Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 27/2004
ze dne 12. srpna 2004

Zprávy z města a okolí

Obec nebude dále udržovat cizí pozemky ze svých peněz

Rozvody ústředního topení se letos nebudou chemicky čistit

Veřejná sbírka pro klienty Kopretiny stále pokračuje

Suchá tráva hořela v pátek pod Trúbou

Náklady na vytápění budou pro město počítat dvě firmy

V okrese Nový Jičín je podle statistik zase o něco bezpečněji

Stíny

Radnice i letos přispěla muzeu částkou čtyř set tisíc korun

Nepovolené skládky nejpočetnější u garáží

Evropský týden mobility poprvé i u nás

Rekaz bude prodávat obecní byty určené k privatizaci

Husův odkaz si pod jeho lípou připomněla jen hrstka občanů

Na Hájence se učilo ekologii

Deset let spolupráce s městem Zwönitz

Pětatřicet družstev bojovalo o poháry v požárním útoku


    [Top]    


Obec nebude dále udržovat cizí pozemky ze svých peněz

Cedulek označujících pozemky cizí
pozemky, které město nehodlá dále
udržovat z vlastních prostředků,
v dalších týdnech ve městě ještě přibude.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (red) - Město nebude dále ze svého rozpočtu udržovat pozemky s veřejnou zelení, které nejsou v jeho vlastnictví. Cedulky nesoucí tuto informaci se v minulých týdnech objevily hned v několika lokalitách Kopřivnice.

„Nová vyhláška o veřejné zeleni stanovuje také mimo jiné, kolik bude provedeno sečí travnatých ploch. Sečení bude prováděno častěji (např. sečení travnatých ploch na sídlištích dříve jen 2x ročně, nově podle vyhlášky o veřejné zeleni min. 3x), než bylo doposud zvykem za účelem zkvalitnění péče o zeleň ve městě. S tímto nárůstem počtu sečí souvisí i nárůst ceny za jejich údržbu. K těmto cenám je však nutné ‘bohužel’ ještě přičíst nově od tohoto roku zvýšení DPH v oblasti služeb ze stávajících 5 na 19 procent. Celková částka za sečení tak činila nárůst ve finanční výši 1,4 milionů korun. Při hledání možností, jak tento problém vyřešit, byla zvolena varianta, která jednoznačně preferuje údržbu městských pozemků podle schválené vyhlášky na úkor ostatních. Ostatní pozemky tedy nebudou nadále z městského rozpočtu udržovány,“ vysvětlil správce veřejné zeleně Jaroslav Dvořáček.

Tato údržba pozemků, které město nevlastní, stála každým rokem kolem milionu korun (1/3 celkové částky na sečení) a nikterak nemotivovala vlastníky (Českou republiku nebo Tatru, a. s.,) s touto situací něco dělat. Souhrn všech faktorů a snaha o lepší péči o zeleň a vyřešení majetkových vztahů vyústila v tuto situaci. Ve vlastnictví města je asi šedesát procent sečených ploch ve městě, zbytek patří institucím, firmám a soukromým osobám. K největším ‘neměstským’ vlastníkům pozemků patří Česká republika s 15 hektary travnatých ploch a Tatra s 6 hektary. Zatímco stát již vloni poukázal městu finanční sumu, která alespoň částečně kompenzovala náklady na sečení pozemků v jeho držení, a letos ji ještě zvýšil, Tatra svou povinnost i přes upozornění ignoruje. Za nedodržování vyhlášky o zeleni může město udělovat sankce, soukromou osobu může její nedodržení stát až 30 tisíc, instituce, jako je ČR nebo Tatra, dokonce až 200 tisíc korun. „Naším cílem ovšem není jen majitele pozemků pokutovat, ale zajistit náležitou údržbu, která je především povinností vlastníků pozemků se zelení, “ podotkl Dvořáček.

Automobilka vlastní velké zatravněné plochy například ve vnitrobloku mezi ulicemi Obránců míru a Javorová, Javorová a K. Čapka, dále je v jejím vlastnictví také levá polovina parku E. Beneše a vnitroblok mezi ulicemi Sokolovská a Dukelská v centru. Právě v těchto místech se objevila upozornění na to, že město nebude pozemky za své peníze udržovat.

„K instalaci cedulek jsme přistoupili, abychom občany informovali, z jakého důvodu je ta která plocha na rozdíl od ostatních posečena či nikoliv,“ vysvětlil Dvořáček. Informační cedule se podle jeho slov objeví časem i na dalších pozemcích (České republiky), ale i na pozemcích některých soukromých osob, které také neplní svoji povinnost vzhledem k platné vyhlášce. Tyto kroky si kladou za cíl ze strany města přimět vlastníky k údržbě jejich ploch za účelem lepšího životního prostředí - kvalitní zeleně pro nás všechny.


    [Top]    


Rozvody ústředního topení se letos nebudou chemicky čistit

K o p ř i v n i c e (hod) - Město v letošním roce nebude chemicky čistit rozvody ústředního vytápění v domech ve svém vlastnictví. „Předpokládané náklady byly totiž vypočítány na částku 320 000 korun. Pro ústřední vytápění je používaná upravovaná voda z Energetiky Tatra. V současnosti nemáme stížnosti na nefunkčnost termostatických ventilů. Rada se domnívala stejně jako odbor bytového hospodářství, že v současnosti není čištění rozvodů ústředního vytápění nezbytně nutné, proto neschválila jeho zařazení do plánu oprav na letošní rok,“ uvedl místostarosta Milan Bureš. Navíc v příštím roce se započne s modernizací tepelných sítí a nečistot bude v systému daleko více. „Teprve potom by mělo smysl to dělat,“ dodal Bureš.


    [Top]    


Veřejná sbírka pro klienty Kopretiny stále pokračuje

V l č o v i c e (ili) - Veřejná sbírka pro Ústav sociální péče Kopretina ve Vlčovicích pokračuje do konce kalendářního roku. Na jejím kontě se mimo padesátitisícové částky, kterou Kopretině věnoval patron akce Ronald Adams, podařilo prozatím nashromáždit přes dvacet tisíc korun. Každá takto získaná koruna bude v závěru roku navíc panem Adamsem zdvojnásobena. „Chtěla bych poděkovat firmám a podnikatelům, kteří se na nás se svými příspěvky obracejí, a hlavně všem soukromým osobám, u nichž lze předpokládat, že drobný příspěvek vytahují ještě z hlubší kapsy,” vzkazuje vedoucí ústavu sociální péče Marie Zemanová. Z takto získaných peněz se doposud hradil např. nákup proutí a dřevěných forem na výrobu košíků, bezpečnostní ruční pily pro klienty, snování tkalcovských stavů a rovněž nákup sportovních potřeb a didaktických her, které byly pořízeny z daru Charity Kopřivnice.

Vedení Kopretiny by klientům ještě rádo pořídilo ke vzdělávacím účelům počítač, materiál na výrobu tkaných koberců, ale i potřeby ke koním, které za pedagogicko-psychologickým účelem pravidelně navštěvují. To však záleží na přístupu a štědrosti veřejnosti. Svůj finanční příspěvek můžete zaslat na účet 866392820207/0100 nebo vložit do zapečetěných schránek umístěných ve vestibulu Městského úřadu v Kopřivnici a bývalé správní budovy Tatry, a. s.


    [Top]    


Suchá tráva hořela v pátek pod Trúbou

Š t r a m b e r k (ili) - Z nedopalku cigarety se v pátek v odpoledních hodinách vzňal suchý travní porost v lokalitě pod ochozem Trúby na skále směrem k Novému Jičínu. Na likvidaci požáru se podílely dvě hasičské jednotky, a to z centrální požární stanice z Nového Jičína se dvěma automobily a ze Štramberka třemi vozidly.

Tři minuty před patnáctou hodinou přijelo na místo určení první vozidlo a o dvacet minut později byl požár lokalizován. Během čtyřiceti minut došlo k likvidaci požáru. Z místa zásahu poslední vozidlo odjíždělo v 16.25 hodin. Podle slov operačního důstojníka nedošlo k žádným finančním škodám.


    [Top]    


Náklady na vytápění budou pro město počítat dvě firmy

K o p ř i v n i c e (hod) - V loňském roce proběhla druhá etapa instalace měřicí a regulační techniky v bytových domech ve vlastnictví města. „Zhotovitelem se stala na základě výběrového řízení firma Techen - Ostrava, s. r. o. Součástí nabídky bylo zabezpečení rozúčtování nákladů na vytápění podle rozdělovačů topných nákladů. Rada schvalovala upravenou a připomínkovou smlouvu s touto firmou, podle níž budou rozúčtovány náklady na vytápění pro rok 2004,“ okomentoval schvalovanou smlouvu v radě místostarosta Milan Bureš. Náklady na topení v obecních domech tak budou účtovat dvě firmy, a to Embra, s. r. o., a Techen - Ostrava.


    [Top]    


V okrese Nový Jičín je podle statistik zase o něco bezpečněji

N o v ý   J i č í n (dam) - „Všichni se můžeme opět cítit o něco bezpečněji,“ takovou zprávu podloženou statistikami za první pololetí vzkázal obyvatelům Novojičínska okresní policejní ředitel Karel Třetina. Kriminalita v okrese meziročně poklesla o 12 procent, což je nejpozitivnější vývoj v kraji a náš region je také nejbezpečnějším okresem v rámci celého Moravskoslezského kraje. „Nový Jičín je ‘dobrou adresou’. Nikdy za posledních třináct let zde nebylo bezpečněji než v prvním pololetí roku 2004,“ řekl Třetina a vyzdvihl práci všech svých podřízených.

Podle policejních statistik se například v Ostravě stane jeden trestný čin každé půl hodiny, v novojičínském okrese pak jednou za tři hodiny. Jednoho z ceněných úspěchů se policistům podařilo dosáhnout v oblasti struktury pachatelů. Delikty mladistvých meziročně poklesly o deset procent na úroveň 15 procentních bodů. Sedmapadesát procent kriminality pak měli na svědomí recidivisté. Také objasněnost kriminálních případů v prvním půlroce stoupla o sedm procent. Policisté objasnili 54 % ohlášené kriminality.

Nepříznivý vývoj statistiky zaznamenaly v případě výše škody. Zatímco vloni byla za prvního půl roku trestnou činností způsobena škoda 59 milionů, letos to bylo už 74 milionů. „Je ovšem nutné podotknout, že v roce 2002 činila škoda jen v prvním pololetí 158 milionů korun,“ podotkl Třetina. Negativní výsledky statistiky vykazují také v případě zvyšujícího se počtu případu sprejerství. Přibývá také případů neplacení výživného, zatímco vloni v prvním pololetí řešili policisté 49 takových případů, letos to bylo už 105. Výrazně stoupla také škoda způsobená podvodníky, a to meziročně o 15,4 milionů na 27,4 milionů korun. Přibylo rovněž pět případů znásilnění, které se ale policistům podařilo ve všech případech objasnit.

Přestože za prvního půl roku novojičínská policie musela řešit dva případy pokusu o vraždu, a to v obou případech mezi rodinnými příslušníky, statistiky vykazují mírný pokles počtu násilných trestných činů. Velkým úspěchem policistů novojičínského okresu je snížení počtu krádeží. Na polovinu se také díky přispění speciálního policejního týmu podařilo snížit počet vykradených automobilů a znatelně poklesl počet odcizených motorových vozidel. Naopak o něco více bylo zaznamenáno kapesních krádeží.

Kopřivnické obvodní oddělení policie se může pochlubit téměř devítiprocentním poklesem kriminality v prvním pololetí ve srovnání se stejným obdobím roku 2003. Zjištěno bylo celkem 304 trestných činů a objasněno bylo 163 z nich, což představuje téměř desetiprocentní zvýšení úspěšnosti při odhalování pachatelů, tento růst je navíc třetí nejvyšší v rámci okresu a Kopřivnici předběhla jen menší obvodní oddělení.

Dopravní policisté za první půlrok letoška zaznamenali mírný nárůst počtu dopravních nehod, celkem se jich na silnicích okresu za prvních šest měsíců stalo 1 272, což je o třicet sedm víc než v roce 2003, ovšem jejich následky jsou méně tragické. Nehody si vyžádaly smrt osmi lidí, šestadvacet těžce zraněných a výrazně ubylo i lehkých zranění. Nejčastější příčinou nehod je stále rychlost, ta zapříčinila 338 ze všech bouraček. O víc jak čtvrtinu poklesl počet nehod, ve kterých hrál roli alkohol.


    [Top]    


Stíny

Dne 4. srpna kolem půlnoci telefonicky oznámil muž, že viděl dvě osoby, jak vezou dveře na vozíku, a má podezření, že jsou kradené. Hlídka městské policie zastihla podezřelé osoby na ulici Obránců míru. Dotyčný strážníkům tvrdil, že dveře ležely u restaurace na Severu. Na místě, odkud byly dveře odcizeny, hlídka hovořila s majitelem, který potvrdil, že patří jemu. Přestupci byla uložena bloková pokuta. Jednalo se o 48letého muže z Fryčovic.

Dne 9. srpna krátce po druhé hodině ranní prováděla hlídka městské policie kontrolu na ulici Čs. armády, kde spatřila skupinku mladíků, jak se snaží poškodit zastávku autobusu naproti Komerční bance. Po zjištění totožnosti byl přestupek proti majetku řešen na místě blokovou pokutou. Jednalo se o mladíky ve věku 18 až19 let z Kopřivnice.


    [Top]    


Radnice i letos přispěla muzeu částkou čtyř set tisíc korun

K o p ř i v n i c e (hod) - Regionální muzeum v Kopřivnici získá i v letošním roce příspěvek od města ve výši čtyři sta tisíc korun, který je určen na provoz a činnost expozice Emila a Dany Zátopkových a Muzea Fojtství v Kopřivnici. Zastupitelé na mimořádném červencovém zasedání schválili uzavření smlouvy na poskytnutí dotace, kterou město Regionálnímu muzeu poskytlo i v loňském roce, a to z rozpočtu odboru školství, kultury a sportu.


    [Top]    


Krátce

K o p ř i v n i c e (hod) - Na ubytovně Pod Lesem se započalo s rekonstrukcí. Jako první se začne s výměnou podlahových krytin a výměnou dveří. Radní schválili, že výměnu podlahových krytin na chodbách provede firma Internova z Nového Jičína a stavební úpravu vstupu a výměnu dveří firma Maer z Kopřivnice. Podle slov místostarosty Zdeňka Krajčíra se jedná o akce, které byly zařazeny do rozpočtu města.

¨ K o p ř i v n i c e (hod) - Z důvodu vypršení funkčního období, po které mohl Petr Czekaj vykonávat funkci člena správní rady Regionálního muzea v Kopřivnici, o. p. s., museli zastupitelé na červencovém zasedání zvolit jeho náhradníka. Jeho nástupcem byl navržen místostarosta Zdeněk Krajčír, kterého zastupitelé schválili.


    [Top]    


Nepovolené skládky nejpočetnější u garáží

K o p ř i v n i c e (ili) - V prvním prázdninovém měsíci skončil monitoring nepovolených skládek na území města Kopřivnice a místních částí Lubiny, Vlčovic a Mniší. „Zvýšený nárůst počtu nepovolených skládek je dán hlavně tím, že přemapování prováděl nový člověk, který přišel na místa, jež se dříve nepodařilo odhalit,“ odůvodnil větší četnost černých skládek oproti minulým létům předseda Občanského sdružení Hájenka Dalibor Kvita. Jen v Kopřivnici ekologové momentálně evidují sto dvaaosmdesát lokalit, kde se černé skládky nacházejí.

Jako každoročně vedou prim všechny garážové lokality: nejen pod Bílou horou a Červeným kamenem, ale v podstatě u všech garážových lokalit se něco najde. Tradičně jsou černé skládky zaznamenány u zahrádkářských kolonií. „Je to ve většině případů bioodpad, ale nedokážu pochopit, proč zahrádkáři nemají tento bioodpad na svém kompostu v zahrádce, ale mimo. Takováto skládka může být zdrojem nákazy pro rostliny. Nehledě na to, že láká další nezodpovědné lidi, kteří zde začnou vyvážet i jiný odpad,“ dodal Kvita. V místních částech je takovýchto skládek monitorováno ještě více - Vlčovice 25, Mniší 10 a Lubina dokonce šestačtyřicet. V místních částech jsou to skládky trochu jiného charakteru. Jednak jsou to staré skládky, kam se vyvážel po desítky let popel, většinou kolem Lubiny. Škvára a popel jsou sice v současné době na ústupu, ale nahradil je různý jiný odpad, v mnoha případech i bioodpad.

Odklízení nepovolených skládek probíhá od července. „Budeme odstraňovat takové množství skládek jako zhruba v minulých letech. Přednostně budou uklízeny skládky v místech, kde je obsažen nějaký nebezpečný odpad, tedy skládky u řadových garáží. Bohužel jsou místa, kam se ani nedostaneme,“ povzdechl si nad opakovanou nezodpovědností garážníků Dalibor Kvita. Na odstranění nepovolených skládek je v rozpočtu odboru životního prostředí a zemědělství pro letošní rok určena částka ve výši dvaceti pěti tisíc korun.


    [Top]    


Evropský týden mobility poprvé i u nás

K o p ř i v n i c e (ili) - Poprvé v historii se město Kopřivnice zapojí do kampaně Evropského týdne mobility (ETM) a Evropského dne bez aut (EDBA). Téměř celý zářijový týden je v polovině měsíce v evropských zemích zasvěcen podpoře ekologicky šetrných způsobů dopravy. Města, která se připojí ke kampani Evropský týden mobility, organizují v období od 16. do 22. září akce, které mají upozornit veřejnost na negativní vlivy automobilizmu a zároveň podpořit veřejnou dopravu, cyklistiku a chůzi.

V letošním roce Chartu EDBA a ETM v České republice zatím spolu s Kopřivnicí podepsala města Boskovice, České Budějovice, Hlučín, Hodonín, Hradec Králové, Chrudim, Kroměříž, Letovice, Ostrava, Písek a Třebíč. Města Karviná a Prostějov se zapojí do Evropského dne bez aut. V dalších městech prošla Charta zastupitelstvem či radou a čeká na podpis vedení města. Města Brno, Plzeň, Praha a Tábor Chartu nepodepsala, ale podpoří EDBA a ETM několika akcemi.

Evropský týden mobility a Evropský den bez aut iniciované Evropskou komisí patří k významným dnům v ochraně životního prostředí. „Cílem je upozornit občany na problematiku automobilové dopravy ve městech, nenásilně jim doporučit možnost používat jiné dopravní prostředky (MHD) a povzbudit aktivní přístup občanů a občanských sdružení ke svému městu,“ uvedla koordinátorka Projektu Zdravé město a místní Agendy 21 Radka Chalúpková. V letošním roce bude celá kampaň tematicky zaměřena na ’Bezpečné ulice pro děti’.

Evropský týden mobility vyvrcholí v pondělí 22. září Evropským dnem bez aut. „Zpravidla v tento den se ve městech pro automobilovou dopravu uzavře na několik hodin určitá jeho část, v níž pak proběhnou nejrůznější aktivity pro veřejnost,“ doplnila Chalúpková, která v současné době spolu s několika místními organizacemi a institucemi dolaďuje připravený rámcový program.

S akcemi, které budou probíhat v Kopřivnici, bude veřejnost včas seznámena.


    [Top]    


Rekaz bude prodávat obecní byty určené k privatizaci

K o p ř i v n i c e (hod) - Rada města schválila vítěze veřejné soutěže na prodej domů podle nově schválených pravidel na dubnovém zastupitelstvu.

„Město vyzvalo pět firem, z nichž jen čtyři poslaly svou nabídku. Nejvýhodnější cenu nabídla firma Rekaz. Tu také doporučila komise radě ke schválení,“ uvedl místostarosta Milan Bureš.

V případě, že se podaří prodat všechny byty určené k privatizaci, kterých je 437, lze očekávat příjem do rozpočtu města ve výši 30 milionů korun.


    [Top]    


Husův odkaz si pod jeho lípou připomněla jen hrstka občanů

K o p ř i v n i c e (hod) - I letos se v Kopřivnici konala vzpomínková akce na mistra Jana Husa, který byl upálen před 589 léty v Kostnici. V úterý 6. července v podvečer se sešlo u Husovy lípy u koupaliště méně lidí než v jiné roky. Jako první vystoupil z řad pozvaných hostů starosta Jiří Tichánek, který hovořil o odkazu mistra Jana Husa k dnešku. Poté se ujali slova farářka Marta Silná z církve Československé husitské, farář František Hruška a farářka Jiřina Kovářová, oba z církve Českobratrské evangelické.


    [Top]    


Na Hájence se učilo ekologii

K o p ř i v n i c e (ili) - Mimoškolní ekologickou výchovou, kterou v rámci 220 programů připravilo Občanské sdružení Hájenka, od ledna do konce školního roku prošlo 4 474 dětí ze sedmatřiceti mateřských a základních škol okresu Nový Jičín. Většina akcí probíhala na terénní základně Hájenka v Janíkově sedle. „Tím, že se Hájenka opět zapojila do národní sítě Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina, podařilo se nám získat nějaké finance z ministerstva životního prostředí,“ uvedl předseda Občanského sdružení Hájenka Dalibor Kvita. Druhá významná spolupráce je podle Kvitových slov s Lesy České republiky, kterými jsou podporovány lesní programy.


    [Top]    


Deset let spolupráce s městem Zwönitz

Z w ö n i t z (mip) - Uplynulo už deset let od chvíle, kdy Kopřivnice zastoupená tehdejším starostou Vladislavem Kryškem uzavřela smlouvu o partnerství se saským Zwönitzem. Neoficiálně však partnerství navázaly házenkářské kluby spřátelených měst mnohem dříve.

U příležitosti 10. výročí navštívila Zwönitz na konci července čtyřčlenná delegace v čele se starostou Kopřivnice Jiřím Tichánkem. Zástupci české strany, ale také polského Myszkowa, německých Heiligenhause a Puschendorfu či maďarského Magyarpolanyi měli možnost zhlédnout výstavu dřevěných výrobků Daetz-centra v Lichtensteinu nebo nakouknout pod pokličku firmy Zinke, která restauruje automobily z meziválečného období. Během jednoho z večerů mohli pak všichni zúčastnění konfrontovat své názory se zástupci politických frakcí zwönitzské radnice.

Kopřivnická delegace byla mimo jiné pozvána na slavnostní vernisáž jednoho z projektů festivalu Mitte Europa, v rámci kterého si mohou návštěvníci připomenout cestu Zikmunda a Hanzelky napříč Afrikou. Za tímto účelem zapůjčilo kopřivnické muzeum Tatru 805. Putování Zikmunda a Hanzelky se v Německu těšilo veliké popularitě, o čemž svědčí i výstavka poštovních známek německého fanouška mapující všechny země Afriky navštívené cestovateli. Vernisáž dále provázelo čtení úryvků z knih Zikmunda a Hanzelky a exoticky operní zpěv speciálních hostů z JAR.

Na závěr oficiálního setkání daroval starosta Jiří Tichánek svému protějšku ze Zwönitzu, Uwe Schneiderovi, novou tatrovku - tentokrát hliněný model T 87 z roku 1953 z dílny závišického výtvarníka Bronislava Hrubého. Akt předání podkreslil bouřlivý potlesk. Delegace se rozjely do svých domovů s přísliby další spolupráce a vzájemné podpory ať už v oblasti sportu a kultury, nebo dalšího vzdělávání zaměstnanců ve státní sféře. Že se nejedná pouze o formální úmluvu, dokazuje více než třicetileté partnerství s francouzským Trappesem a teď už také desetiletá spolupráce se Zwönitzem. „Velice rád jsem se zúčastnil oslav tohoto výročí. Byl to opět velký zážitek. A ukázalo se, že tehdejší uzavření smlouvy bylo pro obě města a jejich obyvatele přínosem v poznávání života, zvyků a předávání zkušeností,“ shrnuje jeden z členů delegace, místostarosta Kryške.


    [Top]    


Pětatřicet družstev bojovalo o poháry v požárním útoku

Pětatřicet družstev mužů a žen soutěžilo
o pohár v požárním útoku ve Vlčovicích.
Místní sbor slavil sto desáté výročí
od svého založení.
Foto: Dana Hoďáková

V l č o v i c e (hod) - V rámci sto desátého výročí založení Sboru dobrovolných hasičů ve Vlčovicích se na počátku července konala pohárová soutěž mužů a soutěž žen - III. kolo moravskoslezské ligy v požárním útoku. „Do soutěže se přihlásilo celkem pětadvacet družstev mužů a deset družstev žen z Moravskoslezského kraje, což nás překvapilo,“ okomentoval počet přihlášených družstev starosta Sboru dobrovolných hasičů Vlčovic Alois Kahánek. V mužích pohár vyhrálo družstvo z Trojanovic časem 15,32 sekund, před Jistebníkem (16,14) a Mniší (16,24). V ženách obsadil první místo Petřvaldík časem 19,13, druhé bylo domácí družstvo (19,15) a třetí skončily Oprechtice (19,19). Ženy měly stejnou trať jako muži a mnohdy byly rychlejší než muži.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.