Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 5. 4. 18 - 21, pá 6. 4. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 7. 4. 12 - 21, ne 8. 4. 9 - 19 hod., po 9. 4. zavřeno, út 10. 4. 15 - 17, 18.30 - 21, st 11. 4. 18 - 21, čt 12. 4. 18 - 21, pá 13. 4. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 14. 4. 12 - 21, ne 15. 4. 9 - 19 hodin

Sauna: út a čt (ženy) 15 - 21, st a pá (muži) 15 - 21, so (společná) 14 - 21 a ne (společná) 14 - 19 hodin

Fotbal: Kopřivnice: so 7. 4. v 9 a 10.45 hod. žáci: Kopřivnice - Baník Havířov A (II. liga), so 14. 4. v 16.30 hod. muži: Kopřivnice - Stachovice (okresní přebor), so 14. 4. v 14.15 dorost A: Kopřivnice - Šenov (župní soutěž), so 14. 4. v 10 hod. Kopřivnice - Bystré (okresní přebor sk. A); Štramberk: so 7. 4. v 15 hod. Štramberk - Kateřinice (I. B třída); FC Vlčovice - Mniší: ne 8. 4. v 16 hod. dospělí: Vlčovice - Vidče (I. A třída, sk. B), ne 8. 4. ve 13.30 hod. žáci: Vlčovice - Odry (okresní přebor NJ)

Házená: so 7. 4. v 8 hod. turnaj minižáků A, B ’O velikonoční zvon’; ne 8. 4. v 8 hod. KH Kopřivnice - F-M (MU mladších žáků B), v 9.20 hod. KH Kopřivnice - Orlová (MU starších žáků B), v 10.50 hod. KH Kopřivnice - Hranice (MU mladších žáků A), v 12.10 hod. KH Kopřivnice - Hranice (MU starších žáků A), v 13.30 hod. KH Kopřivnice - SKH Ostrava (MU mladšího dorostu); ne 15. 4. v 10 hod. KH Kopřivnice - C. Hranice (I. liga mužů)

Atletika: so 7. 4. ’Kopřivnická laťka’ - soutěž ve skoku vysokém (ZŠ M. Horákové)

Rekreační pěší turistika ASK: so 7. 4. v 7.37 hod. ČD Kopř. - Veř. Padolí - M - Velký Javorník - Malý Javorník - Z - 2 km - odbočka na Veřmiřovský potok 1,5 km - doprava přes potok - směr na - Ž - pod Kamenárkou - Padolí - Veřovice ČD - odj. 13.30 (14.54), 12 km, čas ukončení podle domluvy


    [Top]    


Výsledky

Hokej: 6. třída: HC Kopřivnice - Rožnov p. R. 1:4, - Frýdek-Místek 4:2, - Liberec 4:2, semifinále: HC Kopřivnice - MSHK Žilina 0:1, boj o 3. místo: HC Kopřivnice - Liberec 3:2; celkové pořadí v turnaji: 1. MSHK Žilina, 2. HC Nový Jičín, 3. HC Kopřivnice, 4. HC Bílí tygři Liberec, 5. HC Žďár n. S., 6. HC Lev Hradec Králové, 7. HC Rožnov, 8. HC Frýdek-Místek; nejlepší útočník turnaje: D. Vrdlovec (HC Kopřivnice)

Házená: VI. ročník turnaje v házené starších žáků ’O putovní pohár rady města Kopřivnice’: KH Kopřivnice A - KH Kopřivnice B 18:15, - SSK Vítkovice 31:30, - SKH Ostrava 15:12, střelci branek: Váňa 17, Hábovčík 12, Olšovský 11, Danišek 9, Jakeš 7, Veřmiřovský 3, Palán a Domitra 2, Brus 1; KH Kopřivnice B - SSK Vítkovice 21:22 (11:11), - SKH Ostrava 21:29 (11:13), střelci branek: Stanislav 28, Seidl 13, Choleva 5, Domitra a Novák 4, Kowalik a Valentík 1; celkové pořadí: 1. KH Kopřivnice A, 2. SKH Ostrava, 3. SSK Vítkovice, 4. KH Kopřivnice B; nejlepší hráč turnaje: Tomáš Olšovský (KH Kopřivnice), střelec: Jan Stanislav (KH Kopřivnice), brankář: Jiří Kučera (SKH Ostrava)


    [Top]    


Juniorský tým vzpěračů mile překvapil

Kopřivničtí vzpěrači pravidelně trénují
ve vzpírárně umístěné
na místním zimním stadionu.
Foto: David Macháček

H a v í ř o v (jk) - Se zaplacením nováčkovské daně se nesmířili kopřivničtí vzpěrači. Tým trenéra Ludvíka Kašpárka, z nějž valná většina byla loni ještě žáky, vybojoval v úvodním kole 1. ligy juniorů bronz. Ze sedmičlenné konkurence, která se 24. března do Havířova sjela, se před Kopřivnici dostal celek domácích borců a ostravské družstvo. „Jako nováček jsme určitě mnoho zúčastněných překvapili. Vybojovali jsme nejen třetí místo, ale i řadu osobních rekordů,“ byl s vystoupením svých svěřenců spokojen Ludvík Kašpárek.

O největší bodový příděl pro Kopřivnici se postaral Pavel Rusek, který nasbíral 243 body. Dvojnásobný mistr republiky v žákovských kategoriích Miroslav Macháč nezůstal příliš pozadu. Jeho 235 bodů stejně jako 234 bodů Jaroslava Janošce byly rovněž výrazným přínosem. Za zmínku určitě stojí i výkon Ruska a Janošce v nadhozu. Oba dostali nad hlavu 110 kg. Další body pro Kopřivnici: Radek Enčev 202 b., Jakub Kovařík 200 b., Tomáš Číp 193 bodů. Pořadí po 1. kole: 1. Havířov, 2. Ostrava, 3. Kopřivnice, 4. ŽD Bohumín A, 5. Lonka Příbor, 6. ŽD Bohumín B, 7. Havířov B. Druhé kolo soutěže bude hostit již 7. dubna Bohumín.


    [Top]    


Skotnice otočila výsledek ve svůj prospěch

Sokol Skotnice - FC Kopřivnice 3:2 (0:0)

S k o t n i c e (jk) - Po slibovaných bodech stále ani památky. Porážka od druhé Studénky se víceméně čekala, méně už ta ve druhém jarním kole. Fotbalisté Kopřivnice v něm podlehli slabé Skotnici.

Měli přitom kombinačně navrch. V záloze domácí tým převyšovali, vcelku dobře bránili, již tradičně ovšem scházela finální přihrávka. Soupeř sázel především na dlouhé nakopávání do šestnáctky. Šance si vypracovaly oba týmy. Z bouřek však zapršelo až v 61. minutě, kdy po ose Feilhauer - Kubiš - Sváček dopravila Kopřivnice balón za Lisova záda. O deset minut později vyšel hostům rychlý protiútok. Sváček obešel obránce, dal nabíhajícímu Machciníkovi a ten bez zaváhání proměnil. Vzápětí ovšem Skotnice kontrovala. Po dlouhé standardce do šestnáctky se krásně hlavou trefil Hoffman. Za pět minut z penalty vyrovnal Mojdl a zmrtvýchvstání dokonal v 86. minutě ze skrumáže Pustějovský.

„Penalta byla sporná, pravdou ovšem je, že jsme si to prohráli sami. Při vedení 2:0 jsme měli hrát pořád dopředu. Stažení do obrany jim vyhovovalo, umí využít balónů nakopávaných do šestnáctky,“ vrátil se k utkání kopřivnický trenér Petr Šustala. „Vyhráli jsme zaslouženě. Takticky jsme zvládli druhý poločas,“ byl spokojen trenér Skotnice Vladimír Mičaník.

Kopřivnice: Bartoň - Petráš, Pítr, Ferst, Šmelko - Dražkovič (80. Duhoň), Feilhauer (85. Daňhel), Maslák, M. Kubiš - Sváček, Machciník. Branky: 74. Hoffman, 78. Mojdl, 86. Pustějovský - 61. Sváček, 72. Machciník


    [Top]    


Vlčovice i Štramberk si odvezly porážku

Vigantice - FC Vlčovice 3:0 (1:0)

V i g a n t i c e (dam) - Hned ve 3. min. zápasu inkasovali Vlčovičtí první branku ze standardní situace. Další gól padl hned na začátku druhé půle a pět minut před koncem pak domácí zvýšili vedení na konečných 3:0. „Naší největší slabinou je stále koncovka, ztratili jsme několik vyložených šancí,“ řekl trenér Vlčovic Miroslav Káňa. Pokud se chce mužstvo udržet v soutěži, musí podle Káňových slov začít bezpodmínečně vyhrávat. Sestava: Špaček, Fojtík, Škrbec, Kabát, Havlík, Halamíček, Paciorek, Rek, Němec, Jalůvka, M. Juřena

FC Brušperk - TJ Kotouč Štramberk 3:1 (1:0)

B r u š p e r k (dam) - Další těžký zápas Štramberští odehráli na půdě vedoucího týmu tabulky. Hosté dokázali vsítit pouze jeden gól, jehož autorství si připsal Bříza. „Myslím, že jsme odehráli poměrně vyrovnaný zápas. Dobrá byla především práce v obraně, nedokázali zúročit vytvořené šance,“ řekl trenér Miroslav Gilar. Velký podíl na tom, že se vítězství nakonec přiklonilo na stranu domácích, měl Václav Daněk, bývalý hráč ostravského Baníku, který dal dva góly. Sestava: Komačka, Socha, Schwarz, Kučera, Sýkora, Kocurek, Kvita, Jurák, Chalupa, Galia, Bříza


    [Top]    


Dorost těžil ze zimní přípravy

FC Kopřivnice - TJ Vítkov 3:1 (0:1)

K o p ř i v n i c e (vn) - Na výborně připraveném škvárovém hřišti hostili domácí dorostenci druhý celek tabulky z Vítkova. V první půli bylo utkání zcela vyrovnané a hosté se nádhernou střelou dostali do vedení. Ve druhé půli předvedli Kopřivničtí výborný výkon ve všech řadách a po zásluze výsledek otočili. Chlapci prodali to, co natrénovali v tvrdé zimní přípravě. Po dvou domácích utkáních v neděli zajíždějí na horkou půdu do Jablůnkova.

Sestava: Polomský, Horák, Huške, Hanus, Tomek, Navrátil, Kubiš, Vacca (85. min. Neuvirt), Kalich (45. min. Svoboda), Bartoš, Hykel (82. min. Peroutka).

Branky: 50. Bartoš, 53. Tomek, 60. Hykel


    [Top]    


Evropský pohár družstev zatím nejistý

K o p ř i v n i c e (jk) - Vynikající desáté místo patří po třech absolvovaných závodech Evropského poháru družstev v krasobruslení kopřivnickému FSC Superior. Kvapem se blíží závod čtvrtý, finálový. Ten se koná 10. - 14. dubna v italském městě Assiago, prozatím je však účast Kopřivnice tak trochu nejistá.

„Opravdu zatím nevíme, jestli pojedeme. Náklady spojené se startem jsou už tak vysoké, navíc vznikl problém s převozem vlastních zásob jídla kvůli celním opatřením proti BSE. To je fakt, který jsme si zjišťovali. Se stravováním v místě by náklady hodně stouply,“ říká šéftrenér klubu Evžen Milčinský.

Finále by mělo být užší. Účastnit by se jej tedy nemělo všech 93 klubů, které dosud startovaly, ale snad jen polovina.

„Nevíme to přesně. Každopádně bychom při neúčasti ve finále klesli zřejmě hodně dolů,“ míní Milčinský a dodává, že i přes uvedené problémy se rodiče dětí staví k cestě do Itálie vesměs kladně. „Tak z osmdesáti procent zřejmě pojedeme. Definitivní rozhodnutí to ale zatím není,“ dodává Milčinský.


    [Top]    


B.A.H. se stal letošním ligovým mistrem

Dramatické finále play-off městské hokejové ligy mezi týmy B.A.H. a Superior pro sebe těsně rozhodli Bývalí Aktivní Hokejisté. Na mistrovském trůnu vystřídali celek Rivals, který se letos musel spokojit jen se třetí příčkou. V souboji o ni jasně porazil Piraňu. Z vítězství ve druhé lize a postupu do nejvyšší se raduje Paso Team. Nahradí SKP, které si v I. lize bodově vůbec neškrtlo. Ze třetí ligy do druhé povýší pro příští sezonu Rybníkáři a Palkovice. Dolů oprávněně půjdou Bobři a Štramberk.

Z výsledků: utkání o třetí místo v play-off I. ligy: Rivals - Piraňa 9:4, finále play-off I. ligy: B.A.H. - Superior 5:4; II. liga: Bobři - Paso Team 2:5, Štramberk - Slivovice 4:11, Termiti - Mošnov 3:3, Bobři - P.M.P. Petřvald 1:4; III. liga: Butchers - Swampers 7:3, Libhošť - Palkovice 2:2, Bartošovice - Hájov 5:3, Lahvators - Vidlators 5:13,; nejlepší střelci: I. liga: Holák (B.A.H.) 22 branek, Juřena (Superior), Slanina (Piraňa) a Buzek (Rivals) po 11, Hamala, T. Merta (oba Bigloks) a Dobečka (B.A.H.) po 8; II. liga: Ostřížek (PASO) 11, Lederer (PASO) 10, Marek (Mošnov) 9; III. liga: Žáček (Vidlators) 20, Zahradník (Vidlators) 14, Belosta (Rybníkáři) 13, Penn (Swampers) 12

II. liga MHL

1.

Paso Team

8

0

0

52:11

16

2.

Termiti

5

1

2

34:19

11

3.

Slivovice

4

2

2

50:29

10

4.

Kozlovice

4

2

2

30:20

10

5.

Buffalo

4

1

3

30:27

9

6.

P.M.P.

3

1

4

26:31

7

7.

Mošnov

2

3

4

24:34

6

8.

Bobři

1

1

5

20:42

3

9.

Štramberk

0

0

8

18:70

0

III. liga MHL

1.

Rybníkáři

8

0

0

54:13

16

2.

Palkovice

5

1

2

32:20

11

3.

Vidlators

5

0

3

57:32

10

4.

Butchers

3

1

4

32:36

7

5.

Hájov

3

1

4

29:39

7

6.

Libhošť

2

3

3

23:36

7

7.

Swampers

2

2

4

35:53

6

8.

Bartošov.

2

1

5

29:35

5

9.

Lahvators

1

1

6

26:53

3


    [Top]    


Mezi nejlepšími sportovci je řada místních

K o p ř i v n i c e (jk) - Jména deseti sportovců, tří trenérů a kolektivů, bez určení pořadí, zazněla na slavnostním vyhlášení nejlepších sportovců okresu. Téměř polovinu odměněných aktivních sportovců tvořili příslušníci kopřivnických klubů. Své zástupce měla Tatra i v kategorii vyhodnocených trenérů a kolektivů.

Mezi desítku nejlepších se zařadil juniorský reprezentant v badmintonu Dušan Hanzelka (1982). Zaujal především devátým místem ve čtyřhře na mistrovství světa v Číně. Na domácím mistrovství vybojoval, rovněž ve čtyřhře, 2. místo.

Po zásluze se dostalo ocenění plavkyni Petře Klosové (1986). Pro KVS Skokan Kopřivnice vyplavala na loňském letním a zimním mistrovství ČR celkem devět medailových umístění. Svými výkony si řekla i o nominaci do reprezentace starších juniorů.

Vynikající sezonu měla loni krasobruslařka FSC Superior Kopřivnice Pavlína Klowersová (1985). Perlou v její sbírce je zisk titulu přebornice ČR mezi žákyněmi, cenné je i 6. místo na mezinárodních závodech Golden Bear v Záhřebu. Kromě uvedeného vyhrála celou řadu závodů Českého poháru.

Jiří Krčmář (1965) - díky zkušenostem stále velká opora a kapitán družstva mužů KH Kopřivnice. V ligovém ročníku 2000/2001 patří k nejlepším střelcům.

Za dlouholetou trenérskou a organizátorskou práci v kopřivnickém oddílu karate byl odměněn Vlastimil Žižka. Vychoval celou řadu vynikajících borců, kteří se dokázali prosadit nejen na domácí, ale i na mezinárodní scéně. Do trojice nejvýraznějších kolektivů bylo zařazeno prvoligové družstvo házenkářů KH Kopřivnice. Nominaci si svěřenci trenéra Bartoně vysloužili vítězstvím základní části I. ligy v sezoně 2000/01.


    [Top]    


Házenkáři nedali domácímu Kostelci šanci a zvítězili

Vzájemný souboj dvou ’domácích’
futsalových mužstev Megasu Frenštát
a Cigi Caga Jistebník naplnil házenkářskou
halu rozvášněnými fanoušky obou stran.
Foto: David Macháček

Kostelec na Hané - Kopřivnice 19:26 (5:13)

K o s t e l e c  n .  H .  (jk) - Body mající cenu zlata přivezlo kopřivnické mužstvo házenkářů z Hané. V nedělním šestém kole nadstavby nedali domácímu Kostelci šanci. Především zásluhou vynikajícího prvního poločasu jej porazili rozdílem sedmi branek. Ostrava zaváhala na horké půdě Dvora Králové stejně jako Hranice v Jičíně, a Tatra má tak čtyři kola před koncem soutěže k dobru již pět bodů. „Po neslavném vystoupení ve Dvoře Králové předčil výkon mužstva mé očekávání. Příští týden nás čeká Ostrava. Tvrdil jsem, že to bude rozhodující zápas, je ale možné, že právě dnešní body budou k nezaplacení,“ naznačil důležitost vítězství na palubovce soupeře trenér kopřivnického týmu Miroslav Bartoň.

Kopřivnici vyšla fantasticky první půle. Domácí sice v jejím úvodu drželi krok, od 18. minuty se jim ale hosté začali postupně vzdalovat a výsledkem bylo pro Kostelec dosti deprimující poločasové skóre 5:13. Tatra se bez problémů prosazovala jak z postupného útoku, tak z trháků. Základem však byla vynikající obrana, která Hanákům dělala velké problémy. Ti s poněkud těžkopádným postupným útokem neměli šanci, navíc celou řadu jejich pokusů zmařil solidně chytající Kličuk. „První půle naprosto splnila naše očekávání. Hráčům lze vytknout opravdu jen drobné chybičky. Hlavně obrana byla kvalitní,“ poznamenal k úvodní části hry Bartoň.

Ve 42. min. už Tatra vedla o 11 branek, a vzala tak domácímu týmu zřejmě i tu poslední naději na zvrat. Svěřencům trenéra Grepla se nakonec přece jen podařilo hrozící debakl odvrátit. Zlepšenou hrou dosáhli přijatelné skóre, a to i díky slabší chvilce, kterou si Kopřivnice vybrala mezi 42. a 50. min. „První půle byla doslova katastrofou. Marně pro to hledám důvody. Hráli jsme hrozně laxně. Zklamaly mě především tradiční opory, tedy Tůma, Vařák a Godál. V šatně bylo dusno, což trochu pomohlo, a v druhé části jsme zápas alespoň trochu zdramatizovali,“ uvedl trenér domácího týmu Jiří Grepl.

Kopřivnice: Kličuk, Holeček - Veselý 7, Krčmář 4/2, Prepsl 3, Brus 3, Šustala 3, Hrnčárek 2, Farkaš 2, Veřmiřovský 2, Hanzelka, Gřes. Sedmičky: 1/0 - 4/3. Nejvíce branek Kostelce: Zajíček 5, Kubík 4, Flajsar 3. Vyloučení: 7:7, rozhodčí: Horáček, Novotný. Vývoj utkání: 9. 3:5, 18. 4:7, 22. 5:10, 35. 7:14, 42. 9:18, 50. 15:21. Další výsledky: Dvůr Králové - Ostrava 27:20, Jičín - Hranice 24:17

Skupina o 1. - 6. místo

1.

Kopřivnice

19

3

6

679:584

41

2.

Ostrava

17

2

9

664:629

36

3.

Hranice

16

2

10

656:599

34

4.

Jičín

16

1

11

632:605

33

5.

D. Králové

14

3

11

669:650

31

6.

Kostelec

13

3

12

645:649

29


    [Top]    


Starší dorost si připsal další domácí porážku

KH Tatra Kopřivnice - Plzeň 25:28 (14:14)

K o p ř i v n i c e (jk) - Házenkářský starší dorost Kopřivnice si bohužel připsal na konto další porážku. I tentokrát prohrál na vlastní palubovce. Přemožitelem se mu v nedělním utkání I. ligy stala Plzeň.

Vyrovnaný první poločas dával po dlouhém bodovém půstu naději na zisk, Západočeši však zvládli druhou půli lépe. První tříbrankové manko se ještě Kopřivnici podařilo stáhnout, poslední desetiminutovka však patřila hostím. Trestali neproměňování šancí i technické chyby a po zásluze si odvezli oba body. I přes porážku solidně zachytal Vladimír Vištejn.

Kopřivnice: Vištejn, Pour - T. Veřmiřovský 8, M. Veřmiřovský 6/5, Bezděk 5, Smutek 5, Venclík 1, Kučerka, Malinovský, Pěček, Bílek, Vrána


    [Top]    


Futsalová odplata Fialek byla krutá

Megas Frenštát - CC Jistebník 1:5 (0:2)

K o p ř i v n i c e (jk) - Krutá byla odplata Jistebníku. Porážku z prvního derby odvedl futsalový tým ve fialovém Megasu i s úroky. Před téměř vyprodanou halou ZŠ Emila Zátopka jej ve 23. kole I. ISOline ligy deklasoval 5:1.

Drama, které posledně zdvihalo nažhavené diváky ze sedadel, se sice tentokrát nekonalo, ale i tak se bylo na co dívat až do konce. I přes jasné vedení Fialek totiž Megas bojoval alespoň o vylepšení skóre až do závěrečného hvizdu.

Soupeři se do boje pustili s vervou. Z dynamického úvodu vytěžil Jistebník. Šel do vedení zásluhou Blahety již v šesté minutě a pomaloučku polehoučku se stáhl a vyčkával. Megas musel hrát, ale obrana Jistebníku byla betonová. Co prošlo, to zachránil gólman Krayzel a už už vysílal své rychlonohé kolegy do rychlých protiútoků. Jistebník měl i přes spíše defenzivní hru více šancí, ani jeden brejk však v této fázi utkání nedotáhl. Až z postupného útoku se trefil po spolupráci s Brožem Buček, a zajistil tak poločasové vedení 2:0.

Trháky s parádním zakončením viděli fanoušci až po změně stran. Ten první ovšem paradoxně zásluhou Megasu. Horákův vyhozený míč naservíroval Malý na střed Maruchničovi a ten nezaváhal. Vše možná mohlo být jinak, kdyby z následujícího brejku Žídek vyrovnal. To, co se nepovedlo jemu, se vzápětí podařilo Fejerčákovi. Vedení 3:1 už Jistebníku dovolilo hrát naplno to, co bezvadně umí. Bránit a překvapovat rychlými přechody do útoku. Megas už se i přes velký tlak do vyložené šance nedostal, naopak Jistebník si svou spanilou jízdu vychutnal. Přidal další dvě branky, a plně tak svým příznivcům splatil dluh z prvního vzájemného měření sil. „Spokojenost, úsměv na tváři a tři body v kapse,“ takto vyjádřil své rozpoložení po zápase hrající trenér Jistebníku Radek Korený. „Škoda, že Žídek za stavu 2:1 nedal, nemuselo být tak brzo rozhodnuto. Každopádně Jistebník vyhrál naprosto zaslouženě,“ přiznal kouč Megasu Radomír Vávra.

Megas: Horák - Freisler, Sobota, Malý, Špaček - Šablatura, Kovařík, Chlebek, Maruchnič - Žídek, Čapka.
Jistebník: P. Krayzel (Myška) - Buček, Richtár, Blaheta, Brož - Eckelsberger, R. Krayzel, Fejerčák, Korený - Hladík, Tondra.
Branky: 25. Maruchnič - 6. Blaheta, 19. Buček, 27. Fejerčák, 30. Eckelsberger, 36. Brož


    [Top]    


Olomoucká tečka za sezonou

O l o m o u c (jk) - Ani z posledního závodu Českého poháru a Poháru ČKS sezony se krasobruslaři kopřivnického FSC Superior nevrátili s prázdnou. Na letošní Olomouckou brusličku, konanou 24. - 25. března, budou určitě rády vzpomínat Barbora Fojtíková (ml. nováčci) a Tereza Holáňová (nováčci), které shodně vybojovaly bronz.

„Bára si určitě zaslouží pochvalu, Tereze se tentokrát příliš nevedlo, přesto třetím místem dokázala, že patří mezi nováčkovskou špičku,“ podotkl k medailím šéftrenér FSC Superior Evžen Milčinský. Solidní výkon, i když bez medailového ocenění, podle něj předvedla ještě Tereza Holáňová, která vybojovala osmou příčku mezi nováčky. Výjimečně se dařilo i Tereze Výborné, šesté mezi nejmladšími žačkami, a také Hance Kubátkové, jež skončila těsně pod stupni vítězů mezi mladšími žačkami. „Hanka konečně zajela čistě krátký program. Vypadalo to opravdu moc dobře. Ve volné jízdě se pak až příliš soustředila na trojitý skok a dělala zbytečné chyby. Přesto poskočila z páté příčky po kraťasu na konečnou čtvrtou,“ rozebral výkon Kubátkové Milčinský. Denisa Mášová, která stejně jako Kubátková věkem patří ještě mezi nejmladší žačky, ale i ona jezdí už v kategorii mladších žaček, bojovala hlavně s bolestivým naražením kostrče. Pátá příčka je tedy slušná.

I když základy krasobruslení vstřebávají teprve rok, už závodí. Řeč je o přípravce, která se v neděli 25. března sešla na Karvinském kahánku. Ten byl určen výhradně začínajícím talentům. Z Kopřivnice se jich představilo šest a podle trenérky Ivy Kubátkové zajely všechny děti to, co se během ročního tréninku naučily. Nejvýše v kategorii mladších přípravek dosáhla Kateřina Židková, mezi chlapci Ota Schwarz. Oběma za předvedené vystoupení patřila druhá příčka.

Výsledky závodníků FSC Superior na Olomoucké brusličce: ml. nováčci: 3. B. Fojtíková, 6. K. Výborná; nováčci: 3. T. Holáňová, 8. M. Vávrová, 9. P. Pšejová, 11. Z. Kučerová; nejml. žačky: 6. T. Výborná, 8. M. Židková; ml. žačky: 4. H. Kubátková, 5. D. Mášová; žačky: 8. D. Sovjáková, 9. P. Kučerová, 11. B. Poláková; výsledky závodníků FSC Superior na Karvinském kahánku: ml. přípravka dívky: 2. K. Židková, 8. A. Lamborová, 9. M. Mikulová, 13. A. Kociánová, 19. K. Vlčková; mladší přípravka hoši: 2. Ota Schwarz


    [Top]    


Formu karatistů potvrdil test v Budějovicích

K o p ř i v n i c e (jk, hod) - Poslední prověrkou před mistrovstvím České republiky v karate byl pro kopřivnické borce závod družstev v Českých Budějovicích. A test to byl s parádním výsledkem.

Kopřivnice zvítězila a potvrdila tak své letos vynikající vystupování v 1. lize. Zároveň si určitě pětice zúčastněných posílila sebevědomí nejen před nadcházejícím šampionátem, ale i před vstupem do extraligových bojů.

Družstvo Kopřivnice nastoupilo ve složení: Miroslav Geryk, Miroslav Marek, Stanislav Modráček, Lukáš Vlček a Milan Burget. Kopřivnice postoupila ze skupiny jako vítěz. Jednoznačným rozdílem 3:0 porazila jak Ústí nad Labem, tak A i B tým Českých Budějovic. Ve finále pak svěřenci trenéra Vlastimila Žižky zdolali 2:1 Český Krumlov.

„Byly to prestižní závody v rámci jihočeského kraje, na které jsme byli přizváni my a závodníci z Ústí nad Labem,“ poznamenal k závodům trenér kopřivnického družstva Vlastimil Žižka.

„Výkony byly trochu poznamenány nemocemi, turnaj však přece jen splnil svůj účel. Hlavně jsme si chtěli zazápasit před mistrovstvím v Neratovicích, vyzkoušet si ještě některé věci, prostě jeli jsme to, co jsme potřebovali,“ poznamenal k turnaji s názvem Český pohár - Hotel Růže kopřivnický karatista Stanislav Modráček.

Úroveň turnaje byla dosti vysoká, vrchol sezony však teprve přijde, a to právě v podobě již výše jmenovaných podniků. „Doufám, že jsme dobře připraveni a z Neratovic dovezeme nějakou tu medaili. Prioritou ale určitě bude extraliga. Letos se nám v soutěži družstev výjimečně daří, a tak bychom to chtěli potvrdit,“ dodal Modráček.

„Tento týden o víkendu nás čeká mistrovství České republiky mužů, které se koná v Praze. Z kopřivnických karatistů se jej zúčastní Miroslav Geryk, Miroslav Marek, Standa Vondráček, Milan Burget a Lukáš Vlček. Doufám, že se nám bude dařit a že přivezeme nějaké medaile,“ věří ve schopnosti svých svěřenců trenér Vlastimil Žižka.


    [Top]    


Soutěže v malé kopané odstartuje ligový pohár

K o p ř i v n i c e (kmk) - Stoprocentní účast vedoucích mužstev zaznamenala Valná hromada Klubu malé kopané Kopřivnice (KMK), která se konala 23. března v KDK. Byly na ní rozdány a schváleny veškeré dokumenty k soutěži, a tak nic nebrání tomu, aby sezona 2001, jež se bude hrát systémem jaro-podzim, mohla začít. Přihlásilo se do ní celkem 40 mužstev a na soupiskách je prozatím uvedeno 412 hráčů. Dopisování však probíhá po celý rok, a tak se čeká, zda padne pětistovková hranice.

A jak se bude hrát? Kopřivnická liga (XIV. ročník) je rozdělena do tří výkonnostních skupin (1. liga, 2. liga - 16 mužstev, 3. liga - 8 mužstev). Soutěž se odehraje systémem každý s každým, a to dvoukolově (3. liga tříkolově).

Ligového poháru KMK (XI. ročník) se účastní všechna mužstva klubu a hraje se vyřazovacím způsobem - jeho předkolo začíná 7. dubna. Novinkou budou zápasy o Superpohár KMK, kde se střetnou vítězové jednotlivých lig s vítězem ligového poháru KMK (v minulosti: mistr ligy versus vítěz poháru).

Co se týče turnajů, tak v rozpise KMK je opět zahrnuta dvoudenní kvalifikace Superior Cup 2002, hlavní pozornost se však bude ubírat k výročí Klubu malé kopané, který letos oslaví deset let od svého založení. Akce je plánována na sobotu 30. června a její součástí bude mimo jiné i exhibiční turnaj za účasti pěti pozvaných týmů. Nebude chybět ani utkání výběru mládeže proti vítězi ligy mládeže malé kopané při KMK Kopřivnice.

Takže opět zveme všechny příznivce malé kopané do areálu stadionu házené, neboť i letos bude určitě k vidění řada zajímavých a atraktivních utkání.

Nasazení mužstev pro sezonu 2001:

1. liga: 1. R.U.M. Kopřivnice, 2. Viagra Team Štramberk, 3. FC Squadra Kopřivnice, 4. FC Olivet Štramberk, 5. SD Kopřivnice, 6. Dalas 54 Kopřivnice, 7. FC Jelita Kopřivnice, 8. FC Trappes Devils Kopřivnice, 9. Elán Kopřivnice, 10. Křen Frenštát, 11. Everton Závišice, 12. Real Kopřivnice, 13. TC-90 Kopřivnice, 14. Bum Šankar Kopřivnice, 15. Koblížci Kopřivnice, 16. Ruda Pivrnec Kopřivnice

2. liga: 1. FC Lubina, 2. Perun Kopřivnice, 3. Tango Kopřivnice, 4. FC Citrus Bordovice, 5. T.B. Kopřivnice, 6. FC Inter Kopřivnice, 7. Stará Garda Kopřivnice, 8. Hošo Nošo Kopřivnice, 9. Seliko Kopřivnice, 10. FC Baník Štramberk, 11. Fox Kopřivnice, 12. FC Trojanovice, 13. AC Lemon Kopřivnice, 14. Catastrofic Team Kopřivnice, 15. Dynamo Závišice, 16. D.T. Kopřivnice

3. liga: 1. Morávia Kopřivnice, 2. Orel Štramberk, 3. Ganjabus Štramberk, 4. Heimat Juniors Kopřivnice, 5. Santos Tichá, 6. FK Synové, 7. Juventus, 8. Lokomotiva Gansters

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.