Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Přijďte k urnám a nerozhodné přesvědčte

Vážení občané,

tento týden se koná referendum, které rozhodne o našem vstupu do Evropské unie. Vrcholí také vládní kampaň k hlasování a vy si můžete všímat, kdo je proti našemu členství v tomto evropském společenství. Jací lidé to jsou a jaké k tomu mohou mít pohnutky a důvody. Podle mého názoru jsou to zastánci bývalého režimu, dále ti, co se z různých důvodů obávají pořádku v podnikání, a současný stav ‘kapitalismu po česku’ jim vyhovuje, a nebo lidé od obou skupin ovlivňovaní prostřednictvím tisku i televize. Všichni tito manipulátoři zůstali svými úvahami na úrovni hokynářů, kteří pro kupecké počty nevidí v Evropské unii vyvrcholení staletých snah o sjednocování Evropy na základě rovnoprávnosti, solidarity i zachování národních identit. Politici, brojící proti sjednocování si neuvědomují, že jednota není cílem, ale prostředkem k vybudování evropského vědomí, k pocitu spoluodpovědnosti za další politický, ekonomický i kulturní vývoj v Evropě. Tak jako se Bavor cítí Němcem, Skot Britem, Moravan Čechem, budeme se všichni jako členové cítit i Evropany. Většina z vás si jistě vzpomíná na polistopadové nadšení z osvobození z bolševického chomoutu a touhu stát se členy EU co nejdříve. Pro nastupující generaci je to jedinečná šance pro další osobní i profesní rozvoj, kdy postupně budou ubývat různá omezení a mladí budou mít možnost bydlet, studovat i pracovat kdekoli v rámci Evropské unie i se zkušenostmi se vracet zpět. Je tu i šance ke konečnému a trvalému usmíření se sudetskými Němci, tak jako to po staletích bojů a nenávisti učinili Němci a Francouzi.

Přijďte k urnám a nerozhodné přesvědčte o správnosti tak učinit a vhodit hlasovací lístek se zakřížkovaným ano. Ano znamená skvělou perspektivu pro všechny.

Jiří Tichánek, starosta


    [Top]    


Vyhlášena soutěž na regeneraci sídliště Sever

K o p ř i v n i c e (hod) - Na poslední schůzi rady města se její členové zabývali projektem ‘Regenerace sídliště Sever’. Potřeba vytvoření tohoto projektu vyšla při zpracování Strategického plánu ekonomického rozvoje města, kdy se členové pracovní komise vyslovili, že je nutné, aby město zkulturnilo bydlení na sídlištích. Ze samotného dokumentu vyplynuly úkoly, jako například vyhledat občany a vytipovat lokality na realizaci projektu plánovacích víkendů a následně realizovat projekt za účasti města.

Regenerací panelových sídlišť se zabývá Program regenerace panelových sídlišť, který byl vydán nařízením vlády v roce 2000. Podle tohoto nařízení lze na uskutečnění projektů získat ze státního rozpočtu finanční prostředky. Splněním podmínek stanovených tímto nařízením pro podání žádosti o finanční podporu jsou podřízeny veškeré kroky, které činí pracovníci města. Kromě zpracování projektové dokumentace na realizaci záměru je významnou podmínkou i zapojení obyvatel sídliště a všech fyzických osob a právnických osob v místě.

Pracovníci kopřivnické radnice vyhlásili v těchto dnech výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace na regeneraci sídliště Sever. „Firma, která předloží nejlepší nabídku, zpracuje ve spolupráci s městem projekt, který bude obsahovat především návrhy vegetačních úprav včetně napojení sídliště na okolní krajinu prostřednictvím systému alejí, remízků, řešení problémů míst na parkování, vytipování lokalit vhodných pro umístění dětských hřišť. Cílem zapojení obyvatel sídliště Sever do přípravy projektové dokumentace je poskytnutí návrhů jejich představ, jak místo, kde žijí, a jeho okolí by mělo vypadat. Zkušenosti ukazují, že lidé, kteří se podílejí na přípravě nebo realizaci jakéhokoliv záměru, si ho poté více váží, brání jeho poškozování,“ sdělil ke kritériím výběrového řízení Hynek Rulíšek, vedoucí odboru životního prostředí. Zapojení veřejnosti do přípravy projektové dokumentace regenerace sídliště Sever bude řešit projekt stejného názvu, který připravuje město ve spolupráci s Centrem pro komunitní práci v Ostravě, na získání finančních prostředků na projektovou dokumentaci i zapojení veřejnosti podalo město žádost o dotaci na Krajský úřad v Ostravě.

Jak bude vypadat po realizaci projektu sídliště Sever, bude záviset na získaných dotacích a finančních možnostech města, ale také na zájmu samotných obyvatel sídliště Sever ovlivnit co nejvíce své okolí.


    [Top]    


V době referenda služba zhotoví občanský průkaz

K o p ř i v n i c e (hod) - Lidé, kteří chtějí jít vyjádřit svůj názor na vstup do Evropské unie a zúčastnit se referenda, musí mít platné průkazy totožnosti, a to občanský průkaz či cestovní pas.

Těm, kterým byl jeden z těchto dokladů odcizen a druhý pozbyl platnosti, nabízí kopřivnická radnice možnost vyřízení občanského průkazu, tzv. rychlovky, v době konání referenda, a to v pátek až do dvaadvacáté hodiny a v sobotu od osmi do čtrnácté hodiny. „Občan musí s sebou donést doklady osvědčující skutečnosti uvedené v občanském průkazu a dvě fotografie,“ sdělila Jana Sopuchová, vedoucí správního odboru.


    [Top]    


Zákaz spalování některých druhů paliv

Od 1. září 2003 platí na území města a místních částí nové nařízení č. 2/2003 o zákazu spalování některých druhů paliv. Jedná se o čtyři druhy paliv, které může obec na svém území, dle zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší, zakázat. Těmito palivy jsou: hnědé uhlí energetické, lignit, uhelné kaly a proplástky. Uvedená paliva jsou považována za méně kvalitní, s vyšším obsahem síry a příměsí dalších látek, které mají při jejich spalování nepříznivý vliv na kvalitu ovzduší.

Zákaz se vztahuje pouze na malé spalovací zdroje, v podstatě tedy na lokální topeniště v domácnostech. Ty dnes v nejednom případě přecházejí z kdysi ekonomicky výhodného zemního plynu, na dnes levnější paliva (zejména uhlí), vrací se vlastně k původním způsobům vytápění, uvádějí do provozu staré kotle na tuhá paliva či dokonce pořizují nové kotle na otop tuhými palivy. To vše se může velmi negativně odrazit na kvalitě ovzduší ve městě (mlhy, dým, zápach apod.), zvláště v podzimních a zimních měsících, kdy jsou rozptylové podmínky nepříznivější. Avšak i přes ekonomickou náročnost zemního plynu je toto palivo považováno stále za jedno z nejekologičtějších. K omezení tendence směřující k nákupu levnějších druhů paliv pro otop domácností a k udržení čistoty ovzduší ve městě má alespoň částečně napomoci zákaz spalování výše uvedených druhů sirnatých paliv.

Upozorňujeme proto touto cestou občany, kteří doposud používali jako palivo hnědé uhlí, lignit, uhelné kaly či proplástky, že tato paliva již nemohou být od 1. září 2003 spalována a je třeba dle tohoto omezení přizpůsobit nákup paliv na příští sezonu.

Monika Paličková, odbor životního prostředí a VLHZ


    [Top]    


Stíny

Dne 2. června kolem půlnoci hlídka městské policie při pochůzce u Kavárny řešila ženu, která svým vulgárním projevem rušila noční klid. I když byla strážníky několikrát upozorněna, výzvy neuposlechla a navíc rozlévala krabicové víno. Za přestupky byla dotyčné uložena bloková pokuta, kterou odmítla zaplatit. Celá záležitost byla předána ke správnímu řízení. Jednalo se o osmnáctiletou dívku z Kopřivnice.

Z trestného činu pytláctví je podezřelý jednadvacetiletý muž z Kopřivnice, který ve dnech 2. a 4. června lovil bez řádného povolení ryby na řece Lubině mezi Lubinou, Mniší a Vlčovicemi. Na rybářský prut ulovil devět ryb druhu jelec o délkách do třiceti centimetrů, které posléze zkonzumoval. Českému rybářskému svazu vznikla škoda ve výši dvě stě korun.

Dne 6. června v odpoledních hodinách přichytila hlídka městské policie v rámci pochůzky muže, který na středu města vylepoval plakáty mimo místa k tomu určená s tematikou proti vstupu ČR do EU. Po zjištění totožnosti vyšlo najevo, že se jedná o sedmadvacetiletého muže z Nového Jičína. Za přestupek proti vyhlášce města byla dotyčnému uložena bloková pokuta a veškeré jím polepené plochy byl povinen uvést do původního stavu.

V posledních dnech dochází k častým vloupáním do vozidel, ze kterých pachatelé zcizují dětské sedačky a podsedáky, které majitelé ponechávají ve svých vozidlech.


    [Top]    


Už deset let funguje ke spokojenosti žáků i jejich rodičů Základní škola sv. Zdislavy

K o p ř i v n i c e (ili) - Desáté výročí vzniku Základní školy svaté Zdislavy si žáci, pedagogové, rodiče i hosté připomněli ve čtvrtek 5. června ve velkém sále Katolického domu v Kopřivnici. Sál praskající ve švech přivítal ředitel školy Pavel Janek, nešetřil slovy díků na adresu zřizovatele školy a vedení města. „Jsem rád, že nám město vytváří podmínky pro tvůrčí práci a podpořilo nás v klíčovém jednání při rozhodování o zřízení tělocvičny,“ uvedl ředitel Janek a s pokorou poděkoval patronce školy za ochranu.

Biskup František Lobkowicz z Ostravsko-opavské diecéze pak zdůraznil poslání církevní školy, která vychovává děti tak, aby měly v úctě kladné hodnoty. „Škola je velký dar, jehož hodnotu si málokdo uvědomuje. Mějte svou školu rádi, ona má ráda vás,“ obrátil se na žáky biskup Lobkowicz.

Po úvodních slovech následoval program více než hodinové akademie, která se od podobných podniků lišila rychlým spádem, vtipem a nápaditou choreografií. Do projektu akademie se zapojili žáci všech tříd a až na drobné chybičky způsobené selháním zvukové techniky byl výkon účinkujících perfektní.

Vyzvednout jakékoli vystoupení na úkor druhého by bylo nespravedlivé, protože pochvalu si zaslouží naprosto všichni. Nelze však nevzpomenout skvělého úvodu, kdy prvňáčci ve skladbě Broučci roztleskali celý sál. Grandiózním vyvrcholením programu pak bylo stínové divadlo zobrazující život patronky školy svaté Zdislavy.

Součástí školní akademie byla výstava výtvarných prací žáků Základní školy sv. Zdislavy v malém sále Katolického domu.


    [Top]    


Příspěvky zastupitelů města

Pojďme k referendu

Nazrál čas prvního českého referenda, příští sobotu se již může také Česko zařadit vedle Slovenska, Maďarska a Polska do unijní Evropy.

Naplní se tak neskutečný sen dlouhé řady českých demokratů z druhé poloviny dvacátého století, z nichž mnozí se tohoto okamžiku nedožili. Zatímco svobodná poválečná Evropa se přirozeně vyvíjela ve stabilizovaný mírotvorný celek s posilováním společného ekonomického prostoru, občané zemí tzv. východního bloku jen tiše záviděli, jak jim postupně ujíždí svobodný evropský vlak.

Není nic ideálního, co je dílem lidským, a proto ani současná Evropská unie není bez problémů. Jestliže však máme konečně šanci do řešení budoucnosti Evropy plnohodnotně promlouvat, musíme být uvnitř tohoto společenství. Kdo nyní nabádá volit NE, zaspal dobu. Už můžeme zcela svobodně říci ANO.

Pokusme se také přesvědčit svojí osobní účastí na referendu, že jsme definitivně Evropany.

Jaroslav Šula, senátor a zastupitel za KDU-ČSL


    [Top]    


Zástupci Alšovy školy navštívili německý Landsberg

Z úlomků barevných kachlí tvořily děti
mozaiku na plastice rozměrného srdce,
které bude součástí projektu zkulturnění
exteriéru landsbergské školy.
Foto: Archiv ZŠ Alšova

K o p ř i v n i c e (ili) - Koncem května se šest dětí s dvoučlenným pedagogickým dozorem ze Základní školy Alšovy vrátilo z pracovního pobytu v Landsbergu. Německá škola je jednou ze tří partnerských škol, se kterými Alšovka spolupracuje v rámci projektu Socrates, Comenius 1 s názvem C.R.E.A.T.E. (Culture Relationship of European Art Tradition and Education) od roku 2002. Učitelé a žáci dvou německých škol v Lipsku a Landsbergu, italské školy v Acquavivě delle Fonti a kopřivnické Alšovy školy se podílejí na výtvarném projektu, který se týká výzdoby školních interiérů a exteriérů.

„Během týdenního setkání v Landsbergu jsme měli zrealizovat návrhy naplánované při listopadovém setkání v Itálii a dále rozvíjené v rámci diskuze na internetovém fóru a prostřednictvím žákovských prací vystavených na internetových stránkách jak naší školy, tak školy koordinátorské,“ přiblížil účel setkání jeden ze dvou doprovázejících pedagogů Miroslav Přívětivý. „Potvrdilo se nám, že komunikace přes internet není jednoduchá, děti přicházely se spoustou nápadů, ale konečný výběr byl stejně na nás. Sešla se taková spousta nápadů, že si z nich děti už nedokázaly vytvořit představu, co se děje dál,“ poukázal na úskalí internetové spolupráce Přívětivý.

Právě v Landsbergu se mohli žáci ze sedmé až deváté třídy osobně podílet na realizaci návrhu dvou obrovských plastik, které budou součástí rozsáhlé úpravy exteriéru školy. „Teď tu stojí dva předměty, které tu zůstanou pěknou řádku let díky nám, a to je fajn pocit. V tento den se nám projekt jeví srozumitelnější. Víme, co tu děláme. Po roce projektu si to konečně uvědomuji. Pozdě, ale přece,“ tak formulovala své pocity jedna z účastnic, patnáctiletá Tereza Dočkalová. Děti z úlomků kachliček vytvořily mozaiky na rozměrné cementové srdce a pingpongový stůl, jehož podstavec sestává z volně naskládaných obřích knih.

Evropská unie hradila všem cestu. Žáci byli ubytováni v rodinách; učitelům byla poskytnuta denní subsistence, která sloužila mimo jiné i k úhradě hotelu. „Teď čekáme na konkrétní představu lipské školy, ke které my přispějeme svými nápady. Realizační schůzka v říjnu bude sloužit k tomu, abychom zpracovali alespoň části koncepce v reálu tak, jako tomu bylo v Landsbergu,“ dodal k pokračování projektu Sokrates Miroslav Přívětivý, který nezávisle na aktuálních projektech se svými žáky průběžně zpracovává i návrhy na vytvoření příjemnějšího prostředí na Alšově škole. „Je to nutné, protože po Lipsku nás čeká na jaře 2004 setkání v Kopřivnici.“ Návštěvy škol v jiných zemích poskytují podle slov Miroslava Přívětivého účastníkům možnost seznámení se s jinými způsoby výuky, prolomení jazykové bariéry i bližší poznání mentality a kultury jiných národů.

A jak se k projektu kultivace školního prostředí staví ostatní členové pedagogického sboru, které chce Přívětivý do projektu zatáhnout? „Záleží to od osobnosti, ale věřím, že postupným rozmělňováním strachu pustit se do něčeho nového a předáváním poznatků, které si ze stáží přivážíme, kolektivního zapojení do projektu dosáhneme. Budoucnost vidím světle, zvlášť když kolegové budou svědky setkání partnerských škol v příštím roce naživo u nás. Navíc mám velkou oporu ve vedení školy. Projekt mě nadchl, a když jsem viděl, jak jsou do něj zapojeni němečtí kolegové a jak se na projektu podílí celá jejich škola, tak jsem si říkal, že není možné, aby něco obdobného nefungovalo u nás,“ svěřil se Miroslav Přívětivý. O co v projektu Socrates jde a veškeré kroky vedoucí k jeho realizaci lze podrobně sledovat na internetu na adrese www.luxemburg.ba.it/Pub nebo také na www.zsals.edunet.cz/create.


    [Top]    


Dětské zastupitelstvo se sešlo v tomto školním roce naposledy

K o p ř i v n i c e (ili) - První červnovou středu se sešli dětští zastupitelé na svém posledním zasedání. V rámci jednání zazněl od starosty Martina Jaška návrh na změnu stanov, které si však odsouhlasí nově zvolené dětské zastupitelstvo v příštím školním roce.

Úkoly z minulého zasedání, tedy dotažení do konce spolupráce s Domovem pro rodiče a děti v tísni Salus a s Ústavem sociální péče Kopretina ve Vlčovicích, taktéž přejdou na bedra nových zastupitelů. Současníci se s ředitelem Domova s pečovatelskou službou v Kopřivnici, pod který Kopretina spadá, Jaromírem Navrátilem dohodli na sbírce vosku a švestkového dřeva, které využijí klienti v rámci pracovní terapie na výrobu ozdobných svíček a dřevěných kamenů určených k masírování.

Stanislav Štefek ze Základní školy sv. Zdislavy zastupitelstvo podrobně informoval o účasti na Dětském sněmu v Praze, které se zúčastnil spolu s Ondřejem Filou ze Základní školy Emila Zátopka a koordinátorkou dětského zastupitelstva Evou Müllerovou, ředitelkou kopřivnického domu dětí a mládeže, ve dnech 22. až 24. května. Do podzimního zasedání Dětského parlamentu, který se uskuteční v Praze, byl zvolen jejím předsedou Jakub Kedroň z Nového Jičína.

A jak hodnotí působení dětského zastupitelstva jeho starosta Martin Jašek a místostarosta Marek Rebroš, oba ze Základní školy Alšovy, kteří odcházejí na střední školy? „Za dobu našeho působení se rozhodně nemáme za co stydět. Vybudovali jsme solidní základ pro práci dalších zastupitelů,“ shodli se oba. „Vážím si toho, že se naši zastupitelé zúčastnili Dětského sněmu v Praze, na druhé straně mi vadí, že se v letošním školním roce podařilo realizovat velmi málo našich nápadů,“ uvedl Jašek. „Chybu vidím ve špatné spolupráci s městem,“ dodal Rebroš.


    [Top]    


Máca láká na skvělý program, gurmánské speciality a pivo

M o š n o v (ili) - Erbovní slavnosti v Mošnově jsou naplánovány na 28. června od 10 hodin v centru obce, v areálu TJ, fotbalového hřiště a kynologického cvičiště. „Jde o nově založenou tradici oslav, jejichž hlavním cílem je posílení vzájemné sounáležitosti a pospolitosti občanů ke své obci, výrazem úcty člověka k místu, kde žije, kde pracuje a kde si vytváří svůj domov,“ tak vzletně se k pořádání her vyjádřil starosta obce Roman Máca.

Na programu oslav, které budou pokračovat až do dvou hodin následujícího dne, bude vystoupení dětí z mateřské a základní školy, taneční vystoupení dorostenek, ukázky bojových umění, vystoupení kynologů, dobrovolných hasičů, sportovní a dovednostní soutěže pro děti i dospělé, ukázkový zásah hasičů z letiště, letové ukázky modelářů, seskok parašutistů s obecní vlajkou, jízdy na ponících a koních, projížďky motokár i dva horkovzdušné balóny. K překvapení pro dospělé nechtěl starosta nic bližšího prozradit, ale na dvaadvacátou hodinu je připraven ohňostroj.

V doprovodném programu bude v amfiteátru hrát k tanci a poslechu dechová hudba, kterou od třinácti hodin vystřídá country styl. Od devatenácté hodiny, kdy začíná lidová zábava, bude vyhrávat skupina Depes.

Starosta obce láká občany a návštěvníky nejen na kvalitní program, ale i na skvělé gurmánské speciality a na moře piva.


    [Top]    


Kopaná ve Skotnici slaví padesáté výročí

S k o t n i c e (ili) - Tělovýchovná jednota Sokol Skotnice v letošním roce oslaví padesát let výročí založení kopané. Pozoruhodné na oslavách, které jsou plánovány na třetí červnový víkend, je fakt, že si je vzalo pod svůj patronát družstvo žáků s trenérem Petrem Pustějovským. Oslavy proběhnou ve dvou dnech. V sobotu 21. června od půl deváté se uskuteční turnaj žáků na hřišti ve Skotnici. Je to již třetí ročník O putovní pohár IR Progres a svou účast již potvrdilo osm družstev z celého Moravskoslezského kraje. Oficiálnější část oslav bude probíhat následující neděli 22. června od desíti hodin v sále místní restaurace U Žabáka.

„Během dopoledne bude zavzpomínáno na celou padesátiletou činnost oddílu kopané. V jednotlivých vystoupeních bude dán prostor těm, kteří v průběhu těch let pro Sokol ve Skotnici něco udělali, ať už bývalým předsedům tělovýchovné jednoty nebo trenérům,“ přiblížila průběh oslav starostka obce Anna Mužná, „budeme využívat získaný datavideoprojektor pro přehrání záznamů a historických dokumentů z činnosti fotbalového oddílu.“ Po slavnostním dopoledni bude následovat oběd a pak neformální část oslav. „Ocenění je přichystáno pro všechny, kteří se dlouhodobě na chodu fotbalového oddílu podíleli, kteří spolupracovali a nějakým způsobem přispěli k tomu, že se fotbal se Skotnici celá léta úspěšně rozvíjel,“ doplnila starostka Mužná.

Datavideoprojektor byl součástí ocenění, kterého se obci v minulém roce dostalo v rámci celorepublikové soutěže O lidech s lidmi za 1. místo v kategorii drobné komunitní projekty. Skotnice ocenění získala za zapojování veřejnosti do plánovacích a rozhodovacích procesů. Videoprojektor mladí fotbalisté už využili při přehrávání mistrovských utkání na velkoplošnou obrazovku k tomu, aby si mohli v klidu rozebrat zápas a vyvarovat se napříště chybných zákroků.


    [Top]    


Volejbalovou soutěž v Trnávce provázela vedra

T r n á v k a (ili) - Každým rokem se v Trnávce pořádá sportovní klání O pohár starostky ve volejbale, které bývá spojeno s sportovním dnem pro děti. „V letošním roce dojde k oddělení obou akcí. Děti odsouváme na léto, kdy tuto akci spojíme s oslavou devadesátého výročí Sdružení dobrovolných hasičů,“ vysvětlila starostka obce Božena Londinová.

Sedmého června tak v Trnávce proběhl čtvrtý ročník volejbalového turnaje smíšených družstev, ve kterých musely být zastoupeny nejméně dvě ženy.

„Z kapacitních důvodů jsme nemohli přijmout družstva mimo katastr obce. Pokud místní družstvo posílil jeden dva lidé odjinud, nebyly k tomu výhrady, ale v minulosti se nám hlásily družstva z Brušperka, Ostravy, což jsme už nemohli utáhnout,“ doplnila Londinová.

Po pětiapůlhodinovém klání zvítězilo družstvo kapitána Aleše Cágy.


    [Top]    


Sedmdesátiletý sad v Klokočově patří ekologům

Starý klokočovský sad je nyní rájem
ekologů. I tak malý kousek pozemku
je podle ekologů velmi důležitý
k zachování biodiverzity.
Foto: David Macháček

P ř í b o r (ili) - Sad v místní části Příbora v Klokočově nabídl před dvěma roky Ekocentru Českého svazu ochránců přírody k realizaci jejich aktivit majitel Karel Greiner. V roce 2001 byla s majitelem uzavřena dlouhodobá smlouva o bezplatném pronájmu sadu a okolních pozemků. V tomtéž roce realizovalo Ekocentrum na pozemcích drobný projekt zaměřený na ochranu obojživelníků a výsadbu dřevin.

V minulém roce byla provedena evidence stromů a posouzení jejich zdravotního stavu, protože se jedná o sad starý přes sedmdesát let. Jeho vysazení se datuje kolem roku 1929. Udržet sad v jeho nynější podobě se jeví jako potřebné pro zachování genofondu. Členové Ekocentra ČSOP Nový Jičín spolu s občanským sdružením Život 21 z Příbora si v minulém roce ověřili, jaký význam má sad v Klokočově pro zachování biodiverzity. Na pozemcích našli ježka, slepýše, žáby, motýly a další druhy hmyzu.

Organizace zvažuje zpracování projektu na využití přilehlé nemovitosti, která by po rekonstrukci mohla sloužit pro ekologickou výchovu a alternativní pobyty o víkendech či prázdninách. Lokalita je navíc zajímavá svou polohou nedaleko cyklotrasy na okraji Klokočova pod svahem přírodní památky Hončova hůrka, která je významným mineralogickým nalezištěm.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.