Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Držitelka tří Andělů Radůza vystoupí v kulturním domě

K o p ř i v n i c e (dam) - Asi nejvýraznější osobnost současné české písničkářské scény se chystá koncertovat v Kopřivnici. Zpěvačka a multiinstrumentalistka Radůza vystoupí ve velkém sále kulturního domu ve středu 13. října.

Své umělecké začátky si Radůza odbyla jako pouliční zpěvačka bluesového repertoáru, právě tam si jí všimla Zuzana Navarová a díky ní už tři dny nato vystupovala na velkém komponovaném koncertě v pražské Lucerně. Jen o pár měsíců později už byla na stejném pódiu předskokankou slavné Američanky Suzanne Vegy. Radůza spolupracovala s proslulým Nerezem a hostovala na koncertech Marsyas, natáčela s Abraxasem a hrála také jako předskokanka Mika Oldfielda.

V roce 2001 dokončila studium skladby na pražské konzervatoři a její absolventskou duchovní kantátu natočil Český rozhlas. Ve stejném roce jí vyšlo také debutové album Andělové z nebe. Své kompoziční schopnosti Radůza uplatňuje také jako autorka scénické hudby. Její muzika dokresluje atmosféru ve hrách divadla Archa, Divadla v Celetné, Dejvického divadla, Divadla v Řeznické a také v inscenaci Tanec na konci léta opavského Slezského divadla. Spolupracovala na deskách kapel jako Cymbelín nebo Jablkoň. Vloni pak vydala druhé autorské album ...při mě stůj, a jak se zdá, název se opravdu povedl, neboť právě při Radůze stála celá řada členů české Akademie populární hudby a ona jako největší překvapení večera získala nejen sošku pro Objev roku a ocenění v žánru Folk & Country, ale také Anděla pro nejlepší zpěvačku. Album ...při mě stůj slaví úspěchy nejen mezi kritiky, ale také u posluchačů a v polovině června vyneslo Radůze zlatou desku. Začátek koncertu je plánovaný na půl osmou večer.


    [Top]    


Smíšené pocity zahájily sezonu

Petr Kostka a Jana Hlaváčová v rolích
stárnoucích přátel bavili kopřivnické
publikum v úvodním představení další
předplatitelské sezony v kulturním domě.

Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Povedený start do nové předplatitelské sezony zajistila minulé pondělí inscenace hry Smíšené pocity amerického autora Richarda Baera. Na rozdíl od hlavních hrdinů konverzační komedie diváci rozhodně nemuseli odcházet se smíšenými pocity. Vynikající text, střídmá režie a především velmi dobré herecké výkony Petra Kostky a Jany Hlaváčové jim zaručily příjemný zážitek. Také pořadatelé mohli být spokojeni, přes 360 diváků je na Kopřivnici velmi slušná návštěva a také předplatitelů od loňska výrazně přibylo. Na další představení se mohou příznivci divadla těšit už v závěru tohoto měsíce, kdy se bude hrát komedie A do pyžam!


    [Top]    


Kino obsadí televizní Kafka

K o p ř i v n i c e (dam) - Zítra v poledne začne šestice porotců s hodnocením téměř deseti hodin soutěžních snímků letošní přehlídky Kafka.

Do kina Puls se sjedou zástupci dvaceti českých a devíti slovenských televizních studií, aby si porovnali úroveň své práce. Jednotlivé soutěžní bloky, Zpravodajství, Dokument, Reklama, Publicistika a Kafka s úsměvem, budou dělit speciální předěly, které jsou dílem místních mladých divadelníků.

Začátek páteční i sobotní projekce je v devět hodin a vítězné snímky tradičně uvidí také diváci KTK.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.