Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Nové Schody uvítají stovky vystupujících

K o p ř i v n i c e (dam) - Spoustu zábavy slibují organizátoři všem, kteří se rozhodnou nedělní odpoledne 6. června strávit v kulturním domě. Přehlídka Schody je naprostou novinkou a jejím cílem je příjemnou formou přiblížit maximální množství kulturních, ale částečně i sportovních aktivit, kterým se lidé ve městě věnují.

Program přehlídky startuje ve dvě hodiny a jeho dějištěm bude velký sál kulturního domu. Veškeré dění bude rozděleno na tři scény. „Kromě klasického pódia vybudujeme druhé na protější straně sálu a třetím místem pro vystoupení bude parket. Diváci budou sedět v aréně, kterou vybudujeme na schodech z praktikáblů. To tady dalo akci její název,“ prozradil organizátor akce David Monsport. Pro diváky je připraveno přes čtyřicet čísel a Schody jsou koncipovány jako šestihodinový pořad. Ve scénáři výrazně dominuje tanec v jeho nejrozmanitějších podobách, představí se ale také zpěváci, hudebníci, divadelníci a lidé, kteří věnují svůj čas bojovému umění aikido nebo aerobiku. „Chystáme také vystoupení osmiletého kouzelníka Jakuba Burýška,“ slibuje Monsport. Nabitý program přehlídky dvakrát rozdělí přestávka a účastníci programu budou mít možnost také několikrát si zasoutěžit a odnést si nejen zážitek, ale i zajímavou cenu. „Soutěže budou zábavné a netradiční, víc bych ale nechtěl prozradit,“ napíná diváky David Monsport, který Schody připravuje také díky grantové podpoře radnice.

Jednou z ambicí přehlídky je také prezentovat umění zdejších souborů lidem, kteří se starají o kulturu v okolních městech. „Pozvali jsme je, aby věděli, koho by mohli v programech, jež připravují, využít, a pro účinkující je to vlastně jediná odměna, kterou jim za vystoupení můžeme nabídnout, neboť všichni budou vystupovat bez nároku na honorář,“ zdůraznil Monsport.


    [Top]    


Miroslav Donutil bude bavit diváky ’Cestou necestou’

K o p ř i v n i c e (dam) - Populární herec a vypravěč Miroslav Donutil předstoupí po pětileté pauze před kopřivnické publikum. Na zítřejší večer připravuje kulturní dům jeho celovečerní one man show Cestou necestou. „Pořad se hodně podobá těm předchozím, je to kombinace vypravování a řady písniček z posledních čtyř CD, které jsem natočil,“ prozradil populární herec, který bývá označován jako nástupce legendárního Vladimíra Menšíka.

Jak už napovídá samotný název pořadu, tentokrát se Donutil soustřeďuje na historky ze svých služebních i soukromých cest a na těch prý o veselé příhody rozhodně nikdy není nouze. Miroslav Donutil s pořadem Cestou necestou cestuje již rok. Kromě jevištní podoby byl program stejně jako předcházející veleúspěšná představení Furt ve střehu a Pořád se něco děje natočen i na CD. Ani ti, kdo nahrávku mají, se ale na Donutilově zítřejším vystoupení nebudou nudit. „Příběhy, které jsou na desce, nejsou v pořadu a naopak, jsou tam jen drobné výjimky,“ vzkázal svým obdivovatelům herec, který je stálým členem činohry Národního divadla v Praze a pravidelně se objevuje na filmovém plátně i televizní obrazovce. Začátek představení je stanoven na půl osmou.


    [Top]    


Kapela Traband zahraje v krytu

K o p ř i v n i c e (dam) - Energií pulzující hudba zaplní ve středu 9. června CO kryt pod kulturním domem. Právě tam je totiž situován recitál skupiny Traband. Kapela, která kombinuje řadu stylů od rock'n'rollu přes country až po world music a taneční hudbu, vznikla v roce 1995. Původní trio se o pár let později rozrostlo o dechovou sekci a s ní přišel také větší zájem posluchačů. Traband často koncertuje po tuzemských klubech, ale vyjíždí i na zahraniční turné a festivaly. Jen letos už má kapela naplánované cesty do Japonska, Francie a Belgie. A to navíc připravuje materiál na novou desku, která by měla dosavadní diskografii kapely obohatit o čtvrtý titul. Začátek vystoupení je plánovaný na půl osmou večer.


    [Top]    


Psí vojáci zahrají na zahradě

N o v ý   J i č í n (dam) - Pražská undergroundová legenda Psí vojáci zahraje zítra večer v Novém Jičíně. Koncert se uskuteční pod širým nebem v zahradní restauraci Nové slunce přímo naproti nově otevřené centrální knihovně. V tomto místě skupina vedená zpěvákem, pianistou a osobitým textařem Jáchymem Topolem koncertovala již dvakrát, naposled před dvěma lety.


    [Top]    


Hvězdou festivalu budou Sunshine

K o p ř i v n i c e (dam) - Na čtrnáctého srpna je letos plánován kopřivnický open air festival Bartness. Letos poprvé bude letní akce klubu Nora spojena také s produkcemi taneční scény, které se zatím pořádaly odděleně pod názvem Red Stone.

Sestava kapel, které návštěvníkům festivalu zahrají, zatím není definitivní, ale dorazit by měli Sunshine, Southpaw, Hraczki, LU, polská skupina Cool Kids of Death, kapela Rauš a hrát budou zřejmě i domácí Údery údy. Celkem by se na festivalu mělo představit asi deset kapel.


    [Top]    


Juvenalis Musica

Letošní ročník pořadu Juvenalis Musica
zahájil klavírista Tomáš Kačo z Nového
Jičína. Úspěšný uchazeč o studium
na konzervatoři hrál i svou vlastní skladbu.
Foto: David Macháček

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.