Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Třináct grantů spolklo sto třicet tisíc

K o p ř i v n i c e (hod) - V loňském roce město vybralo třináct grantů a mezi ně rozdělilo částku sto třicet tisíc korun. Předkladatelé dvou projektů požádali radu o prodloužení termínu do 30. června 2001 a ta jim vyhověla. Jednalo se o granty - Výsadnictví v Kopřivnici a Zeď svědomí. Město participovalo finanční podporou na řadě zajímavých a žádaných projektů, které byly velmi prospěšné tím, že byly zaměřené hlavně na děti a mládež. Peníze, které město přidělilo na granty, byly použity na dofinancování jednotlivých projektů.

Nejvíce peněz obdržel Dům dětí a mládeže Kopřivnice - padesát tři tisíce korun na tři projekty. V první s názvem Klobouček šlo o nákup bezdrátového mikrofonu do sálu pobočky DDM Klokan pro divadélko Klobouček. Další grant byl poskytnut na volejbalové šestihrátky a rodičovskou miniškolku. Jmenované akce byly určeny pro větší počet účastníků, hlavně z řad mládeže.

Jedenáct tisíc korun dostal grant s názvem Zdravé děti - drogy, kriminalita, který po dobu pěti víkendů učil děti ve věku 10 až 15 let poznávat sama sebe, řešit konflikty a jiné. Velké putování pohádkovým lesem, tak zněl název grantu, který byl schválen firmě Foto Morava, a to ve výši deseti tisíc korun. Stejnou částku obdržel Maraton klub Kopřivnice na 1. ročník běžecké ligy žáků. Na turnaj benjamínků dostal TJ Spartak Lubina čtyři tisíce korun. Organizaci Pionýru byla přidělena částka 8 200 korun na dva granty - Dovádění s klauny a Netradiční závod na kolech, koloběžkách. Příspěvek 6 200 korun obdržela firma Ludvík Moravia na akci Beskyd Model Kit Show 2000 - na prezentaci mimoškolních zájmových činností dětí a mládeže.


    [Top]    


Veřejné schůze začátkem dubna

K o p ř i v n i c e (hod) - Vedení města zve občany na veřejné schůze, které se uskuteční v místních částech, a to v pondělí 2. dubna v 18 hodin v Katolickém domě v Lubině, ve středu 4. dubna v 17.30 v Kulturním domě v Mniší a v 19 hodin v Kulturním domě ve Vlčovicích.

Program mají všechny tři schůze společný, projednávat se budou mimo jiné opatření k připomínkám z podzimní veřejné schůze, aktuální informace, rozpočet roku 2001, dílčí změny a doplňky územního plánu a další.


    [Top]    


Dvaatřicet milionů vystačí Štramberku na osm investic

Š t r a m b e r k (dam) - S vyrovnaným rozpočtem ve výši zhruba dvaatřiceti milionů korun bude letos hospodařit radnice v sousedním Štramberku. Rozhodli o tom zastupitelé přesně před týdnem.

„Rozpočet je zatížen splátkami dluhů, takže investičních akcí stále ještě není tolik, kolik by mělo být,“ postěžoval si starosta Štramberka Jan Socha. Pozitivem však podle jeho slov je, že v příštím roce bude město již prakticky bez dluhů.

Z navržených patnácti investičních akcí pro rok 2001 kryje rozpočet jen prvních osm. „Je mezi nimi dokončení rekonstrukce bytových domů na Bařinách nebo stavba dětského hřiště v téže lokalitě. Chceme také provést zkulturnění prostranství u Národního sadu včetně vybudování veřejného WC a konečně také opravit fasádu radnice,“ řekl Socha. Nejdůležitější akcí, kterou se však z letošního rozpočtu nepodaří zaplatit, je oprava většiny místních komunikací. „Prioritní je pro nás zejména průtah z Kopřivnice směrem na Nový Jičín. Součástí této akce by měla být též stavba parkoviště,“ uvedl Socha s tím, že náklady se pohybují kolem devětadvaceti milionů a takovou částku, která představuje téměř celý roční rozpočet, Štramberk nemá a hledá na ni mimorozpočtové zdroje. Kromě výtěžku z daní a poplatků Štramberští v rozpočtu počítají také s prodejem části majetku. Město by se mělo zbavit například akcií České spořitelny, některých pozemků a dokonce i jedné dřevěnice.


    [Top]    


Přání: Zahájit stavbu rondelu letos

K o p ř i v n i c e (dam) - Slibovaný kruhový objezd, který by měl nahradit stávající nevyhovující křižovatku ulic Záhumenní a Obránců míru, zatím nestojí, ale pomalu prý začíná nabírat reálných obrysů.

Termín zahájení stavby, která má umožnit plynulejší a bezpečnější provoz nejfrekventovanější křižovatky v Kopřivnici ale ještě stále není znám. Město však ústy svého místostarosty Aloise Janka slibuje, že vyvine maximální tlak na to, aby to bylo co nejdřív.

„Máme dopis přímo od ministra dopravy a spojů, který slibuje, že stavba proběhne letos, nejpozději pak v příštím roce. Pokud víme, tak ředitelství silnic a dálnic s rondelem ve svém rámcovém rozpočtu počítá a my použijeme všechny dostupné páky, aby se se stavbou začalo letos,“ řekl Alois Janek.

Dokumentaci ke kruhovému objezdu zpracovalo město ve vlastní režii již vloni. V závěru roku 2000 ji pak předali Ředitelství sinic a dálnic Ostrava, které má stavbu realizovat. Ředitelství silnic a dálnic v současné době dokončuje práce na úpravách projektů pro svou vnitřní potřebu.

Půjde prý jen o drobné změny a budoucí vzhled rondelu bude velmi podobný návrhu, jehož zpracování zadalo město.

„Změny, které budou provedeny, jsou jen dílčí a navíc jsou pravidelně konzultovány s městem,“ řekl vedoucí oddělení investic odboru majetkové správy a rozvoje kopřivnické radnice Vladimír Zákutný.

Úpravy projektové dokumentace budou podle obou zainteresovaných stran tak zanedbatelné, že bude dokonce možné využít již vydaného stavebního povolení pro městem zpracovanou podobu kruhové křižovatky, což může postup realizace prý také značně urychlit.


    [Top]    


Změnila se Pravidla společenského aktivu

K o p ř i v n i c e - Město Kopřivnice v rámci schválených Pravidel společenského aktivu pro nejstarší generaci našeho města pamatovalo na své seniory u příležitosti dožití významných životních jubileí - nejen písemnou gratulací starosty města, ale i drobným věcným dárkem a květinami u občanů, kteří se dožili osmdesáti, pětaosmdesáti, devadesáti a více let.

Od 1. července loňského roku nabyly účinnosti dva zákony, které se této problematiky rovněž bezprostředně dotýkají - jde o zákon č. 101/2000 Sb. o evidenci obyvatel a rodných číslech.

V důsledku této skutečnosti nastaly změny, které se musí promítnout i do samosprávných činností obce - tedy i do společenského aktivu, který pracuje především s osobními údaji a daty občanů. Osobní data občanů nelze podle zákona 133/2000 Sb. za tímto účelem z evidence obyvatel shromažďovat - v praxi tedy nelze vyjíždět seznamy jubilujících občanů z evidence obyvatel, neboť tato činnost je v rozporu s právním řádem. K tomuto účelu by musel dát občan svůj souhlas.

Městská rada se na svém zasedání dne 6. března 2001 zabývala změnami v Pravidlech společenského aktivu - právě v tomto bodě, týkajícího se blahopřání našim jubilantům. S účinností od 6. března 2001 se tedy zrušil bod, týkající se blahopřání jubilantům - v dosavadní praxi to znamená, že od tohoto data nebudou pořizovány seznamy jubilantů z evidence obyvatel.

Pokud však občan - případně jeho blízký příbuzný - projeví individuálně zájem o blahopřání ze strany města k životnímu jubileu, bude - za stejných podmínek jako doposud - blahopřání spolu s věcným dárkem zástupci města zajištěno.

Individuální přání občanů ochotně zprostředkuje p. Mikulenková, vedoucí odboru SVaZ - osobně v kanceláři číslo 14 ve druhém poschodí budovy Městského úřadu v Kopřivnici na ulici Záhumenní 1152, nebo na jejím čísle telefonu 87 94 60, případně 87 94 61 - p. Tichavská.

Jiřina Mikulenková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví


    [Top]    


Stíny

Dne 15. března krátce před druhou hodinou ranní přijala stálá služba městské policie telefonické oznámení, že v jednom z domů na ulici Štramberské tropí podnapilý muž výtržnosti. Na místo byla ihned vyslána hlídka městské policie, která dotyčného předvedla na Obvodní oddělení Policie České republiky, protože nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost. Na Policii ČR bylo zjištěno, že se jedná o hledanou osobu s příkazem k zatčení.

Sedmnáctiletý mladík z Kopřivnice byl na základě oznámení občanů zadržen hlídkou policie. Bylo zjištěno, že pachatel vnikl ve třech případech do osobních vozidel, ze kterých odcizil autorádio a audiokazety, škoda dosáhla částky 28 200 korun. Mladík byl obviněn z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci.

Okresní ředitelství Policie ČR - skupina zbraní, střeliva, výbušnin a drog upozorňuje držitele zbrojních průkazů, kterým v letošním roce uplyne doba platnosti (v okrese se jedná o 900 až 1 000 osob), aby dodrželi § 47 zákona č. 288/1995 Sb., o střelných zbraních a střelivu.

V týdnu od 12. do 18. března došlo na území okresu k osmadvaceti dopravním nehodám, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. Škoda byla vyčíslena na částku 974 tisíc korun.


    [Top]    


Energetika chce zmírnit hluk při vypouštění páry

Problém, kterým se zabývá tento příspěvek, znají především obyvatelé sídliště v okolí ulice Pod Morávií. Jedná se o hlučné vypouštění páry z teplárny společnosti Energetika TATRA, a. s. Vzhledem k tomu, že toto sídliště bylo postaveno v době, kdy teplárna již existovala, měl se zřejmě tento problém řešit v souvislosti s jeho výstavbou. To už však vrátit nelze, pokusím se tedy v rámci možností přiblížit problematiku výroby tepla v našem zdroji a vyjasnit uvedené nepříznivé důsledky.

Veškerá zařízení, kterými disponuje společnost Energetika TATRA, a. s., jsou budována pro potřebu průmyslové energetiky, a tedy především pro zajištění technologických procesů automobilky TATRA. Krátce bych uvedl historii vzniku části naší společnosti vyrábějící teplo.

Energetika TATRA, a. s., provozuje v současné době šest kotlů, které byly postaveny ve třech časově oddělených etapách v návaznosti na podnikatelský záměr automobilky. Dva nejstarší (a nejmenší) parní kotle, které jsou označovány K3 a K4, mají rok výroby 1957. Následoval horkovodní kotel K6 a parní kotel K5 s rokem výroby 1973, resp. 1974. Poslední dva kotle (K7 a K8) mají rok výroby 1979, jsou z našich spalovacích zařízení největší. Celý systém je uvnitř teplárny propojen poměrně složitou sítí redukčních a chladicích stanic, páru z kotlů K7 a K8 je rovněž možno vést přes některou ze dvou turbín a vyrábět elektrickou energii.

Problém hluku šířícího se od provozů energetiky při najíždění některého z kotlů (mimo horkovodního kotle K6) souvisí přímo s koncepcí teplárny tak, jak byla v minulosti vybudována. Předem je nutno uvést, že provozní výstupní teploty a tlaku páry z kotle musí být dosaženo pozvolna podle daných postupů tak, aby nedošlo k poškození zařízení prudkou teplotní či tlakovou změnou. Průměrná doba zprovoznění kotle ze studeného stavu je čtyři až šest hodin. Důvodem, kdy je nutno zprovoznit v dané době neprovozovaný kotel, je většinou nárůst či pokles potřeby vyráběného tepla. K tomu dochází nejčastěji v pátek a v neděli večer, což je dáno běžným pracovním týdnem v TATRA, a. s., a jejich dceřiných společnostech. Jak již bylo uvedeno, místní zdroj tepla je postaven především k průmyslovým účelům a jeho provoz musí kopírovat potřeby navazujícího technologického celku, kterým je továrna. Vzhledem k tomu, že v době větší změny potřeb tepla je alespoň jeden kotel v provozu, musí kotel zprovozňovaný nejdříve dosáhnout tlaku a teploty v již provozované parní síti a teprve potom může být pára dodávána do sítě.

Zajistit dodržení podmínky pozvolného růstu parametrů a podmínky dosažení hodnot pro připojení kotle k síti znamená nutnost v určitých cyklech vypustit část páry z najížděného kotle na střechu teplárny. To způsobuje hluk, jehož intenzita závisí na mnoha faktorech. Při stávajícím technickém řešení teplárny je tento jev nutným zlem a nelze zajistit, aby k němu vůbec nedocházelo.

Celá problematika provozu zdroje tepla je ve skutečnosti složitější a nelze zde vystihnout všechny vlivy, které se podílejí na tom, jak se za plotem továrny projeví zprovoznění či odstavení některého z kotlů. Jsou případy, kdy to okolí ani nezpozoruje, jsou takové, kdy zvenčí registrovaná aktivita skončí stejně rychle, jak začala, ale jsou i stavy, které nutně obtěžují okolí a vedou k různým dohadům, nespokojenosti a stížnostem. Logická otázka je, co se s tím dá dělat.

Energetika TATRA, a. s., v současnosti vede jednání se dvěma firmami, které mají zkušenosti s řešením podobných případů na jiných průmyslových zdrojích tepla. Technické řešení problému je možné, i když jeho účinnost nikdy nebude stoprocentní. Realizace však představuje značné finanční prostředky.

Závěrem bych rád uvedl to, co již zaznělo v odpovědi starosty v relaci KTK, kde byl na problém hlučného vypouštění páry dán dotaz. Tento jev je technologickou nutností. V naprosté většině případů nelze zásadně ovlivnit ani termín provádění operace, ani její průběh. Úmysl znepříjemnit život lidem bydlícím v okolí energetiky to však v žádném případě nebyl. Jiří Hasser, Energetika Tatra, a. s.


    [Top]    


Školka na Sokolovské funguje už půl století

Mateřská školka na ulici Sokolovské
funguje již padesát let. Momentálně
ji navštěvují především děti s vadami řeči.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e - Školní rok 2000 - 2001 je padesátým, v kterém se děti v Mateřské školce na ulici Sokolovské vzdělávají. Zmíněné předškolní zařízení bylo zřízeno místním národním výborem v pořadí jako třetí 15. října 1950 pro děti zaměstnaných matek - stojí doslova uvedeno v kronice školky.

Provoz zařízení byl celodenní od 5.30 do 17 hodin a budova byla rozdělena tak, že v přízemních prostorech našlo své místo oddělení mateřské školy a v prvním patře jesle. O zdravotní stav dětí nebylo zvlášť pečováno, dokonce se v té době běžně vyskytoval černý kašel a plané neštovice.

V následujícím roce byly jesle přestěhovány a stávající prostory se rozdělily na dvě oddělení pro starší a mladší děti. Počet dětí se v padesátých a šedesátých letech pohyboval zhruba kolem dnes až neuvěřitelných šedesáti, zvýšením počtu lékařů se zlepšily i zdravotní kontroly dětí.

Na počátku sedmdesátých let bylo v rámci mateřské školy vytvořeno třetí oddělení o dvaceti dětech, které sídlilo v soukromém bytě závodního hotelu Tatra. Jeho asanací v roce 1977 došlo ke zrušení tohoto oddělení a snížením kapacity zařízení na původních šedesát ve dvou odděleních. Teprve ve školním roce 1978/1979 bylo z důvodu nedostatečného hygienického zařízení snížena kapacita na čtyřiapadesát dětí.

Od 1. září 1984 byla v budově MŠ zřízena zvláštní mateřská škola již s přijatelnou kapacitou dvaadvaceti dětí, která odpovídala nejen prostorám, ale i zvýšeným nárokům, které s sebou neslo postižení dětí.

Na začátku devadesátých let pak spolu se změnou vlastníka zařízení (Tatra předala MŠ městskému úřadu) došlo i ke změně názvu na speciální mateřskou školu. Nakonec i ta byla k 31. březnu 1995 zrušena, protože předškolní děti s mentálním a fyzickým postižením přešly pod Dětské centrum.

„V té době jsme usilovali o to, aby ve stávajících prostorách byla ministerstvem školství zřízena speciální mateřská škola se zaměřením na vady řeči,“ uvedla současná ředitelka Lenka Kahánková, „což se nám k 1. lednu 1996 podařilo.“

Otázce správné výslovnosti u dětí se ne vždy věnovala taková pozornost jako v posledních letech. Původně roztomilé dětské žvatlání může totiž přerůst do trvalé fixace, která se odstraní pouze pod dozorem odborníka - logopeda. Špatná výslovnost r, ř, l, sykavek a dalších hlásek s sebou nese ve většině případů i kombinované vady, jako například koktavost.

„Dětem se věnujeme i po odborné stránce průběžně celý den. Mimo běžnou výchovnou činnost, kterou provádí učitelka ve třídě, je výchova ještě rozšířena o speciální cvičení dechová, fonetická a artikulační ve skupině. Navíc každé dítě cvičí denně individuálně na základě osobního plánu,“ přiblížila současnou náplň výuky dětí s vadami řeči ředitelka Kahánková.

Stávající zařízení je jediné svého druhu v rámci celého okresu Nový Jičín. „V některých předškolních zařízeních sice existují oddělení věnující se dětem s vadami řeči, ale speciální zařízení je pouze v Kopřivnici,“ dodala Kahánková.

Padesát let provozu předškolního zařízení si mateřská škola nepřipomene žádnými oslavami, ale pro veřejnost připravila na příští čtvrtek den otevřených dveří.

Ilona Hoffmannová


    [Top]    


Rizika spojená s nákupem zájezdu jsou prý minimální

K o p ř i v n i c e (dam) - Rizika spojená s koupí zahraničního zájezdu budou prý v letošní sezoně menší než v uplynulých letech. Větší jistotu, že o své peníze ani o zaplacené služby nepřijdou, klientům slibuje i prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Vlastimil Světlík.

Šéf profesní příspěvkové organizace sdružující na dvě stě šedesát menších a středních cestovek se odvolává na nový zákon upravující některé podmínky podnikání v oblasti cestovního ruchu, jehož některá ustanovení začínají platit prvního dubna. „Podle nového zákona bude nutné striktně rozlišovat mezi cestovní kanceláří a cestovní agenturou. Zásadní rozdíl je v tom, že cestovní kanceláře musí uzavřít pojistky proti svému úpadku ve prospěch zákazníka. Cestovní agentury své produkty pojišťovat nemusí,“ řekl Světlík. To podle něho znamená, že lidé, kteří si zájezd zakoupí v kanceláři, která se prokáže příslušným certifikátem, budou mít jistotu, že nezůstanou v zahraničí bez prostředků.

„Pojištění se týká také záloh, které klienti kanceláři zaplatí, o své peníze tak nepřijdou. Také nebudou nuceni bezmocně stát před zavřenými pobočkami zkrachovalých firem a dožadovat se svých práv. Pokud by je taková nepříjemnost už potkala, půjdou lidé rovnou do pojišťovny,“ tvrdí Světlík. Dále také upozornil, že kompletní zájezdy, které jsou kombinací několika služeb, může prodávat i cestovní agentura, ale vždy jen z katalogu cestovní kanceláře. Jako svůj produkt mohou agentury nabízet vždy jen jednotlivou službu, ať už dopravu, ubytování nebo třeba stravování. Ke konci března by již zákazníci měli sledovat, jestli ta která cestovní kancelář má uzavřenou pojistnou smlouvu. Pokud ji totiž mít nebude, od prvního dubna budou porušovat zákon, a to je podle Světlíka jasná známka nesolidnosti.

Tato opatření, která mají uklidnit zákazníky, budou platit i přesto, že krachy cestovních kanceláří již nehrozí tak akutně, jako tomu bylo v minulých letech a především v roce 1997. „Situace se ustálila. Podnikatelé pochopili, že nemohou donekonečna nabírat kapacity, protože trh se usazuje. Dochází třeba i ke sdružování partnerů v zájmu lepšího vytížení letadel a autobusů. Je snaha, aby se náklady co nejvíce snížily,“ nechal se slyšet Vlastimil Světlík.

Podle toho, jak se rozjíždí prodej zájezdů na letošní hlavní sezonu, se zdá, že podnikatelé v tomto odvětví budou moci být spokojeni. „Podle toho, co od našich členů vím, tak se prodej rozbíhá velmi dobře. Pozitivně se zatím jeví Chorvatsko, tradičně Řecko, stále oblíbené Tunisko a Španělsko. Pokud vím, je možná trošičku menší zájem o Itálii, ale je to individuální a hodně záleží také na konkrétní oblasti, do které mají turisté odcestovat,“ uzavřel prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.


    [Top]    


Ekologové chrání táhnoucí skokany

U cesty míjející rybník ve Vlčovicích
vyrostly zábrany , které mají chránit
migrující žáby před smrtí pod koly aut.
Ochranáři pak pochytané obojživelníky
přenášejí do vody.

Foto: David Macháček

V l č o v i c e (ili) - Jarní migrace skokana hnědého si vyžádala ze strany ochránců přírody mimořádná opatření. Zásluhou pracovníků Občanského sdružení Hájenka vyrostly podél cesty na Vlčovice 160 metrů dlouhé zábrany s padacími pastmi, do nichž je populace žab zachytávána.

„Denně chodíme žáby vybírat a přenášíme na druhou stranu komunikace, kde skokani putují do rybníka, aby se spářili,“ uvedl Dalibor Kvita, člen Občanského sdružení Hájenka.

Přestože vrchol tahu žab se pohybuje okolo dvou tří dnů, celková délka migrace je podstatně delší. Po spáření budou zábrany přesunuty na opačnou stranu cesty, aby se skokanům hnědým umožnil bezpečný návrat do jejich působiště.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Čtenářská soutěž s cestovní kanceláří Mirtour

Kopřivnickou cestovní kancelář Mirtour není třeba rozsáhle představovat. Na trhu je již od roku 1992 a za tuto dobu odbavila již několik tisíc klientů. Jen v minulém roce to bylo zhruba čtyři tisíce účastníků. „Úspěšně zúročujeme své dlouholeté zkušenosti a myslím, že si i naši klienti všimli, že největší důraz klademe především na kvalitu poskytovaných služeb,“ zhodnotila v krátkosti podstatu vlastní cestovní kanceláře Miroslava Ročáková.

CK Mirtour se zaměřuje převážně na rekreace v tuzemsku, Slovensku, krátkodobé zájezdy a zájezdy rodičů s dětmi. Nabízí také rekreace a zájezdy do zahraničí - např. pobytové i poznávací do Chorvatska, Řecka, Itálie, Španělska a dalších zemí. Hitem turistické sezony se stalo Chorvatsko - Kaštelánská riviéra. Toto místo naleznete mezi městy Trogir a Split ve střední Dalmácii, před Makarskou riviérou.

Se stejně zajímavou novinkou přišla v letošním roce cestovní kancelář i v poznávacích zájezdech. Připravila zájezd za přírodními krásami a kulturním bohatstvím Chorvatska. Jen samotná návštěva Národního parku Plitvická jezera a Národního parku Krka s mnoha vodopády, jezery a peřejemi bere dech i zcestovalým turistům. A co teprve návštěva historických měst jako Split, Trogir či Dubrovník s úzkými a křivolakými uličkami, starobylými paláci a hradbami. Ubytování pak Mirtour nabízí v jednom z nejkrásnějších letovisek, jakým je Baška - pod strmými vrcholy parku Biokovo, u moře s písčitými plážemi.

Otázka č. 1: Ve kterém roce vznikla CK MIRTOUR?
Otázka č. 2: Ve kterém roce byl Národní park Plitvická jezera zapsán na seznam UNESCO?
Otázka č. 3: Napište název a výšku nejvyššího vrcholu pohoří Biokovo.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.