Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Průmyslovku a učiliště dělí od sloučení pouze jediné hlasování na kraji

  Kopřivnické učiliště zřejmě za pár měsíců
ztratí samostatnost a sloučí se se sousední
střední průmyslovou školou.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e - Pouze schválení krajským zastupitelstvem, které s největší pravděpodobností proběhne hladce v brzké době, schází k tomu, aby byl zahájen proces slučování zdejšího středního odborného učiliště strojírenského se sousední průmyslovkou. Po prázdninách by tak pod Červeným kamenem mohlo existovat rozsáhlé a přitom jednotné vzdělávací centrum, které bude schopno poskytovat všechny stupně vzdělání od učňovských oborů přes maturity a vyšší studium až po vysokoškolské vzdělávání neuniverzitního typu.

„Spojením průmyslovky s učilištěm by vznikl komplex se zhruba patnácti sty žáky, který bude velice silný,“ tvrdí ředitel místní průmyslovky Jaroslav Ponec a jeho názor sdílí nejen výbor krajského zastupitelstva pro výchovu a vzdělávání, ale také kopřivnická radnice.

O spojení zdejší jediné střední školy s učilištěm se poprvé uvažovalo již v roce 1997, kdy je v rámci programu optimalizace tuzemského středního školství navrhl novojičínský školský úřad. Přestože v té době měl projekt většinovou podporu na obou stranách, k jeho realizaci nakonec nedošlo, a to pravděpodobně díky častým personálním změnám, které v té době probíhaly na příslušném ministerstvu. Myšlenka spojení škol byla znovu oprášena vloni na podzim jejich novým zřizovatelem, Moravskoslezským krajem.

„Spojení našich škol se vyloženě nabízí, a to nejen proto, že spolu bezprostředně sousedíme, ale také proto, že máme obdobnou polytechnickou základnu,“ tvrdí Ponec. Podle jeho slov již navíc jistá provázanost škol existuje. Průmyslovka například využívá tělocvičnu učiliště a SOU užívá jídelnu a internáty průmyslové školy.

Přesto nyní názor na spojení škol není jednoznačně kladný z obou stran a učiliště, které využívá jen zlomek své kapacity, se mu údajně brání. Ředitel SOU Antonín Šugárek byl bohužel v době přípravy tohoto čísla Kopřivnických novin nemocen a poskytl jen krátké telefonické vyjádření, ve kterém zřejmě již neodvratné sloučení akceptuje. „Jsem státní úředník a jestli zřizovatel, který nás platí, něco rozhodne, tak nám nezbude nic jiného, než toto rozhodnutí nějakým způsobem přijmout,“ řekl Šugárek. Zda bude spojení přínosem, či nikoliv, podle jeho slov zváží zastupitelé kraje a on sám je komentovat nechtěl.

Slučování škol do větších celků je v republice běžným jevem. Dvacet tři procent průmyslových škol na Moravě je sloučeno s učilišti, v menších městech je procento dokonce ještě víc jak dvakrát tak vysoké. Spojeny byly navíc i učiliště se školami v nejbližším okolí, proces integrace za sebou mají například elektrotechnická průmyslovka ve Frenštátě či novojičínská zemědělská škola.

Spojování škol vychází podle Ponce ze zahraničních zkušeností. „Některé materiály hovoří o tom, že odborné školy s méně jak tisícem žáků jsou v zahraničí považovány za malé a neefektivní,“ tvrdí ředitel místní průmyslovky, který odmítá jakýkoliv osobní zájem na spojení obou škol.

Právě pro budoucí management školy bude prý totiž spojení znamenat největší zátěž. „Studenti i učni spojení vlastně vůbec nepocítí, a když, tak pro ně bude mít jen pozitiva. Zato vedení takového komplexu bude minimálně na začátku velmi obtížné,“ tvrdí Ponec. Připojené učiliště bude podle jeho slov mít v rámci celého komplexu jistou autonomii stejně jako již nyní vyšší odborná škola. Samotné spojení prý nebude mít pouze pozitivní ekonomický efekt plynoucí z odstranění zdvojených činností, ale především přinese možnosti rozšiřování učebních i studijních programů, možnosti větší specializace odborných vyučujících a další pozitiva. Volné prostory učiliště by prý také mohly sloužit centru celoživotního vzdělávání k organizování krátkodobých kurzů jazyků, informatiky či rekvalifikacím.

„Kdybych nebyl přesvědčen o budoucím rozvoji učňovského školství, tak bych byl rozhodně odpůrcem sloučení, ale opak je pravdou,“ nechal se slyšet Ponec, který by se v případě sloučení mohl automaticky stát ředitelem celého vzdělávacího zařízení.

David Macháček


    [Top]    


Setkání nad myšlenkami T.G.M. letos bude o národních zájmech

K o p ř i v n i c e (dam) - Národní zájmy budou hlavním tématem dalšího, v pořadí již sedmého setkání s názvem Myšlenky T. G. M. a současnost, plánovaného na třináctého března. Také tentokrát budou v sále kulturního domu diskutovat osobnosti politického a společenského života o aktuálnosti myšlenek prvního československého prezidenta.

„Kromě tradičních hostů, senátora Jana Rumla a ředitele Svobodné Evropy Pavla Pecháčka, nám účast už přislíbila také socioložka Jiřina Šiklová a hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský,“ nechal se slyšet Lubomír Sazovský z přípravného výboru akce. Výběr osobností, které se budou snažit v duchu Masarykova odkazu najít odpověď na to, co jsou to národní zájmy a jaký je jejich význam na prahu Evropské unie, by měl být ještě širší. Mezi lidmi, které pořadatelé oslovili, nechybí novinářka Lída Rakušanová, předseda horní komory parlamentu Petr Pithart či exprezident Václav Havel. Posledně jmenovaný však letos do Kopřivnice ještě nedorazí. „Od jeho tajemníka jsme dostali informaci, že minimálně tři měsíce nebude nic takového možné. V příštím roce je ale Havlova účast na naší akci reálná,“ uzavřel Sazovský.


    [Top]    


CPR vytváří databázi místních podnikatelů

K o p ř i v n i c e (hod) - Společnost Centrum podnikání a rozvoje (CPR) funguje v Kopřivnici již poměrně dlouhou dobu. Během ní došlo několikrát i k výměně na postu jejího ředitele, v současnosti stojí v čele společnosti Jan Koliba. Když byla založena společnost, mělo se za to, že bude především pomáhat začínajícím podnikatelům při jejich začátku. I budova, ve které společnost sídlí, pomáhala podnikatelům s volnými prostorami při jejich startu. Dnes je podle slov ředitele Centra podnikání a rozvoje volná jedna místnost, další prostory by se daly řešit po dohodě s nájemníky.

Spektrum nabízených služeb Centra podnikání a rozvoje se mění. Společnost prezentuje průmyslovou zónu především zahraničním investorům. „Další náplní je především poradenství malým a středním podnikatelům, ať už se to týká daňového, účetního poradenství nebo poradenství při zakládání živností. Těchto služeb využívá přibližně dvacet podnikatelů měsíčně,“ uvedl Jan Koliba.

Na otázku, co plánuje společnost v nejbližší době, řekl, „že se vstupem do Evropské unie chceme podnikatelům pomáhat při získávání dotací z různých programů. Jsme zapojeni do poradenské sítě organizací pro vyřizování projektů při žádosti o dotace ze strukturálních fondů Evropské unie. Zde vidím možnost pomoci kopřivnickým podnikatelům při získávání finančních zdrojů pro různé účely, ať už se jedná o podporu inovací, rozvoj komunikačních a informačních technologií, rozvoj infrastruktury pro firemní vzdělávání, rozvoj lidských zdrojů.“

Ředitel Centra podnikání a rozvoje spatřuje důležitou roli společnosti v tom, že společnost může pomoci podnikatelům při získávání prostředků z rozvojových programů, které nabízí Českomoravská záruční a rozvojová banka. „Tato banka nabízí velmi výhodné úvěry, které jsou úročeny 3 - 5procentní úrokovou sazbou, záruky za poskytnutý úvěr a dotace pro malé (do 50 zaměstnanců) a střední podnikatele (do 250 zaměstnanců).“

„Právě vytváříme databázi firem, v Kopřivnici je jich asi devadesát až sto, které budou na našich webových stránkách nettle.cz. Chtěli bychom přispět k tomu, aby podnikatelé byli informováni o sobě navzájem, aby věděli, které služby který podnikatel poskytuje. Tím, že máme vytvořenou tuto databázi, můžeme prostřednictvím e-mailů zasílat aktuální informace, ať už se to týká rozvojových programů Českomoravské záruční a rozvojové banky, nebo poskytovaných dotací z programů Evropské unie. Pro nás se jeví e-maily jako nejlepší komunikační médium, které je bezplatné a velmi rychlé,“ dodal k plánům společnosti, kterou řídí, Jan Koliba.


    [Top]    


Protest proti propouštění v Tatře proběhne v pondělí

K o p ř i v n i c e (dam) - Na pondělní odpoledne svolávají odboráři základní organizace Metalurgie Tatra Kopřivnice protestní mítink zaměstnanců. Akce, která je podle předsedy pořádající odborové organizace Jaroslava Nováčika svolána nejen na podporu požadavků zachování pracovních míst v Tatře, ale upozorní na problém nezaměstnanosti v celém našem regionu, by měla začít ve 14.20 hodin před kulturním domem.

Protestní shromáždění tatrováků podle Nováčikových slov podpoří většina základních odborových organizací v Tatře a zúčastnit by se jí měli také politici. „Pozváni byli všichni poslanci našeho kraje, senátor Jaroslav Šula a zvací dopisy jsem odeslal také premiérovi, předsedovi poslanecké sněmovny a ministru práce a sociálních věcí,“ sdělil Nováčik, ale kdo opravdu dorazí, nebyl zatím schopen říci.

Mnohem radikálnějším protestem vyhrožuje anonymní zoufalý zaměstnanec automobilky, který minulý týden médiím rozeslal e-mail, ve kterém v případě vyhazovu z Tatry vyhrožuje likvidací člověka z managementu firmy a sebevraždou. Po autorovi výhrůžky pátrají policisté.


    [Top]    


Stíny

Dne 15. února policejní orgán SKPV Nový Jičín zahájil trestní stíhání pro trestné činy krádeže a poškozování cizí věci proti obviněnému 22letému muži z Kopřivnice, který 14. února kolem jednadvacáté hodiny na ulici Francouzské rozbil skleněnou výplň dvou vstupních dveří prodejny Delvita, vnikl dovnitř a odcizil 5 láhví alkoholu v hodnotě 627 korun. Poškozením zařízení způsobil škodu ve výši 10 000 korun. Uvedeného jednání se dopustil přesto, že byl za takové jednání v posledních třech letech odsouzen, a to mimo jiné rozsudkem Okresního soudu Nový Jičín k obecně prospěšným pracím ve výši čtyři sta hodin, kdy tento trest dosud nevykonal. Velice dobrou práci odvedl nasazený služební pes, který vyhledal pachatele. Ten se ukryl v domě na ulici Francouzské, kde byl v 21.46 hod. zadržen hlídkou OOP Kopřivnice. Obviněný byl umístěn v policejní cele OOP Kopřivnice s návrhem na uvalení vazby.

Dne 23. února ve večerních hodinách po skončení hokejového utkání došlo k napadení zaměstnance zdejšího zimního stadionu. Tuto skutečnost telefonicky oznámil sám poškozený, který strážníkům MP sdělil, že upozorňoval dva mladíky, aby nekouřili v prostorách stadionu. Ti ho fyzicky napadli a převrhli stůl ve vrátnici. Jednoho z nich hlídka zadržela a druhý utekl ještě před příchodem hlídky. Protože dotyčný byl silně pod vlivem alkoholu, bude pozván se svým komplicem na služebnu MP k dořešení přestupku.


    [Top]    


Kotouč překročil plán zisku o víc jak 3 %

Š t r a m b e r k (dam) - Poměrně úspěšný rok má za sebou těžařská společnost Kotouč Štramberk. Její celkové výnosy v loňském roce dosáhly úrovně 499,8 milionů korun.

„Původně plánovaný zisk 10,2 milionů korun se podařilo překročit o 3,3 procenta,“ řekla mluvčí společnosti Věra Breiová s tím, že již v plánech na letošní rok se Kotouč držel při zemi. V loňském roce totiž firmu čekala nákladná rekonstrukce devadesáti devíti železničních vagonů, představující investici ve výši 11,6 milionů korun.

Produkce Kotouče Štramberk dosáhla vloni 227 tisíc tun mletých vápenců, 93 tisíc tun vápna, 29 tisíc tun hydrátu a 122 tisíc tun mleté strusky.

Ve společnosti v současnosti pracuje 258 lidí a další pracovní místa by v areálu lomu měla vzniknout v průběhu tohoto roku v souvislosti se započetím výstavby nové cementárny. Ta by po svém spuštění měla dát práci asi sto padesáti lidem.


    [Top]    


Policisté chytili podvodníka, který sliboval vyřízení úvěru

K o p ř i v n i c e (hod) - Policistům z Okresního ředitelství Policie České republiky se podařilo dopadnout pachatele, který v minulých dnech v různých městech okresu Nový Jičín podvodným způsobem vylákal od několika občanů nemalé finanční obnosy. Ty získával od občanů za příslib, že jim vyřídí úvěr v různých bankovních domech. Poprvé se to pachateli podařilo v říjnu loňského roku.

„V neděli 16. února byly policejním orgánem Obvodního oddělení Policie Kopřivnice zahájeny úkony trestního řízení směřující k objasnění a prověření skutečností, nasvědčujících spáchání trestného činu podvodu podle § 250/1 trestního zákona, ze kterého je podezřelý osmadvacetiletý muž z Kopřivnice. Tento muž 22. října loňského roku nabídl v Kopřivnici šestatřicetileté poškozené ženě rovněž z Kopřivnice, že jí vyřídí úvěr ve výšce padesáti tisíc korun. Převzal od ní dva tisíce korun jako údajnou akontaci. Následně od poškozené vylákal v období od 12. do 20. listopadu ve třech případech celkem dalších devět tisíc na údajný převod úvěru do banky. Žádný úvěr však nevyřídil a peníze od poškozené použil pro svou vlastní potřebu,“ dodala k případu Miroslava Šálková, tisková mluvčí novojičínské Policie ČR.


    [Top]    


Půjčka umožní muzeu přežít až do podzimu

Návštěvníci Technického muzea většinou
netuší, v jakých problémech se topí.
Řešení kritické situace by měla pomoci
půlmilionová půjčka od města.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Čas pro hledání řešení existenčních problémů obou zdejších muzeí má poskytnout půlmilionová půjčka, kterou zastupitelstvo odhlasovalo jejich provozovateli, obecně prospěšné společnosti Regionální muzeum.

Pět set dvacet tisíc korun, které město muzeu půjčí, pomůže překonat dvouměsíční kritické období do začátku turistické sezony.

„Půjčka je určena výhradně na mzdy našich zaměstnanců na zmíněné dva měsíce a zákonné odvody státu na zdravotním a sociálním pojištění,“ řekla ředitelka kopřivnických muzeí Lenka Hodslavská s tím, že provoz muzeí bude hrazen z jejich vlastních tržeb.

Podle smlouvy o půjčce se peníze městu vrátí zpět do konce listopadu. Prostředky na splacení dluhu si muzeum vydělá právě během hlavní sezony od května do října, kdy je soběstačné.

„Půjčku samozřejmě budeme schopni splatit. Ty peníze nám ale potom opět budou chybět. Celá transakce nám má pomoci získat čas. Problémy, které máme, nelze vyřešit ze dne na den a poté, co nám město poskytlo půl milionu, jsme získali na jednání celé léto,“ vysvětlila Hodslavská s tím, že bude hledat pro muzeum peníze jak na kraji, tak u města, ale také u sponzorů.

Již nyní je ale téměř jisté, že muzeum čekají nucená úsporná opatření a podle jeho ředitelky již není možné ušetřit nikde jinde než v mzdových nákladech. Každé propouštění by však podle jejích slov zasáhlo do kvality služeb muzea, snižovalo by jeho atraktivitu mezi turisty. Při aplikaci tvrdší varianty by dokonce znamenalo uzavření muzea Fojtství.

Tíživá situace muzeí úzce souvisí s razantními úspornými opatřeními v Tatře, která navíc jejich provozovateli již z dřívějška dluží takřka dva miliony. Automobilka se podle svých vyjádření hodlá zbavit především finanční podpory muzea Fojtství a v něm umístěných národopisných sbírek.

„Tatra nám písemně nabídla sbírky netechnického charakteru výměnou za cenu započtení její pohledávky vůči Regionálnímu muzeu, tedy 1,9 milionu korun,“ řekl starosta Kopřivnice Jiří Tichánek s tím, že ještě vloni automobilka za národopisné sbírky požadovala dva a půl milionu korun. Vedení automobilky zároveň městu chce pronajmout budovu Fojtství. O případném odkoupení sbírek měla rada města jednat na své schůzi 25. února a podle Tichánka by se u ní mohla objevit vůle na nabídku přistoupit. Jiná už prý ale je situace u pronájmu Fojtství, tomu není nakloněn ani sám Tichánek.

„Sbírky mohou být převezeny do depozitářů. Máme totiž i vlastní objekt v centru města, kde by se sbírky daly po rekonstrukci umístit,“ řekl starosta, který měl na mysli Lašskou vilu, v níž již kdysi byly sbírky vystavovány.


    [Top]    


Letos budou odvody branců poprvé ve Frýdku-Místku

K o p ř i v n i c e (hod) - Odvody branců budou v letošním roce jiné na rozdíl od předešlých let. Za prvé ke konci roku byla zrušena Okresní vojenská správa v Novém Jičíně a za druhé letos má na starosti odvody kopřivnická radnice jako obec s rozšířenou působností. Protože ta v tak krátkém časovém období nenašla na svém celém území předepsané prostory, které by vyhovovaly požadavkům územní vojenské správě, využila možnosti pronájmu místností úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových ve Frýdku-Místku, kam náš mikroregion spadá. Ve stejných prostorech budou probíhat i odvody branců Frýdku-Místku a Frýdlantu nad Ostravicí. Kopřivnická radnice zajistila svozový autobus, který bude brance k odvodům svážet.

„Pro brance z Kopřivnice bude autobus přistaven na parkovišti u prodejny Albert. I pro další obce a města našeho regionu je připraven autobusový svoz. Zpátky se už hoši musí dopravit sami. Mají možnost požádat radnici v místě svého trvalého bydliště o proplacení zpáteční jízdenky. Přesné pokyny k odvodům dostanou poštou společně s povolávacím rozkazem, kde budou mít vše vysvětleno,“ sdělil Dušan Bartošák, pracovník kopřivnické radnice, jenž má na starosti odvody branců pro celý správní obvod Kopřivnice.


    [Top]    


Vita pořádá seminář k získání finančních prostředků pro obce

K o p ř i v n i c e (red) - Občanské sdružení Vita ve spolupráci se Vzdělávacím centrem pro veřejnou správu, o. p. s., připravuje seminář pro zástupce veřejné správy a samosprávy a nevládních organizací pracujících s veřejností.

Obsahem semináře bude seznámit účastníky, jak a kde získat finanční prostředky na přípravu a realizaci projektů v obcích (např. na výstavbu čistírny odpadních vod, zlepšení systémů třídění a sběru komunálního odpadu, výstavbu výtopny, kogeneračních jednotek, revitalizaci malých vodních toků atd.), jak projektový záměr projednat s veřejností, jak napsat úspěšný projekt a dále informovat o různých dotačních programech (Krajský úřad Moravskoslezského kraje, SFŽP České republiky, fondy z Evropské unie…). Chybět nebude ani zmínka o úspěšných projektech, které již byly zrealizovány.

Seminář, který je částí projektu ‘O nich bez nich - O nich s nimi - O nás společně’ finančně podpořeného nadací Open Society Fund Praha, se uskuteční 13. března od devíti hodin v hotelu Bonum v Ostravě. Přednášet bude Jiří Krist, člen zastupitelstva Moravskoslezského kraje a předseda komise pro zemědělství a venkov.

Pokud chcete získat bližší informace nejen o semináři, můžete volat na telefonní číslo 596 611 158 (p. Kalousková), nebo své dotazy můžete zaslat e-mailem na adresu: peticeov@ova.inecnet.cz.


    [Top]    


Soustrast blízkým cestovatele Jiřího Hanzelky

K o p ř i v n i c e (dam) - V dopise zaslaném minulý týden Miroslavu Zikmundovi vyjádřil starosta Kopřivnice soustrast svou i všech ostatních občanů města nad úmrtím Jiřího Hanzelky, jeho dlouholetého společníka na cestách světem. Oba cestovatelé jsou od listopadu 1999 čestnými občany Kopřivnice a jsou nesmazatelně spojeni především s historií Tatry.

Svou účast mohou Kopřivničané blízkým Jiřího Hanzelky vyjádřit také zápisem do kondolenční knihy umístěné u vstupu do Technického muzea, a to až do konce příštího týdne. Poté bude kniha zaslána rodině věhlasného cestovatele.


    [Top]    


S chřipkou bojují lidé stejnými prostředky

K o p ř i v n i c e (ili) - Ročně umírá v Evropě na následky chřipkového onemocnění padesát tisíc obyvatel. Prudce vzniklé onemocnění, jehož inkubační doba se pohybuje od jednoho do čtyř dnů, se přenáší kapénkovou infekcí. Jeho nedostatečná léčba může zapříčinit bakteriální zápal plic, zánět středního ucha a další zdravotní komplikace. Zeptali jsme se několika náhodných občanů: Jakým způsobem léčíte chřipku vy?

Marta K. (43 let, zubní laborantka) - Nejúčinnější obranou je určitě očkování, ale jako každá kovářova kobyla chodím bosa. Pokaždé si slíbím, že se na podzim nechám naočkovat, ale vzpomenu si na to, až když je chřipka tu.

Zora V. (56 let, nezaměstnaná) - Teplý čaj s citronem a pořádně vyležet.

Vladimír K. (39 let, stavební technik) - Nemůžu si dovolit často marodit, proto preventivně konzumuji dostatek vitamínu C a otužuji se. Tomu je třeba se věnovat celoročně.

Veronika Z. (24 let, studentka) - Od lékaře jsem dostala ibalgin a doporučení na zvýšený příjem tekutin.

Petr M. (68 let, důchodce) - Med a slivovice - to už používala i moje babička.

Zuzana B. (57 let, důchodkyně) - Já mám pocit, že s léky trvá chřipka týden, bez nich sedm dní, chce to hlavně klid na lůžku.

Petra H. (31 let, nezaměstnaná) - Snažím se vyvarovat pobytu na rizikových místech, kde se koncentruje větší množství lidí - autobusu, kinu a pod.

Michal J. (33 let, soukromý podnikatel) - Dávám přednost pocení na cizím těle, a když není k mání, tak aspoň pod peřinou.

Romana P. (37 let, podnikatelka) - Léta navštěvujeme celá rodina saunu a nemoci se nám úspěšně vyhýbají. Ale prevence, to jsou hlavně správné stravovací návyky.


    [Top]    


Nejpozději zítra Tatra oznámí jména propouštěných

K o p ř i v n i c e (dam) - Zítra by mělo být jasno, kdo ze zaměstnanců bude muset opustit kopřivnickou automobilku.

Přestože mnozí tatrováci již o svém propouštění vědí, či dokonce již automobilku dobrovolně opustili, právě poslední únorový den je termínem zveřejnění oficiálních seznamů lidí, s nimiž již Tatra nepočítá. Všichni tito lidé by pak během příštího týdne měli dostat také dopis se stejným sdělením od svého zaměstnavatele.

Lidé, kteří se na seznamu ocitnou, pak mají dvě možnosti - buďto odejít dohodou, a zajistit si tak výhody plynoucí z kolektivní smlouvy, a nebo počkat na výpověď. Poměrně významná skupina zaměstnanců již využila možnosti odejít z firmy sama s jedním měsíčním platem navíc. Podle informací z odborů by mělo jít zhruba o čtyři stovky zaměstnanců.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.