Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

    [Top]    


V rámci Dne zdraví odhalili nemocné

K o p ř i v n i c e (ili) - Den zdraví se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou konaný první květnovou sobotu v kopřivnické poliklinice Therápon 98, a. s., se setkal se zájmem veřejnosti. „V každém případě byl zájem větší než při obdobné akci konané v závěru loňského roku,“ uvedl ředitel polikliniky František Zapletal. Na krevní vyšetření se dostavilo sedmatřicet zájemců, kteří si nechali provést odběr krve. V několika případech došlo ke zkreslení výsledků, protože se z neznalosti někteří k odběrům nedostavili na lačno. Následným vyhodnocením výsledků rozboru krve odhalila internistka Pavla Fleková jednoho nového, poměrně těžkého diabetika, který o své nemoci nevěděl. „Tento člověk měl celou řadu subjektivních potíží, u nichž netušil, z čeho pocházejí,“ přiblížil situaci ředitel Zapletal, „k obdobné situaci došlo i v kardiologické ambulanci doktora Sklenáře. Při náhodném vyšetření zachytil závažnou srdeční vadu určenou k okamžitému medicínskému řešení.“ Mimo tento akutní případ bylo vyšetřením na echokardiografu a EKG zjištěno dalších patnáct případů, které si vynutilo další sledování.

Už pouze z předcházejících řádků je patrné, jak prospěšným Den zdraví s VZP byl. Se stejným zájmem jako o své zdraví si návštěvníci prohlédli léčebnu dlouhodobě nemocných, na jejíž adresu nikdo nešetřil slovy pochvaly a uznání.

Doprovodným programem bylo vyhodnocení výtvarné soutěže žáků kopřivnických základních škol. Ze sto pětapadesáti výtvarných prací bylo vybráno a oceněno diplomem a souborem malých dárků čtyřicet výkresů se zdravotní tematikou.

„Při této příležitosti bych rád poděkoval všem ředitelům a pedagogům za jejich iniciativu a samozřejmě všem zúčastněným dětem. Jsem rád, že jsme letos oslovili daleko víc občanů než minule a že mnohým jsme výrazně pomohli. Je skvělé, že jsme obrátili pozornost dětí k odpovědnosti za vlastní zdraví. A v neposlední řadě došlo k posílení dobrého jména polikliniky,“ netajil se spokojeností nad hodnocením akce ředitel Zapletal.


    [Top]    


Zastupitelstvo dnes začíná o hodinu dříve

K o p ř i v n i c e (hod) - Dnes, tj. ve čtvrtek 16. května, začíná již o hodinu dřív, tedy v 15.30, jednání zastupitelů v anexu městského úřadu.

Hlavními body programu jsou schválení Strategického plánu ekonomického rozvoje města Kopřivnice a Strategický plán Průmyslového parku Kopřivnice. Dále se na zasedání zastupitelstva bude jednat o zadání změn územního plánu, o granty města, majetkoprávní úkony, rozpočtová opatření, finanční a jiné záležitosti na základě programu schváleného zastupitelstvem města.


    [Top]    


Dokončení stavby Kauflandu je plánováno v měsíci říjnu

K o p ř i v n i c e (dam) - Hrubé kontury budoucího supermarketu Kaufland na místě, kde ještě před pár měsíci stály nevyužívané haly starého závodu Tatry, již stojí. Firma IPS - Skanska, závod Třinec, která provedla demolici původních staveb, buduje i budoucí supermarket i s parkovištěm a přístupovou komunikací.

„Termín dokončení celého areálu je stanoven na desátý měsíc tohoto roku,“ prozradil stavbyvedoucí Jaromír Valeš. Podle jeho slov musí firma nejen postavit samotný supermarket s parkovištěm a cestou určenou k zásobování komplexu, ale zároveň i celý areál napojit na inženýrské sítě. „Doposud byl pozemek majetkem Tatry a elektřina, voda, plyn či telefon byly vedeny zevnitř závodu. Tyto sítě byly po prodeji pozemku odpojeny a nyní musíme provést napojení ze strany od města,“ vysvětlil Valeš. Právě s budováním přípojek inženýrských sítí souvisejí výkopy, které se objevily vně oploceného staveniště na silnici či parkovišti vedle bývalého kina a podle vedoucího stavby by měly zmizet nejpozději do konce června.

Na stavbě budoucího supermarketu v současnosti pracuje zhruba padesát lidí. V době špičky se jejich počet zvýší až na sto dvacet. Podle Valeše IPS - Skanska využívá také práce dodavatelských firem a snaží se využívat práce lidí z blízkého okolí.


    [Top]    


Autosalon se letos více věnoval dětem

  Podbeskydský autosalon se letos zaměřil
na děti. Ty se během soutěžení s Besipem
mohly nejen pobavit, ale také dozvědět
něco o nebezpečích hrozících na silnicích.
Foto: David Macháček

N o v ý   J i č í n (dam) - Nejnovější modely vozů nabízené dvaatřiceti prodejci přilákaly o prvním květnovém víkendu na zimní stadion v Novém Jičíně zhruba patnáct tisíc diváků. „Je to jedna z nejlepších návštěvností za celou šestiletou historii Podbeskydského autosalonu,“ pochvaluje si organizátor akce Vítězslav Černoch.

Na autosalonu bylo možné vidět, a dokonce si i vyzkoušet celou řadu vozů, z nichž nejdražší se pohybovaly těsně pod hranicí dvou milionů.

Oproti minulým letům byl letos ochuzen doprovodný program a návštěvníci se nedočkali vystoupení žádného ze známých umělců. „Nároky těchto lidí na honoráře rok od roku stoupají, proto jsme dali přednost organizování programu pro děti,“ tvrdí Černoch. Především první den akce proudily na autosalon stovky dětí, na které čekaly soutěže s Besipem, které měly nejen pobavit, ale také poučit o bezpečnosti silničního provozu. „To je, myslím, také jedna z rolí, kterou by naše akce mohla plnit,“ uzavřel Černoch.


    [Top]    


Squash a bowling zahájí provoz se zpožděním

K o p ř i v n i c e (dam) - Zhruba s měsíčním zpožděním se návštěvníkům otevřou brány nového sportovně relaxačního centra v nejvyšším patře někdejších kasáren na ulici České. Původně mělo centrum, ve kterém v první fázi vznikly dva squashové kurty, dvě bowlingové dráhy, centrální bar a zázemí, otevřít již v posledních dnech měsíce dubna. Váznoucí subdodávky však majitele donutily posunout termín na poslední týden v květnu.

„Jak squash, tak bowling už stojí, chybí nám pouze smontovat bar,“ tvrdí manažer celé budovy Milan Graňák. Podle jeho slov je na 21. května plánována kolaudace a ihned po obdržení kolaudačního rozhodnutí by se v centru měl rozjet provoz. S uvedením první etapy relaxačního centra do provozu však plány na úpravu kasáren do nové podoby nekončí. „Už nyní začínáme pracovat na vyklízení druhého křídla nejvyšší části budovy,“ tvrdí Graňák. Tam by měla vzniknout nejen zrcadlová tělocvična na aerobic, ale také fitcentrum a solárium, to vše dříve, než bylo původně plánováno. „Rádi bychom to otevřeli ještě letos,“ nechal se slyšet Graňák.


    [Top]    


Ještě patnáct dětí se může přihlásit k moři

K o p ř i v n i c e (hod) - Ještě patnáct dětí ve věku od dvanácti do osmnácti let se může přihlásit na výměnný pobyt u moře ve dnech od 25. července do 4. srpna ve francouzském Saint Marc sur Mer, poblíž města Saint Nazaire. Tento výměnný pobyt organizuje město Kopřivnice ve spolupráci s francouzským družebním městem Trappes. O děti se budou starat čtyři dospělí a jedna tlumočnice. Předběžná, maximální cena je stanovena na částku devět tisíc korun, která zahrnuje plnou penzi, nocleh, dopravu, pojištění a program u moře a celodenní Paříž. Přihlásit se mohou nejen děti z Kopřivnice a místních částí, ale i z okolních měst a obcí.

Přihlášky jsou k dispozici na odboru školství, kultury a sportu, ve třetím patře budovy Městského úřadu na ulici Záhumenní u Venduly Sopúchové, tel. 87 94 72. Termín ukončení přihlášky je 20. května.


    [Top]    


Stíny

Dne 6. května přijala stálá služba oznámení, že v prodejně na středu města byli přichyceni dva mladíci, kteří odcizili zboží. Hlídka MP, která se na místo dostavila, zjistila totožnost obou přestupců. Jednalo se o 16letého mladíka z Kopřivnice a 15letého ze Štramberka. Oba odcizili zboží v hodnotě asi tří set korun. Za přestupek proti majetku byla dotyčným uložena bloková pokuta.

Jednadvacetiletý muž z Kopřivnice byl 6. května obviněn z trestného činu krádeže, neboť v době od 26. 1. do 6. 5. v objektu střediska sociálních služeb jako zaměstnanec se napojil na neuzamčenou rozvodovou skříň umístěnou ve vrátnici. Svým jednáním - telefonováním známým i jiným osobám - způsobil škodu ve výši 21 tisíc korun.

Dne 6. května mezi 14.20 a 14.30 hodinou došlo na ulici I. Šustaly k vloupání do bytu v 9. patře panelového domu. Na základě oznámení občanů byl policisty obvodního oddělení zadržen na místě 28letý muž z Příbora, který byl následně obviněn z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného držení platební karty. Škoda na odcizených věcech i na zařízení bytu činí 22 400 korun.

Dne 8. května spatřili strážníci městské policie při pochůzkové činnosti na ulici Obránců míru motocyklistu, který na přechodu pro chodce svou bezohlednou jízdou téměř srazil malé dítě. Motocyklista při spatření hlídky zastavil, strážníci zjistili jeho totožnost. Jednalo se o dvaadvacetiletého muže z Kopřivnice. Byla přivolána hlídka Policie ČR, která řidiči uložila blokovou pokutu.


    [Top]    


Návratnost termoventilů je poměrně krátká

K o p ř i v n i c e (hod) - Je konec otopné sezony a přichází čas, ve kterém se otvírá prostor pro údržbu, opravy a rekonstrukce otopných soustav. V první etapě je třeba zajistit regulaci topné soustavy včetně osazení radiátorů kvalitními termostatickými ventily a měření spotřeby tepla v bytech. Tím jsou vytvořeny základní technické podmínky pro snížení spotřeby tepla a motivaci uživatelů bytů s okamžitým výsledkem.

„Návratnost těchto kroků je velmi krátká, jedná se o dva až tři roky. S předpokládaným zvyšováním cen tepla se tato doba bude ještě zkracovat. Tato etapa přináší značné úspory tepla, z nichž je možno financovat dodatečné zateplení. Samotné zateplení objektu však nepřináší bez možnosti automatické regulace a měření v bytech téměř žádné úspory. Dojde sice ke snížení tepelných ztrát a zvýšení teploty v bytech, ale spotřeba tepla zůstane stejná. Zkušenosti, které jsou z vyhodnocení spotřeby tepla v domech s instalovanými termostatickými ventily a poměrovým měřením spotřeby tepla v bytech, dokazují úspory ve výši osmnácti až pětadvaceti procent,“ řekl Vladimír Karlík, pracovník firmy Rekaz, který má na starosti teplo ve městě.

Termostatické regulační ventily slouží k automatické regulaci teploty v místnostech a k omezení teploty v době, kdy místnost není využívána. Bez ohledu na dobu omezení teploty zamezují termoregulační ventily prochladnutí bytu, nadměrnému ochlazování okolních místností a umožní během velmi krátké doby zvýšení teploty na požadovanou teplotu. Velmi často je při posuzování možných úspor opomíjena otázka nesoučasného vytápění. Regulační rozsah teplot je možno omezit nebo blokovat například v rozpětí od šestnácti do dvaadvaceti stupňů Celsia.

Rozúčtování topných nákladů podle spotřeby mezi jednotlivé uživatele je nezbytným motivačním prvkem pro rozumné hospodaření s teplem. Vlastnímu měření předchází vyregulování systému a osazení otopných těles termostatickými ventily s hlavicemi. „Vzhledem k tomu, že byty jsou téměř vždy zásobovány teplem z několika stoupaček, je nutno použít poměrové měření. Jednotlivé přístroje na radiátorech určují podíl na celkové spotřebě domu. Nejrozšířenější a nejspolehlivější jsou rozdělovače topných nákladů, které měří teplotu radiátoru, zohledňují jeho výkon a současně i polohu místnosti, ve které jsou instalovány. Tato metoda nám umožňuje spravedlivé rozúčtování nákladu za energie, a přitom dává prostor každému z uživatelů či nájemníků spotřebovat a zaplatit pouze skutečný podíl z celkových nákladů na vytápění. V poslední době se dává přednost citlivějším elektronickým přístrojům před levnějšími odpařovacími,“ rozvedl problém výběru kvalitních termoventilů Vladimír Karlík.

Přes rozporné názory na poměrové měření tepla je bez jeho použití nepředstavitelné výrazné snížení spotřeby ve vícebytových domech. Obdobné zkušenosti s měřením vody ukazují, že až zavedením bytových vodoměrů klesá spotřeba v průměru o čtyřicet procent.


    [Top]    


Konference o cestovním ruchu a jeho ekonomickém přínosu

Významným dokumentem pro práci Moravskoslezského kraje v oblasti cestovního ruchu je Marketingová strategie rozvoje cestovního ruchu v turistickém regionu Severní Moravy a Slezska, která byla zpracováván konsorciem firem IRP, s. r. o., a Enterprise plc za aktivní účasti členů poradního sboru pro cestovní ruch.

Její výsledky byly prezentovány ve dnech 18. a 19. dubna na konferenci v Ostravě. Konference se těšila neobyčejnému zájmu odborníků i médií, zúčastnilo se jí 170 registrovaných účastníků, dalších zhruba padesát posluchačů tvořili novináři a studenti. Konferenci, která se konala pod záštitou krajů Moravskoslezského, Olomouckého a Zlínského, pořádal zpracovatel Marketingové strategie. V první, informační části, vystoupili zástupci hejtmanů dotčených krajů, dále ředitel České centrály cestovního ruchu (ČCCR) a zástupce partnerského města Nového Jičína v Sasku, města Görlitz, Wolfgang Michel, aby se podělili s posluchači o své praktické zkušenosti.

Proběhla také prezentace výsledků Marketingové strategie, analýzy turistického regionu Severní Moravy a Slezska a z ní vycházejících vytčených cílů a opatření, jež povedou k jejich realizaci. Výsledky marketingových průzkumů, uskutečněných v rámci zpracování vstupních analýz, poukázaly na některé vážné nedostatky, jež mohou být inspirací k novým podnikatelským záměrům:

  • špatná dopravní dostupnost, jednak do regionu, ale zejména k lyžařským areálům i k některým atraktivitám cestovního ruchu
  • nedostatek zařízení pro trávení volného času - krytých sportovních areálů, zábavních center apod.
  • málo atrakcí pro děti, zejména vzhledem k faktu, že rodiny s dětmi tvoří v našem regionu významnou skupinu turistů.

V odpolední části byly posluchačům představeny některé úspěšně realizované i připravované regionální projekty. K úspěšně realizovaným projektům patří bezesporu Valašské království, sportovně-rekreační areál agentury Juhász v Soběšovicích u Žermanické přehrady i víceúčelová sportovní hala v Karviné. Koňská stezka, vedoucí z Jeseníků přes Poodří až do Beskyd, se postupně realizuje, zatímco vznik areálu sportu a zábavy se teprve připravuje v Krnově. Z iniciativy Regionu Poodří ve spolupráci s nadací Partnership vzniká ’Zelená stezka’, která povede z Vídně přes náš region až do Krakova.

Po inspirativních prezentacích byla zahájena pracovní část konference - jednání v odborných sekcích. Vedoucími odborných sekcí byli zástupci MMR, ČCCR, CzechInvestu, měst a sdružení obcí, podnikatelé v cestovního ruchu i pracovníci Moravskoslezského kraje. Pět z nich bylo zaměřeno na problematické okruhy v cestovním ruchu:

  • destinační management
  • informace a komunikace v cestovním ruchu
  • atraktivitu destinací cestovního ruchu
  • financování a programy podpory projektů cestovního ruchu
  • rozvoj kvality nabídky v cestovním ruchu.

V dalších šesti sekcích se projednávaly problémy, projekty a aktivity jednotlivých subregionů pod vedením místních starostů a podnikatelů, zástupců měst a informačních center: Hrubý Jeseník, Nízký Jeseník a Opavsko-Krnovsko, Ostravsko-Karvinsko, Poodří a Beskydy-Valašsko.

Živé diskuse zástupců samosprávy, podnikatelů, státní správy i neziskového sektoru v jednotlivých sekcích probíhalo ještě další den dopoledne. Část účastníků zůstala věrna zvolené sekci, část jich sbírala poznatky přecházením z jedné sekce do druhé. O to zajímavější byla prezentace závěrů jednotlivých sekcí jejich odbornými vedoucími.

Výsledky jednání poukázaly na některé společné problémy v oblasti cestovního ruchu v regionu Severní Moravy a Slezska, které jsou často charakteristické i pro celou naši republiku:

  • nedostatečná komunikace mezi zainteresovanými stranami
  • častý střet zájmů ekonomického rozvoje oblasti se zájmy ochrany životního prostředí (např. vrcholová část Pradědu, Lysé hory)
  • nutnost hledání způsobu přilákání investorů
  • nedostatečná kvalita služeb v cestovním ruchu
  • malý důraz na rozvoj lidských zdrojů, např. profesionalizaci managementu
  • nízké povědomí o ekonomickém přínosu cestovního ruchu
  • neuvážené kroky státu s nepříznivým dopadem na cestovní ruch, např. soustředění jarních prázdnin každého kraje do jednoho týdne.

Mimořádný zájem o dění v průběhu celé akce dokazoval i plný sál v pátek v poledne. Konference jednoznačně potvrdila přínos spolupráce krajů, partnerství regionálních subjektů, podnikatelů, samosprávy i státní správy. Na konferenci byly odsouhlaseny cíle Marketingové strategie i jednotlivá opatření, vedoucí k jejich dosažení, byla projednána realizace významných projektů, potvrzeny podmínky k získání připravovaných dotací z krajského rozpočtu a doporučeny další kroky vedoucí k rozvoji cestovního ruchu v regionu Severní Moravy a Slezska. Bližší informace budou po zpracování zveřejněny na internetových stránkách kraje: www.kr-moravskoslezsky.cz.

Josef Jalůvka, zástupce hejtmana kraje,
e-mail: josef.jaluvka@kr-moravskoslezsky.cz


    [Top]    


Výkop zahájil stavbu, na niž prý Závišice čekaly dvacet let

Starosta Vlastimil Hajda (s krumpáčem)
a poslanec Pavel Hrnčíř zahájili práce
na stavbě chodníku v Závišicích.
Ten bude pro obec
nejvýznamnější investicí posledních let.

Foto: David Macháček

Z á v i š i c e (dam) - Slavnostním výkopem začaly minulé pondělí dopoledne práce na stavbě třísetmetrového úseku chodníku vedle hlavní dopravní tepny vedoucí Závišicemi z Kopřivnice směrem na Nový Jičín.

Náklady na stavbu chodníku ve výši tří a půl milionu korun by nebylo v silách obce s ročním rozpočtem 4,5 milionů uhradit. „Proto jsem se obrátil na poslance Pavla Hrnčíře, kterému se podařilo tuto akci prosadit do státního rozpočtu,“ řekl starosta Závišic Vlastimil Hajda. Podle jeho slov jde o největší investici v obci za posledních pět let od doby, kdy byla dokončena plynofikace. Podle Hajdy se navíc v souvislosti se stavbou bude upravovat také silnice, náklady na tyto práce ve výši 1,8 milionů korun však prostřednictvím své správy silnic ponese Moravskoslezský kraj.

„O to, aby tady vyrostl chodník, se v Závišicích usiluje minimálně dvacet let. Situace hlavně v době ranní a odpolední špičky, kdy děti chodí na autobus, je tady opravdu nebezpečná,“ přiblížil význam akce pro sousední obec její starosta. Chodník, který bude postaven na opěrné zídce nad potokem lemujícím silnici, by měl být dokončen na konci měsíce srpna, do té doby se budou muset řidiči projíždějící obcí obrnit trpělivostí. Provoz inkriminovaným úsekem Závišic bude totiž pouze jednosměrný a bude řízen semaforem.


    [Top]    


Termín parlamentních voleb se blíží, radnice je připravena

K o p ř i v n i c e (hod) - Na začátku měsíce, tedy ve čtvrtek 2. května složily slib zapisovatelky ze všech volebních okrsků, kterých je v Kopřivnici a místních částech celkem dvacet. Do středy 15. května měly politické strany předat seznam lidí, kteří budou pracovat ve volebních okrscích. Týden nato, tedy ve středu 22. května, se sejdou v kulturním domě všichni členové volebních okrsků a ze svých řad si budou volit své předsedy a místopředsedy.

Připomínáme všem voličům, kteří nebudou ve dnech voleb do Parlamentu ČR - 14. a 15. června - v místě svého trvalého bydliště a budou chtít odevzdat své hlasy, aby požádali evidenci obyvatel na městském úřadě v místě svého trvalého bydliště o vydání voličského průkazu. Žádost musí být podána písemně s ověřeným podpisem a doručena nejpozději sedm dnů přede dnem voleb, nebo osobně do okamžiku uzavření volebních seznamů, a to do 12. června.


    [Top]    


Lidé projevili zájem o byty v ubytovně

K o p ř i v n i c e (hod) - V posledním březnovém čísle Kopřivnických novin jsme otiskli inzerát, ve kterém město nabízelo, že rekonstrukcí ubytovny Pod lesem vznikne v průběhu tří let osmnáct bytů 1+1. Avizovaná výše nájemného by neměla přesáhnout částku tři a půl tisíce korun měsíčně. Potenciální zájemci se mají přihlásit na odboru bytového hospodářství do 31. května.

Od vydání inzerátu už uběhl měsíc, proto jsme se zeptali pracovnice bytového hospodářství Lenky Kovalské, která sbírá přihlášky, zda někdo projevil zájem o ubytování v rekonstruovaných nájemních bytech v ubytovně Pod lesem.

„Na naši nabídku lidé reagovali a máme už dvaadvacet žádostí přesto, že nabízených bytů je osmnáct. Vzhledem k naplněnosti požádalo město o nabídku na zpracování projektové dokumentace. Projektant si objekt prohlédl. Dohodli jsme s ním jednu zásadní změnu, a to takovou, že budova bude rozdělena ne horizontálně, ale vertikálně, to znamená, že bude mít dva samostatné vchody. Jeden bude pro ubytovnu a druhý pro nájemní byty, takže režim ubytovny nebude narušovat režim nájemců bydlících v bytech,“ uvedla podstatnou změnu, ke které došlo, Lenka Kovalská.

„Projektant by měl v nejbližších dnech předložit cenovou nabídku na zpracování projektové dokumentace navrhované rekonstrukce budovy. V případě příznivé finanční situace a po vypracování projektu by mohly být práce zahájeny ještě koncem letošního roku. Zhruba tak za tři roky by se mohli stěhovat první nájemníci,“ dodala Kovalská.


    [Top]    


Krajské závody služebních psů

B a r t o š o v i c e (hod) - V posledním dubnovém týdnu se konal celokrajský přebor ve výkonu služebních psů. Psovodi se svými svěřenci soutěžili ve dvou kategoriích, a to v kategorii služebních psů pátracích a v kategorii služebních psů hlídkových. Soutěžící byli hodnoceni v různých disciplínách. Z okresu Nový Jičín se umístil na prvním místě v kategorii služebních psů hlídkových, kde soutěžilo osm psovodů, Radomír Joukl se psem Oranem z okresního ředitelství z Nového Jičína, který postupuje na celorepublikový přebor.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.