Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Rada schválila podání šesti návrhů na exekuci majetku

K o p ř i v n i c e (hod) - Rada města, která se sešla ke své pravidelné schůzi v úterý 1. července, se zabývala dlužníky. „Po zvážení všech okolností a možností, které město v této záležitosti již uskutečnilo, rada schválila podání návrhu na nařízení exekuce na majetek šesti osob podle zákona č. 120/2001 Sb., o exekuční činnosti. Jedná se o věci, které nespravuje přímo městský úřad, ale prostřednictvím realitní kanceláře. Celková výše pohledávek přesahuje částku jeden milion korun. Jde o to, že zažalovaní ve většině případů nesnížili o žádnou částku svůj dluh ani nereagovali na vstřícné kroky ze strany města,“ sdělil k projednávané záležitosti Zdeněk Krajčír, místostarosta.

Dále se členové rady města zabývali rozpočtovými opatřeními týkajícími se projektu prevence kriminality. „Jde o spoluúčast města na projektu prevence kriminality, a to pořízení radaru a zřízení technické dílny v klubu Kamarád. V odboru školství, kultury a sportu se rozpočtové změny týkají vyčlenění částky na studii využití areálu letního koupaliště. Dále jsme v radě schválili zvýšení příspěvku na provoz Základní školy Emila Zátopka,“ dodal Zdeněk Krajčír.

Rada města schválila uzavření smlouvy o dílo na zpracování projektové dokumentace stavby dětského dopravního hřiště mezi městem a firmou BP projekt, s. r. o., Ostrava. „Vybírali jsme ze dvou nabídek. Dětské dopravní hřiště bude vybudováno u Mateřské školky na ulici I. Šustaly, která jej bude spoluprovozovat,“ dodal místostarosta.

Členové rady města souhlasili s umístněním stavby a vydáním stavebního povolení ke stavbě závodu na výrobu techniky pro automobily firmě Brose v Průmyslovém parku Kopřivnice.

Dalším bodem programu jednání rady města bylo vyjádření města k oznámení o posuzování vlivu na životní prostředí a o změně souvisejících zákonů k záměru Průmyslový park Kopřivnice - slévárna přesného lití - firma Cirex. „Rada města považuje oznámení za dostatečné, které je navíc plně v souladu s požadavky zákona a doporučuje tuto stavbu k realizaci za předpokladu splnění podmínek ustanovených v dokumentaci k oznámení,“ řekl Krajčír k projednávané otázce v radě.

Rada města schválila také záměr pronajmout nebo prodat nebytové prostory, a to objekt bývalé prádelny na ulici Ke Koryčce.


    [Top]    


Dotace na projekt regenerace sídliště Sever

K o p ř i v n i c e (ili) - Na zastupitelstvu Moravskoslezského kraje byla v plné výši schválena osmdesátiprocentní dotace pro město Kopřivnice na projekt zpracování projektové dokumentace urbanistické a funkční regenerace sídliště Sever.

Projektová dokumentace regenerace sídliště Sever bude řešit komplexně a systematicky problémy sídliště z hlediska meziblokových prostor. „To znamená, že bude zahrnovat vegetační úpravy, napojení zeleně na krajinu, parkování, místní komunikace, dětská hřiště a řešení ploch pro aktivní a pasivní relaxaci obyvatel,“ uvedla ve výčtu pracovnice odboru životního prostředí Radka Chalúpková s tím, že v rámci studie nebude řešen vzhled samotných panelových domů. Až do března příštího roku bude probíhat zpracování projektové dokumentace včetně širokého zapojení veřejnosti do návrhů. První schůzka občanů s projektanty a zástupci města se uskuteční na ZŠ 17. listopadu pravděpodobně v druhé půlce července. O přesném termínu bude veřejnost informována.


    [Top]    


Nejvíc se diskutovalo o teple a ředitelské budově

Zastupitelé na svém předprázdninovém
sezení diskutovali mimo jiné
o zvažovaném stěhování radnice
do správní budovy Tatry.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - Členové zastupitelstva města, kteří se sešli ke svému řádnému zasedání ve čtvrtek 26. června, souhlasili bez výhrad s celoročním hospodařením města v uplynulém roce a zároveň schválili závěrečný účet města za rok 2002. Zastupitelé také jednali o rozpočtovém výhledu města na období 2004 - 2005 a rovněž se zabývali rozpočtovými opatřeními k letošnímu rozpočtu města. Zastupitelé podpořili činnost Regionálního muzea Kopřivnice, o. p. s., v jeho tíživé ekonomické situaci, kdy se mu nedostává peněz od akciové společnosti Tatry, a schválili navýšení dotace o tři sta šedesát tisíc korun.

Větší diskuze se rozvinula při projednávání studie Centrálního zásobování teplem města Kopřivnice, nicméně zastupitelé uložili radě města do příštího zasedání zastupitelstva zabezpečit vyjádření hlavních účastníků Projektu modernizace tepelných sítí města Kopřivnice.

Dalším bodem programu, v rámci kterého se diskutovalo, bylo schválení směny pozemků mezi společností Laird, s. r. o., Odry (bývalá firma Draftex) a městem Kopřivnicí. Firma Laird přistoupila na návrh města a souhlasila se snížením výměry pozemku v Průmyslovém parku Kopřivnice, který vymění za pozemek v Lubině, kde chtěla původně postavit závod, proti kterému se vznesl odpor sdružení Lubiňan. Jak řekla Dagmar Rysová (Sdružení nezávislých), zastupitelé zvolili menší zlo a tuto směnu schválí, neboť město tak získá pozemky v Lubině, kde by mohl vzniknout prostor pro stavbu rodinných domů.

Po projednání všech bodů programu vystoupil zastupitel za KDU-ČSL Jaroslav Šula s připomínkou, proč město usiluje o koupi ředitelské budovy, která je ve špatném technickém stavu, a město do ní bude muset investovat další miliony. Na to místostarosta Vladislav Kryške odpověděl, že do každé jiné budovy by město muselo vložit nepoměrně více finančních prostředků. Tento problém se bude projednávat na podzimním zasedání zastupitelstva.


    [Top]    


Místostarostové byli v Praze žádat o dotace pro Kopřivnici

K o p ř i v n i c e (hod) - Poslední červnový pátek odjeli do Prahy místostarostové Zdeněk Krajčír a Milan Bureš, kde jednali na ministerstvech o možnostech získání dotací. „Město Kopřivnice podalo několik žádostí o poskytnutí dotace na ministerstvo financí na rok 2004. Tyto žádosti se týkají nutných oprav na sportovním majetku města, a to na krytém bazénu a zimním stadionu. Na ministerstvu financí jsme podávali žádost na dotaci ještě na letošní rok, která se týkala investičního záměru zřízení herny při Základní škole sv. Zdislavy. Žádat o dotace není vůbec jednoduché. Město muselo zpracovat izprofiny, které se týkají termínů připravovaných akcí, rozhodující projektové parametry, bilance investičních zdrojů a potřeb financování akce. Tyto a další údaje se musí zpracovat, než můžeme požádat o dotaci,“ vysvětlil místostarosta Krajčír postup žádosti o dotace.

Poté jednali na ministerstvu práce a sociálních věcí, kde podávali aktualizaci žádosti města na investiční akci Domov důchodců Kopřivnice. Jedno jednání se uskutečnilo i na ministerstvu vnitra, kde především jednala Blanka Mikundová, manažerka prevence kriminality, a to z důvodu získání dotace ve výši dvě stě tisíc korun na zakoupení přenosného radaru.


    [Top]    


Střed města se při posledním zvonění zaplnil

Žáci devátých tříd, ale i někteří
jejich mladší spolužáci oslavili opuštění
školních lavic také v kašně
ve středu města.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Ve velkém stylu se letos deváťáci loučili se školními lavicemi. Poslední zvonění, které se letos konalo již po deváté, bylo rozhodně nejmohutnější v jeho historii. Kromě samotných nahastrošených absolventů všech sedmi místních základních škol se do centra města na jejich dovádění přišli podívat i někteří jejich mladší spolužáci. Po oficialitách před pódiem a soutěži o nejlepší kolektivní masku a pokřik, ve které triumfovala ZŠ 17. listopadu, se pak rozpoutalo všeobecné veselí, které skončilo divočením v kašně.
 
 
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Slezská Harta hostila záchranáře z celého kraje i z Budapešti

S l e z s k á H a r t a - Zlomeninu pravé ruky a epileptický záchvat muselo ošetřit na jednom ze šesti stanovišť družstvo Hasičského záchranného sboru z Nového Jičína a následně předat postiženého přivolané rychlé záchranné službě. Tak probíhala simulace úrazu při pátém ročníku soutěže ve vodní záchraně Slezská Harta 2003, jejíž vznik si vyžádaly povodně v roce 1997.

Soutěž, která je jedinou svého druhu v republice určená hasičům na klidné vodě, byla zaměřena především na zdokonalení práce jednotek požární ochrany v záchraně na vodě. Námětem soutěže kromě záchrany osob a vytažení z vody byla i nezbytná první pomoc a technika jízdy na člunu. Soutěže se zúčastnilo šestnáct družstev profesionálních a dobrovolných hasičů a družstev vodních záchranných služeb, přijela i dvě družstva maďarských záchranářů z Budapešti.

Komise rozhodčích tvořily profesionálové zdravotnické a vodní záchranné služby a hasičů, kteří svým kolegům při bodování nic neodpustili. „Musím říct, že připravenost soutěžících je na tak vysoké úrovni, že rozdíly mezi družstvy jsou minimální,“ pochvaloval si zdatnost posádek ředitel soutěže a ředitel HZS v Bruntále Jiří Patrovský. Při rovnosti bodů pak rozhodoval výsledek doplňkové disciplíny, tj. plavání v záchranné vestě na 50 metrů.

Pokud by se při soutěži přihlíželo k výslednému času, novojičínští hasiči by díky výkonnému motoru člunu a řidičskému umění Miroslava Sklenovského nechali ostatní daleko za sebou. Letos poprvé tak podle papírových předpokladů favorizovaný tým skončil až na šestém místě, Vodní záchranná služba Českého červeného kříže z Nového Jičína na místě druhém.

Ilona Hoffmannová

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.