Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Folkaři Kočko, Rak a Vysloužil zahrají možná také společně

K o p ř i v n i c e  (dam) - Tři folkoví písničkáři se sejdou ve středu 22. září na prknech kopřivnického kulturního domu. Hrát a zpívat bude Tomáš Kočko, David Vysloužil a Jan Matěj Rak. Všichni tři hudebníci jsou ve folkových kruzích známí a všichni také v Kopřivnici už nejednou vystoupili. Toto jejich vystoupení by je mělo ukázat jak samostatně, tak všechny dohromady. „Rád bych všechny tři na konci koncertu přiměl, aby hráli společně,“ připustil dramaturg kulturního domu Jiří Cachnín. Největší renomé z trojice muzikantů má zřejmě Tomáš Kočko, muzikant původem z nedalekého Frýdku-Místku. Vystudoval divadelní fakultu a následně operní režii na brněnské JAMU. Byl muzikálovým hercem, ale nyní se převážně věnuje své vlastní autorské muzice. Nejčastěji vystupuje se svým doprovodným Orchestrem, do Kopřivnice ale tentokrát přijede jen s minimálním doprovodem. Taky David Vysloužil je původem z Frýdku-Místku. Na svém kontě má řadu vystoupení na festivalech, jako je Porta, Zahrada, Mohelnický dostavník. Byl hostem také na Kopřivnické želvě. Kromě sólového koncertování hraje s kapelou Ťuky-ťuk. I Vysloužil si vysloužil několik cen. Byl například vyhlášen talentem roku 2001 a 2002. Právě Vysloužil se často na pódiích objevuje společně s Janem Matějem Rakem. Syn slavného kytarového virtuosa hraje sólově a také s kapelou Marion hrající židovskou muziku. Originální vlastní kompozice prokládá na koncertech převzatými skladbami. „Začínám jezdit s novým koncertním programem tvořeným transkripcemi skladeb Jaroslava Ježka. Je to projekt, který jsem připravoval dlouho a lákal mě proto, že Ježek je v kytarové muzice opomíjený,“ tvrdí Jan Matěj Rak. Návštěvníci koncertu v Kopřivnici se tak mohou těšit na známé písničky éry Osvobozeného divadla nebo virtuózní Bugati step. Kopřivnický koncert bude zajímavý také tím, že zmíněné tři folkové autory svede vůbec poprvé na jedno pódium.


    [Top]    


V novojičínské Galerce bude hrát Oskar Petr

N o v ý  J i č í n  (dam) - Koncert originální osobnosti české nejen hudební scény chystají na zítřejší večer v novojičínském klubu Galerka. V doprovodu Jiřího Vopavy tam vystoupí Oskar Petr. Tento pražský umělec na sebe upozornil už jako zakládající člen legendární skupiny Marsyas či seskupení Jazz Q, realizuje se však taky jako fotograf, textař, publicista či interiérový architekt. Hlavní Petrovo působiště je ale stále na hudební scéně. Kromě vlastního repertoáru má na svém kontě řadu hitů skupin Lucie, B.S.P., Výběr a dalších. Jedna z písní Oskara Petra se objevila i na debutovém albu české SuperStar Anety Langerové. Vloni na jaře Oskar Petr vydal po dlouhé době sólový projekt Fabrica Atomica, na kterém se spolu s ním podílela řada skvělých muzikantů. Novojičínský koncert, který začne v osm večer, by měl představit mimo jiné i hudbu z této desky.


    [Top]    


Prkno z terasy z programu nakonec zmizelo

K o p ř i v n i c e  (dam)  - Původně plánovaná divadelní přehlídka ‘Prkno z terasy’ v sobotu na programu Nory nebude. Amatérští divadelníci, se kterými se počítalo na přehlídce, jež měla proběhnout pod širým nebem na terase klubu, se omluvili a nevystoupí. „Budeme pořádat divadelní představení v hudebním sále, jak je zvykem. Přehlídka na terase už se asi letos kvůli počasí neuskuteční,“ řekl Lukáš Lešinský z Nory. V pátek klub ale všem filmovým fanouškům nabídne velkoplošnou projekci britského hudebního filmu 24 hour party.


    [Top]    


Screamers opět téměř vyprodali kulturní dům

K o p ř i v n i c e  (dam) - Zítra od devatenácti hodin bude v kulturním domě vystupovat skupina Screamers. V Kopřivnici velmi populární travesti soubor zde vystupuje již poněkolikáté, přesto je však o lístky na vystoupení velký zájem a již týden předem bylo téměř vyprodáno. Screamers tvoří šest mužů, kteří ve svém vystoupení ztvárňují zpěvačky a zpěváky české a zahraniční populární hudby, např. Ilonu Czákovou, Helenu Vondráčkovou, Hanu Zagorovou, Evu Pilarovou, Celine Dione, Tinu Turner, Cher a další. Nový program, se kterým Screamers vystoupí v Kopřivnici, se jmenuje ‘Ta naše brodvej česká’.


    [Top]    


Kouzelná školka s Majdou potěší nejmladší publikum

K o p ř i v n i c e  (dam) - Netradičně v sobotu začne v novém školním roce volný cyklus pravidelných odpoledních pořadů pro děti. Osmnáctého září ve tři hodiny se velký sál kulturního domu promění v Kouzelnou školku. S živou verzí populárního televizního pořadu pro děti přijede do Kopřivnice Magdalena Reifová přezdívaná ’Majda’ a jejím partnerem nebude nikdo jiný než žlutý skřítek František z pohádkové země Famfárie. Pořad plný vyprávění, her a soutěží začíná ve tři hodiny odpoledne.

Agentura Pragokoncert společně s Kopřivnickými novinami připravila pro své čtenáře soutěž o vstupenky na představení. Níže vypsaní výherci si své vstupenky mohou vyzvednout ode dneška v pokladně KDK.

Lenka Hývnarová, Obránců míru 891; Markéta Petrželková, Dvořákova 1094; Vendula Vlašicová, Osvoboditelů 1212; Renata Holišová, Pod Zahradami 1295; Otakar Heuer, Ignáce Šustaly 1087; Hana Lefolgocová, Osvoboditelů 1235; Monika Klepáčová, Francouzská 1188; Kateřina Bárová, Závišice 224; Květa Vítková, Na Luhách 615

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.