Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Další jednání o správní budově

K o p ř i v n i c e (hod) - Další jednání se uskutečnila minulý týden mezi vedením kopřivnické radnice a firmou Terex, tentokrát se hovořilo o možnosti snížení kupní ceny správní budovy automobilky. „Dostali jsme šalamounskou odpověď. Kupní cena může být snížena na třicet milionů korun, ale zbývající čtyři miliony korun by se vyrovnaly v rámci zápočtu za pronájem čtyř pater správní budovy pro potřeby Tatry na dva roky,“ sdělil starosta Jiří Tichánek. Město by mělo podle starosty získat třicetimilionovou státní dotaci nejpozději do poloviny března.


    [Top]    


Cestovní ruch v kraji prý letos bude díky výstavě větší

Zájem o stánek Moravskoslezského kraje,
ve kterém se na veletrhu cestovního ruchu
Regiontour prezentovala i Kopřivnice,
byl značný.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Také Kopřivnice stejně jako stovky dalších měst celé republiky v závěru minulého týdne lákala turisty na mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně. Město se tradičně prezentovalo společně s dalšími obcemi sdruženými pod hlavičkou Agentury Beskydy Valašsko. Jeho expozice pak byla součástí velkého stánku celého Moravskoslezského kraje. V tom se sešlo celkem sedm vystavovatelů, kromě Agentury Beskydy Valašsko zde vystavovalo pět obdobných regionálních organizací. Více upozornit na sebe se rozhodla pouze Ostrava, jejíž část stánku ožila očekáváním hokejového šampionátu, a tradičně také Frenštát, z jehož části expozice zněla muzika a voněla slivovice.

Na výstavišti se sešlo celkem 1 017 vystavovatelů ze čtyřiadvaceti zemí světa. Také Regiontour, představující především tuzemské destinace, čím dál víc láká vystavovatele ze zahraničí, oproti loňsku jejich účast vzrostla o 43 procent.

Otevření stánku Moravskoslezského kraje se kromě vrcholových představitelů snad všech radnic regionu osobně zúčastnil také hejtman Evžen Tošenovský se svými náměstky Jiřím Carbolem a Josefem Jalůvkou. „Jde o to ukázat, že náš kraj je natolik atraktivní, že se cestovní ruch muže stát velkým příspěvkem k jeho prosperitě,“ nechal se slyšet Tošenovský po slavnostním otevření expozice, která společně s prezentací Středočeského a Ústeckého kraje patřila se svými dvěma sty čtyřiceti metry čtverečními k největším na veletrhu.

„V příští sezoně pocítí naše cestovky, hoteliéři a poskytovatelé služeb zvýšený zájem ze zahraničí,“ sliboval na veletrhu náměstek hejtmana Josef Jalůvka, který má právě cestovní ruch ve své kompetenci. To si krajský politik slibuje především od několika desítek jednání se zahraničními touroperátory, které se v rámci veletrhu uskutečnily.

Efekt minulých výstav nebyl podle Jalůvky dostatečně zřejmý. „Nebylo ho možné doložit konkrétními výsledky v uzavřených kontraktech a navázaných partnerských vztazích. A i když loňský veletrh navštívilo asi osmdesát zahraničních touroperátorů, my jsme žádného nepotkali. Proto jsme přes asociaci krajů od loňského jara navázali kontakt s BVV a domluvili jsme se, že musíme spolupráci zkvalitnit v tom směru, aby se přímo na veletrhu uzavíraly obchody,“ řekl Jalůvka. Zástupci destinačního managementu tak jednali například s Holanďany, Němci, Španěly, Poláky, Slováky a cestovními kancelářemi z jiných zemí.

Přímo na veletrhu bylo prezentováno také sedm konkrétních produktů připravených během minulých dvou měsíců destinačním managementem kraje. Jeho úkolem je vytvořit pojítka mezi jednotlivými poskytovateli ubytování a služeb či provozovateli sportovních areálů a všechny jejich služby spojit do produktu, který je přímo nabízen k prodeji cestovním kancelářím.

„Činnost destinačního managementu podnikatelé kvitují s povděkem, oni sami totiž nemají síly na to, aby se navzájem domlouvali a vytvářeli podobné atraktivní produkty,“ uvedl Jalůvka s tím, že v letošním roce se činnost destinačního managementu ještě zintenzivní.


    [Top]    


Stávka lékařů lidi nepostihla

K o p ř i v n i c e (dam) - Hodinovou stávku zdravotníků a lékárníků ze šestého ledna pacienti lékařů ani klienti lékáren v Kopřivnici příliš silně nepocítili. Řada lékařů se totiž na Tři krále svým pacientům věnovala i mezi jedenáctou a dvanáctou hodinou, kdy byl celostátní protest vyhlášený krizovým výborem jednotlivých lékařských profesí. Provoz polikliniky zůstal zcela neomezen, ale někteří privátní lékaři se rozhodli své ordinace přece jen zavřít. „Stávkovali jsme sice, ale pacientů se to nijak nedotklo. Během té hodiny nikdo nepřišel,“ řekl praktický lékař Otomar Studnička a ilustroval tím fakt, že vliv na pacienty byl skutečně mizivý. U pediatrů byl vliv stávky ještě menší. Přestože většina dětských lékařů důvody protestu chápe, svým pacientům se rozhodla nekomplikovat život. „Měli jsme tady v tu dobu opravdu frmol. Souhlasili jsme s důvody stávky, ale když máte plnou čekárnu lidí, tak musíme pracovat, jestli je nebo není stávka,“ tvrdí Jaroslava Glogarová. Stávka měla upozornit především na velké zpožďování plateb od VZP. „Vím, že v některých okresech je situace ještě horší, ale ani u nás nepřicházejí peníze za provedené výkony v termínu. My přitom musíme platit materiál i sestry,“ řekla stomatoložka Vítězslava Kročková. Podle majitelky Lékárny U Severky Marie Pešlové bude mít stávka díky své široké medializaci jistě určitý efekt. „Chtěli jsme upozornit na to, že vláda efektivně neřeší problémy ve zdravotnictví, a to se povedlo. Nakolik si naše připomínky vezme k srdci, je otázkou,“ uvedla Pešlová.


    [Top]    


Krátce

K o p ř i v n i c e (hod) - Od dubna zvyšuje Kabelová televize Kopřivnice poplatek základní nabídky televizních programů o jednu korunu, a to z čtyřiapadesáti na pětapadesát korun.

K o p ř i v n i c e (hod) - Hodnocením činnosti Agentury Beskydy Valašsko v roce 2003 se zabývala valná hromada, která se konala 18. prosince v Kopřivnici. „Největším úspěchem agentury v její dosavadní činnosti bylo získání grantu z Phare 2000 ve výši tři a půl milionu korun, který bude použit na výstavnické a technické zabezpečení agentury prezentační, výpočetní, filmovou technikou a softwarem,“ uvedl člen agentury místostarosta Zdeněk Krajčír.


    [Top]    


Také o svátcích nosili lidé dárky psům do útulku

Psů v útulku po Vánocích nepřibylo.
Lidé nalezencům přinášeli pamlsky
a také granulované krmivo na přilepšení.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (hod) - Po Vánocích nemají v Kopřivnici takové problémy jako v mnohých jiných městech, kde mají psí útulky. Podle slov velitele kopřivnické městské policie Jana Müllera se nesetkali letos s případem, kdy by lidé přinesli do útulku psa, kterého děti dostaly jako vánoční dárek. Spíše naopak. Stavy psů v útulku poklesly. „Dokonce k nám chodí lidé, kteří by si rádi pořídili psa, ale nemáme momentálně takovou rasu v útulku, kterou by si přáli. Říkali jsme jim, ať se přijdou zeptat nejdříve tak v polovině ledna,“ řekl Jan Müller, který má psy v útulku na starost.

Kopřivnický psí útulek je v provozu již sedmým rokem a během této doby zde nalezlo dočasný domov tisíce psů z Kopřivnice, Nového Jičína a později také i z Frenštátu pod Radhoštěm. Právě jmenovaná města se podílejí na úhradě finančních prostředků nutných k jeho bezproblémovému chodu.

„Přesto se najde každý rok spousta lidí, kteří, i když mají doma své pejsky, nezapomenou na nalezence a ke konci roku přispějí pamlsky, krmivem a především svou přítomností ke zpříjemnění pobytu psů v útulku. Jsme rádi, že takovýchto lidí přibývá, a i tímto způsobem jim znovu děkujeme,“ dodal na adresu dárců šéf městských strážníků.


    [Top]    


Do cíle Dakaru zbývají tři etapy

K o p ř i v n i c e (dam) - Už jen posledních pár set kilometrů zbývá účastníkům letošního ročníku dakarské rallye. Sedmnáctá exhibiční etapa v okolí senegalské metropole se pojede už za tři dny. V době uzávěrky tohoto čísla trávili závodníci den v Bobo Dioulasso, a přestože měli mít za sebou celkem jedenáct etap, fakticky byly nejaktuálnější výsledky z deváté etapy. Obě následující se totiž pořadatelé soutěže obávající se možných útoků loupeživých band rozhodli s ohledem na bezpečnost soutěžících zrušit a změnit pouze v přesun po silnici.

Po deváté etapě byl Tomáš Tomeček se svou tatrou druhý s hodinovou ztrátou na vedoucího Čagina na kamazu. Karel Loprais v deváté etapě ztratil a z původně třetí pozice se propadl na průběžně páté místo a mezi ním a Tomečkem stojí nizozemský DAF a druhý ruský kamaz. Ani jedna tatrovácká posádka zatím nehlásila vážnější technické problémy.

V příštím čísle Kopřivnických novin najdete již konečné výsledky africké rallye.


    [Top]    


Stíny

V neděli 11. ledna ve večerních hodinách přijala stálá služba městské policie oznámení, že na ulici Horní někdo střílí vzduchovkou do oken. Na místo vyslaná hlídka zadržela dva mladíky, bydlící na téže ulici, a opodál našla pohozenou vzduchovku. Celá záležitost bude předána přestupkové komisi, která kromě uložení blokové pokuty bude rozhodovat o zabrání střelné zbraně.


    [Top]    


Kopřivnice se v krátké době dočká schválení nové vyhlášky o zeleni

Po delší časové pauze, způsobené převážně obtížnou právní formulací některých částí, se snad i Kopřivnice brzy dočká schválení obecně závazné vyhlášky o zeleni. Samotná vyhláška o zeleni se skládá ze čtyř částí a čtyř příloh a cílem článku je přiblížit vám jednotlivé části. V následujícím textu bych chtěl uvést alespoň stručný přehled jednotlivých částí této vyhlášky, včetně příloh. Pokusím se zaměřit na přínos vyhlášky pro nás jako občany, na to, jak by měla vyhláška posloužit nám všem při tvorbě, údržbě a ochraně životního prostředí v Kopřivnici.

V první části vyhlášky je poměrně podrobně uveden a vysvětlen výčet použitých odborných termínů, s odkazem na některé její přílohy.

Druhá část vyhlášky se zabývá výstavbou a údržbou zeleně na území města. Jsou zde poměrně přesně vymezeny jednotlivé možnosti a povinnosti zřizovatele a správce zeleně jako například limitované množství používaných alergentních dřevin, ale také i problematika samovolných výsadeb dřevin občany na pozemcích s veřejnou zelení.

Významnou roli v Kopřivnici, kde je dostatek zeleně, hraje bezesporu kvalitní údržba. Údržba zeleně na území města by měla být po schválení této vyhlášky prováděna podle zařazení jednotlivých ploch do určité intenzivní třídy údržby. Návrh zařazení jednotlivých ploch do intenzitních tříd údržby je uveden v mapové příloze vyhlášky a vychází z významu jednotlivých ploch. Ke každé uvedené intenzitní třídě je pak v textové příloze stanoven přehled a četnost pracovních operací (počet kosení travnatých ploch). Při údržbě zeleně bychom však neměli zapomínat na to, že povinností každého vlastníka pozemku je i péče o zeleň na tomto pozemku. U výsadeb okrasných záhonů v předprostorách obytných domů, které si občané založili sami, se tato povinnost vztahuje na zakladatele těchto ploch. Pokud však tyto plochy budou ponechány bez odpovídající údržby, vyhrazuje si správce pozemku právo je zrušit. Při novém zakládání výsadeb je však nezbytně nutné vyjádření správce pozemku.

Důležitým a do jisté míry velice ožehavým tématem je ochrana zeleně. Tímto tématem se zabývá třetí část vyhlášky. V jednotlivých článcích jsou opět poměrně podrobně a přesně vymezeny možnosti a limity ochrany zeleně jednak při realizaci výstavby (zateplení budov, výkopové práce) včetně úpravy a přebírání těchto ploch po skončení prací, tak i ochrana zeleně při jejím užívání. Jsou zde uvedeny citace některých norem z oblasti sadovnictví a krajinářství upravující tuto problematiku. Bezesporu největším problémem a žhavým tématem nejen v Kopřivnici jsou ořezy a kácení stromů a keřů. V textu vyhlášky je opět vymezeno, co vše je k těmto činnostem nutné, kam se mají občané se svými požadavky obracet a jak jsou regulovány. Dále je zde uvedeno, jaké povinnosti při kácení musí být splněny (náhradní výsadba), jak se stanovují, a to nejen v rámci ochrany zeleně města Kopřivnice, ale také v rámci státní správy v oblasti ochrany dřevin (podle nařízení zákona 114/1992 Sb., o ochraně přírody).

Poslední čtvrtou částí jsou společná a závěrečná ustanovení, která stanovují povolování výjimek z vyhlášky a sankce za její porušení.

Na závěr nutno podotknout, že samotná vyhláška, jež si klade za cíl poskytnout legislativní rámec pro zakládání, údržbu a ochranu zeleně v Kopřivnici, by neměla být jen závazným předpisem, ale jakýmsi návodem pro nás všechny, jak se k zeleni chovat.

Kompletní návrh finální verze vyhlášky o zeleni, včetně jejich příloh naleznete na internetové adrese: http://koprivnice.cz/web/docs/vyhlasky/navrh/zelen.htm. Své připomínky k textu vyhlášky nám můžete zaslat na adresu ziv.prostredi@koprivnice.cz do 28. února. Poté budou připomínky vyhodnoceny a zapracovány do návrhu vyhlášky ke schválení. To předpokládáme v březnu tohoto roku.

Jaroslav Dvořáček, správce veřejné zeleně


    [Top]    


Sjezdovka přivítala v sobotu první zájemce o lyžování

K o p ř i v n i c e (ili) - Po rekonstrukci byl v sobotu zahájen provoz lyžařského vleku na sjezdovce na Červeném kameni. Návštěvníkům je mimo občerstvení v krbem vyhřívané chatě nově k dispozici i bufet s venkovním posezením.

Zprovozněním 300 metrů dlouhého vleku, který firma provozující areál zdědila po předchozích nájemcích, a dokončením zasněžovacího systému byla ukončena tzv. nultá etapa. Její součástí bylo přivedení vody do areálu a nové elektrické vedení k vleku, které z důvodu bezpečnosti provozu nahradilo původní zařízení.

Hodina lyžování v letošní sezoně přijde dospělého na padesát a dítě do 12 let na třicet korun. Jednodenní jízdenka vyjde na 160 a 130 korun, za půldenní lyžování od 9 do 14 hodin nebo od 14 do 21 hodin zájemce zaplatí sto korun, dítě osmdesát. Podrobný ceník jízdného s dalšími možnostmi slev je k dispozici na lyžařské chatě na Červeném kameni, aktuální informace o provozu vleku pak na čísle 736 186 233.

Po ukončení zimní sezony by se měla rozjet I. etapa výstavby Sportovního lyžařského centra Červený kámen, jejímž výsledkem by měla být vleky zpřístupněná, rozšířená, 1 430 metrů dlouhá sjezdovka. „Vše je odvislé od vstřícnosti městského a krajského úřadu,” podmínil další pokračování výstavby areálu majitel provozovatelské firmy Stefan Stefanov.


    [Top]    


Odvoz odpadků v období svátků

K o p ř i v n i c e (ili) - Odvoz komunálního odpadu zvládla na konci roku v období svátků firma Slumeko, s. r. o., na výbornou.

„S výjimkou Štědrého dne jsme odpadky sváželi denně,” uvedl ředitel firmy Karel Březina. Aby se mimořádný nápor zvládl, byl svoz oproti běžnému provozu posílen o jeden vůz, který sám svezl osmnáct tun odpadu. Navíc městem jezdil traktor s vlečkou, jehož posádka odklízela objemnější odpad, který se hromadil u kontejnerů. Na problémových lokalitách, jako je například sídliště Sever, byly přidány velkoobjemové vany.

„Ještě počítáme minimálně dvakrát s výjezdem traktoru s vlečkou, aby se uklidily vyhozené vánoční stromky,” uvedl k dalším mimořádným výjezdům ředitel Březina.


    [Top]    


Údržba silnic v zimě

K o p ř i v n i c e (ili) - S masivnějším odklízením sněhu se v této sezoně začalo teprve o silvestrovském večeru. „Intenzivně se plužilo ještě o půlnoci a od Nového roku vlastně jezdíme nepřetržitě,“ uvedl ředitel firmy Slumeko, s. r. o., Karel Březina k odklízení sněhové nadílky.

Zároveň s komunikacemi jsou udržovány chodníky, a to jemnou struskou a kamennou drtí, přechody a schody jsou odklízeny pracovníky Slumeka ručně a na jejich údržbu je používána sůl. V těchto dnech byla přivezena druhá dávka protisněhových zábran, které budou rozmístěny v místech, kde se při bočním větru tvoří na cestách sněhové jazyky. Ředitel Slumeka si postěžoval na opakované ztráty červenobílých vytyčovacích tyčí.

„Ztrácejí se nám jak dřevěné, tak i z recyklovaného plastu, hlavně v úseku mezi obcemi Mniší a Měrkovicemi, na Pasekách a na cestě k očnímu do Štramberka. Situace je v tomto úseku opravdu vážná, protože když zafouká vítr, nelze v bílé pláni rozpoznat, kudy cesta vede a řidiči s odklízecími radlicemi a pluhy odmítají riskovat, že zapadnou mimo komunikaci,“ netajil své rozhořčení ředitel Březina.


    [Top]    


Těžko dostupné lokality se v zimním období neudržují

M i k r o r e g i o n (ili) - Ať už mají obce smlouvy na zimní údržbu komunikací se soukromými osobami nebo firmami, jsou s jejich prací spokojeny. „Nespokojenost ze strany obyvatel pramení z toho, že nerespektují harmonogram údržby, který stanovuje prioritní komunikace,“ uvedl místostarosta Příbora Bedřich Turek, „dostane se i na velmi členitý Hájov, postupně jsou zpřístupněny všechny lokality i odlehlé samoty.“

Ve Štramberku, který je svou polohou velmi specifický, se v zimním období neudržují čtyři ulice - Bělohorská, Horní Bašta, Vrchní cesta a střední cesta z náměstí. Také v Závišicích se neudržuje jedna komunikace z důvodu příkrého kopce, a to od hasičárny.

Ve Skotnici, která má smlouvu se soukromým zemědělcem z Mošnova, se nevyhrnuje technikou na přání občanů pouze jedna komunikace. „Je to natolik úzká ulička, že po projetí technikou se na bocích vytvoří vysoké bariéry, jejichž zprůchodnění je pro místní občany náročnější než ruční odklízení sněhu,“ vysvětlila skotnická starostka Anna Mužná.

V Trnávce a Petřvaldě se o sjízdnost komunikací ke spokojenosti občanů stará akciová společnost Moravan, Kateřinice mají smlouvu s místním zemědělským družstvem a navíc mají k dispozici vlastní techniku. V Mošnově pověřenému soukromníkovi vypomáhá v případě potřeby jeden obecní zaměstnanec.


    [Top]    


Obce doplácejí na svoz odpadů občanů ze svého rozpočtu

M i k r o r e g i o n (ili) - Výše místního poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na rok 2004 se v jednotlivých obcí liší.

Většina starostů se shoduje v tom, že výše poplatku neodpovídá skutečným nákladům a obce na systém nakládání s komunálním odpadem doplácejí ze svého rozpočtu. Výjimku tvoří obec Petřvald, která jako jediná nevybírá poplatek za osobu a rok, ale občané platí za vyvážku popelnic.

Za sedmdesátilitrovou popelnici vyváženou co čtrnáct dní zaplatí občan 900 korun ročně, za popelnici o objemu sto deset litrů při stejné frekvenci vývozu zaplatí 1 100 Kč, při týdenní vyvážce pak 1 850 korun. Výhodněji vyjde kontejner o objemu 1 100 litrů, za který se při týdenním vývozu zaplatí 7 283 korun za rok. „Tyto ceny platí do doby, pokud nevejde v platnost zvýšení daně z přidané hodnoty,“ uvedl petřvaldský starosta Vojtěch Myška.

Kateřinice mají v rámci mikroregionu nejnižší poplatek ze všech obcí, ale jak uvedl starosta Vladimír Londin, jeho výše se nepodaří příští rok udržet. „Nechceme na občanech vydělávat, ale ani doplácet z rozpočtu.“

V Mošnově je poskytována třicetiprocentní úleva z placení poplatku za komunální odpad občanům, kteří topí ekologickými palivy. Osvobozeny od poplatku jsou osoby ve výkonu vojenské služby a trestu, dále osoby pracující nebo studující v zahraničí a děti v případě více než pětičlenné domácnosti a osoby starší sedmdesáti let. Obec v minulém roce doplácela sedmačtyřicet tisíc korun.

V Příboře se poplatek za odpady hradí jednorázově do konce května. Za loňský rok se radnice potýká s 978 neplatiči, kteří městu dluží 187 306 korun.

Přestože má Skotnice v porovnání s ostatními obcemi mikroregionu nejvyšší poplatek, skutečné náklady jsou ještě o sedm korun na osobu a rok vyšší. „Máme pouze tři problémové rodiny, u kterých musíme přistoupit k vymáhání poplatku,“ uvedla na adresu neplatičů starostka Anna Mužná.

V sousedním Štramberku se procento neplatičů poplatku za komunální odpad pohybuje do tří procent.

V Trnávce, která má výši poplatku shodnou jako Kopřivnice, problémy s neplatiči téměř neznají. „Maximálně se objeví ročně jeden případ,“ komentovala situaci starostka obce Božena Londinová.

Nejvzornějšími obyvateli při placení poplatku za odpady jsou Závišané, kde podle slov starosty Zdeňka Vajdy v minulém roce neměli ani jeden případ neplacení poplatku.

„Při známkovém systému jsme se v minulých letech potýkali s dvacetiprocentním neplacením za odpady, dnes se jedná pouze o tři procenta,“ poukázal na zlepšení situace starosta Ženklavy Miroslav Drozd, který je při vymáhání odhodlán jít i do exekucí. Osvobozeny od poplatku jsou v této obci osoby starší osmdesáti let a děti, které navštěvují místní malotřídku. „Je to jedna z motivací, aby rodiče své děti předčasně neposílali do Základní školy ve Štramberku, například v době, kdy na školu přechází starší sourozenec,“ doplnil starosta Drozd.


    [Top]    


Požár spálil dům a zranil obyvatele

Výbuch plynu a následný požár přesně
před týdnem zničil rodinný domek
v Petřvaldu. Oheň zranil také jeho obyvatele.
Foto: Ondřej Fabián

P e t ř v a l d (dam) - Závada na plynovém topení se minulý čtvrtek stala příčinou rodinného neštěstí v Petřvaldu. Exploze plynu a následný požár nejen zničil rodinný domek, ale také poškodil zdraví čtyřčlenné rodiny, která jej obývala. Oheň vypukl krátce po půl osmé a hasiči se o něm dozvěděli od sousedů v 19.43.

Vzhledem k tomu, že domek měl dřevěné stropy, požár postupoval velmi rychle a nakonec s ním bojovaly celkem čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Škoda dosáhla podle odhadu asi tří set tisíc korun. Obyvatelé domu skončili v péči lékařů, dva s těžšími popáleninami a dva se nadýchali zplodin.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.