Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 15. 3. 18 - 21, pá 16. 3. 6 - 8, 14 - 16, 18.30 - 21, so 17. 3. 14 - 21, ne 18. 3. 9 - 19, po 19. 3. zavřeno, út 20. 3. 15 - 17, 18.30 - 21, st 21. 3. 18 - 21, čt 22. 3. 18 - 21, pá 23. 3. 6 - 8, 14 - 17, 18.30 - 21, so 24. 3. 12 - 21, ne 25. 3. 9 - 19 hodin, tel. 81 32 54

Sauna: út a čt (ženy) 15 - 21, st a pá (muži) 15 - 21, so (společná) 14 - 21 a ne (společná) 14 - 19 hodin

Bruslení veřejnosti: čt 15. 3. 16.45 - 18, so 18. 3. 13.30 - 15 (poslední bruslení sezony)

Hokej: pá 16. 3. v 17 hod. Kopřivnice - Nový Jičín (I. liga dorostu), ne 18. 3. v 9 hodin Kopřivnice - Přerov (8. - 9. tř.)

Volejbal: so 24. 3. v 10 hod. Kopřivnice - Bzenec (NL mužů - tělocvična SOU)

Házená: so 17. 3. v 8 hod. turnaj mladšího dorostu; so 24. 3. v 8 hod. turnaj ml. žáků A, B ’O pohár města Kopřivnice’; ne 25. 3. v 8.15 KH Tatra Kopřivnice - HC Novesta Zlín (I. liga mladšího dorostu), v 11.45 KH Tatra Kopřivnice - Sokol Bolevec (I. liga staršího dorostu)

Futsal: so 24. 3. v 19 hod. CC Jistebník - Gillotina Choceň (I. Isoline liga ve futsalu - hala ZŠ E. Zátopka), so 31. 3. v 19.30 hod. Megas Frenštát p. R. - CC Jistebník (I. Isoline liga ve futsalu - hala ZŠ E. Zátopka)

Atletika: so 31. 3. v 10 hodin Jarní test (Frenštát p. R. - 3. závod Lašské běžecké ligy a Lašské běžecké junior ligy)

Rekreační pěší turistika ASK: so 17. 3. v 7.37 hod. ČD Kopř. - Veřovice - Kunčice ČD - M - 1 km, dále 250 m po hlavní = A - zast. + nákup. stř. - odbočka doprava - chata Karkoška - Z - hot. Horizont - chata Dřevař - po - Z - až do Frenštátu ČD - odj. 12.05 - Kopř. 12.52, ukončení podle domluvy, 9 km


    [Top]    


Výsledky

Hokej: finálový turnaj 3. tř. v minihokeji: Kopřivnice - Vsetín 6:5, Kopřivnice - Šumperk 4:6, Kopřivnice - Havířov 7:0, Kopřivnice - Vítkovice 0:3; pořadí: 1. Vítkovice, 2. Šumperk, 3. Kopřivnice, 4. Vsetín, 5. Havířov; 8. tř.: Orlová - Kopřivnice 6:1 (2:0, 2:0, 2:1), branka: Hrubý, 9. tř.. Orlová - Kopřivnice 9:3 (4:2, 2:0, 3:1), branky: Vavroš, Csóka, Kotrla

Házená: finále Zimní soutěže minižactva 2001 v Kopřivnici (10. 3.): KH Kopřivnice - SKP F-M 7:7 (4:5), - Sokol Poruba 7:9 (3:7), - SSK Vítkovice 9:9 (4:5), - TJ Rožnov p. R. 15:5 (7:3); střelci branek: Hrnčárek 14, Zátopek 7, Krejčiřík 6, Kubalec 3, Chromečka a Tobola 2, Kowalík, Guman a Křižák 1; celkové pořadí: 1. Sokol Poruba, 2. SSK Vítkovice, 3. SKP Frýdek-Místek, 4. KH Kopřivnice, 5. TJ Rožnov p. R.


    [Top]    


Benátky i ČKD nad síly oslabeného družstva

Benátky nad Jizerou - BK Kopřivnice 5:3
ČKD Kompresory Praha - BK Kopřivnice 6:2

B e n á t k y ,  P r a h a (jk) - Prvoligový badmintonový celek Kopřivnice podlehl v závěrečném kole soutěže jak ambiciózním Benátkám n. J., tak pražskému týmu ČKD Kompresory. Družstvo oproti střetnutí před 14 dny postrádalo polské opory - Annu Rosko a Walaszka, nezaskočil ani Mendrek a chyběl i Růžička. Z posil se tak představil jen Slovák Michal Matějka. Právě on měl velice blízko k vybojování bodu, který Kopřivnici chyběl k remíze s Benátkami. Čtyřhru spolu s Hanzelkou i singl proti Martincovi pohrál až v nastavení třetího setu. Tři body na konto Kopřivnice nakonec vepsali pár Hanzelka - Kovářová v mixu, Krais ve dvouhře a spolu s Augustýnem i ve čtyřhře.

Dosavadní pátá příčka v tabulce určitě neuspokojovala ČKD, jelikož se v neděli prezentovali v nejsilnější možné sestavě, v čele se Slovákem Kvačanským. I Pražáci si stejně jako v sobotu Benátky připsali na konto bod ještě před započetím bojů. Kopřivnice nastoupila jen s jednou ženou, a byla tak v obou případech nucena skrečovat ženskou čtyřhru. Ovšem i všechny další párové disciplíny se staly kořistí domácích. Body pro hosty vybojovali Augustýn a Krais ve dvouhrách.

Kopřivnice se evidentně spokojila s udržením soutěže. Po čtvrtém kole figurovala ještě na čtvrté příčce, o útoku na třetí místo se však nehovořilo. Z první příčky, která jí patřila po dvou kolech, a mezipřistání na místě čtvrtém se tak s největší pravděpodobností zřítila až na šestou pozici. „Konečné pořadí ještě přesně neznáme, ale podle všeho skončíme šestí, možná pátí,“ uvedla kopřivnická Zuzana Kovářová.


    [Top]    


Béčko vyhrálo a jde do baráže

O p a v a (jk) - Nad očekávání úspěšné bylo vystoupení kopřivnického badmintonového béčka ve druhé lize skupiny Východ. Záloha prvoligového týmu dotáhla své snažení v soutěži k vítězství a zajistila si tak postup do kvalifikace o nejvyšší soutěž. Oproti loňsku si družstvo výrazně polepšilo. Tehdy na své finálové rivaly nestačilo a bralo bronz.

Po třech kolech základní části druhé ligy figurovala Kopřivnice B na druhé příčce za Opavou. Vyhoupla se však před ní v prvním finálovém dějství, do kterého prošly první tři týmy, a vedoucí pozici už udržela i ve druhém, závěrečném turnaji, konaném 10. března v Opavě. To remizovala jak s domácím družstvem, tak Přerovem 4:4. Pilíři týmu byli především Petr Suchánek a Jaroslav Hývnar, děvčata odehrála podle manažera klubu Luďka Židka spíše svůj standard.

Družstvo se tedy může chystat na květnovou baráž, v níž se mu ovšem nijak velké šance nepřisuzují. Střetne se v ní s Plzní, která triumfovala v západní skupině II. ligy a celkem, kterému po víkendových prvoligových bojích bude patřit sedmá, předposlední příčka.


    [Top]    


Překvapivý bronz z Povážské Bystrice

P o v á ž s k á   B y s t r i c a (jk) - Vynikající třetí příčka, vybojovaná na mezinárodním turnaji v Povážské Bystrici, zdobí od neděle 4. března házenkářské A družstvo mladších žáků.

Svěřenci Jana Martínka vyhráli čtyřčlennou skupinu, což jim zaručilo postup do finálového turnaje. Tam utržili první a poslední porážku během svého dvoudenního vystoupení - od domácího A mužstva, bohužel právě její výše tým odsunula na třetí místo. Malacky, se kterými Tatra remizovala, získaly díky lepšímu skóre stříbro. „Škoda, pohřbili jsme se posledním zápasem, i přesto jsem hodně spokojen. Čekal jsem podstatně méně,“ přiznal trenér Martínek. Pro mladší žáky byl turnaj vynikající přípravou na jarní část sezony, která se rozběhne 8. dubna.

Výsledky: zákl. skupina: Kopřivnice - Dukla Praha 18:10 (11:2), Kopřivnice - Povážská Bystrica B 15:6 (8:3), Kopřivnice - Košice 11:11 (6:3); finálová skupina: Kopř. - Rožnov 11:10 (7:5), Kopřivnice - Zubří 7:6 (4:5), Kopřivnice - Malacky 10:10 (8:6), Kopřivnice - P. Bystrica A 6:19 (3:12). Branky Kopřivnice: Hála 36 (nejlepší hráč turnaje), Kováč 12, Líňa 10, Palán a Šustala po 7, Bartl, Fabriger a Socha po 2. Pořadí v turnaji: 1. P. Bystrica A, 2. Malacky, 3. Kopřivnice...


    [Top]    


Do jarní části chtějí vstoupit co nejrázněji

K o p ř i v n i c e (jk) - Kopřivnické fotbalové A mužstvo má za sebou šest přípravných utkání, která by měla být směrodatným ukazatelem pro fotbalové jaro. Tým si v nich na konto připsal čtyři vítězství a po jedné remíze a porážce. Na postu trenéra přitom opět došlo ke změně. Roberta Kvitu, který u mužstva působil na podzim, vystřídal Petr Šustala. Možná trochu unáhlená změna, neboť Kvita byl sice přístupem mužstva velmi rozladěn, nicméně v konečné fázi rozhodování své služby nabídl i pro jaro. Nový muž v roli trenéra se podle vlastních slov zatím s nijak velkými problémy nepotýká. „Vypadá to, že se konečně tvoří kolektiv. S přípravou jsem spokojen. Hráči mají chuť trénovat a chuť hrát fotbal - za tím si stojím. Kádr čítá dvacet lidí. Jejich přístup mě po všech odstrašujících řečech příjemně překvapil,“ tvrdí Šustala a dodává, že v tréninku se pracuje hlavně na fyzičce.

Je ovšem pravdou, že s širokým kádrem a chutí hrát vstupovala Tatra ať do podzimu či do jara již několikrát, porážky však mančaft dokázaly nečekaně rychle rozložit. Rozhodující tedy určitě bude úvod soutěže. Mistrovský kolotoč se pro Kopřivnici roztočí 24. března, kdy bude doma hostit druhou Studénku. „Chceme se chytnout hned na začátku,“ prohlašuje trenér. Bude to těžké. Zatímco Kopřivnice se potácí u dna tabulky okresního přeboru, Studénka je druhá. Velké úsilí lze ovšem čekat oboustranně. Studénku motivuje postup, Kopřivnici zase touha udržet soutěž a dokázat, že se tady fotbal pořád umí hrát.

Výsledky přípravných zápasů: Kopřivnice - Skotnice 3:2, branky: Maslák, Ferst, Sváček; Kopřivnice - Hodslavice 3:2, branky: Sváček, Daňhel, Ferst; Kopřivnice - Hradec n. Moravicí 1:3, branka: Feilhauer; Kopřivnice - Veřovice 4:1, branky: Dražkovič, Feilhauer, Hykel, Sváček; Kopřivnice - Rybí 4:4, branky: Ferst, Machciník, M. Kubiš 2; Kopřivnice - Libhošť 2:0, branky: Machciník, Dražkovič


    [Top]    


Prezidentem se stal Fojtík

K o p ř i v n i c e (jk) - Novým mužem v čele Tenisového klubu Kopřivnice je od čtvrtka 8. března dosavadní šéftrenér klubu Karel Fojtík. Do role prezidenta jej ze svého středu vybral výbor klubu, který byl zvolen 22. února.

Výbor klubu si zároveň rozdělil další funkce. Manažerem zůstal Miroslav Bartoň, Karel Fojtík bude i nadále zodpovídat za závodní hraní, jednatelem se stal Pavel Rosinský a Petr Šiko bude mít pod sebou rekreační hraní a údržbu kurtů.


    [Top]    


Čtverka a pětka mezi regionální elitou

Hokejová 4. třída: zleva sedící:
V. Rafaj, trenér Zátopek, P. Weber,
trenér Horváth, E. Horváth ml., druhá řada:
ved. mužstva Grycman, J. Grycman ml.,
M. Žáček, M. Kuchyňka, R. Olšovský,
A. Hrubý, třetí řada: K. Kocián, M. Ondra,
R. Valenta, M. Hlinka, J. Saitl, M. Grossman.

K o p ř i v n i c e (jk) - Vpád mezi elitu regionu. Tak lze označit letošní vystoupení hokejové čtvrté a páté třídy. Trenérům Liboru Zátopkovi, Eriku Horváthovi a vedoucímu družstva Miroslavu Kubátkovi se tým podařilo dovést k postupu do nejprestižnější finálové skupiny, v níž se střetlo celkem šest nejlepších týmů ze dvaatřiceti zúčastněných. Ještě loni družstva bojovala ve skupině o sedmé až dvanácté místo. Výsledkem bylo deváté, respektive desáté místo. Letošní šestá příčka je tedy solidním skokem vpřed. Spolupráce hokejového klubu se školou evidentně přináší své ovoce...

„S postupem jsem velmi spokojen, i když finálové vystoupení už tak dobré nebylo. Je ovšem třeba říci, že přímo ve finálové části jsme nehleděli na umístění, ale upřednostnili sbírání zkušeností. Příležitost dostala řada mladších kluků, tedy za čtvrtou třídu hráli třeťáci, za pětku čtvrťáci. Určitě se nám to příští rok vrátí,“ je přesvědčen správností tahu trenér Zátopek.

Sezonu ukončili také junioři. V regionálním přeboru získali poměrně solidní třetí příčku. Na konto si během třiceti mistrovských utkání připsali 27 bodů (12 - 3 - 15). „Výkonnost mužstva byla poznamenána řadou změn v kádru. Tým neměl domácí jádro a musel být doplňován hráči z okolních klubů, především Nového Jičína,“ říká trenér mužstva Ferdinand Kubinec, který dosažený výsledek pokládá za dobrý.

Pro klub ale podle všeho nebylo umístění prioritou. „Důležité bylo soutěž odehrát, aby se nepřerušila kontinuita dorost - junioři - muži. K tomu jsme se snažili o zapojení těch nejšikovnějších juniorů do druholigového A mužstva, a to se podařilo,“ vysvětluje viceprezident klubu Jaroslav Hrubý. Více se očekává až od sezony následující. „Kádr bude doplněn o bývalé dorostence, zároveň znovu kontaktujeme ostatní kluby, to vše by nám mohlo vynést postup do první ligy. Ti nejšikovnější budou opět procházet druholigovým křestem,“ nastínil budoucnost Hrubý.


    [Top]    


Na premiéru mezi mladším žactvem Denisa Mášová určitě nezapomene

O p a v a ,   B ř e c l a v (jk) - Nezapomenutelná premiéra. Tak by se dalo nazvat vystoupení krasobruslařky Denisy Mášové na Opavském Axelu, který byl součástí Českého poháru. Ve svém vůbec prvním závodě kategorie mladších žákyň vybojovala závodnice kopřivnického FSC Superior zlato. Odsunula přitom na druhé místo svou tréninkovou partnerku Hanku Kubátkovou, která je v této kategorii již ostřílenější závodnicí.

„Denisa dokázala prodat svou formu z přeboru ČR nejmladších žákyň i vídeňského Evropského poháru družstev. Krátký program, který trénovala teprve týden, nezvládla dokonale a pořadí prvních dvou bylo opačné, volná jízda ale byla v jejím podání perfektní,“ pochválil Denisu trenér Evžen Milčinský. Druhé stříbro na konto kopřivnického klubu přidal Martin Pšeja. Medaile oplývá nesporným puncem kvality. Její čerstvý majitel totiž dokázal porazit tři ze svých čtyř přemožitelů při nedávném přeboru ČR v Náchodě. Nestačil jen na úřadujícího přeborníka Jiřího Vašíčka z Havířova. „Ukázalo se, jak velkou roli hrála při přeboru psychika. Tady už jel Martin mnohem uvolněněji, a to se projevilo i na výsledku,“ poznamenal Milčinský.

Zabodovat se Kopřivnickým podařilo i o týden později, tedy první březnový víkend na Velké ceně Břeclavi. I tady byla 'bedna'. Postarala se o ni mezi mladšími nováčky Gabriela Seibertová. Umístění o dvě příčky horší přidělili rozhodčí Barboře Fojtíkové. „Jejich výkonu se nedá vůbec nic vytknout, takže spokojenost,“ uvedl Milčinský. Právě v Břeclavi si kategorii mladšího žactva osahal stejně jako před týdnem Mášová i Martin Pšeja. Páté místo rozhodně nebylo zklamáním. Méně spokojená asi byla Denisa Mášová, které se nevydařil krátký program a skončila šestá.


    [Top]    


Vyhodnocení sportovci roku 2000

Sportovci roku: Rostislav Svoboda, Dušan Byrtus (oba zdravotně postižení sportovci), Anna Hrdličková, Olga Krejčí (obě Sokol), Denisa Mášova, Vladimíra Milčinská (obě krasobruslení), Jana Rýdlová, Ludmila Hustáková (obě ASPV), Miroslav Matúš (cykloturistika), Petr Růžička, Miroslav Kadlec (oba šachy), Dušan Hanzelka, Václav Indruch (oba badminton), Ludmila Žídková, Vítězslav Drozd, Emil Václavík (všichni pěší turistika), Soňa Hejduková, Vlastimil Žižka (oba karate), Andrea Kročilová, Karel Orság (oba sportovní gymnastika), vzpěračské družstvo žáků, Ludvík Kašpárek (vzpírání), Andrea Krstevová, Lenka Masná, Rostislav Kocián, Robert Šádek, Jiří Harašta (všichni atletika), Vladimír Schwarz (stolní tenis), Pavel Linduška, Libor Zátopek (oba hokej), Dušan Hrnčárek, Jiří Krčmář, Miroslav Bartoň (všichni házená), Adam Ondrašík, Lumír Pospěch (tenis), Petra Klosová, Petra Paletová (obě plavání), Jiří Šitavanc (cyklistika), Michal Buček (malá kopaná), Jiří Prokeš (minigolf), Vilém Navrátil, Radek Tomek (oba fotbal)


    [Top]    


Megasu se závěr nevyvedl

Megas Frenštát p. R. - Pramen Havlíčkův Brod 4:5 (4:4)

K o p ř i v n i c e (jk) - Až dvě a půl minuty před závěrečným hvizdem přišel Megas v souboji s Havlíčkovým Brodem o cenný bod. Ve vyrovnaném utkání 21. kola I. Isoline ligy o tom rozhodla branka reprezentanta Michala Mareše, který patřil s oběma svými bratry k triumfu hostujícího týmu. Bodový zisk za remízu by přitom Megas v tlačenici o play-off potřeboval jako sůl.

„Jsem hodně naštvaný. Bod nám možná bude hodně chybět, ale boj o osmičku samozřejmě nevzdáváme,“ byl po zápase rozladěný trenér Megasu Radomír Vávra a dodal, že remíza by byla výsledkem spravedlivějším, což přiznal i realizační tým hostí.

V divoké první půli byl až na samotný začátek Megas vždy o krůček vpředu. Hosté při osobní obraně na Romana Mareše dokonce museli stahovat náskok 3:1, do šaten se však soupeři rozcházeli smírně. Druhý poločas už byl mnohem opatrnější. Obrany se stáhly a číhalo se na chyby druhého. Namazáno měli několikrát oba týmy, ale osudný byl až moment, kdy Megas počítal s odpískáním faulu, zatímco soupeř si vypracoval a zakončil akci.

Megas: Horák - Čapka (21. Chlebek), Sobota, Malý, Maruchnič - Šablatura, Kovařík, Freisler, Špaček. Branky: 3. Malý, 5. Sobota, 9. Freisler, 14. Maruchnič - 1. R. Mareš, 11. Halík, 13. a 37. M. Mareš, 15. M. Fišer


    [Top]    


Druhý tým soutěže dostal na frak

HC Kopřivnice - HC Přerov 7:2 (3:0, 2:1, 2:1)

K o p ř i v n i c e (jk) - Kopřivnický hokejový dorost více než potvrdil svou příslušnost ke středu prvoligové tabulky. V pátečním střetnutí totiž doslova převálcoval druhý Přerov. „Od začátku do konce jsme byli jasně lepším týmem. Soupeři jsme ani na chvíli nedopřáli pomyšlení na zvrat,“ byl s vítězstvím na výsost spokojený trenér dorostu Pavel Mikšovský. Nedělní výsledek z Prostějova je stále ještě v řešení. Branky: Fojtík 2, Jakeš 2, Opačitý 2, Červenka


    [Top]    


Body odvezli Valaši

KH Tatra Kopřivnice - HC Zubří 21:23 (10:12)

K o p ř i v n i c e (jk) - Těsnou porážku utrpěl na domácí palubovce házenkářský starší dorost Kopřivnice. Dva body si domů odvezli Valaši. O největší opory stále oslabená Tatra sice v úvodu vedla, soupeř však otočil a svůj minimální náskok uhájil až do samotného závěru. „Doplatili jsme na nepřesnou střelbu spojek a na řadu technických chyb. V obraně jsme si i přes snahu nedokázali pohlídat Klimka. Nasázel nám 13 branek. Absolutorium znovu zaslouží gólmani,“ poznamenal k utkání trenér Petr Pilch.

Kopř.: Vištejn, Pour - M. Veřmiřovský 3, T. Veřmiřovský 6, Bezděk 3, Vrána, Rečka 1, Pěček, Kučerka, Venclík 2, Smutek 3, Kaluža 3


    [Top]    


Tatra dokázala jako první prolomit domácí tvrz Hranic

Cement Hranice - KH Tatra Kopřivnice 20:20 (10:8)

H r a n i c e (jk) - Cenný bod uloupila v nedělním třetím kole nadstavbové části I. ligy Kopřivnice Hranicím. V závěrečných pěti vteřinách dokonce sahala po vítězství, technická střela Martina Dořičáka se však jen odrazila od břevna.

„Škoda, byla to spíše otázka štěstí, a to v tu chvíli stálo při domácích. Jinak jsme ale myslím závěr zvládli slušně a s bodem jsem spokojen. Dva body by ovšem byly zlaté,“ konstatoval po utkání kopřivnický trenér Miroslav Bartoň. „V konečné fázi jsem byl rád za remízu, ale spokojený nejsem. Přece jen to byla vůbec první domácí ztráta,“ přiznal trenér domácího celku Miroslav Frank.

Kopřivnice začala lépe, vedla 4:1 a 7:5. Domácí, kteří se museli obejít bez své marodící brankářské jedničky Pavla Rašky, však v přesilovce otočili a díky dvěma proměněným sedmičkám v závěru poločasu odcházeli do šaten s dvoubrankovým náskokem.

Utkání bylo především soubojem solidních obran, takže postupný útok byl v obou případech velmi ztuha jdoucí záležitostí. Ani na jedné straně se nedokázala prosazovat křídla, až ve druhé půli zlomil prokletí Zbyněk Veselý.

V bráně začátek vcelku vyšel Kličukovi, Pavel Holeček, který jej vystřídal po změně stran, byl ale lepší. Mimo jiné domácím zmařil dva pokusy ze sedmičky. Špatně si nevedl ani hranický dorostenec Pavelka, jen na sedmimetrové hody zkušeného Jiřího Krčmáře byl krátký. Střelba ze spojky ovšem kopřivnickému kapitánovi vůbec nevycházela. Nejen jeho střely, ale i pokusy dalších často míjely cíl, což spolu s řadou technických chyb vytvářelo Hranicím prostor k rychlým protiútokům.

Domácí to ve druhém poločase dotáhli až na rozdíl tří branek. Klid jim však sebralo vyloučení Martina Žůrka a trháky zakončené Radimem Šustalou, které vzápětí podpořil proměněnou sedmičkou Krčmář. Taktický boj v závěru, který již příliš pohlednou házenou nebyl, vynesl oběma rivalům bod.

Sestava a branky Kopřivnice: Kličuk, Holeček - Krčmář 6/5, Veselý 4, Prepsl 4, Dořičák 3, Šustala 2, Hanzelka 1, Hrnčárek, Farkaš, Gřes, Veřmiřovský; nejvíce branek Hranic: Žižka 7, Valášek 5, M. Žůrek 4; sedmičky: 6/4 - 5/5; vyloučení: 5:5; rozhodčí: Pešek, Padevět; diváků: 600; vývoj utkání: 10. 1:4, 23. 5:7, 31. 11:8, 41. 13:12, 49. 17:14, 54. 17:18, 58. 19:20; další výsledky: Ostrava - Kostelec n. H. 27:26, Jičín - Dvůr Králové 22:20

Skupina o 1. - 6. místo

1.

Kopřivnice

17

3

5

617:524

37

2.

Hranice

15

2

8

583:522

32

3.

Ostrava

15

2

7

579:553

32

4.

Jičín

14

1

10

567:547

29

5.

D. Králové

12

3

9

591:568

27

6.

Kostelec

12

3

10

571:565

27


    [Top]    


Pop vítězem osmého Běhu do vrchu

K o p ř i v n i c e (jk) - Lašská běžecká liga pokračovala v sobotu 10. března druhým závodem, nepříliš dlouhým, zato opravdu náročným Během do vrchu. Již po osmé v rámci tohoto vytrvaleckého seriálu stoupali běžci od koupaliště směrem k vrcholu Červeného kamene. Nejrychleji trať dlouhou 1670 m zdolal Tomáš Pop ze Zlína, a to s velice slušným náskokem. Druhý Roman Baláž v cíli ztrácel téměř 30 vteřin. Svým mladším soupeřům ukázal záda v cíli třetí Miroslav Macíček, závodící již v kategorii veteránů do 49 let.

Běh do vrchu byl zároveň prvním závodem Lašské běžecké junior ligy, která má letos premiéru a na poloviční trati také úvodním měřením sil Atletické ligy žáků. Ta vstupuje již do druhého ročníku, doznala však určitých změn. „Její součástí nebudou jen běžecké závody, ale i jiné atletické disciplíny. Výkony se budou podle tabulek přepočítávat na body. Příležitost zazávodit si tak dostane daleko více dětí,“ předložil nápaditou inovaci Robert Šádek z pořádajícího Maraton klubu. Obě ligy pro mládež obsahují deset závodů konaných prakticky v průběhu celého roku.

Výsledky: nejml. žákyně: 1. Z. Kyprová 3:51,8; 2. Ž. Pánková 4:11,0; 3. L. Pekarová 4:17,5; nejml. žáci: 1. F. Vjaclovský 3:15,0; 2. M. Koudelka 3:24,0; 3. A. Foltýn 3:55,3; ml. žákyně: 1. M. Schybolová 2:43,9; 2. I. Lošáková 3:00,7; 3. J. Pitrunová 3:00,9; ml. žáci: 1. J. Šebesta 2:42; 2. J. Drastík 2:43,5; 3. R. Husták 2:46,0; st. žákyně: 1. E. Michnová 2:43,5; 2. P. Gilarová 2:48,4; 3. V. Zamišková 3:00,3; st. žáci: 1. M. Krkoška 2:20,3; 2. O. Baďura 2:30,5; 3. R. Pobořil 3:32,8; kategorie mužů do 39 let: 1. T. Pop (Tufo Titan Zlín) 7:25; 2. R. Baláž 8:00; 3. M. Škapa (oba SK Jiří Team Ostrava) 8:02; muži do 49 let: 1. M. Macíček 8:01; 2. J. Zátopek 8:03; 3. A. Kolařík (všichni MK Kopřivnice) 8:34; muži do 59 let: 1. J. Kvita (MK) 9:26; 2. P. Čižmár (SKP N. Jičín) 10:10; 3. P. Navara (Kopř.) 11:01; muži nad 60 let: 1. K. Piskoř (MK) 10:31; ženy: 1. J. Matalová (Ostrava) 12:59; juniorky: 1. A. Krstevová 10:44, 2. P. Šenková (obě AK Kopř.) 11:51; 3. M. Švidrnochová 14:50; junioři: 1. M. Kotek (MK) 8:45; 2. Š. Groš (PJ Radhošť) 8:54; 3. M. Kirschner (Kopř.) 9:13


    [Top]    


Porážkou od Kateřinek si cestu do kvalifikace značně zkomplikovali

KV Tatra Kopřivnice - Opava Kateřinky 0:3 (-22, -15, -11), 2:3 (14, 17, -19, -17, -13)

K o p ř i v n i c e (jk) - Volejbalový tým Kopřivnice v sobotu nečekaně podlehl Opavě Kateřinky, a zkomplikoval si tak svou cestu za vítězstvím národní ligy skupiny C. Pětibodový náskok nad druhou Chocní se scvrkl na rozdíl jediného bodu, což znamená, že pokud se Tatra nechce vzdát myšlenek na kvalifikaci, smí ve zbývajících dvou kolech zaváhat jen v jediném zápase ze čtyř.

„Mysleli jsme, že to bude jednoduché a nechali odpočívat některé hráče ze základu. Vůbec se nám ale nedařilo,“ konstatoval kopřivnický Eduard Chalupa.

Domácí tým se trápil v útoku, který byl příliš monotónní, a soupeř jej snadno přečetl. Vše se ale odvíjelo hlavně od příjmu podání, které mělo k ideálu daleko. „Právě tady nám chyběla přesnost Sykaly,“ podotkl k prvnímu zápasu Chalupa. Opava v něm nepotřebovala k vítězství ani hodinu, svým hostitelům přitom nepovolila ani set.

Ve druhém utkání si Kopřivnice, hrající již v úplnější sestavě, zadělala na výhru. Vedla již 2:0, soupeř se ale se dvěma body nesmířil. Znovu donutil domácí k chybám, vyrovnal a díky vítězství v rozhodujícím tiebreaku si odvezl body čtyři.

Kopřivnici v základní části soutěže čekají ještě dvě utkání. V prvním z nich se střetne se čtvrtou Hošťálkovou, ve druhém bude hostit předposlední Bzenec. „Hošťálkovou máme dokonale přečtenou. V soutěži jsme s ní ještě neprohráli a doufám, že na to navážeme. Bzenec je letos slabý, takže věřím, že šanci zahrát si baráž už nepustíme,“ dodává Chalupa.

Kopřivnice: Kylhof, Martin Bajer, Miroslav Bajer, Holáň, Bartoň, Adamec, Chalupa, Šustala

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.