatíme státu jen za DPH 19 procent, za projektové práce dalších 1,5 milionu a zbytek nám zůstane  na reálné stavební práce, což je cca 38 milionů. V dalších letech se do budovy bude dále investovat podle aktuální potřeby,“ podotkl Viskupič.


    [Top]    


Více úřadů a firem pod jednou střechou

K o p ř i v n i c e  (hod) - Vedoucí pracovníci kopřivnické radnice již delší dobu řeší, které firmy se spolu s pracovníky městského úřadu přestěhují do uvolněných prostor v bývalé správní budově Tatry, kterou město vloni koupilo.

V současné době mají v budově sídlo firmy Zeman Art, Jetprocon, s. r. o., Škoda Tatra Forwarding, s. r. o., České radiokomunikace, a. s., Jan Sobotík, Eco Therm-Haus, s. r. o., úřad práce - kontaktní středisko pro státní sociální dávky, JUDr. Danuše Jurková, SDC Prague, s. r. o., Meadow Hill, s. r. o. Většina z uvedených firem se nachází v šestém patře, úřad práce ve druhém a v přízemí je Zeman Art. Automobilka má své kanceláře ve třech nejvyšších patrech a v části přízemí. Ve druhém a v části prvního patra  jsou kanceláře městského úřadu. Zbývající prostory jsou volné. Do konce roku by Tatra měla obývat jen dvě nejvyšší patra.

„Uvažuje se o tom, že ve správní budově bude kromě městského úřadu a městské policie i speciální pracoviště Policie ČR, Úřad práce - pobočka Kopřivnice včetně současného odloučeného pracoviště na výplatu státních sociálních dávek. Dále by zde měl mít svou kancelář i notář. Zájem také projevila Česká pojišťovna. To je ale v jednání. Chceme, aby v budově byl funkční bufet, ale jeho provozu brání v současné době jednání s Českou poštou. Ta projevila zájem o prostory, které v minulosti sloužily bufetu,“ sdělil k potenciálním budoucím uživatelům Jiří Moskala, vedoucí kanceláře tajemníka městského úřadu.

Jaká bude skutečnost, se uvidí, až skončí všechna jednání. Už nyní začínají práce na projektech.

„Jaký bude osud budovy Městského úřadu na ulici Záhumenní, se zatím neví, neboť jsme o tom ještě nejednali. S největší pravděpodobností ji navrhneme k odprodeji. Nejdříve si necháme zpracovat cenové posouzení budovy a poté zveřejníme záměr jejího odprodeje,“ uvedl starosta Jiří Tichánek.


    [Top]    


Jen do konce roku budou platit ‘občanky’ bez omezení

K o p ř i v n i c e  (hod) - Od Nového roku vstoupilo v platnost nařízení vlády, jež upřesňuje lhůty pro výměnu občanských průkazů bez strojově čitelných údajů.

„Nejpozději do 30. listopadu musí o vydání nového průkazu požádat občané, kterým byly vydány doklady do 31. prosince 1994. Samozřejmě se nařízení týká i starších spoluobčanů, kterým byly vystaveny občanské průkazy bez omezení doby platnosti.  Koncem roku 2008 pozbývají platnost všechny občanské průkazy bez strojově čitelných údajů. Za nesplnění povinnosti provést výměnu občanského průkazu v zákonem stanovené lhůtě může úřad udělit pokutu až do výše 10 000 Kč,“ uvedla Jana Sopuchová, vedoucí správního odboru. Občanské průkazy vydané do 31. prosince 1996 musí být vyměněny do konce roku 2006, vydané do 31. 12. 1998 do konce roku 2007 a nejdéle budou platit občanské průkazy vydané do 31. prosince 2003. O jejich výměnu musí  občané požádat do 30. prosince 2008. „Upozorňujeme občany, že žádost musí být podána nejpozději do 30. listopadu, neboť lhůty pro vydání nového průkazu jsou třicetidenní. Termín 30. listopadu v daném roce je stanoven vládním nařízením,“ dodala Sopuchová.

Od letošního roku je nově zaveden správní poplatek za vydání nového občanského průkazu, pokud byl ten původní poškozen, zničen, ztracen či odcizen. Poplatek činí sto korun.


    [Top]    


Od ledna došlo ke změně obvodů základních škol

K o p ř i v n i c e  (hod) - Na prosincovém zasedání jednali zastupitelé o změně obvodů pro jednotlivé základní školy. Zastupitel Alois Janek chtěl vědět, proč došlo k přesunu ulic a zda to projednávala školská komise. Na to odpověděl Pavel Janek, zastupitel a předseda školské komise, že jim tento materiál nebyl předložen. Vedoucí odboru školství, kultury a sportu Radomíra Michálková zastupitelům uvedla, že se tak děje kvůli sportovním třídám.

Při změně obvodů došlo především ke změně u ulic Kadláčkovy a části ulice Obránců míru, které od letošního roku budou spadat ke škole dr. Milady Horákové. „Rodiče, kteří by chtěli umístit své děti se zájmem o sport do sportovní třídy, přijdou k zápisu na ZŠ dr. Milady Horákové. Termín zápisu do prvních tříd stanovili ředitelé škol na 10. a 11. února,“ sdělila Věra Šablaturová, pracovnice odboru školství, kultury a sportu.

Obecně závazná vyhláška o stanovení školských obvodů s přesným rozpisem ulic bude vyvěšena před termínem zápisu do prvních tříd na všech mateřských a základních školách tak, aby se s ní rodiče mohli seznámit.


    [Top]    


Radnice obdržela 36 žádostí o granty

K o p ř i v n i c e  (hod) - Vloni ke konci listopadu vyhlásila rada města pět témat grantů, kterými chce přispět k rozšíření pořádání kulturních akcí. V rozpočtu odboru školství, kultury, sportu a cestovního ruchu je na tento účel počítáno s částkou čtyři sta tisíc korun. Do pátku 7. ledna mohli jednotlivci, organizace či zájmová sdružení podat přihlášky.

„Celkem jsme obdrželi třicet šest žádostí o grant. Ke kterým tématům přišlo nejvíce žádostí, to nevím, neboť k jejich zpracování přistoupíme až v průběhu tohoto týdne,“ uvedl Ladislav Bordovský, pracovník odboru školství, kultury, sportu a cestovního ruchu, který má na starosti granty. Radnice si od grantů slibuje, že se připomenou slavní rodáci jako například Zdeněk Burian, který se narodil 11. února 1905, olympijský vítěz Emil Zátopek nebo hudební skladatel Zdeněk Petr. Zda se naplní představy radnice, se uvidí, až dojde k otevření všech přihlášek. Konečné slovo bude mít zastupitelstvo.


    [Top]    


Na vánoční sbírku lidé přispěli šesti tisíci

K o p ř i v n i c e  (hod) - V závěru loňského roku probíhala v ulicích města vánoční sbírka na pomoc obětem Beslanské tragédie, jejíž organizátorem byla humanitární organizace ADRA.

„Celkově se na území města Kopřivnice vybralo 5 923 korun, za což bych chtěl jménem naší organizace poděkovat. Tyto peníze budou připojeny k ostatním vybraným finančním darům a budou použity v dlouhodobém projektu psychosociální pomoci Beslanu. Peníze lze ale také i nadále zasílat formou SMS s textem: DMS BESLAN na číslo 87 777 nebo na bankovní účet 8555 8555/0300, var. sym. 555. Chceme i s vaším přispěním dokázat, aby oči obyvatel v Beslanu znovu zářily,“ uvedl Petr Kunz, zástupce humanitární organizace Adra, pobočky Kopřivnice.


    [Top]    


Stíny

Z trestného činu pokusu o podvod je podezřelý 35letý muž z Kopřivnice. Od poloviny listopadu do 8. 12. 2004 poslal v sedmnácti případech poštou z Příbora a Hodslavic na dobírku prázdné papírové krabice. Adresáti z celé republiky si přes inzerci v přílohách regionálních deníků od firmy se sídlem Kopřivnici objednali zesilovače televizní antény. V jednom případě si poškozený na Příbramsku vyzvedl dobírku a zaplatil za ni 1 020 Kč. Ostatní balíky si adresáti nepřevzali a ty byly zaslány zpět na poštu v Příboře do poštovní přihrádky, kterou od července využívá podezřelý pro svou firmu. Policisté celou věc šetřili jako přestupek, avšak po postoupení celé věci z obvodního oddělení v Příbrami a na základě zjištěných skutečností byla věc překvalifikována na trestný čin. Podezřelý je v současné době vazebně stíhán pro jinou trestnou činnost. Chtěl se obohatit o 17 340 Kč.

Dne 5. ledna ve večerních hodinách přijala stálá služba telefonické oznámení od ženy bydlící v jednom z domů na ulici Štefánikově, že dvě osoby rozbily skleněnou výplň ve vstupních dveřích. Po příjezdu hlídky MP oznamovatelka uvedla, že dotyční odešli směrem do centra. Strážníci podezřelé osoby zadrželi podle uvedeného popisu na ulici Sokolovské. Jednalo se o 20letého muže z Nového Jičína a 19letou ženu z Kopřivnice. Záležitost byla předána přestupkové komisi.

Dne 8. ledna krátce po půlnoci signalizoval pult centrální ochrany narušení objektu potravin na ulici Husově. Hlídka MP okamžitě vyjela na místo a současně telefonicky oznámila žena, že viděla nějakou osobu, která hodila kámen do výlohy. Oznamovatelka rovněž uvedla popis podezřelého. Na základě tohoto popisu strážníci zadrželi na ulici Erbenově podezřelého muže. Jednalo se o 24letého muže z Kopřivnice. Celou záležitost si převzala Policii ČR.


    [Top]    


Dakarská rallye skončí v neděli, Tomeček ji už sleduje z domova

K o p ř i v n i c e  (dam) - Velmi netradiční průběh má letošní ročník dakarské rallye. V čele kategorie kamionů se objevují i jména, na které nejsou motorističtí fanoušci zvyklí. Po deváté etapě si průběžné prvenství drží Rus Kabirov se svým kamazem, ovšem v první pětici jsou také vozy značky Hino či Mercedes. Karel Loprais se dál pere s řadou problémů a byl s víc jak devítihodinovou ztrátou čtrnáctý. Navigátora Josefa Kalinu navíc trápí zdravotní potíže, ale posádka se startovním číslem 519 z Afriky potvrzuje své odhodlání dorazit až do cíle v Dakaru, kde závod končí již tuto neděli. Ve startovním poli se stále drží také závodní tatra Tomečkova brazilského souputníka De Azeveda, který byl po deváté etapě třiadvacátý. V pondělí desátého ledna se do republiky vrátil Tomáš Tomeček. Tomu se začala lepit smůla na paty hned po začátku afrického dějství soutěže. Ve druhé etapě na africkém kontinentu postihl Tomečka nejen defekt, ale také porucha elektrických obvodů, díky které nefungovaly tatře nejen světla, ale také navigační přístroje. Tento problém, který Tomeček označil za ‘dětskou nemoc’, se během noci podařilo odstranit, ovšem těsně před startem do šesté etapy zradila převodovka. Tomečkův vůz byl schopen pokračovat pouze šedesátikilometrovou rychlostí, a tak se místo pokračování v závodě obrátil na zpáteční cestu. „To, že jsme doma, nás samozřejmě mrzí, ale rozhodně nic nevzdáváme. Opravíme auto, vyhodnotíme příčiny závady a budeme se připravovat na další závody. Jedeme dál,“ vzkázal fanouškům bojovník Tomeček.


    [Top]    


Upřesnění informace

K o p ř i v n i c e  (hod) - V minulém čísle Kopřivnických novin v článku ‘Květinové ulici chybí zpevněný povrch i osvětlení’ bylo v poslední větě uvedeno, že v návrhu rozpočtu pro letošní rok jsou akce za zhruba miliardu korun, a město má k dispozici pouze čtyřicet milionů. Návrhem rozpočtu se myslí zásobník akcí, ze kterého se čerpá při sestavování rozpočtu města.


    [Top]    


Během Vánoc nemuseli hasiči hasit stromky

K o p ř i v n i c e  (hod) - V období vánočních svátků v porovnání s běžným rokem nedocházelo ke zvýšenému počtu výjezdů tatrováckých hasičů. „Na Štědrý den vyjeli k úniku vody v obytném domě a zachraňovali přimrzlé hejno kachen na Větřkovické přehradě. Před silvestrem byli přivoláni k otevření bytu a k požáru koše na autobusové zastávce. Přímo na silvestra likvidovali únik oleje na parkovišti u Kauflandu. Ke kuriózním zásahům lze připsat jejich asistenci při vyprošťování dvou osob u interhotelu 2. ledna v nočních hodinách,“ sdělila Ivana Bajerová, jež má na radnici požární bezpečnost na starosti.


    [Top]    


Požár na učilišti založil žhář, vypátrán ale nebyl

K o p ř i v n i c e  (dam) - Loňský požár v budově zdejšího středního odborného učiliště zůstane nevyšetřen. Pětadvacátého února 2004 krátce po poledni někdo založil požár v jedné ze suterénních šaten. Následné vyšetřování podle policejní mluvčí potvrdilo domněnku o žhářství, ovšem případ byl odložen, neboť se nepodařilo zjistit totožnost pachatele a nebylo možno mu sdělit obvinění z trestného činu poškozování cizí věci. „Vzhledem k charakteru ohně samotného je podle mě téměř jisté, že požár někdo založil úmyslně. Koneckonců oheň samotný mnoho škod nenapáchal, daleko víc škodil dým,“ tvrdí ředitel školy Jaroslav Ponec, který vyjádřil podezření, že nebyla příliš velká vůle viníka požáru dopadnout.

Oheň v šatnách a především následné zakouření si vyžádalo zásah pěti hasičských jednotek včetně použití záchranného žebříku. Náklady na vyčištění školní budovy od nebezpečných zplodin z hoření přesáhly milion korun a na několik dní bylo také nutno přerušit výuku.


    [Top]    


Oproti roku 2003 přibylo dopravních nehod

K o p ř i v n i c e  (hod) - V novojičínském okrese došlo v roce 2004 ke 2 570 dopravním nehodám, při kterých bylo sedmnáct osob usmrceno, těžce se zranilo 73 osob a 357 utrpělo lehká zranění. V porovnání s rokem 2003 vzrostl počet nehod o 22, počet smrtelných zranění poklesl o jedno. Policisté zaznamenali zvýšení počtu těžce zraněných o šest osob. Ke snížení došlo u lehkých zranění o 79 osob.

„Nejčastější příčinou byl v 1 441 případě nesprávný způsob jízdy. Rychlá jízda měla za následek 515 nehod, nedání přednosti v jízdě způsobilo 302 dopravních nehod a špatně předjíždělo 104 řidičů,“ uvedla důvody nejčastějších příčin dopravních nehod Miroslava Šálková, tisková mluvčí novojičínské Policie ČR.

V loňském roce došlo k čtrnáctiprocentnímu poklesu dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu. „Vloni to bylo 184 případů, v roce předešlém 213. Policisté ze skupiny silničního dozoru společně s kolegy z obvodních oddělení však při své činnost zjistili, že počet řidičů, kteří po požití alkoholických nápojů sednou za volant svého auta, je stále vysoký. Jednalo se o 643 řidičů,“ dodala Šálková.

Silnice I/48 - průtah novojičínským okresem - je stále velmi sledovaným úsekem. Na této silnici se stalo vloni celkem 267 dopravních nehod, při kterých přišlo o život šest osob. „Je to stejný počet usmrcených osob jako v roce 2003. Při těchto dopravních nehodách se těžce zranilo sedm účastníků, což je oproti roku 2003 pokles o čtyři osoby. Pokles byl také zaznamenán u zranění lehkých. V roce 2003 to bylo 41 lehce zraněných a v roce 2004 24 osob, které utrpěly lehká zranění,“ doplnila tisková mluvčí.


    [Top]    


Zájem o cvičení v lednu již tradičně vzrostl

Lidé nabuzení novoročními předsevzetími
a povánočním nárůstem váhy plní
i letos fitcentra ve městě.

ILUSTRAČNÍ FOTO:
Jana Feilhauerová

K o p ř i v n i c e  (jfk) - „Tak a od Nového roku se nebudu přejídat a budu pravidelně cvičit.“ Právě takovéto předsevzetí spojil s novoročním přípitkem bezesporu nejeden z nás. Dokazuje to i návštěvnost sportovních zařízení.

„Před koncem roku chodí strašně málo lidí, ale po Novém roce to vždycky hodně naroste,“ říká Radka Žlebková, která pracuje v posilovně Relax centra v budově bývalých kopřivnických kasáren. „Kupují se permanentky do fitka a více ženských chodí i na aerobic. Trvá to většinou ale jen do února, potom zájem většinou trochu opadne. Asi proto, že lidi rychle nevidí výsledky,“ dodává štíhlá blondýnka.

Také Miroslav Uhlíř, který provozuje fitnesscentrum RODO na zimním stadioně, potvrzuje, že v lednu chodí více lidí, alespoň ve srovnání s prosincem, který je tradičně jedním z nejslabších měsíců v roce. „V lednu to většinou jde trochu nahoru, konkrétně dneska je tady opravdu dost lidí. Celkově ale zájem rok od roku klesá,“ dodává, připouští však, že je to dáno konkurencí, kterou vidí především v posilovně Relax centra.


    [Top]    


Příborští budou rozpočet města schvalovat asi v únoru

P ř í b o r  (dam) - V rozpočtovém provizoriu zatím hospodaří město Příbor. Jeho zastupitelé se sice již v prosinci zabývali návrhem rozpočtu ve výši 96,2 milionů korun, ale nakonec jej odmítli. „Tento návrh byl pouze jakýsi provozní rozpočet zajišťující fungování úřadu a příspěvkových organizací města, neobsahoval však to, co zastupitele zajímá nejvíc, a to jsou investiční akce,“ vysvětlil rozhodnutí zastupitelů starosta Příbora Milan Strakoš. Znovu se rozpočet na jednání zastupitelů dostane v únoru, a to už bude zahrnovat některé investiční akce. „Už dnes víme o třímilionové opravě ve škole na Jičínské ulici nebo zůstatku z loňského hospodaření ve výši 5 až 6 milionů korun, který bude použit také na jednotlivé investiční akce,“ řekl Strakoš. Pět a půl milionu počítají příborští radní také na pokrytí nákladů s koupí rodného domu Sigmunda Freuda a zaplacení projektové dokumentace k nákladnému projektu vybudování centra nesoucího jméno tohoto slavného rodáka. Podle příborského starosty je zatím těžké odhadnout, zda se letošní městský rozpočet přiblíží tomu loňskému v rekordní výši 150 milionů korun. „Jako každé město i Příbor získává peníze průběžně a schvaluje rozpočtové změny. Téměř jisté je, že v závěru roku budeme hospodařit se zhruba 130 miliony,“ uzavřel Milan Strakoš.


    [Top]    


Klub Zdraví bude i ve Štramberku

Š t r a m b e r k  (ili) - Nezisková organizace Občanské sdružení Život a zdraví, která se již řadu let angažuje v oblasti podpory zdraví obyvatelstva, připravila pro letošní rok celoroční projekt Kluby Zdraví 2005. Projekt, který bude realizován ve dvaceti městech republiky, je podporován ministerstvem zdravotnictví.

Jedním z měst, kde bude projekt probíhat, je Štramberk. „V Kopřivnici je už dobře fungující Klub Zdraví, tak jsme svou pozornost obrátili k sousedům, kde se nám dostalo mimořádné podpory ze strany starosty,“ přiblížil situaci Ferdinand Janek. Zájemci z obou lokalit tak budou moci navštěvovat přednášky i v druhém městě.

Projekt započne 30. lednem ve štramberském kulturním domě velkou výstavou věnovanou zdraví, v rámci které budou měřeny hodnoty cholesterolu, krevního tlaku, BMI, váhy, tuku a glukózy. Vyplněním vstupního testu pak bude určen stupeň rizikovosti životního stylu. „Vstupní informace o zdravotním stavu by měly zájemcům posloužit k přijetí změn v oblasti životního stylu. K tomu účelu bude zaměřen celoroční cyklus přednášek a prezentací,“ vysvětlil Ferdinand Janek. Úvodní přednáška zazní v rámci výstavy v 16 hodin.

Kopřivničtí vyznavači zdravého životního stylu se setkávají vždy poslední neděli v měsíci, ve Štramberku bude setkání vyhrazen druhý víkend v měsíci.


    [Top]    


Netradiční soutěž ve zpracování pověstí o městě

Š t r a m b e r k  (ili) - Do konce února trvá uzávěrka netradiční soutěže o co nejatraktivnější zpracování místních pověstí. „Soutěž je otevřená pro nejširší veřejnost, není stanovena ani forma, ani rozsah zpracování. Záleží čistě na fantazii každého účastníka,“ uvedla k propozicím soutěže kastelánka štramberské Trúby Karolína Lešinská.

Podmínky tak případné zájemce omezují pouze na zpracování štramberských pověstí a termínem odevzdání práce, který je stanoven na 28. února. Kastelánka Lešinská se těší na prozaické, veršované i kreslené zpracování legend, které se váží ke Štramberku.


    [Top]    


Hájenka se podílela na mapování památných stromů Novojičínska

Jeden z památných stromů, které mapovali
kopřivničtí ekologové ze sdružení Hájenka,
roste také v kopřivnickém parku
Dr. Edvarda Beneše.

FOTO: David Macháček

N o v ý  J i č í n  (ili) - Odbor životního prostředí Městského úřadu Nový Jičín ve spolupráci s Občanským sdružením Hájenka vydal plakát s památnými stromy Novojičínska. Mezi jedenácti stromy, od stáří 86 let do tisíce let, jsou podle druhu nejpočetněji zastoupeny lípy srdčité, po dvou buky lesní a tisy červené a po jednom javor babyka, liliovník tulipánokvětý a platan javorolistý.

Nejstarším památným stromem Novojičínska je, nejvzácnější z jehličnanů u nás, tisíciletý tis v Žilině u Nového Jičína, který zároveň patří k nejstarším stromům v České republice. Nejvyšším z těchto stromů je mohutný platan rostoucí ve vstupní části areálu Střední zemědělské školy, který dosahuje výšky pětatřiceti metrů. Naopak nejmohutnějším je torzo staré lípy, které roste na okraji obce Kojetín u Starého Jičína, a i přes své stáří půl století a rozsáhlá poškození je stále životaschopné a v obvodu kmene měří 510 centimetrů.

Památné stromy zdokumentovali Karel Fiala a Dalibor Kvita, který navíc fotografie doplnil textem.

 


Poslední aktualizace: 23.02.2005 10:29
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.