Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Sezona, klubové zázemí a interliga očima hráčů

To myslíte vážně, pane rozhodčí?
Foto: David Macháček

Kopřivnice se po několika výsledkově nevalných sezonach vrátila mezi elitu. Prvoligové vítězství, jehož dosáhla, je již samo o sobě fantastickým úspěchem, tým má však otevřeny dveře do ještě vybranější společnosti. Do interligy. O cestě k dosaženému úspěchu, klubovém zázemí, baráži i případném postupu do H.I.L. se rozpovídalo osm hráčů.

SEZONA

Daniel Prepsl: Byla velmi dobrá. Starší hráči se snažili mladé kluky trochu vyhecovat a ti myslím zapadli do kolektivu. Bylo i hodně zranění a dost zápasů jsme vypustili.

Martin Dořičák: Důležité byly první zápasy, kdy se dokázalo vyhrát ve Zlíně a přivézt body z Ostravy. Překvapili jsme vedení klubu, které nám dalo za cíl umístění do šestého místa.

A baráž máme v kapse! Spokojené tváře hráčů
po vítězství nad Hranicemi, které jim
dvě kola před koncem nadstavby
zajistilo ligové prvenství.

Foto: Stanislav Žáček

Radim Šustala: Všechny nás překvapila, já osobně jsem si myslel, že budeme rádi, když se vejdeme do šestky. Byla dobrá parta, táhlo se za stejný konec. Hodně rozhodl první zápas ve Zlíně, po kterém nám narostlo sebevědomí, a potom už to šlo samo. Důležité je, že jsme pořád stejný mančaft. Už čtyři roky hrajeme spolu, navíc přišel Dan Prepsl, který je opravdu posilou.

Petr Brus: Naprosto nad očekávání. Chtěli jsme dokázat co nejvíc a tohle je myslím maximum.

Dušan Hrnčárek: Spokojenost. Jak naše hráčská, tak klubu.

Jiří Krčmář: Velmi nám vyšel začátek, což přikládám dobré letní přípravě. Bylo vidět, že jsme na začátku našlapaní. Vyhráli jsme zápas v Ostravě nad vlastně druhým největším konkurentem. Neporušili jsme pořekadlo - náš dům, náš hrad, to bylo také důležité a vozili jsme i cenné body zvenku.

Zbyněk Veselý: Perfektní. Dobrý začátek, stabilní výkony a úžasný kolektiv - to vše se na vynikajícím výsledku odrazilo.

Martin Veřmiřovský: Super sezona se skvělým zakončením. Pro mě i obrovská zkušenost do života.

ZÁZEMÍ

Prepsl: Myslím, že perfektní. Trenér, je to už můj šestý, držel se staršími hráči pospolu. Po finanční stránce je to bez problémů.

Dořičák: Dohodl jsem se na podmínkách a zatím se mi je klub snaží plnit, sem tam nějaké to zpoždění je, ale není to nijak markantní.

Šustala: Každý si dohodl své podmínky, klub se je snaží plnit, s vyplácením prémií to vzhledem k prvenství není lehké, ale věřím, že se vše splní. Nejsou problémy, hádky nebo to, že by někdo stávkoval kvůli penězům, klape to. Trenéra známe už roky a bereme ho takového, jaký je, odvedl si určitě kus práce, nestěžujeme si, každý má své chyby.

Brus: Dokázali nám zachovat podmínky jako v loňské sezoně, což bylo dobře. Možná měli více motivovat mladší hráče. Při vyplácení jsou sem tam nějaké prodlevy, ale to je bohužel všude.

Hrnčárek: Věřím, že závazky klubu budou splněny podle smlouvy. V tuto chvíli bych to nechtěl řešit. Až na drobné skluzy bylo dosud vše vyrovnáno tak, jak má být.

Krčmář: Za současného trenéra nemáme takové finanční problémy. Když hořelo, tak vždycky něco sehnal. Dříve jsme byli zvyklí, že nám dlužili výplaty, teď se platilo včas. Desetidenní zpoždění pro nás není žádný problém.

Veselý: První půlrok finance bez problémů, pak se to začalo zpožďovat, ale vesměs spokojenost.

Veřmiřovský: Nemůžu si stěžovat.

BARÁŽ, INTERLIGA

Prepsl: Jestli nám to vyjde v baráži, je hlavně otázkou toho, jak se dáme dohromady. V přípravě jsme dokázali některé slovenské celky, které hrají interligu, porazit. Myslím, že Allrisk je na stejné úrovni a věřím, že doma vyhrajeme. Co se týče interligy, mám už trochu jiné priority. Než hrát v H.I.L. spodek tabulky, to raději být na špici české ligy. Podle mě interliga nemá smysl.

Dořičák: Allrisk bychom měli doma porazit a potom uvidíme. Co se týče H.I.L., záleží především na tom, jak se k tomu postaví vedení klubu. Každopádně bych si chtěl interligu zahrát, myslím, že každý hráč, co je tady, nechce hrát druhou ligu, ale chtěl by hrát své maximum. Alespoň já to tak cítím. Jestli budou finance a udrží tady hráče, plus rozšíří kádr, tak bychom mohli uspět.

Šustala: Baráž chceme vyhrát, ale jít do interligy je v tuto chvíli zbytečné. Kdyby tady byl profesionální mančaft, tak je to o něčem jiném, ale v této situaci je pro starší hráče těžké utáhnout již první ligu. Každopádně by bylo fajn vrátit se mezi nejlepší, nikoho nebaví jezdit do Loun a podobně.

Brus: Interliga pro nás absolutně nepřichází v úvahu, nejsou pro to vytvořené finanční podmínky. Nevěřím, že se klubu peníze podaří sehnat. Je to o stycích a Kopřivnice je bohužel chudé město.

Hrnčárek: Konfrontace s Allriskem bude těžká. Budeme hrát proti profíkům, ale motivaci máme, takže budeme bojovat. Zbytek závisí na vedení klubu.

Krčmář: První zápas chceme vyhrát a v Praze se uvidí. Samozřejmě jestli to půjde, budeme chtít vyhrát i tam. Další krok bude na vedení klubu. Interligu bych si zahrát chtěl, bohužel to mám od lékaře zakázané, takže nyní nedokáži k další sezoně nic říci.

Veselý: Chtěl bych si interligu zahrát, bylo by to krásné. Rád bych vyhrál zápas doma a popral se v Praze o kvalitní výsledek, na případné zklamání jsem připraven.

Veřmiřovský: Interliga by byla zkušenost ještě větší. Můžeme to zkusit, ale moc tomu nevěřím. Já budu rád hlavně za nominačku na zápas.


    [Top]    


Pojede s týmem k odvetě do Prahy

„Po vítězství v prvním zápase, v které věřím, pojedu s házenkáři k odvetě do Prahy,“ prohlásil po posledním utkání základní části I. ligy místostarosta Alois Janek. „Je to pomalu zázrak, za kterým je obrovské nadšení hráčů, realizačního týmu i výboru,“ dodal.

Boj o interligu mužstvo teprve čeká, všetečné otázky ’co v případě postupu’ se však pochopitelně vynořují stále častěji. „Nepochybuji o tom, že nastane okamžik, kdy budeme nuceni sehnat peníze. Uděláme pro to maximum. Věřím, že situace dřívějších sponzorů a jiných možností zde v regionu se zlepšuje a že ten obrovský fenomén, kterým házená v Kopřivnici je, zde bude žít dále. Město by k tomu mělo přispět nemalou měrou,“ věří Janek. Nějaké možnosti se podle něj jeví a prostředky lze najít. „Jestliže tady je obrovská tradice a zároveň velká mládežnická základna, tak nás to k tomu zavazuje. Jestliže se nepostoupí, může tady házená, ve vrcholové podobě, na několik let skončit. I proto je třeba peníze sehnat, vždyť je to pro město obrovská reklama,“ uvedl Janek.


    [Top]    


Družstvo mužů Tatry Kopřivnice:

  • zvítězilo v I. lize s náskokem šesti bodů před druhým Jičínem
  • postoupilo do baráže o interligu, v níž se střetne s Allriskem Praha
  • první utkání proti Allrisku se hraje doma 13. května (10.00 hod), odveta se koná 19. května v Praze
  • Jiří Krčmář se stal králem prvoligových střelců - 169/83
  • úspěšnost dalších hráčů Kopřivnice: Veselý 107/14, Šustala 104
  • nejlepší střelec Tatry ze hry, Prepsl a Dořičák 87

    [Top]    


Pro H.I.L. jsou odhodláni udělat vše

Trenér házenkářského týmu Kopřivnice Miroslav Bartoň se netají tím, že baráž bere smrtelně vážně. Co na to manažer klubu? „Rozhodně do baráže půjdeme i za cenu toho, že poznáme sílu jednoho z interligových mančaftů. Co bude dál, to není odvislé od toho, jestli vyhrajeme, nebo prohrajeme. Prostě házená má v Kopřivnici takovou tradici, že věřím, že kdybychom baráž vyhráli, tak uděláme všechno proto, ať se tu mezinárodní soutěž hraje,“ tvrdí Rudolf Jaroň.

V prosinci či lednu se na možnost hrát interligu vedení klubu dívalo trochu jinak. Z osmdesáti procent tuto variantu vylučovalo. „Možná jsme měli jiný názor, neboť jsme si řekli, že budeme provádět postupné kroky. O baráž jsme chtěli usilovat nejdříve v roce 2003. Letošním vítězstvím nás mile překvapil jak realizační tým, tak hráči. Právě proto musí už letos vedení klubu udělat všechno proto, aby jim to vrátilo v podobě slušných podmínek a interliga se tady hrála. Kopřivnice si to zaslouží, navíc to má i další souvislosti,“ vysvětlil změnu postoje manažer.

Původní cíl klubu - vejít se do šestého místa, možná v tuto chvíli již zní trochu alibisticky. Vzhledem k loňskému paběrkování v již zaniklé extralize jej ale před sezonou bylo možno označit za cíl smělý. „Původně jsme se chtěli vejít do šestého místa. Máme dobrý dorost, z nějž se mělo později tvořit jádro družstva. Předběhla se doba, tím pádem musíme jednat, mužstvo se musí doplnit, ani sami hráči by určitě nebyli spokojeni, kdyby se tak nestalo,“ míní Jaroň.

Nehrozí mužstvu rozpad v případě setrvání v lize první? „Hráči akceptují realitu a raději než za špatných podmínek působit v H.I.L. budou za přijatelných podmínek hrát I. ligu. Může se stát, že při setrvání v I. lize mohou někteří odejít, v tomto případě bych rád, kdyby si uvědomili, že vytváříme přijatelné, i když ne lukrativní podmínky, jednáme se všemi na rovinu, nehýří se penězi a vše se investuje zpátky do hráčů a do mládeže,“ připomíná Jaroň.

I když ještě není konec, lze již nyní říci, že to byla úspěšná sezona. „Sezona, v níž klub dokázal, že v Kopřivnici se dělá dobrá házená od přípravky až po ligu,“ říká Jaroň.


    [Top]    


„Allrisk musí, kdežto my můžeme,“ říká o baráži trenér Bartoň

Dvě sezony se trenér házenkářského týmu Miroslav Bartoň musel vyrovnávat s porážkami. V té letošní nastal obrat o 360 stupňů. Hned na úvod přišla čtyři vítězství a vedení v I. lize. Ambice narostly, on sám se ovšem stále snažil krotit stávající euforii. Až s přibývajícími body na kontě mužstva se přestal tajit tím, že touží po vítězství. „Chci soutěž vyhrát, zbytek závisí na vedení klubu,“ prohlásil několikrát na tiskových konferencích. To, čemu dlouho nevěřil ani on sám, se stalo skutečností. Mužstvo suverénně ligu vyhrálo a postoupilo do baráže o H. I. L.

Jak uplynulé působení v lize vidíte dnes?

Za mého působení to byla nejúspěšnější sezona. To, jak velký posun jsme udělali, je zřetelné, když si uvědomíte, že za námi v soutěži zůstalo šest mužstev, která nás v loňské extralize porazila. Úplné zhodnocení přijde až po baráži.

Čeká vás vrchol sezony - baráž a v ní Allrisk Praha. Jakým bude soupeřem?

Allrisk má družstvo složené z ostřílených hráčů, kteří v minulosti byli i v širším kádru reprezentace (Ťupa, Puta, Brabec). Oporou je i nám dobře známý gólman Laníček. V mezinárodní soutěži tým těžil z domácího prostředí, kde byl minimálně o třídu lepší. Navíc se lepšil od zápasu k zápasu. Ekonomicky se s ním můžeme těžko rovnat, tím vším ovšem nechci říci, že z něj máme velký respekt. Chtěli bychom dokázat, že rozdíl mezi mužstvy na chvostu H.I.L. a na špici I. ligy není tak velký.

Na čem staví Allrisk svou hru?

Určitě se snaží hrát moderní házenou, tzn. s rychlými přechody do útoku. Vychází přitom z obrany 1-2-3. V zápasech s těmi nejlepšími mu v závěru docházely fyzické síly, nemusí to ovšem platit v našem případě. Nebezpečná pro nás bude jejich střelba z křídel, vynikající je jak na rozehrávce, tak i při střelbě Ťupa. Otazník zatím visí nad jejich dalším klíčovým hráčem Molnárem.

Co by na Allrisk mělo platit?

Budeme vycházet ze zabezpečené zatažené obrany 1-2-3. V případně velkých problémů, budeme muset reagovat přímo v zápase. Prosazovat bychom se měli hlavně přes křídla a pivoty i rychlými přechody do útoku. Tvrdím, že Allrisk se dá porazit, ale ne porážet.

Jak velký výkonnostní rozdíl si myslíte, že je mezi oběma týmy?

Při dobré formě našich hráčů a solidním vstupu do utkání rozdíl tak markantní nebude. Jinak je to tak 70:30 pro Allrisk. Věřím, že nás doma poženou diváci vpřed a že neprodáme svou kůži lacino.

Co by pro vás mohlo hovořit?

Povedené utkání doma a následná nervozita soupeře. Celá házenkářská veřejnost ví, že oni musí, kdežto my můžeme.

Jak velký náskok z domácího utkání (13. 5.) by byl dostatečný?

Já bych doma bral jakékoliv vítězství. Při myšlenkách na celkový úspěch by se samozřejmě měl pohybovat kolem šesti sedmi branek.

Na co se zaměřujete v tréninku?

Spíše se snažíme obnovit a načerpat fyzické síly. Není to hrubý trénink s dlouhými výběhy, převažují krátké sprintíky - všechno s míčem. Zápas bude hodně o taktice, takže hodně času strávíme u videa, ale je to nutnost.

Jaký je momentální zdravotní stav mužstva?

Hráči jsou na toto pokročilé stádium sezony ve slušném zdravotním stavu. Samozřejmě tu jsou šrámy z těžkých nadstavbových zápasů a přetrvávající problémy těch starších, ale pro baráž budu mít k dispozici všech 18 hráčů kádru.

O možnosti postupu po případném úspěchu v baráži se hovoří dosti opatrně. Myslíte, že jsou hráči pro baráž dostatečně motivováni?

Je to otázka spíše pro ně. Každopádně já udělám všechno pro to, abych hráče přesvědčil, že taková utkání jako baráž nás posunují dopředu, lépe řečeno zpět mezi nejlepší celky ČR.


    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 10. 5. 18 - 21, pá 11. 5. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 12. 5. 12 - 21, ne 13. 5. 9 - 19 hod., po 14. 5. zavřeno, út 15. 5. 18.30 - 21, st 16. 5. zavřeno, čt 17. 5. 18.30 - 21, pá 18. 5. 13 - 16, 18.30 - 21, so 19. 5. 12 - 21, ne 20. 5. 9 - 19 hodin

Sauna: čt (ženy) 15 - 21, pá (muži) 15 - 21, so (společná) 14 - 21

Fotbal: Kopřivnice: so 12. 5. v 16.30 hod. muži: Kopřivnice - Libhošť (okresní přebor), v 14.15 dorost A: Kopřivnice - Frenštát p. R. (župní soutěž), so 19. 5. v 9 hod. žáci st. + ml.: Kopřivnice - Valašské Meziříčí (župní přebor), so 12. 5. v 10 hod. dorost B: Kopřivnice - Mořkov, so 19. 5. ve 13 hod. Kopřivnice - Hostašovice (okresní přebor sk. A), pá 11. 5. v 17 hod. benjamínci: Kopřivnice - Frenštát p. R., pá 18. 5. v 17 hod. Kopřivnice - Nový Jičín (okresní přebor); Štramberk: so 19. 5. v 16.30 hod. Štramberk - Metylovice (I. B třída); FC Vlčovice - Mniší: ne 20. 5. v 16.30 hod. dospělí: Vlčovice - Hodslavice (I. A třída, sk. B), ve 14 hod. žáci: Vlčovice - Veřovice A (okresní přebor NJ)

Házená: so 12. 5. v 8 hod. KH Tatra Kopřivnice - Zubří (st. žáci B), v 9.30 hod. KH Tatra Kopř. - Zubří (ml. žáci A), v 10.50 hod. KH Tatra Kopř. - Zubří (st. žáci A), ve 12.20 hod. KH Tatra Kopř. - Klimkovice (ml. žáci B), v 16 a 18 hod. semifinále Českého poháru, ne 13. 5. v 10 hod. KH Tatra Kopřivnice - Allrisk Praha (baráž o H.I.L.), ve 12 hod. finále Českého poháru, ve 14 hod. KH Tatra Kopř. - Olomouc (ml. dorost)

Malá kopaná: so 12. 5. (8 - 16 hod.) 1. kolo ligového poháru; ne 13. 5. (8 - 16 hod.) 1. kolo ligového poháru; so 19. 5. (8 - 15 hod.) 3. turnaj - 2. liga; ne 20 5. (8 - 15 hod.) 3. turnaj - 1. liga

Atletika: st 16. 5. v 17 hod. (žáci v 16 hod.) Zátopkova desítka - 10 km, letní stadion Kopřivnice

Rekreační pěší turistika ASK: so 19. 5. v 7.19 hod. ČD Kopř. - ČD Příbor 7.26 - A Pošta 7.47 do Rychaltic - Most - pěší do Fryčovic - Sokolovna - pěší = Pohádk. les - start 8 - 10 hod., 10 km, zpět podle domluvy


    [Top]    


Výsledky

Házená: 28. 4.: MT minižáků A ve F-M: KH Tatra Kopřivnice - KH Orel Paskov 10:11 (5:6), - SSK Vítkovice SOU 6:16 (2:7), - SKP F-M 8:9 (3:6), branky: Hrnčárek 10, Tobola 6, Krejčiřík 3, Chromečka 2, Krása, Kowalik a Krhovják 1; 29. 4.: MT minižáků B v Opavě: KH Tatra Kopř. - SKH Ostrava 5:3 (2:2), - Slavia Opava 10:6 (4:3), - HC Hlučín 2:6 (2:1), - TJ Rožnov p. R. 11:4 (9:1), branky: Hodslavský 11, Ulrych a Paseka 4, Plaček a Valentín 3, Šmída 2, Bohumínský 1; MU ml. žáků B: KH Tatra Kopř. - HC Zubří 12:8 (4:3), branky: Šustala 5, Svoboda 4, Drastík 2, Ledesma 1; MU st. žáků B: KH Tatra Kopř. - SKH Ostrava 16:12 (9:6), branky: Stanislav 8, Domitra 3, Jahn 2, Seidl, Choleva a Skurka 1; MU ml. žáků A: KH Kopř. - SKP F-M 11:10 (5:5), branky: Šustala 4, Trčka a Líňa 2, Hála, Palán, Urban 1; MU st. žáků A: KH Kopř. - SKP F-M 19:23 (7:13), branky: M. Veřmiřovský 7, Olšovský a Lipový 4, Palán a Váňa 2; 6. 5.: MU st. žáků A: KH Kopřivnice - Ostrava 19:18 (10:8), branky: Haborčík 5, Bernátek 4, Lipový 3, Olšovský a Váňa 2, Veřmiřovský a Danišek 1; MU ml. žáků A: KH Kopřivnice - Ostrava 13:17 (5:9), branky: Hála 11, Palán 3, Trčka 2, Líňa 1; MT minižáků A: KH Kopřivnice - Paskov 8:5 (4:1), - Vítkovice 12:8 (6:3), - Hranice 5:8 (2:2), branky: Hrnčárek 10, Zátopek 9, Kowalik a Krejčiřík 2, Tobola a Krhovják 1

Fotbal: FC Kopřivnice - Třinec A: st. žáci 1:0 (0:0) gól Máša, ml. žáci 0:1 (0:0); benjamínci: Kopřivnice - Suchdol 3:0 (1:0), branky: V. Pala, Závodný, Kočí; Kopřivnice - R. Bílovec B 9:0 (4:0), branky: V. Pala 2, M. Pala 2, Ostrý 2, Hrstka, Kočí, Zaoral; Studénka - Kopřivnice 0:7, branky: Havran 3, V. Pala 2, Ostrý, Kočí

Plavání: Z výsledků KVS Skokan (Austria Meet): P. Klosová: 6. 50 m motýlek 28,86 (1. v roč. 85/86), 11. 100 m motýlek 1:05,55 (3.), 11. 50 m v. zp. 27,78 (2.), 13. 100 m v. zp. 1:00,46 (5.), J. Schäfer: 15. 400 m poloh. 4:56,76; R. Polášek (v kategorii roč. 1989 a ml.): 2. 100 m v. zp. 1:08,29; 3. 200 m v. zp. 2:25,73 a 1 500 m v. zp. 19:58,75; H. Staroňová (v kat. 87/88): 4. 100 m prsa 1:20,16 a 50 m v. zp. 29,28; 5. 200 m prsa 2:53,45; E. Pernová (v kat. 89 a ml.): 6. 200 m prsa 3:10,59; 8. 100 m prsa 1:30,19; D. Spál (v kat. 87/88): 16. 100 m v. zp. 1:04,15; J. Matuš (v kat. 87/88): 20. 100 m v. zp. 1:05,72; M. Müllerová (v kat. 87/88): 11. 800 m v. zp. 10:34,62; 13. 200 m prsa 3:06,81; M. Rusínová (v kat. 87/88): 14. 400 m v. zp. 5:01,11; E. Lípová (v kat. 87/88): 19. 100 m prsa 1:30,63; J. Botoš (v kat. 85/86): 26. 200 m v. zp. 2:13,88; 29. 100 m v. zp. 1:00,24


    [Top]    


Judith Arndt vyhrála ve Štramberku i celkově

Teplo a náročná trasa
daly cyklistkám zabrat …

Foto: Stanislav Žáček

Š t r a m b e r k (jk) - Už popáté se stalo cílem jedné z etap cyklistického závodu žen Gracia ČEZ-EDĚ malebné náměstí ve Štramberku. Jako první vjela v pátek 4. května na štramberskou dlažbu Němka Judith Arndtová z týmu TFT, a stala se tak vítězkou 82,2 km dlouhé třetí etapy tohoto závodu světového poháru. Vítězka nechyběla v pětičlenné skupince, jež se hlavnímu pelotonu utrhla na 50. km. Později se vydala k sólové jízdě, kterou úspěšně dotáhla do vítězného konce. V cíli druhá Ruska Olga Slioussareva na ni ztratila 2 minuty a 45 vteřin. Jen o málo větší odstup mělo dalších deset cyklistek, mezi nimiž nechyběly pětinásobná vítězka závodu Hanka Kupfernagelová ani ve žlutém trikotu jedoucí česká závodnice Lada Kozlíková.

Ta den předtím vyhrála časovku na 18 km, a to o 31 vteřin právě před Kupfernagelovou, která je dvojnásobnou mistryní světa v cyklokrosu a stříbrnou medailistkou z olympiády v Atlantě. Kanárkový dres si pro čtvrtou etapu se startem i cílem v Lichnově ovšem neudržela. Vítězstvím jej pro sebe získala Arndtová. „Párkrát jsem tady jela, takže jsem věděla do čeho jdu. Po včerejší časovce, které jsem dala všechno, to dnes bylo opravdu náročné. Snažila jsem si hlídat čelo, ale bylo to hodně o spolupráci týmů a ten náš na to ještě nemá,“ svěřila se po dojezdu Kozlíková, která se svým vedením zapsala do historie závodu jako dosud nejúspěšnější česká závodnice. Vavříny za celkové prvenství v Gracii sklidila v neděli Judith Arndt.

Výsledky: III. etapa (Dětmarovice - Štramberk): 1. J. Arndt (Farm Frites-Hartol) 2:28:27, 2. O. Slioussareva (Carpe Diem) +2:45, 3. N. Brandli (SUI) +2:46, ..5. H. Kupfernagel (Farm Frites-Hartol) +2:56, 10. L. Kozlíková (ČR) +3:09; pořadí po III. etapě: 1. J. Arndt, 2. L. Kozlíková +1:26, 3. O. Slioussareva +1:31, 4. H. Kupfernagel +1:40; IV. etapa (Lichnov): 1. J. Arndtová 3:46:34,..5. L. Kozlíková +7:55; V. etapa (Orlová): 1. Lindberg 2:40:29 (Farm Frites-Hartol.),..5. Pekárková +4:18, 12. Kozlíková +6:25, konečné pořadí: 1. J. Arndt 11:35:06, 2. N. Brandli, 3. L. Ruthven (Carpe Diem), 4. L. Kozlíková +9:36, H. Kupfernagel v poslední etapě vzdala


    [Top]    


Místní fotbalisty už spasí jen zázrak

FC Kopřivnice - Niva Hladké Životice 1:4 (1:3)

K o p ř i v n i c e (jk) - Fotbalový A tým Kopřivnice už zřejmě spasí jen zázrak. I sedmé jarní utkání, hrané 1. května, pro něj totiž skončilo porážkou, tentokrát od desátých Hladkých Životic, a i nadále tak okupuje chvost tabulky okresního přeboru. Branky: 14. Feilhauer - 10., 28. a 67. Kocmich, 37. Urbaník

TJ Lokomotiva Suchdol n. O. - FC Kopřivnice 5:0 (2:0)

S u c h d o l n . O . (jk) - Další hřebíček do rakve, v níž již brzy může být pohřbeno působení v okresním přeboru, zatloukla Kopřivnice v Suchdole. Branky: 15. Černoch, 29., 62. a 81. Rek, 89. Kozůbek


    [Top]    


Další rekord pro Petru Klosovou

V í d e ň (jk) - Nový český dorostenecký rekord Petry Klosové na 50 m motýlek z Lisabonu vydržel přesně dvacet dní. Plavkyně kopřivnického klubu Skokan jej znovu vylepšila na mítinku ve Vídni (27. - 29. 4.). Ten nový má hodnotu 28,86 s. V nabité konkurenci znamenal jednak vynikající celkovou šestou příčku a také potvrzení B limitu na mistrovství světa juniorů, které se bude konat v červenci na Maltě. „B limit účast zaručuje v případě, že její čas nepřekonají další dvě české plavkyně. Momentálně na to s velkou pravděpodobností nemá žádná z jejích soupeřek. Ještě se může pokusit o splnění A limitu, příležitost k tomu bude, ale i tak máme už teď v podstatě zaručen klid k přípravě,“ říká trenér patnáctileté plavkyně Vlastimír Perna.

Dvanáctý ročník závodů Austria Meet měl špičkovou úroveň. Zúčastnili se jej zástupci ze 24 evropských zemí, a to včetně plavců světově proslulých jmen. Klosová se dostala do finále ve všech disciplínách, na 50 m motýlek do áčka, v dalších pak do finále B. „Výborné je, že ve finále plavala vždy lépe než v dopolední rozplavbě,“ konstatoval Perna a dodal, že kromě motýlku jej Petra potěšila i výkonem na 50 m volný způsob. Ve svém ročníku narození (1986) Klosová získala kompletní sbírku medailových umístění. Zlatá byla na 50 m motýlek, bronzová na dvojnásobné trati a stříbro jí patřilo na 50 m volný způsob.

Ve svých kategoriích se prosadili i další závodníci Skokanu. Druhé a třetí místo bral na kraulařských tratích Radovan Polášek, Hana Staroňová byla dvakrát čtvrtá (100 m prsa, 50 m v. zp.) a jednou pátá (200 m prsa). Každý start přitom znamenal vylepšení osobního rekordu. „Celkově se závody panuje maximální spokojenost. Všichni se vyhecovali a plavali buď na hranici osobních rekordů, nebo je překonávali. Samozřejmě to byla i velká zkušenost,“ podotkl k mítinku prezident klubu Skokan René Lakomý.


    [Top]    


Nejzbach byl pro Fialky nečekaně tvrdým oříškem

CC Jistebník - Nejzbach Vysoké Mýto 6:5 po prodloužení (poločas 5:4)

K o p ř i v n i c e (jk) - Zdánlivě snadný soupeř, kterého futsalisté Jistebníku rozmetali v posledním kole základní části I. ligy 9:3, byl v prvním utkání čtvrtfinále play-off pro Fialky nečekaně tvrdým oříškem. O svém vítězství tým rozhodl až v předposlední minutě prodloužení, a vyhnul se tak penaltovému rozstřelu, který by v případě remízy následoval. „To by byla loterie, v které my nemáme moc štěstí. Stačí si připomenout loňské semifinále s Bakovem. Nejzbach už v prodloužení hrál na to, aby se kopaly penalty, naštěstí Richtár rozhodl dřív,“ byl za vítězství rád trenér Radek Korený.

Fialky, které hrály bez potrestaného gólmana Krayzela, vedly už 3:1, místo úplného sražení soupeře do kolen však utkání hrubkami zdramatizovali. „Gelnar zachytal dobře, přesto Krayzel chyběl. V odvetě už bude hrát. V Mýtě, kde je malá hala a bouřlivé prostředí, se nám obvykle daří,“ naznačil možnost rozhodujícího úspěchu ve druhém utkání Korený. Jistebník: Gelnar - Richtár, Buček, Korený, Brož - Eckelsberger, Krayzel, Fejerčák, Blaheta - Komár, Zářický. Branky: 1. Korený, 10. a 17. R. Krayzel, 12. a 49. Richtár, 17. Brož


    [Top]    


Jistebník v poháru bez problémů

CC Jistebník - Mikeska Ostrava 9:4 (3:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Velice snadno proplul futsalový Jistebník do dalšího kola poháru ČMFS. Po přesvědčivém vítězství 5:1 v Ostravě zvítězil i v úterní (1. 5.) domácí odvetě jasným rozdílem. „Mikeska přijela jen v sedmi, zato přivezla kvalitu. Na zápas jsme se zodpovědně připravovali a hráli jej naplno,“ uvedl trenér Korený. O postup dále se Fialky pobijí s vítězem z východních Čech.


    [Top]    


V čele nižších soutěží v malé kopané Orel a Citrus

K o p ř i v n i c e (kmk) - Mužstva kopřivnické ligy malé kopané mají odehrány druhé turnaje letošní sezony. O uplynulém víkendu se hrála druhá a třetí liga a obě tabulky zaznamenaly změny.

Do čela druhé ligy se vyhoupl Citrus Bordovice, sedm bodů však také sklidilo Seliko a jejich vedoucí Jiří Monsport hýřil štěstím a úsměvem. Překvapivě neuspělo Hošo Nošo, tři body jim sebral Fox Kopřivnice. Sedm bodů však sklidil i Catastrofic a také on se postaral o určitá překvapení...

Vynikající zápasy předvedli i hráči mužstev třetí ligy. Hlavně trojka Santos - Heimat - Orel, kteří mají určitě na víc, než působnost v této lize. Svůj postup do vyšších sfér si musí vybojovat a jsou si toho vědomi. Santos to bude mít o to těžší, že mu zápasy druhého turnaje byly pro neoprávněný start jednoho hráče zkontumovány. Snaží se i FK Synové a Lokomotiva.

2. liga: Dynamo Záv. - St. Garda 2:5, Trojanovice - Bordovice 0:0, Tango - Catastrofic Team 3:5, FC Inter - FC Baník Štram. 2:2, FC Citrus Bord. - Dynamo Záv. 2:0, Stará Garda - Trojanovice 2:2, FC Baník Štram. - Catastrofic Team 2:4, Tango - FC Inter 1:4, Bordovice - St. Garda 1:0, Trojanovice - Dynamo Záv. 7:1, FC Inter - Catastrofic Team 1:1, Tango - FC Baník Štr. 1:5, Perun - Seliko 0:4, T.B. - D.T. 1:2, AC Lemon - Hošo Nošo 0:1, D.T. - Perun 0:0, Seliko - T.B. 2:1, Fox - Hošo Nošo 2:1, D.T. - Seliko 0:0, T.B. - Perun 6:0, AC Lemon - Fox 0:3; 3. liga: Lokomotiva - FK Synové 0:6, Juventus - Santos Tichá 5:0 (kont.), Morávia - Heimat Juniors 0:9, Orel - Ganjabus 5:1, Santos Tichá - Morávia 0:5 (kont.), FK Synové - Juventus 6:1, Heimat Juniors - Orel 1:4, Ganjabus - Lokomotiva 0:3, Morávia - FK Synové 1:2, Lokomotiva - Juventus 3:0, Orel - Santos Tichá 5:0 (kont.), Ganjabus - Heimat Juniors 2:3

Tabulka 2. ligy po 2. turnaji

1.

FC Citrus Bor.

4

2

0

15:3

14

2.

Seliko

4

1

0

11:4

13

3.

Hošo Nošo

4

0

1

14:6

12

4.

Stará Garda

3

2

1

19:6

11

5.

FC Trojanov.

3

2

1

18:6

11

6.

Fox Kopř.

3

1

1

9:5

10

7.

Catastrofic T.

3

1

2

12:12

10

8.

T.B.

2

2

2

16:11

8

9.

FC B. Štram.

2

2

2

14:16

8

10.

D.T. Kopř.

2

1

3

7:15

7

11.

FC Inter

1

3

1

8:6

6

12.

Perun Kopř.

1

1

4

2:19

4

13.

Dynamo Záv.

0

2

3

5:16

2

14.

AC Lemon

0

0

5

2:12

0

15.

Tango Kopř.

0

0

6

9:24

0

Tabulka 3. ligy po 2. turnaji

1.

Orel Štramberk

5

1

0

22:6

16

2.

Heimat Juniors

4

1

1

20:10

13

3.

FK Synové

4

0

2

18:7

12

4.

Lokomotiva Ga.

3

2

1

12:10

11

5.

Juventus

2

0

4

12:14

6

6.

Morávia

2

0

4

12:20

6

7.

Santos Tichá

1

2

3

6:18

5

8.

Ganjabus

0

0

6

5:22

0


    [Top]    


Z fotbalu a házené

Frýdlant n. O. - FC Kopřivnice 0:0

F r ý d l a n t - Fotbalový dorost zaznamenal o víkendu druhou jarní remízu. Náskok má však v župním přeboru dostatečný a k zajištění postupu mu stačí jen tři vítězství. Kopř.: Bartoň, Polomský - Kalich, Horák, Hanus, Tomek - Navrátil (80. Nenutil), Kubiš (70. Svoboda), Vacca, Pláček - Bartoš, Hykel

HCB Karviná - KH Tatra Kopřivnice 35:18 (18:6)

K a r v i n á - Mladší házenkářský dorost Kopřivnice jasně podlehl favoritovi a lídrovi ligové soutěže. Branky: Pěček 11, Mikel 4, Kučera 2, Grmolenský 1

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.