Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kacíř dovedl hokejový celek juniorů do ligy

Hokejisté jsou s letošní sezonou spokojeni.
Tým mužů (na snímku) sice nepostoupil
 do druhé ligy, ale prosadili se v něm
i junioři, a to je důležité.
Foto: Jana Feilhauerová

K o p ř i v n i c e (jfk) - Trenér Stanislav Kacíř už se těší na to, až si od hokeje konečně na chvíli odpočine. Bude to zasloužený relax, při kterém si může vychutnávat fakt, že v sezoně splnil to, co se od něj očekávalo. Dovedl juniorský tým do ligy.

Krajským přeborem prošli jeho svěřenci jako nůž máslem. Neprohráli jediný z osmnácti zápasů. „Jen utkání ve Studénce byla emotivní, tam nás potrápili. A jednou také Těšín,“ říká Kacíř. I přesto, že se vědělo, že tentokrát nebude v krajském přeboru vážnějšího soupeře, bylo nutné nepříliš široký kádr Kopřivnice doplnit. „Dělo se tak postupně během soutěže. V sezoně jsme si vytipovali hráče ve Studénce. Celkem jich přišlo pět, z nichž v pozdější kvalifikaci vynikl Wlodyka. Ten měl hlavní podíl na tom, že jsme tam, kde jsme. Hned za ním figuruje Štindl a také další tři byli platnými členy kolektivu,“ chválí posily kouč. Obrovský podíl na vybojování ligy přisuzuje Kacíř i brankáři Paličkovi, který ještě loni chytal v městské lize. Z útočníků chválí hlavně Třeštíka. „Škoda, že byl v kvalifikaci zraněný, i tak se ale snažil odehrát co nejvíce minut,“ podotýká trenér a jmenuje další opěrné body. Z dalších útočníků to jsou Válek, Horák a Opačitý, z obránců Sochacký, Majkus a Merenda. Rychle ale dodává, že si váží práce celého kolektivu a toho, že to proti, jak říká gigantům, vyšlo. „Giganti proto, že měli jiné možnosti posil než my. Technika Brno se spojila s Buldoky, Hradiště se posílilo ze Zlína a Šumperk z Olomouce. Nám přislíbily Vítkovice hráče pro každý post, ale nechaly nás na holičkách,“ neopomene dodat.

Z šesti zápasů kvalifikace považuje za kritické třetí utkání, tedy domácí duel s Uherským Hradištěm, v němž Kopřivnice prohrávala až do 51. minuty 0:1. „Tohoto zápasu si hodně cením, když šlo do tuhého, stáhli jsme hru na dvanáct hráčů a ti dokázali vývoj otočit,“ konstatuje.

To, zda Kacíř zůstane u juniorů i v příští sezoně, zatím neví. „Rád bych s nimi pokračoval, ale teď nedokážu říci, co bude. Co se týče juniorské ligy, myslím si, že je daleko horší se tam dostat, než se v ní udržet. Mužstva v kvalifikaci by myslím neměla v soutěži problémy s udržením,“ dodává.


    [Top]    


„Jdeme správnou cestou,“ říká po sezoně prezident klubu

K o p ř i v n i c e (jfk) - Nejvíce kopřivnický hokejový klub letos toužil po juniorské lize. A právě tento cíl se mu podařilo naplnit. Po čtyřletém marném úsilí si konečně vybojoval právo účasti v soutěži, která se zde ještě nikdy nehrála (v letech 1974 - 1981 působil tehdejší kopřivnický starší dorost, který po změnách kategorií nahradili junioři, v 1. lize staršího dorostu, tehdy nejvyšší soutěži v ČR). „Trenér Kacíř splnil to, co se od něj očekávalo,“ je spokojený prezident klubu Jaroslav Hrubý.

Vybojování juniorské ligy znamená pro kopřivnický hokej jeden z vrcholů systematické práce s mládeží, která zde započala před pěti lety. Klub dosáhl toho, že má žákovskou ligu, ligu dorostu, kterou vybojoval před čtyřmi lety, a nyní i juniorskou ligu. „Teď už nám zbývá poslední krok, a to vybojovat druhou ligu mužů. Všechny tyto soutěže by odpovídaly městu typu Kopřivnice,“ konstatuje Hrubý.

Vznikla by tak potřebná návaznost. „Jdeme jinou cestou než třeba Uničov nebo Šternberk, které dávají prostředky do družstva mužů a mládež nemají na takové úrovni. My jsme zároveň mládežnická líheň. I z toho pramení fakt, že se nám brzy začnou vracet hráči starší generace a budou zde hrát a pracovat s mládeží,“ je spokojený Hrubý.


    [Top]    


Kopřivnice by druhou ligu nejraději koupila

K o p ř i v n i c e (jfk) - Před postupem do druhé ligy mužů dostal letos přednost postup do ligy juniorů. Tím, že bude prioritou vybojování juniorské ligy, se před sezonou klub netajil a přiznává to po tom, co muži vypadli v prvním kole kvalifikace o druhou ligu s Chotěboří, i trenér Stanislav Kacíř. „V konečné fázi jsme opravdu upřednostnili juniory. Bylo to tak vzhledem k nákladnosti i náročnosti obou akcí, které se prolínaly,“ říká Kacíř.

Na rozdíl od juniorů nebyli muži považování za favorita krajského přeboru, i přesto jej jasně vyhráli. „Někteří nás tipovali na čtvrtou příčku. Aspirantem číslo jedna byl Svinov,“ tvrdí trenér. I přes tento fakt měl kopřivnický tým po třech čtvrtinách základní části soutěže své jisté. Svinov, kterému se nedařilo tak, jak se čekalo, se nakonec na koupi druhé ligy dohodl s Frýdkem.

Kádrem mužů prošlo během soutěže celkem 35 hráčů. „Ne všichni to zvládali. Dá se říci, a to je dobře, že osobnosti kolektivu jako Fojtík a Kofroň si kádr sami protřídili. Byla tady letos moc dobrá parta. Tréninky bavily, měl jsem radost z toho, jako to jde,“ pochvaluje si Kacíř.

Systém postupu z krajském přeboru do 2. ligy bude zřejmě ještě příští sezonu stejný jako letos, tedy velice nákladný a zdlouhavý. Druhou ligu by proto klub nejraději koupil. „Podle neoficiálních informací Svinov zatím Frýdku za koupi nezaplatil. Rýsuje se tak znovu určitá šance pro nás. Jinak o našem zájmu ví ředitel 1. ČP ligy a druhé ligy pan Šampalík. Je pořád možné, že se nějaké místo uvolní nebo se někdo nepřihlásí. Kluby teprve začínají bilancovat,“ vyjádřil se k věci prezident klubu Jaroslav Hrubý.


    [Top]    


V Hradišti chyběla motivace

HC Uherské Hradiště - HC Kopřivnice 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)

K o p ř i v n i c e (jfk) - Tečka juniorů za úspěšnou sezonou výstavní rozhodně nebyla. O třetí místo bojující Uherské Hradiště jej na domácím ledě převálcovalo 5:0. „Museli jsme se bohužel obejít bez pěti hráčů základní sestavy. Postrádali jsme obránce Sochackého, Majkuse a Čajku, v útoku pak Tomáška a Csóku. I tak ale mohl být výsledek přece jen o něco přijatelnější. Neproměnili jsme celou řadu šancí,“ komentoval tvrdý a rychlý zápas kopřivnický trenér Stanislav Kacíř. Hradiště, které si vytvořilo solidní náskok už v první třetině, podle něj plně dokázalo využít domácí prostředí. „Bojovali o bytí a nebytí v juniorské lize, nám už naopak chyběla motivace,“ dodal k zápasu Kacíř.

Sestava Kopřivnice: Palička (30. Geryk) - Merenda, Žaloudek, Jedlička, Jakeš - Wlodyka, Třeštík, Válek - Horák, Opačitý, Štindl - Hrubý, Slovák, Linduška


    [Top]    


Fotbal startuje ve Štramberku a Vlčovicích, začíná i místní dorost

K o p ř i v n i c e ,  Š t r a m b e r k ,  V l č o v i c e (jfk) - Fotbalová hřiště po dlouhé zimě sotva vyschla a už startují mistrovské soutěže. Okresní přebor Novojičínska má první kolo plánováno na 27. března (15 hod.). Štramberk v něm bude na domácím plácku hostit Rybí.

V přípravě má za sebou jen dvě přátelská utkání, což není mnoho, ale trenér mužstva Luděk Zavadil tomu zas až tak velkou váhu nepřikládá. „Třeba budou hráči o to více natěšení na hru,“ doufá. Ani celkově zimní příprava, která začala 13. ledna, jeho představy tak úplně nesplnila. „Byla tam kolize s futsalem. Dá se říci, že zodpovědně trénovalo jen šest hráčů. Až ke konci února to bylo lepší,“ říká Zavadil. Pro jaro má v týmu dvě posily - z dorostu si vytáhl šikovného Filipa Slaninu a z Lubiny přestoupil brankář Petr Juráni.

Štramberk je po podzimu sedmý a kouč tvrdí, že je stále o co hrát. „Mohli bychom se vytáhnout výš, pořád tam je naděje na první trojku. Zároveň se ale musíme dívat za sebe. Nic není jisté. Každopádně jsem přesvědčen, že máme na víc, je to jen v hlavách hráčů,“ dodává Zavadil.

I. B třída startuje o tomtéž víkendu. Vlčovice sehrají první utkání 28. března na domácím trávníku s Kunínem (15 hod.).

Přípravu na jaro zahájily Vlčovice 12. ledna. Byla zaměřena hlavně na fyzickou kondici a zahrnovala i krátké čtyřdenní soustředění na Bečvách.

V globálu je s jejím průběhem trenér Radomír Kalich poměrně spokojen. „Samozřejmě když pominu výpadky v tréninku kvůli zranění, nemoci a směnnosti,“ říká. Tým sehrál celkem šest přípravných zápasů, vzhledem k nepříznivým podmínkám to však nebyla až tak kvalitní herní příprava. „Kvůli sněhu, mrazu či změklému terénu jsem měl kolikrát obavy o zdraví hráčů,“ přiznává Kalich.

Celku, který na jaře touží vylepšit svou nelichotivou desátou pozici, se podařilo poměrně slušně doplnit kádr. Na hostování přišli Kudělka (Lichnov), Vavroš (Frenštát), Krajčí (Bartošovice), Tobiáš (Veřovice) a Fiala (Příbor). Naopak hostování skončilo Oldřichu Malému. „Něco máme ještě v jednání,“ podotýká Kalich. Za cíl si klade umístit se do šestého místa. Čeká, že pro to tým vylepšenou koncovkou i nasazením a bojovností udělá vše.

V Kopřivnici se na jaře jako první představí dorostenecké týmy, které na jaře hodlají usilovat o vylepšení nelichotivé třinácté pozice v MSDD. V sobotu 27. března budou hostit Opavu B, celek z horních pater tabulky (st. 10.15 hod., ml. 12.30 hod.).

Štramberk: výsledky přípravných utkání: Kozlovice (I. B) - Štramberk 3:2, Štramberk - Hukvaldy (OP) 3:2; kádr: Juráni, Hruškovský, Hodáň - Dostál, Schwarz, Kocurek, Zátopek, P. Sýkora, M. Sýkora, Kvasnička, Hanzelka - Kvita, Chovaneček, Vacca, Slanina, Galia - Balhárek, Krupa, Macháček, Staňa; hrací den: sobota.

Vlčovice-Mniší: výsledky přípravných utkání: S. Jičín (OP) - Vlčovice-Mniší 5:1, Frenštát (ŽP) - Vlčovice-Mniší 1:1, Hukvaldy (OP) - Vlčovice-Mniší 4:4, Tichá (I. A) - Vlčovice-Mniší 3:3, Lichnov (ŽP) - Vlčovice-Mniší 1:0, Hodslavice (I. A) - Vlčovice-Mniší 1:3; kádr: Gajdůšek, Špaček - P. Jalůvka, Rek, Harabiš, L. Jalůvka, Kabát, Krajčí - R. Jalůvka, Hanzelka, Paciorek, Kudělka, Fiala, Slezák - Juřena, Vavroš, Tobiáš; hrací den: neděle.


    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 25. 3. 6 - 8 (1/2 plav. bazénu), 18.30 - 21, pá 26. 3. 6 - 8, 18 - 20, so 27. 3. 13 - 21, ne 28. 3. 10 - 18, po 29. 3. zavřeno, út 30. 3. 6 - 11 (1/2 plav. bazénu), 15 - 17, 18.30 - 21, st 31. 3. 15 - 17, 18.30 - 21, čt 1. 4. 6 - 8 (1/2 plav. bazénu), 18.30 - 21, pá 2. 4. 6 - 8, 17 - 21, so 3. 4. 13 - 21, ne 4. 4. 10 - 18 hodin

Sauna: út 15 - 21 hod. ženy, st 15 - 21 hod. muži, čt 8 - 12 a 15 - 21 hod. ženy, pá 8 - 12 a 15 - 21 hod. muži, so 13 - 21 hod. společná, ne 10 - 18 hod. společná; od dubna zrušeno dopolední saunování

Atletika: ne 4. 4. v 10 hod. Kopřivnický kros (čtvrtý závod Lašské běžecké ligy, všechny kategorie, letní stadion v Kopřivnici)

Florbal: so 27. 3. od 10 hod. SM liga juniorů - v 10 hod. FBC Vikings Kopřivnice - FBC Tigers Poruba, ve 12.20 hod. FBC Vikings Kopřivnice - FBC Pepino Ostrava B (hala SOU)

Fotbal: Kopřivnice: so 27. 3. FC Kopřivnice - FC Opava B (14. kolo MS divize dorostu, starší v 10.15, mladší ve 12.30 hod. na škvárovém hřišti), Štramberk: so 3. 4. v 15.30 hod. Štramberk - Fulnek B (14. kolo OP mužů)

Futsal: pá 26. 3. ve 20 hod. Megas Frenštát p. R. - ERA-PACK Chrudim (první zápas čtvrtfinále play-off), ne 4. 4. ve 13.30 hod. Megas Frenštát p. R. - ERA-PACK Chrudim (případný třetí zápas čtvrtfinále play-off) - vše hala SOU Kopřivnice

Házená: čt 25. 3. v 15.30 hod. KH Kopřivnice - HCB Karviná (divize ml. žáků A), v 17 hod. KH Kopřivnice - HCB Karviná (divize st. žáků A), ne 28. 3. v 8.15 hod. KH Kopřivnice - Klimkovice (obl. přebor starších žáků B), v 10 hod. KH Kopřivnice - SKH Ostrava (2. liga st. dorostu), so 3. 4. v 10 hod. KH Město Kopřivnice - TJ Fatra Napajedla (druhý zápas čtvrtfinále play-off 1. ligy mužů), v 11.45 hod. MT minižáků A, ne 4. 4. v 8.15 hod. KH Kopřivnice - HC Zubří (liga ml. dorostu), v 10 hod. KH Město Kopřivnice - TJ Fatra Napajedla (případný třetí zápas čtvrtfinále play-off 1. ligy mužů)

Hokej: pá 26. - ne 28. 3. přebor ČR sedmých tříd; program: pá 26. 3.: 14 hod. Kopř. - Č. Budějovice, 16.15 hod. Zlín - Kolín, 18.30 hod. Sparta Praha - Č. Budějovice; so 27. 3.: 9 hod. Kolín - Kopř., 11.15 hod. Zlín - Sparta Praha, 16 hod. Č. Budějovice - Kolín, 18.15 hod. Kopř. - Zlín; ne 28. 3. 8 hod. Sparta Praha - Kolín, 10.15 hod. Č. Budějovice - Zlín, 13.45 Kopř. - Sparta Praha, 15.45 hod. vyhlášení výsledků


    [Top]    


Házená - hokej

HÁZENÁ: st. dorost (2. liga): TJ Sokol Prostějov - KH Kopřivnice 22:23 (11:10), sestava a branky: Číp, Prorok - Veřmiřovský, Polášek 1, Palán, Hábovčík 2, Martínek, Pěček 6, Lipový 7, Hinner 5, Stanislav 2, Novák. Těsné vítězství v prvním mistrovském zápase jara vybojoval kopřivnický celek až v posledních dvou minutách utkání. Po celý zápas přitom byli o krůček popředu domácí. Kopřivnice si cestu za dvěma body komplikovala neproměňováním šancí. „Nedali jsme dvanáct trháků a dvě sedmičky. Z jejich gólmana jsme tak pomalu udělali reprezentanta,“ povzdychl si nad slabinou týmu trenér Petr Pilch. Ml. dorost (liga ml. dorostu): KH Kopřivnice - HCB Karviná 14:30 (8:15), sestava a branky: Prorok - Stanislav 7, Seidl a Hála po 3, Dluhoš 1, Krčmář, Valentík, Novák, Krása, Šebesta, Kováč, Dej. Karviná, která ještě v soutěži neprohrála, potvrdila své kvality. Svým výkonem domácí tým donutila k velkému množství chyb. Brankář Prorok se opět zaskvěl výbornými zákroky, ale na vše nestačil. Strach ze soupeře a neproměňování šancí byl hlavní důvod vysoké porážky. Turnaj „O pohár Rady města Kopřivnice“: st. žáci A (20. 3.): KH Kopřivnice - Vsetín 26:15, - Prostějov 31:13, - Zubří B 19:14; celkové 1. místo; sestava a branky: Krompolc - Urban 28, Šustala 10, Střelec 19, Bílý 4, Mayer 3, Černý 2, Svoboda 5, Němec 2, Krhovják 3, Samek. Soupeři nebyli pro A tým Kopřivnice natolik kvalitní, aby prověřili připravenost na blížící se sezonu. Každopádně tým se dokázal vyrovnat s absencí brankáře Krhovjáka, za kterého dobře zaskočil Krompolc. Těší i částečné zlepšení hry v obraně i útoku. St. žáci B (20. 3.): KH Kopřivnice - Zubří B 14:17, - STM Olomouc 22:22, - Prostějov 8:19; celkové 6. místo; sestava a branky: Veselka, Hejduk - Krejčiřík 17, Samek 8, Kubalec 4, Šulák 7, Janáč 2, Hodslavský 5, Krhovják 1, Martinásek. Pro béčko byl turnaj solidním prověřením před sezonou. Trenéra Martínka mrzel fakt, že po zranění tahounů Krejčiříka a Šuláka v zápase s Olomoucí na sebe nikdo z ostatních hráčů nedokázal vzít zodpovědnost. Ml. žáci A (21. 3.): KH Kopřivnice - TJ Hranice 16:6 (7:4), - Litovel 25:7 (12:5), - Vsetín 19:11 (12:5), - Prostějov 15:10 (7:6); celkové 1. místo; sestava a branky: Petr, Maliňák, Kos 1, Szikriszt 4, Hodslavský 14, Ulrych 6, Bohumínský 14, Novotný 5, Poláček 7, Martinásek 2, Babinec 4, Purdek 7, Michálek 10, Váša 1, Valentík, Škarpich, Pilch. Kopřivnický A tým mladších žáků prošel turnajem bez porážky a zaslouženě vybojoval celkové prvenství. I pro něj, stejně jako pro starší žáky A, však platí, že daní soupeři jej neprověřili tak, jak by bylo třeba. Ml. žáci B (21. 3.): KH Kopřivnice B - Vsetín 9:9 (6:4), - Prostějov 6:13 (0:8), - Litovel 11:10 (4:5); celkové 5. místo; branky: Mikula 7, Pavlík a Březovský po 5, Žižkovský 4, Křižan 2, Krajčír, Volavka a Jaroň po 1. Pro mladší žáky B byl turnaj, stejně jako pro starší žáky B, kvalitní přípravou.

HOKEJ: turnaj 4. tříd v L. Mikuláši (20. - 21. 3.): Kopřivnice - Skalica 1:0, - Spišská N. V. 3:2, - Nitra 2:2, - L. Mikuláš 0:1, - Žilina 2:2; pořadí: 1. Nitra, 2. L. Mikuláš, 3. Kopř., 4. Žilina, 5. Spišská N. V., 6. Skalica


    [Top]    


Plavkyně postoupily do finále z první příčky

K o p ř i v n i c e (jfk) - Oba plavecké celky KVS Kopřivnice, tedy ženský i mužský, postoupily podle očekávání hladce do finále celostátního přeboru družstev. Děvčata skončila ve druhém kole soutěže celkově čtvrtá, v součtu bodů prvního a druhého kola však postupují do finále jako první. Hoši ve druhém kole vybojovali šesté místo a ze stejné příčky postupují i do finále, které se uskuteční 27. - 28. března v padesátimetrovém plzeňském bazénu. Body z předchozích kol se v něm mažou a začíná se od nuly.

Kopřivnický klub udělal za poslední dva roky v soutěži družstev pořádný skok. V roce 2002 postoupil do finále vůbec poprvé. Podařilo se to děvčatům, která tehdy postupovala ze sedmého místa. Ve finále pak skončila osmá. Hoši na finále nedosáhli. V loňském finále končily oba týmy šesté.

„Za poslední rok se kolektiv děvčat výkonnostně vyrovnal. Není tam výrazná slabina. Mohlo by se bojovat o medaili. U hochů, kde jsou první čtyři celky jasně lepší, bude úspěchem, když uhájí šesté místo. Posun na pátou příčku by byl skvělý,“ naznačil možnosti kopřivnického družstva ve finále trenér plavců Vlastimír Perna.

Z výsledků kopřivnických plavců v celostátní soutěži družstev (semifinále, Zlín, 13. - 14. 3.): J. Botoš: 2. 200 VZ 1:59,28; 7. 50 VZ 25,71 a 100 VZ 54,41; 9. 100 Z 1:05,35; P. Klosová: 1. 50 VZ 27,15; 100 VZ 57,68 a 200 VZ 2:09,78; 2. 100 Z 1:07,09; M. Skurková: 3. 200 VZ 2:14,08; 4. 50 VZ 28,40 a 100 VZ 1:01,40; 5. 400 VZ 4:46,43; E. Pernová: 5. 200 P 2:53,80; 6. 100 P 1:22,82; 7. 200 PZ 2:39,30; A. Petříčková: 6. 100 Z 1:11,75; 8. 200 PZ 2:40,28; 9. 100 P 1:23,72; 11. 200 P 3:01,57; J. Matuš: 7. 200 PZ 2:17,65, 100 P 1:12,05 a 400 PZ 4:51,21; 10. 200 P 2:36,84; J. Staník: 2. 100 Z 1:02,13 a 200 Z 2:13,41; 9. 200 PZ 2:18,92; 11. 200 P 2:44,52; N. Zátopková: 2. 200 M 2:29,40; 3. 100 M 1:09,23; 5. 800 VZ 10:00,16; 7. 400 PZ 5:29,00; R. Měch: 3. 200 M 2:14,29; 4. 200 Z 2:16,38; 5. 100 M 59,39; 6. 400 PZ 4:50,22; Š. Žižková: 5. 100 M 1:10,49; 12. 200 M 2:42,52; A. Kalužová: 6. 800 VZ 10:05,74 a 400 VZ 4:48,77; 10. 200 Z 2:39,29; L. Žáčková: 5. 400 PZ 5:26,59; 11. 200 Z 2:39,47; R. Polášek: 7. 400 VZ 4:29,97 a 1 500 VZ 17:45,41; 13. 50 VZ 26,65; 14. 100 VZ 57,83; P. Žáček: 11. 200 VZ 2:08,68; 12. 400 VZ 4:40,25; 13. 1 500 VZ 18:48,51; T. Kabut: 11. 100 M 1:04,20 a 200 M 2:25,24; 13. 100 P 1:16,16; 4 x 100 VZ: ženy: 1. KVS Kopřivnice (Skurková, Žižková, Petříčková, Klosová) 4:05,08; muži: 5. KVS Kopř. (Měch, Matuš, Staník, Botoš) 3:44,97; 4 x 100 PZ: ženy: 2. KVS Kopř. (Petříčková, Pernová, Klosová, Skurková) 4:38,33; muži: 4. KVS Kopřivnice 4:07,19. Postupující do finále: muži: 1. SK Zlín, 2. K. Brno, 3. KPS Ostrava, 4. USK Praha, 5. Un. Brno, 6. KVS Kopřivnice, 7. Rad. Plzeň, 8. Č. Buděj., ženy: 1. KVS Kopřivnice, 2. PK H. Králové, 3. Sl. Plzeň, 4. Boh. Praha, 5. K. Brno, 6. Č. Buděj., 7. Rad. Plzeň, 8. KPS Ostrava


    [Top]    


Krátce

Bowling: Po druhém kole místní ligy jsou v čele bez ztráty bodu Devills, za ním se, rovněž s osmi body, poskládali Peťa Team, Draci a Elán. Překvapivé je až páté místo úřadujícího vítěze Squadry-Azurry, který jednou zaváhal s Los Trempos, a šestá příčka Tygríků, jež v jednom ze dvou duelů zdolal Emil Horák; výsledky 2. kola: Elán - Frajeři 540:493 a 529:486; Snipers - Devills 570:631 a 557:697; Havana Boys - Hali-Beli-Zelí 496:512 a 672:606; Squadra-Azurra - Los Trempos 548:627 a 653:570; Emil Horák - Tygríci 522:595 a 603:579; Club Team - Teleblbis 527:589 a 538:606, Robinsoni - Draci 610:612 a 525:618, Heimat - Peťa Team 526:644 a 528:654.

Florbal: B tým juniorů FbC Kopřivnice bohatým bral a chudým dával. V 8. turnaji SM přeboru (13. 3.) nejprve podlehl poslednímu Rožnovu 3:4 (branky: Matúš 2, Huňáček) a následně porazili favorizovaný druhý Šumperk 6:1 (branky: Huňáček 2, Matúš, Chytil, V. Teichert, Ostrý). V tabulce je tým pátý.

Fotbal: Kopřivnický tým mužů porazil v pátém přípravném utkání Valašské Meziříčí B 4:1 (1:1). Tři branky vstřelil Oldřich Jaroš (6., 72. a 83), jednu Marek Macíček (58.).

Judo: Závišičtí judisté vybojovali v opavském mezinárodním závodě zlato a bronz. Radek Honč bez jediného zaváhání vyhrál svou skupinu a postoupil do finále, kde se střetl se zkušeným Kučerou z Mohelnice. Zvítězil nad ním před časovým limitem pěkným držením na ipon. První letošní medaili, bronzovou, získal Ondřej Číp, který sice první zápas prohrál, ale následná čtyři utkání získal ve svůj prospěch. Adam Kahánek byl vyřazen pozdějším vítězem Goikem z Polska, v opravách vybojoval pátou příčku.

Volejbal: Kopřivnický tým starších žáků v pátém kole krajského přeboru suverénně porazil všechny soupeře ve druhé skupině a pro kolo šesté se opět kvalifikoval do skupiny nejvyšší; výsledky: Kopřivnice - G Orlová 2:0, - F-M 2:0, - Slavia Havířov 2:0, - N. Jičín 2:0; sestava Kopřivnice: Komorovský, Bartoš, Gilar, Uherek, Němec, Filgas, Veřmiřovský, Macho, Kopečný, Fabík, Rýdl.


    [Top]    


Volejbalisté udrželi ligu

TJ Sokol Letovice - KV Kopřivnice 3:2 (19, -20, -20, 23, 10), 2:3 (22, 22, -21, -22, -11)

K o p ř i v n i c e (jfk) - Bojovným výkonem v Letovicích nakonec kopřivnický tým volejbalistů odvrátil hrozbu sestupu. Na palubovce třetího týmu druhé ligy prohrál první zápas posledního dvoukola soutěže 3:2, druhý ve stejném poměru vyhrál, a v tabulce si tak zajistil konečné sedmé místo. Ve druhém utkání Kopřivnice prohrávala už 2:0, zlepšeným příjmem a bloky však dokázala zápas otočit. „Bylo to vyrovnané, ale měli jsme horší koncovku. Zabrali jsme až ve druhém utkání,“ podotkl k mači kopřivnický blokař Eduard Chalupa.

Právě o sedmé a osmé místo, zaručující setrvání v soutěži, se strhla v posledním dvoukole velká bitva. Poslední, desátou příčku, měla před posledním kolem nezvratně jistou Ostrava. Černý Petr v podobě devátého místa nakonec zůstal dosud sedmým Kateřinkám, které dvakrát prohrály v hale předtím devátého Holešova.

Konečné pořadí: 1. Olomouc 88 b., 2. Havířov 86 b., 3. Brno 76 b., 4. Letovice 73 b., 5. Hošťálková 57 b., 6. Poštorná 42 b., 7. Kopřivnice 34 b., 8. Holešov 34 b., 9. Kateřinky 33 b., 10. Ostrava 16 b.


    [Top]    


Sedmáci ve finále přeboru ČR

K o p ř i v n i c e (jfk) - Sedmá hokejová třída Kopřivnice si zahraje finále přeboru ČR. V semifinálovém vyřazovacím boji, který hrálo osm nejlepších mužstev z ČR, byl sice lepší Kolín, ale Kopřivnice se jako pořadatel finálového turnaje zúčastní rovněž.

Tým Iva Milicha prohrál v Kolíně 6:2, doma pak v neděli zvítězil 3:2. „V Kolíně jsem nepodali výkon na hranici možností. Doma jsme zabojovali,“ komentoval duel s Kolínem trenér Milich. Už fakt, že Kopřivnice vyhrála základní část soutěže, je považováno za velký, prakticky historický úspěch. Tým by se však ani ve finále nemusel ztratit. „Věřím, že neuděláme ostudu a popereme se o co nejlepší umístění,“ dodává kouč. Finálový turnaj sedmých tříd začíná na kopřivnickém zimním stadioně v pátek 26. 3. ve 14 hodin.

Fakta: HC Kolín - HC Kopřivnice 6:2 (2:1, 1:0, 3:1), branky Kopř.: 7. Dřevojánek, 59. Kabeláč; HC Kopřivnice - HC Kolín 3:2 (2:0, 0:0, 1:2), branky Kopř.: 3. Horváth, 8. Hlinka, 43. Haška - 46. Nohejl, 57. Kedršť


    [Top]    


Osobnosti ASK

Na Plese sportovců, který 19. března
pořádala kopřivnická ASK, byly vyhlášeny
osobnosti asociace pro rok 2003.
Zleva: Alena Macíčková
 Soňa Hejduková, Emil Rýdl.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jfk) - Jak už se stalo tradicí, byl i tentokrát součástí Plesů sportovců ceremoniál vyhlášení největších sportovních osobností Asociace sportovních klubů za rok 2003.

Nejlepším sportovcem ASK za uplynulý rok byla zvolena karatistka Soňa Hejduková, čtvrtá juniorka MS ve Francii, koučem roku se stala trenérka gymnastických talentů Alena Macíčková a organizátorem roku Emil Rýdl, dlouholetý činovník a momentálně předseda ASPV.
 
 
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Urtica uspěla v rámci Moravy

P o d i v í n (jfk) - Po zisku medailí na mistrovství severní Moravy se kulturistům Urticy Kopřivnice podařilo dovézt cenné kovy i z mistrovství Moravy, které se konalo 13. března v Podivíně.

Nejvýrazněji se v silovém trojboji podle očekávání prosadil nejlepší kopřivnický závodník Libor Burýšek. V kategorii do 82,5 kg vybojoval velmi pěknými výkony zlato. Jozef Šimon i přes zranění, které utrpěl v poslední disciplíně, mrtvém tahu, s činkou o váze 267,5 kg, obsadil v kategorii do 90 kg třetí místo. Bronz vybojoval v kategorii do 110 kg výkonem 700 kg v trojboji Tomáš Šeděnka. Kromě medaile si výkonem zajistil i první výkonnostní třídu. „Neměl to lehké, protože mohl doplatit zraněním na organizační nedostatky při nakládání činky. Místo nahlášených 250 kg na první pokus v mrtvém tahu mu totiž naložili 280 kg. Přesto moc nechybělo, aby tuto váhu zvládl,“ připomněl předseda oddílu Zdeněk Šíbl.

Ziskem zlaté a dvou bronzových medailí se kopřivnický oddíl podle Šíbla dostal do povědomí široké sportovní veřejnosti silového trojboje a výkony svých závodníků dokázal, že s ním musí v budoucnu každý počítat. Postup na mistrovství ČR si vybojoval Libor Burýšek, o případném postupu Jozefa Šimona a Tomáše Šeděnky rozhodně postupový klíč.

Dosažené výkony kopřivnických závodníků: L. Burýšek: dřep 230 kg, tlak vleže 175 kg, mrtvý tah 235 kg; J. Šimon: dřep 240 kg, tlak vleže 135 kg, mrtvý tah 255 kg; T. Šeděnka: dřep 280 kg, tlak vleže 170 kg, mrtvý tah 250 kg


    [Top]    


Jaromír Petřek: „Hlavně ať jsme pro play-off zdraví“

 

K o p ř i v n i c e (jfk) - I přes nepřesvědčivou výkonnost v odvetných zápasech vybojoval kopřivnický tým házenkářů v základní části první ligy druhou příčku. Před něj se dostal v základní části poměrně suverénní Jičín, těsně za ním zůstaly Brno a Lovosice.

„Avizovali jsme, že chceme okupovat špičku tabulky, a to se nám podařilo. Když šlo do tuhého a potřebovali jsme vyhrát v posledních kolech, mužstvo se dalo dohromady, ukázalo, že má v sobě něco dravého, a dotáhlo to ke druhému místu,“ ohlíží se za druhou polovinou sezony trenér Kopřivnice Jaromír Petřek.

Kde hledat příčiny rozdílu mezi solidním podzimem a jarem, kdy jste venku vyhráli jen dvě utkání a doma měli mnohdy problémy?

Upozorňoval jsem, že ta jarní část bude pro nás těžší, a to se také stalo. V létě se nám příprava podařila, a na podzim to fungovalo. Na jaře to herně nebylo ono. Netrénovali jsme tolik jako na podzim, což bylo dané marodkou. Když se potom navršily odpolední šichty, tak se to těžko dávalo dohromady. Určitě by nám pomohla i delší přestávka po Novém roce.

Hodně zřejmě udělala absence brankáře Milana Adamčíka?

Když srovnáme odchytaná procenta v zápasech ve Vítkovicích a s Jičínem, kde už Milan chytal, a předtím, tak je to jasné. To družstvo na něj spoléhalo a bylo na něj zvyklé, což znamená, že mnohdy hráče nebránilo dostatečně, spoléhalo na něj a tím nepomohlo náhradním brankářům.

Nebyl to ale jen Adamčík, koho jste postrádali ...

V zápasech chyběli i Radim Šustala, Lukáš Vala nebo Tomáš Marek.

Každopádně, ani když jste potom byli kompletní, nebylo to herně ono, souhlasíte?

Potřebovali jsme se v nějakém utkání venku chytnout, a to se nám nepodařilo. Souhra v obraně byla rozhozená a inkasovali jsme hodně branek. Pod tím dojmem se z nás vytrácel pocit bojovnosti a snahy dotáhnout utkání do takového konce, aby výsledek byl přijatelnější.

Jak jste spokojený s posilami ze Zubří, Hrachovcem a Bechným?

Věděli jsme, že v tomto směru nemůžeme konkurovat ostatním. Třeba v okamžiku, kdy se rozpadla Ostrava, jsme nemohli konkurovat interligové nabídce z Hranic a podobně. Museli jsme volit hráče, kteří nedávno vyšli z dorostu. Trénovali tady jednou týdně, což nestačí. Neprosadili se nijak výrazně, ale v dané situaci nám svým způsobem pomohli, jako třeba ve Vítkovicích.

Pojďme k tomu, co vás čeká. Ve čtvrtfinále se utkáte s Napajedly, která vás na své palubovce porazila a v Kopřivnici prohrála poměrně těsně. Určitě to nebude lehký duel ...

Napajedla postupem do ligy sehnala hráče takového typu, kteří ještě loni hráli interligu, jako Vaško, k tomu se přidali další, kteří hráli za Zlín jako Štekl, Kašný nebo Vítek. Je to bojovný tým, ale play-off je podle mě jiná soutěž než tady ta dlouhodobá. Máme více zkušeností než soupeř, věřím, že postoupíme.

Co byste v play-off považoval za zklamání a co by naopak byl úspěch?

Za velké zklamání bych považoval, kdybychom nepostoupili přes Napajedla. A úspěch? Rád bych, aby družstvo hrálo finále a bylo jeho cílem je vyhrát. Říkám jedno, ať jsme do play-off zdraví a potom to dopadne dobře. Kádr na to máme.

Považujete za favorita play-off suverénní Jičín?

Jičín nepovažuji za suveréna soutěže. Každý z prvních čtyř může ligu vyhrát. Zapomíná se na Lovosice, které mají velice dobrý tým a které na jaře hrají ještě lépe než na podzim. Výborně je na tom i Brno.

Jana Feilhauerová

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.