Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 9/2001
ze dne 8. března 2001

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 8. - po 12. března v 17.30 hodin černá komedie USA Fotr je lotr. Greg konečně našel dívku svých snů, ale pro jejího ’tatínka’ se stal zlou noční můrou! A tak úkol č. 1 zní: zbavit se nepohodlného soka děj se co děj...
Čt 8. - 12. března ve 20 hodin horolezecký thriller USA Vertical limit. K2 - druhá nejvyšší hora světa je však zároveň tou nejvražednější! Přesto láká dobrodruhy i zbohatlíky celého světa k pokoření...
Út 13. března ve 20 hodin životopisný film VB, USA, SRN, Japonsko Oscar Wilde. Portrét geniálně provokující osobnosti, která byla už za svého života velice uznávaným umělcem. Do 15 let nepřístupný (Filmový klub)
So 17. - po 19. března ve 17.30 hodin černá komedie ČR Samotáři. Poslední repríza nejúspěšnějšího filmu minulého roku!!! Vy, kdo jste tuto skvělou generační komedii ještě neviděli, neváhejte a přijďte se ’zasmát sami sobě’. Do 15 let nepřístupný
Čt 15. - po 19. března ve 20 hodin akční sci-fi USA 6. den. Naklonovaný dvojník ho připravil o všechno kromě vůle přežít! A. Schwarzenegger v hl. roli nového sci-fi thrilleru z blízké budoucnosti
Út 20. března ve 20 hodin parodie VB Monthy Python a svatý Grál. Bujará variace na legendu o králi Artušovi a rytířích kulatého stolu. (Filmový klub)

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Čt 8. března v 16.30 hodin Myšlenky TGM a současnost - tentokrát na téma: Česká otázka. V. ročník setkání občanů s osobnostmi politického a společenského života
St 14. března v 19.30 hodin koncert Kamelotu. Během vystoupení uslyšíte nové skladby z právě vydávaného CD Paměť slonů

NORA CAFÉ KOPŘIVNICE

Pá 9. března v 21 hodin Dny Tibetu - Zvonkový průvod městem. 42 let od vypuknutí velkého povstání ve Lhase
Pá 9. března v 21 hodin Dny Tibetu - Veřejné čtení z knihy Mary Craigové - Krvavé slzy. & party a promítání - 42 let od vypuknutí velkého povstání ve Lhase
So 10. března v 21 hodin Dny Tibetu - World Beat. Chillout night - s Milanem 105 kg Krajčím o novinkách na World & Ethno scén
St 14. března v 21 hodin Reactivo - Jam Session - II. Sandoz (phones), V. S. Pletalski (instruments), Mamamachy (percusion)
Pá 16. března v 21 hodin Ty syčáci special guest: Hudba hraje. Komorní big beat od lidí z Pluta a Petra Váši (Aktuální CD - Máj v dubnu - Indies Rec.) - soutěž. CO Kryt

Kino Štramberk

Ne 11. března v 17 a 19.30 hodin bláznivá komedie USA Road Trip. Čtveřice studentů se vydává na cestu plnou bizarních zápletek s heslem ’jsem sjetej’. Do 15 let nepřístupný

KATOLICKÝ DŮM LUBINA

Ne 11. března v 15 hodin pohádka H. Ch. Andersena Pasáček vepřů v podání Divadelního souboru Starojičan

KINO PŘÍBOR

Pá 9. března v 18 a 20.10 hodin drama USA Krvavá volba
Po 12. března v 18 a 20 hodin film USA Vesmírní kovbojové, do 12 let nevhodný
St 14. března v 18 a 20.10 hodin akční sci-fi USA 6. den

KLUB GALÉRKA NOVÝ JIČÍN

Pá 9. března ve 20 hodin Štěpán Gadžik kvintet, hudba se fším fšudy (Český Těšín)
So 10. března ve 14 hodin NHL, sportujeme pasivně


    [Top]    


Dopisy čtenářů

Netradiční zápis do 1. třídy

Zápis do první třídy ZŠ svaté Zdislavy se nesl v duchu známé pohádky o zvířátkách ’Boudo, budko, kdo v tobě přebývá?’ V průběhu celého zápisu musely děti absolvovat čtyři úkoly a navštívit čtyři třídy - domečky zvířat.

Při vstupu do prvního domečku poznávaly děti zvířátka. Matematické představy předváděly u lišky a vlka, kde počítaly, určovaly barvy oblečení a poznávaly čísla vepsaná v okýnkách malých chaloupek. Ve druhé třídě čekala myška, aby si prozkoušela básničku a vyprávění pohádky podle obrázku. Žabka čekala v další třídě, kde se zpívalo a ’hrálo’.

V poslední třídě sídlil zajíc a medvěd, kteří ověřovali pohybové dovednosti. Proč zde byl zajíc, věděly všechny děti (je rychlý, hbitý a mrštný), ale proč i medvěd? Zvířátkům zbořil chaloupku a vše chtěl napravit při běhání, přelézání a házení.

Nakonec se děti zapsaly do okýnka velké chaloupky - školy a obdržely dárky, které jim vyrobili žáci vyšších ročníků. Děti i rodiče odcházeli domů spokojeni. Všichni se na nové prvňáčky těšíme už nyní.

Iva Maráková, ZŠ svaté Zdislavy

Únor u nás ve škole

Únor byl pro naši ZŠ Štramberk měsícem, kdy jsme prožili mnoho zajímavých zážitků, a to nejen ve škole.

V den pololetního vysvědčení - 31. 1. 2001 - byla zahájena v Muzeu Z. Buriana ’Výstavka dětských prací’, na které jsme mohli zhlédnout práce dětí obou MŠ ve Štramberku, DDM a ZŠ. Výstava trvala celý měsíc únor.

Zajímavá ’umělecká díla’ byla k vidění také na tradičním školním maškarním plese 13. 2. 2001, tentokrát pořádaném v KD na Náměstí. Pro děti nechyběly různé soutěže, vyhodnocení masek, živá hudba a tombola s pěknými výhrami.

Nejen kultura však obohatila život na naší škole. Po úspěšném postupu družstva chlapců i dívek do okresního finále ve floorbale se dívčí finále odehrálo 13. 2. 2001 v naší tělocvičně. Nehrály jsme špatně a účast v boji o 1. místo nám unikla jen o vlásek. No, i 3., bronzové místo je pěkné. Z našeho družstva byla také nejlepší střelkyně celého turnaje. Chlapci své finále hráli o týden později 20. 2. 2001 na ZŠ E. Zátopka v Kopřivnici. Obsadili 5. - 8. místo.

O tom, že měsíc únor patřil o malinko více sportu než kultuře, svědčí i odjezd našich sedmáků na každoroční lyžařský výcvik. Naštěstí bylo na čem lyžovat!

Druhý měsíc tohoto roku završily jarní prázdniny, a tím se únorové zážitky ještě určitě ’rozmnoží’.

Petra Milichová, žákyně 9. třídy ZŠ Štramberk

Poděkování

Všechny děti z naší školy se moc těšily na setkání s Michalem Nesvadbou, kamarádem z ’Kouzelné školky’. A byl opravdu kouzelný! Svým vystoupením ’Pajdulák’ děti doslova uchvátil. Hrál si s nimi, povídal, dělal legraci, strašil, zval si je na pódium a každé jejich vystoupení ocenil originálním dárkem v mžiku zhotoveným z barevné lepicí pásky. Jeho schopnost komunikace s dětmi byla opravdu obdivuhodná. Jistě ne náhodou vystupoval např. i v Japonsku a letos dostal jako první Čech pozvání na klaunský festival do kanadského Toronta. Přejeme mu hodně úspěchů!

Děti a učitelky z MŠ Krátká

Na Kamenárce vládlo přátelství

16. - 18. února 2001 se uskutečnil již III. ročník zimního táboření ve Štramberku - Kamenárce.

Ve velmi půvabném prostředí se odbýval bohatý program. Výlety do okolí, hromadný výstup na rozhlednu Bílou horu, soutěže o trampský špíz, bohatá tombola, písně a besedy věčného ohně atd., obohatily tento kamarádský zimní sraz. Bývalý vápencový lom skýtal pro všechny milovníky zimního táboření hezké, klidné místečko.

Hlavním pořadatelem byl známý harcovník z Klubu přátel zimní turistiky Dušan Juřena se svým ochotným štábem. Ustaveno bylo 43 stanů, nocležníků se zúčastnilo 82.

O oheň se po tři dny a dvě noci starali místní pořadatelé s hlavním pomocníkem panem Jurajem Nociarem, který řezal špalíky motorovou pilou. Oheň nesměl vyhasnout, protože se v hlavním sobotním programu odbývala soutěž o trampský špíz. Zde v bohaté konkurenci nejlépe obstála rodina Nociarova, která měla zastoupení několika členů. Jejich ochutnávka ’ražniči’ byla vynikající. Dokonce pomáhala vlčácká fenka Kora, která navíc všechny táborníky v noci ochotně hlídala. Spala pod širákem jako ostatně mnoho táborníků.

Při vlastním hodnocení nebyl vidět rozdíl let mezi nejstarším 70letým a nejmladším 9letým účastníkem. Všichni byli k sobě tolerantní, což by neškodilo zažít našim hašteřivým politikům. Účastníci byli z Polska zastoupeni panem Damianem Poradou a jeho příznivci ze Swietochlowic, dále ze Slovenska, z Čech i Moravy. Byla zde zastoupena Bratislava, Česká Třebová, Lanškroun, Veselí na Moravě, Olomouc, Karviná, Český Těšín a samozřejmě nejvíce měli zastoupení členové z nejbližšího okolí.

Ota Juren, zasloužilý mistr turistiky
(redakčně kráceno)

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.