Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 29. 3. 18 - 21, pá 30. 3. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 31. 3. 12 - 21, ne 1. 4. 9 - 19, po 2. 4. zavřeno, út 3. 4. 15 - 17, 18.30 - 21, st 5. 4. 18 - 21, čt 6. 4. 18 - 21, pá 7. 4. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 8. 4. 12 - 21, ne 9. 4. 9 - 19 hodin

Sauna: út a čt (ženy) 15 - 21, st a pá (muži) 15 - 21, so (společná) 14 - 21 a ne (společná) 14 - 19 hodin

Házená: 31. 3. v 8 hod. turnaj starších žáků A, B O pohár města Kopřivnice, ne 1. 4. v 9.30 hod. KH Tatra Kopřivnice - Plzeň (I. liga staršího dorostu), so 7. 4. v 8 hod. turnaj minižáků A, B O velikonoční zvon, ne 8. 4. v 8 hod. KH Kopřivnice - F-M (MU mladších žáků B), v 9.20 hod. KH Kopřivnice - Orlová (MU starších žáků B), v 10.50 hod. KH Kopřivnice - Hranice (MU mladších žáků A), v 12.10 hod. KH Kopřivnice - Hranice (MU starších žáků A), v 13.30 hod. KH Kopřivnice - SKH Ostrava (MU mladšího dorostu)

Fotbal: Kopřivnice: so 31. 3. ve 13.45 hod. dorost A: Kopřivnice - Vítkov (župní soutěž), so 7. 4. v 9 a 10.45 hod. žáci: Kopřivnice - Baník Havířov A (II. liga), Štramberk: v 15 hod.muži: Štramberk - Kateřinice (I. B třída)

Futsal: so 31. 3. v 19.30 hod. Megas Frenštát p. R. - CC Jistebník (I. Isoline liga ve futsalu - hala ZŠ E. Zátopka)

Atletika: so 31. 3. v 10 hodin Jarní test (Frenštát p. R. - 3. závod Lašské běžecké ligy a Lašské běžecké junior ligy); so 7. 4. Kopřivnická laťka - soutěž ve skoku vysokém (ZŠ M. Horákové)

Rekreační pěší turistika ASK: so 31. 3. v 7.35 ČD Kopř. - Veřovice - Malý Javorník - Pindula - koliba - Rybníček - Buzkovice - Kopaná - Helštýn - Frenštát - ČD - odj. 14.42 (Sp. 13.41), 13 km, čas ukončení 15.14


    [Top]    


Výsledky

Fotbal: TJ Spartak Lubina - Bernartice n. O. 2:1 (2:1), branky Lubiny: 35. a 40. J. Frydl

Házená: Mezinárodní turnaj v házené mladších žáků O putovní pohár rady města Kopřivnice: 1. skupina: KH Kopřivnice A - HC Zubří 7:10 (2:6), - HCB Karviná B 6:9 (2:6), - DDM Val. Meziříčí 14:6 (6:2), střelci branek: Hála 10, Šustala 6, Líňa 4, Palán a Urban po 2, Krása, Hruškovský a Kováč po 1, umístění ve skupině: 1. HC Zubří, 2. KH Kopřivnice A, 3. HCB Karviná, 4. DDM Val. Meziříčí, nejlepší hráč: Michal Smejkal (HCB Karviná), nejlepší střelec: Tomáš Hála (KH Kopřivnice), nejlepší brankář: Pavel Nováček (HC Zubří); 2. skupina: KH Kopřivnice B - Cement Hranice 12:4 (6:3), - HC Zlín 8:3 (5:0), - SKH Ostrava 8:7 (7:4), - MŠK Pov. Bystrica 6:16 (1:8), střelci branek: Urban 12, Drastík 5, Šustala, Černý a Svoboda po 4, Bílý a Trčka po 2, Mayer 1, umístění ve skupině: 1. MŠK Povážská Bystrica, 2. KH Kopřivnice B, 3. SKH Ostrava, 4. HC Zlín, 5. Cement Hranice, nejlepší hráč: Tomáš Urban (KH Kopřivnice), nejlepší střelci: Marek Lukáč (MŠK Povážská Bystrica), nejlepší brankář: Marek Shejbal (SKH Ostrava)


    [Top]    


Fotbalisté na důraznou Studénku nestačili

Kopřivnický kapitán Petr Maslák
toho měl v sobotním utkání evidentně
plné zuby. Ani jeho spoluhráči se neflákali,
ale Studénka byla lepší.
Foto: David Macháček

FC Kopřivnice - TJ Studénka 2:4 (0:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Zůstalo jen u odhodlání. Vyhrát vstupní utkání do fotbalového jara a pozitivně tak naladit kádr do dalších bojů se Kopřivnici nepodařilo. V sobotním střetnutí okresního přeboru mužstvo namočené v sestupu jasně podlehlo druhé Studénce. „Nic se neděje, jdeme dál. Ve Skotnici to určitě bude lepší,“ shodli se trenér Petr Šustala a jeho hrající asistent Pavel Pítr.

Studénka byla od počátku lepší. Rychlejší, důraznější i bojovnější. Její územní převaha však zůstávala dlouho bez efektu. Teprve ve 35. minutě se po centru trefil hlavou Bajer. Kopřivnici se několikrát podařilo lehce zahrozit po rychlých přechodech do útoku, do černého se ovšem netrefila, a to proklatě dlouhých 72 minut. To už ale hosté vedli 4:0. Začátek druhé půle byl totiž zcela v jejich režii. Kopřivnice, oslabená od 50. minuty o zraněného kapitána Masláka, inkasovala v 60. minutě z kopačky Figally, třetí branku přidal po drzé parádičce Ertela Cenkner a čtvrtou po krásné spolupráci se Sauerem znovu Figalla. Tato gólová smršť se odehrála během patnácti minut. Měly ji na svědomí především hrubé chyby v obraně a bylo jasné, že Kopřivnice bude jen těžko zvedat hlavu. Přece jen se jí to v poslední čtvrthodině, kdy evidentně spokojená Studénka polevila, povedlo. Proměněná penalta Šmelka jako by mužstvo rozběhala. Odměnou byla skvělá trefa Petráše do šibenice Vandlíkovy branky. Další pokusy už ke kýženému konci dotaženy nebyly a hosté si odvezli zcela zasloužené tři body. „Rozhodla patnáctiminutovka ve druhé půli, kdy jsme dostali tři branky. Soupeř měl evidentně kvalitnější kádr, u nás to skřípalo jak v útoku, tak v obraně, kde jsme vyráběli hrubé chyby,“ konstatoval po utkání Šustala. „Chtěli jsme si odvést tři body. První půle tomu nenasvědčovala, ale druhá už byla až na závěrečnou čtvrthodinu podle mých představ,“ byl s vítězstvím spokojen trenér Studénky Libor Schybola.

Kopřivnice: Bartoň - Šmelko, Petráš, Pítr, Ferst - Dražkovič, Maslák (50. Růža), Feilhauer, Daňhel (46. Sváček) - Machciník, M. Kubiš (80. Šťastný). Studénka: Vandlík - Fejer, Krumpl, Sýkora, Ďurica - Marek (73. Kyselý), Ertel, Cenkner, Bajer - P. Figalla, Sauer. Branky: 72. Šmelko, 84. Petráš - 35. Bajer, 55. a 71. P. Figalla, 65. Cenkner


    [Top]    


Dorost vítězně

FC Kopřivnice - TJ Studénka 3:2 (2:2)

K o p ř i v n i c e (jk) - Dorost v prvním jarním kole župní soutěže navázal na vítězné podzimní tažení. Ve vyrovnaném střetnutí nakonec zdolal čtvrtou Studénku rozdílem jedné branky. „Hosté předvedli výborný výkon, a utkání tak mělo hlavně v první půli vynikající úroveň. Vítězství to bylo hodně vydřené, ale jsem rád, že to tak dopadlo. Šest hráčů nastoupilo po nemoci a bylo to znát,“ vyjádřil se k utkání trenér Vilém Navrátil.

Sestava: Polomský - Kalich, Huške, Horák, Tomek (80. Janiak), Navrátil (70. Peroutka), Kubiš, Vacca (75. Nenutil), Pláček, Hykel (73. Svoboda), Bartoš. Branky: Bartoš 2, Vacca


    [Top]    


Štramberku se jarní výkop povedl

TJ Kotouč Štramberk - TJ Odry 4:2 (1:0)

Š t r a m b e r k (jk) - Vstup do jarního kolotoče I. B třídy se Štramberku vydařil parádně. Na domácí škváře zdolal dvoubrankovým rozdílem Odry a dal tak jasně najevo, že hodlá dát vale sestupovým vodám. Po podzimu v nich vězel až po krk. Byl totiž předposlední. „S body jsem samozřejmě spokojen. Solidní byl i přístup hráčů a druhá půle utkání,“ poznamenal po utkání Milan Gilar, jenž vystřídal na postu trenéra Antonína Pustějovského. Mužstvo pod jeho vedením absolvovalo celou zimní přípravu a podle všeho by mělo být ve slušně formě. „Něco jsme naběhali. Někdo víc, někdo míň, každopádně přípravu považuji za dobrou,“ nechal se slyšet Gilar.

Štramberk měl převahu prakticky po celé utkání. Střelecky se již v páté minutě prosadil Jurák, pak ale výkon přebila patrná nervozita a další branky padaly až ve druhé půli. „Nepochopitelně jsme se vytratili ze hřiště,“ podotkl Gilar a mnohé přičetl již zmíněné nervozitě. Té se domácí po změně stran zbavili a přidali další trefy. Na 2:0 zvyšovala nová opora útoku Jiří Bříza a na rozdíl tří branek Galia. Odry sice vzápětí snížily, ale právě Bříza vítězství ještě pojistil. Hendrych pak již jen upravil skóre. „Posílili jsme o Michala Galiu, který se vrátil z hostování z Příbora, a Jiřího Břízu. Ten je, jak bylo dnes vidět, opravdu velkým přínosem,“ dodal Gilar.

Štramberk: Komačka - Kocurek, Kučera, Schwarz, Socha - Nenička (46. Chalupa), Kvita (70. Feix), Jurák (75. Chovaneček), Sýkora - Bříza, Galia. Branky: 5. Jurák, 57. a 79. Bříza, 78. Galia - 76. Essler, 81. Hendrych


    [Top]    


Vlčovice i přes řadu šancí s Žukovem jen remizovaly

FC Vlčovice - Horní Žukov 1:1 (0:0)

V l č o v i c e (jk) - Jarní boj o přežití v I. A třídě zahájily Vlčovice nedělním utkáním s devátým Horním Žukovem. Ten se po vyrovnané první půli ujal v 50. minutě vedení, Vlčovice, které po celé utkání vykazovaly enormní nasazení, se však nedaly. I když v 70. minutě Roman Paciorek jedinečnou šanci na vyrovnání z penalty zahodil, remízu nakonec domácí tým vybojoval zásluhou Radima Juřeny. „Měli jsme mnohem více šancí, hlavně v závěru, ale nepadalo to tam. Kluci mě ale překvapili perfektním nasazením, toho si hodně cením,“ uvedl po utkání trenér Miroslav Káňa, který zaujal místo po Milanu Svobodovi.

Vlčovice: Špaček - Škrbel, Kabát, Fojtík, Havlík - Rek, Kapica (55. R. Juřena), Halamíček (70. Hrnčárek), Němec - M. Juřena (65. Kuběna), Paciorek. Branka: 80. R. Juřena


    [Top]    


V poháru zůstaly jen Fialky

CC Jistebník - FK Baník Ostrava 5:3 (0:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Papírově celkem hladký postup do dalšího kola Poháru ČMFS ve futsalu pro Fialky ve skutečnosti zas tak jednoduchou záležitostí nebyl. V úterý 20. března se na domácí palubovce v nekompletní sestavě trápily celý první poločas. Baník jej vyhrál 1:0. „Bylo to z naší strany tragické, hlavně přihrávky byly příšerné. Všechno navíc doprovázely hádky,“ zkritizoval první půli hrající trenér Jistebníku Radek Korený. Jednobrankový náskok Ostravy byl dostatečným varováním. Po důrazné domluvě v šatně nastoupilo do druhé půle ’jiné’ mužstvo. Během deseti minut získalo čtyřmi brankami obvyklou pohodu. Baník se sice ještě dotáhl a v závěru hrál vabank, obdržel však jen další gól do vlastní sítě.

Jistebník: Myška - Buček, Richtár, Brož, Tondra - Eckelsberger, Korený, Fejerčák, Bayer. Branky: 23. Eckelsberger, 25. Brož, 26. Tondra, 29. Buček, 40. Korený

Megas Frenštát - Mikeska Ostrava 4:7 (1:0)

K o p ř i v n i c e (jk) - Pohárové střetnutí Megas versus Jistebník Kopřivnice neuvidí. Ve středečním severomoravském semifinále Poháru ČMFS ve futsalu totiž frenštátský tým podlehl ostravské Mikesce. Právě ona tedy bude válčit s Fialkami o právo postupu do dalších pohárových bojů.

Megas byl v první půli jasně lepší, slibné akce však nedokázal dotáhnout a efekt měl tedy velice chabý lesk. Pouze jednobrankový náskok v poločase. Po změně stran do toho pro změnu šlápli hosté. Otočili nepříznivý stav 2:0 na 2:3 a domácí se vezli. „Potom už hráli, co chtěli. Snadno se dostávali do šancí a ty, na rozdíl od nás v první půli, proměňovali,“ smutně konstatoval vedoucí družstva Megasu Luboslav Kapsa. Megas: Peiger - Sobota, Freisler, Malý, Maruchnič - Kovařík, Šablatura, Špaček, Chlebek (22. Žídek). Branky: Kovařík 2, Freisler, Sobota


    [Top]    


Znovu Megas versus Jistebník

K o p ř i v n i c e (jk) - Blíží se další futsalové jiskření. Jistebník dostane v sobotu 31. března šanci odvést Megasu nečekanou porážku z prvního měření sil. Střetnutí týmů, které mají své domovské stánky v Kopřivnici, uvidí od 19.30 hodin znovu hala při ZŠ E. Zátopka. Domácími přitom budou hráči Megasu. „Rozhodli jsme se kvůli lidem odehrát zápas tam. Prostředí dobře známe, nemělo by pro nás být nevýhodou,“ vysvětlil důvod přesunu utkání z haly SOU vedoucí Megasu Luboslav Kapsa.

V sobotu 18. listopadu se zalykal radostí z těsného vítězství 4:3 Megas. Rozhodl ve svůj prospěch vůbec první mistrovské střetnutí obou rivalů. Celkově má však stále lepší bilanci Jistebník. Při součtu všech duelů, nepočítaje dvě remízy, vede 3:2. Frenštát bude hnát do boje touha po play-off, motivace Jistebníku však bude nemenší. Druhou hořkou pilulku v podobě porážky před domácím publikem by zřejmě stravoval velice těžce a navíc zřejmě touží po vítězství základní části ligy.

„Vyhrát zápas s Megasem je jediným úkolem, který teď máme před sebou. Chceme jim oplatit porážku a dokázat, že nás mohou porazit, což se stalo, ale ne porážet. Určitě to nebude lehké utkání. Pro nás mluví zkušenosti, věřím, že vyhrajeme,“ je přesvědčen trenér Fialek Radek Korený.

„Favoritem určitě nejsme. Jistebník bude hodně chtít, má nám co vracet, ale právě to by mohlo být naší výhodou. Snad z nás má i trochu mindrák, protože už se neozývají řeči, že dostaneme deset. Kdo ví, třeba ano. Každopádně se je budeme snažit potrápit,“ tvrdí trenér Megasu Radomír Vávra.

Žongléra s balónem o poločase diváci neuvidí, zato se mohou těšit na taneční vystoupení děvčat z kopřivnické ZUŠ, která pod vedením paní Vraspírové předvedou tanec z muzikálu Pomáda.


    [Top]    


Tatran Baracuda opět nejlepší

K o p ř i v n i c e (luk) - Letošní vítěz okresního přeboru ve futsalu Tatran Baracuda potvrdil své umění na II. ročníku turnaje „O Josefovský pohár“. Ve finále porazil 3:2 třinecké Klapzubáky.

Překvapením dne bylo vystavení stopky týmu R.U.M. již po bojích v základních skupinách. Ačkoliv měl ve svém středu některé hráče prvoligového Megasu, brány semifinále pro něj zůstaly zavřeny a zahrál si jen turnaj útěchy.

Výsledky turnaje (17. 3.): skupina A: Klapzubáci - Top Dogs 1:2, Kondor - R.U.M. 1:3, Klapzubáci - Kondor 6:2, R.U.M. - Top Dogs 2:1, Top Dogs - Kondor 3:1, R.U.M. - Klapzubáci 1:3, pořadí: 1. Klapzubáci Třinec 6 b. (10:5), 2. Top Dogs NJ 6 b. (6:4), 3. R.U.M. Kopřivnice 6 b. (6:5), 4. Kondor Frýdlant n. O. 0 b. (4:12); skupina B: Twins - Vicher 4:0, Baracuda - Likérka 2:1, Twins - Baracuda 1:2, Likérka - Vicher 1:5, Vicher - Baracuda 1:1, Likérka - Twins 0:5, pořadí: 1. Baracuda Jakubčovice 7 b. (5:3), 2. Twins 94 NJ 6 b. (10:2), 3. FST Vicher FM 4 b. (6:5), 4. Likérka M.M. Prusy 0 b. (2:12); turnaj útěchy: R.U.M. Kopřivnice - Likérka Metelka Mor. Prusy 9:1 (Maruchnič 7, Hasser, Zátopek - L. Novák), FST Vicher Frýdek-Místek - Kondor Frýdlant n. O. 2:2 p.k. 3:5 (Zrubek, Vacl - Kalus, Schindler), R.U.M. Kopřivnice - Kondor Frýdlant n. O. 6:2 (Hasser, Hanus, Zátopek 2 - Pospíchal, Velčovský), semifinále: Klapzubáci Třinec - Twins ’94’ Nový Jičín 5:0 (Turoň, Michael Szuscik 2, Kopka), Tatran Baracuda Jakubčovice - Top Dogs N. Jičín 4:1(K. Harabiš 2, J. Molnár, Blaževič - Veverka), utkání o 3. místo: Twins ’94’ Nový Jičín - Top Dogs Nový Jičín 4:1(Kelnar 2, Zůbek, Jurka - Veverka), finále: Klapzubáci Třinec - Tatran Baracuda Jakubčovice 2:3 (Turoň 2 - K. Harabiš 3); nejlepší hráč turnaje: Jan Pospíchal (Kondor), nejlepší brankář: Pavel Bartoň (R.U.M.), nejlepší střelec: Ivo Maruchnič (10 branek)


    [Top]    


Házenkáři podlehli bojovnému duchu soupeře

1. HK Dvůr Králové - KH Tatra Kopřivnice 24:18 (10:6)

D v ů r K r á l o v é (jk) - Nadstavbovou neporazitelnost házenkářského týmu Kopřivnice zlomil v sobotním pátém kole dosud poslední celek elitní prvoligové šestice - Dvůr Králové. Dva body domácímu mužstvu vynesla jak obrovská bojovnost, fantasticky přiživovaná atmosférou v hledišti, tak využívání šancí nabídnutých nemohoucností kopřivnického útoku. „Útok byl opravdu tragický. Nedávali jsme ani z vyložených pozic a soupeř to nemilosrdně trestal,“ přiznal asistent trenéra Kopřivnice Zdeněk Kovalák.

Tatra se sice musela obejít bez nemocného Daniela Prepsla, nicméně základní šestka si v první dvacetiminutovce nevedla špatně. Na ukazateli svítilo v 18. minutě skóre 4:6. Brus hrající po šestitýdenním výpadku, zaviněným zraněním, však déle nevydržel a mladý Gřes jej na postu pivota nedokázal plně zastoupit. Následovaly jak hrubé chyby v obraně, tak již zmíněná panika v útoku a domácí se dostali na koně. „Během následujících dvanácti minut jsme nedali jedinou branku. To hovoří za vše. Celkem zachytal Kličuk, útok jej ale nepodpořil,“ poznamenal Kovalák.

Manko Kopřivnice se v úvodu druhé půle vyšplhalo až na šest branek. Vysunutou obranou se týmu podařilo náskok domácích stáhnout na slibných 16:13, ale to bylo vše. Dvůr znovu ztrestal jak nepozornost, tak vyloučení Hanzelky, dostal se na 19:13 a v poklidu si již náskok pohlídal. „Házenkářsky to z jejich strany nebylo nic slavného, jednoduše proměňovali to, co měli, a hlavně do hry, na rozdíl od nás, dali vše. Prepsl chyběl jak na spojce, tak v obraně, ale nelze se na to vymlouvat,“ uzavřel Kovalák. I přes prohru je Tatra stále o tři body v čele.

Kopřivnice: Kličuk, Holeček - Krčmář 7/5, Hanzelka 4, Brus 2, Šustala 2, Veselý 1, Dořičák 1, Hrnčárek 1, Gřes, Farkaš, Veřmiřovský; nejvíce branek D. Králové: Jůza 6, Fiedor a Vtípil po 5; sedmičky: 2/2 - 5/5; vyloučení: 4:5, Dořičák ČK; rozhodčí: Zych, Dobiáš; další výsledky: Jičín - Ostrava 24:23, Hranice - Kostelec na Hané 31:23

Skupina o 1. - 6. místo

1.

Kopřivnice

18

3

6

653:565

39

2.

Ostrava

17

2

8

644:602

36

3.

Hranice

16

2

9

639:575

34

4.

Jičín

15

1

11

608:588

31

5.

D. Králové

13

3

11

642:630

29

6.

Kostelec

13

3

11

626:623

29


    [Top]    


Volejbalisté přece jen vítězní

KV Tatra Kopřivnice - Bzenec 3:0 (21, 20, 21), 3:0 (11, 20, 13)

K o p ř i v n i c e (jk) - Volejbalový tým Kopřivnice přece jen v posledním utkání národní ligy zabojoval. Naprosto jednoznačně porazil předposlední Bzenec a podle všeho mu získané čtyři body budou stačit k postupu do I. ligy. O bod vedoucí Choceň totiž jedno ze dvou víkendových utkání se Šternberkem prohrála, a přihrála tak postup Tatře. Při stejném bodovém zisku obou týmů totiž mluví pro Kopřivnici lepší skóre.

Bzenec byl ještě předloni horkým favoritem této soutěže a také ji nakonec vyhrál. Během dvou let však došlo doslova k rozkladu mužstva. „Skončili někteří bývalí extraligoví hráči a mančaft šel hodně herně dolů. Přehrát je nebylo nijak složité, vypadalo to, že soutěž dohrávají jen z povinnosti,“ podotkl kopřivnický Eduard Chalupa. Soupeř sice celkem solidně blokoval, měl však veliké problémy s hrou v poli a také v dalších činnostech jej Kopřivnice jasně předčila. „S chutí jsme si zahráli, a to nejen základ, ale i lavička. I proto nejsou rozdíly ve skóre jednotlivých setů tak velké. Bylo to určitě důstojné rozloučení s jednou z nejlepších sezon,“ dodal Chalupa. Kopřivnice: Kylhof, Chalupa, Miroslav Bajer, Martin Bajer, Bartoň, Zíma, Adamec, Holáň


    [Top]    


Mladíkům se na domácí palubovce vůbec nedařilo

KH Tatra Kopřivnice - HC Sokol Bolevec 21:23 (8:11)

K o p ř i v n i c e (jk) - Ani další utkání kopřivnického staršího dorostu Klubu házené se neneslo ve znamení bodů. „Tak malé nasazení jsem u svých svěřenců dlouho neviděl. Naproti tomu soupeř byl nahecovaný až až,“ nechal se po utkání slyšet trenér Petr Pilch. Zápas s desátým celkem tabulky si domácí prohráli prakticky již v první půli, kdy jednak nevycházela střelba spojkám a účinnost křídel byla velice nízká. Navíc se neproměnily čtyři sedmičky.

Kopřivnice: Vištejn, Hyvnar - T. Veřmiřovský 9, Bezděk 6, Smutek 3, Kučerka, Malinovský a Venclík po 1, M. Veřmiřovský, Pěček, Bílek, Vrána

KH Tatra Kopřivnice - HC Novesta Zlín 20:22 (12:10)

Mladší dorost čekala v neděli jarní premiéra, ani jemu se však utkání nevydařilo podle představ. Solidní kombinace v první půli vynesla svěřencům Jiřího Petroviče až čtyřbrankový náskok, Zlín jej však stáhl a dovedl utkání k těsnému vítězství. „Nemůžu být spokojený s hrou křídel ani se střelbou spojek. Hodně nám chyběl Kaluža, ale i tak byl Zlín k poražení. Ztráta dvou bodů nás může později hodně mrzet,“ konstatoval trenér.

Kopřivnice: Pour - Pěček 7, Mikel 4, Hanzelka a Lipový po 3, Martínek, Kučera a Olšovský po 1, Habovčík, Váňa, Polášek


    [Top]    


ASK vyhlásilo osobnosti roku

Trojice oceněných osobností ASK:
nestor kopřivnické turistiky Emil Václavík,
karatista Milan Burget
a dlouholetý trenér badmintonu
Václav Indruch.
Foto: David Macháček
 
 

K o p ř i v n i c e (jk) - Milan Burget, Emil Václavík a Václav Indruch se na několik okamžiků stali středem pozornosti společnosti bavící se na tradičním Plese sportovců. Ten pořádá kopřivnická Asociace sportovních klubů a s železnou pravidelností je jeho součástí i vyhodnocení největších sportovních osobností klubů asociací sdružených. Nejlepším sportovcem uplynulého roku se stal karatista Milan Burget. Tento juniorský reprezentant má na svém kontě nejeden úspěch. Na sklonku loňského roku přivezl po řadě stříbrných a bronzových medailí konečně zlato z mistrovství České republiky. K zatím největším skvostům ve sbírce však patří čtvrtá příčka z dorosteneckého mistrovství světa v Soffii.

Organizátorem roku 2000 se stal Emil Václavík, jenž je již po deset let hlavním strůjcem programu kopřivnického Klubu turistů. Turistice se však tento nadšenec věnuje již mnohem déle. Momentálně se počet členů klubu blíží osmdesátce a prochozené mají především Valašsko, ale i Vsetínské vrchy, Oderské vrchy či Jeseníky.

Pro titul nej... trenéra si přišel Václav Indruch působící v kopřivnickém Klubu badmintonu. Výchově mládeže se věnuje již od roku 1975, od té doby prošla jeho rukama celá řada talentů. K úspěchům na národní úrovni dovedl mimo jiné i současného kouče extraligového družstva Luďka Židka či oporu týmu Jaroslav Hývnara.


    [Top]    


Dorost nakonec osmý, ale i to je považováno za úspěch

K o p ř i v n i c e (jk)- Hokejový dorost Kopřivnice svůj úkol splnil. Nejen, že s přehledem udržel loni vybojovanou první ligu, ale bodovou vyrovnaností s dalšími celky dal naprosto jasně najevo, že do soutěže plným právem patří. V konečném účtování mu patří osmá příčka. Při pohledu na tabulku je zřejmá vyrovnanost soutěže. Punc elity si vysloužily první tři celky, zbývajících devět týmů se srovnalo do úzkého sedmibodového rozptylu. Kopřivnici tak chyběly tři body na čtvrtou příčku, na druhou stranu však může být ráda, že unikla ligovému propadlišti. „Upřímně, před sezonou jsem si myslel, že to bude lepší. Počet avizovaných posil se ale scvrkl z osmi na tři, takže nakonec, i vzhledem k vyrovnanosti soutěže, považuji osmé místo za úspěch,“ říká trenér dorosteneckého týmu Pavel Mikšovský. Jeho asistentem u mužstva byl Daniel Opačitý, vedoucím pak Libor Fojtík.

Vstup do ligy byl nad očekávání. Kopřivnice se pohybovala na 3. - 4. místě. Pak ale přišel pád. „Nastaly problémy s ledovou plochou. Nakonec vše vyřešil viceprezident Jaroslav Hrubý. I díky němu se mužstvo znovu zvedlo a znovu zabojovalo,“ připomíná trenér.

Nedalo se stavět pouze na desítce kmenových hráčů. Mužstvo bylo vhodně doplněno o posily z Rožnova, Vítkovic a po Novém roce i Poruby. Určitě největším přínosem bylo angažování ve Vítkovicích značně opomíjeného gólmana Reného Urbánka. Ten Kopřivnicí hozenou rukavici popadl a již nepustil. „Hodně tady na sebe upozornil. Byl osobností jak na ledě, tak mimo něj,“ poznamenal Mikšovský. Výraznou, ovšem značně nevyrovnanou osobností byl Pavel Linduška. „Celkově liga mužstvu hodně dala. Hra byla nesrovnatelná s gladiátorskými zápasy v krajském přeboru. Právě díky zkušenostem patřila řada hráčů i k oporám juniorského týmu,“ říká kouč. Za aktiva celého týmu označuje přístup k utkáním, herně pak útočnou fázi, naopak za slabiny považuje váznoucí souhru a slabší obranu, která stála na pouhých čtyřech becích. Vše potvrzuje konečná tabulka. Kopřivnici v počtu vstřelených branek předčila jen první Opava, zároveň má však na kontě nejvyšší počet branek obdržených. „A to ještě máme Urbánka. Bez něj by to bylo mnohem horší,“ dodává trenér.

A jak příští rok? Největší opory dosáhnou juniorského věku a přesunou se o kategorii výše. Základem dorosteneckého týmu se stane současná devátá třída. „Bude třeba ještě daleko více posil a i tak zřejmě bude udržení soutěže daleko těžší,“ uvažuje Mikšovský. On sám řeší dilema, zda převzít devátou třídu a zůstat prvoligovým koučem dorostu, nebo jít za svými do krajského přeboru a pokusit se s nimi vybojovat juniorskou ligu. „Opravdu ještě nevím. Jeden den tak, druhý naopak. Ještě uvidím,“ krčí rameny trenér.

Tabulka I. ligy dorostu

1.

Opava

33

2

8

209:95

68

2.

Přerov

23

7

14

163:136

53

3.

Žďár

20

10

13

145:131

50

4.

Třebíč

17

9

18

163:175

43

5.

Šumperk

16

9

19

141:151

41

6.

N. Jičín

16

9

19

128:151

41

7.

Znojmo

17

6

21

162:164

40

8.

Kopřivnice

16

8

20

182:184

40

9.

F.-Místek

17

5

22

131:156

39

10.

Prostějov

18

2

24

131:163

38

11.

Karviná

14

9

21

127:148

37

12.

U. Hradiště

16

4

24

126:154

36


    [Top]    


Volejbalistky uspěly v turnaji

K o p ř i v n i c e (jk) - Jen o skóre uniklo žačkám ŠSK při ZŠ 17. listopadu druhé místo v pátém turnaji krajského volejbalového přeboru. I třetí příčka mezi elitní šesticí je však vynikající. V soutěži je totiž celkem třicet týmů, tvořících pět výkonnostních skupin. Po každém turnaji postupuje vítěz skupiny mezi lepší šestku, poslední padá do skupiny horší. Svěřenkyně trenérky Vlasty Havlové porazily frýdecko-místecké béčko, Bílovec a Ostravu, naopak nestačily na áčko Frýdku-Místku a béčko Nového Jičína. Kopřivnice se v první šestce drží zatím bez problémů. V celkovém pořadí se po pěti turnajích dělí o čtvrtou příčku s TJ NH Ostrava ’A’.

Pořadí v 5. turnaji: 1. Sokol Frýdek-Místek ’A’ 10 b (10:1), 2. SSK Nový Jičín ’B’ 8 b. (8:5), 3. ŠSK Kopřivnice 8 b. (6:4), 4. S. Frýdek-Místek ’B’ 8 b. (6:5), 5. ŠSK Bílovec 6 b. (2:9), 6. NH Ostrava ’A’ 5 b. (2:10). Pořadí po 5. turnaji: 1. S. Frýdek-Místek ’A’ 178 b., 2. ŠSK Bílovec 152 b., 3. S. Frýdek-Místek ’B’ 137 b., 4. TJ NH Ostrava ’A’ a ŠSK Kopřivnice 128 b., 6. SSK Nový Jičín 122 bodů.


    [Top]    


Fialky potrápil poslední, Megas daroval remízu

CC Jistebník - Gillotina Choceň 3:2 (0:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Za střelecké trápení se šťastným koncem se dá označit sobotní futsalový souboj Jistebníku s poslední Chocní. Ta v utkání 22. kola I. ISOline ligy držela s favorizovaným domácím týmem krok ve skóre až do samotného závěru. Teprve dvě a půl minuty před klaksonem zajistil Fialkám vítězství Buček. „Čekal jsem jednoznačnější průběh. Nemohli jsme dlouho vstřelit branku. Nakonec jsou ale body naše, a to je hlavní,“ konstatoval po zápase hrající trenér Jistebníku Radek Korený.

Gillotina se prosadila již v desáté minutě, zato střely Jistebníku buď otřásaly tyčemi nebo je zlikvidoval solidně chytající gólman soupeře. Teprve nátlaková hra ve druhé půli přinesla své ovoce. Na 1:1 vyrovnával Brož a na 2:1 zvyšoval Buček. Hosté ovšem vzápětí vyrovnali, a domácí tým tak musel o tři body tvrdě bojovat až do konce. „Výsledek rozhodně neodpovídá rozložení sil na hřišti. Hrálo se prakticky na jednu bránu, ale neproměňovalo se,“ dodal k utkání jistebnický hráč Rostislav Brož. Jistebník: P. Krayzel - Buček, Richtár, Tondra (Korený), Blaheta - Eckelsberger, R. Krayzel, Fejerčák, Bajer (Brož). Branky: 21. Brož, 29. a 38. Buček

Alfa Liberec - Megas Frenštát p. R. 5:5 (1:3)

L i b e r e c (jk) - Devět minut před koncem utkání 22. kola I. ISOline ligy vedl Megas v Liberci 5:1. Ne nadarmo se však o něm škádlivě hovoří jako o ’mistru’ druhé půle. Nepochopitelné faux pas dokázal vyrobit i tentokrát. Domácí celek dokázal nejen snížit, ale potom, co se tradičně Megasu zmocnila nervozita, i vyrovnat. „A to jsme ještě v posledních vteřinách mohli dostat šestý gól,“ lamentoval po utkání vedoucí družstva Megasu Luboslav Kapsa.

Liberec je doma výborným mužstvem. Má ve svém středu i prvoligové fotbalisty. Jeho převaha v první půli však nebyla dostatečně okořeněna góly a Megas, který sázel na brejky, byl tím, kdo odcházel do šaten spokojenější. Po změně stran ještě přidal další dvě branky. „Domácí pak snížili, my jsme nedali tutovky a začali mít strach o výsledek,“ vrátil se ke zlomovým okamžikům utkání trenér Radomír Vávra. „Lámeme si hlavu s tím, jak je to možné. Snad je to v nedostatečné fyzičce, možná v podcenění,“ zamýšlel se ještě nad porážkou Kapsa. Megas si tímto znovu zkomplikoval cestu mezi finálovou osmičku. Megas: Horák - Freisler, Kovařík, Malý, Maruchnič - Šablatura, Hajník, Chlebek, Žídek. Branky: 7. Žídek, 8. Kovařík, Šablatura, 26. Freisler a Malý

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.