Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 1/2004
ze dne 8. ledna 2004

Kultura

Američan Ronald Adams daruje sto tisíc korun Kopretině

Kino ovládne Matrix


    [Top]    


Američan Ronald Adams daruje sto tisíc korun Kopretině

K o p ř i v n i c e (red) - Jaromír Navrátil, ředitel Střediska sociálních služeb, oznámil, že vlčovické Centrum pro handicapované občany Kopretina získá částku sto tisíc korun jako dar od amerického občana Ronalda Adamse. Jedná se o doposud největší příspěvek v historii Kopretiny poskytnutý soukromou osobou.

Prvních padesát tisíc korun bylo na účet Kopretiny převedeno 15. prosince 2003. Další částka ve stejné výši bude Kopretině zaslána, jakmile tato organizace v průběhu roku 2004 získá stejnou částku padesát tisíc od místních občanů a podnikatelů.

Pan Adams, který v současné době žije na Hukvaldech, říká: „Věřím, že ti z nás, kteří mají v životě více štěstí, mohou pomoci těm, kteří jsou méně šťastní, především trvale postiženým občanům, jimž jsou odepřeny životní možnosti, kterých se většině z nás dostává.“

Podle vyjádření Adamse je „každá koruna darovaná za dobrým účelem důležitá. Co se týče mě samotného, pevně věřím, že místní obyvatelé a podnikatelé přispějí jakoukoliv možnou částkou, takže dalších padesát tisíc korun budu moci převést na účet Kopretiny v co nejbližší době. Nechci být jediným, kdo přispěje tomuto úžasnému centru pro handicapované občany.“

Vztah Adamse k handicapovaným lidem je posílen skutečností, že jeho nevlastní syn, kterého vychovával od dvou let, zemřel před třemi týdny ve věku dvaceti sedmi let z důvodu zdravotních komplikací způsobených celoživotním fyzickým postižením.

Ronald Adams přijel do České republiky z pracovních důvodů. Jako představitel SDC International, kterou založil v roce 1995 v Texasu, v prosinci 2001 odkoupil společně s firmou Terex Corporation vlastnický podíl v Tatra, a. s. Americká společnost Terex v současné době vlastní jednasedmdesát procent akcií Tatry a financuje a řídí restrukturalizaci automobilové společnosti. V návaznosti na vyjádření ředitele Střediska sociálních služeb Jaromíra Navrátila se jedná o první případ takovéhoto způsobu získávání finančních příspěvků. Je vděčný za dar pana Adamse a doufá, že místní obyvatelé se rovněž stanou těmi, kteří přispějí místnímu centru. Věří, že se přístup pana Adamse stane podnětem k tomu, aby místní lidé přispěli centru Kopretina jakoukoliv částkou.


    [Top]    


Kino ovládne Matrix

K o p ř i v n i c e (dam) - Možnost nechat se na šest a půl hodiny pohltit nazelenalým světem Matrixu nabídne v sobotu kopřivnické kino Puls. Matrixový trojboj totiž nabídne během jediného dne všechny tři filmy kultovní série. Cyberpunkové šílenství vypukne ve tři odpoledne prvním a nutno říci i nejzdařilejším filmem The Matrix. V šest se začne promítat dvojka Matrix Reloaded a v devět pak boj posledního zbytku lidstva s nenáviděnými stroji vyvrcholí snímkem Matrix Revolutions.

Když v roce 1999 přišli bratři Wachowští s prvním dílem série, způsobili ve světě filmu obrovský poprask. Záplava do té doby nevídaných trikových postupů i neobvyklých vizuálních nápadů v kombinaci s inteligentním a zneklidňujícím příběhem okamžitě vytvořila z filmu kultovní záležitost, o to větší zklamání pak na velkou část diváků čekalo v obou pokračováních, kde je sice zachována vizuální bombastičnost, ale příběhu a způsobu jeho vyprávění značně dochází dech. Ti, kdo se odhodlají k celému matrixovému trojboji, mohou vidět trilogii za pouhých 90 korun. Podobný trojboj Puls připravuje i na únor. Ten ale potěší především milovníky Tolkienovy Středozemě a Pána prstenů.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.