Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

¨ Fotbal: Kopřivnice: so 28. 8. FC Kopřivnice - TJ Slovan Havířov (KP dorostu, st. v 10, ml. ve 12.15 hod.), v 16.30 hod. FC Kopřivnice - TJ Studénka (3. kolo OP mužů), út 31. 8. FC Kopřivnice - TJ Frenštát p. R. (KP dorostu, st. v 17 hod., ml. v 15 hod.), pá 3. 9. FC Kopřivnice - Bartošovice (OP benjamínků B), ne 5. 9. FC Kopřivnice - TJ Jiskra Rýmařov (KP žáků, st. v 9 hod., ml. v 10.45 hod.), FC Kopřivnice - TJ ČSAD Havířov (KP dorostu, st. ve 12.30 hod., ml. ve 14.15 hod.); Štramberk: ne 5. 9. v 16.30 hod. TJ Kotouč Štramberk - FC Veřovice (4. kolo OP); Vlčovice: ne 29. 8. v 16.30 hod. FC Vlčovice-Mniší - FC Libhošť (2. kolo I. B třídy)  

¨ Házená: so 4. 9. od 8 hod. turnaj mladšího dorostu O pohár Zastupitelstva města Kopřivnice, ne 5. 9. od 8 hod. turnaj staršího dorostu Gala cup

¨ Malá kopaná: so 4. 9. od 9 do 13 hod. 8. kolo 3. ligy KMK, ne 5. 9. od 9 do 13 hod. čtvrtfinále poháru KMK

¨ Minigolf: provozní doba (podle počasí): po - pá 14 - 18 hod., so - ne 13 - 18 hod., inf. na tel. 605 825 870 nebo 604 740 992

¨ Plochá dráha: so 4. 9. závod mistrovství ČR juniorů, od 15 hod. kvalifikace, od 16 hod. hlavní závod (letní stadion v Kopřivnici)


    [Top]    


Výsledky

¨ Házená: výsledky 43. ročníku turnaje mužů O pohár Tatra, a. s., Kopřivnice (20. - 21. 8.): HC Frýdek-Místek - HC Cement Hranice 33:25 (19:10); KH Město Kopřivnice - HC Linz AG 21:26 (10:13), nejvíce branek: Smutek 4, Prepsl, R. Šustala a Gřes po 3 - Watzl 6; KH Město Kopřivnice - HC Frýdek-Místek 16:30 (6:13), nejvíce branek: Pěček 5, Hanzelka, Winkler a Vala po 2 - Sklenák a Straka po 6; HC Linz AG - HC Cement Hranice 36:23 (17:10); KH Město Kopřivnice - HC Cement Hranice 37:24 (22:11), nejvíce branek: Hanzelka, Gřes a R. Šustala po 6, Pěček 4 - L. Veřmiřovský 7, Skřídlo 6; HC Frýdek-Místek - HC Linz AG 29:25 (16:9); konečné pořadí: 1. HC Frýdek-Místek 6 b. (92:66), 2. HC Linz AG 4 b. (87:73), 3. KH Město Kopřivnice 2 b. (74:80), 4. HC Cement Hranice 0 b. (72:106); nejlepší brankář: Pavel Raška (Kopřivnice), střelec: Clements Keinmüller (Linz), hráč: Tomáš Sklenák (Frýdek-Místek)


    [Top]    


Megas má za sebou první dvě přípravná utkání

Megas Frenštát p. R. - Myslowice (Polsko) 7:8 (2:2, 5:3)

K o p ř i v n i c e  (luk, jfk) - Úvodní přípravné utkání pro nastávající ročník 1. UMBRO ligy ve futsalu má za sebou Megas Frenštát pod Radhoštěm. Do Kopřivnice si pozval polský prvoligový klub Jango Myslowice, se kterým nakonec prohrál 7:8. Třikrát přitom vedl o dva góly - 5:3, 6:4 a 7:5. Poláci hráli v závěru power play se svým vynikajícím brankářem na postu posledního obránce a svůj tlak zužitkovali ve vyrovnání. V závěrečných vteřinách se jim pak podařilo strhnout se štěstím vítězství na svoji stranu.

Myslowice byly Megasu houževnatým soupeřem a jejich trenér v utkání vyzkoušel kromě brankáře celkem šestnáct svěřenců. Domácí tak široký kádr neměli, kromě osvědčených opor Bučka, Maruchniče, Žídka, Musiala, Špačka, Kovaříka a Kornaka si zahráli i Václav Hořelka, Lukáš Kühnert a Martin Kapsa, jenž se předvedl ve výborném světle. Hrálo se netradičně 3 x 30 minut hrubého času, čehož využil domácí trenér Luboslav Kapsa k vyzkoušení všech tří brankářů, nováčka Pavla Myšky, Tomáše Pally a Michala Polomského. Nejlepším výkonem se prezentoval zkušený Palla. V brance Poláků zářil Lukasz Grosziak. Odveta se uskuteční v pátek 27. srpna ve večerních hodinách v Jaworznu u Myslowic.

Branky: Kornak 3, Maruchnič 2, Špaček, Buček - Stiasiak, Jasinski a Wiejachm po 2, Adamczyk, M. Piasliak

Megas Frenštát p. R. - SME Ostrava 7:3 (3:1)

 Ve druhém přípravném utkání, hraném ve středu 18. srpna, potvrdil Frenštát roli favorita a zvítězil nad SME Ostrava 7:3 (3:1). V sestavě ostravského týmu, který začal od nové sezony trénovat bývalý trenér Megasu Karel Krakovčík, se představil i dvojnásobný futsalový mistr republiky Zdeněk Závodný, výborný Libor Frič a také největší současná hvězda energetiků Michal Tondra, jenž hrál v minulosti 1. ligu za CC Jistebník.

Na vedoucí branku Bučka odpověděl vyrovnáním Závodný. Poté už se však začal prosazovat favorit, který šel do vedení 6:1. Po dvou brankách dali Musial a Kühnert a jedenkrát se trefil Kovařík. O druhý gólový zápis SME se postaral Brňovjak. Deset minut před koncem (hrálo se dvakrát 30 minut hrubého času) završil svůj hattrick Musial a poslední slovo měl ostravský Bystroň, který upravil skóre na konečných 7:3. 

Branky: Musial 3, Kühnert 2, Buček, Kovařík. Megas: Myška, Palla - Buček, Špaček, Kovařík, Žídek, Musial, Maruchnič, Kornak, Kapsa a Kühnert.

Další přípravná utkání Frenštát ještě čekají. Do sezony vstupuje 3. září v Praze utkáním s Benagem.


    [Top]    


Tatra Ecorra dojela v Mostě na páté příčce

Bratři Hajduškové uspěli s vozem Tatra
Ecorra na severočeském okruhu v Mostě.
Ve své třídě dojeli na pátém místě.
Foto: Archiv

M o s t  (red, jfk) - Deváté místo ze čtyřiatřiceti vozů na startu a páté místo mezi vozy nad 2000 ccm získala posádka Zdeněk Hajdušek/Stanislav Hajdušek na voze Tatra Ecorra při tříhodinovém vytrvalostním závodě, který se konal 14. srpna na autodromu v Mostě.

Podle očekávání vyhrál Antonín Charouz s Jarkem Janišem na voze Mercedes CLK 3000 DTM před slovenskou posádkou Milan Bezák/Miro Konopka na Porsche 911 GTR, třetí dojeli Rudolf Machánek s Jaroslavem Honzíkem na Porsche 911 GTR.

Ještě po dvou hodinách závodu se držela Tatra na pátem místě, pak však musel Stanislav Hajdušek zajet do boxu na opravu netěsného výfuku.

Tříminutové zdržení v boxu stálo posádku kopřivnické Tatry pět pozic, které se podařilo stáhnout v průběhu pětačtyřiceti minut až na sedmou příčku. Osm minut před koncem však pekelné stíhací tempo nevydržel některý z pístů a motor ecorry výrazně ztratil výkon, čehož využili jezdci Renaultu Clio a Alfy 147 Cup a dostali se v posledním kole tříhodinového závodu před kopřivnický vůz.

I tak však odvedla posádka i mechanici tatry skvělý výkon. Získané body budou v posledních dvou závodech v Brně potřebné.


    [Top]    


Hokejový klub touží i nadále posilovat pozice mládeže

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Hokejová mládež má před sebou poslední dny přípravy. V sobotu 4. září vstoupí do mistrovských utkání. Všechny týmy od čtvrté do deváté třídy čeká žákovská liga.

První fáze přípravy neměla nic společného s bruslemi ani ledem. Začala 26. dubna a její náplní byl až do 30. června rozvoj pohybových schopností, tedy síly, rychlosti a vytrvalosti na suchu. Vše se odehrávalo v domácích podmínkách. „Byl to spíše dril než herní forma. Té děti často negativně využívají. Postávají a trénink neplní účel. Výborné jsou ale například štafety, kde se dá využít zdravé soutěživosti,“ vysvětluje šéftrenér mládeže Libor Zátopek.

Červenec byl již tradičně časem prázdnin i pro hokejisty, už 28. července však hoši vstoupili do finální části přípravy. První týden víceméně navázal na červen. „Kluci se dostávali zpátky do tréninku a dávali si dohromady výstroj,“ říká Zátopek. Od 5. srpna jsou všechny žákovské týmy na ledě. Ten kopřivnický v té době ještě nebyl vzhledem k nátěru ocelové konstrukce střechy a dalším úpravám ještě k dispozici, a tak se jezdilo bruslit na stadion do Valašského Meziříčí.

Od 17. srpna už je v provozu i led místní. Více než plně vytížený byl celý tento týden. Od pondělka až do zítřka zde všechny třídy procházejí soustředěním v domácích podmínkách. Mezi mantinely je trenéři vpouštějí dvakrát denně, navíc do sebe musejí vstřebávat teorii a obratnostní prvky, které se většinou odehrávají formou her.        

Ne všechny třídy ale podle Zátopka daly přípravě vše. „Moc spokojený nejsem s přístupem deváťáků. Jestliže chtějí hrát se špičkou, musí k tréninku přistupovat jinak,“ postěžoval si hlavní kouč.

Celkově si hokejový klub přeje potvrdit vzestupný výkonnostní trend kopřivnické hokejové mládeže. „Přinejmenším chceme obhájit pozice z loňského roku,“ říká prezident klubu Jaroslav Hrubý. Od sedmé třídy dolů to podle něj bude velice zajímavé. „U osmé a deváté třídy neklademe takový důraz na výsledky. Vše se podřizuje výchově hráčů pro dorost, ti nejlepší už tedy dostávají šanci ve vyšší kategorii. Přináší to výsledky. Vždyť pro letošní sezonu sáhl po třech z našich deváťáků Vsetín. Dostanou tak šanci hrát dorosteneckou extraligu. Samozřejmě jde o reciproční akci, takže nepřijdeme zkrátka,“ dodal Hrubý.

Teď před sebou ale všechna družstva mají ještě přípravné zápasy a turnaje. K těm největším budou patřit turnaje pro šestou a sedmou třídu v Bratislavě a Vítkovicích a turnaj pro osmé a deváté třídy v Šumperku. Mistrovská utkání začínají pro všechny žákovské týmy, jak již bylo řečeno, v sobotu 4. září.


    [Top]    


Mladší dorost šestý v Hranicích

H r a n i c e  (jfk) - Házenkářský mladší dorost Kopřivnice bojoval s kvalitními soupeři na turnaji v Hranicích, kam odjel rovnou ze soustředění ve Velkých Karlovicích. Z šesti soupeřů však dokázal bohužel porazit pouze Zlín a skončil na celkové šesté příčce.

„Po fyzické stránce to bylo velmi náročné, a to vzhledem k novému složení družstva. Z toho původního odešla většina hráčů do staršího dorostu. Mladí hráči jsou sice pohybově a házenkářsky nadaní, ale drtivé většině zatím chybí výška a potřebná kila. Budeme to muset nahradit bojovností, vtipem a hlavně pohybem,“ konstatoval po přípravném turnaji trenér kopřivnického týmu Petr Paseka.

Z výsledků turnaje v Hranicích: KH Kopřivnice - Zbrojovka Vsetín 21:22 (8:13), - DTJ Polanka 16:35 (4:14), - Cement Hranice 25:30 (12:15), - Zlín 21:10 (14:2), - Zubří A 13:40 (5:21), - Zubří B 19:32 (4:17); celkové pořadí: 1. Zubří A 12 b., 2. Polanka 10 b., 3. Hranice 6 b., 4. Vsetín 6 b., 5. Zubří B 5 b., 6. Kopřivnice 2 b., 7. Zlín 1 b.


    [Top]    


Žáci bez velkých ambicí

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Týden po týmech mužů a dorostu vstoupili v sobotu 21. srpna do mistrovských zápasů i kopřivničtí fotbaloví žáci. Nemají přehnané ambice. „Budeme rádi, když soutěž udržíme. Odešly nám ročníky 1989. Zbylo jen torzo loňského týmu posílené o kluky na hostování. V kádru je patnáct lidí, což je tak na hranici,“ říká nový trenér starších žáků Pavel Zaoral. K tahounům týmu by měli patřit Vojtěch Pala, Tomáš Havran, Pavel Zaoral a Radek Štěpán.

Trenér mladších žáků Radek Vlček věří svému družstvu více. „Pomýšlím tak na střed tabulky. Máme sice osm nových kluků, kteří ještě fotbal nikdy nehráli, ale věřím, že se budou rychle učit. K těm nejlepším momentálně patří Petr Okřesík, Dominik Šenk a Tomáš Beneš,“ říká. Celkové umístění Kopřivnice, tedy i postup či sestup, se ovšem odvíjí od výsledku starších žáků.

Starší žáci zahájili přípravu už 19. srpna, mladší o čtrnáct dní později. S jejím průběhem jsou oba trenéři spokojeni. „I přesto, že nám do toho přišly dovolené a výlety, chodilo na trénink tak čtrnáct až šestnáct kluků z osmnácti,“ referoval spokojeně Vlček.

Přípravná utkání: starší žáci: FC Kopřivnice - FC Vítkovice 4:0, - TJ Nový Jičín 4:4, - Havířov 1:2; mladší žáci: TJ Nový Jičín - FC Kopřivnice 6:2


    [Top]    


Fotbalové mládí o víkendu potěšilo dvěma výhrami

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Víkendová utkání fotbalové mládeže Kopřivnice přinesla potěšující výsledky. Neuspěl sice mladší dorost ani mladší žáci, ale starší žáci i starší dorost svá utkání vyhráli, což je pro celkové výsledky směrodatné.

Starší dorost (krajský přebor): FK Krnov - FC Kopřivnice 1:3 (1:1), branky Kopřivnice: Enčev 3. Kopřivnici se po domácí porážce podařilo vyhrát druhé mistrovské utkání hrané na půdě Krnova. Trenéra Otakara Maráka výsledek potěšil. „I výkon se pomalu lepší. Za výsledkem je i velká bojovnost,“ konstatoval kouč. Všechny tři branky vstřelil útočník Radek Enčev, který na trefy do černého čekal prakticky celou loňskou sezonu. „Doufám, že nám vítězství pomůže k tomu, abychom se chytli,“ touží po navázání na tříbodový zisk Marák. Mladší dorost: FK Krnov - FC Kopřivnice 7:0 (5:0). V případě mladšího dorostu byl Krnov jasně lepším celkem. Starší žáci (krajský přebor): FC Kopřivnice - Slavia Orlová 1:0 (0:0), branka Zaoral. Prvních dvacet minut úvodního mistrovského utkání bylo ze strany Kopřivnice slabších. Ve druhé půli ale zlepšila hru a brankou Pavla Zaorala si zajistila vítězství. Tým podržel brankář Lukáš Kelnar, nejlepším hráčem na hřišti byl Lukáš Marek. Mladší žáci (krajský přebor): FC Kopřivnice - Slavie Orlová 0:6 (0:2). Orlová byla fotbalovější, navíc domácí kupili chyby v obraně, takže výsledek 0:6 odpovídá dění na hřišti.


    [Top]    


Házenkáři vybojovali v domácím turnaji bronz

Mojmír Šustala se při kopřivnickém
turnaji snaží prosadit přes obranu
rakouského Linze. Ten byl ve vzájemném utkání nakonec lepší. Celkově
skončil druhý, Kopřivnice třetí.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Házenkáři Frýdku-Místku beze zbytku splnili úlohu favorita ve 43. ročníku turnaje O pohár Tatra, a. s., Kopřivnice. Podle očekávání v něm nepoznali hořkost porážky a odvezli si putovní pohár za vítězství. Domácí házenkářský tým, který v turnaji obhajoval loňské prvenství, tentokrát skončil na třetím místě. Druhé místo patří rakouskému Linzi, čtvrté celku Hranic.

Vítězný Frýdek-Místek svedl největší bitvu s rakouským Linzem, pátým mužstvem loňského ročníku první rakouské ligy, který v předchozích ročnících nejvyšší rakouské soutěže získal několikrát za sebou titul. Tento duel se hrál jako poslední a vzhledem k dosavadní neporaženosti obou celků byl přímým soubojem o vítězství.

V poločase a na začátku druhého to vypadalo, že Frýdek nebude mít problémy, Linz však zabral a donutil svého interligového soupeře hrát ve vysokém tempu až do konce. Konečný výsledek 29:25 ostatně svědčí o vyrovnanosti boje.

Kopřivnice svůj páteční souboj s Linzem prohrála o pět branek (21:26). Do roli pronásledovatele ji odsoudilo neproměňování vyložených šancí včetně sedmimetrových hodů. Sobotní mač s Frýdkem-Místkem příliš nenadchl. Kopřivnice působila poněkud zakřiknutě, velké problémy jí dělala zatažená obrana Frýdku i brankář Kulhánek, navíc nedokázala pokrýt soupeřovy rychlé přechody do útoku. Výsledek 30:16 odpovídal dění na hřišti.

Utkání o třetí místo s Hranicemi slibovalo vyrovnaný souboj, Hranice však překvapivě zaostávaly ve všech činnostech a už v poločase prohrávaly 22:11. Ve druhé půli vedl domácí tým až o 22 branek, přičemž od hrozící „čtyřicítky“ Hranice uchránil jen fakt, že Kopřivnice dala příležitost prakticky všem mladým hráčům. Výborný byl v brance Kopřivnice exhranický gólman Pavel Raška.

Právě výsledek i hra kopřivnického týmu v zápase s Hranicemi potěšila trenéra Miroslava Bartoně nejvíce. „Hráli jsme solidně, naopak výkon Hranic mě zarazil. Hrály odevzdaně a evidentně jim chyběla fyzička,“ poznamenal Bartoň. Částečně spokojen byl i s výkonem proti Linzi, naopak utkání s Frýdkem-Místkem jej nenadchlo. „Hráči zbytečně rezignovali,“ mrzelo jej.

Turnaj byl pro Kopřivnici nejtěžší herní prověrkou před vstupem do mistrovských utkání. „Teď už budeme hrát s nám rovnými soupeři. Rád bych, aby hráči, hlavně tedy ti mladí, získali potřebnou sebedůvěru, která jim zatím chybí,“ konstatoval Bartoň.

Klání v Kopřivnici si její přemožitelé pochvalovali. „Na turnaji v Nových Zámcích jsme podali trapný výkon a toto byl dobrý turnaj pro zvýšení sebevědomí. Jsem rád, že jsme utkání sehráli postupně, tedy od toho s nejslabšími Hranicemi až po nejtěžší s Linzem,“ uvedl trenér Frýdku-Místku Martin Lipták.

Asistent trenéra Linze Michal Vopelka hovořil v podobném duchu. „I my jsme si zde trochu pozvedli sebevědomí, kvalita soupeřů ovšem byla solidní. Co se týče našeho výkonu, tak ještě nebyl technicky tolik na výši, ale bylo to slušné.“


    [Top]    


Místní minigolfisté přispěli k 3. místu na mistrovství světa

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Kopřivnický minigolf si připsal na konto nebývalý úspěch. Ivan Macho a Michal Rečka vybojovali s týmem juniorů bronz na mistrovství světa, které  11. - 14. srpna hostil švýcarský Olten. Český výběr porazili pouze Švédové a Finové, naopak za sebou mimo jiné Češi nechali favorizované Německo. Mezi jednotlivci skončil Ivan Macho na 29. místě, Michal Rečka, který je věkem ještě žák, na 46. příčce.

Juniorský jedenáctičlenný tým Česka ve Švýcarsku uspěl i přesto, že ve svém středu měl více jak polovinu nováčků.

Do Švýcarska si oba mladíci vysloužili nominaci na základě úspěchu v chebském celostátním turnaji mládeže Junior Trophy, který se konal 17. - 18. července. Ivan Macho v něm mezi juniory obsadil třetí místo, Michal Rečka mezi žáky místo čtvrté. V soutěži družstev vybojovali žáci i junioři pro Kopřivnici shodně stříbrnou medaili a pohár.

Michal Rečka na sebe pak výrazně upozornil i na mistrovství České republiky v Praze, jež probíhalo 30. července až 1. srpna. Vyhrál zde žákovskou kategorii. Z dalších závodníků, kteří hájili barvy TJ Start Kopřivnice, skončil Michal Stančík mezi žáky devátý, stejně jako Miroslav Svoboda mezi seniory, Macho mezi juniory překvapivě až desátý a Leopold Holub v nejsilnější mužské kategorii třicátý.

Pořadí MS juniorů 2004 v minigolfu: 1. Švédsko, 2. Finsko, 3. ČR, 4. Rakousko, 5. Německo, 6. Švýcarsko, 7. Dánsko, 8. Holandsko, 9. Itálie, 10. Portugalsko


    [Top]    


Fotbalový tým mužů si připsal první bod

TJ Sokol Žilina - FC Kopřivnice 1:1 (0:1)

N o v ý   J i č í n  (jfk) - Tři body měl ve druhém kole okresního přeboru na dosah kopřivnický fotbalový tým mužů. Nakonec se musel spokojit s bodem za remízu, i ten však má vzhledem ke ‘kvalitě’ žilinského travnatého stánku svou cenu.

Ve 30. minutě zkušeně zužitkoval převahu hostí po rychlém přechodu do útoku David Mikolanda. O tři minuty později vystřihl parádními nůžkami druhý gól Michal Buček, sudí však odpískal faul na žilinského brankáře. Uznána nebyla pro ofsajd ani pěkná trefa Macíčka, a Kopřivnice se tak snažila o potvrzení svého vedení vehementně dál. Cestu za kýženým vítězstvím jí těsně před koncem poločasu zkomplikovalo vyloučení Horáka, který uviděl druhou žlutou kartu.

Domácí využili početní převahu hned v úvodu druhé půle. Branka byla impulsem k tlaku Kopřivnice, ani ty největší šance však v brance neskončily. Nejblíže ke skórování měl dvakrát Michal Buček, nadějná byla i střela Daniela Strnky.

Ani Žilina, která hrozila hlavně z brejků a ze standardních situací, neměla k vítězství daleko. Až na brankové čáře dokonce zachraňoval remízu v poslední minutě utkání stoper Ivan Dlouhý.

„Po první půlce bych byl s bodem nespokojený, po průběhu druhého poločasu jsem za něj ale rád. Znovu se nám vymstilo, že jsme v první půli neproměnili šance,“ konstatoval trenér Kopřivnice Milan Svoboda.

Trenér Žiliny Miroslav Kvita byl s bodem rovněž spokojený. „Myslím, že bod je spravedlivý. Kluci zaslouží pochvalu za druhý poločas,“ vyzdvihl výkon svého týmu ve druhé části hry.

Soutěž po dvou kolech vede Starý Jičín před Trojanovicemi-Bystré, Mořkovem a Jeseníkem. Všichni mají po šesti bodech. Kopřivnice figuruje s jedním bodem na deváté příčce.

Branky: 50. Roháček - 30. Mikolanda. Sestava Kopřivnice: Lis - Šenkeřík, Dlouhý, Ferst, Horák - Jalůvka, Feilhauer, Buček, D. Strnka - Mikolanda (80. Kühnert), Macíček. ČK: 43. Horák. Další výsledky 2. kola okresního přeboru: Studénka - Stachovice 2:2, Mořkov - Fulnek B 1:0, Jeseník n. O. - Veřovice 2:1, Starý Jičín - Vražné 5:1, Zbyslavice - Trojanovice-Bystré 0:4


    [Top]    


Vlčovice by znovu rády udržely stávající I. B třídu

V l č o v i c e  (jfk) - Sezona 2003/04 nebyla pro vlčovický fotbalový tým mužů zrovna šťastná. Jen těsně v závěru soutěže I. B třídy unikl sestupu. Jaká je situace před tou další?

Mužstvo má nového kouče. Trenérského žezla se chopil František Merenda, který kdysi trenérsky začínal právě ve Vlčovicích, dlouho působil v Hodslavicích, jež dovedl z okresního přeboru do I. A třídy, a také v divizním Novém Jičíně. Poslední roky se věnoval a stále věnuje novojičínské mládeži.

Vzhledem k velkému tréninkovému manku z loňska i dané síle kádru klade mužstvu za cíl udržet stávající soutěž. S průběhem přípravy, která začala 19. července, je spokojen. „Na to, v jak krátké době příprava proběhla, splnila mé očekávání. Trénovali jsme třikrát týdně, což je myslím na I. B třídu zátěž dostačující. Trénink narušovala jen směnnost,“ konstatoval trenér.

Šest hráčů se s vlčovickým celkem rozloučilo, mezi nimi i Tomáš Kudělka či brankář Špaček. Nováčky mužstva jsou zatím jen čtyři loňští dorostenci - brankář Marian Šturala, Lukáš Velička, Jiří Jalůvka, Martin Janča. Další posily jsou zatím v jednání. Měly by být tři, po jedné do obrany, zálohy i útoku. 

Fakta o týmu mužů FC Vlčovice: soutěž: I. B třída; loňské umístění: 13. místo v I. B třídě; cíl pro sezonu 2004/05: udržení soutěže; trenér: František Merenda; kádr: brankáři: D. Gajdušek, M. Šturala; obrana: M. Kabát, V. Rek, M. Krajčí, P. Jalůvka, R. Paciorek; záloha: L. Velička, R. Jalůvka, M. Juřena, M. Janča, D. Hanzelka, J. Lichnovský; útok: J. Jalůvka, M. Vavroš, R. Slezák, D. Fojtík; odchody: Kandráč, Myšák, Kudělka, Tobiáš, Špaček, Košelík; příchody: Velička, J. Jalůvka, Janča, Šturala (všichni z dorostu Vlčovic)


    [Top]    


Štramberský celek tentokrát na vlastní půdě nezaváhal

TJ Kotouč Štramberk - TJ Sokol Rybí 3:1 (3:1)

Š t r a m b e r k  (jfk) - Po nečekané domácí porážce od Zbyslavic už Štramberk ve druhém kole okresního přeboru na vlastním trávníku nezaváhal. Díky výbornému prvnímu poločasu vyhrál 3:1. „První půlka byla solidní. Měli jsme ještě další šance, mezi nimi i břevno Macháčka,“ konstatoval trenér Štramberka Luděk Zavadil.

Doufal, že jeho svěřenci přidají co nejdříve čtvrtou branku a definitivně tak dosáhnou klidu, ta však i přes další šance nepřicházela. Štramberk ostřeloval pouze brankovou konstrukci svatyně svého soupeře.

„Kluci začali zbytečně vymýšlet, koncovka byla žalostná, celkově vzato se mi druhá půlka vůbec nelíbila,“ dodal Zavadil.

V tabulce okresního přeboru je Štramberk průběžně na sedmé příčce.

Branky Štramberka: 1. a 30. Galia, 23. M. Strnka. Štramberk: Fischer - Dostál, M. Strnka, Schwarz, Zátopek - Slanina, Kvita, Mechl, Chovaneček - Macháček (62. Jaroš), Galia (67. Hanzelka)


    [Top]    


Cenná remíza v Bílovci

FC Bílovec - FC Vlčovice-Mniší 0:0

B í l o v e c  (jfk) - Vlčovice přivezly z trávníku Bílovce, kde o víkendu sehrály první mistrovské utkání I. B třídy, poměrně cenný bod. S výsledkem panovala relativní spokojenost, vždyť Bílovec hrál ještě loni I. A třídu.

Při troše štěstí však Vlčovice mohly dovézt i body tři. „Měli jsme tři stoprocentní šance, z toho šel Vavroš dvakrát sám na brankáře,“ mrzely zazděné příležitosti trenéra Vlčovic Františka Merendu. Bílovec se naopak do vyložených šancí nedostal. „Bod z venku je dobrý, ale nepřeceňujeme ho. Bílovec na tom po sestupu nemusí být dvakrát dobře,“ konstatoval vlčovický kouč.

Bílovec: R. Lazecký - Radek Kovařík, Černín, Hlynka (75. Lapáček), P. Vavrečka - Poltier, Kalafut, Dobeš, Novotný - Pilař, M. Vašek. Trenér Miroslav Valachovič.

Vlčovice-Mniší: Gajdušek - Krajčí, Martin Kabát, Lichnovský, V. Rek - F. Klečacký (70. P. Jalůvka), R. Jalůvka, Juřena, Slezák (76. Fojtík) - Vavroš, Salaník (90. Paciorek). Trenér: František Merenda.

Další výsledky 1. kola I. B třídy: Libhošť - Suchdol n. O. 1:3, Velké Albrechtice - Janovice 4:1, Metylovice - Kunín 1:0, Kateřinice - Staré Město 1:1, Fryčovice - Tísek 3:2, 2. kolo: Baška - Kozlovice 5:0


    [Top]    


Krasobruslaři mají již nyní napilno

K o p ř i v n i c e  (jfk) - Horký srpen není pro každého časem lenošení u bazénu. Na zimním stadioně, kde je o poznání chladněji, je živo rovněž. Od 17. srpna se zde prohánějí krasobruslaři.

Nezahálejí. Vědí, že mají vzhledem k nutným opravám na zimním stadioně oproti ostatním klubům skluz. „Na ledě jsem sice už od 9. srpna, ale ne jako ostatní dvakrát denně, ale jen jednou. S dojížděním do Nového Jičína to ani jinak nešlo,“ říká šéftrenér kopřivnického klubu Evžen Milčinský.

Sezona, respektive první pohárové závody sice začínají až 15. října, je toho však třeba udělat hodně. Momentálně je příprava velice intenzivní. Od 16. do 27. srpna zde probíhá soustředění formou příměstského tábora. Závodníci jsou dvakrát denně na ledě, kde pilují techniku a skoky, k tomu se v tělocvičně učí zvládat speciální prvky z gymnastiky, posilují a také procházejí pohybovou přípravou zahrnující tančení a balet. Jednou se vyjíždí mezi mantinely i o víkendu, další aktivity už ale odpadají, aby zbyl i čas na odpočinek.

Kompletní příprava na novou sezonu však začala už začátkem května a trvala až do konce školního roku. Krasobruslaři v ní využívali tělocvičny k posilování a všeobecné pohybové přípravě, atletickou dráhu a taky bazén. Červenec patřil prázdninám, jen Hana Kubátková, která patří k nejzkušenějším závodnicím klubu, už byla v té době na ledě. Od 19. července absolvovala týdenní soustředění reprezentantů, na němž čeští trenéři mohli využívat konzultace s vítězem poslední světové univerziády, Rusem Alexejem Vasiljevským.

A jaké jsou cíle pro novou sezonu? Jako každoročně účast na mistrovství České republiky. „Když se tam letos dostanou tři svěřenci, tak to bude úspěch,“ tvrdí Milčinský. Ten z letošního února přitom bude velice těžké překonat. Všechna tři zúčastněná děvčata se totiž dostala mezi žačkami a mladšími žačkami do první desítky.

Na medaili by podle Milčinského měla mít Hanka Kubátková, které ovšem na paty šlape Denisa Mášová, a tak to zřejmě bude zajímavé. Stejně jako v předchozích letech budou závodníci FSC Superior jezdit české pohárové závody a rádi by opět změřili síly i s konkurencí na několika závodech Evropského poháru. „To ovšem letos bude složitější. Nedostali jsme od města příspěvek na dopravu,“ krčí rameny trenér.

Klub čekají i pořadatelské aktivity. V sobotu 18. září bude organizovat povinné testy, na které dostal pověření od svazu a 30. - 31. října pak tradiční pohárový závod Velkou cenu města Kopřivnice.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.