Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Koupaliště: denně za příznivého počasí od 9 do 20 hodin

Minigolf: provozní doba (podle počasí): po - pá 14 - 18 hod., so - ne 13 - 18 hod., inf. na tel. 605 825 870 nebo 604 740 992

Plochá dráha: ne 4. 7. v 17 hodin finále M ČR jednotlivců na ploché dráze (letní stadion v Kopřivnici)


    [Top]    


Výsledky

Gymnastika: Moravskoslezský pohár (Frenštát p. R., z výsledků kopřivnických závodnic): přípravka: družstva: 2. Kopřivnice, jednotlivci: 4. B. Plánková, 7. E. Juráková, 10. D. Rýparová, 11. Karolína Pustějovská; žákyně r. 1996: jednotlivci: 1. A. Stuchlíková; mladší žákyně: družstva: 5. Kopřivnice, jednotlivci: 13. B. Šipošová; starší žákyně: družstva: 3. Kopřivnice, jednotlivci: 2. L. Bujnošková, 9. H. Nováková, 11. H. Pěnčíková, 14. Bartošová

Školní výsledky: turnaj v minigolfu základních škol (22. 6., Kopřivnice, dvě kola): chlapci: 1. N. Zorinácz (ZŠ - náměstí) 68 b. (35 + 33), 2. L. Malcho (ZŠ sv. Zdislavy) 69 b. (35 + 34), 3. M. Košárek (ZŠ - náměstí) 70 b. (38 + 32), 4. Supík (ZŠ - náměstí) 73 b. (37 + 36), 5. Jedelský (ZŠ - náměstí) 74 b. (40 + 34); děvčata: 1. K. Zátopková (ZŠ - náměstí) 78 b. (42 + 36), 2. K. Honešová (ZŠ sv. Zdislavy) 84 b. (39 + 45), 3. K. Slavíková (ZŠ 17. listopadu) 86 b. (47 + 39), 4. Švancarová 89 b. (49 + 40), 5. Šulová (obě ZŠ 17. listopadu) 92 b. (51 + 41), Müllerová (ZŠ - náměstí) 92 b. (43 + 49 b.) a Macháčková (ZŠ sv. Zdislavy) 92 b. (41 + 51); volejbalové klání (24. 6., hala ZŠ E. Zátopka Kopřivnice): učitelé - hoši ZŠ M. Horákové 2:0 (26:24, 25:20), děvčata ZŠ E. Zátopka - učitelky 2:0 (25:21, 25:20)


    [Top]    


Školáci vyzvali učitele na souboj

Hoši ze ZŠ dr. M. Horákové vyzvali
ve čtvrtek 24. června k volejbalovému
souboji učitele. Vítězně nakonec z velice
vyrovnaného mače vyšli kantoři.
Foto: Jana Feilhauerová

K o p ř i v n i c e (jfk) - Závěr školního roku se nenesl jen ve znamení zkoušení. Zbyl čas i na sport. V úterý 22. června vyrazily místní základní školy na minigolf, ve čtvrtek pak některé žáky čekal volejbal.

Turnaje v minigolfu, jehož organizátorem byl závodní hráč Ivan Macho, se zúčastnila většina kopřivnických škol. Počasí vyšlo parádně, jen škoda nesportovního chování některých zúčastněných. Ve čtvrtek se uskutečnil turnaj mezi učiteli a žáky, konkrétně mezi kantory a chlapci ZŠ M. Horákové, kteří letos vybojovali třetí místo v krajském přeboru základních škol, a mezi učitelkami a děvčaty ze základní školy Emila Zátopka. V prvním případě slavila po boji úspěch zkušenost, ve druhém mládí.
 
 


    [Top]    


V čele třetí ligy zůstane i přes léto Inter

 

Tabulka 3. ligy KMK po 6. turnaji

1. FC Inter 6 2 2 29:15 20
2. Relax Team 03 6 2 3 22:16 20
3. SG Palermo 5 1 5 20:25 16
4. Baník Štramberk 4 3 4 12:10 15
5. KVS Kopřivnice 5 0 5 18:17 15
6. Citr. Bordovice 4 1 5 15:24 13
7. Morávia 3 2 6 16:25 11
8. Dynamo Závišice 3 1 6 21:21 10

K o p ř i v n i c e (jfk) - Tým FC Inter udržel i v posledním jarním kole své vedení ve 3. lize kopřivnického Klubu malé kopané a setrvá tam minimálně do 14. srpna, kdy se rozběhne druhá polovina soutěže.

První příčku si zajistil vítězstvím v jediném zápase, který v 6. kole sehrál. Zdolal v něm 5:1 závišické Dynamo. Dosud druhý KVS Kopřivnice se díky dvěma porážkám, z nichž jedna byla kontumační, propadl až na páté místo.

Na druhé příčce si tak přes léto bude lebedit Relax Team 03, který dvakrát vyhrál a bodově se dotáhl na první Inter. Na třetí příčku se z páté posunulo SG Palermo. Stačilo mu k tomu vítězství nad KVS Kopřivnice.

Kopřivnické ligové soutěže v malé kopané se znovu rozběhnou v srpnu. Druhá část sezony bude zahájena v sobotu 14. srpna třetí ligou, v sobotu 21. srpna se roztočí kolotoč druhé ligy, o den později začne liga první.

Výsledky 3. ligy (6. turnaj, 26. 6.): Dynamo Závišice - FC Inter 1:5, Relax Team 03 - FC Citrus Bordovice 5:0 k., Baník Štramberk - FC Citrus Bordovice 2:1, Baník Štramberk - Relax Team 03 0:2, SG Palermo - KVS Kopřivnice 1:0, Morávia - KVS Kopřivnice 5:0 k., Morávia - SG Palermo 1:0; průběžné pořadí soutěže střelců: 1. T. Mlejnek (FC Inter) 11 branek, 2. L. Koval (KVS Kopřivnice) 8 b., 3. J. Hyvnar (Dynamo Závišice) 7 b., 4. M. Polášek a P. Rečka (oba Relax Team 03) 6 b.


    [Top]    


Uplynulá sezona v mládežnické házené

K o p ř i v n i c e - Házenkářské soutěže mládeže dospěly ke svému vrcholu. Kopřivnickému klubu se v uplynulé sezoně podařilo zvládnout jeden z hlavních cílů, kterým byl návrat dorostu do nejvyšší soutěže. Co se týče dalších týmů, tak víceméně navázal na předcházející sezonu a potvrdil, že cesta sportovních tříd, kterou se vydal, je pro výchovu talentů tou pravou. Podrobněji sezonu rozebrali trenéři jednotlivých družstev.

Starší dorost - trenér Petr Pilch (2. liga st. dorostu): jen sezona stačila týmu staršího dorostu k návratu do elitní soutěže. Boj o první místo, které zaručovalo postup, byl však neskutečně vyrovnaný, vždyť druhý Frýdek-Místek a třetí Brno zaostaly jen o dva body. K postupu přispěla především domácí neporazitelnost, výborná obrana a suverenita brankářů. Kladně trenér hodnotil i zapojení hráčů z mladšího dorostu. K mínusům patřila hra na hřištích soupeřů a celkově pak útočná fáze, která měla k ideálu daleko. „Nemůžu být spokojen s proměňováním vyložených šancí a střelbou spojek ze střední a delší vzdálenosti. Je to patrné i z celkového skóre. Dali jsme o sto branek méně než družstva na druhém a třetím místě,“ vytkl družstvu nedostatky Pilch. Každopádně postup těší, snad družstvo svou příslušnost do 1. ligy v příštím roce potvrdí.

Mladší dorost - trenér Petr Paseka (liga ml. dorostu): celek byl po podzimu v nepříjemné pozici, třetí místo od konce bylo příliš blízko sestupovým vodám. Zvýšený tréninkový objem, přípravné turnaje a zapojení šikovných starších žáků však jarní výsledky vylepšily a tým se nakonec propracoval na osmou příčku. „Po nevydařeném podzimu se na jaře dostal do skvělé formy brankář Prorok, který měl na jaře 53procentní úspěšnost. Naše zlepšená hra byla založena právě na jeho výrazném výkonnostnímu růstu. V útočné fázi byl suverénem Stanislav, dobře hráli i Novák, Seidl, Urban a Hála. Celkově byla hra křídel o poznání horší než hra spojek. Obrana, až na zápasy s Vítkovicemi a Karvinou, podávala solidní výkony,“ uvedl k sezoně trenér Paseka.

Starší žáci A - trenér Ondřej Bílek (divize st. žáků): pátá příčka perspektivního mužstva v divizní soutěži je slušná, mohla však být ještě lepší. Mrzí ztracené body v Rožnově, doma s Frýdkem-Místkem a poslední zápas s Vítkovicemi. Mezi plusy družstva patří velice dobrý přechod do rychlého útoku a v útoku pak dobrá hra jeden na jednoho. „Hlavní nedostatky jsou v obraně, nevyrovnaných výkonech brankářů a psychické nevyrovnanosti hráčů v závěrech důležitých utkání,“ vypočítává trenér Bílek. „V družstvu je několik individualit, které dokáží svými výkony vyburcovat ostatní a podržet v důležitých okamžicích, ale někdy dokáží naopak celé mužstvo poškodit,“ dodává kouč.

Starší žáci B - trenér Jan Martínek (oblastní přebor st. žáků): překvapivé druhé místo po podzimu budilo optimismus, jaro už však týmu tolik nevyšlo a nakonec skončil čtvrtý. Na podzim spoléhal na vyrovnané výkony všech tří spojek, bohužel odchodem levorukého Toboly do Mostu byla na jaře značně oslabena pravá strana. „Neměli jsme adekvátní náhradu,“ mrzí trenéra Martínka. Týmu se nedařilo především na hřištích soupeřů. Slabinou byla hlavně obranná fáze a od toho se odvíjející neúspěšnost brankářů. Na druhou stranu má celek, ač není ve většině tvořen hráči sportovních tříd, určitě perspektivu. „Jen si někteří hráči musí uvědomit, že pouze tvrdá práce vede k úspěchu. Osobností týmu je Adam Krejčiřík, který však nepodával vyrovnané výkony. Mile překvapil Martin Šulák, který se přidal k tahounům družstva,“ dodal Martínek.

Mladší žáci A - trenér Michal Mayer (divize ml. žáků): celek myslel po podzimu na mety nejvyšší. Oprávněně. Byl jen o skóre horší než první Karviná. Dveře k prvenství si ale zavřel hned v úvodu jara, kdy doma s Karvinou prohrál a následně podlehl o branku v Rožnově. „Trochu to mrzí, v koutku duše jsem doufal, že by to mohlo vyjít. Na druhou stranu vím, že mužstva na druhé a šesté příčce byla ohromně vyrovnaná, kdokoliv mohl porazit kohokoliv, takže druhé místo je úspěchem,“ říká trenér Mayer. Cení si i toho, že družstvo odehrálo takřka celé jaro bez marodícího tahouna Martina Hodslavského. „Kluci se přesvědčili, že jsou schopni hrát i bez něj. Bylo to svým způsobem plus,“ je si vědom kouč. Za pozitiva jara považuje i přemístění Michalela Szikriszta ze spojky do brány, šířku kádru a celkově pak jeho obrovský potenciál. Na druhou stranu ví, že je třeba zapracovat na obranné fázi, konkrétně na hře jeden na jednoho u větších hráčů.

Mladší žáci B - trenér Milan Krpelík (oblastní přebor ml. žáků): tým má skvělou bilanci. Za celou sezonu prohrál jediné utkání a vyhrál skupinu B oblastního přeboru. Vojtěch Pavlík se navíc se 74 brankami stal nejlepším střelcem skupiny B. Finále s Karvinou, která triumfovala ve skupině A, však kluky vrátila zpět na zem. V Karviné odehráli slušný zápas, i tak jej ale prohráli, a to především vlastními chybami v útoku v posledních deseti minutách utkání, jasně pak ale podlehli i v domácí odvetě. Celkové skóre 20:51 hovoří za vše. „Zápasy s Karvinou nám ukázaly, že je ještě hodně co zlepšovat,“ podotkl trenér týmu Milan Krpelík.

Minižáci A - trenér Jiří Gřes (divize minižáků): ze dvou kopřivnických celků zkušenější minižáci splnili cíl, který si pro sezonu vytýčili, a přidali i něco navíc. Přes základní skupinu, kde nepoznali hořkost porážky, a semifinálovou soutěž prošli až do kýžené nejlepší finálové šestky, kde obsadili čtvrtou příčku (soutěž hraje 24 týmů). „Ve finálové soutěži jsme si ověřili, že lze hrát s každým soupeřem a postupně jsem získali skalp i dosud s námi vítězících Hranic. Pouze Karviná byla nad naše síly,“ zmiňuje se o finále trenér družstva Jiří Gřes. Těší jej, že ve srovnání s loňskou sezonou došlo k zásadnímu obratu v pojetí hry. „Kluci hrají více kolektivně, vzájemně o sobě vědí a dokáží si nahrát do lepších střeleckých pozic,“ má ze svých svěřenců radost Gřes. Největší pokrok udělal Marek Macíček, každopádně tahounem družstva zůstává Jan Gřes, který s 238 góly vévodí střelecké tabulce. Velkými oporami jsou David Wiecek, Petr Kahánek a brankář Marek Žingor.

Minižáci B - trenéři Petr Palán, Pavel Klím (divize minižáků): benjamínci kopřivnického klubu házené dosáhli ve stejné soutěži jako mini A na šestnáctou příčku. V základní skupině si je sice starší soupeři podávali, v dalších dvou už však dokázali vyhrávat. Jen Vsetín byl vždy nad jejich síly. „Když se v zápasech mužstvo správně nahecovalo, odpovědně bránilo a pokoušelo se o aktivní pohyb v útočné fázi, byla to z naší strany pohledná házená. Zlepšila se obratnost a velké zlepšení nastalo i v práci s míčem,“ vyzdvihli pokroky trenéři družstva. Pracovat je třeba na kolektivnějším pojetí, pohybu bez míče a útočné fázi. Mezi osobnosti, které jsou schopny rozhodnout zápas, patří Adam Reček a Václav Tížek.

Jana Feilhauerová


    [Top]    


Atletické talenty získaly tři mistrovské kovy

L i b e r e c (jfk) - Atletické hvězdičky z kopřivnické líhně zúročily talent i tréninkové úsilí na mistrovství ČR dorostu a juniorů, které se konalo 19. - 20. června v Liberci. Celkem místní odchovanci dovezli tři medaile, z toho má jedna zlatý a dvě stříbrný lesk.

Pro titul mezi dorostenci si ve skoku vysokém dolétl dnes již vítkovický závodník Tomáš Krása. Výkonem 202 cm za sebou nechal druhého Jana Kudličku z Opavy o tři centimetry. Limit na MS juniorů v Grossetu, po kterém Tomáš touží, však visí podstatně výše (215 cm).

Pro stříbro si v kategorii juniorek na osmistovce doběhla v čase 2:10,78 min. Lenka Masná. V koutku duše myslela i ona na titul, Tereza Šedivá z Prahy však byla o vteřinu rychlejší. „Před startem bych byl vzhledem k časům, které Lenka letos běžela, vděčný za bronz, teď jsem ale zklamaný ze stříbra. Závod byl rozběhnutý vyloženě pro ni, ona ho ale takticky nezvládla,“ nebyl úplně spokojený Lenčin trenér Rostislav Kocián. „Trenérovi jsem už v hale slíbila, že venku bude zlato. Bohužel se to nepovedlo. Připravila mě o ně chyba v rozhodujících momentech závodu,“ mrzelo Lenku druhé místo, které je i přes všechny „kdyby“ nesporným úspěchem.

Naopak stříbro Andrey Krstevové na patnáctistovce juniorek je příjemným překvapením. Časem 4:42,65 min. si navíc o dvě vteřiny vylepšila osobní rekord. „Počítal jsem původně se čtvrtým místem, takže maximální spokojenost. Andrea závod zvládla výborně takticky,“ netajil se spokojeností Kocián. Ke stříbru na patnáctistovce přidala Krstevová ještě páté místo na dvojnásobné trati, kde si časem 10:39,72 min. udělala velký osobák.

Lenka Masná se kromě stříbra stala ještě spolumajitelkou bronzu ze štafety na 4 x 400 m, kde byla důležitou osobností. Členkou bronzové čtveřice ACJ Brno, jehož dres Masná s Krstevovou oblékají, ale byla i další svěřenkyně trenéra Kociána Petra Šenková, která svůj úsek zaběhla nad očekávání dobře - 57,9 s. „Škoda nedávného zranění, zřejmě by startovala i v individuálním závodě na 400 m překážek,“ dodal Kocián.

Vedle medailí z mistrovství ČR dorostu a juniorů je třeba zmínit i úspěch kopřivnické žákyně Markéty Schybolové. Ta na mistrovství Moravy a Slezska v Šumperku vybojovala v kategorii starších žákyň zlato na patnáctistovce. Navíc jej ozdobila novým osobním rekordem 4:56,07 min., kterým se dostala do čela letošních žákovských tabulek. Mistrovství ČR této kategorie se koná na podzim v Ostravě.


    [Top]    


Dva tituly pro Zátopovou

P r a h a ,   Č e s k é   B u d ě j o v i c e (jfk) - Celkem čtyři medailová umístění dovezla pětice plavců KVS Kopřivnice z mistrovství České republiky mladšího a staršího žactva. Postarali se o ně dva plavci - Nikola Zátopková a Patrik Svoboda.

Talentovaná Nikola Zátopková vydobyla na šampionátu staršího žactva, jež se konalo v Českých Budějovicích, dvakrát zlato. Podle očekávání vynikla v motýlku, v němž „o parník“ vyhrála závod na sto i dvě stě metrů. Cenné je i čtvrté místo a čas 1:03,92 min. na 100 m volný způsob, kterým splnila limit do reprezentace mladších juniorů.

Na jihu Čech se představili ještě Zuzana Münsterová, Daniel Merta a Kateřina Zátopková. Münsterová potvrdila výkonnost a vybojovala sedmé místo na 100 m znak. Kateřina Zátopková a především Daniel Merta bohužel zůstali za očekáváním. „Je škoda, že Danek znovu neprodal to, co umí,“ povzdechl si trenér plavců René Lakomý.

Na pražském mistrovství mladšího žactva bojoval osamocený Patrik Svoboda. Absence podpory klubových kolegů mu ale evidentně nevadila. V absolutních osobních rekordech vybojoval stříbro na 50 m volný způsob (29,21 s) a bronz na dvojnásobné trati (1:04,19 min.). K medailím přidal dvě čtvrtá místa.

Z výsledků plavců KVS Kopřivnice: letní M ČR mladšího žactva (Praha Podolí, 19. - 20. 6.): P. Svoboda: 2. 50 VZ 29,21 s, 3. 100 VZ 1:04,19 min., 4. 100 Z 1:17,66 a 100 M 1:16,95, 9. 200 VZ 2:28,94, 10. 200 PZ 2:51,74; letní M ČR staršího žactva (České Budějovice, 19. - 20. 6.): D. Merta: 8. 400 VZ 4:55,04, 9. 100 Z 1:13,90, 10. 200 Z 2:39,68, 13. 200 VZ 2:21,30 a 50 VZ 29,66, 14. 100 VZ 1:04,85; Z. Münsterová: 7. 100 Z 1:15,42, 10. 200 Z 2:43,74, 11. 100 M 1:16,25; N. Zátopková: 1. 100 M 1:09,10 a 200 M 2:32,12, 4. 100 VZ 1:03,92, 5. 200 VZ 2:19,72, 8. 200 PZ 2:40,88, 11. 400 VZ 5:04,88; K. Zátopková: 15. 100 Z 1:19,49


    [Top]    


Premiéra střelecké soutěže

K o p ř i v n i c e (jfk) - Premiéru, která by se snad v příštím roce měla dočkat pokračování, měla Cena města Kopřivnice ve sportovní střelbě. Místní SSK Kopřivnice, člen AVZO Kopřivnice, ji za finanční podpory města pořádal 19. června v Sedlnicích. Dvou vypsaných disciplín se zúčastnilo osmnáct střelců. Libovolnou malorážku na 60 ran vleže, vypsanou pro muže a juniory, vyhrál Roman Kocourek z Huslenek, vítězství ve sportovní malorážce na 60 ran vleže, určené dorostu, vybojoval Michal Petrůj z SSK Vítkovice.

Výsledky Ceny města Kopřivnice: kategorie LM60 muži, junioři: 1. R. Kocourek (AVZO Huslenky) 580 b., 2. J. Vilkus (SSK Opava) 580 b., 3. J. Blanař (SSK Rožnov) 578 b.,... 6. V. Gebauer (SSK Kopřivnice) 571 b.; kategorie SM60 dorost: 1. M. Petrůj 557 b., 2. A. Burda 534 b., 3. J. Novák (všichni SSK Vítkovice) 515 b.,...7. J. Zetek (SSK Kopřivnice) 441 b.


    [Top]    


Judisté uspěli v Maďarsku

Z á v i š i c e ,   Š t r a m b e r k (jfk) - Štramberští judisté uzavřeli první polovinu sezony úspěšným vystoupením na výbornou konkurencí obsazeném poháru EU v Miskolci. Zásluhou Radka Bára a Petra Bayera dovezli dvě bronzové medaile, a vylepšili tak své účinkování z loňského roku, kdy bronz vybojoval pouze Bár.

Vynikající bilancí z Prázdninového turnaje v Karviné, který se konal 19. června, se mohou chlubit závišičtí judisté. Žádný ze čtyř startujících nezůstal bez medaile. Adam Kahánek a Radek Honč vybojovali zlato, Michal Horák a Ondřej Číp stříbro. Právě Ondřeji Čípovi se dařilo i o den později na mezinárodním turnaji v polských Czechowicích, kde zaslouženě získal zlato. Bronz si dovezl Adam Kahánek.

Výsledky štramberských judistů: Pohár EU v Miskolci: 3. Radek Bár (kat. do 60 kg), 3. Petr Bayer (kat. do 66 kg); výsledky závišických judistů: Prázdninový turnaj v Karviné (19. 6.): 1. Adam Kahánek (ml. žáci do 38 kg), 1. Radek Honč (mladší žáci do 45 kg), 2. Ondřej Číp (mladší žáci do 45 kg), 2. Michal Horák (benjamínci do 27 kg); Mezinárodní turnaj mladých nadějí (20. 6., Czechowice-Dziedzice): 1. Ondřej Číp (ml. žáci do 43 kg), 3. Adam Kahánek (ml. žáci do 38 kg), 5. Michal Horák (benjamínci do 27 kg)


    [Top]    


Zasloužená fotbalová spokojenost kopřivnického klubu

Fotbalový tým Kopřivnice postoupil
do okresního přeboru. Horní řada zleva:
Z. Kurečka (předseda klubu), I. Drahoš,
P. Ferst, M. Buček, P. Feilhauer, I. Dlouhý,
M. Svoboda (trenér), D. Hostinský
(as. trenéra), L. Lískovský (as. trenéra);
dolní řada zleva: L. Horák, P. Maslák,
L. Hajník, D. Mikolanda, P. Bezděk,
T. Dražkovič, M. Macíček, Z. Kurečka,
T. Petráš; chybí: Kubiš, Nenutil,
Zapletal, Jalůvka
Foto: Jana Feilhauerová

K o p ř i v n i c e (jfk) - Postup kopřivnických fotbalistů ze třetí třídy do okresního přeboru sice není postupem, který by nutně musel hýbat sportovní veřejností, zaslouží však uznání. Mužstvo Milana Svobody stál bezpochyby mnohem více úsilí, než by muselo v momentální sestavě vynaložit na to, aby hrálo klidný střed I. B třídy. Ten by byl možná skutečný, kdyby... Ale nechme minulost minulostí. Připomeňme si jen, že kritická situace přinutila výbor klubu před třemi lety vzdát se působení A mužstva v mistrovských soutěží. Předloni se začalo od píky, tedy ve IV. třídě, a po dvou sezonách je realitou okresní přebor, který byl v začátcích vzdáleným snem. Proto tleskejme bez ohledu na úroveň soutěže a přejme do třetice všeho dobrého.

Mužstvo Kopřivnice dokázalo na jaře stáhnout sedmibodovou ztrátu, o které se jako o dostižitelné hovořilo spíše v teoretické rovině. „Šance na postup byla po podzimu minimální. Věřil jsem tomu tak z padesáti procent,“ říká trenér mužstva Milan Svoboda. Jaro však jeho svěřencům opravdu vyšlo. Vědělo se, že rozhodující bude úvod, a to se i potvrdilo. Mrzela jen těsná porážka na hřišti Jakubčovic, o které soupeř rozhodl v 93. minutě. Hřála jasná vítězství nad Trojanovicemi a Bravinným i veledůležitá remíza ve Veřovicích.

Rozhodlo šesté kolo. Kopřivnice se v něm poprvé propracovala na druhé, postupové místo a už je nepustila. Porazila tehdy druhé Hostašovice, zároveň jí nahrála i remíza čtvrtých Jakubčovic B v Bravinném. Tlak ve zbytku sezony byl sice obrovský, ale mužstvo jej zvládlo. „Nevydařená byla jen první půle zápasu v Jistebníku a mač v Heřmanicích. Podstatné ale je, že jsem vše zvládli. Celkově byla hra na jaře lepší,“ dodává Svoboda.

Za největší hráčské individuality označuje záložníka Lukáše Hajníka a brankáře Iva Drahoše, jehož angažování bylo původně krajním řešením. Nakonec se ale stal klíčovou osobností. „Rozhodl jsem se pro něj 24 hodin před prvním mistrákem po tom, co nám odřekl Pavel Červenka. Dneska to považuji za skvělý tah. Odchytal vynikající zápasy, měl vyrovnané výkony a nedělal chyby. Samozřejmě ale šlapal celý mančaft,“ pochvaluje si Svoboda.

Od čtvrtého jarního kola se v mužstvu objevili i dorostenci, kteří rozšířili úzký kádr. Tři z nich - Jalůvka, Zapletal a Kühnert - už by v následující sezoně měli kádr posílit nastálo. Ten by jinak podle posledních zpráv měl zůstat pohromadě, a to včetně útočníka Marka Macíčka, který by zde měl odehrát minimálně podzim. V jednání jsou návraty z hostování. „Rád bych měl kvůli zvýšení konkurence do každé řady jednoho hráče navíc,“ přeje si Svoboda. Konkrétněji se však o okresním přeboru zatím odmítá bavit. „Je to daleko, uvidíme, samozřejmě bychom rádi hráli na špici,“ dodává kouč.

Nejlepší střelci FC: Hajník 10, Macíček 7, Mikolanda 6, Feilhauer 5


    [Top]    


FC jedná o třídách s rozšířenou výukou tělocviku

K o p ř i v n i c e (jfk) - Fotbalová mládež působí na rozdíl od mužů v poměrně vysokých soutěžích. Už před sezonou bylo jasné, že potěší udržení, a to jak žákovského krajského přeboru, který loni Kopřivnice vybojovala, tak Moravskoslezské divize dorostu, která se zde hrála druhou sezonu.

V případě dorostu se tak bohužel nestalo. Trenér Zdeněk Kurečka, který obě dorostenecká mužstva spolu s Otakarem Marákem vedl, vidí příčinu především ve slabších ročnících 1985 a 86. „Nepomohlo ani doplnění kádru hráči z mladšího dorostu,“ mrzí Kurečku. Starší dorost, podle nějž se postup či sestup řídí, dokázal vyhrát pouhá dvě utkání a s odstupem tří bodů na Břidličnou skončil poslední, tedy čtrnáctý.

Mladší dorost, ač odsunutý na druhou kolej, se se soutěží popral lépe. Hráči, kteří byli zároveň vytížení i ve starším dorostu, vybojovali solidní jedenáctou příčku. Jak již ale bylo řečeno, do krajského přeboru padají vzhledem k umístění staršího dorostu obě družstva.

Mladší dorost bude v následující sezoně tvořit základ staršího dorostu a Kurečka věří, že je schopen hrát špici krajského přeboru. „Rádi bychom postoupili zpátky, ale ne za každou cenu. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet,“ dodává Kurečka.

Žactvo si vysloužilo setrvání v soutěži. I zde se vše odvíjelo od umístění starších žáků. Ti figurovali po podzimu díky vydařenému úvodu soutěže na sedmé příčce, jaro už ale tak slavné nebylo, a tak se nakonec museli spokojit s devátým místem. I to je ale považováno za solidní. „Na jaře jsme získali jen deset bodů, ale celkově si myslím, že to, co jsme uhráli, je vzhledem k podmínkám, které tady máme, momentálně maximum. Nemůžeme konkurovat větším klubům, které mají sportovní třídy a lepší podmínky,“ je přesvědčen trenér staršího žactva Milan Gilar. Rezervy měl podle něj tým v obraně, kde to hodně skřípalo. Na druhou stranu ale chválí střelce Jana Špačka a Adama Plachkého, kteří patřili k nejlepším v soutěži.

Mladší žáci skončili ještě o dvě příčky pod staršími. Vzhledem k tomu, že ale v kádru figurovali i benjamínci, a tým tak patřil v soutěži k nejmladším, považuje trenér Vlček umístění za uspokojivé. Také on by si přál zlepšení podmínek. Na mysli má počet tréninků, ale i rekonstrukci udržovaného, ovšem už přesluhujícího trávníku. Snad se nejen fotbalisté, ale i atleti dočkají renovace letního stadionu, která zatím ztroskotávala na financích, už příští rok.

Dojít by mělo i na kýžené zvýšení tréninkové intenzity. Současné vedení klubu v čele s předsedou Zdeňkem Kurečkou má v plánu založení sportovních tříd s rozšířenou výukou tělesné výchovy se zaměřením na kopanou. Svůj záměr chce uskutečnit ve spolupráci se Základní školou 17. listopadu, kde by od následujícího školního roku měla vzniknout zkušební čtvrtá třída s výše zmíněným zaměřením. Klub, ač nehodlá tlačit na pilu, tak jako například v Bílovci, si od tohoto kroku slibuje i postupné rozšíření žákovské základny.


    [Top]    


Tenisté dohráli mistrovská klání

K o p ř i v n i c e (jfk) - Všech pět družstev Tenisového klubu Kopřivnice završilo o minulém víkendu své snažení v mistrovských soutěžích. Vítězstvím se rozloučil tým dospělých, který porazil 6:3 Porubu, a starší žáci A, kteří zdolali 7:2 Šumperk B. Celkové oficiální výsledky soutěží budou známy v průběhu července.

Výsledky MU: dospělí (oblastní přebor, 26. 6., Ostrava-Poruba): VOKD Poruba - TK Kopřivnice 3:6; Res - Ranoš 6/3, 6/4, Juřina - Ondrašík 1/6, 2/6, Poljoková - Jankovská 5/7, 2/6, Juřinová - K. Kolářová 2/6, 3/6, Sýkora - Martínek 3/6, 3/6, Kovář - Pospěch 3/6, 6/4, 4/6, Poljoková, Juřinová - Jankovská, K. Kolářová 5/7, 6/4, 7/5, Juřina, Res - Ranoš, Pospěch 6/4, 1/6, 6/3, Sýkora, Kovář - Martínek, Ondrašík 3/6, 7/5, 5/7; dorost (obl. přebor, 27. 6., Frýdlant n. O.): TK Frýdlant n. O. - TK Kopřivnice 8:1; st. žáci A (obl. přebor, 26. 6., Šumperk): Sokol Šumperk B - TK Kopřivnice 2:7; Gronich - Herodes 0/6, 1/6, Ciffra - Palider 6/3, 2/6, 4/6, Skálová - Bednářová 7/5, 6/2, Vybíralová - L. Kolářová 6/1, 6/2, Havelka - J. Klos 0/6, 1/6, Kostelecký - Hajda 0/6, 0/6, Havelka, Kostelecký - Herodes, Hajda 0/6, 0/6, Gronich, Ciffra - Palider, Klos 4/6, 2/6, Vybíralová, Skálová - Bednářová, L. Kolářová 6/7, 3/6; st. žáci B (sdr. okr. př., 26. 6., Kopřivnice): TK Kopřivnice - Zbrojovka Vsetín B 4:5; Hladej - Kučírka 6/7, 7/5, 1/scr., Mareček - Holan 3/6, 6/3, 6/1, Marada - Holec 2/6, 7/5, 6/3, Šmíd - Táborský 6/2, 4/6, 2/6, Karbanová - Kleinová 3/6, 1/6, Šiková - Martináková 1/6, 1/6, Mareček, Hladej - Kučírka, Táborský 4/6, 6/2, 6/3, Šmíd, Marada - Holan, Holec 3/6, 2/6, Karbanová, Šiková - Kleinová, Martináková 3/6, 4/6; ml. žáci (liga ml. žáků, 27. 6., Přerov): TK Přerov A - TK Kopřivnice 9:0; Beránek - Hladej 6/0, 6/1, Vopálka - Škapa 6/2, 6/0, Gratelová - L. Kolářová 6/1, 6/1, Stiskaliková - Floreová 6/2, 6/0, Spáčil - Marada 6/1, 6/3, Bežňák - Šmíd 6/2, 6/2, Gratelová, Stiskaliková - L. Kolářová, Floreová 6/2, 6/3, Beránek, Vopálka - Hladej, Marada 6/2, 6/0, Spáčil, Bežňák - Škapa, Šmíd 6/2, 6/3

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.