Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Jaromír Petřek považuje uplynulý ročník za uspokojivý

 

K o p ř i v n i c e - Házenkářská veřejnost zřejmě od Kopřivnice čekala, že dosáhne výše než na čtvrtou prvoligovou příčku. Vždyť loňští největší rivalové letos působili v interlize. Přesto je trenér Jaromír Petřek relativně spokojený.

„Když budu mluvit o spokojenosti, tak se nedívám na to, že jsme skončili čtvrtí. Budu to hodnotit jako celý ročník, a ten si myslím, že byl uspokojivý. Řekl jsem, že se chceme pohybovat na špici tabulky, a to se nám podařilo. Také jsem řekl, že by bylo pěkné vyhrát, ale nikomu jsme záruku postupu nedal, ani bych si to jako trenér nelajznul,“ říká kouč, který u mužstva působil první sezonu.

Solidní podzim i vstup do play-off

Na podzim byla hra kompaktní, tým vycházel ze zajištěné obrany a utkání rozhodoval rychlými protiútoky. „Nespornou osobností byl Milan Adamčík,“ připomíná kouč. Nabourání přípravy přišlo v listopadu, kdy se projevila směnnost hráčů. Začátek nového kalendářního roku hráči trochu zaspali, pak přišla zranění. „Začalo to u Milana Adamčíka, který už později neměl tak oslnivou formu a od toho se možná odvíjely další věci. Pokračovalo to přes Radima Šustalu, Lukáše Valu, Jirku Gřese a marodění Dana Prepsla,“ vzpomíná Petřek. Postupně se ale družstvo dalo znovu dohromady. „To dokázalo čtvrtfinále. Že ho proletíme tak hladce, nikdo nečekal,“ dodává trenér.

Osudné utkání s Brnem

Bylo jím druhé semifinálové střetnutí na domácí palubovce, které Kopřivnice prohrála 16:19. „Ta porážka byla pro vývoj semifinále rozhodující. Prohráli jsme zásluhou špatné střelby ze střední a delší vzdálenosti, přičemž největší překážkou byl brankář Komínek,“ říká trenér. Největší rána? Patnáct minut před koncem se zranil Tomáš Adamčík. „Náš systém hry tím utrpěl, Tomáš dal den předtím čtyři branky. V tom závěru to mohl vzít dvakrát na sebe, utkání se mohlo otočit a mohli jsme ho vyhrát my o branku. To bylo zlomové.“ V Brně už se nevyhrálo, i když k tomu v sobotu nebylo daleko. V neděli už nebylo při oslabené sestavě co řešit.

Zbytečné trápení

Byl jím zápas o třetí místo. Kopřivnice jej odehrála bez motivace a s marodkou. „Bylo těžké hráče motivovat. Ten souboj pro nás nic neznamenal. Lovosice byly lepším družstvem,“ komentoval dvě domácí porážky Petřek. Do odvety Kopřivnice nenastoupila. S třemi brankáři a čtyřmi hráči do pole to dost dobře nešlo.

Interliga do Brna

Interligu vybojovalo Brno, které ve finále zdolalo 3:1 Jičín. „Nemyslím si, že postoupil ten nejlepší, celky jako jsou Lovosice a Jičín určitě produkují daleko lepší, pohlednější házenou a mají kvalitnější kádry. Bohužel, to se ve sportu stává,“ krčí rameny Petřek. Brno přitom Kopřivnice považovala pro semifinále za nejpřijatelnějšího kandidáta. „Nechtěli jsme Jičín ani Lovosice, jejich hra nám neseděla,“ dodává Petřek.

„Co bychom udělali jinak“?

„Nic. Neměl bych proč udělat některé věci jinak, protože se jinak udělat nedaly. Neměli jsme možnost to nijak výrazně ovlivnit. Jen mě mrzí odchody hráčů, jako byl Martin Winkler a Martin Veřmiřovský. Winkler se zapracoval na středu. Měl jsem ze hry dobrý pocit. Jestliže hráči typu těchto dvou nemají zájem hrát, tak je to velice špatné,“ přemítá Petřek. Nic by nezměnil ani na hostování Dana Prepsla v Zubří. „V tom žádnou vinu nehledám, myslím si, že to zvládal, hraje tak spousta hráčů,“ vysvětluje. A posily? „Kdybych měl tu možnost, tak bych tým posílil Danem Hojníkem z Ostravy, je to levoruký hráč na pravou spojku, právě ta strana to potřebovala nejvíc,“ dodává.

Věci příští zatím nejasné

Jaromír Petřek odevzdal vedení klubu zprávu s hodnocením celého roku. Teď čeká, co bude dál. „Kdyby mi klub nabídl pokračování, tak bych kývnul. Jsou tady šikovní dorostenci, takže je z čeho čerpat, ale je třeba s nimi pracovat. Je tu nešťastný generační propad. Na jedné straně třicetiletí a na druhé straně velice mladí hráči. Tahouni z nich mohou být až tak za čtyři roky. Ta mezera se musí vyrovnat,“ uzavírá trenér.


    [Top]    


Trenérem by se mohl stát Bartoň

K o p ř i v n i c e - Vrátí se Miroslav Bartoň k trénování kopřivnického A mužstva? Nabídek má vzhledem k úspěšnému působení v interligových Lounech více, nechce však nic uspěchat. „Rád bych, aby se to vyřešilo co nejdříve, zatím ale opravdu nevím,“ říká Bartoň, který se loni po pětiletém trenérském působení v Kopřivnici rozhodl, že dá přednost šéftrenérství sportovních tříd a manažerství.

V listopadu ale nakonec kývl na angažmá Lounům, které se topily na dně interligy a doufaly, že je z bažiny vytáhne změna trenéra. V dramatickém závěru se Severočechům povedlo soutěž udržet, i přesto se zřejmě do nového ročníku nepřihlásí. „Mrzí to, ale to už šlo stejně mimo mě. Smlouvu jsem podepsal do konce sezony. Už na začátku jsem říkal, že se vrátím zpátky,“ podotýká Bartoň. To, zda do funkce trenéra kopřivnického týmu, by mělo být jasné do konce tohoto týdne.


    [Top]    


Vedení klubu házené zvažuje, co dá

K o p ř i v n i c e - Čekali jsme více. Právě takto hodnotí uplynulou prvoligovou sezonu vedení kopřivnického klubu házené. „Jarní část soutěže nedopadla podle našich představ. Cílem bylo skončit do třetího místa, a to se nepodařilo,“ přiznává nespokojenost manažer klubu Petr Pilch. Uspokojivé podle něj nebyly jarní výsledky ani hra samotná. „Na obojím se nejvíce podepsal nízký počet tréninků v důsledku směnnosti a z toho vyplývající klesající sebevědomí,“ říká za výbor klubu Pilch.

Hořekovat a rozebírat donekonečna to, co se nepovedlo, však klub nehodlá. Musí se dívat dopředu. Momentálně však ví jistě jen to, že se přihlásí do dalšího ročníku první ligy mužů. Další věci jsou v jednání. K těm velice podstatným patří zvažování trenérského postu a také rozhodování o směru, kterým se bude kopřivnická házená v nejbližší době ubírat.

První možností je maximální snaha o posílení stávajícího kádru dvěmi spojkami s tím, že by se klub zároveň snažil udržet všechny současné hráče, a to včetně například brankáře Milana Adamčíka či dalších hráčů, kteří mají nabídky z jiných klubů. „Je to jen úvaha, vše se bude odvíjet od finanční situace. V případě, že bychom šli tímto směrem, bylo by cílem umístění do čtvrtého místa. To by zaručovalo, že bychom se v případě zrušení H.I.L. dostali do české extraligy,“ přemítá Pilch.

Je však možné, že se klub dostane do takové finanční situace, která mu neumožní udržení nejzkušenějších hráčů. „V tom případě budeme stavět na mladých, z nichž zatím nikdo nemá zaječí úmysly. Je nám jasné, že výsledky zřejmě nebudou takové jako v prvním případě. Pro budoucnost by to ale nemuselo být špatné,“ nastiňuje Pilch a dodává, že mnohé bude záviset na tom, jaká bude nová legislativa, která bude schválena v sobotu a také na tom, kdo se trenérsky mužstva ujme.

Kontaktováni byli stávající trenér Jaromír Petřek, Miroslav Bartoň, který u mužstva působil před Petřekem pět let, a Miroslav Frank, dlouholetý trenér Hranic. „Všichni za Kopřivnici hráli a mají ke klubu určitý vztah. Nabídku zatím předběžně odmítl Miroslav Frank. Podotýkám však, že trenérem nakonec může být ještě někdo úplně jiný. Každopádně bychom to chtěli vyřešit co nejdříve, nejlépe do konce tohoto týdne,“ dodává Pilch.


    [Top]    


Hráči od uplynulé sezony očekávali vesměs více

Jiří Gřes patří k hráčům nastupující
generace. Bude v příští sezoně patřit
k hlavním tahounům týmu?
Foto: Archiv

K o p ř i v n i c e - Čtvrté místo je málo. Alespoň pět kopřivnických hráčů, kteří se vyjádřili k uplynulému ročníku 1. ligy házené, si to myslí. Ke krátkému ohlédnutí za sezonou přidali i nástin představ o budoucnosti.

Tomáš Adamčík (spojka): Bylo to rozjeté dobře, ale závěr nám nevyšel. K tomu, abychom hráli o finále, nám chyběl jen kousek. Každopádně jsem myslel, že dopadneme líp. Chtělo to širší kádr a lepší hru spojek. Mne osobně mrzelo zranění v zápase s Brnem. Celou sezonu se člověk snaží, a pak přijde tohle. O příští sezoně zatím uvažuji. Ještě rok bych se chtěl hýbat. Záleží na tom, jak mi to dovolí práce, jak se domluvím doma, a taky na ostatních.

Jiří Gřes (křídlo): Myslel jsem, že to bude lepší. Čtvrté místo je neúspěch. Bez spojek se ta liga nedá hrát a od nás tam ze spojky pomalu nikdo nedohodí. Taky přišla zranění, třeba u Mikyho Adamčíka, už to v těch rozhodujících zápasech nebylo ono. V Kopřivnici chci zatím zůstat. Doufám, že to příští rok bude lepší. Mančaft by se ale určitě měl posílit o spojku, nejlépe leváka.

Daniel Prepsl (spojka): Se základní částí můžeme být spokojení, i když tam byla nějaká ale. I začátek play-off byl výborný, pak už to bylo horší. Příčinu vidím v úzkém kádru. Původně jsem čekal, že to bude lepší, ale když se to tak vezme, tak na tu sestavu je čtvrté místo svým způsobem úspěch. Myslím, že se udělalo maximum, možná chybělo trochu štěstí. V Zubří, kde jsem hostoval, to bylo lepší. Zachránili jsme interligu, takže úspěch. Co dál? Mám nějaké nabídky, ale na to je zatím příliš brzo, uvidíme.

Mojmír Šustala (pivot): Sezona byla svým způsobem neúspěšná. Očekával jsem minimálně finále. Zklamáním bylo, že jsme to nezvládli s Brnem. Přičítal bych to přístupu některých hráčů, kteří podávali nestabilní výkony, i slabé údernosti spojek. Brno bohužel přesně vědělo, co má na nás v obraně hrát. Pro příští rok by to chtělo minimálně jednoho zkušeného hráče na spojku. Tomu, abych tady byl dál, se nebráním, ale bude mě hlavně zajímat, v jakém složení se bude příští rok hrát. Další věci už jsou detaily.

Radim Šustala (křídlo, kapitán): Ze čtvrtého místa jsem trochu zklamaný. Čekal jsem, že budeme hrát finále, v konci jsme na to ale neměli. Přišla marodka a mladí kluci to nebyli ještě schopni zvládnout. Nejsou vyhraní ani psychicky připravení. Letos se určitě budu více rozhodovat, co dál. Bude záležet na tom, kdo zůstane a jestli klub sežene posily. Nelákalo by mě hrát na konci.

Články připravila Jana Feilhauerová


    [Top]    


Fotbal - házená

FOTBAL: z mládežnických fotbalových týmů Kopřivnice se dařilo mladšímu dorostu, který po velmi dobrém výkonu porazil na domácím trávníku Jeseník. Velkou individualitou Kopřivnice byl Luděk Filip, který vstřelil dvě branky. Potěšilo i vítězství starších žáků v Opavě. Ta sice byla fotbalovější, branky však stříleli hosté. Starší dorost (MSDD): FC Kopřivnice - Jeseník 0:2 (0:0). Mladší dorost (MSDD): FC Kopřivnice - Jeseník 4:2 (4:1), branky: Filip 2, Tran, Horský. Starší žáci (KP): Opava B - FC Kopřivnice 0:3 (0:1), branky: Špaček 2, Plachký 1. Mladší žáci (KP): Opava B - FC Kopřivnice 5:0 (3:0)

HÁZENÁ: házenkářské soutěže mládeže pomalu finišují. Starší dorost toužil po vítězství, kterým by posílil své šance na postup do 1. ligy. I když tým na palubovce Vsetína takřka vypustil duši, podlehl o branku. „Kluci si zaslouží pochvalu hlavně za druhou půli, i když dobrý výkon nakonec na vítězství nestačil. Naštěstí Frýdek-Místek prohrál v Tišově, a my jsme tak zůstali ve hře o postup,“ oddechl si trenér mužstva Petr Pilch. O vyvoleném pro první ligu se tak rozhodne až v posledním kole, v němž Kopřivnice hostí Litovel. K postupu jí vzhledem k dvoubodovému náskoku stačí remíza. Vítězství v Ostravě si v dramatické koncovce připsali starší žáci B, po kolektivním výkonu, kterému dominovala obrana, vyhráli i mladší žáci A ve Vítkovicích. Dařilo se i minižákům A, kteří si ve finálovém turnaji připsali pět bodů. Nepovedený byl ze čtyř zápasů jen duel s Karvinou, respektive jeho první poločas. „Celé družstvo zaslouží pochvalu za bojovnost,“ byl spokojený trenér minižáků Jiří Gřes. Těsnou porážku zaznamenali starší žáci A ve Vítkovicích. Starší dorost (2. liga dorostu): KH Zbrojovka Vsetín - KH Kopřivnice 27:26 (13:9), sestava a branky: Sykala, Číp - Michal Veřmiřovský 2, Lipový 4, Pěček 4, Polášek 6, Hinner 8, Krčmář 1, Stanislav 1, Jakeš, Hábovčík, Palán, Seidl. Starší žáci A (divize): Sokol Vítkovice - KH Kopřivnice 26:25 (9:10), sestava a branky: Krompolc, Krhovják - Šustala 13, Střelec 6, Bílý 3, Svoboda 2, Mayer 1, Doležal, Černý. Starší žáci B (oblastní přebor): SKH Ostrava - KH Kopřivnice 26:28 (10:16), sestava a branky: Veselka, Szikriszt - Samek 7, Janáč, Krhovják 1, Krása, Kubalec 1, Hrnčárek 8, Šulák 4, Radiměřský, Ulrych, Krejčiřík 7. Mladší žáci A (divize): Sokol Vítkovice - KH Kopřivnice 13:19 (5:10), sestava a branky: Maliňák, Szikriszt 1, Kos 1, Pilch, Koudelka 5, Paseka, Váša 1, Kramoliš, Hodslavský 3, Ulrych 4, Michálek 4. Minižáci A (finále v Kopřivnici): KH Kopřivnice - Cement Hranice 11:11 (4:4), - HC Zubří 14:13 (4:5), - HCB Karviná 7:11 (2:8), - Sokol Vítkovice 15:8 (8:3), sestava a branky: Mička, Gřes 23, Volný 4, Dobrovodský, Cachnín, Špaček 1, Žingor, Kahánek Petr 2, Wiecek 9, Podhráský, Kroča 6, Kahánek Patrik, Staňa 2, Krajcár.


    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 3. 6. 6 - 8 (1/2 plav. bazénu), 18.30 - 21, pá 4. 6. 6 - 8, so 5. 6. 13 - 21, ne 6. 6. 10 - 18, po 7. 6. zavřeno, út 8. 6. 6 - 11 (1/2 plav. bazénu), 15 - 17, 18.30 - 21, st 9. 6. 15 - 17, 18.30 - 21, čt 10. 6. 6 - 8 (1/2 plav. bazénu), 18.30 - 21, pá 11. 6. 6 - 8, 17 - 21, so 12. 6. 13 - 21, ne 13. 6. 10 - 18 hodin

Sauna: čt 17 - 21 hod. ženy, pá 17 - 21 hod. muži

Fotbal: Kopřivnice: pá 4. 6. v 16.30 hod. FC Kopřivnice - Příbor (OP benjamínků), so 5. 6. FC Kopřivnice - FC Baník Ostrava B (KP žáků, st. v 9 hod., ml. v 10.45 hod.), so 12. 6. FC Kopřivnice - Zábřeh (MSDD, st. v 10.15 hod., ml. ve 12.30 hod.), v 17 hod. FC Kopřivnice - Skotnice (III. třída mužů); Štramberk: so 12. 6. TJ Kotouč Štramberk - Trojanovice (OP mužů), Vlčovice: čt 10. 6. FC Vlčovice-Mniší (Tichá) - Nový Jičín B (OS benjamínků), so 12. 6. FC Vlčovice-Mniší - Karviná C (KS žáků, st. v 9 hod., ml. v 10.45 hod.), ne 13. 6. ve 12.30 hod. FC Vlčovice-Mniší - Biocel Vratimov (KP ml. dorostu), v 15 hod. FC Vlčovice-Mniší - Fryčovice (poslední kolo I. B třídy mužů)

Házená: ne 6. 6. v 8.15 hod. KH Kopřivnice - Krmelín (oblastní přebor st. žáků B), v 10 hod. KH Kopřivnice - Litovel (2. liga staršího dorostu), so 12. 6. od 8 hod. mistrovský turnaj minižáků B

Malá kopaná: so 5. 6. 5. kolo 3. ligy (9 - 13 hod.), ne 6. 6. 4. kolo 2. ligy (8 - 14.30 hod.), so 12. 6. 5. kolo 1. ligy (8 - 15 hod.), ne 13. 6. 5. kolo 2. ligy (8 - 14.30 hod.)

Tenis: so 5. 6. v 9 hod. TK Kopřivnice - MILO Olomouc (oblastní přebor st. žáků A), TK Kopřivnice - Příbor (sdružený okr. přebor st. žáků B), so 12. 6. v 9 hod. TK Kopřivnice - TK Frenštát (oblastní přebor dospělých), ne 13. 6. v 9 hod. TK Kopřivnice - Valašské Meziříčí A (liga ml. žáků) a TK Kopřivnice - TK Havířov A (oblastní přebor dorostu)

Turistika: so 12. 6. 3. ročník akce „Naučnou stezkou okolo Kopřivnice“, start 7 - 9 hod. Katolický dům Kopřivnice, trasy 6, 12 a 16 km

Volejbal: so 12. 6. od 8.30 hod. 2. ročník mezinárodního turnaje starších žáků za účasti patnácti družstev (kurty pod letním stadionem v Kopřivnici)


    [Top]    


Výsledky

Fotbal: 1. MSFL žen: TJ K. Štramberk - Č. Těšín 3:0 (2:0), branky: 12. Michnová, 14. Kolářová, 90. Kociánová. I. B třída: FC Vlčovice-Mniší - Sokol Baška 0:3 (0:1), branky: 15. a 64. Vavrinec, 55. Korbáš. Pořadí: 13. OP: TJ K. Štramberk - Sl. Jeseník n. O. 5:0 (3:0), branky: 25. Chovaneček, 32., 42. a 70. Macháček, 72. Balhárek. Pořadí: 8. III. třída: Družst. Bravinné - Sp. Lubina 2:2 (1:2), branky Lubina: 8. Friedel, 23. Polášek.


    [Top]    


O těsné výhře rozhodla Hajníkova penalta

Heřmanice A - FC Kopřivnice 0:1 (0:1)

H e ř m a n i c e (jfk) - Jediná branka, a to ze značky pokutového kopu, rozhodla o vítězství kopřivnických fotbalistů na hřišti posledních Heřmanic. V 10. minutě se o ni po faulu na Macíčka postaral Lukáš Hajník.

Pro Kopřivnici těsné vítězství znamená udržení druhé příčky a naděje na kýžený postup do okresního přeboru.

Se značně nerovným terénem, na kterém poslední celek Kopřivnici hostil, se místní jedenáctka prala velice dobře hlavně prvních třicet minut. Ze svého tlaku však vytěžila jen jediný gól. Další dvě šance Hajníka a příležitost Zapletala v síti bohužel neskončily.

Konec poločasu byl slabší a stejně tak druhá půlka, v níž už Kopřivnice branku domácích ohrožovala sporadičtěji. Naopak několikrát z rychlých přechodů do útoku zahrozily Heřmanice, které ve druhé půli přidaly na důrazu. Jejich šance však většinou končily na šestnáctce nebo je s přehledem zlikvidoval Drahoš.

„Druhá půlka byla špatná, hlavní vinu však dávám terénu, navíc nám chyběli tři hráči základní sestavy. Škoda, že jsme v úvodu zápasu neproměnili některou z dalších šancí, ke konci už jsem počítal minuty,“ přiznal strach o výsledek trenér Kopřivnice Milan Svoboda.

Branka: 10. Hajník (P). Kopřivnice: Drahoš - Petráš, Dlouhý, Horák, Bezděk - Mikolanda (64. Jalůvka), Hajník, Feilhauer, Kubiš - Macíček, Zapletal (88. Dražkovič). Další výsledky 12. kola III. třídy: Olbramice - Straník 0:2, Veřovice - Skotnice 7:0, Jakubčovice B - Hostašovice 3:0, Trojanovice I. - Jistebník n. O. 2:3

Za faul na Marka Macíčka byla
v 10. minutě duelu mezi Heřmanicemi
a Kopřivnicí odpískána penalta,
kterou proměnil Hajník. Byla to jediná,
a tedy vítězná branka.
Foto: Jana Feilhauerová

  

III. třída po 19. kole

1. Veřovice 14 3 2 59:18 45
2. Kopřivnice 13 2 4 72:22 41
3. Jakubčovice B 11 4 4 54:31 37
4. Straník 11 3 5 45:32 36
5. Hostašovice 11 2 6 37:31 35
6. Lubina 9 3 7 44:52 30
7. Bravinné 7 5 7 48:50 26
8. Skotnice 6 1 12 30:53 19
9. Trojanovice I. 6 1 12 27:51 19
10. Jistebník n. O. 5 2 12 35:51 17
11. Olbramice 3 2 14 36:63 11
12. Heřmanice A 3 2 14 25:58 11

    [Top]    


Šachisté pořádali přebor škol

K o p ř i v n i c e (jfk) - Petr Bayer ze Základní školy Štramberk se stal vítězem místního přeboru základních škol v šachu, který pořádal v pátek 14. května Dům dětí a mládeže v Kopřivnici ve spolupráci s šachovým oddílem ASK a městem Kopřivnice. Přeboru se zúčastnilo celkem 53 dětí bez rozdílu věku. Převažovali chlapci, ale našla se i odvážná děvčata.

Výsledky přeboru škol v šachu: 1. P. Bayer 8,5 b., 2. M. Milich (oba ZŠ Štramberk) 7,5 b., 3. J. Špaček (ZŠ dr. M. Horákové) 7,0 b., 4. J. Schenk (ZŠ Štramberk) 6,5 b., 5. V. Grela 6,5 b., 6. R. Huňáček (oba ZŠ E. Zátopka) 6,5 b., 7. T. Jiříček (ZŠ dr. M. Horákové) 6,0 b., 8. J. Berek (ZŠ E. Zátopka) 6,0 b., 9. P. Kramoliš (ZŠ Štramberk) 6,0 b., 10. A. Zálešák (ZŠ E. Zátopka) 6,0 b., 11. M. Ondrejka (ZŠ dr. M. Horákové) 5,5 b....


    [Top]    


HC ve hře o zajímavé pořadatelství

K o p ř i v n i c e (jfk) - Ne jinou nálepku než úspěšná mohla při hodnocení získat hokejová sezona 2003/04 v Kopřivnici. Právě tak ji s vyjmenováním všech dosažených cílů hodnotil i výbor hokejového klubu na výroční členské schůzi, která se konala 20. května.

Dobrý pocit má klub z vybojování 1. ligy juniorů, z postupu sedmáků na mistrovství ČR žáků sedmých tříd, které následně Kopřivnice pořádala, z pohodového udržení první ligy dorostu, z nepřehlédnutelného vystoupení žákovských týmů v soutěžích a v neposlední řadě také z vítězství mužů v krajském přeboru a jejich účasti v předkole kvalifikace o 2. ligu.

Aktuálnější jsou ovšem novinky, s nimiž klub přišel. Již teď je jisté, že uvolnění 2. ligy v Prostějově se Kopřivnice, která avizovala zájem o tuto soutěž, nedotkne. „Ve chvíli, kdy jsme se to dověděli, už některá jednání proběhla. Bohužel nemáme tak dlouhé prsty,“ povzdechl si prezident klubu Jaroslav Hrubý.

Radostná není ani druhá aktualita. Hokejový klub letos nebude pořádat akci „HC dětem“. „Led tady bude kvůli natírání konstrukce až 16. srpna. Původně jsme plánovali exhibiční utkání hráčů z NHL a výběru Třince, ale nakonec to i kvůli termínu padlo. Jinou alternativu jsme přichystanou neměli. Každopádně své vzory z NHL Radka Bonka a Václava Varaďu určitě kluci budou moci v létě sledovat alespoň při tréninku,“ konstatuje Hrubý. Těší jej alespoň fakt, že hokejový klub se zapojí do pořádání akce Kopřivnický obojživelník, kterou v sobotu 5. června bude organizovat člen výboru místního klubu Tomáš Kostelník.

Příznivou zprávou je rýsující se spolupráce s trenérem vítkovické juniorky Mojmírem Trličíkem, který je zároveň trenérem reprezentační dvacítky. „Cení si naší práce a přislíbil nám spolupráci v kategorii juniorů. I díky němu by se mohl jeden zápas z „Turnaje čtyř“ dvacetiletých hráčů uskutečnit v Kopřivnici. Šlo by o zápas Švédsko - Rusko, který by se zde hrál 4. září,“ uzavírá Hrubý.


    [Top]    


První lize KMK stále kraluje Viagra

K o p ř i v n i c e (jfk) - Na špici 1. ligy malé kopané, která pokračovala o víkendu čtvrtým turnajem, nedošlo ke změnám. Stále vede Viagra před Jelity. K šachům došlo až za nimi. Dosud šestý Bum Šankar zaznamenal tři vítězství, přičemž získal i skalp vedoucí Viagry, a posunul se na třetí příčku. Odstup čtvrtého Olivetu a pátého T.B., které tentokrát neexcelovalo jako minule, je však minimální.

V nedělním čtvrtém turnaji třetí ligy se posunul do čela KVS, který vyhrál obě utkání, a přeskočil tak dosud první Palermo, které v tomto turnaji hrálo jen jeden zápas, i když vítězně. Druhý je Inter, který rovněž nezaváhal.

Výsledky: 1. liga (29. 5.): asfalt: FC Olivet Štramberk - R.U.M. 1:1, Bum Šankar - Viagra Štramberk 2:0, D&L AS 54 - FC Olivet Štramberk 2:2, Lokomotiva Gangsters - Viagra Štramberk 2:4, D&L AS 54 - R.U.M. 5:1, Koblížci - Viagra Štramberk 1:3, T.B. - FC Tr. Devills 1:0, TC-90 - Seliko 0:1, SD - T.B. 1:1, FC Jelita - Seliko 2:1, SD - FC Tr. Devills 3:5, Orel Štramberk - Seliko 0:3, antuka: Křen Frenštát - D&L AS 54 5:0 (K), Koblížci - Lokomotiva Gangsters 0:1, R.U.M. - Křen Frenštát 3:0, Bum Šankar - Koblížci 4:0, Křen Frenštát - FC Olivet Štramberk 1:4, Bum Šankar - Lokomotiva Gangsters 3:2, Stará Garda - SD 2:3, Orel Štramberk - FC Jelita 1:1, FC Tr. Devills - Stará Garda 2:2, TC-90 - Orel Štramberk 7:1, Stará Garda - T.B. 1:0, TC-90 - FC Jelita 0:5 (K). Pořadí 1. ligy po 4. turnaji : 1. Viagra Štramberk 26 b. (37:17), 2. FC Jelita 25 b. (38:15), 3. Bum Šankar 23 b. (31:14), 4. FC Olivet Štramberk 23 b. (24:12), 5. T.B. 22 b. (21:23), 6. FC Tr. Devills 18 b. (27:18), 7. Lok. Gangsters 17 b. (20:16), 8. Orel Štramberk 17 b. (20:26), 9. Křen Frenštát 16 b. (22:37), 10. R.U.M. 14 b. (20:32), 11. D&L AS 54 13 b. (24:26), 12. Koblížci 13 b. (10:17), 13. SD 12 b. (23:28), 14. Seliko 12 b. (17:27), 15. TC-90 9 b. (20:25), 16. Stará Garda 6 b. (15:36). Průběžné pořadí střelců: 1. V. Kovář (Jelita) 12 b., 2. J. Chovaneček (Viagra) a M. Korený (TC-90) oba 11 b.

3. liga (30. 5.): SG Palermo - Relax Team 03 4:1, Dynamo Závišice - KVS 0:2, KVS - Baník Štramberk 2:1, FC Citrus Bordovice - FC Inter 0:4, Dynamo Závišice - Baník Štramberk 2:0, FC Inter - Morávia 8:0, FC Citrus Bordovice - Morávia 5:1. Pořadí 3. ligy po 4. turnaji: 1. KVS Kopřivnice 15 b. (16:8), 2. FC Inter 14 b. (19:6), 3. SG Palermo 13 b. (16:18), 4. FC Citrus Bordovice 10 b. (11:15), 5. Dynamo Závišice 9 b. (17:12), 6. Relax Team 03 8 b. (11:14), 7. Baník Štramberk 6 b. (4:7), 8. Morávia 4 b. (7:21)


    [Top]    


Cenná tenisová vítězství pro starší žáky A i B

K o p ř i v n i c e (jfk) - Pět družstev místního tenisového klubu odehrálo další mistrovská utkání. Vítězství si připsali starší žáci A, kteří porazili 7:2 Zábřeh A, a starší žáci B, kteří zdolali 6:3 Zašovou.

Vedle soutěže družstev nesmíme opomenout jednotlivce, u nichž je v tuto chvíli již jasná nominace na oblastní přebor. Z Kopřivnice by se jej mělo zúčastnit pět tenistů.

Výsledky MU: dospělí (22. 5., Kopřivnice): TK Kopřivnice - TK Havířov 3:6; Kovalák - Bolek 1/6, 0/6, Ranoš - Špok 6/1, 6/2, Jankovská - Pešatová 3/6, 6/7, Kačerová - Wawrzyczková 1/6, 1/6, Ondrašík - Michník 2/6, 2/6, Martínek - Skácel 6/3, 7/5, Ranoš, Ondrašík - Bolek, Michník 6/3, 2/6, 3/6, Martínek, Kovalák - Špok, Skácel 6/2, 3/6, 7/6, Marešová, Jankovská - Pešatová, Wawrzyczková 3/6, 7/6, 3/6; dorost (23. 5., Ostrava): TJ Baník Ostrava - TK Kopřivnice 6:3; Popule - Poledník 6/3, 3/6, 6/1, Pohl - Kovalák 3/6, 6/7, Durczoková - Kačerová 6/1, 6/0, Kazimirská - Marešová 4/6, 2/6, Blasbarg - Herodes 6/1, 6/0, Matúš - Palider 7/5, 6/2, Durczoková, Kazimirská - Kačerová, Marešová 6/2, 6/1, Popule, Blasblag - Palider, Herodes 6/0, 4/6, 7/6, Pohl, Matúš - Poledník, Kovalák 3/6, 3/6; starší žáci A (22. 5., Šumperk): Sokol Šumperk A - TK Kopřivnice 5:4; Pavelka - Herodes 6/3, 6/2, Dolanský - Palider 6/4, 6/3, Matějová - Štrbavá 3/6, 2/6, Davidová - Bednářová 6/3, 6/3, Čiž - J. Klos 6/3, 6/0, Chmelař - Hajda 6/3, 0/6, 1/6, Pavelka, Dolanský - Herodes, J. Klos 4/6, 7/6, 6/2, Čiž, Chmelař - Palider, Hajda 4/6, 2/6, Matějová, Davidová - Štrbavá, Bednářová 3/6, 1/6; (26. 5.) TK Kopřivnice - Sokol Zábřeh A 7:2; Herodes - Krátký 3/6, 1/6, Klos - Mareš 6/1, 6/0, Štrbavá - Čermáková 6/0, 6/0, Bednářová - Opravilová 1/6, 6/4, 6/3, Hajda - Dvořáček 6/2, 6/1, Hladej - Švácha 6/2, 6/3, Herodes, Klos - Krátký, Mareš 6/7, 2/6, Hajda, Škapa - Dvořáček, Švácha 6/3, 6/3, Štrbavá, Bednářová - Čermáková, Opravilová 6/2, 6/2; starší žáci B (22. 5., Kopřivnice): TK Kopřivnice - TK Zašová 6:3; Hladej - Pikula 6/3, 6/1, Mareček - Pečiva 6/0, 6/2, Hinnerová - Hromádková 7/6, 3/6, 1/6, Šiková - Proroková 1/6, 6/3, 0/6, Marada - Halašta 6/2, 6/3, Šmíd - Kubját 6/1, 6/0, Mareček, Hladej - Halašta, Kubját 6/0, 6/1, Marada, Šmíd - Pikula, Pečiva 6/3, 7/5, Hinnerová, Šiková - Proroková, Pavelková 0/6, 6/1, 0/6; mladší žáci (23. 5., Kopřivnice): TK Kopřivnice - TK Havířov A 1:8; Hladej - Kaczur 7/6, 2/6, 0/6, Marada - Konečný 3/6, 2/6, L. Kolářová - Vahalíková 1/6, 0/6, Floreová - Mojáková 3/6, 3/6, Šmíd - Javůrek 4/6, 3/6, Dědek - Poláček 3/6, 2/6, Šmíd, Dědek - Poláček, Javůrek 3/6, 3/6, Hladej, Marada - Kaczur, Konečný 6/4, 4/6, 6/3, Kolářová, Floreová - Vahalíková, Mojáková 6/2, 2/6, 0/6.

Z nominace na oblastní přebor (tenisté TK Kopřivnice): mladší žáci: R. Hladej (náhradník J. Škapa), starší žáci: M. Palider (náhradník P. Hajda), starší žákyně: K. Štrbavá, dorostenky: V. Jankovská, K. Kolářová (náhradník K. Štrbavá)


    [Top]    


ASK bilancovala rok 2003

K o p ř i v n i c e (jfk) - Pět osobností oceněných mezi nejlepšími sportovci okresu pro rok 2003 kopřivnická Asociace sportovních klubů ještě neměla. Právě tento příjemný fakt byl jedním z těch, které ASK vyzdvihla na své výroční konferenci, kterou pořádala ve čtvrtek 20. května.

K nejúspěšnějším reprezentantům asociace, oceněným ať už v okrese či v rámci města, patřili karatisté Milan Burget a Soňa Hejduková, badmintonistka Pavla Janošová, vzpěrač Miroslav Macháč a atletka Lenka Masná. Z týmů byli bezesporu úspěšní badmintonisté, kteří vyhráli druhou ligu, juniorští vzpěrači a také šachisté, kteří po delší době opět působili ve druhé lize. Výborná byla i děvčata z prezentační skupiny ASPV vedené cvičitelkou Stanislavou Dratvovou, která mimo jiné vystupovala i na mezinárodním festivalu ve španělském Alicante.

Asociace, která sdružuje šestnáct oddílů, uspořádala v loňském roce řadu akcí. K těm nejvýznamnějším patřilo juniorské mistrovství ČR ve vzpírání, 9. ročník Grand Prix v badmintonu, Velkou cenu Kopřivnice v krasobruslení, závod Morava Open a finále ligy klubových družstev v karate, Kopřivnického drtiče či cyklomaraton dvojic Lichnov 24 hodin.

Snad největší radost má ASK momentálně z toho, že se jí podařilo prosadit vybudování herny pro stolní tenis. Nyní ji čeká už jen dovybavení a zabezpečení účelného využití.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.