Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 1. 5. 10 - 21, pá 2. 5. 6 - 8, 17 - 21, so 3. 5. 12 - 21, ne 4. 5. 10 - 19, po 5. 5. zavřeno, út 6. 5. 6 - 10 (1/2 plav. bazénu), 18 - 21, st 7. 5. 13 - 16, 18 - 21, čt 8. 5. 10 - 21, pá 9. 5. 6 - 8, 17 - 21, so 10. 5. 12 - 21, ne 11. 5. 10 - 19 hodin

Sauna: čt (ženy) 15 - 21, pá (muži) 15 - 21, so (společná) 12 - 21 hodin

Házená: so 3. 5. v 8 hod. KH Kopřivnice - Rožnov (ml. žáci B), v 9.15 hod. KH Kopřivnice - Krnov (ml. žáci C), v 10.30 hod. KH Kopřivnice - Ostrava (ml. žáci A), v 11.45 hod. KH Kopřivnice - Ostrava (st. žáci A), čt 8. 5. v 8 hod. KH Kopřivnice - Hranice (st. žáci B), so 10. 5. v 8 hod. KH Kopřivnice - Zubří (st. žáci B)

Fotbal: so 3. 5. Kopřivnice - FK Bystřice p. Hostýnem (v 10.15 hod. st. dorost, ve 12.30 hod. ml. dorost), ne 4. 5. ve 12 hod. FC Vlčovice-Mniší - Refotal Albrechtice (ml. dorost), st 7. 5. v 16.30 hod. Kopřivnice - Nový Jičín A (benjamínci), čt 8. 5. ve 12 hod. FC Vlčovice-Mniší - Krnov (ml. dorost), v 15 hod. FC Vlčovice-Mniší - Metylovice (muži)

Malá kopaná: so 3. a ne 4. 5. kolo ligového poháru, so 10. 5. 2. kolo - 3. liga, ne 11. 5. 2. kolo - 1. liga (začátky vždy v 8 hod.)


    [Top]    


Fotbalový tým šokoval porážkou od Borovic

Kopřivnickým fotbalistům se na domácím
trávníku nevedlo. Nečekaně podlehli
Bordovicím. Soupeřovu svatyni tentokrát
nepokořil ani výborný záložník Michal Buček.
Foto: David Macháček

FC Kopřivnice - TJ Sokol Bordovice 0:2 (0:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Fotbalový tým Kopřivnice šokoval sobotní porážkou. Na domácím trávníku podlehl Bordovicím Jde o vůbec první prohru v soutěži IV. třídy. Na podzim tým ztratil body jen za dvě remízy, první jarní zápas v Životicích jasně vyhrál.

Svěřenci trenéra Milana Svobody přitom šestý tým tabulky přehrávali, branka soupeře pro ně však byla zakletá. V první půli minula svůj cíl hlavička Mikolandy, Kubiš při svém lobu překopl branku a Buček pálil ze šestnácti metrů těsně vedle. Hosté, kteří velice těsně bránili Halu a Hajníka, se takřka nedostali za půlku a nezbývalo jim, než čekat na chybu. A ta přišla. Ve 35. minutě dotáhli hlavičkou ke gólu rohový kop. „Do té doby jsme byli trochu laxní. Kluci zápas podcenili. Byl to snad vůbec nejslabší poločas v soutěži. Po gólu jsme začali na hřišti ‘jezdit’, ale neměli jsme štěstí,“ podotkl kouč.

Ačkoliv Bordovice, na jejichž hřišti Kopřivnice na podzim slavila vítězství 6:2, hrály od 36. minuty jen v deseti, dařilo se jim těsné vedení bránit. Síť jejich branky nerozvlnil ani Hanus, který v 51. nastřelil tyčku. „Byl to rozhodující moment zápasu, kdybychom vyrovnali, tak věřím, že bychom se zvedli,“ je přesvědčen kouč. I další pokusy Kopřivnice byly marné. Nedal Buček, poté zadunělo břevno bordovické branky a Svoboda trefil smolně jen brankáře. V 65. minutě přišla stejná situace jak v pětatřicáté. Rohový kop a gól číslo dvě. „Znovu jsme udělali chybu,“ nemusel ani podotýkat kouč. „Pár kluků vyhořelo, mysleli si asi, že to po výhře v Životicích půjde samo,“ dodává k porážce. Kopřivnice v zápase postrádala tři hráče základní sestavy (Jaroše, Feilhauera, Petráše), ti už by ale příští týden v Mankovicích měli být k dispozici. „Máme co napravovat, ale nic se neděje. Budeme bojovat dál. Pořád je vše v našich rukách,“ ví trenér. Béčko Petřvaldu vyhrálo nad Bernarticemi 4:0 a bodově se na Kopřivnici dotáhlo.

Sestava Kopřivnice: Polomský - Bezděk, Maslák, Ferst, Dražkovič (53. Svoboda) - Kubiš, Hala, Buček, Nenutil - Hajník, Mikolanda (46. Hanus)


    [Top]    


Florbalisté krok od postupu

V s e t í n (jk) - Florbalový tým Kopřivnice zvládl první dvě kola kvalifikace o Severomoravskou I. ligu na jedničku. V neděli 20. dubna si ve Vsetíně poradil jak s Hlučínem, tak s Rožnovem. Právě Melody Boys Hlučín hráli stejnou skupinu SM přeboru mužů jako Kopřivnice a do kvalifikace postoupili z prvního místa, zatímco místní tým z druhého. Avizovaná rostoucí forma Kopřivnice ale s ambicemi Hlučína zamávala. Melody Boys prohráli 6:0, Rožnov pak rovněž vysoko 7:2. Kopřivnice si dvěma výhrami zadělala na postup do Severomoravské I. ligy, musí jej ale potvrdit v dalších zápasech.


    [Top]    


Štramberk vítězně, Vlčovice bez bodů

S u c h d o l ,  H o s t a š o v i c e (jk) - Fotbalový tým Štramberka navázal na vítězství nad Albrechticemi dalším tříbodovým ziskem. V sobotu vyhrál 2:0 v Hostašovicích. Na koně se dostal už ve 3. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Krupa. To bylo příjemné, zároveň však mrzelo zahození dalších šancí, včetně penalty, které v první čtvrthodině Štramberk měl. „Kdyby se to využilo, tak bylo vše jasné, takto se domácí nevzdávali,“ podotkl trenér Petr Jurák. Soupeř ovšem také své šance pálil. V první půli nedotáhl brejk, ve druhé narážel na brankáře Hruškovského. Těsný náskok si hosté pojistili až v 60. minutě. Nakonec to stačilo. Domácí totiž v 70. minutě nedali penaltu, a přišli tak o jedinečnou šanci na zvrat.

Vlčovicím se znovu nedařilo. Po porážce od Tísku prohrály na půdě druhého Suchdola 3:1. V 16. minutě sice vedly zásluhou Vavroše, pak však doplatili na individuální chyby a Suchdol do poločasu otočil. Na začátku druhé půle přidal třetí gól a vše bylo jasné. Hra se sice vyrovnala, domácí si ale náskok bezpečně hlídali. „Byli jsme jako zabrždění, hra, kterou teď předvádíme, se mi vůbec nelíbí,“ nebylo příliš do řeči trenéru Vlčovic Radomíru Kalichovi. Na vině je podle něj směnnost. „Schází se nás na trénincích málo,“ ví a zároveň tuší, že týmu chybí po porážkách sebevědomí.

Fakta: 22. kolo OP: Hostašovice - Štramberk 0:2 (0:1), branky: 3. Krupa, 60. Macháček. 22. kolo I. B třídy: Suchdol - Vlčovice 3:1 (2:1), branka Vlčovic: 16. Vavroš


    [Top]    


Šádková druhá

G o l č ů v   J e n í k o v (jk) - S nepříjemným větrem se v patnáctikilometrovém Běhu městem Jarmily Kratochvílové prali mimo jiné i manželé Šádkovi z Kopřivnice. Irena doběhla v kategorii žen na druhém místě za slovenskou běžeckou jedničkou Danou Janečkovou. Její čas 56:18 min. není vzhledem k náročnosti trati špatný. Robert finišoval na solidní sedmé příčce (50:26). „Bylo to na mě dlouhé, ještě nemám po zranění tolik naběháno,“ komentoval svůj výsledek Šádek. Vítězem dobře obsazeného závodu se stal Slovák Robert Štefko.


    [Top]    


Medaile z Karviné pro štramberské i závišické judo

K a r v i n á (jk) - Medaile na mezinárodním Velikonočním turnaji v judu, který se konal 19. dubna, posbírali jak závišičtí, tak štramberští borci.

Závišice si z turnaje, na který se sjelo celkem 280 závodníků z Česka, Slovenska a Polska, dovezly šest cenných kovů. Zlato vybojoval mezi dorostenci Petr Pech, stříbro mladší žák Adam Kahánek a dorostenka Zuzana Filipová, bronz pak Ondřej Kahánek a Petr Sobek v kategorii starších žáků a dorostenec Roman Číp. Za cenná jsou považována i dvě čtvrtá místa Alice Hrabové a Dominiky Machové.

Štramberské judo dosáhlo na stupně vítězů třikrát. Výborným výkonem v kategorii starších žáků do 60 kg vybojoval zlato Petr Bayer. Druhá místa obsadili Radek Bár mezi staršími žáky do 50 kg a Adéla Kelnarová v kategorii starších žákyň do 63 kg. Za zmínku stojí i páté místo Václava Vafka (starší žáci do 46 kg) a sedmá příčka Josefa Ludky (mladší žáci do 38 kg).


    [Top]    


Štramberské žákyně zahájily jarní část slibně

Š t r a m b e r k (jk) - Štramberským ženám se na jaře zatím příliš nedaří. Po porážce 1:5 v Krnově nebodovaly ani na domácím trávníku. V neděli 20. dubna podlehly 2:4 Českému Těšínu, dosud poslednímu celku Moravskoslezské fotbalové ligy. Svěřenkyně Čestmíra Glogara jsou tak zatím šesté, nic však není ztraceno, na třetí Holešov ztrácejí pouze tři body. Je však zřejmé, že zatímco výkonnost ostatních celků soutěže přes zimu vzrostla, Štramberk víceméně stagnuje.

Naopak slibně do druhé půle sezony vykročily žákyně. V Krnově, který vede II. ligu žákyň, remizovaly 1:1 a o týden později deklasovaly doma poslední Český Těšín 9:0. Tým podal velmi dobrý výkon. Vždyť na podzim stejného soupeře porazil na jeho půdě jen 2:0. Střelecky se dařilo kapitánce Zuzaně Michálkové a Taťáně Michnové. Smůlu měla nejlepší hráčka na hřišti Monika Cvernová, jež z mnoha střeleckých příležitostí využila pouze jedinou. „Děvčata podávají lepší výkony než na podzim. Je vidět, že náročná zimní příprava nese své ovoce,“ pochvaluje si trenér Ladislav Slanina.

Talent štramberských dívek potvrdil výběr do nově se formujícího reprezentačního výběru severní Moravy. Osm z nich se dostalo do druhého kola, které proběhne na červnovém soustředění v Hlučíně.

Fakta: 11. kolo MSFL žen: TJ Kotouč Štramberk - Český Těšín 2:4 (2:2). Branky Štramberka: Marková 2.

Sestava Štramberka: Jurasová (85. Tománková) - Strnková (80. Mynarčíková), Holubová, Niewolová, Tichavská - Tihelková, Kolářová, Jaskulová, Šimíčková - Marková, Najvarová.

5. kolo II. ligy žákyň: TJ Kotouč Štramberk - Český Těšín 9:0 (6:0). Branky Štramberka: Z. Michálková 4, Michnová 2, Cvernová, Slavíková, Kolářová.

Sestava Štramberka: Jurániová - Müllerová (36. Skalická), K. Michálková, Hruškovská, Kročilová (36. Pikulíková) - Jačová (45. Kolářová), Slavíková, T. Michnová, Herůdková (36. Hudková) - Cvernová, Z. Michálková


    [Top]    


Mládež

FOTBAL: st. dorost (divize): FC Jeseník - FC Kopřivnice 2:0 (0:0). Kopřivnický starší dorost v okleštěné sestavě na dobře hrající Jeseník nestačil. První půle byla vyrovnaná, ve druhé už však domácí tým svěřence trenéra Webera přehrál. „Byli mnohem důraznější. Jen zákroky brankáře Plachkého nás zachránily od větší prohry,“ přiznal kopřivnický kouč. Pro Jeseník hovořila i bojovnost a jeho vítězství 2:0 je považováno za zasloužené. Sestava Kopřivnice: Plachký - Kalich, Hanus, Zátopek, Peroutka - Svoboda, Černoch, Navrátil, Zapletal - Fojtík, Kovaříček (Skřivánek). St. žáci: FC Kopřivnice - Dobrá 1:0 (0:0). Ve vyrovnaném zápase sice Kopřivnice vedla na šance, do sítě soupeře však dlouho nemohla najít cestu. Až pět minut před koncem zajistil svému týmu vítězství krásnou střelou z třiceti metrů Perez. Branka Kopřivnice: 85. Perez. Sestava Kopřivnice: Toman - Pokluda, Perez, Spurný, Peroutka - Solanský, Rečka, Eliáš (Prchal), Kalinec - Martinovský, Špaček (Burýšek). Ml. žáci: FC Kopřivnice - Dobrá 2:3 (1:1). Kopřivnický tým měl sice více ze hry, branky však střílel soupeř. Vedl už 3:1 a Kopřivnice jen korigovala. Branky Kopřivnice: Okřesík. Sestava Kopřivnice: Tandler - Krakovský, Havran, Břicháček, Hrstka - Launer, Opatřil, Štěpán, Vrtělka - Okřesík, Kalinec; st. Vjaclovský.

HÁZENÁ: St. dorost (I. liga dorostu): HC Zubří - KH Kopřivnice 43:18 (23:8), branky: Hanzelka 6, Hinner 4, Bonn a Jakeš po 2, Krčmář, Stanislav, Danišek a Palán po 1. Proti Zubří, které nastoupilo v nejsilnější sestavě a hrálo s chutí, neměl mladý celek Kopřivnice sebemenší šanci. Starší dorost tímto zakončil sezonu. Byla neúspěšná. Mužstvo skončilo v soutěži poslední a padá do II. ligy. Ml. dorost (liga ml. dorostu): HC Zubří - KH Kopřivnice 31:25 (13:14), branky: Stanislav a Bonn 9, Jakeš a Krčmář po 2, Veřmiřovský, Habovčík, Palán po 1. Mladší dorost zakončil sezonu porážkou v Zubří. To mělo vyrovnanější celek, a dokázalo tak v tempu vydržet celý zápas. St. žáci A (divize): KH Zbrojovka Vsetín - KH Kopřivnice 18:19 (7:10), branky: Hála 9, Palán 6, Kováč 2, Bartl a Dej 1. Kopřivnice začala lépe, jen škoda, že do poločasu nedokázala svou převahu vyjádřit více góly. Domácí se po změně stran zvedli a zkorigovali, Kopřivnice však obrovskou bojovností přece jen dotáhla zápas k vítězství. Rozhodující branku vstřelila 12 sekund před koncem. St. žáci B (oblastní přebor): DTJ Polanka n. O. - KH Kopřivnice 11:32 (3:16), střelci: Urban 12, Šustala a Střelec 6, Mayer 3, Venclík 2, Svoboda, Chytil a Doležal po 1. Kopřivnice přehrála Polanku ve všech činnostech. Dobrý výkon podali především brankáři Krhovják a Krompolc. Střelecky se prosadil Urban. Ml. žáci A (divize): KH Zbrojovka Vsetín - KH Kopřivnice 17:19 (8:9), branky: Krejčiřík 9, Samek 3, Kowalik a Tobola po 2, Šulák, Janáč a Kubalec po 1. Kopřivnice byla ve druhé půli lepším týmem, zbytečné chyby a nedůsledná obrana však soupeře udržovala celou dobu ve hře. Ml. žáci B (oblastní přebor): Sokol Klimkovice - KH Kopřivnice 14:14 (9:8), branky: Ulrych 6, Holuša 3, Hodslavský 3, Purdek a Koudelka 1. V tomto případě Kopřivnice dobře rozehrané utkání nezvládla. O vítězství se připravila vlastní nedisciplinovaností. Nedostatky byly v obraně i ve střelbě. Ml. žáci C (oblastní přebor): TJ TŽ Třinec - KH Kopřivnice 0:20 (0:12), branky: Bohumínský 4, Tomáš Hanák a Hoffmann 3, Miroš, Volavka, Šmída a Novotný po 2, Martinásek a Martin Hanák po 1. Céčko Kopřivnice uhrálo v Třinci naprosto jasný výsledek. Rozdíl mohl být ještě vyšší, ale do hry vůbec nezasáhli nejlepší hráči. MT mini B v Polance n. O. (divize): KH Kopřivnice - Lesana Zubří 7:9 (5:3), - DTJ Polanka n. O. A 10:4 (3:2), - SKP Frýdek-Místek 3:11 (2:7), - HBC Slavia Opava 7:4 (4:1), branky: Gřes 16, Kroča 4, Volný 3, Wiecek 2, Petr Kahánek a Reček po 1. Tým minižáků podal bojovný výkon. Konečně se mu podařilo získat cenné skalpy Polanky i Opavy, které dosud neporazili. Výborný výkon podal brankář Žingor, střelecky se dařilo Janu Gřesovi.


    [Top]    


Házenkáři Kopřivnice stále ve hře o třetí místo

Kopřivnickému házenkáři Jiřímu Gřesovi
se na křídle opravdu dařilo. I ‘přes ruku’
dokázal lounským brankářům nasázet
pěkných pár branek.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - Naděje házenkářů Kopřivnice na třetí místo v I. lize stále žije. Po dvou porážkách v Lounech oplatil místní tým Severočechům doma stejnou mincí (30:29, 28:24) a o bronzovém stupínku, který zaručuje postup do interligy, se rozhodne až v pátém zápase. Ten je na programu zítra, tedy 1. května od 17 hodin v lounské hale.

Nepříznivý stav série 2:0 znamenal pro Kopřivnici velký psychický tlak, na rozdíl od semifinále s Kostelcem se s ním ale tým vypořádal. Začátek ovšem slibný nebyl. Louny do prvního zápasu nastoupily sebevědomě a vypracovaly si až pětibrankový náskok. „Byli dobře připravení a dokázali ubránit naše spojky,“ komentoval první dvacetiminutovku trenér Kopřivnice Miroslav Bartoň. Pomohla až změna obrany z 1-2-3 na 0-6. I díky tomu vyhráli jeho svěřenci posledních osm minut první půle 7:1 a byli zpět ve hře.

Druhý poločas byl tahanicí o každou branku a závěr pak pořádným dramatem. Domácí za stavu 29:29 faulovali, přišli o Prepsla a Louny dostaly výhodu sedmimetrového hodu. Ten však neproměnili a Kopřivnice pak i v pěti vstřelila třicátý gól. Jednobrankový náskok už domácí ubránili, a to i přesto, že posledních dvacet vteřin dohrávali ve čtyřech. „Nehráli jsme dobře, hlavně na postu spojek. Předností byla bojovnost, hlavně tou jsme zápas dotáhli k vítězství,“ přiznal Bartoň.

Nástup do nedělního utkání už se místnímu týmu vydařil více. Po celý poločas nedopustil větší odskok soupeře, teprve v jeho závěru se Louny trhly gólem z brejku a proměněnou sedmičkou na 12:14. Začátek druhé půle zaváněl nepříjemnostmi. Louny zvýšily na 12:15, díky Kličukovi ale domácí znovu srovnali krok.

Chleba se začal lámat osm minut před koncem. Kopřivnice z brejků potrestala nepřesnou střelbu i technické chyby Loun a čtyřbrankový náskok, který si během chvíle vytvořila, už s přehledem uhájila. „Podařilo se nám uhlídat Špalka s Jordákem a to rozhodlo. V závěru jsme na tom byli lépe fyzicky, točili jsme větší počet hráčů než Louny,“ přemítal po utkání kopřivnický trenér, který byl až na spojky s výkonem mužstva spokojený. Lounský kouč Jiří Liška přiznal, že vítězství Kopřivnice bylo zasloužené. „Ve druhé půli jsme hráli katastrofálně. Rozhodly naše chyby, hlavně nepřesná střelba Ziky,“ uvedl.

Fakta: 3. a 4. zápas o 3. místo v I. lize: sobota 26. 4.: KH Město Kopřivnice - SHK Louny 30:29 (15:15). Sestava a branky Kopř.: Kličuk, Láníček, Čapka - M. Šustala 8, Vala, Farkaš, Dořičák 2, Marek, Hanzelka 1, Kaluža 2, Prepsl 2, Lančí 4, Gřes 6, R. Šustala 4. Nejvíce branek Loun: Špalek 9, Jordák 7/1. Sedmičky: 3/2 - 6/2. Vyloučení: 6 + ČK Gřes - 3. Rozhodčí: Ondráš, Konečný. Diváků: 150. Sled: 10. 2:6, 16. 7:8, 22. 9:14, 27. 13:14, 40. 18:20, 49. 24:25, 53. 27:27, 58. 29:29. Neděle 27. 4.: KH Město Kopřivnice - SHK Louny 28:24 (12:14). Sestava a branky Kopř.: Kličuk, Láníček, Čapka - Veřmiřovský, M. Šustala 1, Vala, Farkaš, Dořičák 2, Hanzelka 1, Kaluža 3, Prepsl 8/2, Lančí 5, R. Šustala 2, Gřes 6. Nejvíce branek Loun: Tancoš 7, Jordák 5. Sedmičky: 3/2 - 1/1. Vyloučení: 3:3. Rozhodčí: Dušek, Smékal. Diváků: 300. Sled: 6. 4:4, 19. 9:7, 24. 9:11, 33. 12:15, 49. 21:21, 54. 24:21. Stav série 2:2


    [Top]    


Lounský celek bude doma favoritem

K o p ř i v n i c e (jk) - Těžký, přetěžký bude zítřek pro kopřivnické házenkáře. V pátém zápase s Louny rozhodnou o výsledku celé sezony a také o té následující. Třetí místo jim zaručí možnost postupu do mezinárodní interligy, čtvrté je odsoudí k působení v lize první. „Bude to podstatně těžší než doma. V Lounech můžeme jen překvapit,“ myslí si trenér Kopřivnice Miroslav Bartoň.

Mužstvo by podle něj mělo být dostatečně zregenerované. „Pojedeme to zkusit, už jsme dlouho nikde nevyhráli. Pokusíme se nastoupit v maximálně možné síle,“ říká. To znamená, že do Loun by mohli odjet i frýdečtí hráči Sklenák s Veselým a také domácí matador Dušan Hrnčárek.

Podstatná bude podle kapitána Radima Šustaly souhra všech činností. „Nemáme co ztratit. Myslím, že šance na úspěch je tak 40:60 pro Louny, ale pobijem se o to,“ tvrdí.


    [Top]    


Peťa Team stále první

K o p ř i v n i c e (jk) - Na špici kopřivnické bowlingové ligy se stále drží Peťa Team. Tygríci jsou i přes to, že mají odehráno o kolo méně, stále druzí. Poslední Škoti získali další dva body.

Výsledky 12. kola: Draci - Squadra-Azurra 726:610 a 628:636; Robinsoni - Emil Horák 534:488 a 497:564; Frajeři - Club Team 553:537 a 526:461; Devils - Peťa Team 633:719 a 615:663; Hali-Belí-Zelí - Pučmeloudi 593:488 a 504:453; BCS Heimat Juniors - Snipers UAX Team 504:593 a 568:554; Škoti - Telecom 521:441 a 467:519; Tygríci - Los Trempos hráno až po uzávěrce. Pořadí po 12. kole: 1. Peťa Team 46 b. (15 114), 2. Tygríci 40 b. (13 874) - o zápas méně, 3. Draci 36 b. (14 701), 4. Squadra-Azurra 32 b. (14 179), 5. Devils 30 b. (14 196), 6. Frajeři 28 b. (13 268), 7. Hali-Belí-Zelí 24 b. (13 095), 8. Telecom 24 b. (12 565), 9. Club Team 22 b. (12 906), 10. Snipers UAX Team 20 b. (13 250), 11. Los Trempos 20 b. (11 790), 12. Robinsoni 18 b. (12 511), 13. BCS H. Juniors 12 b. (12 713), 14. Emil Horák 12 b. (11 943), 15. Pučmeloudi 12 b. (11 829), 16. Škoti 4 b. ( 10 787)


    [Top]    


Adrian Rymel už zase jezdí

B e r w i c k ,  K o p ř i v n i c e (jk) - Plochodrážník Adrian Rymel už zase krouží po oválech. Po bolestivém zranění lopatky, které jej na více jak měsíc vyřadilo ze závodů, je svému klubu Berwick Bandits v anglické Premier League znovu k dispozici. Nejdříve si 27letý závodník, který loni pro Kopřivnici získal spolu s Bohumilem Brhelem první domácí mistrovský titul v historii, vyzkoušel, zda udrží řídítka motocyklu v rukou. Poté, co trénink na domácí dráze dopadl úspěšně, nastoupil k závodu v Newcastlu proti tamním ‘diamantům’. I přes porážku Berwicku byl Rymel spokojený. Získal pět bodů a vyhrál jednu jízdu. „Pauza se samozřejmě projevila, na jistotě je to znát. Bude to chtít ještě několik závodů, než se zase dostanu do formy,“ hodnotil své vystoupení štramberský rodák, který se na britských oválech prohání už třetím rokem.

Místní klub ploché dráhy se momentálně připravuje na první ze dvou akcí, které letos bude pořádat. V sobotu 10. května jí bude mistrovství republiky juniorů, tedy jezdců do 21 let. Na startu bude naše kompletní špička, která se proti loňsku nezměnila, jelikož žádný z jezdců nepřekročil věkový limit. Startovat by měl obhájce titulu Tomáš Suchánek (Pardubice) i mistr z roku 2001 Miroslav Fencl (Slaný). Z kopřivnických závodníků bude na startu šestnáctiletý Michal Matula, pro nějž bude nadcházející sezona druhou v pořadí. Letos už absolvoval přípravu v jihomoravských Březolupech a slovenské Žarnovici. Za sebou má také první podnik juniorského mistrovství ČR, který v sobotu hostily Pardubice.


    [Top]    


Megas jednou nohou ve finále

Megas Frenštát p. R. - Viktoria Žižkov 9:5 (4:2)

K o p ř i v n i c e (jk) - Futsalisté Megasu Frenštát udělali důležitý krok k postupu do finále play-off I. ligy. V pátek 25. dubna porazili na domácí palubovce 9:5 Žižkov, a vedou tak v semifinálové sérii 1:0.

Souboj dvou týmů vyznávajících především útočnou hru nadchl všechny přítomné. Kromě požehnaných čtrnácti branek bylo k vidění spousta pohledných akcí, individuálních průniků a také zvratů. Megas sice vedl v poločase o dvě branky, nic však neměl jisté. Žižkov hned v úvodu druhé půle snížil na 4:3. Ani další dva góly Malého a Bučka Viktorii nezlomily. Zpět do hry ji dostala nechytatelná rána Horáčka a individuální akce Speierla, která znamenala snížení na 6:5. V tu chvíli to zavánělo prodloužením, Frenštát však znamenitě zafinišoval. Důležitá byla nadvakrát zakončovaná akce Maruchniče. Po ní ještě připravil dva góly Kovaříkovi a Freislerovi Buček.

„Hráli jsme velice dobře. Především v útočné fázi, v té obranné se nějaké ty chyby našly. Těžko mi dnes bylo pouze ve chvíli, kdy hosté snížili na 6:5,“ oddechl si po zápase trenér Megasu Karel Neudík. Viktorka věří, že nepříznivý stav série doma zvrátí a vynutí si třetí utkání. „V Praze to bude úplně jiný zápas. Doufám, že se nám povede otočit,“ říká hrající trenér Žižkova Martin Dlouhý, který před mačem věřil, že jeho tým pro sebe semifinále rozhodne ve dvou zápasech.

Branky: 2. a 29. Malý a Kovařík, 7. a 37. Buček, 12. a 37. Maruchnič, 38. Freisler - 2. a 24. Sláma, 6. Kadlec, 34. Horáček, 34. Speierl. Rozhodčí: Mauer, Henách


    [Top]    


První ligu vede Olivet, druhou TC-90

K o p ř i v n i c e (kmk) - Po velikonočních svátcích se opět rozjely soutěže kopřivnické ligy malé kopané. Ve druhém turnaji 2. ligy došlo k řadě překvapení. Vedoucí tým Lokomotiva Gangsters podlehl Citrusu Bordovice a remizoval s Manšestrem. Tango zdolalo vysoko futsalový Heimat Juniors, ale naopak prohrálo s FC Squadra. Frenštátské týmy - Křen a Hošo Nošo si to rozdaly po bodu, ale prvně jmenovaný odešel překvapivě poražen od Interu z Kopřivnice. Na čele tabulky se usadil TC-90, přestože podlehl Evertonu ze Závišic, který získal jako jediný plný počet bodů.

Tabulku střelců vedou s počtem pěti branek Miroslav Korený z TC-90 a Josef Blažek z Tanga.

V neděli 27. dubna se zapojila do soutěží kopřivnické ligy malé kopané také nejvyšší liga, tedy první. I zde se zrodila řada překvapivých výsledků. Ty šly zřejmě i na konto antukového hřiště, které byl spíše oraništěm, než fotbalovým pláckem.

Po prvním turnaji je v čele tabulky štramberský Olivet společně s nováčky Orlem a T.B., kteří získali ze tří zápasů plný počet - tedy devět bodů.

Výsledky 2. liga: Heimat Juniors - FC Squadra 5:0 (K), Tango - Heimat Juniors 6:1, Tango - FC Squadra 1:4, Hošo Nošo - FC Inter 1:0, Křen Frenštát - Hošo Nošo 3:3, Křen Frenštát - FC Inter 0:1, TC-90 - Juventus 3:0, Everton Závišice - TC-90 1:0, Everton Závišice - Juventus 1:0, FC Citrus Bordovice - Lokomotiva Gangsters 3:2, Manšestr Kopřivnice - FC Citrus Bordovice 1:0, Manšestr Kopřivnice - Lokomotiva Gangsters 1:1; pořadí po druhém turnaji: 1. TC-90 9 b. (9:1), 2. Tango 7 b. (15:9), 3. Lokomotiva Gangsters 7 b. (10:4), 4. Heimat Juniors 7 b. (8:6), 5. Everton Závišice 7 b. (2:2), 6. Manšestr Kopřivnice 6 b. (2:1), 7. FC Citrus Bordovice 6 b. (6:7), 8. Juventus 4 b. (7:6), 9. Křen Frenštát 4 b. (5:11), 10. Hošo Nošo 4 b. (6:14), 11. FC Squadra 3 b. (5:9), 12. FC Inter 3 b. (1:6)

1. liga: asfalt: Koblížci Kopřivnice - FC Jelita 1:2, Seliko - Orel Štramberk 2:3, FC Tr. Devills - Koblížci Kopřivnice 0:2, FC Trojanovice - Orel Štramberk 1:2, FC Tr. Devills - FC Jelita 4:0, R.U.M. - Orel Štramberk 1:3, D&L AS 54 - FC Olivet Štramberk 2:3, SD - Viagra Štramberk 0:1, Real - D&L AS 54 1:1, T.B. - Viagra Štramberk 2:0, Real - FC Olivet Štramberk 0:4, Ruda Pivrnec - Viagra Štramberk 3:1, antuka: Stará Garda - FC Tr. Devills 3:0, R.U.M. - FC Trojanovice 1:1, FC Jelita - Stará Garda 4:1, Seliko - R.U.M. 0:5 (K), Stará Garda - Koblížci Kopřivnice 1:1, Seliko - FC Trojanovice 1:1, Bum Šankar - Real 1:1, Ruda Pivrnec - T.B. 0:2, FC Olivet Štramberk - Bum Šankar 1:0, SD - Ruda Pivrnec 3:0, Bum Šankar - D&L AS 54 4:0, SD - T.B. 0:2; pořadí po prvním turnaji: 1. FC Olivet 9 b. (8:2), 2. Orel 9 b. (8:4), 3. T.B. 9 b. (6:0), 4. FC Jelita 6 b. (6:6), 5. R.U.M. 4 b. (7:4), 6. Bum Šankar 4 b. (5:2), 7. Koblížci 4 b. (4:3), 8. St. Garda 4 b. (5:5), 9. SD 3 b. (3:3), 10. FC Tr. Devills 3 b. (4:5), 11. Ruda Pivrnec 3 b. (3:6), 12. Viagra Team 3 b. (2:5), 13. FC Trojanovice 2 b. (3:4), 14. Real 2 b. (2:6), 15. D&L AS 54 1 b. (3:8), 16. Seliko 1 b. (3:9)


    [Top]    


Místní dorostenci nejlepší z českých mužstev

P r a h a (jk) - Jen krůček chyběl kopřivnickému házenkářskému týmu mladšího dorostu ke skvělému úspěchu. V gigantickém turnaji Prague Handball Cup, který se konal 18. - 21. dubna, mu těsně unikl postup mezi nejlepších osm týmů.

Sedmasedmdesát družstev, které se do kategorie mladšího dorostu přihlásily, bylo rozděleno do dvanácti šesti až sedmičlenných skupin. Kopřivnice v té své utrpěla trochu překvapivě porážku od Písku, remizovala se švédským Önneredsem, ale v dalších čtyřech zápasech již nezaváhala a skupinu vyhrála. „Po nešťastné prohře s Pískem jsme postavili Krčmáře na post pivota a Michala Veřmiřovského na spojku. Ukázalo se to jako dobrý tah,“ poznamenal trenér Petr Pilch, který spolu s Jiřím Petrovičem družstvo koučoval. Vítězstvím ve skupině si Kopřivnice vybojovala postup do bojů v další, nyní již jen tříčlenné skupině. Tam porazila švédský tým Lugi a bohužel podlehla o tři branky Povážské Bystrici. „Ještě jsme vedli 10:9. Je velká škoda, že jsme to nedotáhli,“ litoval vyřazení Pilch a dodal, že pár kluků těsnou porážku obrečelo.

Druhé místo Kopřivnice v redukovaných tříčlenných skupinách znamenalo i přes vyřazení hodně. Z českých týmů se totiž do osmičlenného finále nedostal žádný, tudíž umístění místního týmu bylo spolu s Lovosicemi vůbec nejvyšší!

O většinu branek kopřivnického mužstva se podělili Jiří Lipový, Radek Bonn, Jan Stanislav a Michal Veřmiřovský. „To byli tahouni, ale výsledek byl dílem celého kolektivu,“ podotkl Pilch. Zajímavé je, že v lize mladšího dorostu Kopřivnice nijak nezáří. V moravské skupině mu patří šesté místo. Jak si Pilch vysvětluje úspěch v turnaji, který patří k největším na světě (410 družstev z 22 zemí). „Určitě to je i atmosférou. Navíc kluci neznali soupeře, hráli uvolněněji a nebáli se do toho jít,“ míní Pilch.

Výsledek potěšil i šéftrenéra mládeže kopřivnického klubu Miroslava Bartoně. „Je to určitě úspěch,“ říká a dodává: „V týmu je řada perspektivních hráčů, je ale třeba, aby si uvědomili, co chtějí, a pracovali na sobě.“

Prague Handball Cup: výsledky skupiny MB - 3: KH Kopřivnice - Önnereds HK I. (Švédsko) 15:15, - Colmar HC (Francie) 22:14, - Ludza (Litevsko) 14:13, - TJ Sokol Písek 13:16, - HC Cerak Belgrade I. (Jugoslávie) 15:14, - HK Sparta Praha 21:9; pořadí: 1. KH Kopřivnice 9 b. (100:81), 2. Ludza 9 b. (95:81), 3. Önnereds HK I. 8 b. (88:74), 4. HC Cerak Belgrade I. 6 b. (80:66), 5. TJ Sokol Písek 6 b. (81:67), 6. Colmar HC 4 b. (63:90), 7. HK Sparta Praha 0 b. (50:98). Výsledky skupiny MB - 17: KH Kopřivnice - Lugi Handboll I. 23:13, - MŠK Považská Bystrica 15:18; pořadí: 1. MŠK Považská Bystrica 4 b. (34:28), 2. KH Kopřivnice 2 b. (38:31), 3. Lugi Handboll I. 0 b. (26:39). Sestava Kopř.: Číp, Sykala - Lipový, Veřmiřovský, Bonn, Krčmář, Palán, Valentík, Stanislav, Jakeš, Kowalik, Jahn


    [Top]    


Janošová se na ME neztratila

E s b j e r g (jk) - Mezi šestnáctku nejlepších smíšených párů Evropy se na juniorském šampionátu starého kontinentu v badmintonu probila kopřivnická Pavla Janošová s Adamem Hobzikem. V dánském Esbjergu, kde se mistrovství 12. - 19. dubna konalo, ztroskotali až ve třetím kole na silném ruském páru Anton Nazarenko - Valleri Sorokina. Z českých reprezentantů se dál nikdo nedostal. Stejného výsledku dosáhl Petr Koukal ve dvouhře.

Ve čtyřhře vypadla Janošová spolu s Martinou Vaškovou ve druhém kole, kde je vyřadil pár Kozlová - Kudinová. Ve dvouhře bohužel talent místního klubu badmintonu neprošel prvním kolem. Stop šestnáctileté gymnazistce vystavila Slovinka Urska Silvester. „Určitě nejlepší pocit mám z mixu, ve dvouhře jsem se snažila, ale Slovinka byla opravdu dobrá,“ podotkla k uhraným výsledkům Janošová. Výsledkové listině kralovali tradičně reprezentanti severských zemí a Německa.

Pro Janošovou bylo ME juniorů v Dánsku druhým velkým podnikem. V listopadu se zúčastnila juniorského MS v Jihoafrické republice, ovšem bez většího úspěchu. O následujícím víkendu ji čeká mistrovství České republiky dospělých. „Chtěla bych tam uspět,“ říká a myslí tím hlavně dvouhru, kde i přes úspěchy v párových disciplínách touží prorazit rovněž.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.