Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Z prázdninové nabídky si mohl vybrat každý

K o p ř i v n i c e (ili) - Děti, které neodjely o jarních prázdninách na hory či k prarodičům a zůstaly v Kopřivnici, si mohly vybrat z široké nabídky programů domu dětí a mládeže a klubu Kamarád. Obě zařízení se mohla pyšnit širokou škálou aktivit stejně jako zájmem dětí.

Dům dětí a mládeže v Kopřivnici připravil již tradiční týdenní jarní tábor - tentokrát na své základně na Kletné u Suchdola nad Odrou a zároveň v Kopřivnici a v pobočce ve Štramberku probíhaly sportovní a kulturní akce. Pondělí a úterý patřilo ve Štramberku volejbalovým turnajům smíšených čtveřic. Zvlášť druhý den, kdy středoškoláky vystřídali žáci základních škol, praskala tělocvična ve švech při měření sil dvanácti družstev. Středa patřila Proměnám. Kadeřnice, kosmetička, manikérka a cvičitelka kalanetiky děvčatům nejen radily, jak o sebe pečovat, ale na nich samotných své poznatky uplatňovaly. „Mile nás překvapilo Střední odborné učiliště kadeřnické z Oder, na které jsme se obrátili s prosbou o vyslání dvou učenek, které by se na naší akci bezplatně zhostily poradenské služby. Nakonec přijelo dvacet kadeřnických adeptek a pod dohledem dvou mistrových navíc připravily i módní přehlídku účesů,“ pochvalovala si vstřícnost pořadatelka akce Hana Pokludová.

Dva soubory domu dětí, Semínko a Vendelín, se zúčastnily přehlídky školního divadla v DDM v Mariánských Horách s vlastní tvorbou ’Nikdo nikdy vejce malomocné hmatem...’ a ’Don Juan’. Závěr týdne pak patřil noční akci - přechodu Velkého Javorníka a lyžařskému zájezdu na Praděd.

Klub Kamarád zahájil prázdninový týden dvoudenní akcí - Karnevalovou nocí, kterou mimo vlastnoručně vyrobených masek, her, diskotéky a soutěží ozvláštnil ve spolupráci s knihovnicí Ludmilou Karlíkovou nočním čtením strašidelných příběhů.

Středa přitáhla do klubu nejvíc dětí, protože odpoledne patřilo tanečnímu maratonu v rytmu disco. Neúprosná pravidla a střídání padesátiminutového tance s desetiminutovým odpočinkem nejlépe vyhovovala chlapcům - v mladší kategorii si prvenství vytancoval Tibor Tomi, ve starší Adam Foltýn a v párech Marek Jačo s Darinou Girgovou.

Čtvrteční nevlídné počasí pak zkrátilo původní výlet na Pustevny na dlouhou procházku po okolí. I tak si daly děti do těla, než obešly rozhlednu na Bílé hoře, Trúbu a jeskyni Šipku. Páteční odpoledne se neslo ve znamení moderní zábavy s high technikou - Playstation Day. „Naše nabídka byla natolik různorodá, že si každý našel to svoje,“ zhodnotil prázdninový týden programový pracovník klubu Kamarád Michal Raška.

„O prázdninách nezůstal ani jeden obyvatel psího útulku přes den v kotci. Bez ohledu na počasí přicházely děti každý den venčit psy,“ vyjádřil pochvalu na adresu dětí velitel městské policie Jan Müller.


    [Top]    


MIC chce rozšířit své služby pro mladé

K o p ř i v n i c e (hod) - S plánem rozšíření služeb městského informačního centra v Kopřivnici seznámil na minulé schůzi rady ředitel příspěvkové organizace Kulturní dům Kopřivnice Vladan Jílek.

„V letošním roce chceme naše služby rozšířit o informace pro mladou generaci. Samozřejmě, že mladým lidem, pokud se na nás obrátí, poskytujeme nejrůznější informace tak, jako všem ostatním, ale jsou určité specifické oblasti, o které studenti jeví zvýšený zájem. Ty budeme v našem ’íčku’ centralizovat a věnovat jim větší pozornost. Určitě začneme otázkou studia a školství. Chceme, když k nám přijde někdo se zájmem o studium, aby u nás dostal nejen kompletní seznam škol a studijních oborů, ale aby si také mohl prostudovat i nejrůznější propagační materiály škol. Ty nám již dnes posílají své propagační materiály, fotografie, statistiky, podmínky studia a další informace, které v jejich oficiálních brožurkách nejsou. Žáci a studenti se budou moci s těmito nabídkami a možnostmi u nás nejprve podrobně seznámit a pak se teprve vypravit podívat na ty školy, které je zaujmou. Nejpodrobnější informace budeme poskytovat o školách z okresů Nový Jičín, Frýdek-Místek, Vsetín. V budoucnu plánujeme pokrýt celou republiku, ale ty informace už určitě nebudou tak detailní.

Další, co u nás chceme centralizovat, a tím tak studentům a mladým lidem pomoci, jsou informace o studiu v zahraničí. S tím také souvisí možnost brigád a zaměstnání, a to jak u nás, tak v cizině. Nemáme tím na mysli, že budeme suplovat úřad práce, to určitě ne. Hodláme vytvořit v informačním centru určitou ’burzu’ příležitostných prací pro studenty, jako jsou letní brigády, sezonní práce a výpomoci o víkendech. To ale samozřejmě znamená navázat kontakty s těmi, kteří mohou mít o tuto příležitostnou práci studentů zájem. Také chceme více spolupracovat s agenturami, které zprostředkovávají a zajišťují práci v zahraničí,“ komentoval záměr centra Jílek.

„Informační centrum je v současné době dobře vybavené, máme zde pro veřejnost kopírku, fax, telefon, dva počítače s internetem, tiskárnu. O internet je velký zájem, a my nejsme schopni v odpoledních hodinách všechny zájemce uspokojit. Takže dalším naším úkolem je rozšíření prostor informačního centra a rozšíření ’pracovních míst’ pro veřejnost. S tím souvisí i otevírací doba. Nyní je informační centrum otevřeno od 7.30 do 17, v sobotu od 8 do 12 hodin. Určitě vyzkoušíme prodloužení otevírací doby do 19 hodin. Zavedení otevírací doby přes celé víkendy je však otázkou navýšení rozpočtu na zaměstnance,“ uzavřel plány informačního centra Jílek.


    [Top]    


Kopřivnice hodlá postavit dopravní hřiště, které by využívaly všechny školy

K o p ř i v n i c e (hod) - Na posledním zasedání městského zastupitelstva se projednával příspěvek na zajištění dopravní výchovy pro žáky základních škol v Kopřivnici. Na město se obrátila paní Bronislava Maly, majitelka dopravního hřiště v Příboře, s žádostí o financování dopravní výchovy pro žáky druhého stupně základních škol z Kopřivnice ve výši padesáti tisíc korun. Zastupitelé na doporučení rady města tento příspěvek neschválili. Radní, kteří se touto problematikou zabývali před zastupiteli, uložili odboru školství, kultury a sportu připravit zprovoznění dopravního hřiště v Kopřivnici.

„Jsme si vědomi toho, že paní Maly nabízí službu školám v oblasti, která je velmi potřebná. Školy jsou kompetentní k tomu, aby si tuto službu objednaly. Je na zvážení každého učitele či ředitele školy, jestli výuku dopravní výchovy absolvuje sám na půdě své školy a s učebními pomůckami, nebo zda-li využije služeb paní Maly. Město schválilo finanční podporu ve výši padesáti procent nákladů těm školám, které využijí dopravního hřiště pro druhý stupeň základních škol,“ uzavřela Radomíra Michálková.

Dopravní hřiště se v minulosti v Kopřivnici začalo budovat u Základní školy Emila Zátopka, vedle haly házené. „Ve škole byly tříkolky na šlapání a děti na nich měly jezdit na hřišti po vyznačených cestách. Hřiště není úplně funkční, škola je využívá spíše pro sportovní účely. Musela by se upravit elektroinstalace a navíc hřiště je poněkud menší. Uvažujeme o tom, že bychom hledali i jiné prostory, pokud je nenajdeme ve spolupráci s odborem rozvoje města, upravili bychom stávající hřiště,“ uvedla Radomíra Michálková, vedoucí odboru školství, kultury a sportu.

Pokud by se vybudovalo hřiště v Kopřivnici, bylo by využíváno zhruba čtyřmi tisíci dětí, a to jak ze základních, tak i mateřských škol. Pozitivem by bylo, že by to nebylo na úkor jiných předmětů, protože ježdění do Příbora zabere polovinu dne a zmeškané hodiny se pak dohánějí těžko.


    [Top]    


Klub Kamarád na ulici Horní využívají děti do dvanácti let

K o p ř i v n i c e (ili) - Pobočka klubu Kamarád na ulici Horní je záměrně psána se závorkami, aby se rozlišilo, o který klub se jedná. „Kamarád vznikl jako první, tak je pomyslné áčko a Horní klu(b) byl v pořadí druhým, takže béčko,“ vysvětlil atypickou grafickou formu názvu Michal Raška, jeden z pracovníků zařízení. Klu(b) si za pětiměsíční působení získal mezi dětmi jižní části města značnou oblibu.

Každé úterý od 13 do 18 hodin je k dispozici dětem od šesti do dvanácti let, ale neuzavírá se ani před ostatními zájemci. Ti starší však většinou docházejí na Sever, kde je podstatně větší prostor a vybavení. „Delší dobu uvažujeme o rozšíření otevírací doby, ale prozatím nám chybí personální obsazení,“ dodal Raška. O to víc potěší přístup devatenáctiletého Michala Oračka, který od ledna posílil řady dobrovolníků. Začal vydávat časopis o dětech a pro děti a jejich zájem získal mimo jiné zpíváním při kytaře.

Činnosti v Klu(b)u na ulici Horní jsou omezeny prostorem, proto převažují výtvarné práce a společenské soutěže. To ale v žádném případě neubírá na jejich atraktivnosti a popularitě. Vidět děti, jak absolvují konkurz na strašidla ve vlastnoručně vyrobených maskách, nebo nadšení při pohybové hře ’Stromeček - hříbeček’ či hře zaměřené na postřeh ’Z vody, do vody’, nenechá nikoho na pochybách.


    [Top]    


Stíny

Dne 4. března byl policisty zadržen 27letý muž z Ostravy, který vnikl do dvou vozidel na parkovišti Pod Zahradami a způsobil škodu za dva tisíce korun. Následně se pokusil vniknout do dalšího vozu na ulici Příčné, byl však vyrušen, a žádná škoda tak nevznikla.

Dne 8. března zadržel 39letý muž z Kopřivnice pachatele vloupání do nákladního vozidla právě v době, kdy projížděl ulicí Štefánikovou a viděl, jak 28letý pachatel, rovněž z Kopřivnice, rozbíjí skleněnou výplň dveří vozidla. Pachatele zadržel přímo ve vozidle i přesto, že ho napadl nožem a způsobil mu drobné poranění ruky. Za své jednání byl pachatel obviněn z trestného činu výtržnictví, poškozování cizí věci a z pokusu trestného činu krádeže a ublížení na zdraví.

Dne 9. března byli hlídkou městské policie při pochůzkové činnosti přistiženi na ulici 17. listopadu dva mladíci, kteří z telefonního automatu vytahovali kapesním nožem mince. Jednalo se o mladíky z Kopřivnice ve věku 17 a 18 let. Protože vzniklo podezření ze spáchání trestného činu, byla přivolána hlídka PČR, které byli oba mladíci předáni k dalšímu šetření.


    [Top]    


Rekreačním objektům se bude letos Policie ČR věnovat více

K o p ř i v n i c e (dam) - Nejen v aktivním boji s kriminalitou, ale také v preventivních akcích hodlá v letošním roce pokračovat Policie ČR. Letošní rok byl policejním prezidentem vyhlášen Rokem ochrany rekreačních objektů. Dva preventivní projekty se zaměřením na větší bezpečnost rekreačních objektů by měly být rozjety i na území našeho kraje.

„K dispozici budou jednak samolepky se sdělením, že objekt je pod ochranou policie, a registračním číslem, které policistům umožní rychle kontaktovat majitele objektu. Druhý projekt počítá s tím, že hlídky budou během obhlídek oblastí s rekreačními objekty nechávat na určeném místě kontrolní lístky, z nichž bude patrno, že policie danou lokalitu opravdu sleduje,“ řekla tisková mluvčí novojičínské policie Dana Medvecká. Podle jejích slov by měly lístky z tiskárny ministerstva vnitra do našeho okresu dorazit zřejmě během tohoto měsíce a následně budou uváděny do praxe. Vloupání do rekreačních objektů není podle Medvecké na Novojičínsku nijak velkým problémem. „Občas se objeví nějaké případy na Frenštátsku, Příborsku i jinde, není to ale nic masového,“ tvrdí policejní mluvčí. Podle jejích slov mají navíc drtivou většinu takových vloupání na svědomí recidivisté, které policisté znají, a například na základě způsobu vniknutí jsou většinou schopni pachatele rychle dopadnout.


    [Top]    


Předvstupní nástroje aplikované v Moravskoslezském kraji

V zájmu přípravy na členství v Evropské unii a připravenosti na čerpání prostředků ze Strukturálních fondů byly pro kandidátské země střední a východní Evropy připraveny Evropskou unií určité finanční nástroje. V České republice jsou (budou) realizovány tři hlavní finanční nástroje, které mají simulovat evropské fondy. Tyto nástroje jsou Phare, Sapard a ISPA. Program Phare simuluje Evropský fond regionálního rozvoje, program Sapard Evropský zemědělský podpůrný a záruční fond a program ISPA Kohezní fond.

Phare

V předvstupním (období do vstupu do Evropské unie) období je Program Phare vždy jednoletý, tzn. je vyhlašován každoročně.

Časový rámec jednoletého programu - např. Phare 2000

  • finanční memorandum (dohoda mezi českou a evropskou stranou) bylo podepsáno 31. 10. 2000;
  • vyhlášení 1. kola výzvy k podávání žádostí se předpokládá v nejbližších dnech (asi březen 2002);
  • smlouvy s příjemci podpory musí být podepsány do 31. 10. 2002;
  • poslední termín závěrečné platby je 31. 10. 2003.

Phare 2000

Prostředky Phare 2000 mají sloužit především k odzkoušení vlastního mechanismu výběru, rozhodování a kontroly. Pro realizaci programu byly vybrány tzv. ’pilotní’ Regionální operační programy (ROP) a Sektorové operační programy (SOP). Návrh pilotních ROP a SOP předkládá k posouzení ministerstvo pro místní rozvoj Delegaci Evropské unie.

Byly vybrány dva cílové regiony soudržnosti = regiony NUTS II Moravskoslezsko (kraj Moravskoslezský) a Severozápad (kraje Ústecký a Karlovarský) a sektory Průmysl a Lidské zdroje. Sektorové programy řídí ministerstva, ale musí být realizovány na území cílových (vybraných) regionů soudržnosti, tzn. Moravskoslezsko a Severozápad.

Na Phare 2000 bylo vyčleněno 16 mil. eur (8 mil. eur do NUTS II Moravskoslezsko a 8 mil. eur do NUTS II Severozápad) z evropských zdrojů. Tyto se rozdělí mezi Sektorový operační program Průmysl (2 mil. eur), Rozvoj lidských zdrojů (2 mil. eur) a ROP Moravskoslezsko (4 mil. eur). Obdobně bude rozděleno výše zmíněných 8 mil. eur v regionu soudržnosti Severozápad. Dalších 16 mil. eur ve stejném složení (2 + 2 + 4 mil. eur jak pro NUTS II Moravskoslezsko, tak i pro NUTS II Severozápad) je alokováno z českých zdrojů.

SOP Průmysl - Investiční fond pro výrobní sektor

Formou grantového schématu, prostředky: 2 + 2 mil. eur. Poskytovatel grantu je ministerstvo průmyslu a obchodu, implementační agenturou je Agentura pro rozvoj podnikání v Praze.

Ve výběrové komisi je Moravskoslezský kraj zastoupen 1 členem.

SOP Lidské Zdroje - Fond rozvoje lidských zdrojů

Prostředky 2 + 2 mil. eur. Poskytovatel grantu je ministerstvo práce a sociálních věcí, implementační agenturou Národní vzdělávací fond. Fond rozvoje lidských zdrojů má přispět k naplňování národního plánu zaměstnanosti a podpořit přípravu ČR na vstup do EU, obzvláště přípravu na Evropský sociální fond. Obecným úkolem je poskytování finanční podpory na zlepšení zaměstnanosti a kvalifikační úrovně v regionech. Národní vzdělávací fond (NVF) je zodpovědný za celkovou administraci hodnotícího a výběrového procesu. Hodnotící komise je složena na tripartitním principu (MPSV, MŠMT, NUTS II, zaměstnanci, zaměstnavatelé). V regionu Ostravsko je zřízeno zastoupení NVF i MPSV (po jednom pracovníkovi). Regionální zástupce NVF v regionu bude odpovědný za výběr projektů, zástupce MPSV pak za kontrolní a monitorovací činnost.

Ve výběrové komisi je Moravskoslezský kraj zastoupen jedním členem.

Další informace získáte na adrese: www.nvf.cz, nebo regionální pracoviště - Ilona Blažíčková, tel. 069/69 93 849, ostrava.NUTS@up.mpsv.cz, odbor re-gionálního rozvoje KÚ - Jiří Hudec, tel. 069/56 22 320, jiri.hudec@kr-moravskoslezsky.cz.

Josef Jalůvka, zástupce hejtmana

Pokračování příště


    [Top]    


Matriční činnosti vévodí ověřování podpisů a listin

K o p ř i v n i c e (hod) - Na poslední schůzi rady města se zabývali zprávou o matriční činnosti v roce 2001. Té vévodí počet ověřených podpisů a listin, kterých jen na matrice ověřili 4 756, v pokladně městského úřadu dalších 3 766 a na odboru majetkové správy a rozvoje 1 017 podpisů.

Lidé se na matriku obracejí se žádostmi o výpis z rejstříku trestů, jejich počet je téměř po tři roky stejný a pohybuje se kolem jedenácti stovek. Co narůstá v matriční činnosti, jsou zápisy o určení otcovství, které se sepisují tehdy, když se dítě narodí mimo manželství. V roce 1997 bylo sepsáno jen patnáct zápisů, zato ale v roce 2001 jejich počet dosáhl už čísla jednatřiceti. V souladu s tímto trendem ubývá zápisů v matričních knihách o uzavření manželství, těch zapsali vloni jen 108, zatímco v roce 1997 to bylo 137. Počet církevních sňatků také poklesl, v roce 1997 jich bylo šestadvacet, vloni jen patnáct. Klesající trend je i v uzavírání manželství s cizinci. V roce 1997 bylo oddáno šestnáct párů, z nichž jeden byl cizí státní příslušník, vloni to bylo už jen devět.


    [Top]    


Nová kandidátka Koalice

O s t r a v a (hod) - Změny na kandidátní listině Koalice KDU-ČSL a Unie svobody Moravskoslezského kraje byly minulý týden v úterý uzavřeny. Posty na prvních čtyřech místech se nezměnily, lídrem je Zdeněk Kořistka z US, druhý je kopřivnický místostarosta Alois Janek (KDU-ČSL), třetí Marian Bielecz (US), Josef Vícha (KDU-ČSL) je čtvrtý.

„Na uvolněné páté místo byl zvolen Pavel Folta, předseda odborové organizace a. s. Vítkovic,“ prozradil jméno nového kandidáta Alois Janek. Vilém Holáň (KDU-ČSL) zůstal na šestém místě.


    [Top]    


Za vystoupení Pešlové město zaplatilo šest stovek

K o p ř i v n i c e (hod) - Ve Zpravodaji KTK minulý týden zazněl dotaz, kolik město zaplatí za vystupování Marie Pešlové na zastupitelstvu. Místostarosta Alois Janek řekl, že „po propočtech, které poskytla kabelová televize, dosahuje částka pěti až šesti stovek.“


    [Top]    


Větřkovický kostel sv. Václava započal vloni druhou stovku - II.

Dokončení z minulého čísla

Kostel z roku 1870.
Reprodukce: Archiv autora

Konzistoř nařídila důkladné prošetření stížnosti ve všech bodech. Za příborské děkanství námitky prošetřoval kaplan a budoucí prvofarář P. Jos. Navrátil. Prokázal, že jmění větřkovického kostela je dosti velké na zamýšlenou stavbu a finančně obce nezatíží, poukázal na vzdálenost do Příbora. Citace ze zdůvodnění: „...Nejblíže z Větřkovice - 4 912 kroků, z části od Mnišího 6 550 kroků, ze Sýkorce ještě dále. Z jara krotký potok Lubina se rozvodňuje a zamezí spojení...“.

Se zřízením samostatné farnosti musela souhlasit Obecní rada Příbora i rady všech vsí, do Příbora přifařených. Vždyť jim všem se zvyšoval příspěvek na provoz jejich farnosti! Příborští souhlasili již v r. 1893 a v těsné návaznosti zaslaly písemný souhlas Véska, Klokočov, Stikovec, Skotnice a Prchalov.

Po vyřešení právních a finančních záležitostí byl příborský děkan Josef Fusek pověřen arcibiskupstvím starostí o stavbu. Byla vypsána soutěž na návrh a rozpočet. Ve farním archivu se bohužel nedochovala jména zúčastněných. Pouze zápis, že byl vybrán návrh, detailní plány a finanční rozpočet stavitele Josefa Ryšavého z Kojetína. Vybírali stavební odborníci a architekt olomouckého arcibiskupství, děkan Fusek a Obecní rady Větřkovic a Drnholce. Stavbu vedl zednický mistr Ondřej Hrabal z Postoupek, zhotovení krovů nad lodí i na věžích řídil tesařský mistr Josef Tymel z Drnholce.

Urychleně byl zakoupen pozemek na únosnějším podloží, poněkud severněji od spáleniště. V zimě r. 1898 se ve větřkovských Hůrkách začal kopat písek a lámat pískovcový kámen. Na důležitá místa stavby se vozil kámen ze Zašové. Odtud byla nejlepší doprava, neboť v roce 1896 byl dobudován úsek tratě z Veřovic do Štramberka. Bylo dovezeno asi 1 400 povozů materiálu. Cihly se vyráběly v blízkém okolí kostela.

Rozměry kostela: kostel má celkovou délku 39 m, šířku 14,5 m a výšku (bez kříže) 34,75 m. Po hřeben střechy nad lodí je 16,15 m. Věž po oplechování jehlanu je 22 m a oplechovaná část je 12,75 m. Loď má délku 21,7 m a kněžiště 6,2 m. Výška lodi je 11,45 m, kněžiště 8,7 m. Základy jsou hluboké 1,5 m, široké 1,35 m a pod opěrnými pilíři 2 m. Základová deska pod věží má rozměry 6,1 x 6,1 x 0,8 m. Půdorys věže je 4,6 x 4,6 m.

Střecha nad lodí byla pokryta břidlicí, věže oplechovány měděným plechem. Okna v kostele zhotovila fa. Škarda z Brna podle zadání stavitele. Věžní hodiny pochází rovněž z Brna. Dlažbu dodala i položila firma z Poštorné u Břeclavi. Varhany byly objednány v Třebechovicích pod Orebem. Oltáře, kazatelna, křtitelnice a sochy pochází z tyrolského města Hall bei Innsbruck. Lavice, zpovědnice, klekátka, skříně, dveře a drobné dřevěné vybavení zhotovilo stolařství Zajíc v Příboře. Železo se (podle účtů) dováželo z Frýdlantu.

Kostel byl dokončen na podzim roku 1900, takže na svátek sv. Václava už se v něm slavila pouť. Po nutném vyzrání a vyschnutí stavby byl v roce 1901 vymalován a 29. 9. 1901 slavnostně vysvěcen.

Zároveň s kostelem byla postavena fara, zídky kolem ní a kolem hřbitova.

Od 30. 11. 1903 se staly Větřkovice samostatnou farností. Kostel byl během doby opravován a udržován všemi obyvateli přifařených obcí. V posledních letech se znovu omítnul, vydláždily se chodníky a prostranství kolem kostela. Při těchto úpravách přispěl značnou částkou také Městský úřad Kopřivnice.

Kostel, fara a okolí jsou zařazeny mezi Státní kulturní památky. Celá historie i současnost kostela svědčí o správném rozhodnutí našich předků - postavit velký kostel.

Z pramenů: archiv fary ve Větřkovicích (OANJ), farní kronika Větřkovice, zápisy ze zasedání Obecní komise v Drnholci, J. Tichánek: Stará Kopřivnice v dokumentech a fotografiích, B. Matula: Svědectví času.

Za letopiseckou komisi zpracoval Jiří Kutáč

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.