Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 24/2001
ze dne 21. června 2001

Zprávy z města a okolí

Příměstské tábory letos pořádají tři organizace

Oznámení Pešlové bylo odloženo

Zastupitelé budou výjimečně jednat ve středu od půl čtvrté

Veselý rozcestník i psí toaleta zdobí zeleň u kasáren

Pracoviště pro vydávání pasů a občanek bude uzavřeno

Stavba cementárny má pět podmínek

Zástupci nových bytových družstev se sešli podruhé

O prázdninách jsou někteří doma, jiní u moře

Stíny

Akcionáři Tatry na pondělní valné hromadě snížili základní kapitál

Sbírka Bertíků v supermarketu vynesla dvakrát tolik co vloni

Omezený provoz školek o letních prázdninách

Běh Terryho Foxe již počtvrté, letos jsou připraveny tři trasy

Rozdělávat ohně na přehradě je zakázáno


    [Top]    


Příměstské tábory letos pořádají tři organizace

K o p ř i v n i c e (ili) - S každoroční nabídkou dětské rekreace přicházejí různé organizace, které mají na programu tábory, víkendové pobyty nebo příměstské tábory. Na posledně jmenované aktivity, kdy dítě spí doma, ale má zajištěn celodenní program, se v letošním létě soustředily Dům dětí a mládeže, firma Foto Morava a Klub vodních sportů Skokan. Všechny zmíněné organizace zajistí pro své malé klienty za finanční úplatu dozor dospělých, odpovídající program, celodenní stravování a pitný režim.

Dům dětí a mládeže nabízí v termínu od 9. do 13. července pro sedmi až dvanáctileté děti celodenní program v přírodě nebo ve vlastních prostorách se zaměřením na přírodovědu. Součástí připravovaného programu budou soutěže, kvízy, půldenní výlety a v případě pěkného počasí i koupání.

Tématicky zaměřený příměstský tábor od 23. do 28. července nazvaný Tábor s písničkou připravila pro hudbymilovné zájemce firma Foto Morava na chatě na Červeném kameni. Děti od sedmi let se budou věnovat hře na nástroj, sólovému a sborovému zpěvu. Vyvrcholením tábora, jehož součástí bude nad rámec běžných služeb i dvakrát přespání na chatě, bude páteční veřejný koncert pro rodiče a přátele.

Mega příměstským táborem by se dala nazvat akce Klubu vodních sportů Skokan, kterému se podařilo získat devětatřicetitisícový grant od městského úřadu na pronájem sportovišť. S příměstskými tábory začal průkopník těchto projektů v Kopřivnici René Lakomý již před čtyřmi léty. „Letos přicházíme se zcela novým pojetím. Zájemci si nemusí objednávat celý týden, ale v podstatě i jednotlivé dny, zkrátka podle potřeby,“ představil v krátkosti projekt Lakomý.

Šest týdnů od začátku prázdnin mimo svátky a víkendy budou mít děti možnost trávit od 8.30 do 15.30 hodin pod odborným dohledem volný čas na všech kopřivnických sportovištích - volejbalové hřiště, tenisové kurty, koupaliště doplněné - a na výletech, v případě špatného počasí bude k dispozici plocha na zimním stadionu, tělocvičny a krytý bazén. „Výhodou je pružnost, protože uzávěrka přihlášek bude probíhat půl hodiny před srazem díky telefonickým kontaktům a elektronické poště,“ dodal Lakomý, který nabízí dětem kapacitu třiceti až padesáti míst. Letos už díky dotaci nemůže docházet k situacím, kdy sportoviště byla na poslední chvíli z ekonomických důvodů pronajata movitějším klientům.


    [Top]    


Oznámení Pešlové bylo odloženo

K o p ř i v n i c e (dam) - Po čtyřměsíčním vyšetřování bylo na konci května vyřízeno trestní oznámení, které podala kopřivnická exzastupitelka Marie Pešlová. Ta ve svém oznámení obviňovala neznámého pachatele z porušování práv při správě cizího majetku a zneužití pravomoci veřejného činitele, ke kterému mělo dojít v souvislosti se stavbou kontroverzního obchodně-administrativního centra ve středu města.

Vyšetřovatel okresního úřadu vyšetřování rozhodl o odložení případu s tím, že nejde o trestný čin a není ani možné celou věc vyřešit jinak. Pešlová nehodlá v celé věci dál nic podnikat. „Svůj účel trestní oznámení myslím splnilo. Chtěla jsem jen upozornit na to, že v centru vyrostala nevhodná stavba, která navíc neodpovídá původním slibům,“ uzavřela záležitost Pešlová.


    [Top]    


Zastupitelé budou výjimečně jednat ve středu od půl čtvrté

K o p ř i v n i c e (hod) - Tentokrát na středu 27. června je svoláno 16. zasedání zastupitelstva města v anexu městského úřadu. Také začátek zasedání je stanoven výjimečně už v 15.30 hodin.

Na programu jednání jsou rozpočtová opatření k rozpočtu města na letošní rok, majetkoprávní úkony města, prodej bytových domů z majetku města Kopřivnice. Samozřejmě na programu nechybí ani bod různé.


    [Top]    


Veselý rozcestník i psí toaleta zdobí zeleň u kasáren

Recesní rozcestník a psí WC,
které se nedávno objevilo
v sousedství kasáren, budí zájem
mnohých kolemjdoucích.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (ili) - Zábavný rozcestník, psí toaleta a výškoměr v jednom vznikl na pahýlu uschlé břízy poblíž kasáren. „Břízu si oblíbili místní psi natolik, že časem vlivem jejich vyměšování zcela uschla,“ uvedla Lenka Němcová z odboru životního prostředí, která je spolu s Pavlou Kašubovou autorkou nápadu, „pahýl stromu jsme ovšem chtěli zachovat, aby podobný osud nepotkal i lípy rostoucí po stranách.“

Pokud orientační cedule nerozeberou nenechavci, což už jednu ceduli potkalo, může se Kopřivnice těšit na další. Za loutkovým divadlem by tak mohla být k vidění brzy pohádková příšerka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Pracoviště pro vydávání pasů a občanek bude uzavřeno

K o p ř i v n i c e (hod) - Vedení Městského úřadu v Kopřivnici upozorňuje již nyní žadatele, kteří si budou chtít požádat o vystavení občanských průkazů a cestovních pasů, že pracoviště, které se tímto zabývá, bude ve dnech od 16. do 20. července a dále v měsíci srpnu od 6. do 17. z důvodu čerpání dovolené uzavřeno.

Žádosti v tomto období je možno podávat na kterémkoliv matričním úřadě nebo přímo na Okresním úřadu v Novém Jičíně.


    [Top]    


Stavba cementárny má pět podmínek

Na úpatí vápencového lomu zřejmě vyroste
další průmyslová výroba.
Stavbu velkokapacitní cementárny Štramberk
podmiňuje splněním pěti bodů.
Foto: David Macháček

Š t r a m b e r k (dam) - Devatenáct z dvaceti štramberských zastupitelů zvedlo minulý čtvrtek ruku pro stavbu nové cementárny pod Kotoučem. Město tak zaujalo své oficiální stanovisko k celému záměru.

„Byl jsem překvapen výsledkem hlasování, nečekal jsem, že to bude tak jednoznačné. Předpokládal jsem, že to bude víc kopírovat nálady ve městě,“ přiznal se starosta Štramberka Jan Socha. Zvažovaná stavba průmyslového provozu totiž ’Štramberáky’ rozdělila na dva tábory. Jedni stavbu podporují a hlavním argumentem jim je sto dvacet pracovních místa a ekonomický rozvoj regionu, druzí naopak tvrdě stojí proti cementárně a upozorňují na její ekologická rizika a možný negativní vliv na turismus. Podle Sochy jsou mezi odpůrci cementárny hlavně mladí, kteří se do města přistěhovali za pěkným prostředím, kdežto starousedlíkům by výroba cementu příliš nevadila. Výjimku tvoří obyvatelé místní části Kozina a Bařiny, kteří by byli hlukem z dopravy a případnými exhalacemi postiženi nejvíc, ti stavbu prý většinou odmítají.

Pozitivní přístup zastupitelů ke stavbě však není bez výhrad. „Je to spíš podmíněný souhlas. Schválili jsme pět zásadních podmínek a pokud nebudou splněny, tak ve stavebním řízení nepřipustíme realizaci tohoto záměru,“ uvedl Socha. Pokud bude chtít nadnárodní koncern Lasselsberger začít cement ve Štramberku skutečně vyrábět, nebude smět rozšiřovat těžbu dále za hranice stávajícího dobývacího prostoru. Nebude tak hrozit další ukrajování kopce směrem k městu, ani na druhou stranu. Štramberští také důrazně trvají na vytvoření takového systému dopravy, který by zajistil, že její zvýšená frekvence nebude obtěžovat občany města.

„Budeme důsledně trvat na tom, aby budoucí provozovatel dodržoval veškeré hygienické normy, zejména v oblasti hluku, emisí a prachu a požadujeme rozmístění veřejných monitorovacích stanic,“ prohlásil Socha. Město bude trvat na tom, aby těžaři předložili také plán rekultivace prostor, které budou postupně opouštět. Podle některých plánů by v lokalitě pod Kotoučem mělo jednou vzniknout například jezero se zhruba tisícovkou plážových míst sloužící turistům. Radnice také hodlá chránit své občany proti případným škodám na jejich majetku. V minulosti se totiž Štramberští kompenzací za chvěním poškozené domy museli domáhat až u soudu. „Jsme sice ujišťováni, že žádné nebezpečí takového druhu nehrozí, ale přesto chceme, aby případné vzniklé škody řešil nezávislý odborník a byly řešeny na základě smlouvy mezi firmou a městem,“ uzavřel Socha.


    [Top]    


Zástupci nových bytových družstev se sešli podruhé

K o p ř i v n i c e (hod) - Již půl roku pracuje na privatizaci bytového fondu společnost ISA Consult, s. r. o., která vyhrála výběrové řízení.

Za tuto dobu, kdy se s prodejem začalo, vzniklo osmnáct bytových družstev, které zprivatizovaly čtyři sta čtyřicet pět bytů ze čtyři sta devadesáti určených k prodeji. Největší zádrhel při prodeji a zakládání družstev vznikl na Krajském soudě v Ostravě, kde z důvodu kontroly došlo k pozastavení vydávání identifikačních čísel, bez kterých nemohou družstva pokračovat v privatizaci.

Minulý týden ve čtvrtek proběhla v pořadí již druhá schůzka nově vzniklých bytových družstev v anexu za účasti pracovníků zmiňované firmy ISA Consult, s. r. o., a zástupců města - místostarosty Aloise Janka a Igora Kocurka, vedoucího bytového odboru.

Zúčastněným předsedům a místopředsedům bytových družstev se dostalo informací, jak postupovat před uzavřením kupních smluv, které se budou schvalovat právě za týden ve středu na zasedání zastupitelstva města.

Diskuze byla velká a hovořilo se nejen o problémech s předáváním domu, o způsobu, jak tuto přejímku nejlépe provést, ale hlavně o způsobu zaplacení za jednotlivé domy a získávání hypotečních úvěrů.


    [Top]    


O prázdninách jsou někteří doma, jiní u moře

K o p ř i v n i c e (ili) - Není člověka, který by se netěšil na zaslouženou dovolenou. Spoustě rodičů však dvouměsíční prázdniny způsobují vrásky na čele. Jak zajistit pro školou povinné ratolesti odpovídající program, který by rodinu finančně nezruinoval, je mnohdy diskutovanější téma než blížící se vysvědčení.

Jakým způsobem budete trávit letošní dovolenou a s jakým prázdninovým programem počítáte pro své děti, jsme zjišťovali mezi spoluobčany.

Viktor H. (22 let, pracovník v zemědělství) - U mě je dovolená v létě s ohledem na práci vyloučena. Stejně dávám přednost lyžím, tak mi to tak nevadí.

Hedvika L. (47 let, kuchařka) - Jinak než na chatě si dovolenou neumím ani představit. Klid, les a hlavně pocit, že nic nemusím, ani vařit. To zajišťuje o dovolené výhradně manžel. Děti už jsou na vlastních nohách, tak ať se starají samy. Vnouče je ještě moc malé, tak nemám ani babičkovské povinnosti. Mladí sice za námi na chatu přijedou, ale to bude spíš návštěva.

Alenka P. (36 let, sekretářka) - Jsem s dětmi sama, takže na nějaké vyskakování peníze nemáme. V podstatě dovolenou a děti prázdniny strávíme na přehradě, pokud bude pěkné počasí.

Bronislav V. (41 let, řidič nákladní přepravy) - Rodinu vyvezu na týden do Chorvatska a pak na týden k manželčiným rodičům na Šumavu. Tam pak necháme měsíc děti, ať si babička s dědou užijí vnoučat.

Patrik K. (29 let, manažer reklamní společnosti) - Dovolená? Už pár let nevím, co to slovo znamená. Volno si spíš vybírám po dni maximálně. Večer pořádný tah a pak mě z postele nikdo nedostane.

Eva T. (32 let, technička) - Celý rok šetřím, jak se dá, abych si mohla dopřát poznávací dovolenou. Letos to budou Spojené arabské emiráty. Dokud jsem svobodná, tak toho musí pořádně využít.

Drahoslav B. (34 let, opravář strojů) - Letos kupujeme byt do osobního vlastnictví, tak na dovolenou prostě peníze nezbudou. Děti pojedou na tábor a pak k babičce.

Miloš G. (46 let, obchodní prodejce) - Trochu nasolíme tělo, aby déle vydrželo a pak se konečně budu věnovat zahrádce.

Anežka B. (61 let, důchodkyně) - Tak jsem se těšila na důchod, že budu cestovat, co to půjde a nakonec dostanu na krk na čtrnáct dní děti od jedné dcery a dalších čtrnáct dní od druhé. Ještě že letos pojedu do lázní až v září, tam se dám trochu do pořádku.

Marie Z. (52 let, učitelka) - Ani nikam nemusím jet, hlavně že si už odpočinu od dětí. Závěr školního roku je až moc hektický.

Radek B. (33. let, vrátný) - To, že nemusím ráno vstávat, je pro mě svátek. Nemusím vůbec nikde cestovat. Spíš si s ženou a dětmi budeme dělat výlety po okolí a na kolech chceme navštívit všechna koupaliště v okolí - od Oder až po Frenštát, tedy jestli ho stihnou dostavět.


    [Top]    


Stíny

Vloupání do sklepa a podvod

Osmnáctiletý mladík z Kopřivnice je důvodně podezřelý z vloupání do sklepní místnosti nájemního domu, odkud odcizil dvě jízdní kola, která zastavil v zastavárnách. V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že 39letý muž, kterému byla kola odcizena, při trestním oznámení úmyslně uvedl mylné informace o místě krádeže. Původní místo krádeže zaměnil za kolárnu určenou pro odkládání jízdních kol v objektu svého zaměstnavatele a chtěl tak získat neoprávněný majetkový prospěch uplatněním náhrady škody u zaměstnavatele. K vyplacení náhrady (4 800 Kč) však ze strany zaměstnavatele nedošlo a 39letý muž byl vyšetřovatelem obviněn z pokusu trestného činu podvodu.

Dne 13. června v době od 5 do 7 hodiny proběhla na území okresu akce zaměřená na požívání alkoholu řidiči motorových vozidel před nebo během jízdy. Celkem bylo zjištěno 51 přestupků v dopravě, v šesti případech byla zkouška na alkohol u řidičů pozitivní, byly zjištěny hodnoty do 1 promile.

Dne 16. června se na služebnu dostavil muž se stížností, že při procházce s malým dítětem v kočárku na ulici Obránců míru někdo vyhodil sklenici z okna panelového domu, a ta po odražení zranila jeho dítě. Na místo vyslaní strážníci zjistili dotyčného, který sklenici vyhodil, ten však jevil známky opilosti, proto bude celá záležitost projednána na služebně městské policie.


    [Top]    


Akcionáři Tatry na pondělní valné hromadě snížili základní kapitál

K o p ř i v n i c e (dam) - Hladký průběh měla pondělní valná hromada automobilky Tatra, alespoň to po jejím skončení tvrdil generální ředitel společnosti Petr A. Urban. Ten také prohlásil, že byla splněna veškerá očekávání managementu a schváleny všechny důležité body programu.

Akcionáři se v Tatře sešli v době, kdy se proces jejího prodeje strategickému partnerovi blíží do finiše. Podle Stanislava Pavla, viceprezidenta Odienu, společnosti zprostředkující prodej, jsou stále ve hře o Tatru čtyři zájemci. Jejich definitivní nabídky Odien očekává devětadvacátého června a po krátkém čase na jejich zpracování je předá Konsolidační bance, potažmo vládě. Ta by podle optimistického odhadu předsedy dozorčí rady Vlastimila Horkela mohla v celé věci rozhodnout na konci srpna.

Podílníci Tatry v pondělí také rozhodli o snížení základního kapitálu společnosti. Tento krok podle slov finančního ředitele Tatry Jana Ludvy přispěje k vyrovnání ztrát z minulých let. „Tímto krokem dosáhneme toho, že budeme schopni dříve vyplácet dividendy. V současné době je velký rozdíl mezi tržní hodnotou akcie, která se pohybuje kolem pětašedesáti korun, a její nominální hodnotou, vyjádřenou zhruba dvěma sty padesáti korunami. Tím, že dojde ke snížení základního kapitálu, sníží se nominální hodnota akcie na zhruba sto korun,“ vysvětlil Ludva a dodal, že tímto krokem žádný z akcionářů neztrácí svůj majetek. Valná hromada také vyslechla a následně schválila zprávy vedení firmy o jejím hospodaření v roce 2000. Jak uvádí tisková zpráva Tatry, bylo konstatováno, že automobilce se podařilo zvrátit negativní trend a zvýšit prodej a tržby při soustavném snižování nákladů.


    [Top]    


Sbírka Bertíků v supermarketu vynesla dvakrát tolik co vloni

K o p ř i v n i c e (dam) - Zhruba dvakrát tolik než vloni vynesla letošní sbírka Bertíků v kopřivnickém supermarketu Albert. Peníze z charitativní akce stejně jako vloni poputují na konto místního azylového domu Salus.

Vloni bylo sběrem žlutomodrých Bertíků vybráno zhruba šestnáct tisíc, ke kterému provozovatelé sítě Albert přidali čtyři tisíce a za tyto peníze Salus pořídil sporák a lednici. Letos bylo během dubna a května jen v Kopřivnici nashromážděno třicet devět tisíc čtyři sta dvacet osm korun, což znamená, že ve speciálních schránkách v prodejně se nashromáždil dvojnásobný počet žetonů, za každou stokorunu utracenou v Albertu totiž na konto Salusu poputuje padesát haléřů.

V celé republice se vloni formou sbírky Bertíků podařilo obdarovat 89 dětských domovů a podobných zařízení v Čechách a na Moravě a částka, kterou obdržely, přesahovala dva a půl milionu korun. Plánem organizátorů z Aholdu bylo letos věnovat dvojnásobek, což se zdařilo. Severní Morava byla přitom jedním z regionů, kde se prostřednictvím Bertíků vybralo nejvíc.

„Peníze zatím ještě na náš účet nedorazily, již teď je však jasné, na co je využijeme. Připravované rozšíření kapacity našeho zařízení spolkne velké množství peněz a každá koruna bude dobrá,“ prozradil plány Salusu s darem ředitel Jaromír Navrátil.


    [Top]    


Omezený provoz školek o letních prázdninách

K o p ř i v n i c e (hod) - Již nyní mají rodiče, jejichž děti navštěvují mateřské školky, jasno v tom, v kterém období budou zařízení z důvodu čerpání dovolené uzavřeny a na kdy si mají zajistit hlídání svých ratolestí.

V Kopřivnici bude mít zavřeno Mateřská škola Jeřabinka od 16. července do 17. srpna, MŠ Francouzská, Pionýrská, I. Šustaly, Záhumenní a MŠ Jarní od 16. července do 10. srpna, MŠ Krátká a MŠ Česká od 23. července do 17. srpna.

Nejdelší dobu budou o prázdninách mimo provoz Mateřské školy v Mniší a Lubině, které mají obě shodně zavřeno od 9. července do 17. srpna.


    [Top]    


V KDK budou moci občané diskutovat s politiky

K o p ř i v n i c e (hod) - Pražská agentura Centrum pro demokracii a svobodné podnikání pořádá v pondělí 25. června v 18 hodin v salonku Pomněnka v Kulturním domě v Kopřivnici setkání občanů s politiky v rámci projektu Příští desetiletí.

Diskutovat se bude na téma nezaměstnanost - souvislost s největším podnikem v Kopřivnici, průmyslová zóna - zahraniční investoři, vytváření nových pracovních míst a vzhled města a jeho další rozvoj.

Mezi pozvanými hosty jsou senátor Jaroslav Šula, poslanec Luděk Polášek, zástupce hejtmana Josef Jalůvka a kopřivnický starosta Jiří Tichánek.

Smyslem setkání bude vyjasnit si, co může pro občana udělat politik a co úředník, naopak co může udělat občan pro politika.


    [Top]    


Běh Terryho Foxe již počtvrté, letos jsou připraveny tři trasy

K o p ř i v n i c e (hod) - Tuto sobotu se v Kopřivnici již počtvrté za sebou pořádá Běh Terryho Foxe. V letošním roce jsou poprvé připraveny tři trasy, dvě pro běžce a jedna pro cyklisty. Start a cíl pro všechny tři trasy je společný a bude u kulturního domu v deset hodin.

Kratší, jednokilometrová trať povede po chodníku kolem Základní školy Milady Horákové zpět ke kulturnímu domu.

Delší trasa, která měří 4,7 km, vede po chodníku, který je souběžný s ulicí Čs. armády, přes lávku u autobusového nádraží ČSAD na Luhy. Zde se poběží po boční cestě, která je souběžná s cestou na Lubinu až k mostu, kde se odbočí doprava a po ulici Dělnické zpátky k lávce, odkud se vrací po stejné trase až ke kulturnímu domu, kde je cíl.

Trasa pro cyklisty je dlouhá 5,3 km a vede z ulice Obránců míru kolem Dakaru, ulicí Čs. armády, na mostě se odbočí vpravo na ulici Dělnickou, kde na konci se podjede most a naváže se na ulici Čs. armády. Opět na mostě nad tratí ČD se odbočí vpravo na ulici Nádražní a kolem autobusového nádraží zpět do centra před kulturní dům.

Prezentace účastníků běhu je od 7.30 do 9.50 hodin ve vestibulu kulturního domu. Již od 9.30 hodin budou na prostranství před kulturním domem připraveny vědomostní soutěže.

Cestovní kancelář Mirtour věnuje jednomu z vylosovaných účastníků Běhu Terryho Foxe zájezd do Chorvatska.

Ve stejný den jen od 11 do 12.30 hodin jsou připraveny soutěže pro rodiny na hřišti u Základní školy Emila Zátopka, například ve skoku do dálky z místa, hodu na koš a pro vítěze jsou připraveny ceny.


    [Top]    


Rozdělávat ohně na přehradě je zakázáno

K o p ř i v n i c e - Blíží se léto a s rostoucími teplotami roste i chuť strávit odpoledne po škole či práci u vody. Ideální se v okolí Kopřivnice jeví přehrada ve Větřkovicích. Nádrž je umístěna v malebné krajině plné lesů. A tady narážíme na jádro pudla.

Někteří plavci si odpoledne prodlouží až do večerních hodin, kdy se začíná do kostí vkrádat zima. Nejjednodušší řešení je ohýnek. Dříví je v lese přece dost, tak čím se zabývat?! Jenomže právě v parných letních dnech stačí málo a malebné lesy se změní v nehostinné spáleniště. Proto se v zákoně č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), objevuje na dvacet zákazů některých činností v lesích, mezi nimi i zákaz kouření, rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně a táboření mimo vyhrazená místa, odhazování hořících nebo doutnajících předmětů a další.

Rozdělávat nebo udržovat otevřené ohně je zakázáno také do vzdálenosti padesáti metrů od okraje lesa. Za přestupky proti těmto omezením může být viníkovi udělena pokuta až do výše patnácti tisíc korun. Plavci by si proto měli rozmyslet, jestli se raději nezahřejí chůzí domů.

Dalším nešvarem je znečišťování okolí přehrady odpady a odpadky. I na tento přestupek myslí zákon sankcí, ale zamysleme se, musíme po sobě uklízet pouze pod pohrůžkou peněžní újmy? Vždyť většina z koupajících se na ’místo činu’ vrací. Není lepší se vracet na uklizenou pláž, než se hrabat ke své dece přes hromady odpadků?

Markéta Kvitová, odbor životního prostředí

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.