Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 11/2004
ze dne 18. března 2004

Čtenářský servis

Kulturní servis

Dopisy čtenářů


    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 18. - po 22. března v 18 hodin komedie USA Bratři jak se patří. Patří k sobě a drží spolu ... Bob a Walt jsou totiž siamská dvojčata. Do 12 let nevhodný
Čt 18. - so 20. března ve 20 hodin erotický thriller Piková trojka. Frannie je učitelkou tvůrčího psaní a do vztahu s detektivem Malloyem se zaplétá víc a víc ... Do 18 let nepřístupný
Ne 21. - po 22. března ve 20 hodin parodie ČR Mazaný Filip. Úspěšné představení divadla Sklep konečně na plátně. Do 12 let nevhodný
Út 23. března ve 20 hodin milostné drama Hongkongu, Francie Stvořeni pro lásku. Příběh křehký jako zapomenutá melodie ... (Filmový klub)
Čt 25. března v 15 hodin tragikomedie Německa Goodbye, Lenin. Tragikomický snímek, který výborně evokuje atmosféru bývalé NDR (Filmový klub nejen pro seniory)
Čt 25. - ne 28. března v 18 a 20 hodin, po 29. března v 18 hodin komedie ČR Kameňák 2. Komedie inspirovaná známými i méně známými “kamennými” vtipy. Do 12 let nevhodný

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

So 20. března v 19.30 hodin Bratři Ebenové - Já na tom dělám - koncert známého bratrského tria s doprovodnou kapelou
Čt 25. března v 16 hodin Myšlenky TGM a současnost na téma Hodnoty - beseda s pozvanými politiky, publicisty a novináři
Ne 28. března v 16 hodin Jitka Molavcová jako host brněnského divadelního souboru Kamarádi a jejich Pohádkové školky
Út 30. března v 19.30 hodin Friedrich Dürrenmatt: Play Strindberg v podání divadla Ungelt. V hlavních rolích Chantal Poullain, Jiří Lábus a Miroslav Etzler

NORA CAFÉ

Pá 19. března ve 20 hodin World Beat - žhavé pecky M. “105 kg” Krajčího
So 20. března ve 20.30 hodin -123 minut – koncert
Pá 26. března ve 20 hodin 2 stage - club sound - Street DJ´s

KINO ŠTRAMBERK

Ne 21. března v 17 a 19.30 hodin komedie USA Božský Bruce
Ne 28. března v 17 a 19.30 hodin akční komedie Kdysi dávno v Mexiku

KINO PŘÍBOR

Po 22. března v 18 a 20 hodin rodinný film USA Looney Tunes: Zpět v akci
St 24. března v 18 a 20 hodin akční komedie USA Dokud nás smrt nerozdělí. Do 12 let nepřístupný

KINO KVĚTEN NOVÝ JIČÍN

Čt 18. - ne 21. března v 18 hodin komedie USA Bratři jak se patří. Do 12 let nevhodný
Čt 18. - ne 21. března ve 20.15 hodin romantická komedie USA Úsměv Mony Lisy
Po 22. - st 24. března v 18 a 20 hodin film USA Na plný plyn. Do 12 let nevhodný
Čt 25. - ne 28. března v 18 a 20.30 hodin film USA Poslední samuraj. Do 12 let nevhodný

KLUB GALERKA NOVÝ JIČÍN

Čt 18. března v 18 hodin Šálek hudby - přijďte si zahrát se svými nástroji (Čajovna Archa)
Pá 19. března ve 20 hodin Pepa Fousek - koncert písničkáře (Biograf Artefakt)
Čt 25. března v 18 hodin Nepál - přednáška Ladislava Holého
Pá 26. března ve 20 hodin Rockování s Jiřím Černým na téma Pearl Jam


    [Top]    


Dopisy čtenářů

Zasaď lípu - strom pro Evropu

První květen se stane novým symbolickým dnem v dějinách naší republiky. Spolu s dalšími devíti zeměmi se toho dne Česko definitivně přidruží k patnácti zemím Evropské unie. Staneme se součástí společně sdílených tužeb, úkolů, ale přirozeně i obav z budoucnosti. A protože dobré a zlé se světem doprovázejí, je nezbytné naši novou pouť vnímat takto komplexně, s nadějí, že spojená Evropa ve vážné diskuzi a s ochotou pro společnou práci si poradí. Už přestaňme vnímat Česko a jeho pozici v EU z pohledu vyjednaných vstupních podmínek, aby nám takzvaně neujel vlak. Je nejvyšší čas se společně dívat dál, k horizontu nejméně dalších pěti let, čeho chceme společně dosáhnout a jakou skutečnou roli má naše země v pětadvacítce zaujmout.

Je třeba pozvednout českou hrdost, připomínat naši hodnotovou historii, na jejímž základě jsme v čele s naším prvním prezidentem Masarykem přesvědčili tehdejší Evropu i Ameriku o naší oprávněnosti stát se suverénním Československem. Občané nového státu tehdy prožívali nadšení, vysazovali symbolicky české lípy s touhou po trvalé svobodě a rozkvětu země.

Přišel druhý válečný konflikt, který se z Evropy rychle rozšířil ve válku světovou. A pak, po čase, si svobodné evropské státy podaly definitivně ruce a založily společenství s názvem Evropská unie. Naše země byla nucena čekat dalších čtyřicet let do pádu železné opony, jinak bychom tento společný humánní a ekonomický prostor sdíleli už dávno. Čeká nás tedy konečně ta doba, o níž celé dvě generace českých demokratů pouze snily; staneme se partnerem a jedním z tvůrců budoucnosti spojené Evropy jako garanta míru na kontinentu a ekonomicky perspektivního hráče na světovém poli. Najděme všichni to dobré v nás, čím můžeme přispět ke společnému úkolu.

Podpořte výzvu a zasaďte lípu jako český strom pro Evropu. Vyzývám proto samosprávy měst a obcí, organizace, spolky a občany, aby zasazením lípy jako českého symbolu podpořili náš nový život v evropském společném prostoru.

Jaroslav Šula, senátor

Za Kletnou jsme rádi II

Velice nás potěšil dopis manželů Rečkových, který byl zveřejněn v Kopřivnických novinách č. 8, týkající se našeho rekreačního střediska na Kletné. Tento dopis mne inspiroval k reakci.

Celý kolektiv pracovníků DDM Kopřivnice se snaží o to, aby naše zařízení na Kletné bylo nej, nej, nej ať po stránce funkční, estetické či z hlediska hygieny. Je pravdou, že jsou zde dětmi využity téměř všechny víkendy, úplně všechny prázdniny a v jarních měsících i některé pracovní dny, kdy probíhají školní výlety.

Zde je však nutno zdůraznit, že všechny výše uvedené aktivity se mohou realizovat pouze díky pochopení a vstřícnosti Městského úřadu Kopřivnice. Starostovi, místostarostům a všem členům zastupitelstva patří dík za to, že podporují naši činnost a umožňují dětem kvalitní využití volného času. Je příjemné vědět, že na naší radnici jsou lidé, kteří si uvědomují skutečnost, že není lepší investice než do budoucí generace, tj. dětí.

Ještě jednou dík za všechny děti.

Eva Müllerová, ředitelka DDM Kopřivnice

Američan Bert Connell, odborník na výživu, navštíví Kopřivnici

V rámci projektu Zdravé město Kopřivnice navštíví naše město odborník světového formátu, zároveň vedoucí katedry výživy lékařské univerzity v Loma Lindě, USA. Po řadě významných osobností, které již v minulosti pozvání Klubu zdraví akceptovaly (např. velvyslanec JAR MUDr. Noel Lehoko, MUDr. Milan Moskala působící v Bangladéši nebo MUDr. Petr Škrla, Čechoameričan, který deset let léčil v Africe) je plánovaná návštěva Prof. Ph.D., RD Bert Connella na žebříčku exkluzivity zřejmě nejvýznamnější.

Věhlas týmu, který tento odborník vede, je natolik ve světě uznáván, že se na něj o rady obrací i odborné instituce, jako je např. NASA s projektem vesmírné výživy pro kosmonauty atd. Do České republiky a pak na Slovensko profesor Connell přiletí na pozvání o. s. Život a Zdraví, aby vedl seminář určený především lektorům a vedoucím Klubu zdraví, v jehož závěru pak úspěšní absolventi obdrží mezinárodně uznávaný certifikát.

V Kopřivnici bude přednáška a beseda určena široké veřejností, různým zdravotníkům, lékařům, dietologům a všem, kteří chtějí získat informace vedoucí ke zlepšení zdraví v našich podmínkách.

V přednášce, která nese název: Víme, copak jíme? se účastníci obeznámí s nejnovějšími poznatky ve výživě a její aplikace. Začátek setkání bude v neděli 21. března tentokrát v netradičním čase, a to v osmnáct hodin ve velkém sále Katolického domu.

Ferdinand Janek, Klub Zdraví

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.