Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kostelem budou znít sbory

K o p ř i v n i c e (dam) - Českou premiérou skladby Missa lyrica hodlají místní pěvci vyšperkovat již šestý ročník zdejší Přehlídky pěveckých sborů. Skladbu známého současného autora Pavla Staňka nastudovalo Pěvecké sdružení Kopřivnice společně s částí místního dechového orchestru. Dvacetiminutová kompozice zazní v tuzemsku poprvé a svou premiéru si odbyla v Itálii.

Celá přehlídka se letos uskuteční v místním kostele sv. Bartoloměje tuto sobotu od tří hodin odpoledne. Místu konání je přizpůsoben také program všech tří vystupujících sborů. Kopřivničtí pěvci vystoupí s již zmiňovanou mší, sbor ’Spevokol pri živene’ z Martina má na programu skladbu podobného charakteru a poslední sbor, kterým bude Pěvecké sdružení Slezská Ostrava, má připravený dvacetiminutový program složený z duchovní hudby. Program celé přehlídky se letos vtěsná asi jen do hodiny, což pořádající sbor zdůvodňuje menším pohodlím posluchačů v kostele.


    [Top]    


Podzemím kulturního domu se budou rozléhat Údery údy

K o p ř i v n i c e (dam) - Po dvou letech se na kopřivnickou hudební scénu vrací trio Tomáš Neuwerth, Michal Burget a Standa Machala s jedním ze svých nejoriginálnějších projektů, kapelou Údery údy.

Po poměrně dlouhé pauze se trio bubeníků chystá překvapit publikum něčím zcela novým. Ke třem bicím soustavám totiž přibyl také sampler a elektronický bubeník. „Bude to znít trošičku jinak. Je tam víc elektroniky, ale nebude to rozhodně žádný dance,“ tvrdí jedna třetina kapely Michal Burget. Jako vždy nesecvičené improvizační vystoupení Úderů je naplánované na zítřejší večer do CO krytu pod kulturním domem a tentokrát bude doplněno i projekcí. Od půl desáté, kdy je plánován začátek akce, stejně jako po ní, bude publikum bavit hostující DJ Sandoz. Koncert před domácím publikem má prý odstartovat éru, kdy se budou Údery údy na pódiích objevovat častěji.


    [Top]    


Bittová a Čikori zahrají v krytu

K o p ř i v n i c e (dam) - Originální a kvalitní hudební produkce čeká na všechny, kdo se dnes vypraví do CO krytu pod kulturním domem. Ten totiž od půl osmé naplní koncert světově uznávané houslistky a zpěvačky Ivy Bittové a kapely Čikori.

V Čikori Iva Bittová spolupracuje s kytaristkou Vladimírem Václavkem, předním českým jazzovým kontrabasistou Jaromírem Honzákem a také bubeníkem Milošem Dvořáčkem. Čikori hrají autorskou hudbu, která mixuje vlivy alternativních i jazzových proudů, vážné hudby a také world-music. Jejich hudba je plná dynamického vývoje ve zvuku i rytmu. Na své si při koncertu přijdou také vyznavači hráčské improvizace.

Do Kopřivnice Bittová přijede v rámci svého podzimního turné na delší dobu naposled. „Iva se snaží počet vystoupení omezit, protože má také velkou spoustu nabídek na koncertování v zahraničí,“ tvrdí manažer Bittové Romek Hanzlik.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.