Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kino zítra obsadí přehlídka Kafka

K o p ř i v n i c e (dam) - Už zítra o půl desáté dopoledne odstartuje prvním soutěžním blokem šestý ročník přehlídky Kafka. Soutěžní setkání malých televizních studií si během své nedlouhé historie získalo zvučné jméno.

V letošním roce budou o keramické sošky v kategoriích zpravodajství, publicistika, reklama a dokument soutěžit zástupci šestadvaceti televizí a chybět nebudou ani Slováci.

Zájemci o projekce Kafky mohou buďto během zítřka a soboty zasednout přímo v kinosále, anebo počkat na vysílání kabelové televize, která vítězné snímky brzy odvysílá.


    [Top]    


Cimrmanologové zahrají novinku

K o p ř i v n i c e (dam) - Představení pražského Divadla Járy Cimrmana jsou již tradičně spjata se začátkem divadelní sezony v Kopřivnici. Ani letošní rok nebude výjimkou, přesto bude jejich vystoupení něčím zvláštní. Populární humoristické divadlo přijede s novinkou, hrou Afrika, která měla premiéru teprve o uplynulém víkendu. Autorské duo Svěrák - Smoljak přichází po pěti letech s premiérou a své hrdiny vysílají do rovníkové Afriky mezi lidojedy. V pořadí již čtrnáctou inscenaci divadla bude v Kopřivnici možné vidět ve středu 16. října od půl osmé večer.


    [Top]    


Designér Španihel bude vystavovat v muzeu

K o p ř i v n i c e (dam) - Možnost nahlédnout Kopřivničanům do čtvrtstoletí stráveného prací v designu umožní Jiří Španihel. Ten zítra v pět hodin večer otevře retrospektivní výstavu své práce ve zdejším Technickém muzeu.

Kopřivnická expozice bude vycházet z výstavy, kterou měl kopřivnický designér v červnu a červenci v pražském Národním technickém muzeu.

„V Kopřivnici žiju už řadu let a chci se prezentovat i zde před svými známými a spolupracovníky,“ prozradil jeden z důvodů, proč vystavuje v Kopřivnici, Španihel. Místu konání výstavy bude částečně přizpůsoben i její obsah, větší důraz bude kladen na dlouholetou spolupráci designéra se značkou Tatra.

Lidé se zájmem o Španihelovu tvorbu na expozici uvidí nejen kresebné návrhy, počítačové vizualizace a modely, ale také několik prototypů, jimž dalo tvář Španihelovo studio.


    [Top]    


Údery údy nabídly skvělou hudbu i projekci

K o p ř i v n i c e (dam) - Víc jak půldruhé hodiny před bezmála dvěma stovkami natěšených posluchačů bušila trojice členů kopřivnické formace Údery údy do svých bicích. Comeback, který kapela absolvovala po víc jak dvouleté pauze, se vydařil.

„Připravovali jsme to dost dlouho, ale myslím, že to stálo za to. Všechno klapalo podle našich představ,“ pochvaloval si člen kapely Michal Burget. Kdy se opět Údery údy postaví na pódium, prý není jisté. „Letos to už určitě nebude, pracujeme s Tomášem Neuwerthem na nějakých písničkách a chceme dát dohromady kapelu a vydat desku,“ prozradil něco z plánů Burget.

Páteční koncert v Noře nabídl kromě nově elektronikou ozvláštněné hudby také originální počítačovou projekci, která celé vystoupení vizuálně zpestřila.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.