Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 24/2003
ze dne 19. června 2003

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 19. - ne 22. června v 18 hodin dobrodružné sci-fi USA X-men 2. Pokračování úspěšného filmového zpracování kultovního komiksu
Čt 19. - pá 20. června ve 20 hodin sci-fi USA Solaris. Milostný příběh o zkáze, o nových šancích a o kosmickém poslání, které probíhalo velmi neslavně... Do 15 let nepřístupný
So 21. - ne 22. června ve 20 hodin biografický film USA Frída - obrazy vášně. Barevné mexické ulice, vášnivá hudba a životní příběh úchvatné a provokativní malířky Frídy Kahloové. Do 12 let nevhodný
Po 23. června v 18 a 20 hodin, út 24. června v 18 hodin duchařský thriller USA, Austrálie Loď duchů. V Beringově moři je nalezena výletní loď, která je z dosud nevyjasněných příčin pohřešována od roku 1953... Do 12 let nevhodný
Út 24. června ve 20 hodin drama Německa England! Vidět Anglii a zemřít... Do 15 let nepřístupný (Filmový klub)
Čt 26. - po 30. června v 18 hodin film ČR Krysař. Ožívá dávná legenda o tragické lásce tajemného cizince s kouzelnou mocí...
Čt 26. - so 28. června ve 20 hodin film USA, Francie Femme Fatale. Smyslná podvodnice hraje vabank... Do 15 let nepřístupný

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Pá 20. června v 9 hodin Evropský svátek hudby

KATOLICKÝ DŮM KOPŘIVNICE

St 25. června v 18 hodin Biblická hodina - přednáška

NORA CAFÉ

Pá 21. června ve 20 hodin Cukr moučka, hrají: Momo a Kunta Kinte
So 28. června ve 20 hodin Tiger´s music & Mass present: Absolutely revolution! Old and new wave together!

AMFITEÁTR POD VĚŽÍ ŠTRAMBERK

Pá 27. června v 19.30 hodin J. Voskovec + J. Werich: Golem v podání DS Kotouč Štramberk (v případě nepříznivého počasí v KD Štramberk)

KINO ŠTRAMBERK

Ne 22. června v 17 a 19.30 hodin hořká tragikomedie ČR Městečko. Do 12 let nevhodný
St 25. června v 17 a 19.30 hodin komedie ČR Pupendo. Do 12 let nevhodný

KINO PŘÍBOR

Pá 20. června v 18 a 20 hodin bláznivá komedie USA Dům naruby
Po 23. června v 18 a 20 hodin sci-fi film USA Solaris. Do 12 let nevhodný
St 25. června v 18 a 20 hodin thriller USA Kruh. Do 15 let nepřístupný
Pá 27. června v 18 a 20 hodin hořká tragikomedie ČR Městečko

KINO KVĚTEN NOVÝ JIČÍN

Čt 19. - ne 22. června v 18 a 20.15 hodin americký akční thriller Slzy slunce. Mládeži nepřístupno
Po 23. - st 25. června v 18 a 20 hodin americká krimi komedie Přeber si to znovu

KLUB GALERKA NOVÝ JIČÍN

So 21. června ve 14 hodin Evropský svátek hudby (Masarykovo nám.)
Čt 26. června v 15 hodin Novojičínský Zlatý skřivan - soutěž amatérských zpěváků (Masarykovo nám.)


    [Top]    


Dopisy čtenářů

Český sen po Kopřivnicku

Jistě mají všichni v paměti, jak nedávno skupina studentů ukázala, jaký vliv má reklama na chování obyčejného člověka. Já si dovoluji předložit svou zkušenost, jak se také dá dělat reklama. V měsíci březnu 2003 jsem zakoupil za pouhých 499,- Kč od zástupce firmy Save Max Czech informační brožuru, součástí které je 12 kuponů na odběr pizzy v restauraci no.92 v Kopřivnici na ulici Francouzské zdarma. Celá marketingová finta spočívá v tom, že při zakoupení jedné pizzy bude druhá ve stejné, nebo nižší hodnotě ‘zdarma’. Zdarma samozřejmě jen zdánlivě, neboť brožura stála výše uvedených 499,- Kč. Přesto se mi zdála celá akce výhodná. Jaké bylo moje překvapení, když jsem si 4. 6. 2003 šel objednat 2 pizzy, s tím, že další 2 dostanu zdarma. Ale ouvej, slečna za pultem mi sdělila, že pan majitel rozhodl, že již od 1. 6. 2003 neplatí 2 koupíš a 2 dostaneš, ale již platí, 2 koupíš a dostaneš jen jednu. Vjela do mě zlost a žádal jsem kontakt na majitele, ale byl jsem uvědoměn, že kontakt je na brožuře, takže jsem neváhal a zavolal majiteli. V krátkém vzrušeném telefonickém rozhovoru s majitelem restaurace no.92 panem Hrstkou mi pan Hrstka sdělil, že mě na možnost změny upozorňuje v pravidlech použití brožury, v maličkém bodě 6, kde se píše, že provozovatelé si vyhrazují právo na změny uvedených cen a časových rozvrhů. Ani slovo zde není napsáno o změně systému. Na mou otázku, co s tím, mi pan Hrstka odpověděl, že mi to měl říct distributor brožury, společnost Save Max Czech, a že to je jeho rozhodnutí.

Nechci si na nic stěžovat, jen chci na této vlastní zkušenosti poukázat na to, jak si také lze zahrávat s důvěrou zákazníků a všem podnikatelům, kteří přemýšlejí podobně jako pan Hrstka bych chtěl vzkázat, že dobré jméno podniku je velmi lehké zničit jediným neuváženým krokem.

Jaroslav Hrubý, Kopřivnice

IX. ročník PIM v Praze

Maratonský víkend 16. - 18. května vyvrcholil Pražským mezinárodním maratonem (42,195 km). Obnáší taky nesoutěžní běhy pro radost. Pro ty, kteří používají své nohy jen proto, aby se někam dopravili, ale i pro aktivní sportovce byla připravena kratší varianta klasického maratonu - 10 km dlouhý City běh. Tohoto běhu se účastnily i děti ZŠ Alšovy z Kopřivnice, a to jen díky ochotě Mgr. Josefa Šmahlíka, bývalého učitele této školy, který i přes své zdravotní potíže letos uspořádal zájezd do Prahy.

Děti i rodiče na sebe navlékli sportovní oděv a vydali se na trať dlouhou 10 km. Všichni se shodli, že spíše než pro prvenství si přišli pro dobrou zábavu. Naši hoši spolu s panem učitelem při běhu drželi nad hlavou transparent s nápisem ‘KOPŘIVNICE - rodiště Emila Zátopka’, a tím dávají všem vědět, že Kopřivnici není sport lhostejný. Všichni včetně pana učitele doběhli do cíle v pořádku a spokojení.

Domů jsme si přivezli nejen zasloužené triko a pamětní medaili, ale též spoustu pěkných zážitků a vzpomínek. Touto cestou bychom chtěli poděkovat ochotnému řidiči autobusu panu Petru Maršálkovi, který měl s námi trpělivost a hlavně, který jel s námi opravdu bezpečně. Poděkování patří i městskému úřadu, který nás podpořil po finanční stránce, a firmě Foto Morava, která dětem věnovala malé dárečky, které děti potěšily.

Především děkujeme panu Mgr. Josefu Šmahlíkovi, který tohle vše pro nás zorganizoval. Přejeme mu především pevné zdraví a věříme, že i příští rok pro nás tento už jubilejní 10. zájezd opět zorganizuje. Už teď se na něj moc těšíme.

Za účastníky zájezdu Zuzana Stančíková

Tleskala jsem dětem, jejich rodičům a učitelům

Ve čtvrtek 5. června přilákala školní akademie, pořádaná k 10. výročí založení ZŠ sv. Zdislavy, do Katolického domu prarodiče, rodiče, významné hosty a přátele školy.

Program oznamoval pouze stručné názvy jednotlivých vystoupení a číslo třídy, která je připravila. O to více jsme byli překvapeni malými umělci, kteří vystoupili v pěveckém sboru nebo hráli na varhany, klavír nebo flétnu a také recitovali. Srdce všech si získala děvčátka z 1. třídy, která s rozsvícenými malými lucerničkami bosa roztomile předvedla broučky na písničku s textem Z. Svěráka. Jejich spolužáci je obletovali coby žlutočerní čmeláci. Také Večerníčci s čepicemi zhotovenými z novin, kteří přivedli všechny postavičky z televizních Večerníčků, se mi velice líbili. Při kreaci dívek z tanečního kroužku s různými jednobarevnými deštníky nebylo chybičky. Někteří jednotlivci, předvádějící sportovní dovednosti, by mohli už vystupovat jako profesionálové. Několik z nich sklidilo ‘potlesk při otevřené scéně’, tj. uprostřed svého vystoupení. Mimořádné bylo poslední číslo programu žáků 6. třídy, předváděli v historických kostýmech (které rovněž pomáhali vytvářet rodiče) životopis patronky své školy s použitím prvků stínového divadla.

Když se dvě dvojice konferenciérů na závěr s námi rozloučily, lidé zůstali sedět, naplněni krásnými dojmy. Vtom se do sálu rozběhlo několik dívek s košíčky, aby nás obdarovaly srdíčkem z keramiky s textem k němu připojeným: Ať se děje cokoli, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá! (Korintským 13,7).

S láskou připravovaná vystoupení ‘rozehřála naše srdce’.

Gloriková
(redakčně kráceno)

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.