Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Za 40 odběrů krve získala dárkyně od města volnou vstupenku

K o p ř i v n i c e (dam) - Celoroční bezplatnou vstupenkou na kopřivnický krytý bazén získala jako dar města držitelka zlaté plakety MUDr. Jánského Pavla Königová při své návštěvě radnice v pondělí devatenáctého února.

Ocenění, které Červený kříž uděluje za čtyřicet bezpříspěvkových odběrů krve, převzala Pavla Königová již na konci minulého roku na ostravském magistrátě.

„Město oceňuje dárce krve za jejich záslužnou činnost podobným způsobem několikrát do roka,“ řekl starosta Kopřivnice Jiří Tichánek.

Pavla Königová byla první letos oceněnou dárkyní krve z Kopřivnice.


    [Top]    


Na hlavní poště v Kopřivnici se změnila provozní doba

K o p ř i v n i c e (hod) - Česká pošta, s. p., obvod Nový Jičín, oznamuje, že od 1. března dochází na poště Kopřivnice 1 (u kavárny) ke změně hodin pro veřejnost. V pondělí až pátek bude pro veřejnost otevřeno od 8 do 12 a od 12.30 do 17.30 hodin, v sobotu je provozní doba stanovena od 8 do 11.30 hodin.


    [Top]    


Počet sňatků klesá, zato ověřování roste

K o p ř i v n i c e (hod) - Na posledním zasedání rady města se projednávala matriční činnost v roce 2000 a porovnávala se s uplynulým obdobím.

V roce 2000 bylo na území města uzavřeno 116 manželství, což je méně než v roce 1997, kdy jejich počet činil 137, trend od roku 1998 se drží na stejné úrovni. Oproti roku 1989 se zvýšil počet církevních sňatků, loňský rok je na úrovni let 1997 a 1998, kdy jich bylo každoročně uzavřeno kolem pětadvaceti. Ubývá také počet manželství uzavřených s cizincem. Vloni zemřelo na území Kopřivnice 65 občanů, což je skoro dvojnásobek roku 1997.

„Co se týče dalších činností matriky, jako je ověřování, tam je zhruba stejný trend. Ověřeno bylo celkem 7 964 listin. To číslo je vysoké a my jsme rádi, že jsme pověřili ověřováním listin tři pracoviště, neboť pouze matrikářka při své hlavní matriční činnosti by ověřování těžko časově zvládla. Ověřování na pokladně sice někdy také přináší problémy, neboť lidé, kteří jdou zaplatit různé platby jsou částečně zdržováni tím, že se zrovna ověřují listiny, ale při dobré vůli se to dá zvládnout. Třetí pracoviště je na bytovém odboru. Je to výhodné, neboť odbor sídlí na ulici Štefánikově. Tam se ověřují zejména listiny v souvislosti s převodem vlastnictví k bytům nebo jiného majetku a občané tím pádem nemusí přecházet mezi budovami,“ řekla vedoucí kanceláře tajemníka Pavla Jurková.

Dosti výrazně se lidé obrací na matriku se žádostí o výpis z rejstříku trestů. „Ve většině případů o něj žádají podnikatelé, takže podle tohoto trendu se dá usuzovat, že zde narůstá počet subjektů, kteří podnikají na území města,“ dodala Jurková. Ve městě citelně chybí notářství. „Notářství jsou organizována úplně jiným způsobem podle zvláštního zákona. Město to těžko může nějakým způsobem ovlivnit. Je to samozřejmě škoda. Bylo by v zájmu města, aby zde notářství bylo, nám by to ulehčilo v rámci ověřování, ale byla by to služba i pro občany,“ komentovala Pavla Jurková, proč nemůže město pomoci s obnovením notářské kanceláře.


    [Top]    


Společnost Kotouč uvažuje o obnovení výroby cementu v sousedním městě

Vápenec vytěžený na Kotouči
a nepoužitelný pro odsiřování elektráren
by v budoucnu mohla zpracovávat
nová cementárna, jejíž vybudování
je nyní ve stadiu zvažování.
Foto: David Macháček

Š t r a m b e r k (dam) - Čtyři roky poté, co byla ukončena výroba cementu pod Kotoučem, se začíná uvažovat o jejím znovuobnovení. Na rozjezdu výroby, která by měla především zpracovávat vytěžený vápenec nevhodný pro odsiřování elektráren, by se zřejmě měl podílet zahraniční investor, v médiích byla v této souvislosti zmiňována společnost Calofrig.

Generální ředitel Kotouče Štramberk Ladislav Stašek sice potvrdil existenci tohoto záměru, ale zároveň odmítl sdělit jakékoliv podrobnější informace s odvoláním na špatné zkušenosti s Českou televizí, která měla jeho slova vytrhnout z kontextu a zkreslit. „Zatím je to jen záměr, nic není jistého a není dobré o tom mluvit dopředu, mohlo by to dopadnout třeba jako s Philipsem v Kopřivnici,“ řekl pouze Stašek s tím, že více informací sdělí až ve chvíli, kdy projekt nabyde konkrétnější podoby.

Vybudování závodu, který by mohl výhledově zaměstnat až sto padesát lidí, je tedy zatím jen ve fázi příprav. Společnost Kotouč Štramberk spolu s dalšími odbornými firmami však již pracuje na studii o vlivu stavby na životní prostředí a o svých záměrech informuje starosty okolních měst.

Štramberský starosta Jan Socha by otevření cementárny uvítal v případě, že by byly minimalizovány dopady na životní prostředí. „Vše je jen ve stádiu příprav, takže jsme se zatím jako město k celé záležitosti nevyjádřili. Pokud ale vím, měla by tam být instalována nová technologie odpovídající přísným evropským normám. Vyřešen bude muset být také problém s otřesy způsobenými odstřely a zvýšenou rušností dopravy, především v místní části Kozina,“ řekl Socha.

Právě zvýšení dopravního zatížení se obávají také kopřivničtí radní, ti již firmě, zpracovávající ekologickou studii, předali celý seznam připomínek.


    [Top]    


Stíny

Dne 19. února v nočních hodinách byl hlídkou městské policie nalezen před katolickým domem ležící muž v silně podnapilém stavu. Po úmorném pátrání se podařila zjistit totožnost muže a jeho bydliště, kam byl následně převezen. Dotyčný byl pozván na služebnu MP, kde za své protiprávní jednání zaplatil blokovou pokutu.

Dne 21. února v Kopřivnici v baru na Štefánikově ulici vylákal dosud neznámý pachatel podvodným jednáním na obsluhující servírce částku 9 500 Kč. Stalo se tak pod záminkou uzavření obchodu s mobilními telefony. Pachatel jako zástavu předal servírce pánské hodinky a řetízek ze žlutého kovu a uvedl, že se do 15 minut vrátí, což však neučinil.

Dne 22. února strážníci městské policie odchytávali ve vedlejší obci nebezpečného psa rasy NO, který se zdržoval u vchodu místní základní školy a obtěžoval děti. Pes byl pomocí odchytových prostředků naložen do služebního vozu a převezen na útulek do Vlčovic. Veškeré náklady spojené s odchytem tohoto psa uhradí žádající obec.

Dne 24. února v době od 2 do 5 hodin odcizil neznámý pachatel v recepci hotelu Tatra 43letému muži mobilní telefon zn. Philips a finanční hotovost. Stalo se tak v době, kdy muž, ovlivněný alkoholem, usnul v křesle recepce. Škoda odcizením činí 4 200 Kč.

V týdnu od 19. do 25. února došlo na území okresu k 58 dopravním nehodám, 7 osob bylo zraněno lehce, 1 osoba těžce a škoda byla vyčíslena na částku 2 986 tisíc korun.


    [Top]    


Děti chtějí vybírat ve školách peníze na pomoc Salusu

K o p ř i v n i c e (ili) - Účast na pátém zasedání dětského zastupitelstva byla poznamenána nemocností a účastí jeho členů na lyžařských výcvicích. Přesto se 14. února v zasedací místnosti městského úřadu sešla nadpoloviční, tedy usnášení schopná většina.

Právě nemocnost způsobila, že se neuskutečnila avizovaná návštěva domu pro matku a dítě v tísni Salusu. Ta se uskuteční do dalšího zasedání dětského zastupitelstva, které je naplánováno na 25. duben. Účastníci se rozhodli, že ve svých školách uspořádají finanční sbírky ve prospěch zmíněného domu, který se dlouhodobě potýká s nedostatkem financí.

Zprostředkovaně bylo dětským zastupitelům tlumočeno poděkování místostarosty Zdeňka Krajčíra za připomínky k sestavovanému rozpočtu města. Právě na základě těchto upozornění se do rozpočtu dostalo v rámci jmenovitých akcí prodloužení chodníku na ulici Záhumenní nad Bílou labutí a oplocení dětského hřiště Pod Morávií. Napříště budou zápisy ze zasedání dětského zastupitelstva zasílány ředitelům jednotlivých škol, aby mohli podle potřeby reagovat na jejich požadavky.

Z únorového zasedání dětského parlamentu vzešla připomínka k prašnosti na dětském hřišti, které se nachází v bezprostřední blízkosti ulice Československé armády pod panelovými domy u autobusového nádraží. Požadavek na výsadbu stromové a keřové bariéry, která by snížila prašnost v této lokalitě, bude předán k posouzení a vyjádření pracovníkům odboru životního prostředí.


    [Top]    


Strážníci městské policie již jezdí v nové bílé Fabii combi

Vozový park městské policie minulý týden
vůbec poprvé obohatil nový automobil.
Bílá Škoda Fabia bude v ulicích hlídkovat
již tento týden.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - Již asi dva roky vždy při projednávání rozpočtu nebo během jednání zastupitelstva byl kritizován stav automobilu městské policie. Minulý týden ve čtvrtek dostala městská policie nový automobil, a to bílou Škodu Fabia combi.

Strážníci najezdí měsíčně asi tři tisíce kilometrů a dosavadní automobilový park, který čítal dvě starší škodovky, již nevyhovoval. Po dobu asi jednoho roku bude mít městská policie v provozu tři vozy. „Jsem rád, že se nám to podařilo, že jsme si mohli koupit nový vůz,“ neskrýval radost velitel městské policie Jan Müller.

„Protože městská policie dostávala vždy starší automobily, to byl ten důvod, proč jsme se rozhodli koupit zcela nové. Fabii jsme koupili i proto, že s výrobou Felicií se končí. My se v podstatě pořád snažíme městskou policii modernizovat, zlepšovat její vybavení, aby se zvýšila její mobilita. Budu rád, když do konce roku přibudou ještě alespoň dvě kola z projektu prevence kriminality,“ komentoval opodstatněnost nového vozu pro městskou policii místostarosta Zdeněk Krajčír.


    [Top]    


Lidé jsou ochotni si předplatit bydlení v 3+1

K o p ř i v n i c e (hod) - Sociologický průzkum se zabýval i otázkou nezaměstnanosti. V listopadu bylo v okrese 9 684 lidí bez práce, což představuje míru nezaměstnanosti ve výši 11,76 procenta. V Kopřivnici bylo ve stejném období 1 534 lidí bez práce, vyjádřeno v procentech to bylo 9,91.

Z průzkumu vyplynulo, že dvě pětiny obyvatel Kopřivnice starších 15 let již prošly nebo procházejí obdobím bez práce. Lidé, kteří byli osloveni, odpovídali, že kdyby byli bez práce, tak by ji hledali podle dvou kritérií, a to aby byla v místě a v jejich oboru. Jiní, hlavně z řad mladší generace, by práci zkusili hledat v zahraničí nebo by chtěli podnikat.

Veřejné mínění občanů Kopřivnice velmi výrazně preferuje ve svých důsledcích pro město i jeho občany perspektivně nejvýhodnější řešení: dvě třetiny společenství podporují využití finančních prostředků z rozpočtu města na přípravu území pro nové podnikatelské investice, které by vytvořily další pracovní příležitosti.

Další okruh otázek, který průzkum zahrnoval, bylo bydlení. Z něho vyplynulo, že celkové pocity občanů se situací kolem bydlení zaznamenaly v posledních letech mírně zvýšený trend nespokojenosti. Mezi nejnespokojenější patří stále obyvatelé rodinných domků. Na otázku, zda chtějí žít v Kopřivnici trvale, nebo uvažují o přestěhování, odpovědělo 68 procent občanů, že zde chtějí trvale bydlet. O přestěhování v období 2 až tří let uvažuje 8 procent, v období do pěti let 5 procent a později 19 procent Kopřivničanů.

Z průzkumu vyplynulo, že poměr občanů, kteří chtějí žít trvale v Kopřivnici a kteří se chtějí dříve či později odstěhovat, je v poměru 68:32, což je skoro stejné jako v roce 1995, kdy poměr činil 70:30. Hrozba potenciální migrace v kopřivnickém společenství je dosti intenzivní. Občané, kteří žijí ve městě rádi, patří také mezi ty, kteří chtějí žít trvale v Kopřivnici.

Podle průzkumu je patrné, že jen necelá polovina občanů, kteří si chtějí koupit nebo postavit vlastní rodinný dům do pěti let, tak chtějí udělat přímo v Kopřivnici.

Občané byli dotazováni, zda by byli ochotni se finančně podílet na výstavbě bytu, včetně garážového stání (podíl by představoval jednorázové předplacení desetiletého nájmu), jak velký byt by preferovali. Odpověď byla zcela přesvědčivá - byt 3+1, což představuje 59,2 % odpovědí, byt 2+1 - 22,8 % a byt 4+1 odpovědělo 15,2 procent.


    [Top]    


Soud o značku Tatra byl odročen

K o p ř i v n i c e (dam) - První stání u soudu ve slovenském Trenčíně, který by měl rozhodnout ve sporu o oprávněné používání značky mezi kopřivnickou automobilkou Tatra a firmou Tatra Sipox, bylo odročeno.

Důvodem odložení soudního jednání, na které Tatra čeká již od roku 1998, byl podle tiskové mluvčí Tatra, a. s., Věry Breiové fakt, že soud nemohl prokázat doručení obsílky zástupcům Sipoxu. Jednání by mělo pokračovat 22. března. Na uzavření sporu, ve kterém se kromě užívání značky jedná také o údajném prodeji know how k tatrovácké koncepci podvozků, má Tatra vážný zájem. Nedávno se totiž zástupci Revitalizační agentury nechali slyšet, že i on je jednou z brzd prodeje firmy. S tím však manageři Tatry nesouhlasí.


    [Top]    


Na ulici Záhumenní byla viděna hejna brkoslavů

K o p ř i v n i c e (ili) - Minulý týden přinesly televizní noviny informaci o tom, že na Vsetínsku se na svém tahu zcela výjimečně zastavila hejna brkoslava severního. Možnost pozorovat tyto ptáky měli i obyvatelé Kopřivnice.

„Brkoslavi na stromech jsou nepřehlédnutelní, protože svou barevností působí v naší zeměpisné šířce trochu jako papoušci. Na ulici Záhumenní jich byla k vidění početná hejna nejméně po sto kusech,“ přišel se podělit se svým pozorováním Dalibor Kvita, člen Občanského sdružení Hájenka, „nejsem ornitolog, ale co vím, tak se některé části hejn zastavují na tahu ze severní Evropy směrem na jih. Bývá to zpravidla ve čtyřletých periodách, ale v tak velkém rozsahu, jak se zadařilo v letošním roce, ještě u nás k vidění nebyli. V minulosti se kolem Kopřivnice potulovala hejna maximálně kolem dvaceti kusů.“

Co k zastavení brkoslava severního vedlo, se můžeme spíše jen dohadovat - vliv může mít letošní mírná zima, nadúroda jablek, která ještě zůstala v sadech na stromech, nebo to má souvislost s populační dynamikou toho druhu.

Hlavní složkou potravy těchto opeřenců jsou převážně různé bobule na keřích, trnky, hložinky, šípky. V oblastech, kde se tyto rostliny vyskytují, se hejna na tahu zastavují a části hejn mohou v příznivých letech zůstat i celou zimu.


    [Top]    


Psí výkaly v ulicích trápí nejen zastupitele, ale i občany

K o p ř i v n i c e (ili) - Neudržitelná situace s psími exkrementy trápí nejen členy zastupitelstva, jak jsme informovali v minulém čísle, ale drtivou většinu Kopřivničanů. Ovšem své připomínky mají i majitelé psů.

Jaroslav V. (47 let, strojírenský technik) - Platím městu ročně poplatek tisíc korun, ale nevidím nic, že by město něco dělalo pro pejskaře.

Radka S. (19 let, studentka gymnázia) - V panelovém bytě máme dva velké psy a zodpovědně můžu prohlásit, že po nich pokaždé výkaly seberu. Problém je s tím, že občas nemám kde sáček s tímto obsahem vyhodit. Jsou úseky, třeba od sídliště Sever po autobusové nádraží, kde na koš nenarazíte. Pak se nedivím, že někdo po svém psu raději neuklízí.

Zuzana V. (14 let, žákyně základní školy) - Snažím se, aby můj pes dělal potřebu mimo sídliště, abych nemusela po něm nic uklízet. A když to nevyjde, tak dělám, že ke mně nepatří.

Vašek H. (67 let, důchodce) - Uklidím, samozřejmě, že po svém psovi uklidím, ale když se rozhlédnu kolem, tak jsem spíš bílá vrána.

Jarmila K. (42 let, podnikatelka) - Nemyslím si, že by psi dělali větší binec než děcka, co se poflakují po sídlišti. Ale samozřejmě, za ty se žádné poplatky platit nemusí. Na to, aby mi pes nešel na pískoviště, si pozor dávám, ale pokud je na trávě, tak ho neomezuji. Vždyť je to nejpřirozenější hnojivo.

Pavel K. (36 let, stavební inženýr) - Za psy se platí nemalý poplatek, a tak bych od města čekal nějakou kompenzaci. V zahraničí je zcela běžné, že jsou dětská hřiště, pískoviště a koutky oploceny nízkými dřevěnými ploty. Děti tak mají svůj prostor, kde mohou bez obav dovádět a psi také. Navíc tam všude funguje čisticí a sběrná služba psích exkrementů. To považuji za seriózní přístup. Klidně bych zaplatil za poplatek i víc, ale za své peníze bych chtěl odpovídající služby.

Růžena C. (70 let, důchodkyně) - Všechno je v lidech. Někoho nenapadne uklidit po sobě, tak jak pak můžete čekat, že uklidí po svém psu. A druhému pak zase nedělá problém zvednout papírek po druhých. V každém případě by bylo dobré, kdyby městská policie měla takové pravomoce, aby mohla každého hříšníka potrestat. To je jediný možný způsob. Když se lidem sáhne na peníze, tak je hned oheň na střeše. Pak si dají pozor i na to, co dělá jejich pes.

Honza V. (9 let, žák základní školy) - Vidíte, v kapse mám připravený sáček. Když jdu se psem ven, tak si beru vodítko a sáček. Psa mám necelý rok a naši mi řekli, že jestli jednou uslyší, že po psu neuklízím, tak ho dají pryč.

Martin J. (23 let, student) - Psa máme odjakživa a s tím pořádkem bych to neviděl tak černě.

Ivana D. (41 let, nezaměstnaná) - Psa nemám a do paneláku bych si ho určitě nepořídila. Někteří psíčkaři jsou strašně sobečtí a vůbec si neuvědomují, jak sousedy psi svým štěkotem, smradem a chlupama obtěžují. Vůbec nikoho pak nenapadne, aby po svém miláčkovi třeba zametl chodbu, i když nemá zrovna službu.


    [Top]    


Fond národního majetku odbřemenil oční školu, radní pro ni hledají využití

Š t r a m b e r k (dam) - Fond národního majetku odbřemenil objekt bývalé oční školy ve Štramberku, teď tedy již nic nebrání v jeho využití. Svým rozhodnutím zbavil FNM štramberskou radnici povinnosti provozovat v budově po dobu desíti let zdravotnické zařízení s pevně stanovenou lůžkovou kapacitou. Původní speciální zdravotnické zařízení pro děti s poruchami zraku v polovině roku, kdy tehdejší primářka ortoptického oddělení ukončila nájem objektu z důvodu, že byl kapacitně předimenzovaný. Již od té doby hledají radní sousedního města pro objekt nové využití, zatím však ani jedno jednání s potencionálními zájemci neskončilo podpisem smlouvy. „V současné době jednáme s kopřivnickou charitou, která by tam za jistých podmínek chtěla zřídit penzion spokojeného stáří. O této možnosti budeme mluvit i s kopřivnickými zástupci,“ uvedl starosta Jan Socha.


    [Top]    


Příspěvky zastupitelů města

Výzva

Členové MZ v Kopřivnici i široká veřejnost se nemohou smířit se skutečností, že Jiří Mlejnecký, který je stíhán za zneužití pravomoci veřejného činitele, je dodnes zaměstnanec kopřivnického oddělení Policie ČR.

Jsme přesvědčeni, že člověk, který se měl dopustit tohoto trestného činu, nemůže hájit práva a zájmy občanů a dbát na dodržování platných zákonů.

Jsme znepokojeni dlouholetým projednáváním tohoto skutku u soudu a přesto, že jsme si vědomi principu nezávislosti soudu, apelujeme na urychlené ukončení této kauzy.

Dále vyzýváme okresního policejního ředitele, aby do konečného uzavření soudního procesu postavil p. Jiřího Mlejneckého mimo službu v Policii ČR, eventuelně využil jiných možností zákona o služebním poměru policistů tak, aby uvedená osoba nepřišla do styku s veřejností.

Rovněž se obracíme na zastupitele v obcích regionu, aby se připojili k této výzvě.

V Kopřivnici 8. února 2001

Ing. Jindřich Holcman - předseda Okr. pobočky konfederace pol. vězňů ČR v NJ
Bohuslav Ficek - místopředseda Klubu Masarykova demokratického hnutí

Zastupitelé města Kopřivnice

První polovina výzvy, kterou schválilo Zastupitelstvo města na svém zasedání 8. února 2001, byla vyslyšena nečekaně rychle. Soudní proces s p. Mlejneckým proběhl již 14. února.

Druhá polovina výzvy zatím splněna nebyla. Ale okresní policejní ředitel JUDr. Třetina v dopise zastupitelům mj. píše: „Sděluji Vám, že plně chápu důvody, které Vás vedly k zaslání této výzvy. Rovněž mne znepokojuje, když je trestně stíhán kterýkoli policista, neboť každé takové stíhání poškozuje pověst policie jako celku.“ Dále uvádí, že současný zákon o služebním poměru příslušníků Policie ČR mu nedovoluje „zproštění výkonu služby“ p. Mlejneckého do pravomocného rozhodnutí soudu. (A tak nezbývá než doufat, že bude brzy celá kauza s konečnou platností uzavřena.) Text tohoto článku je zároveň odpovědí na článek ke stejné problematice z minulého čísla Kopřivnických novin.

Zastupitelé za KDU-ČSL

Pane starosto, buďme féroví!

Říká se, že když mě nikdo nepochválí, musím se pochválit sám. Toto měl asi na mysli pan starosta při psaní svého oslavného článku v KN ze dne 15. 2. Chápeme, že v článku hodnotícím vedení města chválí především svou stranu a jednoho ze dvou svých partnerů, KDU-ČSL (neměla se ozvat pozapomenutá KSČM?).

Starosta však zapomíná, že v minulém volebním období se v našem městě uskutečnilo nejvíce investičních akcí v historii Kopřivnice (oprava celé Štefánikovy ulice, Technické muzeum, předláždění plochy před MÚ, plynofikace, parkoviště Sever a další). Rozhodnutí dostavět dnešní Technické muzeum vyšlo z reality: buď za 50 - 60 milionů stavbu zbourat, za 3 - 5 milionů ji prodat (a nemít možnost další kontroly nad objektem) nebo dostavět. Další možnost, kromě samovolného rozpadu, neexistovala. Pro dostavbu i pro úvěr hlasovala v minulém zastupitelstvu jak ČSSD, tak KDU-ČSL. Úvěry byly přijaty s plnou zodpovědností, peníze se nikam neztratily, ale to, co za ně vzniklo, slouží občanům města. Vymlouvat se na dluhy není férové, ale chápeme, že je jednoduché. Raději bychom se však měli zeptat, kde je oněch 60 milionů (tedy téměř polovina proklamovaného dluhu), které město mohlo získat navíc za prodej akcií SmVaK.

Jsou určitá důležitá rozhodnutí, u nichž je třeba souhlasu většiny zastupitelů. Sem patří jak dostavba v centru města či plynofikace, tak realizace Podnikatelského areálu Vlčovice. Vlčovický areál je původním projektem ODS a nebylo lehké ho v radě města proti odporu ČSSD prosadit. ČSSD chtěla v létě 1999 dokonce akci pozastavit. Tvrzení, že ČSSD a KDU-ČSL rozhodly o realizaci přípravy této zóny je lživé, neboť o tom rozhodlo jednomyslně zastupitelstvo města, v němž jsou ony dvě strany zastoupeny pouze menšinově.

Dovolte nám, pane starosto, abychom Vám popřáli mnoho úspěchů ve vaší další práci, a doufáme, že se vašemu seskupení ČSSD, KDU-ČSL a KSČM podaří vykonat alespoň tolik, kolik se povedlo minulému vedení města, a to nejen ústně, ale i činy. Náš minulý volební program byl totiž asi z devadesáti procent splněn.

P. Chromečka, O. Rys a J. Sumbal,
členové městského zastupitelstva
za ODS v Kopřivnici

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.