Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 10/2004
ze dne 11. března 2004

Zprávy z města a okolí

Dobrovolní hasiči v loňském roce pětkrát zasahovali při požárech

O chodníku mezi markety se jedná

Tématem masarykovské diskuze budou letos hodnoty

V sobotu byla místní sjezdovka v obležení lyžařů

Ještě se neví, jak budou vypadat oslavy vstupu do EU

Kriminalisté chytli dva muže, kteří kradli ve městě i okolí

Stíny

Město tlačí vlastníky domů k dodržování povinností

Výpadek měl na svědomí sníh

Dětské centrum vyjelo do Zlatých hor na lyže

Koše pro psy přibyly na dalších místech

Stánky ze štramberského náměstí prozatím nezmizí

Soutěže mají víc přiblížit Freuda

Odklízení sněhové nadílky překročilo rozpočty měst a obcí

V Příboře probíhá nultý ročník Univerzity III. věku


    [Top]    


Dobrovolní hasiči v loňském roce pětkrát zasahovali při požárech

K o p ř i v n i c e (hod) - V loňském roce kopřivničtí dobrovolní hasiči zasahovali u požáru pětkrát. V únoru byli přivoláni k zajištění dopravy vody při požáru rodinného domku v Novém Jičíně, Bludovicích, v dubnu hasili lesní požár v blízkosti Točny Příbor.

„V červenci zasahovali dobrovolní hasiči při požáru panelového domu, kdy pomáhali s evakuací obyvatel zasaženého objektu. V tomto případě při evakuaci museli použít dýchací techniku,“ uvedla případ zásahu dobrovolných hasičů v roce 2003 Ivana Bajerová, pracovnice kopřivnické radnice, která má na starosti požární bezpečnost. Rovněž v srpnu a září vyjeli hasiči k požárům, v srpnu zasahovali při požáru skladové haly v Novém Jičíně, kde se podíleli na rozebírání konstrukce, vynášení materiálů, ve druhém případě odstraňovali hořící seno a slámu z půdního prostoru stájí a skladu sena v Příboru. „Když hořelo v Siemensu ve Frenštátě, byla jednotka vrácena na základnu operačním střediskem již z cesty k zásahu,“ dodala Bajerová.

Jednotka kopřivnických dobrovolných hasičů se zúčastnila taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému, které bylo vloni zaměřeno na likvidaci požáru výškového domu. To loňské, které se uskutečnilo v říjnu v Novém Jičíně, motivovala událost, k níž došlo v Kopřivnici v červenci, kdy vznikl požár ve dvanáctipatrovém domě s cílem zlepšit koordinaci zasahujících složek.


    [Top]    


O chodníku mezi markety se jedná

Blátivý chodník mezi supermarkety Lidl
a Kaufland by někteří občané i zastupitelé
rádi viděli vydlážděný. Zda k tomu
skutečně dojde, je otázkou.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Zřejmě na dohodě mezi konkurenčními markety stojí případná stavba chodníku, který by překlenul travnatý pás mezi Kauflandem a sousedním Lidlem. „Jde o konkurenční firmy a jejich parkoviště byla úmyslně projektována tak, aby nebyla propojena,“ tvrdí radní Karel Březina s tím, že jedna z firem je případné stavbě chodníku více přístupná. Tím, kdo má o chodník větší zájem, je s největší pravděpodobností Kaufland, jehož ředitel se o možnost budování chodníku na radnici sám zajímal. Za stavbu asi tříapůlmetrového úseku chodníku se zasazoval také zastupitel Pavel Janek, který prosadil další jednání mezi vedením města a šéfy obou obchodů.
 
 
 
 


    [Top]    


Tématem masarykovské diskuze budou letos hodnoty

K o p ř i v n i c e (dam) - Paralela mezi myšlenkami Tomáše Garrigua Masaryka a naší současností bude opět hnacím motorem dnes již tradičního diskuzního fóra. Pětadvacátého března se na půdě kulturního domu sejdou politici, publicisté, novináři a osobnosti společenského a vědeckého života, aby spolu s občany diskutovali na dané téma.

Letošní, v pořadí osmé setkání ponese podtitul Hodnoty. „Chceme, aby se účastníci zamysleli nad hodnotami současnosti a porovnali je s hodnotovými systémy v minulosti. Chtěli bychom připomenout tradiční hodnotový systém konzervativců, liberálů, socialistů a vzhledem k naší minulosti také hodnoty křesťanské,“ říká ve zvacím dopise hostům přípravný výbor akce.

Kdo všechno bude nakonec účasten kopřivnickému diskuznímu fóru, zatím není zcela jisté. Svou účast potvrdili prozatím jen pravidelní hosté jako ředitel Svobodné Evropy Pavel Pecháček a senátor Jan Ruml. S vysokou pravděpodobností promluví také socioložka Jiřina Šiklová a hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský. „V jednání je stále účast Karla Schwarzenberga nebo předsedy poslanecké sněmovny Lubomíra Zaorálka,“ tvrdí člen přípravného týmu Lubomír Sazovský. Pozvání prý obdržel také exprezident Václav Havel, pravděpodobnost jeho účasti je ale mizivá. „Bojují za nás osobnosti z okruhu jeho přátel, ale stejně vzhledem k jeho zdravotnímu stavu a také plánovanému tříměsíčnímu přednášení v USA je naděje velmi malá,“ řekl Sazovský.


    [Top]    


V sobotu byla místní sjezdovka v obležení lyžařů

Kopřivnická sjezdovka se o minulém víkendu
černala množstvím lyžařů. Nastávající
víkend by měl být posledním v sezoně,
kdy ji bude ještě možné využít.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili) - Slunečné počasí, dostatek sněhu a ideálně upravená sjezdovka uvítala minulou sobotu rekordní počet návštěvníků. Dvě stě čtyřiatřicet lyžařů neodradila aní dvacetiminutová fronta na vlek. „V tomhle počasí mi rozhodně čekání nevadí,“ uvedla jedna z lyžařek natáčející tvář ke sluníčku.

Sezona na sjezdovce pod Červeným kamenem se však pomalu chýlí ke konci. Poslední lyžování je ohlášeno na neděli 14. března. Lyžaře vystřídají lesní dělníci, kteří se postarají o vykácení listnatého porostu. Povolení k těžbě za účelem rozšíření stávající sjezdové dráhy vydal krajský úřad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Ještě se neví, jak budou vypadat oslavy vstupu do EU

K o p ř i v n i c e (dam) - Kopřivnice stále neví, jak budou vypadat její oslavy vstupu České republiky do Evropské unie. Radní totiž minulý týden vrátili k přepracování návrh cyklu oslav. Jediné, co je zatím známo, je fakt, že radnice chce za připomenutí vstupu státu do Evropské unie zaplatit maximálně padesát tisíc korun.

Nepřijatý návrh oslav počítal nejen s koncerty, výstavami či sportovním turnajem, ale zahrnoval také výtvarnou, vědomostní soutěž či soupeření v tvorbě webových stránek. Vyvrcholením oslav pak měl být Evropský svátek hudby plánovaný na 21. června. Právě to, že oslavy měly probíhat v dvouměsíčním období, bylo zřejmě tím, co radním vadilo nejvíce.

„Návrhu jsme vytýkali také to, že počítal s akcemi, které mají tradici a pouze by dostaly do hlavičky, že jsou pořádány v souvislosti se vstupem do EU. Chceme, aby byla připravena ještě jedna varianta, která by byla soustředěna maximálně do období dvou tří dnů okolo samotného data vstupu,“ řekl místostarosta Milan Bureš. Konečná podoba oslav pak prý může být kompromisem mezi oběma návrhy.


    [Top]    


Kriminalisté chytli dva muže, kteří kradli ve městě i okolí

K o p ř i v n i c e (hod) - Obyvatelé Kopřivnice si mohou oddechnout. Kopřivnickým kriminalistům se podařilo v minulých dnech zadržet dva pachatele, kteří od loňského května páchali majetkovou trestnou činnost na území města. Jednalo se o dva muže ve věku 29 a 27 let z Kopřivnice.

Vloni v polovině května rozpletli pletivo kolem čerpací stanice LPG, rozbili okno do kanceláře a odnesli si barevný televizor, hifi věž a počítač, vše v hodnotě 45 000 Kč. Týden poté se vloupali do restaurace v Závišicích, odkud odcizili cigarety. V září na parkovišti po předchozí domluvě s majitelem o fingované krádeži odcizili osobní motorové vozidlo citroen. Majitel vozidla pachatelům předal doklady a klíče od vozidla. Společně tak způsobili škodu firmě CCB leasing ve výši 101 000 Kč.

Koncem září se tato dvojice vloupala do garáže na ulici Pod Bílou horou, kdy po vypáčení vrat odcizili motorovou pilu za 11 000 Kč. Další motorovou pilu odcizili z truhlářské dílny umístěné v objektu bývalé Mateřské školy v Sedlnicích. Poslední skutek spáchali v Kopřivnici 26. listopadu. Na ulici Hanse Ledwinky odšroubovali pojistky v elektrické skříňce, čímž došlo k vyřazení elektronického bezpečnostního zařízení z provozu. Prorazili otvor v boční stěně novinového stánku a odnesli si cigarety a tabákové výrobky za 53 500 Kč. Poškozením stánku vznikla škoda za 12 000 korun.

„Mladší z pachatelů je stíhán vazebně. Proti staršímu je trestní stíhání vedeno na svobodě a bylo jim sděleno obvinění ze spáchání trestných činů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a poškozování cizí věci,“ uvedla Miroslava Šálková, tisková mluvčí novojičínské policie.


    [Top]    


Stíny

Dne 3. března v odpoledních hodinách přijala stálá služba městské policie telefonické oznámení, že v jednom z domů na ulici Osvoboditelů se nachází neznámý muž, který je zřejmě pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky a dopouští se výtržnosti. Hlídka MP našla dotyčného ve 4. patře. Přestupce nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, proto byl předveden na Policii ČR. Jednalo se o 51letého muže z Kopřivnice. Přestupek proti veřejnému pořádku bude dořešen na služebně MP.

Dne 4. března krátce před 17. hodinou telefonicky požádali o příjezd hlídky z prodejny potravin Albert z důvodu krádeže zboží. Hlídka MP na místě zjistila, že krádeže se dopustil 44letý muž z Příbora. Při zjišťování totožnosti na Policii ČR vyšlo najevo, že dotyčný byl již v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen a pro podezření ze spáchání trestného činu byl předán Policii ČR.


    [Top]    


Město tlačí vlastníky domů k dodržování povinností

K o p ř i v n i c e (ili) - Odbor životního prostředí a zemědělství se obrátil na vlastníky nemovitostí s výzvou k dodržování povinností vlastníka nemovitosti, ke kterým mimo jiné patří dodržování pořádku a bezpečnosti na veřejně přístupných prostranstvích kolem domu a kolem stanoviště sběrných nádob na odpad. „Situace je rok od roku horší, a proto jsme se rozhodli k této formě upozornění,“ uvedl k netradičnímu kroku referent odboru životního prostředí Petr Černoch, „vyzvali jsme písemnou formou na třicet vlastníků a správců, které se nám prozatím podařilo zjistit, k řádné péči o stanoviště sběrných nádob. Zároveň požadujeme, aby zajistili poučení všech obyvatel k zajištění pořádku u těchto stanovišť a udržování řádného přístupu k nim, včetně údržby a bezpečnosti na přilehlých chodnících.“ Tím se rozumí neodkládání odpadů mimo nádoby, ale i vhodné parkování automobilů apod. Plnění uvedených povinností a dodržování pořádku při nakládání s odpady bude intenzivněji sledováno jak městským úřadem, tak Městskou policií Kopřivnice.

Město Kopřivnice prostřednictvím společnosti Slumeko, s. r. o., zajišťuje mimo jiné pravidelný vývoz odpadů z nádob, které jsou ve městě rozmístěny tak, aby docházková vzdálenost pro občany byla co nejkratší a zároveň byl zajištěn vhodný příjezd svozové techniky k jejich vyprazdňování. Tyto služby jsou poskytovány všem občanům za stejných podmínek, ať už bydlí v domech ve vlastnictví města nebo v domech oblastního stavebního bytového družstva či privatizovaných domech nových bytových družstev nebo soukromých vlastníků. Město Kopřivnice přebírá zodpovědnost za odložené odpady občanů v okamžiku, kdy byly uloženy na místech k tomu určených. Tím se rozumí nádoby na odpad - popelnice o objemu 110 litrů, kontejnery 1 100 litrů a velkoobjemové vany, případně dotřiďovací linka.

„Současný stav nutí město řešit způsob odvozu těchto odpadů a není vyloučeno, že bude tato povinnost ponechána například na vlastnících nemovitostí. V každém případě se takto řešený svoz může odrazit na zvýšení poplatků za odpady pro občany, z kterých se kryjí náklady na úhradu systému nakládání s odpady obce,“ uvedl k problematice svozu odpadů Petr Černoch.

Oslovení předsedové bytových družstev chápou nezbytnost řešení svozu odpadů, na druhou stranu se nechtějí nechat vnutit do role hlídačů. „Jsem ochotná obyvatele našeho domu s touto výzvou seznámit, na druhé straně si nedokážu představit, že bych měla zjišťovat, kdo se zbavil staré válendy tím, že ji pohodil u kontejneru,“ svěřila se se smíšenými pocity předsedkyně jednoho bytového družstva.


    [Top]    


Výpadek měl na svědomí sníh

K o p ř i v n i c e (dam) - Těžký sníh zavinil, že se v sobotu večer ocitla značná část Kopřivnice bez elektrické energie. Výpadek, který postihl podle pracovníků Severomoravské energetiky maximálně pětinu města, totiž způsobil pád stromů a zpřetrhání vedení dvou příborských trafostanic směrem na Kopřivnici.

„K havárii došlo v osm hodin večer a v poslední části města byla dodávka proudu obnovena o půlnoci,“ potvrdil Pavel Nováček z ostravské rozvodné společnosti.

Škoda způsobená padlými stromy zatím nebyla přesně vyčíslena, podle Nováčka se ale bude pohybovat v řádu desetitisíců korun.


    [Top]    


Dětské centrum vyjelo do Zlatých hor na lyže

K o p ř i v n i c e (ili) - Druhý únorový víkend strávila část žáků Dětského centra spolu s klienty Ústavu sociální péče ve Vlčovicích na lyžařském výcviku ve Zlatých horách. Premiérový pobyt si vyzkoušela i autistická třída.

„Mluvit o výcviku v pravém smyslu slova se patrně nedá, ale pokud zdravotní handicap dítěte jenom trochu umožnil pohyb na lyžích, tak si lyžování vyzkoušel každý,“ uvedla ředitelka Dětského centra Dagmar Jančálková. Celá akce kladla nesmírné nároky na pedagogický a zdravotnický doprovod dětí. „Největší obavy jsme měli z toho, jak týdenní odloučení zvládnou autistické děti, u nichž jakákoli necitlivá změna může vyvolat záchvat, ale nakonec se všechny naše obavy ukázaly zbytečné,“ zhodnotila ředitelka pobyt v podhůří Jeseníků.

Pro účastníky lyžařského výcviku byl každý večer připraven bohatý program od soutěží po diskotéky. Nadšení u dětí panovalo v každé situaci. Nejvýše však hodnotily exkurzi do bývalých rudných dolů, které se v současné době využívají k léčení respiračních chorob u dětí.


    [Top]    


Koše pro psy přibyly na dalších místech

Ve městě přibyly další koše
na psí exkrementy. Koše se nově objevily
na šesti místech a jejich instalace přišla
na 50 tisíc korun.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili ) - V současné době je na území Kopřivnice instalováno jedenáct košů na psí exkrementy, z toho jich nově bylo zakoupeno šest. Jejich pořízení včetně instalace přišlo na padesát tisíc korun.

„V rámci dlouhodobého projektu, kdy se vedení města rozhodlo pro toto řešení, se v roce 2002 zakoupilo prvních pět košů na zkoušku. Každý rok se počítá v rámci rozpočtu s doplněním stávajícího stavu o šest až sedm košů,“ uvedl pracovník odboru životního prostředí Jaroslav Dvořáček.

Vývoz košů na psí exkrementy je prováděn firmou Slumeko jednou, v centru pak dvakrát týdně. Podle slov pracovníka firmy Vladimíra Pustky si lidé často pletou účel, pro který jsou tyto koše určeny, byť jsou jednoznačně označeny. „Budeme se to snažit eliminovat tím, že spolu s košem na psí exkrementy budeme podle finančních možností města instalovat také koše na běžný komunální odpad,“ vysvětlil Vladimír Pustka.


    [Top]    


Stánky ze štramberského náměstí prozatím nezmizí

Š t r a m b e r k (dam) - Štramberští obchodníci se letní konkurence v podobě stánkařů na náměstí letos rozhodně nezbaví. Starosta Jan Socha, který svým návrhem reagoval na výtku komise cestovního ruchu a podnikatelů na náměstí, totiž u svých partnerů v radě narazil na nesouhlas. „Podnikatelé nás požádali o nějakou formu regulace. Buďto by chtěli, aby stánky z náměstí zmizely zcela a byly zachovány jen kamenné obchody, které musí fungovat i mimo turistickou sezonu, a nebo aby mohli stánky provozovat pouze místní,“ naznačil obsah svého návrhu Socha. Ne všichni radní se však s touto vizí byli ochotni smířit. „Části rady se nelíbilo ochranářské opatření, které by v tržní společnosti mělo někoho diskriminovat, a druhá část by souhlasila jen se zrušením stánků,“ vysvětlil nesouhlas svých kolegů Socha. Stánkový prodej ve Štramberku by ale přesto měl v budoucnu doznat změn. Radnice by především ráda sjednotila vzhled jednotlivých stánků a jejich vzezření přizpůsobila historickému koloritu náměstí. „Vedeme také diskuzi o tom, zda mají stánky zůstat přímo na náměstí nebo v areálu hradu Trúby,“ prozradil Jan Socha. Změny se ale začnou realizovat nejdříve v příští turistické sezoně, a tak spekulace o budoucím vzhledu stánků či o tom, zda je nechá vyrobit město, nebo půjde o privátní investici, jsou podle starosty zatím předčasné.


    [Top]    


Soutěže mají víc přiblížit Freuda

P ř í b o r (dam) - Propagovat osobnost příborského rodáka Sigmunda Freuda mezi laickou veřejností a mládeží má cyklus kvízů a soutěží pořádaných pod hlavičkou Freudovy univerzity jakéhokoliv věku.

„Připraveny jsou tři kola znalostních kvízů a po prázdninách proběhnou také literární a výtvarné soutěže,“ slibuje organizátorka akce Marie Šupová. Freudova univerzita stejně jako připravované vytvoření webových stránek o osobě zakladatele psychoanalýzy a jeho vztahu k městu byla finančně podpořena městským grantem. Marie Šupová se snaží zajistit také prostředky na druhý ročník fotografické soutěže spojené s Freudem.


    [Top]    


Odklízení sněhové nadílky překročilo rozpočty měst a obcí

Nezvykle velká sněhová nadílka letošní zimy
zatížila rozpočty obcí. Za odklízení sněhu
zaplatily víc, než předpokládaly.
Ilustrační foto: David Macháček

M i k r o r e g i o n (ili) - „Letošní zima není ani tak mrazivá nebo kalamitní jako sněhová,“ komentoval sněhovou nadílku jeden ze starostů našeho mikroregionu. Následné údaje o zdvojnásobených nákladech na údržbu komunikací dávají jeho slovům za pravdu.

„Sníh už není kam dávat,“ komentoval současnou situaci starosta Závišic Zdeněk Vajda, „snažíme se vyhrnovat všemi prostředky, spousta občanů odklízí sníh i z obecních komunikací, a přestože nepoužíváme žádnou chemii ani posyp, pouze odklízíme sníh, překročili jsme prostředky z rozpočtu zhruba o padesát procent.“ Při odklízení sněhu na deseti kilometrech místních komunikací bylo odpracováno v porovnání s minulým rokem dvojnásobné množství hodin.

I ve Skotnici už byla překročena částka vyčleněná z rozpočtu na zimní údržbu zhruba devíti kilometrů místních komunikací. „Chtěli jsme ušetřit finanční prostředky změnou rytmu vyhrnování, ale vytvořily se zmrazky, které další údržbu jen znesnadňovaly, tak jsme od dalších experimentů upustili,“ svěřila se skotnická starostka Anna Mužná.

V Mošnově působí sníh komplikace všem občanům, ale jak uvedl zdejší starosta Roman Máca, je pořád levnější vyhrnování, než kdyby si na špatně uklizené komunikaci někdo zlomil ruku nebo nohu. „Údržba cest je naše zimní priorita a je jedno, kolik peněz jsme na to v rozpočtu vyčlenili, cesty musejí být odklizeny,“ zaujal nekompromisní stanovisko starosta Máca.

„Odklízení sněhu zvládáme ve třech lidech z důvodu štramberských specifik opravdu těžce,“ přiznal starosta Jan Socha. Likvidaci sněhové nadílky navíc Štramberským komplikovali neukáznění řidiči špatným parkováním. Nevázla autobusová doprava ani zásobování, pouze do některých míst nemohli vyjet popeláři.

V Ženklavě při sestavování rozpočtu vycházeli z loňských nákladů, kdy, jak prohlásil starosta Miroslav Drozd, v zimě nebyl sníh a v létě kvůli suchu nerostla ani tráva. Přestože se finanční prostředky ukázaly jako nedostačující, nápory sněhu zvládají bez větších stížností ze strany občanů stejně jako v Kateřinicích. Zdejší starosta Vladimír Londin pouze lituje podmínek, které obci nedovolí sáhnout na grant z kraje určený pro zimní údržbu obcí.

Ani Trnávka, která spravuje devět kilometrů místních komunikací, nesplňuje všechny podmínky, které by jí umožnily získat grant. „Finanční prostředky musíme navýšit rozpočtovým opatřením,“ upřesnila starostka Božena Londinová.

Petřvaldu stejně jako ostatním obcím náklady mnohonásobně překročily plánovanou částku, ale údržba byla podle slov starosty Vojtěcha Myšky prováděna vzorně.

Instalaci zásněžek, které zjednodušily údržbu komunikací v Hájově, si pochvalovala zástupkyně ředitele Technických služeb města Příbora Kateřina Hanzelková.


    [Top]    


V Příboře probíhá nultý ročník Univerzity III. věku

P ř í b o r (ili) - Letos v lednu byl v Příboře zahájen nultý ročník vzdělávání seniorů, tzv. Univerzita III. věku, který probíhá pod patronací města a Masarykova gymnázia. Výuka se první tři měsíce soustředila na regionální témata - flóra a fauna Příborska, vývoj místního průmyslu, školství, historie a další. Přednášek se zhostili profesoři z místního gymnázia a další erudovaní externí pracovníci. Od dubna bude studium zaměřeno na získání počítačové gramotnosti. „Zájem o vzdělávání projevilo osmačtyřicet seniorů nejen z Příbora, ale i okolí. Jsou rozděleni do dvou skupin a výuka probíhá dvakrát do měsíce přímo v budově gymnázia,“ uvedla k organizaci nultého ročníku Univerzity III. věku referentka školství Naděžda Střelková.

Začátek školního roku bude znamenat i zahájení prvního ročníku Univerzity III. věku, která bude probíhat pod patronací Technické univerzity v Ostravě. „V současné době probíhají jednání o spolupráci,“ uvedl příborský starosta Milan Strakoš.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.