Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 22. 3. 18 - 21, pá 23. 3. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 24. 3. 12 - 21, ne 25. 3. 9 - 19 hod., po 26. 3. zavřeno, út 27. 3. 15 - 17, 18.30 - 21, st 28. 3. 18 - 21, čt 29. 3. 18 - 21, pá 30. 3. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 31. 3. 12 - 21 hodin

Sauna: út a čt (ženy) 15 - 21, st a pá (muži) 15 - 21, so (společná) 14 - 21 a ne (společná) 14 - 19 hodin

Volejbal: so 24. 3. v 10 hod. Kopřivnice - Bzenec (NL mužů - tělocvična zimní stadion)

Házená: so 24. 3. v 8 hod. turnaj mladších žáků A, B ’O pohár města Kopřivnice’, ne 25. 3. v 9.15 hod. KH Tatra Kopřivnice - HC Novesta Zlín (I. liga mladšího dorostu), v 11.00 hod. KH Tatra Kopřivnice - Sokol Bolevec (I. liga staršího dorostu); 31. 3. v 8 hod. turnaj starších žáků A, B ’O pohár města Kopřivnice‘, ne 1. 4. v 9.30 hod. KH Tatra Kopřivnice - Plzeň (I. liga staršího dorostu)

Hokej: ne 25. 3. od 8 hodin turnaj třetích tříd

Futsal: so 24. 3. v 19 hod. CC Jistebník - Gillotina Choceň (I. Isoline liga ve futsalu - hala ZŠ E. Zátopka), so 31. 3. v 19.30 hod. Megas Frenštát p. R. - CC Jistebník (I. Isoline liga ve futsalu - hala ZŠ E. Zátopka)

Atletika: so 31. 3. v 10 hodin Jarní test (Frenštát p. R. - 3. závod Lašské běžecké ligy a Lašské běžecké junior ligy)

Krasobruslení: čt 29. 3. - 1. 4. Velká cena Superior Kopřivnice na zimním stadionu

Cykloturistika: so 24. 3. ve 13 hod. - trasy pro malé i velké, sraz na křižovatce v Lubině u opravny aut

Rekreační pěší turistika ASK: so 24. 3. v 7 hodin AN Kopřivnice - ASK + KČT - Kopř. - Hukvaldy + obora společně s KČT - Příbor - sraz v 9 hod. u brány, 9 km, ukončení podle domluvy, so 24. 3. v 6.10 ČD - KČT - Štramberk - vlak + bus - Čarťák - Tanečnice - Hutisko 12 km, ukončení podle domluvy


    [Top]    


Výsledky

Hokej: turnaj druhých tříd: Kopřivnice - Karviná 3:3, Kopřivnice - Havířov 11:0, Kopřivnice - Zlín 10:1, finále: Kopřivnice - Olomouc 10:0, nejlepším brankářem turnaje byl vyhodnocen kopřivnický Patrik Bartošák

Házená: Zimní přípravný turnaj ml. dorostu v Kopřivnici: KH Kopřivnice - Cement Hranice 10:10 (6:7), - Tatran Litovel 10:14 (6:8), - Házená Brno 7:8 (2:3), - SKH Ostrava 9:10 (3:5), - HC Zubří 11:14 (7:7), střelci branek: Pěček 16, Mikel a Martínek 6, Lipový 5, Kaluža 4, Hanzelka 3, Olšovský 3, Kučera 3, Váňa 1; pořadí: 1. Házená Brno, 2. HC Zubří, 3. Cement Hranice, 4. Tatran Litovel, 5. SKH Ostrava, 6. KH Kopřivnice


    [Top]    


Hokejová třetí třída rovněž mezi nejlepšími

K o p ř i v n i c e (jk) - Na úspěch čtvrté a páté hokejové třídy místního klubu navázali třeťáci. I oni se zařadili mezi špičku regionální ligy. V jejím finále, konaném na kopřivnickém ledě, vybojovali předminulý víkend třetí místo. Předčily je pouze týmy Vítkovic a Šumperka. Pátá příčka, které mladší přípravka dosáhla v minulé sezoně a jež byla považována za vynikající úspěch, tedy byla ještě vylepšena. I přesto pomýšlel trenér týmu Jaroslav Bonk ještě výše. „S celou sezonou jsem spokojen, ale finále mohlo být lepší. Měli jsme to vyhrát.“

Minihokejovou regionální ligu mladších přípravek letos sehrálo celkem čtyřicet týmů, rozdělených do pěti skupin. Skupinu, kterou tvořily A i B celky Kopřivnice, Opavy, Krnova a Nového Jičína, kopřivnické áčko bez jediného ztraceného bodu vyhrálo, béčko skončilo na páté příčce. Jen vítězství si však ve svých skupinách na konto připisovaly i Vítkovice a Havířov, což jen stvrzuje solidní úroveň pozdějšího finále. „V základní části to byly naše koncerty, ve finále už to nebylo ono. Soutěž skončila a finále se hrálo po třítýdenní zápasové pauze. To myslím sehrálo celkem velkou roli,“ poznamenal Bonk.

V týmu je podle něj 12 výrazných individualit. „Chodí na ZŠ náměstí, mají mnohem více tréninků než ostatní, a to je znát,“ dodal.


    [Top]    


Dorostu se tečka za soutěží vyvedla

Hokejový dorost Kopřivnice se raduje
z branky vstřelené Novému Jičínu
v pátečním duelu. Hosté odjeli pokořeni 5:3.
Foto: David Macháček

HC Kopřivnice - HC Nový Jičín 5:3 (4:1, 0:1, 1:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Hokejový dorost Kopřivnice zakončil své důstojné účinkování v I. lize domácím vítězstvím nad Novým Jičínem. Debakl 0:15 z pohledu novojičínského klubu se neopakoval. „Jasně jsme vyhráli první třetinu a potom už to kluci, řekl bych, podvědomě vypustili. Svou roli určitě sehrálo i uspokojení s bezproblémovým udržením soutěže,“ poznamenal k výsledku trenér Mikšovský.

Novojičínský dorost bezesporu toužil po odčinění potupné porážky, Kopřivnice však nepřipustila diskuzi. Znovu podala velice solidní výkon. „Myslím, že to byla pěkná tečka za sezonou,“ byl rád Mikšovský. Spokojeny však byly obě strany. Nový Jičín totiž Kopřivnici v konečném účtování o bod předstihl, což určitě považoval za určitou satisfakci. Místní dorost nasbíral celkem 40 bodů a v lize by mu zřejmě mělo patřit sedmé místo. Branky: Opačitý, Červenka, Novák, Lalinský, Veřmiřovský. Minulé kolo: Prostějov - Kopřivnice 6:5


    [Top]    


Tajenku I. ligy rozluští finálový duel

K o p ř i v n i c e (jk) - Rivals už svůj loňský triumf v I. městské hokejové lize neobhájí. O svém osudu rozhodli ve víkendové play-off, v němž podlehli 3:2 týmu B.A.H. Druhým finalistou je Superior, který porazil Piraňu 6:2. Boj o prvenství i o třetí místo je na pořadu již tuto neděli.

Kompletní ligové výsledky budou známy 28. března, mnohé je však jasné již nyní. Druholigový Paso Team s určitostí postoupí do I. ligy. Také třetiligoví Rybníkáři a Palkovice mají postup o soutěž výše jistý. Naopak z první ligy nezvratně padá SKP, ze druhé pak Štramberk. O tom, kdo ve II. lize dostane druhého černého Petra, se ještě bude rozhodovat.

Z výsledků: I. liga: Piraňa - SKP 5:0 k., B.A.H. - Bigloks 10:5, Superior - Rivals 1:7; II. liga: Mošnov - Štramberk 8:1, Paso Team - Buffalo 5:0 k., Kozlovice - P.M.P. Petřvald 6:2, Slivovice - Bobři 13:2, Buffalo - Kozlovice 1:1; III. liga: Swampers - Lahvators 7:7, Libhošť - Rybníkáři 0:5, Vidlators - Bartošovice 8:4, Palkovice - Butchers 3:2, Swampers - Rybníkáři 3:9, Hájov - Libhošť 3:3


    [Top]    


Badmintonisté i letos jen průměrní

K o p ř i v n i c e - Badmintonisté Kopřivnice znovu skončili jen v šedém průměru první ligy. Dosažená pátá příčka je totožná s loňským výsledkem. Návrat na výsluní českého badmintonu se tedy ani letos nekonal. Klub však podle všeho ani vyšší ambice neměl. S polskými posilami sice vlétl do sezony nečekaně parádně, brzy ovšem přišlo vystřízlivění. „Po pravdě řečeno, Poláky jsme angažovali čistě za účelem udržení soutěže. Již před sezonou jsem věděl, že na dvě kola nepřijedou, bez nich bychom se ale s největší pravděpodobností nevyhnuli baráži, ne-li přímému sestupu,“ přiznává manažer kopřivnického Klubu badmintonu Luděk Židek.

První dvě ligová kola vyšla Kopřivnici nad očekávání. Jasné vítězství nad Hradcem, remíza s ambiciózními Benátkami a hlavně porážky Meteoru a Spojů Praha byly vynikajícím vstupem. Kopřivnice se ocitla v čele, přežila tam však jen do dalšího kola. V něm se trápila. Těsně podlehla Dobrušce a nečekaně nepříznivá byla i remíza s Libercem. „Od té chvíle to šlo dolů,“ říká Židek. Z dalších deseti střetnutí vyhrála Kopřivnice pouhá dvě. Za rámeček si určitě nedá pomstu Meteoru v podobě vysoké porážky 7:1, další těsné porážky a hlavně zbytečné remízy však asi budou ještě dlouho mrzet. „Těch těsných porážek je opravdu hodně. Škoda, je to bodík k bodíku a mohli jsme být úplně někde jinde,“ lituje Židek a má na mysli boj o stříbro či bronz. To, že na ’bednu’ nebude střelný prach, bylo jasné již před posledním kolem, kdy klub považoval za zbytečné povolávat polské posily. „Bylo jedno, jestli skončíme čtvrtí nebo pátí. Na tom už nesejde. Hodnotu mají medailová umístění,“ míní Židek. A kde by se daly dotáhnout šroubky? „Určitě v psychickém zvládání zápasů. Odpovědnost svazuje mnohým ruce. Odfláknout utkání by si určitě nikdo nedovolil, spíš se dá hovořit o nevyrovnané výkonnosti. A navíc... Mnohým chybí fyzička a práce mimo kurt,“ uvažuje manažer.

Anna Rosko a Tadeusz Walaszek byli nesporným přínosem, i když nakonec odehráli jen přesnou polovinu ligových utkání. Oba byli v týmu jedničkami a vesměs plnili očekávání. V jejich nepřítomnosti vypomáhal Slovák Matějka, v jednom případě dokonce Tomasz Mendrek, především se ale muselo spoléhat na odchovance.

Z nich si výborně vedl Dušan Hanzelka, který se zabydlel na prvním deblu. „Potřebuje se ještě vyhrát, ale jeho výkonnost je už nyní potěšující,“ říká Židek. Své si odehrál Boris Krais, naopak o něco více se asi očekávalo od Zuzany Kovářové. „Pokles výkonnosti je u ní daný vytížeností v zaměstnání. Stojí osm hodin na nohou a pak trénuje. To se musí někde projevit. Ze sedmi odehraných singlů vyhrála jediný,“ dodává Židek.

Poláky i Matějku by zde rádi viděli i v příští sezoně. Nové tváře zřejmě nepřibudou. Klub má sice solidní béčko, které v letošní druhé lize dokázalo vybojovat vítězství, na trvalém zabydlení v áčku ale zatím podle všeho nikdo nemá. „Rozdíl mezi I. a II. ligou je obrovský. To, že by tam někdo ze současného béčka stabilně bodoval, si nedokážu představit,“ přemítá Židek. „Radovan Todič se ještě musí vyhrát. Nadějná dorostenka Pavla Janošová z Rožnova, o kterou máme zájem, je šikovná, ale potřebuje na sobě ještě hodně zapracovat. Lenka Lošáková má růstové problémy. Martina Bajerová a Jana Kekrtová mají podány přihlášky na vysoké školy a je nejisté, jestli budou hrát,“ dodává.

Právě výchova badmintonové mládeže by zde ale podle všeho měl být v blízké době zkvalitněna. Počínaje letošním červencem, nejpozději však od 1. 1. 2002, v Kopřivnici vznikne badmintonové sportovní centrum mládeže, které by s sebou mělo přinést nadstandardní podmínky pro talentované hráče ve věku od třinácti do sedmnácti let. Místní centrum bude po Praze, Českém Krumlově a Dobrušce čtvrtým střediskem v zemi. Trenérsky a metodicky by jej snad mohl pokrývat současný trenér rakouských juniorů Tomasz Mendrek, vše je ale ještě v jednání. Každopádně právě zde je budoucnost kopřivnického badmintonu.

Jana Kapounová

Tabulka po 14. kole I. ligy

1.

Meteor Praha

12

11

0

1

80:16

34

2.

Benátky n. J.

14

7

5

2

62:48

33

3.

Dobruška

14

7

4

3

60:52

32

4.

ČKD Praha

14

6

2

6

52:60

28

5.

Kopřivnice

14

5

3

6

55:57

27

6.

Liberec

13

4

2

7

44:60

23

7.

Spoje Praha

13

2

3

8

39:63

20

8.

Hr. Králové

14

2

1

11

38:74

19


    [Top]    


Holečkova vychytávka připravila Jičín o bod

KH Tatra Kopřivnice - AGS HBC Jičín 18:17 (10:10)

K o p ř i v n i c e (jk) - Nadstavbová neporazitelnost trvá. Házenkáři Kopřivnice ji prodloužili ve středu 14. března, kdy na domácí palubovce rozdílem jediné branky zdolali Jičín. Chybělo ovšem jen málo a Jičín si triumfálně odvezl bod. V posledních vteřině utkání si totiž vykoledoval sedmičku. Východočeši věřili Babákovi, celá hala brankáři Holečkovi. A ten nezklamal. Výbuch nadšení a ovací patřil právě jemu.

„Závěr byl otázkou štěstí, a to stálo při nás. Nepředvedli jsme sice takový výkon, jaký jsem očekával, podstatné však je, že jsme stále ve hře o prvenství,“ byl s vítězstvím spokojen kopřivnický trenér Miroslav Bartoň, jemuž před zápasem dělal starosti zdravotní stav Krčmáře a Hrnčárka. Ani jičínský kouč Petr Babák však nebyl zklamán. „Bod by byl skvělý, ale porážka nás nemusí mrzet. Odehráli jsme taktický a myslím velice divácky pohledný zápas. Jen v závěru chybělo štěstíčko.“

V první půli si sice hosté vypracovali dvoubrankový náskok, ztratili jej ale při vlastní přesilovce, a do šaten se tak soupeři rozcházeli smírně. Na Čapku, který proti Jičínu odchytal dva vynikající zápasy, byli Východočeši tentokrát výborně připraveni a nedali mu v úvodní dvacetiminutovce šanci. Dvakrát mířili jen do tyče, Kopřivničtí však zaznamenali nepřesností mnohem více, a šlapali si tak po šanci soupeři odskočit. Potrápil je i výborně chytající Řezáč, Holeček, který nastoupil ve 20. minutě, a v závěru utkání i Čapka se mu ale minimálně vyrovnali.

Obě strany předváděly solidní obrany, na něž bylo v postupném útoku těžké najít účinnou zbraň, a utkání tak bylo vyrovnané až do samotného konce. Kopřivnice se po třetím vyloučení Palcara v poslední desetiminutovce přece jen urvala na rozdíl dvou branek. V dramatickém závěru už hosté, i přes početní výhodu, jen snížili. „Jičín hrál bezesporu nejlepší házenou z těch, se kterými jsme se v nadstavbě střetli,“ podotkl Bartoň.

Kopř.: Čapka, Holeček - Dořičák 8, Krčmář 4/3, Šustala 2, Hrnčárek 1, Veselý 1, Prepsl 1, Gřes 1, Hanzelka, Farkaš, Veřmiřovský; nejvíce branek Jičína: Štégl 4, Samec a Kořínek po 3; sedmičky: 4/3 - 3/1; vyloučení: 5:8; diváků: 300; vývoj utkání: 8. 3:4, 19. 6:6, 27. 7:9, 32. 10:12, 44. 14:13, 49. 15:15, 26. 18:16; další výsledky: Ostrava - Hranice 30:25, Kostelec - Dvůr Králové 32:27

Skupina o 1. - 6. místo

1.

Kopřivnice

18

3

5

635:541

39

2.

Ostrava

17

2

7

621:578

36

3.

Hranice

15

2

9

608:552

32

4.

Jičín

14

1

11

584:565

29

5.

Kostelec

13

3

10

603:592

29

6.

Dvůr Král.

12

3

11

618:600

27


    [Top]    


Džbánky i pro místní talenty

U h e r s k é   H r a d i š t ě  (jk) - Poměrně početná výprava krasobruslařů kopřivnického FSC Superior se nevrátila z Velké ceny Uherského Hradiště s prázdnou. V solidní konkurenci, která se sešla na devatenáctém ročníku pohárového závodu Slovácký džbánek, vybojovali dvě medaile. Jejich stříbrný a bronzový lesk doplnila ještě méně zářící, ale přesto cenná dvojice medailí bramborových.

Džbánek za druhé místo si za své vydařené vystoupení mezi mladšími nováčky odvezla Barbora Fojtíková. Jeho menší podobu pak za třetí příčku v kategorii nováčků obdržela Tereza Holáňová. Za zmínku určitě stojí 4. místo i výkon Kristiny Výborné mezi mladšími nováčky. „Ta jediná mě svým výkonem opravdu překvapila. Zajela na hranici svých možností. Z dalších závodníků nikdo nijak výrazně nekazil, spíše odvedli svůj standard,“ podotkl k závodu Milčinský. Špatně nezajela ani mezi nejmladším žactvem čtvrtá Michaela Židková.

Umístění dalších závodníků FSC Superior: ml. nováčci: 6. G. Seibertová, nováčci: 7. P. Pšejová, 12. M. Vávrová, 14. Z. Kučerová, nejml. žačky: 13. T. Výborná, ml. žačky: 6. D. Mášová, 9. Hana Kubátková


    [Top]    


Volejbalistům zbývá již jen teoretická naděje na postup

Hošťálková - KV Tatra Kopřivnice 3:2, 3:2

H o š ť á l k o v á (jk) - Kopřivnickému volejbalovému týmu zřejmě proklouzne prvenství v národní lize skupiny C mezi prsty. V předposledním dvojkole, hraném minulou sobotu, totiž nečekaně podlehl Hošťálkové a Choceň, která s Bzencem nezaváhala, se prosmýkla do čela.

„Samozřejmě v posledním utkání s Bzencem zabojujeme, zbývá ovšem spíše jen teoretická naděje. Choceň si zřejmě v posledním kole slabý Šternberk podá a vítězství si pojistí,“ míní kopřivnický Eduard Chalupa. Pokud Choceň svůj jednobodový náskok uhájí, nečeká ji tak, jak původně pravidla soutěže hlásala, kvalifikace o I. ligu, nýbrž přímý postup do této soutěže. „Je to pro nás překvapení. Svaz to změnil pět kol před koncem. Rozšířil I. ligu na dvanáct účastníků, a jednoho sestupujícího tak nahradí tři přímí postupující - z každé národní ligy jeden,“ uvedl Chalupa.

Kopřivnice nastoupila bez zraněného Sykaly a měla tím pádem trochu problémy s hrou v poli. Hošťálková překvapivě dobře blokovala a také útok jí vycházel vcelku solidně. „Byli na nás dobře připraveni. Možná by na ně platila chytřejší hra,“ podotkl Chalupa. Oba zápasy se rozhodovaly až v pátém setu. Zkrácenou hru pro sebe v obou případech těsným rozdílem rozhodl domácí tým.

Sestava Kopřivnice: Miroslav Bajer, Martin Bajer, Chalupa, Kylhof, Holáň, Bartoň, Adamec, Zíma


    [Top]    


Tým místních karatistů vybojoval extraligu

M l a d á   B o l e s l a v  (jk) - Karatisté Kopřivnice vybojovali pro letošní rok extraligu. Ve třetím kole první ligy, konaném o minulém víkendu v Mladé Boleslavi, s přehledem uhájili druhou příčku. Na tu si solidními výsledky zadělali již v předchozích dvou kolech. Spolu s Baníkem Havířov a Slovanem Ústí nad Labem je tak v dubnu čeká extraligový souboj s trojicí nejlepších ze Slovenska.

„Po loňském čtvrtém místě jsme ani letos medailové ambice neměli. Nakonec nám to vyšlo nad očekávání. Jen škoda nemocí, které nás provázely, snad jsme měli i na vítězný Havířov,“ říká trenér místních borců Vlastimil Žižka. To by podle zkušeného trenéra byl neskutečně cenný výsledek, neboť Havířov již dlouhá léta patří k největší líhni talentů u nás.

Ve druhém kole Kopřivnice postrádala Lukáše Vlčka, který měl problémy s žebrem, ve třetím však bylo její oslabení ještě citelnější. Absence Stanislava Modráčka a zvlášť letos vynikajícího Milana Burgeta byla velkým handicapem. „Oba byli marod, nic se nedalo dělat,“ podotkl Žižka. Pětičlenný tým podlehl 2:3 Baníku Ostrava, 1:4 Českým Budějovicím, na závěr však obrovsky překvapil. Dokázal porazit favorita favoritů - Baník Havířov a vrátit mu tak porážku 3:1 z prvního vzájemného měření sil na kopřivnickém tatami.

„Nikomu se ten den zvlášť nedařilo, výjimkou byl právě zápas s Havířovem. Ten se vyvedl jak bratrům Markovi a Miroslavu Gerykovým, tak Lukáši Vlčkovi, který porazil výborného Michala Chmelaře. Je to hodně cenný skalp, zvlášť, když uvážím naše oslabení,“ byl na výsost spokojený Žižka. Baník sice na tatami bojoval bez rad kouče Jiřího Hrabala, jeho výkon to však podle Žižky poznamenalo minimálně.

Česká a slovenská špička se v extralize střetne dvoukolově. První turnaj bude hostit 21. dubna Trenčín. Slovenští borci patří k tomu nejlepšímu, co je v Evropě k vidění, i česká škola ovšem má na kontinentu jméno. „Očekáváme nelehké boje. Pomýšlíme na medaili, podmínkou je ale to, že budeme v plné síle,“ stanovil svým svěřencům nemalý cíl kouč.

Konečné výsledky I. ligy: 1. Baník Havířov 16 bodů (210:185), 2. Kopřivnice 14 b. (239:226), 3. Slovan Ústí nad Labem 10 b. (215:198), 4. BAK Trutnov 8 b. (253:194), 5. Baník Ostrava 8 b. (180:234), 6. TJ České Budějovice 4 b. (181:241)


    [Top]    


Karviná vyhrála, ale určitě neoslnila

HCB Karviná - KH Tatra Kopřivnice 27:20 (14:11)

K a r v i n á (jk) - Čtyři neproměněné sedmičky a technické chyby připravily starší dorost kopřivnického klubu házené o lepší výsledek proti Karviné. Momentální lídr a favorit dorostenecké I. ligy jej na své palubovce pokořil o sedm branek. Přesto trenér Jiří Petrovič, který protentokrát zastoupil v roli kouče Petra Pilcha, tvrdí, že mužstvo mělo mnohem na víc. „Karviná mě svým výkonem zklamala. Bylo to vyrovnané střetnutí, škoda našich neproměněných vyložených šancí,“ litoval Petrovič. Kopřivnice: Pour, Vištejn - T. Veřmiřovský 7, Smutek 4, Bezděk 4, M. Veřmiřovský 3, Venclík 2, Rečka, Pěček, Mikel


    [Top]    


Mikesce se pomsta nezdařila

Mikeska Ostrava - CC Jistebník 0:0

O s t r a v a (jk) - Ostravské Mikesce domácí odplata nevyšla. Z rádoby kruté pomsty za podzimní porážku 5:1 byla ve středeční dohrávce 21. kola I. ISOline ligy jen remíza. Jistebník tak udržel těsný kontakt s prvním Bakovem a druhým Pramenem Havlíčkův Brod a zároveň i čtyřbodový odstup od Mikesky. Zaútočit na špici může i bez toho, aniž by doufal v zaváhání Bakova. V rukávu má ještě zápas s druhým Brodem.

K vidění byla atraktivní hra s řadou šancí na obou stranách, jak Petr Krayzel, tak Aleš Fiala se ale ve svatyních překonávali a také jejich vynikající výkony přispěly k bezbrankové remíze. Zatímco Mikeska byla až na jednoho hráče kompletní, Jistebník postrádal hned pět opor a i z toho vyplývalo jeho spíše defenzivní pojetí hry. Mikeska hrála otevřenější hru.

„Remíza je zaslouženým výsledkem pro obě strany. Jen to mohlo skončit klidně 5:5. Příležitostí bylo nespočet. Spokojenost s bodem je relativní, teoreticky to při tolika šancích mohlo být i lepší,“ vyjádřil se k utkání jistebnický hráč Rostislav Brož, zároveň však přiznal, že došel k určitému příjemnému zjištění. „Za nepřítomnosti marodících opor se ukázalo, že i lavička dokáže hrát bez chyb. Tito hráči sice zápas ještě nerozhodují, ale v případě potřeby mohou být solidní náhradou,“ byl potěšený Brož.

Hned následující sobotu si gólman Petr Krayzel, Rostislav Brož a Kopřivničan Michal Buček v Praze zahráli prestižní utkání Východu se Západem. Tým Východu, jehož hráčem byl i frenštátský Oldřich Malý, se svým sokem v normální hrací době remizoval 3:3. Penaltový rozstřel vyšel lépe Západu, a tradice tak zatím zůstala zachována. Východ totiž ve čtyřleté historii ještě nevyhrál.

Sestava Jistebníku: P. Krayzel - Buček, Komár, Brož, Blaheta - Korený, Richtár, Fejerčák, Bayer

Tabulka po 21. kole I. ISOline ligy futsalu

1.

Bakov

21

15

1

5

93:67

46

2.

Havl. Brod

20

15

0

5

107:70

45

3.

Jistebník

20

14

2

4

81:34

44

4.

Mikeska O.

21

12

4

5

105:63

40

5.

Vys. Mýto

21

12

3

6

109:86

39

6.

Žižkov

21

10

3

8

91:85

33

7.

Baník O.

21

9

4

8

85:87

31

8.

Megas Fr.

21

9

1

11

92:93

28

9.

Helas Brno

21

7

5

9

77:75

26

10.

Pardubice

21

7

4

10

84:84

25

11.

Bohemians

21

7

1

13

79:96

22

12.

Liberec

21

5

2

14

79:135

17

13.

Havířov

21

3

4

14

53:113

13

14.

Choceň

21

3

2

16

59:106

11


    [Top]    


Zubří si na nepřízeň fanoušků stěžovat nemohlo

Fanoušci Plzně vyvěšují před utkáním
se Zubří v kopřivnické hale svou vlajku.
S příznivci soupeře se ale početně nemohli
v sobotu měřit. Valaši jako by hráli doma.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (jk) - Jedinečnou možnost porovnat interligovou házenou s hrou produkovanou prvoligovým tatrováckým týmem měli místní fanoušci minulý víkend. Kopřivnická hala E. Zátopka totiž hostila zápas 28. kola I.H.L. mezi Zubří a Plzní.

„V zápase s Frýdkem-Místkem došlo k incidentu našeho fanouška s rozhodčím a byla nám na jedno utkání zavřena hala,“ uvedl důvod přesunu vedoucí družstva Zubří Jiří Míka. Valaši však neměli důvod necítit se v Kopřivnici jako doma. Jak vedení mužstva potvrdilo, místní hala je týmu důvěrně známá z přípravných utkání a handicap v tomto směru tým nepociťoval. Ani na nedostatek přízně si svěřenci trenéra Liby nemohli stěžovat. Věrní fanoušci je následovali. Spolu s místními fandy a hrstkou přívrženců z Plzně zaplnili halu téměř až ke stropu. Kulisa tedy byla vynikající a házená neméně.

K vidění bylo vyrovnané, bojovné, a tedy i divácky atraktivní střetnutí. Zubří mělo již v poločase k dobru tři branky, ve druhé půli pak dokázalo svůj náskok ještě zvýšit a po zásluze si odvezlo oba body. Jen výsledek 29:22 (13:10) je možná pro Západočechy, kteří byli dlouho naprosto rovnocenným soupeřem, trochu krutý. Přirovnání v tomto směru snese nedávné utkání Kopřivnice s Ostravou.

Plzeň doplatila především na technické chyby, slabší den Štochla a eliminaci Mráze. Naopak Valachům se utkání vydařilo snad po všech stránkách. Vycházela jim především střelba ze střední vzdálenosti, kde se spolehlivě prosazoval Kiriljuk a Hladký. Ve druhé půli se střelecky chytil i Lančí a na postu pivota Cvejn. „Bylo to kvalitní utkání, které se muselo líbit. Pro nás v poslední době určitě nejvydařenější zápas, jaký jsme odehráli,“ poznamenal k utkání Jiří Míka. „Asi jsme neměli prohrát takovým rozdílem, každopádně Zubří vyhrálo zaslouženě,“ přiznal vedoucí mužstva Plzně Vladimír Marek.

A jak by dopadlo výše avizované srovnání s profesionály? „Oba týmy jsou lépe fyzicky i herně vybaveny, ale tak obrovský rozdíl bych v jejich a naší hře zase neviděl,“ uvedl manažer kopřivnického klubu Rudolf Jaroň. Rozdíl byl však přece jen značný. V rychlosti, přesnosti i důrazu. Interliga je pro Kopřivnici na dosah, zároveň ale strašně daleko.

Nejvíce branek: Zubří: Kiriljuk 7, Lančí a Opálka po 5, Hladký a Cvejn po 4, Hrachovec 3; Plzeň: Čurda 9, Špalek a Pauza po 4, Mráz 3. Vyloučení: 4:1. Sedmičky: 2/0 - 5/4. Diváků: 850

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.