Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Vichřice zničila pětadvacet stromů

K o p ř i v n i c e (ili) - Vichřice, která řádila předminulý víkend, napáchala v rámci Moravy značné škody, náš region však příliš nepoznamenala. „V podstatě Kopřivnici to nezasáhlo tak jako jiné oblasti,“ uvedl ředitel firmy Slumeko, s. r. o., Karel Březina, „tady už byla vichřice slabší a nenapáchala tolik škod. Když jsme to teď všechno spočítali, tak se jedná o dvanáct vyvrácených nebo v půli zlomených stromů.“ Vyloženě vyvrácených stromů bylo méně, většinou se jednalo o zlomené či nalomené kmeny stromů. Dalších třináct stromů poškodila vichřice v lesních porostech městských lesů.

O některé silným větrem poznamenané stromy projevili zájem občané, kteří si je za symbolickou cenu odkoupili a na vlastní náklady odstranili. „Zájemců je ale rok od roku méně. Je poznat, že topení tuhými palivy je už okrajovou záležitostí,“ poznamenal Březina.

Vítr napáchal více škod na majetku než přírodě. Za své vzaly například některé střechy. V areálu firmy Slumeko poškodil vítr střechu skladu a uvolněný plech pak následně i automobil parkující na parkovišti za zmíněným podnikem. „S majitelem vozidla jsme dohodli vyrovnání přes pojišťovnu,“ dodal Karel Březina. Přestože škody v porovnání s jinými městy jsou zanedbatelné, jejich odstranění přijde zhruba na dvacet tisíc korun. „Naštěstí nedošlo k žádným škodám na veřejném osvětlení, pouze u volného vedení veřejného osvětlení v místních částech došlo v několika případech ke zkratům na vedení,“ uzavřel výčet vzniklých škod ředitel Březina.


    [Top]    


Spolupráce vysoké školy s podnikateli

K o p ř i v n i c e (red) - S cílem napomoci posílení postavení podnikatelských subjektů Moravskoslezského kraje uzavřely VŠB, Technická univerzita Ostrava a Ostravská univerzita partnerství se společností Euro Service Group, s. r. o., a se Sdružením pro rozvoj Moravy a Slezska. Společně zahájily realizaci projektu ‘Moravskoslezské centrum obecného vzdělávání drobných (samostatně výdělečně činných) malých a středních podnikatelů a jejich zaměstnanců’.

Tento projekt je financován z fondu rozvoje lidských zdrojů v rámci projektu Phare 2000. Osmdesát procent grantu financuje rovným dílem Evropská komise a Česká republika. Příjemcem grantu ve výši 223 745 eur je Euro Service Group, s. r. o., Frýdek-Místek. Cílem projektu, který byl podepsán 30. září a potrvá do konce června příštího roku, je vybudování infrastruktury (kapacit) pro poskytování vzdělávacích, informačních a poradenských služeb pro podnikatelské struktury. Díky spolupráci se vzdělávacími institucemi, veřejným a soukromým sektorem a neziskovými organizacemi dostávají začínající podnikatelé Moravskoslezského kraje možnost získat téměř bezplatně praktické znalosti nezbytné pro zahájení a rozvoj moderního podnikání v nových evropských podmínkách.

Projekt naplňuje strategický cíl rozvoje kraje - kvalitní růst života obyvatel na základě povzbuzení hospodářského růstu a diverzifikace ekonomické struktury kraje s důrazem na konkurenceschopnost ekonomických aktivit, tvorbu pracovních míst v regionálním a místním měřítku, zlepšení kvality životního prostředí a snižování vnitrokrajských rozdílů ve všech oblastech.

Bližší informace o projektu získáte na: www.eurosg.com/msvc nebo na e-mailových adresách CES@vsb.cz a info@eurosg.com.


    [Top]    


Klub Kamarád funguje již pět let, jeho pobočka rok

  Pěvecký soubor z klubu Kamarád
své umění prezentuje na všech akcích klubu.
Chybět jistě nebude ani na zítřejších
oslavách jeho pátých narozenin.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Zítra uběhne pět let od otevření klubu Kamarád. Nízkoprahové zařízení pro trávení volného času, sídlící na sídlišti Sever, své narozeniny oslaví krátkým programem v pátek v pět hodin odpoledne. Svůj volný čas v klubu tráví denně něco mezi čtyřiceti a osmdesáti dětmi. „Těch, co klub navštěvují, stále přibývá. Přicházejí nové mladší děti a ty starší, které do klubu chodí již delší dobu, nám zůstávají věrny,“ tvrdí Michal Raška, který je jedním ze dvou zaměstnanců klubu Kamarád. Klub nabízí svým návštěvníkům možnost trávit zde volný čas po svém nebo se zapojit do připravených programů, které jsou často dílem dobrovolných spolupracovníků klubu. „Bez dobrovolníků bychom nemohli nabídnout ani zdaleka tak pestrý program,“ pochvaluje si Raška. V klubu mají své místo aktivity sportovní, kulturní a osvětové. Děti navštěvující Kamaráda dokonce založily pěvecký soubor a několik tanečních skupinek.

Nejen ’hlavní stan’ klubu, ale také jeho pobočka na ulici Horní má co slavit. Klubovna na Horní funguje již rok a o pravidelné schůzky jednou v týdnu je mezi tamními dětmi velký zájem.


    [Top]    


Na finančním odboru v Tatře nelze hradit žádné poplatky

K o p ř i v n i c e (hod) - Upozorňujeme občany na úskalí, která s sebou přineslo přestěhování finančního odboru městského úřadu do správní budovy a. s. Tatra.

Na finančním odboru v Tatře se vyřizuje registrace přistěhovaných, odstěhovaných, zemřelých, vrácení přeplatků, výdej nálepek na popelnice, informace o platbách, vyřizování pokut, zvýšených výměrů, výzev a ostatní problémy občanů. Vrácení přeplatků se týká občanů, kteří již zaplatili poplatek z odpadu za objekt individuální rekreace. Některé záležitosti je možno také vyřídit telefonicky na čísle 556 494 946.

Zato ale veškeré hotovostní platby jako školkovné, za psy a podobně se provádějí v pokladně Městského úřadu na ulici Záhumenní. Proto, pokud si nejste jisti, raději zavolejte, abyste zbytečně nemuseli chodit mezi budovami.


    [Top]    


Rozdělení kompetencí uvolněných členů rady

K o p ř i v n i c e (hod) - V prvním pracovním týdnu si uvolnění členové rady rozdělovali kompetence. „Při rozdělování kompetencí nebyly větší rozpory. Bavili jsme se společně a došli jsme k tomuto konsenzuálnímu názoru, se kterým souhlasili všichni. Samozřejmě každý měl představu o tom svém a my jsme se ty představy, které měli jednotliví uvolnění radní, snažili uvést v život. Nepodařilo se to vždy, ale v osmdesáti procentech ano. Konečné stanovisko ke kompetencím bude mít rada, která zasedne v příštím týdnu (pozn. red., v úterý 26. listopadu). Jen řízení městské policie místostarostou podléhá schválení zastupitelstva města, které bude poprvé v novém složení jednat ve čtvrtek 19. prosince,“ řekl k rozdělování kompetencí starosta.

Pod starostu Jiřího Tichánka budou spadat tyto odbory: právní, kancelář tajemníka, útvar interního auditu, správní, živnostenský úřad, dopravy a silničního hospodářství, mezinárodní vztahy. Tichánek je dále členem Sdružení obcí severní Moravy a Slezska, Svazu měst a obcí a Sdružení obcí novojičínských železnic.

Místostarosta Vladislav Kryške bude mít na starosti odbory: majetkové správy a rozvoje, finanční, stavební úřad a odbor rozvoje města. Kryške se dále bude starat o místní část Lubinu, Podnikatelský park Vlčovice, CPR a společnost Teplo Kopřivnice, s. r. o.

Pod místostarostu Milana Bureše budou spadat odbory: školství, životního prostředí, vodního a lesního hospodářství a zemědělství, bytového hospodářství, informační a datové centrum. Dále se Bureš bude zabývat Kabelovou televizí Kopřivnice, s. r. o., Regionálním muzeem Kopřivnice, o. p. s., a také místní částí Vlčovice.

U místostarosty Zdeňka Krajčíra nedochází téměř k žádným změnám kompetencí. Ten bude mít na starosti: oddělení kultury a sportu, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, městskou policii, Slumeko, s. r. o., místní část Mniší. Dále se bude zajímat o turistiku a cestovní ruch, Agenturu Beskydy - Valašsko, Sdružení pro cyklotrasy, romskou otázku a protidrogovou problematiku.

  

JIŘÍ TICHÁNEK (50 let)

Politická příslušnost: ČSSD od roku 1998
Předchozí zaměstnání: starosta města v minulém období, dříve vedoucí muzea Fojtství
Stav: ženatý
Děti: 2
Předchozí politické zkušenosti: člen zastupitelstva v letech 1998 - 2002, člen rady a starosta v témž období

Jaká je vaše největší osobní ambice pro následující čtyři roky?

Už velice dlouho bojujeme o domov důchodců. Tento plán chci realizovat. Je to jedna z hlavních priorit. Bude to možné dokázat jen obrovským soustředěným tlakem na státní orgány. Chci se také zasadit o modernizaci otopných systémů města, opravu ulice Štramberské. Za důležité pokládám vybudování startovacích bytů a lákání investorů do průmyslové zóny.

Máte ve své funkci dostatek prostředků a pravomocí k prosazení svých vizí?

Při jakémkoliv rozhodování tady nejsem sám, je tady rada a zastupitelstvo jako nejvyšší orgán. Pokud to, co budu prosazovat, nebudou podporovat i zastupitelé, tak mé pravomoci stačit nebudou. Sám může starosta rozhodovat jen v dílčích věcech. Je nutné kolegy přesvědčovat, že má myšlenka je správná.

e-mail: starosta@koprivnice.cz, tel.: 556 879 410, č. dveří: 2

  

VLADISLAV KRYŠKE (56 let)

Politická příslušnost: ODS od roku 2001 (do roku 1969 členem KSČ - vystoupil na vlastní žádost po vstupu vojsk Varšavské smlouvy)
Předchozí zaměstnání: obchod. zástupce
Stav: ženatý
Děti: 2
Předchozí politické zkušenosti: V letech 1987 - 1990 poslancem městského národního výboru. V roce 1990 dosazen Občanským fórem do pozice jeho předsedy. V listopadu téhož roku zvolen prvním porevolučním starostou města. Po jednom (čtyřletém) volebním období politiku opustil.

Jaká je vaše největší osobní ambice pro následující čtyři roky?

Bydlím na sídlišti Sever a tam je prvořadým problémem parkování. Moji vizí je vybudování parkoviště, ale ne neobyčejného, ale spíš by mělo jít o patrové parkoviště, aby na jedné ploše mohl stát dvojnásobný počet vozů. Je potřeba sídliště také trošku zkulturnit.

Máte ve své funkci dostatek prostředků a pravomocí k prosazení svých vizí?

Já jsem člověk, který je, myslím, velice tolerantní a rád bych tuto toleranci přenesl i do zastupitelstva a do jednání rady, to ale neznamená, že bychom se zdravě nepřeli o nějaký důležitý problém. Chtěl bych odbourat takové to politikaření. Realizace mých plánů bude z velké části stát na financích. Budeme se snažit prostřednictvím poslanců ovlivňovat tvorbu rozpočtu a získávat pro město peníze, ze kterých bude možné naše záměry realizovat.

e-mail: vladislav.kryske@koprivnice.cz, tel.: 556 879 413, č. dveří: 4

  

MILAN BUREŠ (48 let)

Politická příslušnost: ODS od roku 1993
Předchozí zaměstnání: ředitel ZŠ na ulici Alšově
Stav: ženatý
Děti: 2
Předchozí politické zkušenosti: v letech 1994 až 1998 člen zastupitelstva, v první polovině volebního období člen rady města

Jaká je vaše největší osobní ambice pro následující čtyři roky?

Chci pozitivním způsobem ovlivňovat vývoj ve školství. Budu se snažit o posilování právní subjektivity školských zařízení. Rád bych také, pokud to rozpočet dovolí, minimalizoval dluh na materiálním vybavení škol. Mám na tom velký zájem. Velký problém města je také bytové hospodářství, o které se budu starat. Cílem je, aby co nejvíce především mladých rodin mělo možnost získat bydlení. To ovšem úzce souvisí s rozpočtem, neboť rozšiřování bytového fondu je velmi náročné.

Máte ve své funkci dostatek prostředků a pravomocí k prosazení svých vizí?

Přicházím z místa ředitele školy a byl jsem zvyklý spolupracovat s lidmi, které jsem z části do školy získal. Měl jsem tedy možnost si své nejbližší spolupracovníky vybrat. Věřím, že podobný kolektiv se může vytvořit i mezi námi uvolněnými a odborníky, kteří pracují na úřadě. Sázím na vzájemnou důvěru, kreativitu člověka a vědomí vlastní velké odpovědnosti.

e-mail: milan.bures@koprivnice.cz, tel.: 556 879 470, č. dveří: 2

  

ZDENĚK KRAJČÍR (45 LET)

Politická příslušnost: ČSSD od roku 1997
Předchozí zaměstnání: místostarosta města v minulém období, dříve ředitel malotřídní školy v Mniší
Stav: ženatý
Děti: 2
Předchozí politické zkušenosti: V letech 1998 - 2002 člen zastupitelstva, rady města a místostarosta.

Jaká je vaše největší osobní ambice pro následující čtyři roky?

Já především chci postupně naplňovat strategický plán rozvoje města, který společně vytvářely pracovní skupiny odborníků, občanů a politiků. V rámci mých kompetencí se budu snažit o rozvoj sportu, pořádek a bezpečnost ve městě. Je těžké o tom hovořit, v každodenní práci na radnici stále přicházejí nové a nové věci.

Máte ve své funkci dostatek prostředků a pravomocí k prosazení svých vizí?

Rozhodujícími orgány jsou rada, jejímž členem jsem, a zastupitelstvo, ve kterém také působím. Je to tedy o tom, zda se mi podaří radu a zastupitelstvo o svých plánech přesvědčit.

e-mail: zdenek.krajcir@koprivnice.cz, tel.: 556 879 412, č. dveří: A1


    [Top]    


Severní Morava vede statistiku domácího násilí

K o p ř i v n i c e (ili) - Domácí násilí je opomíjený, ale velmi rozšířený problém. Z reprezentativního výzkumu, který v roce 2001 provedla agentura STEM pro Bílý kruh bezpečí a Philip Morris ČR, a. s., vyplývá, že obětí domácího násilí se u nás v průběhu svého života stalo šestnáct procent občanů, tedy přibližně každý šestý člověk. Ve většině takových rodin vyrůstají malé děti, které často přejímají násilí jako vzorek chování do dospělosti a samy se poté stávají oběťmi domácího násilí nebo agresory. Přitom pouhý zlomek obyvatel naší republiky ví, jak se zachovat v případě, že se stanou obětí domácího násilí či jeho svědkem.

Na severní Moravě je příznačný výskyt domácího násilí mírně nad celostátním průměrem. To, že bylo obětí či agresorem, uvedlo sedmnáct procent respondentů. Toto číslo je považováno za minimální, protože osmdesát procent respondentů v regionu, oproti šestašedesáti z celé republiky, uvedlo, že zná případy domácího násilí mezi partnery z doslechu. Z průzkumu dále vyplynulo, že obyvatelé regionu většinou zastávají názor, že by se touto problematikou měl zabývat stát (68 % oproti 63 % z celé republiky).

Pod pojmem domácí násilí zahrnujeme všechny formy fyzického, sexuálního a psychického násilí, které se odehrávají mezi blízkými osobami. Většina občanů je přesvědčena, že oběťmi domácího násilí se stávají slabé a bojácné ženy a že násilníkem nemůže být člověk známý svým slušným chováním. Skutečnost je taková, že obětí domácího násilí se může stát kdokoliv - žena či muž, člověk se základním vzděláním či vysokoškolák.

Občanské sdružení Bílý kruh bezpečí se více než jedenáct let angažuje v pomoci obětem trestných činů, kterým poskytuje bezplatné, odborné a diskrétní služby prostřednictvím šesti poraden. V loňském roce zahájil Bílý kruh bezpečí víceletý program pro pomoc obětem domácího násilí. Dosud byly realizovány tři rozsáhlé projekty: první, reprezentativní sociologický výzkum o domácím násilí, vznik telefonní linky DONA s nepřetržitým provozem pro oběti domácího násilí - 251 511 313 a celostátní osvětová a informační kampaň k domácímu násilí. K o p ř i v n i c e (ili) - Domácí násilí je opomíjený, ale velmi rozšířený problém. Z reprezentativního výzkumu, který v roce 2001 provedla agentura STEM pro Bílý kruh bezpečí a Philip Morris ČR, a. s., vyplývá, že obětí domácího násilí se u nás v průběhu svého života stalo šestnáct procent občanů, tedy přibližně každý šestý člověk. Ve většině takových rodin vyrůstají malé děti, které často přejímají násilí jako vzorek chování do dospělosti a samy se poté stávají oběťmi domácího násilí nebo agresory. Přitom pouhý zlomek obyvatel naší republiky ví, jak se zachovat v případě, že se stanou obětí domácího násilí či jeho svědkem.

Na severní Moravě je příznačný výskyt domácího násilí mírně nad celostátním průměrem. To, že bylo obětí či agresorem, uvedlo sedmnáct procent respondentů. Toto číslo je považováno za minimální, protože osmdesát procent respondentů v regionu, oproti šestašedesáti z celé republiky, uvedlo, že zná případy domácího násilí mezi partnery z doslechu. Z průzkumu dále vyplynulo, že obyvatelé regionu většinou zastávají názor, že by se touto problematikou měl zabývat stát (68 % oproti 63 % z celé republiky).

Pod pojmem domácí násilí zahrnujeme všechny formy fyzického, sexuálního a psychického násilí, které se odehrávají mezi blízkými osobami. Většina občanů je přesvědčena, že oběťmi domácího násilí se stávají slabé a bojácné ženy a že násilníkem nemůže být člověk známý svým slušným chováním. Skutečnost je taková, že obětí domácího násilí se může stát kdokoliv - žena či muž, člověk se základním vzděláním či vysokoškolák.

Občanské sdružení Bílý kruh bezpečí se více než jedenáct let angažuje v pomoci obětem trestných činů, kterým poskytuje bezplatné, odborné a diskrétní služby prostřednictvím šesti poraden. V loňském roce zahájil Bílý kruh bezpečí víceletý program pro pomoc obětem domácího násilí. Dosud byly realizovány tři rozsáhlé projekty: první, reprezentativní sociologický výzkum o domácím násilí, vznik telefonní linky DONA s nepřetržitým provozem pro oběti domácího násilí - 251 511 313 a celostátní osvětová a informační kampaň k domácímu násilí.


    [Top]    


KTK šíří volně více programů

K o p ř i v n i c e (hod) - Kabelová televize Kopřivnice rozšířila programovou nabídku volně šiřitelných programů.

„Do kabelové sítě v Kopřivnici jsme přidali dva programy, a to slovenskou Markízu a českou Galaxii sport s tím, že v první fázi se jedná o volné šíření, aby se s nimi mohli klienti kabelové televize seznámit. Poté budou oba programy přesunuty do kódované nabídky.

Další změna bude u slovenského programu TA3. Ten přesuneme z kódované nabídky a bude volně šířený namísto polského programu TVN (původní RTL7),“ sdělil k programové nabídce kopřivnické kabelové televize její ředitel Jan Bittner.

Okruh klientů kabelové televize se nyní rozšiřuje i o místní části, neboť tam mohou lidé přijímat signál z vysílače Bílá hora. Pracovníci kabelové televize stále dolaďují vysílací charakteristiku vysílače z Bílé hory, aby měl vyrovnanější signál.

„Každý týden instalujeme několik kusů přijímačů, zájem je především z místních částí. Požadavky na instalaci pokrýváme postupně, podle našich možností,“ dodal k příjmu programů z vysílače z Bílé hory ředitel místní kabelové televize.


    [Top]    


Symbolika adventních nedělí věřících

K o p ř i v n i c e (ili) - Od 7. století předchází vánočním oslavám ’údobí přípravy na oslavu Narození Páně a očekávání druhého Kristova příchodu na konci věků’, tzv. Advent. Název je odvozen z latinského adventus (příchod). Začíná čtvrtou nedělí před Vánocemi a končí odpoledne na Štědrý den. První adventní nedělí začíná zároveň liturgický rok. Dvojí povaha adventní doby ovlivňuje slavení jednotlivých adventních týdnů, které se od sebe liší svou náplní.

Od první adventní neděle až do 16. prosince se věřící soustřeďují na parusii, očekávání druhého příchodu Krista na konci věků a poslední soud. Podle adventní liturgie hovoří evangelium o první adventní neděli a o druhém příchodu Páně a nabádá k bdělosti.

Druhá adventní neděle je ve znamení pokání. Od 17. prosince do odpoledne Štědrého dne je hlavní náplní života věřících rozjímání o událostech předcházejících Kristovu narození, naplněné radostným očekáváním jeho prvního příchodu.

Třetí adventní neděle se nazývá Gaudete podle prvního vstupního verše „Radujte se stále v Pánu, opakuji: Radujte se! Pán je blízko“. Gaudete totiž v překladu z latiny znamená radujte se. Vážnou fialovou barvu pokání o této neděli střídají růžová mešní roucha symbolizující předvánoční radost z očekávání blížícího se svátku Kristova narození.

Čtvrtá adventní neděle je věnována událostem, které bezprostředně předcházely Kristovu narození. Věřící vzpomínají na andělovo poselství Josefovi o čistotě Mariině, na zvěstování Páně, setkání Marie s Alžbětou a na důležitá starozákonní mesiánská proroctví. Adventní období vrcholí vigilií svátku Narození Páně, 24. prosincem, který je zasvěcen prarodičům lidstva, Adamovi a Evě. Svatý adventní čas končí odpoledne na Štědrý den.


    [Top]    


Stíny

V době od 24. září do 5. listopadu bylo zjištěno, že někdo odcizil v sedmadvaceti domech v Kopřivnici několik desítek kusů požárních hadic a příslušenství k těmto protipožárním zařízením. Dopustil se tak trestného činu krádeže. Škoda se vyšplhala do výše 81 093 korun, avšak případný požár by způsobil škody daleko vyšší.

Dne 24. listopadu byly policejním orgánem OO Policie ČR Kopřivnice podle § 158/3 trestního řádu zahájeny úkony trestního řízení k objasnění a prověření skutečností důvodně nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin podvodu podle § 250/1, 2 trestního zákona, ze kterého je podezřelá dvaatřicetiletá žena z Kopřivnice. Jmenovaná v době od května 1996 do října letošního roku pobírala dávky sociální péče od Městského úřadu v Kopřivnici, které jí byly přiznány na základě čestného prohlášení, že nežije v druhovském vztahu, i když v uvedené době v tomto vztahu žila. Tímto jednáním způsobila škodu ve výši 106 712 korun městu Kopřivnice.

Dne 24. listopadu v dopoledních hodinách přijala stálá služba městské policie telefonní oznámení, že ve sklepních prostorách jednoho z domů na ulici Obránců míru se zdržuje skupina podnapilých osob. Tito zde dělají nepořádek a budí veřejné pohoršení. Na místo se dostavila hlídka městské policie, která zjistila, že se ve sklepě nachází osoby, které byly zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Dotyční byli vyzváni, aby opustili prostory domu. Všichni výzvy uposlechli až na dvě osoby, které začaly hlídku urážet, chovaly se arogantně a jevily známky agresivity. Hlídka MP za použití donucovacích prostředků výtržníky společně s Policií ČR předvedla na obvodní oddělení Policie ČR k dalšímu šetření.


    [Top]    


Ještě týden na podání žádosti o nové doklady

K o p ř i v n i c e (hod) - Poslední týden máte na to, abyste mohli ještě v letošním roce požádat o vydání nových dokladů, a to jak občanských, tak cestovních. Na Městském úřadě v Kopřivnici je pondělí 9. prosince posledním dnem pro podání žádosti a na Okresním úřadě v Novém Jičíně je to středa 11. prosince.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.