Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Pedagogicko-psychologická poradna byla otevřena

Příští týden začne v Kopřivnici
fungovat pobočka novojičínské
Pedagogicko-psychologické poradny. Umístěna je v budově někdejší školky
na ulici Obránců míru.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili ) - V pondělí 16. února bylo otevřeno odloučené pracoviště Pedagogicko-psychologické poradny Nový Jičín v Kopřivnici. Toto pracoviště se nachází v přízemních prostorách soukromé umělecké školy MIS music na ulici Obránců míru. Původně tato budova vedle hlavní pošty sloužila jako mateřská škola, později ji zaplnily první ročníky Základní školy Emila Zátopka. Pedagogicko-psychologická poradna v Novém Jičíně, která zaměstnává třináct odborných pracovníků, disponuje mimo Kopřivnici ještě odloučeným pracovištěm v Bílovci.

Zástupci města o zřízení pracoviště Pedagogicko-psychologické poradny projevili zájem už v roce 1998, ale zrealizování záměru bránilo střídavě nalezení vhodných prostor anebo personální oslabení poradny. „Teprve v minulém roce se nám společně se zástupci města Kopřivnice podařilo sladit naše úsilí i objektivní podmínky tak, že došlo současně k výběru přijatelných prostor i k potřebnému personálnímu posílení našeho zařízení,“ přiblížil důvody oddalování vzniku kopřivnické pobočky ředitel Pedagogicko-psychologické poradny v Novém Jičíně Jiří Novák.

Objednávky na pedagogicko-psychologické vyšetření v Kopřivnici budou ještě v průběhu tohoto školního roku nadále centrálně přijímány v Novém Jičíně. V zařízení budou po předchozím objednání poskytovat denně služby předškolním dětem a školákům dvě pracovnice - psycholožka Helena Pýchová a speciální pedagožka Pavlína Zelenková. Každé první pondělí v měsíci od třinácti do patnácti hodin budou poskytovány také konzultace oblastní metodičkou preventivních aktivit Světlanou Petrovou. Tyto konzultace budou určené zejména výchovným poradcům a preventistům škol a školských zařízení v Kopřivnici a blízkém okolí.

„Poradna poskytuje diagnostické a poradenské služby při posuzování školní zralosti dítěte předškolních dětí, dětem ze základních škol pak pomáhá při výukových problémech i při řešení výchovných problémů. U devátých ročníků žáků základní školy pomáháme s výběrem budoucí studijní orientace. Věnujeme se také komplexnímu preventivnímu řešení školních problémů, které se dají shrnout pod souhrnný název sociálně patologické jevy,“ vyjmenoval převážnou část náplně práce Pedagogicko-psychologické poradny ředitel Jiří Novák. Vedoucí kopřivnické pobočky Helena Pýchová na závěr zdůraznila povinnost doprovodu dítěte na vyšetření jeho rodičem, případně jiným určeným zákonným zástupcem.


    [Top]    


Rada rozdělovala peníze sportovním klubům

K o p ř i v n i c e (hod) - Na poslední schůzi rady města v úterý 10. února se projednávalo mimo jiné i rozdělení dotací. Také v letošním roce poskytne radnice dotace na nájmy sportovních zařízení z rozpočtu města. Od roku 2001 hradí klubu nájmy za sportovní zařízení v majetku města ve stoprocentní výši nákladů na provoz areálů, přičemž město jim na tuto úhradu poskytuje dotaci. Dříve radnice přispívala na nájmy jen třiceti procenty. Peníze mohou jednotlivé sportovní kluby získat až po jednání zastupitelstva, neboť jeho členové musí rozhodnutí rady schválit.

Nejvíce na úhradu nájmu získá hokejový klub - 1,39 milionu korun, dále Klub vodních sportů Skokan 1 022 500 Kč, ASK Tatra 828 500 Kč, kopřivničtí fotbalisté 508 200 Kč, házenkáři 422 500 Kč a také Základní škola dr. Milady Horákové 265 500 korun. „Sportovce podporuje radnice podstatně více. Není to jen těch necelých pět milionů korun, které dává město do rozpočtu jako dotace klubům na nájmy, ale je to dalších zhruba pět milionů korun, které se poskytují správě sportovišť. Tedy necelých deset milionů korun je - podle mého názoru - na velikost města Kopřivnice docela slušná podpora sportu,“ uvedl k rozděleným dotacím místostarosta Milan Bureš.


    [Top]    


Na dotace do životního prostředí vyčlenil kraj milion

O s t r a v a (hod) - Rada kraje bude v letošním roce podporovat aktivity v oblasti životního prostředí. Žadatelé tak mohou získat na své projekty minimálně padesát tisíc korun, nejvíce však osmdesát procent celkového rozpočtu projektu. Moravskoslezský kraj tak chce rozdělit celkem jeden milion korun.

„Program je zaměřen především na zvýšení environmentálního povědomí obyvatel Moravskoslezského kraje, zejména dětí a mládeže, na podporu činnosti environmentálních nevládních neziskových organizací, na podporu projektů v procesu přijímání dobrovolných závazků a dohod a na podporu projektů v rámci procesu Místní Agendy 21 a sítě Zdravých měst,“ konstatoval Zdislav Wantula, náměstek hejtmana kraje.

Témata dotačního programu:

A. Podpora projektů zaměřených na děti a mládež v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Moravskoslezském kraji s využitím regionálních kapacit vzdělávacích zařízení a středisek ekologické výchovy.

B. Podpora publikací, periodik, informačních systémů, videokazet, výukových materiálů a internetových prezentací zaměřených na oblast environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty.

C. Podpora poradenské činnosti NNO, zaměřená na veřejnost, veřejnou správu a podnikatelskou sféru s využitím stávajících aktivit segmentu environmentálního poradenství v kraji.

D. Podpora projektů na osvětu a vzdělávání v procesu přijímání dobrovolných závazků a dohod (např. zavádění EMAS v průmyslu) a iniciace a podpora projektů v rámci procesu Místní Agendy 21, sítě Zdravých měst - zapojování veřejnosti do přípravy a realizace strategických dokumentů rozvoje obce, regionu.

E. Podpora činnosti environmentálně orientovaných nevládních neziskových organizací s přímým či nepřímým vlivem na veřejnost.

F. Podpora akcí ke zlepšení kvality krajiny na lokální úrovni, výstavba, provoz a údržba naučných stezek.

Žádosti musí být na Krajský úřad Moravskoslezského kraje doručeny do 10. března. Další podrobnosti najdou žatatelé na webových stránkách kraje.


    [Top]    


Na kopřivnické radnici bude i letos viset tibetská vlajka

K o p ř i v n i c e (hod) - Kopřivnická radnice se přidá k ostatním městům v kampani ‘Vlajka pro Tibet’ a vyvěsí na budově Městského úřadu na ulici Záhumenní 10. března tibetskou vlajku. „Vlajku jsme vyvěsili i v loňském roce, nebyl důvod toto stanovisko měnit. Diskuze kolem vyvěšení vlajky v radě nebyla,“ uvedl k rozhodnutí rady města místostarosta Milan Bureš.


    [Top]    


Stíny

Dne 13. února ve večerních hodinách požádala o spolupráci Policie ČR na základě oznámení, že na ulici Dukelské se pohybuje skupina asi patnácti osob, která skáče po autech a poškozuje je. Na místo dorazily společně hlídky městské policie a Policie ČR, které zadržely jedenáct podezřelých osob. Jednalo se o dívky a chlapce ve věku od patnácti do jednadvaceti let z Kopřivnice. Dále bylo zjištěno, že je poškozeno několik automobilů. Celou záležitost si převzala Policie ČR.

Dne 15. února krátce po poledni přijala stálá služba telefonické oznámení, že v jednom z marketů přichytili muže při krádeži zboží. Hlídka na místě zjistila, že jednadvacetiletý muž z Ostravy odcizil zboží v hodnotě asi 1 100 korun. Pro podezření ze spáchání trestného činu si celou záležitost převzala Policie ČR.

Asi o hodinu později se stejný muž dopustil opět krádeže ve stejném marketu. Tentokrát s ním byli ještě tři mladíci, kteří údajně odcizili videorekordér a podle sdělení dotyčného se měli nacházet na vlakovém nádraží. Hlídka městské policie tyto tři mladíky zadržela na určeném místě. Jednalo se o muže ve věku šestadvaceti, devatenácti a šestnácti let z Kopřivnice. Dotyční byli předáni na Policii ČR k dalšímu šetření.

Z trestného činu zpronevěry je podezřelý třiatřicetiletý muž z Kopřivnice tím, že dne 19. února 2002 v Kopřivnici před domem převzal hotovost 30 000 korun od ženy o tři roky starší a měl je podle dohody s poškozenou předat jejímu známému. To ale neudělal a hotovost použil pro svoji potřebu.


    [Top]    


Policie hledá svědky napadení

Policie ČR se obrací s výzvou na občany, kteří by mohli sdělit jakékoliv informace k případu, který se stal 13. ledna v prostorách Radničního sklípku v Novém Jičíně, kde došlo ke spáchání trestného činu pokusu ublížení na zdraví a výtržnictví. K uvedenému skutku lze sdělit, že 13. ledna v době od 22 do 01.30 hod. došlo k napadení a zranění jednoho z hostů, kteří se zde v uvedenou dobu nacházeli. Žádáme proto občany, kteří by svým svědectvím přispěli k objasnění okolností napadení a zranění osoby, aby se obrátili na tel. číslo 974 735 440, npor. Holčáka.


    [Top]    


Řidič peugeotu nepřizpůsobil jízdu a čelně se střetl s tatrou

K o p ř i v n i c e (hod) - Ve středu 11. února kolem půl osmé ráno došlo na silnici I/58 mezi obcemi Mošnov a Skotnice ke střetu dodávkového vozidla zn. Peugeot a nákladního vozidla zn. Tatra. „Sedmatřicetiletý řidič peugeotu při jízdě ve směru na Mošnov dostal na zledovatělé vozovce s automobilem smyk, přejel do protisměru a narazil do projíždějící tatry. Po střetu byl peugeot odmrštěn do silničního příkopu. Jeho řidič utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Nikdo další nebyl zraněn,“ uvedla Soňa Bradáčová, tisková mluvčí severomoravské Policie ČR. U řidiče tatry byla provedena orientační dechová zkouška, jejíž výsledek byl negativní. U zemřelého bude provedena pitva. Hmotná škoda je odhadovaná na 200 000 Kč. Z důvodu nehody byl tři hodiny neprůjezdný jízdní pruh ve směru na Příbor. Policisté odkláněli dopravu přes Skotnici.


    [Top]    


V anexu proběhne cyklus besed o stresu

K o p ř i v n i c e (ili) - V úterý 24. února v osmnáct hodin se v zasedací místnosti anexu městského úřadu uskuteční první setkání semináře pod názvem Umění zvládnout stres, který pořádá Občanské sdružení Život a zdraví ve spolupráci s městem Kopřivnice v rámci projektu Zdravé město. Během šesti večerů bude mít veřejnost možnost seznámit se nejen s otázkou ’Co je to stres?’, ale také s jeho dopadem na náš organizmus a zvláště pak s účinným přístupem k jeho zvládání.

„Nepůjde jen o pasivní poslech přednášky, ale i o aktivní účast při vyplňování testů, které mají pomoci každému, kdo přijde, najít ten svůj specifický stresor, jehož vliv je důležité snížit,“ slíbil za organizátory série přednášek Radek Kocyan. V účastnickém sešitu, který každý večer zájemce získá, najdete nejen stručný přehled přednášené látky, ale i mnoho zajímavých citátů a rad z praktického života. Součástí jednotlivých setkání bude také diskuze v kroužcích.

V šesti setkáních, která se uskuteční v době od 24. února do 11. března, můžou zájemci najít cestu ke zvládání složitých situací, například jak řešit stres, jak budovat mezilidské vztahy, jak si uspořádat čas nebo jak vybudovat pozitivní přístup k životu.

Co je to tedy stres? Stres je reakcí našeho organizmu na určitou zátěžovou situaci - stresor. Dva lidé mohou zažít jednu a tutéž událost - pro jednoho to bude těžký stres a pro druhého téměř žádný. Výzkumy ukazují, že vysoký výskyt vážných onemocnění přímo souvisí s množstvím životních změn. Závěry výzkumu Washingtonské univerzity potvrdily, že průměrnému člověku stačí pár stresových situací za rok, aby onemocněl.

Psychologové také tvrdí, že nejčastějším místem, kde stres prožíváme, je domov a naše rodina. Nemusí to být jen věci tragické, stačí maličkosti. Nenastane-li ovšem včas vyrovnání organizmu s touto zátěžovou situací, mohou nastat tělesné i psychické poruchy. Platí to především u dlouhodobé zátěže, napětí a přetížení.


    [Top]    


Kafira rozvíjí dovednosti nevidomých

N o v ý   J i č í n (ili) - Občanské sdružení Kafira bylo před dvěma léty založeno se záměrem pomoci těžce zrakově postiženým spoluobčanům při překonávání informačních bariér a začlenění na trhu práce. Do dnešního dne byla zřízena čtyři školicí střediska, a to v Opavě, Ostravě, Frýdku-Místku a na podzim minulého roku v Novém Jičíně, kde jsou veškeré poskytované služby zdarma.

„Naše občanské sdružení podporuje rozvoj dovedností, které kompenzují těžký zrakový handicap a jsou potřebné pro získání a udržení pracovního místa na trhu práce,“ uvedla vedoucí novojičínské pobočky Kafiry Jaromíra Čuboková. Svým klientům jsou pracovníci Kafiry nápomocni při vyhledávání pracovních příležitostí, učí je spolehlivě ovládat počítač se speciální SW úpravou, poradí v sociálněprávní oblasti, nabízí psychologické a speciálněpedagogické poradenství a v neposlední řadě navrhují podle zájmu realizaci využití volného času. V současné době využívá služeb o. s. Kafira 113 zrakově postižených starších patnácti let, z toho v Novém Jičíně se starají o sedmnáct klientů z celého okresu ve věkovém složení od sedmnácti až po důchodový věk.

Po absolvování tříměsíčního rekvalifikačního kurzu (akreditovaného ministerstvem školství) zakončeného závěrečným testem je klientovi vystaven certifikát. „Správně vyškolený i zcela nevidomý pracovník zvládne ve vyhovujících podmínkách minimálně stejně dobře tytéž činnosti na počítači jako běžný uživatel,“ vyzdvihla výkony svých klientů Jaromíra Čuboková, která na nich obdivuje neuvěřitelné zapálení a snahu naučit se co nejvíc. Dokladem jejích slov jsou i studijní výsledky třiadvacetileté Veroniky ze Studénky, která už pokračuje v kurzu pro pokročilé a uvažuje o dálkovém studiu při zaměstnání. Klienti novojičínské pobočky o. s. sdružení Kafira společně navštěvují čajovnu, a jakmile se zlepší počasí, plánují výlety do přírody. „K těm prvním bude patřit návštěva Štramberka a kopřivnické rozhledny, v plánu je i hrad ve Starém Jičíně,“ doplnila vedoucí pobočky.


    [Top]    


Kopřivnická kabelová televize chystá změnu vysílacího schématu

K o p ř i v n i c e (hod) - Pracovníci Kabelové televize Kopřivnice již čtyři měsíce pracují na změně vysílacího schématu, které by chtěli provést v krátké době. V současné době probíhají technické zkoušky.

„Chceme vysílat i v jiné dny a v jiném čase než doposud. Přes den by neměl být jenom videotext tak, jak je tomu v současnosti, ale každý den by se v pravidelných intervalech odbavovalo vysílání. Ve čtvrtek by byla premiéra a v dalších dnech by občané měli možnost vidět zpravodajský blok v určených časech. Mimo to chceme připravit některé další bloky, které nám budou dodávat okolní studia. Například Sedlnice, které nemají kabelový rozvod, ale naopak mají své vlastní studio, ve kterém zpracovávají týdeníky pro okolní obce. Ve spolupráci se Sedlnicemi bychom vysílali sestřih zpráv z okolních obcí,“ uvedl k programové změně Jan Bittner, ředitel Kabelové televize Kopřivnice.

Celý blok zpráv by lidé měli mít možnost zhlédnout během jednoho dne ve třech časových intervalech, tak to alespoň v kabelové televizi plánují.

„Jsme ve stádiu příprav. Pravděpodobně ve čtvrtek necháme premiéru kopřivnického zpravodaje a v ostatní dny by se reprízoval. V sobotu by naopak běžely od rána dvouhodinové bloky. Jak přesně bude vypadat programová skladba a přesný časový harmonogram, se uvidí. Diváky budeme včas informovat,“ dodal na závěr Bittner.


    [Top]    


Mladí mají šanci získat až padesát tisíc korun

K o p ř i v n i c e (hod) - V lednu občanské sdružení Vita oficiálně zahájilo III. ročník programu Make a Connection - Připoj se v Moravskoslezském kraji. Mladým lidem z našeho regionu se tak nabízí další příležitost získat grant na své aktivity do výše až 50 000 korun. Zájemci o účast v programu a získání grantu mohou svůj projekt podat do 31. března 2004 na adresu svého lokálního partnera (Vita - občanské sdružení, Gen. Janouška 4, 702 00 Ostrava, tel.: 596 616 155, www.vitaova.cz, kontaktní osoba: Mgr. Šárka Klišová, sarka.klisova@vitaova.cz).

O grant mohou žádat mladí lidé ve věku mezi 16 - 24 lety, kteří vytvoří minimálně osmičlenný tým, nebo alespoň jedna osoba v tomto týmu musí být starší 18 let. Další podmínkou je, že podaný projekt musí být realizován v Moravskoslezském kraji.

Granty jsou určeny:

- na projekty, které si mladí lidé v rámci svého týmu společně navrhnou a uskuteční; projekty by měly probíhat v době od června do prosince 2004 ,

- na projekty, které přinesou prospěch a užitek ostatním lidem (místní komunitě, obci, sídlišti či městu; starým lidem z domova důchodců, postiženým lidem, dětem z místní školy, ostatním mladým lidem, dětem z dětského domova, veřejnosti atd.),

- na projekty, které iniciují pozitivní změny nebo řeší problémy v blízkém či širším okolí, ve kterém mladí lidé žijí (obnova komunitního života, starých tradic, společného setkávání lidí, posílení kulturních či sportovních aktivit, zlepšení soužití občanů, tolerance menšin, populárně-naučné či ekologické projekty apod.).

Granty nejsou určeny na projekty přinášející užitek pouze jejich realizátorům a projekty ideologicky nebo extremisticky zaměřené. Dále na úhradu osobních nákladů realizátorů a také na projekty jednorázového charakteru.

Make a Connection je společný program americké nadace IYF a společnosti Nokia, která program financuje. Česká republika byla roku 2002 dvanáctým státem, který se do programu zapojil. Hlavním koordinátorem pro ČR je pražská Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS), lokálními partnery jsou neziskové organizace v pěti krajích republiky a Nadace Terezy Maxové, která program realizuje v dětských domovech. Patronkou programu zůstává i pro třetí ročník herečka a zpěvačka Zuzana Norisová. Více informací o programu najdete na internetových stránkách www.pripojse.cz.


    [Top]    


Přednáška o důchodové reformě

Dne 20. ledna jsem se zúčastnil v Praze semináře k důchodové reformě, kterou připravuje současná vláda. Mimo jiné zde přednášel i ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach a jeho náměstek Jiří Hofman, který bude mít v pondělí 23. února od sedmnácti hodin v anexu seminář pro občany města na téma důchodové reformy. Konstrukce návrhu důchodové reformy vychází zejména z hlediska sociálních a ekonomických souvislostí stárnutí obyvatelstva a z předpokladu demografického vývoje obyvatelstva v České republice do roku 2065.

Vládní návrh předpokládá, že hranice odchodu do důchodu se bude i nadále posouvat tak, aby v roce 2016 odcházeli muži a bezdětné ženy do důchodu v 63 letech. Pro ženy s dětmi se hranice 63 let posouvá na rok 2019. Ani tato úprava však podle vládního návrhu důchodové reformy neodpovídá současnému stavu v zemích Evropské unie. Proto se počítá s dalším posunem hranice odchodu do důchodu, a to ve věku 65 let pro muže v roce 2024 a pro poslední vícedětné ženy v roce 2029. Tento posun ale zcela jistě nebude poslední, protože návrh uvažuje o následném sjednocení věku pro odchod do důchodu pro muže i ženy, a to ve věku 68 let muži od roku 2033 a ženy od roku 2038. Z principu navrhované důchodové reformy také vyplývá finanční udržitelnost důchodového systému. Ta vychází z národních zpráv členských států Evropské unie, kde jsou popsány způsoby, jak dosáhnout finanční udržitelnost důchodových systémů.

Bližší podrobnosti se dovíte na zmiňované přednášce v anexu.

Marian Kálna, ředitel Katolického domu


    [Top]    


Malé obce mohou žádat dotace na zimní údržbu

O s t r a v a (hod) - Rada Moravskoslezského kraje schválila pro obce s počtem obyvatel do jednoho tisíce program podpory zimní údržby místních komunikací a veřejných účelových komunikací. Obce si tak mohou náklady na financování zimní údržby roku 2004 snížit až o polovinu. „Chceme tak pomoci malým obcím při zajišťování zimní údržby, která je podmínkou pro řádný a bezpečný provoz veřejné osobní linkové dopravy,“ vysvětlil Ivo Muras, vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství s doplněním, že v Moravskoslezském kraji je sto padesát čtyři obcí s počtem obyvatel do jednoho tisíce.

V rozpočtu Moravskoslezského kraje je na poskytnutí těchto dotací vyčleněno půl milionu korun. Příjemce dotace se musí na nákladech vynaložených v roce 2004 na zmírňování následků povětrnostních vlivů odstraňováním sněhu a náledí z komunikací podílet nejméně padesáti procenty. Žádosti je nutné doručit na Krajský úřad Moravskoslezského kraje do 31. března do sedmnácté hodiny. Další podrobnosti najdou zájemci o dotaci na webových stránkách Moravskoslezského kraje.


    [Top]    


Policie žádá o pomoc při pátrání

 

Š t r a m b e r k (hod) - V úterý 10. února kolem devatenácté hodiny oznámil zaměstnavatel na policejní oddělení v Kopřivnici, že pohřešují sedmapadesátiletého zaměstnance. „Pohřešovaný měl podle dosavadního šetření odejít na kontrolní obchůzku čerpací stanice pod hrází retenční nádrže ve Štramberku. Naposledy se ohlásil kolem čtrnácté hodiny s tím, že provádí kontrolní činnost a má ještě nějakou práci a nemůže se dostavit hned zpět na pracoviště. Poté byl jeho služební mobilní telefon nedostupný, na pracoviště se nevrátil ani o sobě nepodal žádnou zprávu,“ uvedla Dagmar Bednarčíková, tisková mluvčí severomoravské Policie ČR.

Zaměstnanci jej začali bezvýsledně hledat kolem půl třetí, bez úspěchu byly i další prověrky v bydlišti a zdravotnických zařízeních. Následující den od ranních hodin až do patnácté hodiny policisté pátrali po zmizelém v okolí retenční nádrže. Pomáhal jim psovod se služebním psem a třiadvacet zaměstnanců firmy Kotouč Štramberk. Šest potápěčů zásahové jednotky správy Severomoravského kraje propátrávalo retenční nádrž.

„Jedná se o Vladislava Giela, nar. 12. 10. 1946, trvale bytem Kopřivnice, Obránců míru 1307/18. K popisu osoby lze sdělit, že pohřešovaný je zdánlivého stáří 60 let, výšky 181 cm, štíhlé postavy, hnědých, prošedivělých vlasů. Má šedozelené oči a prošedivělý plnovous. Naposledy měl na sobě zelené montérky, zelený vatový pracovní kabát s nápisem Kotouč Štramberk a na nohou měl černou pracovní obuv. Vladislav Giel je pohřešovaný od dopoledních hodin 10. února. Případné informace o výskytu osoby sdělte na tel. 974 735 336, případně na bezplatnou linku 158,“ uvedla Miroslava Šálková, tisková mluvčí novojičínské Policie ČR.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.