Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Náhradní výsadba musí vždy kompenzovat vykácené rostliny

K o p ř i v n i c e (ili) - V rámci stavebních úprav došlo před hotelem Tatra v centru města k vykácení jalovců a dalších několika keřů. „Než bylo odborem životního prostředí toto odstranění povoleno, proběhla s majitelem objektu rozsáhlá jednání o náhradní výsadbě,“ uvedla Lenka Němcová, správce zeleně. „Každý takový zásah se posuzuje z mnoha hledisek, ale v konečném výsledku musí náhradní zeleň plně nahradit vzniklou ekologickou újmu,“ dodala Němcová. Jalovce v tomto případě budou nahrazeny popínavými rostlinami na konstrukcích, různými druhy keřů a trvalek a stromy v kontejnerech, které oživí i přistavovanou terasu.

„S panem Urbanem byla velmi příjemná spolupráce, protože osobně měl zájem na vytvoření zeleného zátiší s použitím netradičních prvků zeleně, které oživí centrum města,“ netajila svou radost nad vstřícností podnikatele Lenka Němcová, s kterou se v podobných situacích většinou nesetkává, „lidé by nejraději jenom káceli, a když se dozvědí, že jim ze zákona vyplývá povinnost náhradní výsadby, je s nimi špatná domluva.“


    [Top]    


Lidé se mohou vyjadřovat k výstavbě fabriky

K o p ř i v n i c e - Městský úřad v Kopřivnici, odbor životního prostředí, vodního, lesního hospodářství a zemědělství (ŽP-VLHZ) v souladu se zákonem č. 244/1992 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění dalších předpisů, § 7, odst. 1 oznamuje zahájení veřejného nahlížení do dokumentace zpracované podle tohoto zákona k přípravě stavby DURA Automotive Systems CZ, s. r. o. - Výrobní závod Kopřivnice.

Záměrem investora - společnosti DURA Automotive Systems CZ, s. r. o., je vybudovat v Průmyslové zóně Kopřivnice - Podnikatelský areál Vlčovice - v katastrálním území Vlčovice na ploše 4,4 ha výrobní závod strojírenského charakteru na výrobu kompletních pedálových sestav pro nejrůznější typy automobilů a ruční nůžkové zvedáky pro různé typy automobilů.

Protože stavba svým rozsahem a charakterem podléhá projednávání podle zákona ČNR č. 244/1992 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (příloha č. 2 zákona, bod 4.2 Strojírenská a elektrotechnická výroba s výrobní plochou nad 5 000 m2), má veřejnost právo nahlížet, činit si výpisy, opisy, popřípadě kopie této dokumentace a to po dobu třiceti kalendářních dní. V této lhůtě lze rovněž podat k dokumentaci písemné vyjádření.

Do dokumentace lze nahlížet od pátku 2. března do soboty 31. března 2001, v úřední dny, tj. pondělí a středu v době od 8 do 17, v úterý a čtvrtek od 8 do 14 a v pátek od 8 do 12 hodin. Dokumentace je uložena na Městském úřadě, Štefánikova 58, Kopřivnice, na odboru ŽP-VLHZ dveře č. 10 nebo 11, tel. 0656/87 96 80, 0656/87 96 82 a na odboru rozvoje města dveře č. 16, tel. 0656/87 96 93.

Písemné připomínky k dokumentaci lze podat nejpozději v pondělí 2. dubna 2001 do 17 hodin. Tento den je i posledním dnem jejich doručení na Městský úřad v Kopřivnici při zaslání poštou.

Připomínky lze podat osobně přímo v místě uložení dokumentace, na podatelně Městského úřadu v Kopřivnici na ulici Záhumenní 1152, zaslat poštou na adresu Městský úřad, odbor ŽP-VLHZ, Štefánikova 58, 742 21 Kopřivnice nebo elektronickou poštou na adresu ziv.prostredi@koprivnice.cz. Obálku označte symbolem ’EIA-PAV’.

Hynek Rulíšek, vedoucí odboru ŽP – VLHZ


    [Top]    


Město se odvolává proti rozsudku krajského soudu

Radní se mimořádně sešli, aby mimo jiné
schválili odvolání města proti rozsudku
krajského soudu.

Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - Mimořádná rada, která se sešla ke své schůzi minulý týden ve středu, projednala a následně schválila podání odvolání proti rozsudku Krajského obchodního soudu v Ostravě, vydaného v právní věci žalobce města Kopřivnice proti žalované Komerční bance o zaplacení 2 494 663 nebo 1 378 075,40 korun.

„Soudní spor vede město již pět let. Během této doby jsme podali tři odvolání. Pokud se to podaří, pak by město Kopřivnice mělo dostat od Komerční banky zpět částku, kterou určí zmiňovaný soud. Pokud by to byla částka vyšší, byli bychom rádi. Na to si musíme počkat,“ řekl starosta Jiří Tichánek.
 


    [Top]    


V Příboře má vyrůst market, parkoviště a několik bytů

P ř í b o r (dam) - Možná již na konci letošního roku by mohla zelenou plochu na Ostravské ulici v sousedním Příboře zabrat nová zástavba. Na ploše, kde o příborských poutích stávaly pouťové atrakce, a navíc i na pozemku, kde stojí již půldruhého roku nevyužívaná budova mateřské školky, má vyrůst první příborský market.

„Záměr postavit ve městě market zvažujeme již asi tři roky. Nakonec jsme se rozhodli dát tomuto záměru zelenou, i když jsme již mnoho různých nabídek odmítli,“ řekl jeden z největších zastánců stavby, příborský starosta Milan Strakoš.

Stavba, která vyroste na hranici městské památkové rezervace, by měla mít prodejní plochu kolem osmi set metrů čtverečních, další místo zabere skladové zázemí a několik drobných obchůdků a rychlé občerstvení. „Budova je projektována jako dvoupodlažní. V prostoru nad prodejnou a sklady by mělo vzniknout několik bytů, které bude spravovat město,“ uvedl Strakoš. Součástí komplexu bude také parkoviště pro víc jak stovku automobilů.

Podobně jako v Kopřivnici i v Příboře se záměr vystavět supermarket setkal s odporem tamních podnikatelů. „Penny Market, který bude prodejnu provozovat, bude nabízet omezený sortiment potravin a drogistického zboží, to by nikoho nemělo ohrozit. Navíc spousta místních občanů stejně odjíždí za nákupy do kopřivnických marketů nebo do větších měst,“ tvrdí Strakoš s tím, že odpor podnikatelů nebyl podle něj nijak razantní.


    [Top]    


Stíny

Dne 28. února bylo 25letému muži z Kopřivnice sděleno obvinění z trestného činu útoku na veřejného činitele a výtržnictví. Obviněný dne 27. února v době od 23.30 do 23.45 hodin tropil výtržnost v restauraci Kimex na ulici Štěfánikově, kde se na místo dostavila hlídka strážníků městské policie, které bylo vyhrožováno slovně a posléze i fyzicky. Pachatel napadl jednoho člena hlídky, na zařízení restaurace byla způsobena škoda v hodnotě tři sta korun.

Dne 1. března v dopoledních hodinách přijala stálá služba městské policie telefonické oznámení, že se dva mladíci pokoušejí odevzdat do sběrných surovin dva hliníkové nájezdy. Šetřením bylo zjištěno, že tyto nájezdy byly zcizeny z prodejny Diskont plus. Po zjištění totožnosti obou mladíků byli dotyční předáni Policii ČR k dalšímu šetření.

Neznámý pachatel odcizil 2. března v dopoledních hodinách v objektu kulturního domu na volně přístupném veřejném záchodě elektrický sušič rukou, který demontoval ze zdi, vzniklá škoda činí 8 167 korun.

V týdnu od 25. února do 4. března došlo na území okresu k sedmadvaceti dopravním nehodám, při nichž bylo pět osob zraněno lehce, dvě těžce a dvě osoby utrpěly smrtelná zranění. Škoda, která při dopravních nehodách vznikla, byla vyčíslena na částku 1 831 500 korun.


    [Top]    


Úspěšnost kandidátů v procesu přistupování do Unie

Po summitu v Nice se náš příspěvek zabýval připraveností Evropské unie na rozšíření o kandidátské země. Dnes se na stejný problém podíváme z pohledu zemí o přistoupení usilujících. Podkladem ke srovnání úspěšnosti jednotlivých kandidátů je zpráva Evropské komise o postupu integrace do EU, která je pravidelně vydávaná na podzim každého roku.

Významnou změnou, kterou konstatuje zpráva v roce 2000, je rozšíření počtu kandidátských zemí. EU zahájila přístupová jednání nejprve s Kyprem, Estonskem, Polskem, Českou republikou, Maďarskem a Slovinskem, nově je rozšířila o Maltu, Litvu, Lotyšsko, Slovensko, Rumunsko, Bulharsko a do budoucna se počítá se zahájením jednání s Tureckem. Rozhodnutí o přijetí je postaveno na tzv. principu ’regaty’ - tedy, kdo bude první v cíli, bude jako první přijat. Cílem je samozřejmě splnění podmínek, které EU novým členům stanovila.

Všechny země kandidující dvanáctky splňují kriteria politická. Zpráva konstatuje dosažení podstatného pokroku ve vztahu k národnostním menšinám. Další pokrok je nutný v ochraně lidských práv a vysloveně kriticky je poukazováno na diskriminaci Romů (u ČR je pozitivně hodnoceno jejich účinnější začleňování do vzdělávacího procesu). Zpráva zdůrazňuje neřešení situace dětí v rumunských sirotčincích, narůstající problém obchodu se ženami a dětmi a přetrvávající společenskou nerovnoprávnost žen. Všem kandidátským zemím je připomínána nutnost rychlejšího rozvoje justice a odstranění korupce. V ekonomické části zpráva konstatuje, že ve všech sledovaných zemích, s výjimkou Rumunska, došlo za sledovaný rok ke zlepšení ekonomické situace a vzestupu zahraničních investic. Varovná je rostoucí nezaměstnanost a prohlubování nerovnoměrnosti ekonomického rozvoje jednotlivých regionů. Použitím dvou základních kriterií pro hodnocení ekonomického prostředí kandidátských zemí - tržní hospodářství a konkurenceschopnost - byli kandidáti rozděleni do několika skupin: nejúspěšnější - Malta, Kypr, za nimi následují Estonsko, Maďarsko, Polsko, další skupinu tvoří Česká republika a Slovinsko, po nich je Lotyšsko, Litva a Slovensko a další stupně tvoří jednotlivé státy v pořadí Bulharsko, Rumunsko a Turecko. Tato kategorizace vyzněla pro ČR nepříjemně a vzbudila u nás silný negativní ohlas, ale v ostatních kritériích, jako je počet uzavřených jednacích kapitol, výše hrubého domácího produktu na obyvatele nebo míra strukturální konvergence se naše republika objevuje na čelných místech. Při porovnávání zpráv o pokroku jednotlivých kandidátských zemí nelze hodnotit postavení ČR jako horší oproti ostatním a konstatované nedostatky by spíše měly být chápány jako podněty pro další kroky.

Hodnocení pokroku zemí, které se ucházejí o vstup do EU je jednou z částí zprávy. Důležitou součástí je návrh strategie jednání EU, která předpokládá intenzivní fázi, ve které budou kandidátské země vedeny k tomu, aby se zaměřily na vyřešení podstatných otázek, především těch, které budou vyžadovat přechodné období, než budou plně slučitelné se situací v EU. Zpráva předpokládá, že v červnu 2002 by Evropská unie mohla s nejúspěšnějšími kandidáty uzavírat všechny kapitoly jednání.

Vážení čtenáři, součástí mé činnosti v Poslanecké sněmovně PČR jako člena výboru pro evropskou integraci byla snaha nabídnout více informací o poslání, struktuře, rozhodovacích procesech Evropské unie a situaci České republiky ve vztahu k tomuto tématu.

Díky představitelům obcí a měst a také šéfredaktorům, kteří poskytli této tematice prostor ve zpravodajích nebo jiných tiskovinách radnic, jste mohli téměř dva roky nacházet články, které, jak věřím, vám pomohly utvořit si reálná očekávání, co vstup do EU každému z nás přinese. V souvislosti s mým přechodem od práce v Parlamentu ČR k práci v Ostravském kraji chci vám poděkovat za pozornost i spolupráci.

Vážení přátelé, jako poslanec Parlamentu ČR se s vámi loučím, přeji vám hodně zdraví a úspěchů a věřím, že se na těchto stránkách budeme setkávat i nadále při tématu náš kraj a EU.

Josef Jalůvka, zástupce hejtmana Ostravského kraje


    [Top]    


Katolická charita provozuje hned dvě poradny

Ředitel kopřivnické pobočky
České katolické charity Miroslav Leško.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e - Výraz charita vstoupil mladým lidem do povědomí až po roce 1989. I v době normalizace sice existovaly sbírky zejména finanční, ale pouze v případě přírodních neštěstí a katastrof v zahraničí.

Česká katolická charita má ve svém podtitulu pomoc lidem v nouzi. O její činnosti se kopřivnická veřejnost dovídá několikrát do roka organizovanou sbírkou šatstva pro Občanské sdružení Diakonie Úpice a také v souvislosti s tříkrálovou sbírkou. Ale to je pouze pověstná špička ledovce. Činnost charity je mnohonásobně širší. A právě o přiblížení šíře záběru pomoci lidem v nouzi jsem požádala jejího ředitele Miroslava Leška.

Co všechno obnášelo zorganizování tříkrálové sbírky?

Sbírku jsme zorganizovali v Kopřivnici, v Novém Jičíně, v Sedlnici, v Závišicích, ve Veřovicích, v Mořkově a ve Štramberku. Celkově jsme za všechny tyto oblasti vybrali částku 176 114,70 korun. Naše sbírka probíhala od 3. do 8. ledna tak, že chodily skupiny koledníků, většinou to byly tři děti s doprovodem starší osoby 18 let. Těmi dětmi byli dobrovolníci z charity, se kterými spolupracujeme a kteří se na naši výzvu přihlásili. Sbírka měla navázat na starou lidovou tradici, která tady u nás byla a která i v některých státech stále trvá, že se na svátek Tří králů vybírá na potřeby charity.

Zhruba polovina výtěžku půjde na místní charitu (většinou na zdravotní materiál atd.) a polovina těch peněz je určena na humanitární projekty třeba do zahraničí, které už rozděluje Česká katolická charita v Praze. Přímo v Kopřivnici chodilo deset skupin a vybralo se přesně 53 906,30 Kč. Každá pokladnička byla zapečetěna na městském úřadě a zase před pracovníky městského úřadu rozpečetěna a její obsah přepočítán.

Navštěvujete a pomáháte starším a nemocným lidem stejně jako pracovnice Střediska sociálních služeb. Nekříží se vaše zájmy?

Určitě ne, protože my nechodíme ke klientům, ke kterým chodí pečovatelská služba. Ale musím říct, že máme velice dobrou spolupráci se sociálním odborem, od jejichž pracovnic dostáváme tipy na lidi, kteří by uvítali naši pomoc. Jsme při rozlišování, kdo má či nemá nárok na naši pomoc, dost benevolentní, máme větší prostor manévrování, takže třeba můžeme chodit ke klientům, kde jim to prostě neumožňuje zákon. Ale jsou třeba i klienti, kteří si záměrně přejí charitu, ať už proto, že jsou věřící, nebo z jiných důvodů.

Navíc jsme schopni pracovat sedm dní v týdnu se čtyřiadvacetihodinovým nasazením.

Další vaší aktivitou je zřízení občanské poradny...

Provozujeme hned dvě. Jednu v Kopřivnici v prvním patře Katolického domu a druhou v novojičínském azylovém domě. Tady sociální pracovnice poskytují jakousi formu bezplatného poradenství.

Není v dnešní době už přemíra poraden?

Rozhodně se jedná o nový komplexní způsob. Na úřadě práce vám například poradí, jak se chovat v případě, že jste nezaměstnaná, na sociálním úřadě vám řeknou, na jaké sociální dávky máte nárok, na zdravotní pojišťovně vám poradí zase v jejich oblasti a stejně tak na finančním. Ale zatím tady scházel jakýsi typ komplexní poradny. Kdybyste tam přišla s tím, že jste nezaměstnaná a přišla o byt, jak to máte teď řešit, co dělat, jak postupovat, na koho se obrátit apod. Na všech úřadech jsou velice kvalifikovaní lidé po odborné stránce, většinou ale mají omezený rozsah poradenství. A právě naše občanská poradna se snaží tuto mezeru v sociálním poradenství zakrýt. Ne v tom, že by jedna pracovnice dokázala obsáhnout všechny zákony, vyhlášky, normy a předpisy, ale dokáže člověka vést jaksi krok za krokem. To je možné díky tomu, že podobné občanské poradny se vytváří v celé České republice. Ty poradny spolu komunikují a spolupracují. Celé to pak zastřešuje asociace občanských poraden, která vlastně vytváří jakousi metodiku, školí zaměstnance, dohlíží na akreditace a potencionálně i výběr dalších věcí. Když naše pracovnice narazí na problém, se kterým si neví rady, může se kontaktovat s kterýmkoliv ze svých kolegů.

Úřední hodiny jsou v Kopřivnici úterý a čtvrtek od 8 do 17, v Novém Jičíně v úterý od 8 do 14, ve středu od 8 do 17 hodin. Pokračování rozhovoru s ředitelem Miroslavem Leškem o dalších aktivitách charity přineseme v některém z dalších čísel.

Ilona Hoffmannová


    [Top]    


Psychické i fyzické příznaky stárnutí zmírní přírodní lék

K o p ř i v n i c e (ili) - V současné době je v České republice přibližně 1 800 000 žen v postmenopauze, tj. období po poslední menstruaci. Podle lékařských statistik polovina z nich udává, že trpí jak tělesnými, tak duševními obtížemi.

Nejen proto se stále více pacientek, ale i lékařů zajímá o nehormonální léčbu, zvláště z důvodu absence vedlejších účinků. V současnosti je na našem trhu k dostání nehormonální přípravek Saparis, který svými účinky nejen úspěšně konkuruje hormonální léčbě, ale v mnohém ji i předčí. Tento potravinový doplněk nemá totiž vliv na hmotnost pacienta, ale navíc podle provedených studií dochází po ročním užívání včelích produktů obsažených v přípravku k nárůstu kostní hmoty o 3 až 6 procent.

„Preparát je postaven na bázi mateří kašičky, květního a fermentovaného pylu a obsahem vitamínu a stopových biogenních prvků,“ představila v krátkosti Saparis primářka klinické biochemie v Bruntále Jitka Vejmolová, „vysokých účinků je dosaženo jednak jeho složením a také správným poměrem jednotlivých složek.“

S tímto prostředkem se setkávají i pacienti při léčbě bolesti hlavy a migrény.

Naproti tomu mužům po čtyřicítce, u kterých se s postupujícím věkem snižuje hladina testosteronu, je určen pro odstranění potíží nový přírodní nehormonální preparát Geleé Royale total plus Ginseng. Je tvořen mateří kašičkou, extraktem z kořene ženšenu, vitamínu E a sušených kvasnic.

V lékárnách je k dostání i jeho modifikace Erektin forte - Ginseng, podporující sexuální, tělesné a psychické funkce.

I muži trpící potížemi s prostatou nebo močovým měchýřem mohou nalézt pomoc na bázi přírodního preparátu. Je jím Kürbiskern + Blütenpollen Dragees, obsahující extrakt z dýňových semen květní pyl, zinek a vitamín E.

„Ne vždy se dá v léčbě vystačit jenom s přírodními produkty, ale podle mého názoru se na tyto preparáty často zapomíná. Někdy stojí za to se spolehnout na osvědčenou moudrost našich předků, než spustíme palbu různými chemickými a hormonálními přípravky. Záleží na každém z nás, čemu dáme přednost,“ uvedl k používání včelích produktů v medicíně krnovský lékař Pavel Turčan.

Za tímto účelem byla zřízena bezplatná poradenská linka Centra život a zdraví na telefonních číslech 0646/75 12 14 a 0602/50 70 16. Linka je v provozu od neděle do čtvrtku od 7 do 21 hodin a v pátek od 7 do 13 hodin. Bližší informace o léčbě přírodními produkty mohou zájemci získat i na internetové adrese www.economy.cz/zdraví.


    [Top]    


Volný čas lidé nejčastěji tráví v bazénu

K o p ř i v n i c e (hod) - Sociologický průzkum se zabýval mezi jiným i volným časem obyvatel Kopřivnice a osobními životními nároky na jeho naplňování. Z průzkumu vyplynulo, že 42 procent občanů má přiměřeně volného času, 26 % má spíše nedostatek a 7 procent obyvatel odpovědělo, že ho má úplný nedostatek. Do poslední skupiny patří především občané ve věku 30 - 49 let, zaměstnanci a zejména podnikatelé. Naopak dostatek volného času mají nezaměstnaní a lidé nejstaršího věku.

V průzkumu se zjišťovalo, zda lidé v posledních dvou letech využívali možnosti nabízené městem a jak často. Dotázaným bylo nabídnuto 13 kulturních služeb a zde jsou jejich odpovědi: lidé nejvíce nenavštívili tenisový areál (81 procent), koncert vážné hudby (80), koncert populární hudby (69), lyžařský areál (68 %). Žebříček nevyužitých příležitostí uzavírá kino, muzeum (shodně 38 %) a na posledním místě je krytý bazén s 35 procenty.

Z průzkumu vyplynulo, že nabízené možnosti smysluplného prožití volného času nevyužívá asi jedna pětina občanů Kopřivnice. Jsou to bez rozdílu ženy i muži, častěji spíše starší občané než mladší. Důvody nevyužívání nabízených možností jsou především vysoké ceny vstupenek (36 procent dotázaných), dále je to nedostatek času (23 %), někteří obyvatelé se bojí večer chodit ven (20 %). Z průzkumu vyplynulo, že 16 procent občanů uvedlo, že televize či video nabízí lepší program než kulturní nebo sportovní nabídka města.

Dotazovaní občané byli v průzkumu vyzváni, aby uvedli volnočasové činnosti, které by mělo město podporovat. Nejmladší věková skupina (do 13 let) preferovala DDM, ZUŠ, sportovní akce. Mládež do 20 let preferovala sportovní a klubovou činnost, diskotéky. Občané ve věku 31 - 50 let by chtěli, aby se podpora soustředila na kulturu.

Pokračování příště


    [Top]    


Příspěvky zastupitelů města

Buďte féroví, pane Chromečko, Rysi a Sumbale!
(reakce na článek členů zastupitelstva za místní sdružení ODS v KN 1. 3. 2001)

Nezbývá mi než zareagovat na zmíněný článek, který se samozřejmě uchyluje k praktikám, jež jsou této politické straně vlastní - lžím.

Nejprve podotýkám, že nešlo o žádný oslavný článek, ale o holé skutečnosti a je běžnou praxí, že starosta informuje občany. Nepopírám také, že v minulém volebním období se uskutečnila řada významných investičních akcí, včetně dostavby KOZ II. Prý se vymlouvám na dluhy, které učinilo v minulém období vedení radnice. Je prý to nejjednodušší. Jistě by tomu tak bylo, ale provádět sebevětší investiční akce na dluh - systémem ’po nás potopa’, to by uměla asi každá politická strana. Rozpočet - to nejsou jen investiční akce, ale i běžný provoz (ten však není tak vidět). Ale mít výsledky i v této obtížné situaci - o tom je řeč! To však, jak vidět, páni zastupitelé z místního sdružení ODS vidět nechtějí! Nedivím se jim, vždyť již nyní snůškou nepravd začínají volební kampaň způsobem sobě vlastním - špiněním. Ze zápisů a usnesení Rady města lze velmi jednoduše doložit, kdo stál u vzniku průmyslové zóny v Kopřivnici. Již tehdy, když mne oslovila agentura CzechInvest s žádostí, zda může Kopřivnice připravit 120 ha pozemku, jsem předvídal, že dojde na to, že místní sdružení ODS si tento záměr přivlastní! Tak se i stalo. Ano, zastupitelstvo celou akci podpořilo, ale až po rozhodnutí vedení města a Rady města. To, že rozhodnutí a příprava průmyslové zóny není projektem místního sdružení ODS, dokládá např. usnesení MR z 1. 4. 1999, zápis mimoř. zasedání MR ze dne 26. 4. 1999, zápis z mimoř. zasedání MR z 1. 4. 1999, zápis z jednání o strategii postupu ve věci CzechInvest z 28. 3. 1999 a mnoho dalších!

Vážení pánové, až vyvedeme město z dluhů, a dají-li Vám občané hlasy, můžete opět provádět všemožné investiční akce v duchu výše zmíněného mota! Ostatně jako jste to činili coby strana v politice státu.

K dotazu, kde je oněch 60 milionů za akcie SmVaku, sděluji, že byste se měli pozeptat svého partajního kolegy - starosty Míčka z Frenštátu, který sjednaný shodný postup sedmi měst při prodeji akcií zradil a tím celou záležitost značně zkomplikoval. Navíc je nám všem známo, že minulé vedení radnice chtělo akcie prodat za poloviční cenu, než jsme i tak učinili my. Další slova jsou asi zbytečná...

Jiří Tichánek, předseda MO ČSSD

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.