Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 19/2004
ze dne 13. května 2004

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů

Minireportáž - Týden v živém domě


    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 13. - ne 16. května v 18 hodin rodinný film USA Looney Tunes - Zpět v akci. Králík Bugs, kačer Duffy a spol. se tentokrát vydávají hledat ztraceného otce Brendana Frasera až do Las Pegas
Čt 13. - so 15. května ve 20 hodin drama USA Návrat do Cold Mountain. Něžná vášeň v příběhu zasazeného do americké občanské války. V hlavní roli Nicole Kidman. Do 15 let nepřístupný
Ne 16. května ve 20 hodin, po 17. května v 18 hodin horor USA Gothika. Jestliže je někdo mrtvý, nemusí to znamenat, že odešel ... Do 15 let nepřístupný
Po 17. května ve 20 hodin film Islandu Albín jménem Noi. Příběh sedmnáctiletého mladíka, kterého prostředí nechápe, a on se musí životem probíjet sám. Do 15 let nepřístupný (Filmový klub)
Út 18. května v 17.30 a 20 hodin western USA Krajina střelců. Westernové drama o přátelství, cti a loajalitě. Do 12 let nevhodný
Čt 20. - pá 21. května v 18 hodin komedie USA Lépe pozdě nežli později. Milá a romantická komedie o tom, že srdce si nedá poroučet, ať už jde o zdraví či o lásku. Do 12 let nevhodný
Čt 20. - po 24. května ve 20 hodin akční film USA Kill Bill 2. Druhá část mistrovského akčního hitu Quentina Tarantina. Do 15 let nepřístupný
So 22. května v 18 hodin černá komedie USA Kill Bill. Byl to její svatební den a oni se ji pokusili zabít ...
Ne 23. - po 24. května v 18 hodin rodinné drama Německa, Nového Zélandu Pán velryb. Působivý snímek o přátelství malé maorské dívky a hejna velryb

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Pá 14. května v 17 hodin Přehlídka studentského divadla
So 15. května v 15 hodin Taneční koncert TS Zdeňky Havlové pořádaný ke 30. výročí založení souboru
St 19. května v 17 hodin společný koncert Základních uměleckých škol Zdeňka Buriana a I. SZUŠ MIS music
Čt 20. května v 17 hodin Seniorské odpoledne - tradiční společenské setkání s pestrým programem

NORA CAFÉ

Pá 14. května ve 20.30 hodin koncert Khoiba + Nierika (CO kryt)
So 15. května ve 20 hodin RAPart 1 - Jeden&1, Odboy, Hosté odjinud, 2 z Moravy - Hip Hop (CO kryt)
Pá 21. května ve 20 hodin RS + RŠ - slow tempo – poslechovka
So 22. května ve 20 hodin World Beat M. “105 kg” Krajčího - Co nového ve světě ethna?

KINO ŠTRAMBERK

Ne 16. května v 17 a 19.30 hodin akční komedie Vítejte v džungli

KINO PŘÍBOR

Po 17. května v 17.30 a 20 hodin western USA Veronica Guerin. Do 15 let nepřístupný
St 19. května v 17.30 a 20 hodin western USA Krajina střelců. Do 12 let nevhodný
Po 24. května v 18 a 20 hodin komedie USA Škola ro(c)ku. Do 12 let nevhodný

ČAJOVNA VE STARÉ KOVÁRNĚ PŘÍBOR

St 19. května ve 20 hodin Recitál Evy Henychové

KLUB GALERKA NOVÝ JIČÍN

Čt 13. května v 19 hodin film Moje levé prso z festivalu ‘Jeden svět’ (Čajovna Archa)
Pá 14. května ve 20 hodin Vítr do dlaně - indická lidová hudba s malou meditací
Čt 20. května v 19 hodin Gotteszell - ženská věznice z festivalu ’Jeden svět’ (Čajovna Archa)
Pá 21. května ve 20 hodin koncert skupin Florien a Salliery


    [Top]    


Dopisy čtenářů

V Lubině se slétly čarodějnice

Komáří písknutí, pavoučí noha,
kdo chce být zakletý, ať se mnou zvolá!
Slimáčí sliz, netopýří blána,
žabí kuňknutí, černá vrána.
Pryskyřník prudký a černý blín,
ať z tebe je příšera anebo dým!

Tak taková zaklínadla se ozývala na zahradě Mateřské školy v Lubině. Tam se totiž letos konal slet malých i velkých čarodějnic, čarodějů a jiných strašidýlek. Někteří přišli pěšky, jiní přiletěli na nejroztodivnějších létajících strojích. I tady bylo vidět, že pokrok jde kupředu a čarodějnice kráčejí s dobou a modernizují se.

Ale nejdůležitější bylo, že všichni dorazili s veselou náladou. Všechny čarodějné bytůstky změřily své síly v letu na koštěti přes překážky, v hodu koštětem na cíl a s bravurností dokázaly, že s koštětem dokáží kouzelné kousky jak ve vzduchu, tak i na zemi.

Vyvrcholením však bylo pečení hadů. Někteří přítomní se sice tvářili dost nedůvěřivě, ale všem čarodějným dětičkám chutnaly. A nechyběla ani malá čarodějnická diskotéka.

Ale to už se začínalo pomalu stmívat, a tak čarodějnice, čarodějové i malá strašidýlka odlétali na svých košťatech a jiných létajících strojích do svých příbytků.

Bylo to prima odpoledne a děti se s námi loučily slovy: „Paní učitelko, čarodějnico, zase někdy přiletíme, že jo?“ Tak jo, zase za rok.

Ivana Rečková, Mateřská škola Lubina

Soutěž malotřídek ve skládání puzzlí

Ve čtvrtek 29. dubna proběhla na Základní škole v Rybí soutěž malotřídních škol kopřivnického okrsku ve stavění puzzlí.

Celá akce má každoročně vysokou úroveň, a to díky paní ředitelce M. Turkové a všem učitelkám ve škole, které zajišťují celkovou organizaci soutěže.

Letos se v Rybí sešlo 6 škol, které na soutěž poslaly čtyřčlenná družstva. Děti měly za úkol v co nejrychlejším čase složit 200 dílků. To se letos již podruhé za sebou podařilo žákům ze Základní školy v Lubině, kteří si domů odvezli putovní puzzlík, za nimi následovaly děti ze Závišic a Mniší.

Pro všechny soutěžící i doprovod bylo připraveno občerstvení, každá škola si odnesla pěkné věcné ceny a nové puzzle.

Na závěr soutěže jsme měli možnost zhlédnout pohádku v podání žáků ze školy v Rybí.

Tato soutěž se již v Rybí stala tradicí a na jaro 2005 se počítá s dalším ročníkem.

Anna Zemanová, ředitelka ZŠ Závisíce


    [Top]    


Minireportáž - Týden v živém domě

Jaro je v plném proudu, víkend je za námi a my se setkáváme na pracovišti - pondělní ráno: Dan s úsměvem vejde do dveří a již informuje: ‘Hérečky’ z divadelního souboru Vendelín se skvěle předvedly na Kopřivě (v sobotu). Vždyť taky za své představení Obraz Doriany Grayové získaly ve Studénce 1. místo (Studeneckého harlekýna). Marcela - tajemně vytahuje z tašky nějakou listinu. Je to diplom za 2. místo z Krajské přehlídky dětského divadla v Ostravě (sobota), její DS Smršť opravdu zabodoval. Jirka se přidává trošku unaveně, ale spokojeně. Iron Challenge dopadla dobře. Dobrodružná akce pro mládež a dospělé, kde si sáhnete do svých rezerv, začala v pátek večer na nádraží ČD Kopřivnice a skončila v sobotu ráno na Horečkách. Účastnici se již ptali, kdy bude další akce. Je poledne - místo oběda přichází Vlaďka z aerobiku: Hádej, jak jsme dopadly na soutěži Děti fitness v Napajedlech? Byly jsme druhé. Holky postoupily do Prahy - skvělé.

Úterý: Marcela organizuje v sálečku soutěž Minisuperstar a je to jak jinak než super. Vystupuje 50 budoucích pěveckých hvězd před plným sálem diváků. Finalisté budou soutěžit v kabelové televizi.

Středa: Ráno 5 hodin - Jarka s Marcelou nastupují do auta městského úřadu, jedou do Prahy na ministerstvo práce a sociálních věcí. Naše Mateřské centrum Klokan bylo totiž vybráno jako jedno z pěti nejlepších v republice, a tak tam máme prezentaci v rámci projektu Zdravé město. Musí se ale vrátit do 18 hodin. Právě v této době totiž v sálečku zahajuje Dan divadelní cyklus Kroužek a Proužek - představení našich divadelních souborů pro veřejnost.

Čtvrtek: Jirka se záhadným úsměvem: Chceš něco slyšet? Ano, chci. Tak tedy, dostali jsme grant od ministerstva vnitra na zřízení lanového centra, 40 000 Kč. Hurá, ve městě nám grant neprošel. Dobře, že jsme to nevzdali a zkusili i na ministerstvu vnitra. Dopoledne do sálečku přicházejí děti kopřivnických MŠ. Přišly na pohádku Dědečku, vstávej, kterou hraje náš DS Hrombidlo opět s Marcelou. Odpoledne přichází náš včelař Olda a přináší další diplom za 1. místo ve Zlaté včele z Valašského Meziříčí.

Pátek: ve 12 hodin přijíždí kabelová televize a natáčí 9 finalistů minisuperstar. Sotva odjedou, už se začínají slétat čarodějnice, máme totiž již 6. slet čarodějnic na naší zahradě, kde se nás slétlo 120. Po sletu je přípravná schůzka všech vedoucích z tábora Velká filmová loupež, léto se totiž blíží.

Sobota: Je 1. máj a Jirka se svými pomocníky zajišťuje soutěže pro děti v rámci městských oslav před KDK.

A je opět pondělí ráno, to co jsem popsala, je již minulostí, teď se totiž připravují akce na příští týdny: Sjíždění řeky Moravice, Májování, divadelní přehlídka Kopřivnická bedna, Běh T. Foxe, Setkání desetiletí, Indiánský den dětí ... V průběhu toho všeho pracují ještě všechny naše kroužky. Závěrem chci poděkovat všem našim externistům, spolupracovníkům, ale hlavně interním kolegům. Díky, jste skvělí.

Eva Müllerová, ředitelka DDM

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.