Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 14/2003
ze dne 10. dubna 2003

Čtenářský servis

Kulturní servis
Dopisy čtenářů

    [Top]    


Kulturní servis

KINO PULS

Čt 10. - so 12. dubna v 18 hodin dokument Kanady Bowling for Columbine. Proč ve Spojených státech dochází k více než 10 000 vraždám střelnou zbraní za rok, zatímco v Kanadě k pouhé stovce? Do 15 let nepřístupný
Čt 10. - so 12. dubna ve 20 hodin kriminální film USA Chyť mě, když to dokážeš. Leonardo DiCaprio a Tom Hanks v rolích geniálního lumpa a mystifikátora a agenta FBI. Do 12 let nevhodný
Ne 13. - po 14. dubna v 18 hodin film Slovenska, České republiky Kruté radosti. Vzrušující příběh o pokušení, tajemství a bezradnosti v hledání lásky. Do 12 let nevhodný
Út 15. dubna ve 20 hodin romantické drama USA, Itálie, VB, Francie, Německa Nebe. Co všechno jste schopni riskovat kvůli lásce? Do 12 let nevhodný (Filmový klub)
Čt 17. dubna v 18 a 20 hodin, pá 18. dubna v 18 hodin akční komedie USA Jsem agent. Owen Wilson a Eddie Murphy - agentská dvojka, která zpočátku není společnou prací ani trochu nadšena
Pá 18. dubna ve 20 hodin, so 19. dubna v 18 a 20 hodin komedie USA Sexy párty. Nikdy nelez do postele s nikým, kdo je větší magor než ty...
Ne 20. dubna v 18 a 20 hodin, po 21. dubna ve 20 hodin komedie USA Přeber si to znovu. Robert De Niro a Billy Crystal opět v hereckém duelu, který zabral na kritiku i na diváky

KULTURNÍ DŮM KOPŘIVNICE

Pá 11. dubna v 18.30 hodin Divadlení s Arnoštem. Host večera: Xnědku - Dvojí proměna
Ne 13. dubna v 16 hodin Kocour v botách a princezna Hyacinta - dětský muzikál uvádí Epina Opava
Út 15. dubna v 17 hodin Koncert ZUŠ MIS music - přehlídka orchestrů, souborů, vokálních a instrumentálních skupin školy

KATOLICKÝ DŮM KOPŘIVNICE

Pá 11. dubna Koncert komorního orchestru Kopřivnice

NORA CAFÉ

Pá 11. dubna ve 20.30 hodin Jolly Joker & P.B.U. - hip hop hard core support: The Korf (CO kryt)
Pá 18. dubna ve 20 hodin World Beat - M. 105 kg Krajčí se záplavou novinek
So 19. dubna ve 20.30 hodin Party Jam-Es - Deaf 99, Seppuka, X-Core

KINO ŠTRAMBERK

Ne 13. dubna v 17 a 19.30 hodin nová bondovka Dnes neumírej
Ne 20. dubna v 17 a 19.30 hodin romantická komedie USA Holka na roztrhání

KINO PŘÍBOR

Po 14. dubna v 18 a 20 hodin komedie SR Kruté radosti
St 16. dubna v 18 a 20 hodin komedie ČR Kameňák
Pá 18. dubna v 18 a 20 hodin dokumentární drama Francie, VB, Holandska Nonstop párty. Do 15 let nepřístupný
St 23. dubna v 18 a 20 hodin film Německa, Francie, Velké Británie, Itálie a USA Nebe

KINO KVĚTEN NOVÝ JIČÍN

Čt 10. - ne 13. dubna v 18 hodin teenagerovská komedie SRN Kluci to taky chtěj... a pořád. Do 12 let nevhodný
Čt 10. - ne 13. dubna ve 20 hodin americký thriller Test. Do 12 let nevhodný
Po 14. - st 16. dubna v 18 a 20.15 hodin film ČR Útěk do Budína. Do 12 let nevhodný
Čt 17. - ne 20. dubna v 18 hodin, po 21. - st 23. dubna ve 20 hodin film USA 8 Míle. Do 12 let nevhodný
Čt 17. - ne 20. dubna ve 20 hodin francouzský film Pianista. Do 12 let nevhodný

KLUB GALERKA NOVÝ JIČÍN

Čt 10. dubna v 18 hodin Partnerské vztahy v horoskopu - přednáší P. Trnka, astrolog
Pá 11. dubna ve 20 hodin The Cool Blue - polská jazzová perla
Pá 18. dubna ve 20 hodin Once´S & Luza – dvojkoncert


    [Top]    


Dopisy čtenářů

Pochod o Červené karkulce

Pionýrská skupina Obránců míru Kopřivnice pořádá ‘Pohádkové tour’. Jeden z kvarteta pochodů, o Červené karkulce, se uskutečnil v sobotu 22. března za sice velmi slunečného, ale studeného dne. Účastníci procházeli kontrolami, kde potkávali postavy z této pohádky, u nichž plnili různé úkoly, za které dostali sladké odměny. V cíli je čekalo malé občerstvení a byli obdařeni omalovánkou - Červená karkulka. Tato úvodní část čtveřice pochodů bude mít jistě u dětí velký úspěch, a proto všechny srdečně zveme na další pohádkové výpravy za dobrodružstvím, další v pořadí je pochod za Šípkovou Růženkou, který se uskuteční 3. května. Mimo jiné jsme pro vás připravili Jarní cestování přírodou, které proběhne 18. dubna. Bližší informace se dozvíte např. v informačním centru Kopřivnice nebo z městského rozhlasu.

Jakub Trnčák, za PS Obránců míru Kopřivnice

Setkání včelaříků…

V Kopřivnickém Domu dětí a mládeže pracuje již třetím rokem ‘Včelařský kroužek’. Letos jej navštěvuje 8 chlapců ve věku 10 až 18 let. Tři z nich jsou v něm již třetím rokem. Schází se jedenkrát v týdnu na dvě hodiny. Získávají teoretické znalosti, které uplatní v praxi, při práci se včelami. Vloni na podzim věnoval přítel Beniš kroužku dvě včelstva i s úly. Byl proveden neplánovaný experiment. Šlo o včelstva usazená samovolně v úlech jeho včelína. Včely se připravily na zimu bez zásahu včelaře. Med v plástech byl přírodní, ne cukr, jak je tomu při zakrmování po vytočení posledního medu. V průběhu zimy bylo provedeno přeléčení. Teď, při prvním teplém počasí byl pozorován prolet včel, takže by se dalo usuzovat, že včely zimu přečkaly. Při první prohlídce bude zjištěn stav a provedeno opatření.

Členové kroužku mají v plánu postavit malý ‘včelínek’, do kterého by úly postavili a kde by mohli se včelami pracovat. Vše záleží, zda se jim podaří sehnat potřebný materiál.

Poslední víkend v dubnu je však čeká nemalý úkol. Budou organizovat ‘Setkání mladých včelaříků’, při kterém budou hostit více jak 50 kamarádů z celého Moravskoslezského kraje. Navíc přijedou i děti z Troubek n. Bečvou, Francovy Lhoty a Lidečka (Zlínský kraj). S nimi přijede na 17 vedoucích. Dva dny se bude soutěžit, chodit po okolí Kopřivnice a Štramberka. V neděli setkání skončí vyhodnocením. Nejlepší pak mají šanci reprezentovat kraj při celostátním setkání v Nasavrkách, kam přijedou i včelaři ze Slovenska.

Oldřich Němec, vedoucí kroužku

Poděkování

Chtěli bychom poděkovat DDM v Kopřivnici a hlavně paní Pokludové, která zorganizovala skvělý prázdninový zájezd pro rodiče s dětmi ‘Roháče na lyžích’. Ve dnech 13. - 15. března jsme se zúčastnili tohoto zájezdu a opravdu jsme nelitovali. Autobusem p. Bílka, který z 1/3 zaplnily dvě rodiny Hujerů, jeli všichni, co rádi lyžují na větších svazích a chtěli si užít posledních zimních radovánek.

Zájezd se vydařil a organizačně byl bez chyb. Bylo dobré jídlo, ubytování, sníh, dobrá nálada, ačkoli sluníčko se na nás usmálo až poslední den zájezdu, a to jen chvilku ráno. To nám však na dobré náladě neubralo, neboť jsme se po celodenním lyžování byli zrelaxovat a uvolnit v termálním koupališti v Bešeňové, což po takovém lyžařském výkonu všichni uvítali.

Večer jsme se pak všichni sešli ve společenské místnosti s kytarou u zpívánek a zpívali do pozdních večerních hodin. Paní Pokludová myslela na všechno, neboť zajistila pro tento zájezd i zdravotnický tým, protože zájezdu se zúčastnil lékař a chirurgická sestra. Žádný úraz jsme nezaznamenali a všichni se ve zdraví a pohodě i díky bezpečné jízdě p. Bílka (řidiče autobusu) vrátili domů. Zájezd se vydařil a litovat mohli jen ti, kteří zůstali doma a nevyužili této příležitosti.

Děkujeme ještě jednou p. Pokludové a DDM Kopřivnice a věříme, že se opět podobná akce uskuteční. Děkujeme.

K. Škývarová – Numerová

Projektový den

Koncem března proběhl v ZŠ sv. Zdislavy projektový den. Žáci šesté až deváté třídy si mohli vybrat jeden ze sedmi projektů, který chtěli řešit. Projekty byly tentokrát zaměřeny převážně prakticky. Děvčata si většinou vybrala šití postaviček na stroji. Kluky zaujala výroba ptačí budky. Završením pokusů se světlem bylo pozorování Brownova pohybu videomikroskopem, sestrojení dalekohledu a pozorování stereogramů. Další skupiny vyráběly mýdlo nebo papír. Velice zajímavé bylo seznámení s přírodními úkazy, jako jsou tornáda, tsunami nebo sopečné činnosti s tvorbou zmenšených modelů. Potřebné informace žáci vyhledávali v encyklopediích, časopisech, atlasech, ale i na internetu. Výsledky svých prací žáci na závěr vystavili v prostorách školy.

Připravit projektový den bylo velmi náročné, ale zároveň vděčné. Žáci ocenili, že mohli prakticky realizovat to, o čem se učili. Touto cestou se bude ubírat v budoucnu naše školství.

Pavel Janek, ZŠ sv. Zdislavy

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.