Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 33/2001
ze dne 27. září 2001

Zprávy z města a okolí

Je možné nahlížet do dokumentace k cementárně

Za zničení vzácného mokřadu hrozí Kotouči vysoká pokuta

Dura uzavřela první kolo výběru zaměstnanců

Někdejší budova Many do měsíce znovu ožije obchodním ruchem

Lidé využívají služeb psího hotelu hlavně v době dovolených a nemoci

Na poliklinice došlo k další změně

Stíny

Daně nejsou v souladu s rozpočtovaným příjmem

Nabídka výuky cizích jazyků ve městě je dobrá

Lidé do kurzů chodí rádi, ale výdrž prokáží jen někteří

Rozjíždí se pátrací akce po jablku ’kopřivnický kuželek’

Salus pomalu utlumuje provoz

Město hledá členy letopisecké komise a nového kronikáře

První prázdniny budou mít děti už za měsíc


    [Top]    


Je možné nahlížet do dokumentace k cementárně

K o p ř i v n i c e - Městský úřad v Kopřivnici, odbor životního prostředí, vodního, lesního hospodářství a zemědělství (ŽP-VLHZ), v souladu s § 7 odst. 1 zákona č. 244/1992 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění dalších předpisů (dále jen zákon) oznamuje zahájení veřejného nahlížení do dokumentace a doplňku dokumentace zpracovaných podle zákona k záměru stavby Štramberk - závod na výrobu cementu.

Záměrem investora - společnosti Lasselsberger CZ, spol. s r. o., je obnovení - modernizace výroby cementu technologií suchým způsobem, zachování stávající výroby vápenky, rozšíření těžby vápenců v dobývacím prostoru Štramberk, znovuobnovení těžby korekčních surovin v témže dobývacím prostoru, v jeho místní části ’Na Peklách’.

Protože záměr svým rozsahem a charakterem podléhá projednávání podle zákona (příloha č. 2 zákona), měla veřejnost ve dnech 3. 5. až 1. 6. 2001 možnost nahlížení do dokumentace. Dne 25. 7. 2001 uplatnil příslušný správní úřad - MŽP požadavek na doplnění dokumentace na základě prostudování došlých vyjádření dotčených orgánů státní správy, příslušných obcí, veřejnosti a na základě vyjádření zpracovatele posudku. Doplněk dokumentace byl příslušnému orgánu ministerstva životního prostředí předložen 10. září.

Výše uvedený doplněk dokumentace bude podle tohoto zákona posuzován společně s dokumentací. § 7, odst. 1 zákona uvádí, že do dokumentace lze nahlédnout, činit si výpisy, opisy, popřípadě kopie po dobu 30 kalendářních dnů a v této lhůtě uplatnit k dokumentaci písemné vyjádření.

Do dokumentace a doplňku lze nahlížet od úterý 18. září 2001 do středy 17. října 2001, v úřední dny tj. v pondělí a ve středu v době od 8 do 17 hod., v úterý a ve čtvrtek od 8 do 14 hod. a v pátek od 8 do 12 hod. Dokumentace včetně doplňku je uložena na Městském úřadě, Štefánikova 58, Kopřivnice, odbor ŽP-VLHZ, dveře č. 14, 15 nebo 16, tel. 87 96 80 - 3.

Písemné připomínky k dokumentaci a doplňku lze podat nejpozději ve středu 17. října 2001 do 17 hod. Tento den je i posledním dnem jejich doručení na Městský úřad v Kopřivnici při zaslání poštou.

Připomínky lze podat osobně přímo v místě uložení dokumentace, na podatelně Městského úřadu v Kopřivnici, ul. Záhumenní 1152, zaslat poštou na adresu: Městský úřad, odbor ŽP-VLHZ, Štefánikova 58, 742 21 Kopřivnice nebo elektronickou poštou na adresu ziv.prostredi@koprivnice.cz.

Hynek Rulíšek, vedoucí odboru ŽP – VLHZ


    [Top]    


Za zničení vzácného mokřadu hrozí Kotouči vysoká pokuta

K o p ř i v n i c e (dam) - Likvidace mokřadu s kriticky ohroženými druhy rostlin na území lomu může přijít Kotouč Štramberk dost draho. Česká inspekce životního prostředí totiž dokončuje šetření v této věci a chystá se rozběhnout správní řízení, na jehož konci může být půlmilionová až milionová pokuta. „Šetření stále probíhá, ale již nyní máme dostatek podkladů k zahájení správního řízení,“ řekla Alena Krčmářová z ostravské kanceláře České inspekce životního prostředí. Podle jejích slov se dá předpokládat, že Kotouč nebude sankcionován pokutou v plné výši. „Je nutné přihlédnout k rozsahu poškození vzácného biotypu,“ uvedla Krčmářová. Místní ekologové a lidé z ochranářské organizace Děti Země, kteří podali podnět k prošetření chování společnosti Kotouč Štramberk, však považují zničenou lokalitu za poměrně rozsáhlou. Na sedmé etáži lomu údajně došlo k devastaci větší kolonie kriticky ohrožených cídivek a židovníku německého, zničeny byly také krušníky bahenní a tučnice obecné. „Všechno, co tvrdíme, můžeme dokázat. Disponujeme totiž poměrně rozsáhlou fotodokumentací této nezákonné akce,“ uvedl Michal Štingl z Dětí Země. Vyjádření Kotouče Štramberk se bohužel nepodařilo získat, šéf podniku je totiž delší dobu mimo Štramberk.


    [Top]    


Dura uzavřela první kolo výběru zaměstnanců

V Duře zatím pracují pouze
stavební dělníci. Firma si však již
vybrala své první zaměstnance.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - První etapu výběru zaměstnanců pro svůj závod v Kopřivnici včera uzavřela blatenská firma Dura. Mezi necelými třemi desítkami zaměstnanců, které firma přijme nejdříve, bude několik lidí ze středního managementu, pracovníci údržby a seřizovači strojů a montážních linek.

„U výběru lidí na pozice vedoucích je kladen velký důraz na znalost cizích jazyků. Také lidé z údržby musejí mít alespoň základní znalosti angličtiny a němčiny. Pojedou totiž na zaškolení do zahraničí,“ uvedl Milan Černý, ředitel závodu, který vyrůstá v Podnikatelské zóně ve Vlčovicích.

Odhadem se během měsíce září o práci v kopřivnické Duře zajímalo zhruba dvě stě lidí. Ti, kteří neuspějí v první vlně výběru, budou podle Černého zařazeni do databáze, ze které budou později přijímáni lidé dělnických profesí.

„Zatím se nedá odhadnout, zda nám bude stávající počet uchazečů o zaměstnání dostačovat, nebo jestli bude nutné vyhlásit další kolo výběru,“ uzavřel Milan Černý.


    [Top]    


Někdejší budova Many do měsíce znovu ožije obchodním ruchem

K o p ř i v n i c e (dam) - Po víc jak roční pauze, kdy budova bývalého supermarketu Mana stála bez užitku, její útroby znovu ožijí obchodním ruchem. Podle nového majitele, kopřivnického podnikatele Josefa Juříčka, by se tak mělo stát do měsíce.

V současnosti probíhají v obchodním objektu na ulici Štefánikově nutné stavební úpravy. Během několika týdnů by však na ploše, která bude oproti bývalé rozloze Many rozšířena i o část skladů, mělo fungovat několik firem. „Zatím jsem jednal se čtyřmi zájemci. Ti by ale měli využít celou plochu prodejny,“ uvedl Juříček s tím, že v objektu, který bude pronajímat, bude čínská restaurace, prodejna textilu, herna a další provozovny. Josef Juříček prý svedl o koupi bývalé Many od společnosti Ahold nelehký souboj. „Koupit objekt chtělo hned několik místních podnikatelů, což celý prodej nejen pozdrželo, ale taky zvedlo cenu budovy,“ uvedl.


    [Top]    


Lidé využívají služeb psího hotelu hlavně v době dovolených a nemoci

K o p ř i v n i c e (hod) - Psí útulek ve Vlčovicích, o který se starají strážníci kopřivnické městské policie, nabízí v rámci volných kapacit i služby psího hotelu. Právě posledně jmenované služby využívají občané, kteří musí nastoupit na léčení, chtějí odjet na dovolenou nebo na služební cestu, a o jejich miláčka se nemá kdo postarat.

„Kapacita psího útulku byla přes léto tak vytížena, že jsme si mysleli, že ho budeme muset zavřít,“ řekl velitel městské policie Jan Müller a pokračoval, „v současnosti se stav psů v útulku pohybuje okolo třiceti. Když se na nás někdo obrátil, že by potřeboval umístit psa do útulku - na hotel, ať už z důvodu dovolené, či pobytu v nemocnici, nikoho jsme neodmítli. Útulek ale slouží především pro nalezené a opuštěné psy.

Největší zájem o psí hotel je samozřejmě v létě. Vloni jeden majitel potřeboval umístit velkého psa v útulku a za jeho umístění zaplatil devět tisíc korun, to byla rarita. V letošním roce se délka pobytu psů v hotelu pohybovala okolo čtrnácti dnů. Myslím si, že částka deset tisíc, kterou od začátku roku majitelé psů za hotel zaplatili, není malá. Někteří využívají našich služeb pravidelně od začátku fungování psího útulku,“ komentoval vytíženost psího hotelu Jan Müller.

Na provoz vlčovického psího útulku přispívají města Nový Jičín a od letošního roku i Frenštát. Ostatní města a obce v okolí mohou do útulku umístit odchyceného nebo opuštěného psa jen tehdy, pokud je volno, a to ještě za hotelové ceny, které jsou stanoveny podle velikosti psa od šedesáti do sta korun.


    [Top]    


Na poliklinice došlo k další změně

K o p ř i v n i c e (ili) - Jedním z mnoha počinů nového vedení kopřivnické polikliniky je přestěhování a rozšíření specializované prodejny zdravotnických potřeb do vestibulu polikliniky. „Zjistil jsem totiž, že spousta lidí si obtížně shání berle či jiné pomůcky mimo Kopřivnici, aniž by věděli o existenci této prodejny,“ zdůvodnil nezbytnost přestěhování z poschodí do přízemí ředitel společnosti Therápon 98, a. s., František Zapletal.

„Sortiment zboží je opravdu široký, a pokud se stane, že požadovaná položka není momentálně na prodejně, zboží ihned objednáme. Jsem ochoten zajistit i dovážkovou službu občanům, kteří si toto vyžádají a samozřejmě zaplatí,“ vylíčil Zapletal maximální snahu o spokojeného zákazníka.

Prodejna v rámci polikliniky funguje od devadesátého pátého roku. Přestěhováním se rozšířila i prodejní doba tak, aby se přizpůsobila potřebám obyvatel. „Otevřeno máme od půl osmé do sedmnácti v pondělí až čtvrtek a v pátek pouze do 15 hodin,“ přiblížila prodejní dobu Alena Růžičková, jedna ze dvou zaměstnankyň. Největší zájem je o inkontinentní pomůcky, zdravotní obuv, punčocháče na křečové žíly, hůlky a další potřeby, s jejichž výběrem ochotně pomohou kvalifikované zdravotní sestry, kterými jsou jak již citovaná Růžičková, tak Jana Herblichová.


    [Top]    


Stíny

Osmnáctiletý mladík z Příbora byl vyšetřovatelem Okresního úřadu vyšetřování Nový Jičín obviněn z trestného činu krádeže, neboť 13. září jako učeň v dílně SOUS v Kopřivnici v době pracovního vyučování odcizil ze zásuvky pracovního stolu elektrický měřicí klešťový ampérmetr v hodnotě 2 500 korun.

Ve středu 19. září v odpoledních hodinách odcizil neznámý pachatel na ulici Záhumenní v novinovém stánku v budově prodejny Albert peněženku s tržbou 15 500 korun. K odcizení došlo díky tomu, že peněženka byla uložena v nezajištěné zásuvce pod prodejním pultem.

Dne 22. září řešila hlídka na náměstí T. G. M. pětadvacetiletého muže za jednání, které po konzultaci s Policií ČR bylo kvalifikováno jako přestupek buzení veřejného pohoršení. Za uvedené jednání byla muži uložena maximální bloková pokuta.

Podzimní varování

S podzimem nastupuje časnější stmívání a pozdější rozednívání. Někteří řidiči sice tvrdí, že v noci jezdí raději než ve dne, ale pozor, ze statistik vyplývá, že závažnost nočních nehod je až 3krát vyšší než denních. Na noční dobu sice připadá jen asi dvacet procent všech nehod, ale jednačtyřicet procent osob je při nich usmrceno. Při noční jízdě platí pravidlo přizpůsobení rychlosti řidičským schopnostem. Pro cyklisty a chodce platí ono známé - vidět a být vidět dvojnásob. Správné vybavení jízdního kola a jeho osvětlení je určitě na místě. Rodiče by měli dbát na výrazné oblečení svých dětí hlavně pro jejich bezpečnost při cestě do školy.


    [Top]    


Daně nejsou v souladu s rozpočtovaným příjmem

K o p ř i v n i c e (red, fo) - Rozbory hospodaření města Kopřivnice za první pololetí se uskutečnily čtvrtého září a zúčastnili se jich zástupci vedení města, členové rady města, zástupci kontrolního a finančního výboru, členové zastupitelstva města. Ti všichni se jich zúčastnili s cílem seznámit se s plněním rozpočtu příjmů a výdajů města za 1. pololetí, s hospodařením příspěvkových organizací a případně dalšími skutečnostmi, které ovlivnily hospodaření města v prvním pololetí a budou nadále působit i v druhé polovině letošního roku.

Současně byli přizváni zástupci odborů a některých příspěvkových organizací, aby vysvětlili a doplnili některé skutečnosti ve vztahu k plnění rozpočtu příjmů a výdajů a k celkovému hospodaření. Na základě informací k plnění rozpočtu projednaných při rozborech, byla navržena rozpočtová opatření, která reagují na skutečný vývoj příjmové a výdajové stránky rozpočtu. Rozpočtová opatření byla projednána na třiačtyřicáté schůzi rady města a následně na sedmnáctém zasedání zastupitelstva města, které se uskutečnilo včera.

K vlastnímu hospodaření města za první pololetí (respektive k 31. červenci letošního roku) můžeme uvést následující základní informace:

  • k 31. srpnu zejména s přihlédnutím k významnému inkasu daňových výnosů v červenci byl dosažen rozpočtový přebytek ve výši 10 879,7 tisíc Kč při zůstatku finančních prostředků na účtech města ve výši 19 001, 2 tisíc Kč (tato skutečnost je ovlivněna mimo jiné i realizací některých významných výdajových položek charakteru oprav, udržování, investic, které budou až ve druhém pololetí letošního roku),
  • z hlediska daňových příjmů není v souladu s rozpočtovaným příjmem výnos daně z přidané hodnoty. Vzhledem k tomu, že se jedná o daň, která je současně výnosem státního rozpočtu, není město schopno její vývoj ovlivnit. Na základě aktuálního stavu vývoje daňových výnosů můžeme ovšem konstatovat, že vyšší výnos u ostatních inkasovaných daní plně kompenzuje propad výnosu daně z přidané hodnoty. Daně tak nadále zůstávají nejvýznamnějším rozpočtovým příjmem,
  • příjem ze správních a místních poplatků (výherní hrací automaty, poplatek ze psů, z veřejného prostranství apod.) se vyvíjí v souladu s rozpočtem. Nižší plnění lze zaznamenat u správních poplatků inkasovaných obecním živnostenským úřadem,
  • nedaňové příjmy - to jsou zejména příjmy z poskytování služeb (školkovné, stravné, prodej Kopřivnických novin, příjmy městské policie), příjmy z pronájmu majetku, z úroků apod. se vyvíjejí v souladu s rozpočtem a lze předpokládat jejich naplnění k 31. prosinci,
  • kapitálové příjmy - příjmy z prodeje pozemků jsou plněny v souladu s rozpočtem. Inkaso rozpočtovaného příjmu z prodeje bytů se předpokládá ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku podobně jako inkaso z prodeje ostatního majetku,
  • realizované výdaje jsou v souladu s rozpočtem města s tím, že většina jmenovitých akcí ve vztahu k majetku (charakteru oprav, udržování apod.) bude realizována ve druhém pololetí letošního roku.

    [Top]    


Nabídka výuky cizích jazyků ve městě je dobrá

K o p ř i v n i c e (ili) - Vstupem do Evropské unie se zvýší potřeba znalostí cizích jazyků. Porevoluční období přeorientovalo výuku z ruského jazyka hlavně na angličtinu a němčinu. Proto těm dříve narozeným nezbývá, než si znalosti doplňovat navštěvováním různých kurzů. Ale není to jen starší generace toužící po sebevzdělávání. Mnoha mladým lidem nestačí znalosti získané školní docházkou a stávají se pravidelnými návštěvníky vzdělávacích kurzů.

V Kopřivnici tyto služby nabízí v největším měřítku agentura Poznání, katolická beseda, dům dětí a mládeže a několik soukromých osob, mezi nimi profesorka Eva Roubínková. Za některé vyřešil možnost sebevzdělávání zaměstnavatel, ale většina zájemců je odkázána na odpolední kurzy.

Dům dětí a mládeže v Kopřivnice poskytuje vzdělávání jak dětem, tak dospělým, kteří mají možnost výběru hned z několika forem výuky. Oblíbeným kurzem a určitým specifikem zůstává vzdělávání maminek na mateřské dovolené v klubu Klokan, kdy je po dobu výuky zajištěn dozor nad dětmi.

Ke klasice lze přirovnat kurzy každoročně pořádané Katolickou besedou v Kopřivnici, která umožňuje vzdělávání v jazyce anglickém a německém jak pro začátečníky, tak i pokročilé.

Knihovna přichází se vzdělávacím kurzem určeným pro výuku francouzského jazyka pro začátečníky.

Devátým rokem se na plný úvazek věnuje výuce angličtiny Eva Roubínková, která pověsila pedagogickou výuku ve škole na hřebík a začala pořádat kurzy samostatně. Za nejdůležitější pro zvládnutí cizího jazyka považuje správnou metodiku a praxi. „A nesmím zapomenout na motivaci, ta hraje vlastně hlavní roli,“ uvedla Roubínková.

Co do rozsahu poskytovaných služeb a množství studentů vede v Kopřivnici agentura Poznání. Její majitelka, Ivanka Kysová, sází na výuku v malých skupinách maximálně po osmi lidech. Rozsah poskytované výuky je opravdu široký. Mimo nejžádanější jazyky, jako je angličtina a němčina, poskytuje agentura Poznání výuku francouzštiny, italštiny, španělštiny, ruštiny a na základě potřeby lze vyhovět prakticky jakémukoli požadavku. V letošním roce přichází s novinkou společných kurzů pro rodiče s dětmi do šesti let.

„Zabýváme se vším o jazyce. To znamená výukou jazyků, tlumočením, překlady i soudními, organizujeme studijní pobyty pro aupair, stejně jako studijní pobyty v zahraničí. Některé jsou naším vlastním produktem, jiné děláme ve spolupráci s jinými agenturami,“ přiblížila rozsah poskytovaných služeb Ivanka Kysová. Jako příklad, že se majitelka zmíněné agentury snaží vyhovět každému požadavku, bylo zajištění překladu do soudní vlámštiny, kdy tuto službu poskytuje pouze jediný člověk v republice.


    [Top]    


Lidé do kurzů chodí rádi, ale výdrž prokáží jen někteří

K o p ř i v n i c e (ili) - Vyhovují vám možnosti nabídky na výuku cizích jazyků v našem městě, zněla otázka položená náhodným respondentům.

Irena B. (39 let, dílovedoucí) - Nabídka je opravdu široká, je z čeho vybírat. Problém zpravidla mívám s dobou pořádání kurzů, ta už mi vyhovuje zřídkakdy.

Veronika P. (28 let, mateřská dovolená) - Jsem spokojená. Když manžel přijde odpoledne z práce, hlídá malou a já chodím do angličtiny.

Evžen H. (32 let, nákupčí) - Možnosti jsou slušné, ale jak chcete získat hlubší znalosti, tak se většinou neposbírá na kurz dostatečný počet lidí a kurz se neotevře.

Petr B. (47 let, technik) - Kurzů je dost, ale nerad do nich chodím. Všichni se hlásí do začátečníků a přitom už jazyk dělali několik roků. Já jsem si pak mezi nimi připadal jako blbec.

Zdenka V. (43 let, zubní laborantka) - Každý rok s učením začnu a nadšení mi vydrží do prosince. Pak přijde pečení cukroví, párkrát vynechám a po Novém roce už nejsem schopna učení dohnat a končím. Raději nepočítám, na kolik už mě ta angličtina přišla.


    [Top]    


Rozjíždí se pátrací akce po jablku ’kopřivnický kuželek’

Na řezu kopřivnického kuželku je zřetelně
vidět jeho charakteristický tvar, na základě
kterého se mu dostalo pojmenování.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili) - Snahu zachránit místní odrůdu jablka, která se skrývá pod názvem kopřivnický kuželek, si vytkli za cíl členové Občanského sdružení Hájenka. Odrůdu proslavil místní učitel Leopold Vícha, který na konci 19. století odrůdu zavezl na Zemskou výstavu do Vídně, kde jablko získalo velkou popularitu.

Žlutozelené jablko má charakteristický kuželovitý tvar a sladkokyselou chuť. Na tuhé slupce se vytvářejí lenticely - rezavé tečky. Je velmi odolné proti poškození, proto se i padanky dají uskladnit. Dužina je hrubá, kostkovitě se rozpadající. Ceněno je pro vynikající mošt a je vhodné jako přídavek do nakládaného zelí, kde kvalitou předčí i jadrničky. Kuželek měl původně dvě varianty - čistě zelenou a žlutou, která na oslněné straně může mít naoranžovělé líčko.

„Snažíme se dopátrat informací o tom, zda někdo v Kopřivnici a okolí nemá náhodou na zahradě strom s odrůdou kopřivnický kuželek. Jedná se o místní raritu, dnes velice vzácnou, protože v Kopřivnice víme pouze o třech stromech, které jsou už staré sto padesát let,“ přiblížil výlučnost místní odrůdy člen ekologického sdružení Dalibor Kvita, který se snaží o zachování genofondu a rozšíření této krajové odrůdy v městem spravovaných sadech. Kontaktovat se můžete na čísle 0604/52 61 14 nebo v pondělí od 14 do 17 hodin v ekologické poradně v Městském informačním středisku v KDK.


    [Top]    


Salus pomalu utlumuje provoz

K o p ř i v n i c e (dam) - Salus, kopřivnický azylový dům pro matku a dítě v tísni, utlumuje provoz a chystá se na uzavření. Důvodem chystaného přerušení provozu je připravovaná střešní nadstavba.

„Nemůžeme si dovolit přijímat další klienty, když nevíme, jak dlouho budeme moci fungovat,“ uvedl ředitel Salusu Jaromír Navrátil. Plánovaná dostavba, která by měla vyřešit kapacitní problémy, má stát dva miliony korun, k dispozici je však zatím jen milion pět set tisíc. „Myslím, že sto tisíc jsme schopní ušetřit, přesto nám chybí značná částka,“ řekl Navrátil s tím, že úsilí zajistit sponzorsky zbytek peněz trvá.


    [Top]    


Město hledá členy letopisecké komise a nového kronikáře

K o p ř i v n i c e (hod) - Vedení kopřivnické radnice hledá zájemce z řad občanů o práci v letopisecké komisi. Ti, kteří mají vztah k historii Kopřivnice a blízkému regionu a kteří by měli zájem pomoci letopisecké komisi, by se měli kontaktovat na pracovníky odboru školství a kultury městského úřadu, na ulici Záhumenní.

Město Kopřivnice zároveň hledá přijatelného člověka na obsazení funkce kronikáře města, vhodné by bylo, kdyby se zároveň stal členem letopisecké komise. Bližší informace získáte na odboru školství, kultury a sportu, u p. Michálkové, tel. 87 94 70 nebo u p. Sopuchové, tel. 87 94 72


    [Top]    


První prázdniny budou mít děti už za měsíc

K o p ř i v n i c e (hod) - Ještě nezačal pořádně školní rok a děti se mohou už brzy těšit na prázdniny. Ty první - podzimní - jsou stanoveny na pondělí 29. a úterý 30. října. Druhé v pořadí jsou vánoční, začínají v sobotu 22. prosince a končí ve středu 2. ledna 2002. Pololetní jednodenní prázdniny budou v pátek 1. února. Termín jarních prázdnin je pro děti našeho okresu stanoven na období od 4. do 8. března a poslední velikonoční jsou ve čtvrtek 28. a v pátek 29. března.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.