Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 13/2002
ze dne 4. dubna 2002

Zprávy z města a okolí

Přístřešky na popelnice budou likvidovány

Velikonoční trhy nenadchly

U silnice v Závišicích vyroste chybějící chodník za 3,5 milionu

Z objektu bývalé Many mají vzniknout obchody i bydlení

Od dubna se snižují ceny zemního plynu

Deváťáci si sami v rámci projektu Občan vypracovali téma o kouření nezletilých

Policie hodlá přijmout asi deset lidí

Stíny

Radní schválili nájemce třetí prodejny pod anexem

Ve středisku následné péče mají stále obsazenou kapacitu

Bezplatné vyšetření pro ohrožené ženy

Seříznuté topoly u ČSAD by mohly samy regenerovat

„Zákony nelze šít horkou jehlou,“ říká Bureš

Nejvhodnější doba na očkování proti žloutence

Část garáží je postavena


    [Top]    


Přístřešky na popelnice budou likvidovány

K o p ř i v n i c e (ili) - Na základě usnesení rady města koncem minulého roku proběhlo šetření za účasti odboru životního prostředí a bytového hospodářství na území města Kopřivnice, které se týkalo zjištění skutečného stavu přístřešků na popelnice. Ty byly vybudovány v souvislosti s výstavbou sídliště Korej, Sever a dalších soustředěných bytových výstaveb v uplynulých desetiletí.

Na základě zkušeností deratizačních firem, které prováděly deratizaci na území města Kopřivnice, byla doporučena jako nejjednodušší prevence demolice a náhrada popelnic kontejnery. „Přístřešky, které byly svého času v dobré víře vybudovány, jsou dnes místem s nadměrným výskytem hlodavců. Pokud je popelnice plná nebo těžce dostupná, občané vhazují odpadky do těchto přístřešků, kde pak vzniká rejdiště hlodavců,“ komentoval situaci pracovník životního prostředí Antonín Bubík.

Zmapováním současného stavu těchto přístřešků na území města bylo zjištěno, že podstatná část těchto přístřešků je již zlikvidovaná. Nejvíc jich zůstává na sídlišti Korej, v nichž je umístěno 93 kusů popelnic. „Na radě města, která proběhla 19. března, bylo dohodnuto, že se v letošním roce zrealizuje likvidace části těch přístřešků, které jsou nejvíce zamořeny hlodavci nebo které jsou nejvíc zdevastovány. Zbytek bude realizován v příštím roce,“ prozradil plány radnice Bubík.

Po dohodě s firmou Slumeko, s. r. o., budou přesně určena místa pro umístění kontejnerů. Tato plocha musí mít zpevněné stání. Za tím účelem budou vybudovány betonové desky, případně dlážděné plochy, aby kontejnery mohly být vyváženy za každého počasí.

„Nájemníci dotčených domů s navrženým řešením souhlasí, je zde pouze jedna výjimka na ulici Zdeňka Buriana, kde jeden nájemce ve vchodu topí pevnými palivy. Tam zůstanou jedna, případně dvě popelnice zachovány,“ dodal Antonín Bubík.

Akce není nijak výrazně finančně náročná, jedná se řádově o desítky tisíc korun. V každém případě tento zákrok dopomůže k eliminaci výskytu hlodavců v našem městě.


    [Top]    


Velikonoční trhy nenadchly

K o p ř i v n i c e (hod) - I přes snahu města přilákat na trhy pořádané městem stánkaře nabízející atraktivní zboží, se to stále nedaří. Na velikonočních trzích ve dnech 28. a 29. března jen dva stánkaři nabízeli tatary a jalovce. Ve čtvrtek nabízel jeden stánkař dokonce jalovce ovadlé s opadaným jehličím. Další dva trhovci nabízeli čokoládové zajíčky a vajíčka. Lidem procházejícím centrem vadil pach alkoholu a spáleniny ze smažených bramborových placek.


    [Top]    


U silnice v Závišicích vyroste chybějící chodník za 3,5 milionu

Z á v i š i c e (dam) - Bezpečnost chodců chce zvýšit vedení závišické radnice. Vedle části frekventované silnice vedoucí obcí od Kopřivnice směrem na Nový Jičín by měl letos vyrůst doposud chybějící chodník. „Bezpečnostní situace je v tomto úseku opravdu špatná, zvlášť když se po silnici pohybují děti,“ tvrdí závišický starosta Vlastimil Hajda.

Nákladem tří a půl milionu korun, který představuje jen o milion nižší částku, než je celý letošní rozpočet obce, by mělo vzniknout zhruba 300 metrů chodníku. „Půjde o úsek od autobusové zastávky až po odbočku u ateliéru keramika Hrubého,“ přiblížil místo, kde bude stavba probíhat, Hajda. Cenu celé stavby podle jeho slov zvyšuje fakt, že v několika úsecích bude chodník vystavěn nad potokem plynoucím souběžně se silnicí.


    [Top]    


Z objektu bývalé Many mají vzniknout obchody i bydlení

K o p ř i v n i c e (dam) - Více jak dva roky prázdný objekt bývalé kopřivnické Many by měl již brzy ožít. Současný majitel budovy, zdejší podnikatel Josef Juříček, předpokládá, že zde zhruba během měsíce vznikne asi devět obchodních míst a v patře dokonce sedm bytů.

Původně chtěl Juříček bývalý obchodní objekt oživit již vloni na podzim, jeho plán však nakonec zapadl. „Brněnská stavební firma, která měla provádět úpravy, nakonec zakázku odřekla, a to celou akci zdrželo,“ tvrdí dnes podnikatel. Se stavebními pracemi na rozdělení stávající plochy mezi budoucí nájemce a také s budováním bytů v prvním patře by se podle Juříčkových slov mělo začít ještě tento týden. Původně zamýšlený termín dokončení do konce dubna se prý zdrží maximálně o čtrnáct dní. „Myslím, že v polovině května bychom měli být hotovi,“ říká Josef Juříček. Majitel objektu podle svých slov již také jedná s budoucími nájemci. Podle jeho slov by v objektu v budoucnu mělo být například květinářství, čínská restaurace nebo dokonce pošta. Zájem je prý rovněž o bydlení v prvním patře bývalého marketu. Předběžně obsazeno je prý již šest ze sedmi připravovaných bytů. Není přitom vůbec jisté, zda skutečně stát budou. Ačkoliv majitel bývalé Many tvrdí, že projekt je schválen, zdejší stavební úřad o jeho plánech nemá tušení.


    [Top]    


Od dubna se snižují ceny zemního plynu

K o p ř i v n i c e (hod) - Od prvního dubna se poprvé snižují ceny za plyn. U nejnižší spotřeby do 1 890 kWh za rok (což odpovídá objemu do 180 m3) se částka snižuje z 1 koruny na 0,91 Kč za 1 kWh při stálé měsíční platbě 26 korun. V kategorii od 1 890 kWh do 9 450 kWh (od 180 do 900 kubíků) dochází ke snížení částky 0,85 Kč na 0,77 Kč a měsíční platba je ve výši padesáti korun. Lidé, kteří chtějí plynárnám nahlásit svou spotřebu, tak musí učinit do 15. dubna, jinak bude výpočet spotřeby proveden podle odběrové křivky. Spotřebu lze nahlásit telefonicky nebo přes internet.


    [Top]    


Deváťáci si sami v rámci projektu Občan vypracovali téma o kouření nezletilých

K o p ř i v n i c e (hod) - Žáci 9. A třídy ze Základní školy sv. Zdislavy v rámci projektu Občan si vybrali téma ’Kouření nezletilých a mladistvých’ a výsledky, ke kterým se dopracovali, prezentovali minulý týden v úterý 26. března v odpoledních hodinách v prostorách své školy svým spolužákům a veřejnosti.

Už v šesté třídě děti v rámci občanské výchovy pracovaly na projektu ’Kouření a já’ a nyní na něj navázaly. „Žáci na projektu pracují tři měsíce a je to kolektivní práce celé třídy, se mnou jen konzultovali svoje návrhy. Během vyučovací hodiny se domlouvali, kdo a co udělá,“ komentovala práci na projektu třídní učitelka Ivana Kociánová.

Žáci prováděli průzkum o kouření sami na škole a dotazovali se nejen dětí, ale i jejich rodičů. Jedna z otázek, které položili rodičům, zněla - kdy jste začali kouřit a proč. Z odpovědí vyplynulo, že ze zvědavosti, a většina se přiznala, že první cigaretu si zapálili ve věku mezi 15 a 20 lety.

Dotazník vyplňovaly i děti ve věku od 7 do 15 let a šestačtyřicet procent z nich přiznalo, že už zkoušelo kouřit a pět procent dokonce kouří pravidelně, což je celkem zarážející číslo. Děti také přiznaly, že cigarety si kupují z kapesného. Jedna skupinka žáků zkoušela, jak lze zakoupit v trafikách tzv. kusovky. Z devatenácti případů jim to čtrnáctkrát vyšlo, což je opravdu alarmující.

V rámci prezentace byla i názorná videoukázka pasivního kouření v rámci pracoviště, kde pracuje kuřák a nekuřák, a dokonce předváděly, jak pasivně kouří plod dítěte v těle ženy, která během těhotenství kouří. Na závěr přečetli žáci dva dopisy. Jeden byl adresovaný parlamentu a druhý Policii ČR a městské policii, ve kterém žádali postih pro ty, kteří prodávají dětem cigarety.


    [Top]    


Policie hodlá přijmout asi deset lidí

K o p ř i v n i c e (dam) - Mírný nedostatek mužů v uniformě tíží Okresní ředitelství Policie ČR v Novém Jičíně. K naplnění tabulkových stavů policistů schází na Novojičínsku zhruba sedm mužů zákona, policie však hodlá přijmout ještě o několik osob více.

„Máme možnost vytvořit si mírný personální nadstav. Chtěli bychom proto v první polovině roku přijmout asi deset lidí,“ řekl náměstek okresního policejního ředitele Milan Rucký.

Personální nenaplněnost však podle vedení policie v okrese nenarušuje její práci. „Lidé nám chybějí především na odděleních s celookresní působností. Stavy policistů na obvodních odděleních, která přicházejí do styku s občany nejdříve, se snažíme držet naplněné,“ tvrdí Rucký.

Přes existenci zhruba třináctiprocentní nezaměstnanosti v okrese není pro policii snadné získat dostatek nových lidí ochotných a především schopných nastoupit do služebního poměru. „Výběr nových policistů je opravdu dost tvrdý. Uchazeči musejí splnit náročná zdravotní kritéria a rovněž projít přísnými fyzickými a psychickými testy. Ze zkušenosti můžeme říci, že výběrovým sítem projdou zhruba dva z deseti uchazečů,“ řekl Rucký.

Těm, kdo splní nároky kladené na budoucího policistu, však ministerstvo vnitra nabízí poměrně slušné podmínky. Kromě minimálně dvanáctitisícového nástupního platu muže k policii láká také sedmatřicet dní dovolené a další sociální výhody. Svým zaměstnancům policie nabízí na své akademii také možnost získání vysokoškolského titulu.


    [Top]    


Stíny

Policie ČR se v posledních dnech stále častěji zabývá případy krádeží motorových vozidel zn. Škoda, konkrétně se jedná o vozy zn. Škoda 105 a 120. Policie proto upozorňuje občany, aby věnovali pozornost osobám, které se pohybují v blízkostech zaparkovaných vozidel. V případě zjištění podezřelého chování ji kontaktujte.

V době od 24. do 25. března se dosud neznámý pachatel zmocnil vozidla zn. Škoda 120, které bylo zaparkováno u ubytovny Tatrarest, ze spínací skříňky vytrhl elektrické vodiče a s vozidlem odjel na ulici Obránců míru, kde jej ponechal uprostřed vozovky. Protože se nepodařilo vyrozumět majitele a vozidlo bránilo provozu, bylo odvezeno odtahovou službou do Frenštátu p. R. Následující den si majitel vozidlo převzal.

Dne 25. března ve večerních hodinách bylo na služebně MP přijato telefonické oznámení z restaurace na ulici Obránců míru, že se v provozovně nachází podnapilá žena, která rozbíjí sklenice. Hlídka na místě zabránila ženě v dalším protiprávním jednání a vyzvala ji, aby prokázala svoji totožnost. Dotyčná ji odmítla prokázat a zaplatit vzniklou škodu. Navíc hlídku slovně urážela a fyzicky napadala. Proto byly použity donucovací prostředky a žena byla předvedena na P ČR k dalšímu šetření.

Dne 28. března v odpoledních hodinách telefonicky oznámila obsluha benzinky v Lubině, že mají problémy s mužem, který je v podnapilém stavu a obtěžuje zákazníky. Hlídka na místě zjistila totožnost výtečníka, který za přestupek buzení veřejného pohoršení zaplatil na místě blokovou pokutu.


    [Top]    


Radní schválili nájemce třetí prodejny pod anexem

K o p ř i v n i c e (hod) - Třetí prodejna v anexu městského úřadu má svého nájemce. Uvolněný prostor po cestovní kanceláři West získal do pronájmu Josef Planka. Rada na své mimořádné schůzi schválila pronájem pro Josefa Planku na dobu deseti let za cenu nájemného ve výši 1 150 korun za metr čtvereční a rok. „Podmínky, které rada města schválila, jsou stejné jako u ostatních dvou nájemců,“ řekl místostarosta Alois Janek.


    [Top]    


Ve středisku následné péče mají stále obsazenou kapacitu

K o p ř i v n i c e - Zrealizovat a otevřít léčebnu dlouhodobě nemocných v prostorách kopřivnické polikliniky Therapón 98 se vedení tohoto zařízení podařilo v závěru minulého roku. Jejím vedoucím lékařem je specialista na vnitřní lékařství a gastroenterolog Petr Huvar.

Jaké problémy provázely vybudování střediska následné péče?

Nebylo to zase tak jednoduché, protože se léčebna budovala mimo jiné v bývalé správní části polikliniky, navíc se musely najít nové pracovní prostory pro pracovníky a provést spousta stavebních úprav. Zároveň se muselo vyjednávat s pojišťovnou, ministerstvem zdravotnictví, aby poliklinika mohla provozovat lůžkovou následnou péči.

Technická realizace projektu byla vedena pod záštitou firmy Pharmos, která je majoritním akcionářem společnosti Therapón, byla dokončena těsně před vlastním spuštěním provozu.

Kdy byla naplněna kapacita zařízení?

Čtvrtého prosince začali být umisťováni první pacienti a během tří týdnů bylo zaplněno 70 procent míst. Zbytek kapacity byl doplněn v prvním týdnu nového roku a stav naplněnosti na sto procent trvá do současné doby. Každý pacient, který odchází buď po rehabilitaci domů, nebo je překládán do nemocnice nebo jiného zařízení, je okamžitě nahrazován pacientem dalším. Existují pořadníky, v kterých je zohledňováno zdravotní a sociální hledisko, a kdybychom dnes udělali stop, tak do konce roku máme o klienty vystaráno.

Jaká je délka pobytu ve středisku následné péče?

Lidé mají poněkud zkreslenou představu, že jim můžeme ze dne na den vyhovět při umístění pacienta, ale to bohužel nemůžeme. Navíc k dalšímu pochybení dochází proto, že se domnívají, že doba pobytu v léčebně dlouhodobě nemocných je neomezená. Prosazuje maximální tříměsíční pobyt, během kterého má rodina čas, aby našla pro svého příbuzného optimální řešení. Je to proto, abychom mohli vyjít vstříc všem žadatelům. Úzce spolupracujeme se sociálním úřadem, s domovy důchodců, s pečovatelskou službou, abychom našli pro pacienta optimální umístění. Pokud to jeho stav nedovolí, tak nikdy nepouštíme pacienta domů, pokud nemá doma zajištěnou základní péči. Vždycky se snažíme, aby ten člověk šel tam, kde se jeho zdravotní stav nezhorší. Bohužel, mnozí lidé se velice rychle adaptují na skutečnost, že babičku či dědečka už doma nemají a ne ze zdravotních nebo sociálních, ale z důvodů spíše politováníhodných toho příbuzného zkrátka doma nechtějí. Také se setkáváme s tím, že rodina chodí v ten den, kdy pacient dostane důchod nebo nějakou sociální dávku a po další týdny je nevidíme.

Je pobyt v LDN bezplatný?

Na lůžkách standardního typu je péče bezplatná a je plně hrazena z prostředků pojišťovny. Samozřejmě, že rodinní příslušníci mají právo přikoupit našemu klientovi v rámci zlepšení služeb od kosmetiky, novin, potravin až po větší množství plen. Připlácí se pouze za nadstandardní jednolůžkový pokoj s televizí, telefonem, vlastním sociálním zařízením apod. sto padesát korun na den.

Jaké je pokrytí střediska personálem?

Snažíme se počet středního zdravotního personálu zvýšit, protože se ve většině případů jedná o pacienty upoutané na lůžko. Stejně tak bychom chtěli mít vlastní rehabilitační pracovnici, která je prozatím zajištěna ve spolupráci s rehabilitačním oddělením zdejší polikliniky.

V budoucnu chceme pacientům umožnit takové služby, jako je kadeřník, pedikúra nebo masáže nad lékařem předepsaný rámec - pokud lidé mají o cokoli zájem a disponují svými penězi, měli bychom jim to dopřát.

Jaká je situace s léčebnami dlouhodobě nemocných v rámci okresu?

Okres má zhruba sto šedesát tisíc lidí, pokud se do toho započítávají oblasti prolínající se s jinými okresy, tak dokonce sto osmdesát tisíc. Na tento počet je potřebných tři sta dvacet až tři sta čtyřicet lůžek následné péče, a to v podstatě není v okrese splněno. V Bílovci je padesát, v Odrách šedesát a v Kopřivnici čtyřicet, to je dohromady sto padesát. Nový Jičín má v úmyslu vybudovat sto pět lůžek, ale i tak ještě další kapacity budou chybět.

Ilona Hoffmannová


    [Top]    


Bezplatné vyšetření pro ohrožené ženy

N o v ý   J i č í n  (ili) - Pouze tři špičková pracoviště z celé České republiky byla zařazena do pilotního programu Všeobecné zdravotní pojišťovny. Mezi vyvolenými se ocitlo i novojičínské Mammocentrum, o jehož aktivitách a úspěších pravidelně informujeme od února roku 2001, kdy bylo založeno. Toto onkologické centrum se specializuje na diagnostiku a léčbu nádorových onemocnění, a přestože patří k nejmladším pracovištím v republice, může se pochlubit nejen komplexní péčí o pacienta, ale i vysokým procentem záchytu nádorových onemocnění.

Právě z toho důvodu bylo Mammocentrum vybráno pro projekt, jehož cílem je nabídnout ženám v nejrizikovější skupině, tj. od 44 do 70 let, preventivní bezplatné vyšetření prsu, a to bez doporučení lékaře. Stejné vyšetření lze do 30. června absolvovat pouze v Praze a Hradci Králové. Přestože v ČR je k dispozici 150 mammografů, což je stav srovnatelný se zahraničím, neodpovídá tomu dostatečný počet vyšetření.


    [Top]    


Seříznuté topoly u ČSAD by mohly samy regenerovat

Ačkoliv řez provedený na topolech
okolo bývalého areálu ČSAD se zdá
být příliš radikální, měl by vzrostlé stromy
zachránit před odumřením.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili) - U topolů vysázených podél objektu bývalých garáží ČSAD došlo v minulosti k překrytí kořenového prostoru. Z toho důvodu začaly topoly odcházet, protože se jim ke kořenům nedostal vzduch.

„Některé stromy jsou dobré, některé v lepším a některé v horším stavu,“ hodnotí současnou situaci správce veřejné zeleně Pavla Kašubová. Na základě individuálního posouzení každého topolu byl zvolen optimální způsob jeho záchrany. „U topolů, které jsou v přijatelném stavu, jsme zkusili metodu tzv. hlavového řezu, kdy je strom částečně seříznut. Topoly dobře obrážejí, mají dobrou regenerovatelnost, ale na druhé straně jsou nebezpečné svou výškou,“ vysvětlila Kašubová

Výsledek takového radikálního řešení je částečně sázkou do loterie, protože úspěšnost je odvislá od mnoha faktorů. „Podobný zákrok někdo udělal u Katolického domu v Lubině, ale tam všechny stromy uschly. V Hodoníně a v Brně se toto ošetření osvědčilo. Řez není vidět a výsledkem je strom se sníženou korunou,“ dodala Pavla Kašubová.

Obdobný zákrok byl proveden v zimním období také v okolí letního stadionu na stromech, které nebyly vzhledem ke svému zdravotnímu stavu perspektivní a musely by být jinak skáceny.


    [Top]    


„Zákony nelze šít horkou jehlou,“ říká Bureš

K o p ř i v n i c e - Využili jsme návštěvy ministra spravedlnosti Jaroslava Bureše na kopřivnické radnici a položili jsme mu dvě otázky.

Správní soudnictví je v zájmu občanů, ale také i úřadů z důvodu jistoty jejich rozhodování. Proč se Ústava ČR vzhledem k nejvyššímu správnímu soudu naplňuje až nyní?

Žádná jiná vláda zatím nepředložila zákony, které by reformovaly správní soudnictví a které by oživily v ústavě předpokládaný správní soud. I když je třeba říct poctivě, že komise odborníků pracovaly od poloviny devadesátých let. Prostě věc chtěla svůj čas. Ono takové zákony nelze ušít horkou jehlou a napsat je přes noc. Odborná komise, která mi předložila výsledky své práce, skutečně pracovala intenzivně nejméně tři roky a od poloviny devadesátých let hledala koncepci.

Jak chcete řešit činnost obchodního rejstříku i s ohledem na kritiku Evropsko-českého fóra na korupční prostředí v této instituci a neúměrnou délku zápisu do obchodního rejstříku?

Občanský soudní řád jsme podstatným způsobem novelizovali. Jsou stanoveny lhůty a pravidla, které by měly tuto situaci zlepšit. Projevilo se to pozitivně v rychlosti tzv. prvozápisů. Celorepubliková statistika ukazuje, že od ledna loňského roku, kdy změny působí, se stav zlepšil. Faktem je, že rejstříkové řízení začíná být problémem města Prahy. Situace u ostatních krajských soudů už je slušná, Praha je problém z jednoho prostého důvodu - má kapacitně soudcovsky, a co se týče administrativy, zhruba stejné personální obsazení jako jiná města, ale vyřizuje 32 - 36 procent všech rejstříkových zápisů. Ani v Praze nejsou tak velké problémy s prvozápisy. Problémy, a to často zásadní, jsou se změnovými zápisy např. nových představenstev, změnami společenských smluv, navyšování základního jmění u akciových společností. Je třeba rozlišit vinu, která je na justici, ve smyslu nedostatečné kapacity, ale také okolnost, že často jsou zápisy spojeny se spory, kde nejsou jednoduchá řešení. Lze to svěřit tzv. registrátorům, kteří vyřídí pouze to, co lze snadno vyřídit, protože tam není žádný spor. Jakmile je zápis spojen např. se sporem odcházejícího a nového představenstva, akcionáři versus sama společnost, tak ten spor je nutné nejdříve odstranit a pak může být proveden zápis. Zlepšení stavu vidím jednoznačně v tom, že zejména v Praze budu mít příležitost posílit agendu daleko větším počtem soudců, soudních tajemníků a vyšších soudních úředníků, což prozatím naráží zejména na rozpočtové bariéry, protože na to potřebují odpovídající prostory a platové zázemí, ale to ještě nějakou dobu bude trvat. Nicméně myslím, že jsme nastoupili tím správným směrem.

O rejstříkové vedení má také zájem hospodářská komora, což byla poslanecká iniciativa, která se týkala zákona o tzv. registrátorech. Stále si myslím, že je tu prostor k tomu, aby se stav vedení obchodního rejstříku a soudu zlepšil tím, že tu bude větší potenciál lidí.

Dana Hoďáková


    [Top]    


Nejvhodnější doba na očkování proti žloutence

K o p ř i v n i c e (hod) - Od 1. dubna do 31. května je nejvhodnější doba na preventivní očkování dětí proti infekční žloutence. Jedna třetina očkovací látky se neplatí. Rodiče, kteří se rozhodnou, že nechají své děti očkovat, by se měli poradit s dětským ošetřujícím lékařem, který jim sdělí vše potřebné.


    [Top]    


Část garáží je postavena

K o p ř i v n i c e (ili) - V červenci 2001 bylo vydáno stavební povolení celkem na sedmdesát šest garážových stání ve čtyřech blocích u kravína za sídlištěm Sever. První blok ze čtyř, který obsahuje jednadvacet garáží, je již hotový a zkolaudovaný. Stavební povolení na celý komplex má platnost dva roky do srpna 2003. „To znamená, že do srpna 2003 je teoreticky možnost dokončovat další garáže bez prodlužování platnosti stavebního povolení,“ uvedl pracovník stavebního úřadu Pavel Obrátil.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.