Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Keře na celém území města byly zmlazeny rázným řezem

Křoviny na celém území města
jsou letos omlazovány hlubokým řezem.

Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (red) -V posledních několika letech se množily stížnosti spoluobčanů na přestárlé keře a živé ploty, zasahující do chodníků a bránící chůzi a dobrému rozhledu. Na základě posouzení těchto podnětů byla vytipována nejkritičtější místa a zde došlo k hlubokému zmlazení keřů speciálním řezem. Vždy byl zvolen řez adekvátní druhu keře. Např. u keřů, kvetoucích na jednoletém dřevě (zlatý déšť) byly odstraněny pouze přestárlé výhony, které byly od země holé a zahuštěné jen na koncích. Takový tvar keře s sebou, kromě snížení estetické funkce, nese další rizika, např. vylamování výhonů hmotností sněhu. Na těchto druzích byly ponechány tenčí, mladé výhony a některé tlusté s nasazenými květy (tyto budou odstraněny po odkvětu), aby se keř zahustil a snížil. Tímto řezem bude rovněž docíleno i masivnějšího kvetení. U keřů kvetoucích na víceletém dřevě (např. pajasmín) byly všechny výhony zkráceny a v příštích letech se stříhat nebudou, živé ploty byly zmlazeny a bude nutno je postupně zapěstovávat do správného tvaru, ne tak, jak tomu bylo doposud. Některé keře nebyly stříhány vůbec, neboť každoroční řez nevyžadují a naopak jim škodí. Vše je k vidění např. v parku na ul. Pionýrská. Samozřejmě, že ani těmito zásahy není zaručena 100% úspěšnost, a to především díky letošním klimatickým podmínkám a stáří řezaných keřů.


    [Top]    


Škola připravila seminář

K o p ř i v n i c e (ili) - Základní škola sv. Zdislavy ve spolupráci s Občanským sdružením Život a zdraví uspořádaly čtyřdílný seminář pod názvem Rodičovství s láskou a rozumem.

„V podstatě jde o ucelený program určený pro rodiče, kteří chtějí při výchově svých dětí uplatnit zároveň principy spravedlnosti i lásky,“ vystihl podstatu semináře ředitel školy Pavel Janek. Besedy a přednášky pro rodiče mají na ZŠ sv. Zdislavy již tříletou tradici. V nich se zaměřují především na mezilidské vztahy a výchovu v rodině. „O jednotlivé přednášky bývá různý zájem, ale už jsme si vytvořili okruh stálých posluchačů,“ přiblížil návštěvnost ředitel Janek. První část semináře - Odhal svůj rodičovský styl - se setkala s velkým zájmem i pro svůj nekonvenční průběh. „Pan Kloda dokázal rodiče do dané problematiky natolik vtáhnout, že se rozvinula bohatá diskuze,“ popisoval průběh první besedy Janek.

Další části semináře Kázeň a její tvůrčí uplatnění a Kázeň a její alternativy se uskuteční 19. a 26. března v 17.30 hodin.


    [Top]    


ODS zvolila nové předsednictvo a Marii Pešlové opět řekla své ne

K o p ř i v n i c e (dam) - Víc jak dvoutřetinovou většinou hlasů potvrdil volební sněm místní ODS ve funkci předsedy Petra Chromečku.

Ten se o post šéfa kopřivnických občanských demokratů utkal s exstarostou a současným zástupcem ostravského hejtmana Josefem Jalůvkou. Oba navržení kandidáti jako svou prioritu označili úspěch strany v parlamentních a následně komunálních volbách. Oba kandidáti se netají rozdílnými názory především na způsob vystupování ODS v opozici, shodují se však v tom, že stranu je nutné omladit a rozšiřovat členskou základnu. Ani jeden si prý post v čele strany automaticky nespojuje také s prvním místem kandidátky. „To, že zvítězím, jsem tak trošku předpokládal, dost mě ale překvapil rozdíl hlasů. Je to velice silný mandát, o který se budu opírat celé následující dva roky,“ prohlásil staronový šéf kopřivnické ODS. Podle Chromečkových slov je jeho zvolení signálem, že členové chtějí změnu prezentace strany směrem k veřejnosti. V tajném hlasování byl rovněž zvolen nový místopředseda, kterým se na Chromečkův návrh stal Petr Vrba a ve funkci nahradil řicha Rysa.

Členové kopřivnické ODS se také jednoznačně vyjádřili k potencionálnímu členství Marie Pešlové v jejich partaji, když svým hlasováním neumožnili známé exzastupitelce promluvit o důvodech jejího zájmu o členství v ODS. Ta následně stáhla své odvolání k Okresnímu smírčímu výboru ODS, kam její přihláška putovala poté, co její přijetí do strany nedoporučila místní rada ODS. „Pravděpodobně se někdy v budoucnu stanu členkou nějaké strany, ale budu muset najít takovou, kde budou lidé posuzováni podle jejich kvalit a schopností,“ komentovala rozhodnutí Pešlová.


    [Top]    


Beseda o drogách zaujala jen několik málo mladých lidí

K o p ř i v n i c e (dam) - Necelé dvě desítky mladých lidí se minulý týden sešly v Noře na besedě se zástupci Renarkonu.

Šlo již o třetí podobnou akci, která ve spolupráci se společností zabývající se pomocí drogově závislých v kopřivnickém klubu proběhla. „Zájmem jsem určitě nebyl zklamán, byl takový, jaký je na akcích tohoto druhu obvyklý,“ prozradil streetworker Renarkonu Pavel Matula. Spolu s ním a terapeutem terapeutické skupiny Renarkonu odpovídali na dotazy také dva z klientů Renarkonu Evelína a Dan. „Vyprávění o jejich životě s drogou je pro ně těžké, ale je to jistá forma terapie a pro naslouchající nejlepší poučení,“ tvrdí Matula.


    [Top]    


Soutěž s cestovkou prověří zeměpisné znalosti čtenářů

K o p ř i v n i c e (ili) - Kopřivnické noviny ve spolupráci s cestovní kanceláří Mirtour vyhlašují čtenářskou soutěž věnovanou zeměpisným znalostem, historii a cestování. Po dobu pěti týdnů bude postupně vycházet patnáct otázek. Soutěžící tentokrát nebudou volit jednu ze tří možností, ale správnou odpověď zapíšou do soutěžního kuponu, který bude vytištěn v následujícím čísle. Opakovaně pak vyjde 19. dubna. Vyplněný je nutno odevzdat do středy 25. dubna. Následující den proběhne vylosování výherců, jejichž jména zveřejníme v dalším týdnu.

Hlavní cenou, kterou věnovala cestovní kancelář Mirtour, je jednodenní zájezd do Prahy na muzikál Johanka z Arku v hodnotě 950 korun, výherci druhé a třetí ceny absolvují jednodenní zájezd do Safari parku ve Dvoře Králové v hodnotě 440 korun pořádaný u příležitosti Dne dětí. „Chtěli jsme vyjít vstříc lidem, kteří rádi soutěží a mají trochu zájem o cestování. Otázky se týkají zejména turisticky známých oblastí, které s našimi klienty pravidelně navštěvujeme,“ svěřila se se záměrem soutěže Miroslava Ročáková, majitelka cestovní kanceláře Mirtour.

Čtenáře upozorňujeme, že do slosování budou zařazeny pouze originální soutěžní kupony vytištěné v Kopřivnických novinách. Výhercům nevzniká při výhře ceny nárok na finanční kompenzaci za nevyzvednutý zájezd.


    [Top]    


Telecom již dokončil digitalizaci

K o p ř i v n i c e (dam) - Plných sto procent telefonních stanic v novojičínském okrese je již připojeno na digitální ústředny. Novojičínsko tak předstihlo nejen průměr celé Moravy, kde je tímto způsobem připojeno jednadevadesát procent telefonních účastníků, ale i celostátní průměr, který udává, že v současné době je digitalizováno 86 procent tuzemských telefonních stanic.

„Zároveň s tím je celá páteřní kabelová síť v tomto regionu realizována optickými kabely. Všichni zákazníci Českého Telecomu tak mohou v této oblasti díky moderní telekomunikační infrastruktuře využívat služby nejvyšší kvality srovnatelné s nejvýznamnějšími světovými operátory,“ uvedl mluvčí tuzemského telekomunikačního gigantu Vladan Crha.

Zmiňovaná digitalizace se týkala všech pětačtyřiceti tisíc hlavních telefonních stanic v okrese, stejně jako dvou set padesáti veřejných telefonních automatů na kartu a víc jak sto šedesát mincovních automatů. Digitální linky podle vyjádření Telecomu nejen nabízejí větší kvalitu spojení, ale umožňují také využívání mnoha doplňkových služeb.


    [Top]    


Příspěvky zastupitelů města

Ještě k článku ’Buďme féroví’

Původně jsem na tento článek chtěl odpovědět ve smyslu rčení ’Tak nám zabili Ferdinanda’, ale uvědomuji si, že ironie by nebyla tou správnou formou odpovědi.

Vážení kolegové, buďme k sobě smířliví. Copak musíme plnit stránky novin, které mají hlavně informovat, až do komunálních voleb svou volební agitací (a není to nic jiného) a tím občany soustavně naštvávat? Házíme rameny, ten druhý volí velmi emotivní reakci proloženou silnými slovy, rveme se o zásluhy.

Tím se vážení kolegové dostáváme na úroveň našich poslanců, odtržených od reality, které svorně kritizujeme, a kteří v rámci stranických lobby jsou schopni zahodit sebelepší zákonnou normu. To přece nechceme, nebo ano?!? Vytrácí se nám v podobných přestřelkách to podstatné, proč jsme zvoleni do zastupitelstva města - totiž občan a město samé. Pro ně jsme povinni pracovat, pracovat, pracovat - to musí být naše politika, ať jsem odkudkoliv. Vraťme diskuzi do roviny věcné. Samozřejmě, kolegové Chromečko, Rysi a Sumbale, nepopřete existenci velkého zadlužení města (cca 30 mil. Kč ročně musíme splácet). Díky tomu, že naše město si v minulém volebním období vzalo úvěr, mohlo provést hodně investičních akcí (na dluh) a další léta jsou logicky na investice chudší, neboť ti, kteří přijdou, musí dluhy splatit. Není podstatné, kdo pro úvěr hlasoval (já se k tomu hlásím), jakou měla dostavba kulturního domu či plynofikace místních částí podporu, dluh se musí vrátit, na investice je míň, to je neoddiskutovatelné. Nelze použít slogan ’my jsme byli úspěšní v investičních akcích a co vy?’ Co my? Splácíme a je to těžké. To mějme na paměti.

A kde jsou peníze za akcie? Starosta Jalůvka v minulém volebním období chtěl tyto akcie prodat za 250 korun/ks, horko těžko se podařilo těsně odhlasovat, že tak nebylo učiněno pod cenou na dokrytí rozpočtu. Námi byly (myslím ZM) prodány za 550 Kč/ks a nebýt kroků starosty Frenštátu, byly prodány za 1 300 Kč za kus. Pouhým vynásobením zjistíme, že první pokus a prodej (v minulém volebním období) by přinesl asi 20 mil., uskutečněný prodej v roce 1999 skutečně přinesl 42 mil. Kč, čili víc než dvakrát tolik, nebýt tzv. podrazu Frenštátu, přinesl by 101 mil. Kč - tam je nutno hledat oněch 60 milionů a kritika, že chybí, je nepatřičná.

Argument, že výstavba Podnikatelského areálu ve Vlčovicích je původním projektem ODS, je úsměvný. Není to pravda. Telefonický hovor mezi ing. Chlebnou z CzechInvestu a starostou Tichánkem, ať hledáme pozemek pro Philips, jsem slyšel na vlastní uši. Tím byl odstartován záměr najít zaměstnání pro lidi v Kopřivnici, a tím pozvednout úroveň života ve městě, což je cíl, pro který jsme ochotni, a děláme to, obětovat všechen um, úsilí, volný čas a víkendy. Není to lehké, ale za podpory celého ZM se akce daří a v letošním roce, zdá se, se hmatatelně projeví. A tak nevím, zabili nám toho Ferdinanda, nebo ne?!?

Samozřejmě, že ne! Nerozdělujme kůži medvěda, který ještě běhá po lese. Nedávejme si nezasloužené zásluhy. Pracujme - čas běží.

Alois Janek, místopředseda MO KDU-ČSL

Sportu chybí sponzoři

V úterý 6. března proběhlo vyhodnocení a ocenění nejlepších kopřivnických sportovců roku 2000 a celého uplynulého století. Nechci se zabývat touto akcí, ale spíše budoucností sportu ve městě, které oplývá nebývalou škálou sportovišť, sportovních oddílů a klubů. Je to bezesporu dobře, jenže - jenže to stojí spoustu peněz. Rozsáhlá sportoviště je třeba udržovat, druhou stránkou je činnost. Ani zde se to bez nemalých finančních prostředků neobejde. Změna financování sportu městem může přinést zprůhlednění nakládání s penězi, ale nic víc neřeší. Něco, co by se dalo nazvat koncepcí sportu, neexistuje, přesto, zdá se, v orgánech města převažuje názor, že sport je potřeba podporovat. Co s tím!

Víme, že stávající stav není dobrý, lepší se nehledá a stále přibývá hlasů, které hořekují nad nepatřičným ’rozhodováním’ za sportovce. Jednou z cest je získávání sponzorů, což se někde docela daří a v malém. Velcí sponzoři nejsou a i těch malých ubývá. V posledních dvou letech nastal odklon středních a malých firem od aktivit města díky politice města. Jiní prostě bojují o holý život vzhledem k neustálému vytváření překážek v podnikání právě těmto firmám státem.

Je na místě klást si otázky, ale hlavně hledat odpovědi. Všichni si uvědomujeme, že v případě dětí a mládeže právě sport patří k činnostem, které se podílejí na pěstování dobrých charakterových vlastností, správných návyků pro zdravý život a v neposlední řadě smysluplně strávený volný čas. Při hlubším rozboru těchto a dalších faktů chápeme, že peníze vložené do sportu dnes, šetří daleko větší peníze v nedaleké budoucnosti vynaložené ve zdravotnictví či v rozpočtu ministerstva vnitra a spravedlnosti na řešení negativních jevů.

Mně osobně se nabízí jedna odpověď. Vytipujme jeden, dva, tři sporty, které mají nejlepší předpoklady dosahovat výsledků, které zaujmou i tzv. strategické sponzory, dají dětem a mládeži vzory, které je ke sportování přivedou. Vzroste zájem o sport všeobecně a dost možná se snáze najdou lidé, kteří podpoří ostatní sportovní odvětví.

Tradice jsou bohaté, situace nelehká, ale nezačneme-li hledat cesty, mohou zbýt jen slavná jména.

řich Rys, člen ZM


    [Top]    


Zdejší masarykovci patří k těm nejpočetnějším a nejaktivnějším

K o p ř i v n i c e (dam) - Každoroční setkání nad myšlenkami prvního československého prezidenta je sice pravděpodobně nejviditelnější, ale nikoliv jedinou aktivitou členů zdejšího Klubu Masarykova demokratického hnutí. Z iniciativy členů zdejších ’masarykovců’ došlo například již počtvrté ke znovuvztyčení sochy T. G. M. na zdejším stejnojmenném náměstí nebo k přejmenování Základní školy Obránců míru na dnešní dr. Milady Horákové.

Dnes sedmapadesátičlenný spolek se v Kopřivnici začal formovat krátce po revoluci a první Kopřivničané se stali členy Masarykova demokratického hnutí již v roce 1990. Samostatný kopřivnický klub vznikl sice až o šest let později, ale hned se stal jedním z nejlépe hodnocených v republice.

„Pokud vím, tak jsme jediným Klubem Masarykova demokratického hnutí na Moravě,“ prozradil předseda kopřivnické organizace Lubomír Hanzelka. Klub, v jehož čele stojí, je však také nejpočetnější v republice a drží si primát i v průměrném věku svých členů. „Jsme nejmladší z devíti klubů v republice,“ nechal se slyšet Hanzelka s tím, že právě to umožňuje klubu vyvíjet bohatou činnost. Jen v minulém roce se například čtrnáctičlenná delegace zúčastnila slavnostního odhalení pomníku T. G. M. na Hradčanském náměstí. Jen o tři dny později členové klubu pořádali další ročník setkání nad Masarykovými myšlenkami a v listopadu se pak účastnili oslavy nedožitých narozenin Charlotty Masarykové.


    [Top]    


Vzpomínková akce u pomníku je v okolí ojedinělá

K o p ř i v n i c e (dam) - Jako jediní v okolí si Kopřivničané ve středu sedmého března připomněli stojednapadesáté výročí narození T. G. M. Krátké vzpomínkové akce u pomníku prvního prezidenta na náměstí nesoucím jeho jméno se zúčastnilo zhruba pět desítek lidí včetně představitelů politického a společenského života.

Kopřivnice je v okolí jediným městem, ve kterém se vzpomínka na Masaryka stala tradicí. V Příboře, Frenštátě pod Radhoštěm ani Novém Jičíně se žádná vzpomínka neuskutečnila. Pouze obyvatelé Štramberka si osobu prezidenta osvoboditele připomněli včera v podvečer na besedě v tamním kulturním domě.


    [Top]    


Původní záměr rostl, až vykvetl v novou tradici

K o p ř i v n i c e (dam) - Původně bylo setkání nad myšlenkami T. G. M. zamýšleno jako jednorázová akce, která 7. března roku 1997 měla především připomenout sté výročí první Masarykovy návštěvy v kraji. Nakonec však z diskuze nad Masarykovými myšlenkami vyrostlo tradiční setkání, které rok co rok získává větší věhlas i daleko za hranicemi našeho regionu.

„Chtěli jsme udělat setkání zástupců měst někdejšího Masarykova volebního kraje. Právě Laši a Valaši jej totiž v roce 1907 volili do Zemské rady ve Vídni,“ zavzpomínal jeden z otců myšlenky setkání, které má již pětiletou tradici, Lubomír Hanzelka. Dalším důvodem, proč tradice setkání svobodných občanů nad myšlenkami prvního československého prezidenta tak zapustila kořeny, je silná masarykovská tradice ve městě. „Právě tady se pan prezident už v roce 1909 stal čestným občanem. Tuto poctu mu místní radní poskytli jako vůbec první v republice. Naše město je navíc společně s Plzní a Brnem jediným, kde mají čestné občanství otec i syn Masarykové,“ řekl Hanzelka.

Po skončení prvního ročníku se však ukázalo, že akce má perspektivu a bude se opakovat. „Původně jsme mysleli, že se budeme scházet v různých městech původního Masarykova volebního obvodu. To se však neuskutečnilo. Nakonec se ukázalo, že potřebné zázemí budeme mít jen v Kopřivnici,“ tvrdí spoluautor myšlenky a Hanzelkův blízký spolupracovník Bohuslav Ficek. Oba prapůvodci myšlenky setkání Myšlenky T. G. M. a současnost však skromně převádějí většinu zásluh na další lidi, především ze Společnosti pro realizaci cyklu setkání občanů České republiky. „Bez pomoci lidí, jako je Lubomír Sazovský, Lumír Pospěch nebo Ladislav Cvíček, bychom nikdy nezvládli organizovat již pátý ročník. To, že se tato vzniklá tradice udržuje, je z veliké části jejich dílo,“ poznamenal Hanzelka.


    [Top]    


Výčet účastníků je bohatý

K o p ř i v n i c e (dam) - Za pětiletou historii setkávání občanů nad myšlenkami T. G. M. se v kulturním domě objevila již řada zajímavých hostů. Kromě tradičních účastníků Jana Rumla a Pavla Pecháčka bylo možné v Kopřivnici slyšet názory na masarykovské téma například od mluvčího hlavy státu Ladislava Špačka, exministra Viléma Holáně, publicisty Jiřího Ješe, socioložky Jiřiny Šiklové, Ivana Medka nebo Jaroslava Šafaříka z prezidentské kanceláře. Někteří, jako například místopředseda poslanecké sněmovny Ivan Langer, byli přítomni pouze prostřednictvím svých psaných projevů nebo videozáznamu.

„Patří to vždy k tomu nejtěžšímu, co příprava celé akce vyžaduje. Na začátku musíme vždy vymyslet alespoň dvacet jmen, jejichž nositelé by byli k tématu schopni něco říci,“ prozradil jeden z organizátorů s tím, že již během následujícího týdne by se měli pořadatelé sejít a začít uvažovat nad tím, koho pozvou napřesrok.


    [Top]    


O dění ve městě mají lidé zájem

K o p ř i v n i c e (hod) - Obyvatelé Kopřivnice a místních částí se zajímají o dění ve městě, což vyplynulo z průzkumu. Podle něj se zajímá o dění ve městě 83 procent obyvatel. Jak řekl hlavní řešitel Marketingové laboratoře Ostrava, „je to příznivá zpráva pro místní politiky i proto, že zájem Kopřivnických je dokonce o něco větší než v jiných městech, kde se shodný údaj pohybuje na hranici osmdesáti procent.“

Intenzita zájmu občanů Kopřivnice o dění ve městě převažuje nad jejich zájmem o ostatní témata veřejného dění ve společnosti. Z průzkumu vyplynulo, že nejvíce informace o dění ve městě lidé dostávají právě z našich novin, následují rodinní příslušníci a příbuzní, třetí místo v pořadí zaujímá Kabelová televize Kopřivnice.

Průzkum se zabýval také otázkou, zda mají obyvatelé více informací o dění, než tomu bylo před dvěma až třemi roky. Čtyřicet procent dotazovaných odpovědělo, že rozdíly nejsou, třicet procent, že má nyní více informací, 14 procent uvedlo, že neví, že to nedovedou posoudit. Zdroj informací o práci zastupitelstva, rady a úřadu uvedlo 52 procent občanů Kopřivnické noviny, 41 procent kabelovou televizi a pětadvacet procent lidí uvedlo, že je informuje rodina a příbuzní.


    [Top]    


Zastupitelé města se sejdou opět ke svému jednání příští čtvrtek

K o p ř i v n i c e (hod) - Příští týden ve čtvrtek se sejdou v 16.30 hodin v zasedací místnosti anex Městského úřadu na ulici Záhumenní zastupitelé města.

Na programu zasedání zastupitelstva budou majetkoprávní záležitosti, a to například prodej pozemků nacházejících se v Podnikatelském areálu Vlčovice firmě Dura Automotive Systems CZ, s. r. o. Na jednání zastupitelstva nebudou chybět samozřejmě body programu jako různé a diskuze.


    [Top]    


Otištěná fotografie byla jen ilustrační

K o p ř i v n i c e - V minulém čísle Kopřivnických novin byla na titulní straně otištěna fotografie, která zachycovala situaci na podatelně, jež nastala po prvním březnu v důsledku sčítání lidu. Na fotografii je zobrazen JUDr. Štěpán Holub, který pomáhal svým sousedům v domě na ulici Dukelské s jejich vyplňováním.

Po vyjití novin si někteří čtenáři, kteří jej poznali, spojovali článek Řada lidí chodí pro nové dotazníky, neboť chybují, s ilustrační fotografií. Pro formuláře si chodili i lidé, kteří je neobdrželi vůbec, a také ti, kteří je nechtěli odevzdat svým sčítacím komisařům.

Panu Štěpánu Holubovi se za újmu, která mu vznikla otištěním fotografie, omlouváme.

Dana Hoďáková


    [Top]    


Stíny

Dne 6. března byl na služebně městské policie odevzdán nalezený mobilní telefon zn. NOKIA 5110 . Případný majitel nechť se přihlásí na služebně městské policie.

Dne 7. března proběhla na území města dopravně-bezpečnostní akce policie zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu, na pátrání po odcizených vozidlech a osobách. Při této akci bylo zjištěno 51 dopravních přestupků, deset bylo vyřízeno na místě uložením blokové pokuty. Cyklisté a chodci se z celkového počtu dopustili 39 přestupků v dopravě.

Dne 9. března v době od 11.30 do 11.45 hodin přelezl dosud neznámý pachatel na ulici Dělnické ochrannou mříž a nezajištěným oknem vnikl do místnosti pro zaměstnance zubní ordinace. Pachatel zde odcizil peněženku s hotovostí a mobilní telefon, vzniklá škoda činí 14 100 korun.

Dne 9. března strážníci městské policie řešili rušení nočního klidu v jednom z bytů na ulici Obránců míru. Hlídka na místě zjistila, že nájemník bytu v podnapilém stavu pouští hlasitě hudbu a na upozornění sousedů ji nehodlá ztišit. Strážníci po nezbytných úkonech ke zjištění totožnosti dotyčnému důrazně domluvili, ten přislíbil okamžitou nápravu.

V době od 5. do 11. března došlo na území okresu k třiadvaceti dopravním nehodám, při nichž dvě osoby byly zraněny lehce, jedna těžce a jedna osoba utrpěla smrtelná zranění. Škoda byla vyčíslena na částku 1 115 tisíc korun.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.