Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 33 /2004
ze dne 23. září  2004

Zprávy z města a okolí

Lacina: Za deset let přibylo konkurence i papírování
Tržba z prodeje samolepek půjde na výsadbu stromů
Kamery usvědčily vandala, ten zaplatil zničený akát
Začala první část realizace projektu regenerace Severu
Na polygonu budou v sobotu jezdit speciály
Radnice nabízí zeminu z PAVu
Tafonco vypouští desítky tun emisí
Do okrskových volebních komisí mohou strany delegovat své členy
První prázdniny už koncem října
Stíny
Policie ČR žádá o spolupráci
Snížení nezaměstnanosti si kandidáti slibují od rozvoje cestovního ruchu
Zájem letos v domě dětí stoupl u aerobiku a divadelních kroužků
Tatra umístila na střechu nové logo společnosti
Světlušky vybíraly v tři sta městech na nevidomé
Blížící se dvojí volby většina obyvatel vůbec neregistruje
Dopravní omezení mezi Mošnovem a Skotnicí potrvá až do konce září
Tisková oprava

    [Top]    


Lacina: Za deset let přibylo konkurence i papírování

K o p ř i v n i c e (dam) - Po desíti letech působení v branži si Zdeněk Lacina udržuje dominantní postavení mezi místními soukromými prodejci potravin. Svou prodejnu vydražil ve velké privatizaci a v roce 1994 za ni zaplatil asi 7,5 milionu korun. Stejně výrazně jako se změnila bývalá socialistická prodejna Pramenu změnily se za uplynulou dekádu také podnikatelské podmínky.

„Když jsme začínali, neměli jsme prakticky žádnou konkurenci. Po Žraloku jsme byli největší prodejna ve městě. První konkurencí byla Mana ve Žraloku, ale její přítomnost nebyla vůbec znát. Stejně tak Delvita na Severu nás nijak nepoškodila. První úbytek zákazníků jsme pocítili, když otevřel Diskont Plus,“ vzpomíná Zdeněk Lacina na rok 1999. Tehdy jeho obchodu klesly tržby o několik procent. Větší ránu maloobchodníkům včetně Laciny zasadilo otevření Kaufandu v roce 2002. „Kaufland jsme na úbytku zákazníků poznali nejcitelněji, například následné otevření Lidlu už s naší klientelou nijak výrazně nepohnulo,“ tvrdí Zdeněk Lacina, který podniká společně se svým synem.

To, že úspěšně čelí konkurenci zahraničních gigantů, osmapadesátiletý obchodník vysvětluje zájmem o zákazníka. „Za dobu, co provozujeme prodejnu, jsme do budovy a jejího zařízení investovali víc, než byla její kupní cena. Chceme, aby se u nás našim zákazníkům líbilo a vraceli se k nám, a k tomu je nutný kvalitní servis,“ tvrdí Lacina. Kvalitním servisem míní kopřivnický obchodník nejen širokou nabídku zboží a příjemné prostředí, ale také nadstandardní služby. Jako první v Kopřivnici přišel například s nabídkou nákupů do tašky, a dokonce i rozvozu větších nákupů přímo k zákazníkům. „Je to věc, kterou nabízíme, ale neujalo se to, zájem je nulový,“ přiznává obchodník.

Lacina sám přiznává, že poměrně významná část zákazníků při nakupování upřednostňuje především výhodnou cenu. „Mnozí lidé nakupují jen akční zboží z letáků. Taky bychom mohli prodávat párky za dvacetikorunu, ale v těch není ani gram masa. Sázíme ne na cenu, ale na kvalitu,“ tvrdí Lacina s tím, že jako drobnější obchodník nevázaný dlouhodobými smlouvami supermarketů si může své dodavatele pečlivěji vybírat.

Minimálně stejně jako silná konkurence ale prý obchodníky typu Zdeňka Laciny dusí předpisy a byrokracie usměrňující chod maloobchodu. „Za bývalého režimu jsem vždycky záviděl kapitalistům, že si nakoupí zboží, zaplatí ho, věc je vyřízená a nemusí se papírovat. Opak je dneska pravdou, neděláme skoro už nic jiného než papíry. Musím měřit teplotu masa, chladírny, sledovat, kde se co nosí, kolem čeho se chodí. Mnohé věci jdou až proti zdravému rozumu. Je to až s podivem, co všechno se po obchodníkovi chce,“ uzavřel Lacina.


    [Top]    


Tržba z prodeje samolepek půjde na výsadbu stromů

K o p ř i v n i c e (hod) - Informační centrum Kopřivnice nabízí samolepku s nápisem ‘Prosíme, nevhazujte reklamní materiály’. „Pokud občany obtěžují nevyžádané reklamní materiály vhazované do domovní schránky, pak je pro ně tato samolepka řešením, neboť podle zákona O regulaci reklamy se totiž zakazuje šíření nevyžádané reklamy v případě, že adresáta reklama obtěžuje,“ uvedla Dagmar Hyklová, pracovnice městského informačního centra. Nalepením zmiňované samolepky na schránku mohou lidé dát distributorům reklamních letáků vědět, že si vhazování reklam do domovní schránky nepřejí. „Samolepku si mohou lidé koupit u nás v informačním centru od 7.30 do 17.00 hodin za 10 korun. Jejím zakoupením přispějí nejen ke snížení množství zbytečně vyrobeného a potištěného papíru, ale i na pěstování a výsadbu původních a dnes často již vzácných druhů dřevin v České republice. Výsadbu nových stromků do krajiny bude zajišťovat nezisková organizace Společnost přátel přírody v rámci programu ‘Stromy pro naše děti’,“ doplnila Hyklová.


    [Top]    


Kamery usvědčily vandala, ten zaplatil zničený akát

K o p ř i v n i c e (dam) - Kamerový systém pomohl usvědčit vandala, který před časem zničil jeden z akátů vysazených v centru města. Vandal posilněný alkoholem podle své verze události vylezl na lavičku u jednoho ze stromů, zapotácel se a při pádu s sebou strhl strom, kterého se snažil přidržet.

„Tato verze je velmi nepravděpodobná. Strom byl ukotvený a něco takového by vydržel,“ tvrdí kopřivnický správce zeleně Jaroslav Dvořáček. Zničený strom objevila hlídka městské policie a posléze byl výtečník identifikován díky záznamu pořízenému kamerovým systémem. Vandal se následně přiznal a kromě pokuty od strážníků zaplatil také nový strom včetně jeho výsadby, což ho stálo bezmála tři tisíce korun. „V tomto případě bylo možné uložit také pokutu vyplývající ze zákona o ochraně přírody, která by se mohla vyšplhat až k deseti tisícům,“ připomněl Dvořáček.

Díky kamerovému systému byl dopaden vůbec první vandal poškozující zeleň v centru Kopřivnice. V dalších dvou případech, kdy stromy podlehly řádění, se totiž kamery zaměřovaly jinam. Čtyři nové stromy včetně jednoho zaplaceného usvědčeným výtržníkem se v centru města objeví do poloviny října.


    [Top]    


Začala první část realizace projektu regenerace Severu

K o p ř i v n i c e (ili) - V rámci Projektu Regenerace sídliště Sever se začala od pondělí realizovat stavba za tři miliony tři sta tisíc korun. Jejím dokončením, které je plánováno na 10. prosince, bude nahrazena panelová cesta současným normám a požadavkům odpovídající komunikací, přibude parkoviště pro sedmatřicet automobilů, chodník a následně bude provedena sadová úprava.

„Minulý čtvrtek bylo předáno staveniště firmě, která stavební úpravy provede, vytyčily se sítě a rozvody a od pondělí se rozebírají samotné panely. Protože se jedná o poměrně náročnou stavbu, která si vyžádá částečné uzavírky a omezení provozu, žádáme tímto občany o toleranci a shovívavost,“ obrátil se na občany s výzvou vedoucí oddělení investic Vladimír Zákutný.


    [Top]    


Na polygonu budou v sobotu jezdit speciály

K o p ř i v n i c e (hod) - V sobotu se od osmi hodin koná na tatrováckém polygonu Tuning motor show.

Pořadatelé připravili bohatý program, a tak se lidé, kteří na show zavítají, mohou těšit na sprinty, pálení pneumatik, lowrider show a další. Letos v dubnu zavítalo na Tuning motor show šestnáct tisíc diváků. Dá se proto předpokládat, že zájem motoristické veřejnosti bude obdobný, a tudíž auta zájemců o zhlédnutí upravených speciálů zaplaví Kopřivnici a místní části, čímž zřejmě dojde k dopravním zácpám.


    [Top]    


Radnice nabízí zeminu z PAVu

K o p ř i v n i c e (hod) - Odbor životního prostředí a zemědělství kopřivnické radnice dává na vědomí občanům, že z důvodu výstavby nové výrobní haly v Průmyslovém areálu Vlčovice - Kopřivnice (PAV) dojde ke skrývání kulturních vrstev půdy, a proto vyzývá zájemce, kteří mají v úmyslu zúrodnit, rekultivovat zahrady u rodinných domů, zahrádky, pole apod., nechť se dostaví do 15. října 2004 na Městský úřad Kopřivnice, odbor životního prostředí a zemědělství, správní budova, dv. č. 229, kde obdrží žádost o poskytnutí zeminy, popř. na Městský úřad Štramberk - úsek životního prostředí - p. Krysová. Bližší informace na tel. č. 556 494 916. Žádosti se přijímají pouze osobně, a to v po, st 8 - 16.30, út, čt 8 - 14 hod.

Ornice bude poskytnuta zdarma na žadateli uvedený pozemek, a to do vzdálenosti cca 10 km od PAVu v říjnu a listopadu. Rozprostření si zajistí zájemci svépomocí. K žádosti je nutné předložit občanský průkaz, výpis z katastru nemovitostí či jiný doklad o právu užívat daný pozemek, kopii katastrální mapy či jiný snímek s vyznačením umístění pozemku, na který má být ornice poskytnuta, kalkulaci požadovaného množství ornice na plochu pozemku.

Při posuzování oprávněnosti poskytnutí zeminy orgánem ochrany zemědělského půdního fondu odboru ŽPZ Městského úřadu Kopřivnice bude přihlédnuto ke dni podání žádosti, vzdálenosti od PAVu, množství a zdůvodnění požadavku poskytované zeminy.


    [Top]    


Tafonco vypouští desítky tun emisí

K o p ř i v n i c e (ili) - O snaze minimalizovat ekologický dopad společnosti Tafonco, a. s., jsme psali před nedávnem. Ta v posledních letech investovala milionové částky do ekologických opatření s cílem maximálně snížit dopady své výroby na životní prostředí, a zlepšit tak i kvalitu ovzduší ve městě.

Dnes uvádíme seznam znečisťujících látek a jejich množství v tunách, které slévárna za rok 2003 vypustila do ovzduší, v závorce je uveden podíl tavírny. Tuhých znečisťujících látek bylo 34 t (4,9 t), SO2 4,6 t (4,1 t), NOx 3,7 t (2,1 t), CO 39 t (39 t) a celkového organického uhlíku 1,5 tun.


    [Top]    


Do okrskových volebních komisí mohou strany delegovat své členy

K o p ř i v n i c e (hod) - Kopřivnická radnice upozorňuje politické strany, hnutí a koalice, jejíž kandidátní listina byla zaregistrována pro volby do zastupitelstva kraje, že mohou delegovat do 6. října do 16 hodin jednoho člena a jednoho náhradníka do okrskové volební komise v každém volebním okrsku. Seznam musí být doručen starostovi a musí obsahovat předepsané údaje.


    [Top]    


První prázdniny už koncem října

K o p ř i v n i c e (hod) - Ještě neodezněly školákům zážitky z prázdnin a už se blíží první volno. Jako první jsou podzimní prázdniny, které se váží ke státnímu svátku vzniku republiky, a to od středy 27. do pátku 29. října. Vánoční prázdniny začínají dětem ve čtvrtek 23. prosince a končí v neděli 2. ledna. Jednodenní pololetní prázdniny připadají na pátek 4. února. V novojičínském okrese jsou jarní prázdniny od 14. do 20. února. Poslední volno v podobě velikonočních prázdnin čeká děti ve čtvrtek 24. a pátek 25. března.


    [Top]    


Stíny

Dne 15. září krátce po půlnoci přijala stálá služba městské policie telefonické oznámení, že na ulici Obránců míru leží na kapotě auta nějaký muž. Hlídka MP na místě našla muže, který byl silně pod vlivem alkoholu, svým chováním budil veřejné pohoršení a odmítl prokázat svoji totožnost, proto byl předveden na Policii ČR . Jednalo se o 30letého muže z Pohořelic. Za přestupek proti veřejnému pořádku byla dotyčnému uložena bloková pokuta.

Tentýž den ve večerních hodinách oznámil na stálou službu MP muž, že u městského úřadu leží na zemi zraněný muž. Hlídka nalezla 54letého muže z Kopřivnice, který měl vykloubené rameno. Strážníci dotyčnému poskytli nezbytnou pomoc a přivolali záchrannou službu, která muže odvezla do nemocnice v Novém Jičíně.


    [Top]    


Policie ČR žádá o spolupráci

Policie ČR se obrací na veřejnost o pomoc při pátrání po pohřešovaném Zdeňku Záhorovi, nar. 5. 6. 1977, bytem Studénka, ulice R. Tomáška 425. Jedná se o muže vysokého 170 cm, hubené postavy, zelených očí, hnědých vlasů, které má česány dozadu. Naposledy měl na sobě světlé kalhoty krémové barvy, tmavě modré triko s krátkým rukávem a výstřihem do ‘véčka’, tmavě hnědé polobotky a černé ponožky. Zvláštní znamení: Na levé tváři má mateřské znaménko o průměru 3 - 4 mm, na pravé paži přes rameno až k hrudi má jizvy po popáleninách.

Veškeré informace, které povedou k zjištění pobytu pohřešovaného, sdělte prosím na tel. číslo 974 735 336 nebo na bezplatnou linku 158.


    [Top]    


Snížení nezaměstnanosti si kandidáti slibují od rozvoje cestovního ruchu

K o p ř i v n i c e (hod) - Na snížení vysoké nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji neexistuje univerzální recept. To tvrdí zástupci všech stran ucházející se o mandát krajského zastupitele. Navíc se na nezaměstnanosti podepisuje také útlum dolů a hutí.

Snížení počtu lidí bez práce si kandidáti nejvíce slibují od průmyslových zón, které by měly přilákat investory. „Průmyslových zón je v kraji dostatek. Nyní je nutné získat investory,“ říká sociální demokrat Jiří Tichánek. Do zón se lákají především zahraniční investoři daňovými úlevami, s čímž nesouhlasí zástupci SNK sdružení nezávislých. „Chceme, aby podmínky byly pro všechny stejné, neboť zahraniční investor po vyčerpání pobídek půjde jinam, kdežto domácí zde bude podnikat dále. Podle nás je to diskriminační,“ podotkl Jan Socha.

Na vysoké míře nezaměstnanosti se podílí i školství tím, že nereaguje na poptávku pracovních míst. „V oblasti lidských zdrojů se připravuje zpracování databáze aktuálních informací o trhu práce v Moravskoslezském kraji, která bude obsahovat analýzy a prognózy trhu práce. Pomoci řešení zaměstnanosti by měl rozvoj klastrů. U nás je to novinka, ale ve světě se to využívá. Jde o tzv. odvětvová seskupení podniků, která pracují v příbuzném nebo stejném oboru a která spolupracují na tom, aby vytvořily co nejvyšší přidanou hodnotu, a to i za podpory veřejného subjektu, např. kraje,“ uvedl další možnost na snížení zaměstnanosti Josef Jalůvka, kandidát ODS.

Roman Jelínek ze Strany práce podotkl, že celý region Moravskoslezského kraje je dosti izolován od toho, co se děje v republice a navíc všechny investice jdou do Prahy, na což se v našem regionu doplácí. „Dosud nebyl předložen, realizován ani naplněn úkol stanovený v prohlášení Špidlovy vlády ‘Státní program regionálního rozvoje pro strukturálně postižený region Moravskoslezsko’, v rámci kterého by se našemu kraji mělo dostat podpory dvaceti miliard korun pro revitalizaci kraje. Budeme s plnou razancí prosazovat splnění tohoto závazku vlády jak prostřednictvím zastupitelů kraje, tak i našich poslanců a senátorů,“ uvedl představitel komunistů Karel Kuboš.

Většina kandidátů se chce zasadit o to, aby byly podnikatelům sníženy daňové odvody, což by pomohlo drobným podnikatelům. „Chceme snížit daňové a odvodové zatížení práce, plošně snížit daňové sazby z podnikových příjmů a urychlit míru odpisů, a podpořit tak podniky, které investují do technického vybavení,“ uvedl Marian Kálna, lidovecký kandidát. Lidovci by také chtěli prosadit úpravu daňového systému tak, aby se firmám a podnikatelským subjektům na určitou dobu snížila daň z příjmu, a to na 19 procent, z toho by 15 % šlo do státní pokladny a 4 procenta na kraj. Ten by je měl využít například na rozvojové projekty a rozvoj pracovních míst v regionu.

Shodný názor mají zástupci všech stran na podporu místních firem ve veřejných soutěžích. „Ty by měly být konkurenčně schopné. Pokud budou nabízet stejnou kvalitu a cenu, budeme preferovat místní, neboť odvádějí daně v Moravskoslezském kraji,“ řekl Karel Březina, kandidát SNK.

Zvýšení zaměstnanosti v kraji si strany slibují od rozvoje cestovního ruchu. Podle Jelínka hledají zahraniční investoři prostory pro vybudování zábavného centra podobného rozsahu jako u Paříže. „Myslím si, že Ostravsko je ideální. Vybudování takového centra přinese velké množství pracovních příležitostí,“ dodal Jelínek. S cestovním ruchem souvisí i rozvoj služeb, který s sebou přináší také zvýšení zaměstnanosti. Jak podotkl Socha, letos ve Štramberku v rámci rozvoje cestovního ruchu a služeb našlo práci dvacet lidí.

Snižování počtu lidí bez práce má přispět vypracování projektů, pomoci kterých bude možné čerpat finanční prostředky z grantů a dotací z Evropské unie. V tomto panuje shoda všech politických stran.


    [Top]    


Zájem letos v domě dětí stoupl u aerobiku a divadelních kroužků

K o p ř i v n i c e (ili) - Dům dětí a mládeže v Kopřivnici letos nabízí rovnou stovku zájmových kroužků přímo ve svém centru na ulici Kpt. Jaroše a v detašovaných střediscích Klubu Kamarád na sídlišti Sever a ve Štramberku. V minulém roce je navštěvovalo třináct set čtyřicet zájemců od předškolního věku až po dospělé. „V letošním roce se nám poprvé podařilo pokrýt zájem dívek o aerobik nejen podle věku, ale i stupně náročnosti,“ pochvalovala si ředitelka domu dětí a mládeže Eva Müllerová. Navíc se podařilo vytvořit i družstvo talentovaných dívek, které budou mládežnickou organizaci reprezentovat na soutěžích.

Podle slov ředitelky rok od roku s dostupností výpočetní techniky opadává zájem o tento typ kroužku, mírně na ústupu jsou i rybáři, z důvodu možnosti přímého zakoupení rybářského lístku. Naopak zájem stoupá u všech divadelních kroužků, které si vybudovaly skvělé renomé nesčetnými prezentacemi na soutěžích a přehlídkách. Je možné pozorovat opětovný návrat k leteckému a plastikovému modelářství, zvýšené pozornosti se dostává výuce hře na kytaru a cizím jazykům, zejména angličtině. Mezi ženami se pozornosti těší břišní tance a keramika. „Rozhodně při výuce na kytaru nemůžeme konkurovat hudebním školám. Cílem naší organizace je, aby děti smysluplně využily svůj volný čas, čehož jsme za přijatelnou cenu a zachování určité úrovně schopni docílit,“ vysvětlila Eva Müllerová.


    [Top]    


Tatra umístila na střechu nové logo společnosti

Tatra má od minulého týdne
na střeše své bývalé správní budovy nové,
větší logo. Označení městského úřadu
bude situováno jinde.

Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Nové výraznější logo Terex Tatra bylo v polovině minulého týdne nainstalováno na střechu správní budovy podniku. Ta už ale v současnosti patří kopřivnické radnici a automobilka bude umístění svého loga hradit městu v rámci nájemného za kancelářské prostory, jež i nadále využívá. V současnosti se pracuje také na označení budovy jako sídla městského úřadu. Podle architekta Milana Šmída město nebude logem velikostí ani umístěním konkurovat tatrováckému. „Uvažujeme o viditelném označení nad hlavním vchodem. To, aby bylo viditelné i z Bílé hory, je ale zbytečné,“ poznamenal Šmíd.


    [Top]    


Světlušky vybíraly v tři sta městech na nevidomé

K o p ř i v n i c e (ili) - Jako akce dětského zastupitelstva pod patronací Domu dětí a mládeže v Kopřivnici proběhla minulou středu sbírka na pomoc nevidomým. Čtyři dvojice dívek převlečených za světlušky sbíraly do svých lucerniček příspěvky občanů. Konto Světlušky ’deset devítek’ 99999 99999/0600 je dárcům otevřeno po celý rok. Výsledky 2. ročníky budou oficiálně zveřejněny 13. listopadu na Den nevidomých.

Vedení domu dětí a mládeže chce zároveň touto formou upozornit občany, že v případě spolupodílení se na organizování jakékoli sbírky je tato skutečnost předem avizována ve sdělovacích prostředcích. Tímto se chce zcela distancovat od soukromé iniciativy dětí, které o letošních prázdninách obcházely sídliště Sever a vyžadovaly pětikorunový příspěvek na podporu provozu domu dětí a mládeže.


    [Top]    


Blížící se dvojí volby většina obyvatel vůbec neregistruje

K o p ř i v n i c e (ili) - Právo volit do orgánů obce bylo v 19. století podmíněno majetkem v obci a placením daně. Volit mohly i právnické osoby, tj. firmy sídlící v obci, a tzv. honorace, což byli duchovní, státní úředníci, učitelé, a to i když daně v obci neplatili. Díky těmto volebním předpisům mohla v obci volit jen menší část obyvatelstva, chudina i velká část dělnictva byly z voleb předem vyřazeny. Přestože volební právo dnes zaručuje ústava všem obyvatelům starším osmnácti let, povědomí o blížících se volbách do Senátu a krajského zastupitelstva je mezi lidmi velmi nízké.

Richard P. (48 let, obchodní cestující) - Něco jsem zaslechl, ale kdy volby budou a do jakých orgánů, tak to si nejsem jistý.

Martin B. (35 let, asistent obchodního ředitele) - Z práce se dostanu domů až večer a sotva něco pojím, tak se u televizních novin ztrácím. Lituji, nejsem v obraze.

Ivana C. (65 let, důchodkyně) - Volby mě přestaly dávno zajímat. Stejně je to fraška, důchod nám nikdo nezvedne.

Petra B. (18 let, studentka) - To ale ještě není aktuální, jinak bych věděla, že máme zkrácené vyučování.

Břetislav T. (44 let, soukromý podnikatel) - Počkejte, letos měly být troje volby a do Evropského parlamentu už proběhly. Takže zbývají dvoje, ale do jakých institucí, si nemůžu uvědomit.

Kateřina S. (52 let, pracovnice ve výrobě) - Na to se mě ptáte moc brzy. Až začně předvolební kampaň, tak vám budu schopná odpovědět.


    [Top]    


Dopravní omezení mezi Mošnovem a Skotnicí potrvá až do konce září

S k o t n i c e (hod) - Ještě téměř týden bude trápit řidiče dopravní omezení, které si vyžádala rekonstrukce silnice I/58 v úseku Mošnov a Stará Ves nad Ondřejnicí. Stavební práce budou probíhat do 29. září. „Na opravu státní silnice I/58 v úseku mezi Skotnicí a Starou Vsí nad Ondřejnicí přispěl Moravskoslezský kraj patnácti miliony korun, což představuje zhruba 30 procent nákladů stavby,“ uvedla Katherini Koláčková, tisková mluvčí kraje.

V důsledku provádění prací bude po opravované silnici možný provoz pouze v jednom směru, a dojde proto k převedení části dopravy na silnice nižších tříd. Do 29. září v době od sedmi do osmnácti hodin bude omezen provoz v úseku mezi křižovatkou silnic č. I/58 x III/4808 v obci Petřvald po křižovatku silnic č. I/58 x III/4808 v obci Stará Ves nad Ondřejnicí. Provoz ve směru od Ostravy do Příbora bude odkloněn na silnici č. 4808 přes obec Petřvald. „S ohledem na rozsah dopravních omezení a intenzitu provozu na silnici doporučujeme řidičům věnovat zvýšenou pozornost dopravnímu značení a vedení objízdných tras,“ dodala tisková mluvčí.


    [Top]    


Tisková oprava

Omlouváme se za nepřesnou stylizaci podílu na rekonstrukci Speciální školy pro žáky s více vadami v Kopřivnici v článku Dětské centrum završilo třetí etapu rekonstrukce budovy v čísle 31 ze dne 9. září.

Tříletá rekonstrukce byla zcela hrazena z finančních prostředků Krajského úřadu Moravskoslezského kraje, z veřejné sbírky „Pomozte dětem!“ bylo umožněno vybudování zařízení pro přepravu imobilních dětí z učebny na sociální zařízení. Tímto se všem dotčeným organizacím a vedení Dětského centra omlouváme.

redakce

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.