Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 35/2003
ze dne 9. října 2003

Zprávy z města a okolí

Soudní exekutor bude vymáhat dluhy města

Průmyslovka si půjčila peníze na projekty Phare

Radnice nejdříve uvolní byt a poté jej nabídne k prodeji

Firma z Uherského Brodu prováděla očistu kontejnerů

Už je čas vyměnit si občanský průkaz

Svoz odpadů vyšší na jaře

Zastupitelé schválili čtyři miliony korun pro informační centra

Na školení přišlo jen čtrnáct nezaměstnaných

O dotace z kraje se mohou ucházet nestátní neziskové subjekty poskytující sociální služby

MIS music chce stabilizovat školné na stávající úrovni

Zájemci o techniku se mohou přihlásit do Akademie třetího věku

Nejsou námitky proti výstavbě závodu na pozemcích Tatry

Do zimy by měl ve Štramberku skončit problém s parkováním

Práce na I/58 začaly v říjnu

Radnice by měla více propagovat Freuda

Mošnovští chtějí za finance získané z prodeje pozemků zvelebit obec

Drakiáda s Klubem Kamarád


    [Top]    


Soudní exekutor bude vymáhat dluhy města

K o p ř i v n i c e (hod) - O tom, že radnice přitvrdila ve vymáhání svých pohledávek, se mohou v blízké době přesvědčit dlužníci, především ti, kteří neplatili nájemné z nebytových prostor. Radní totiž na své poslední schůzi schválili smlouvu se soudním exekutorem z Ostravy. Jeho náklady budou muset uhradit dlužníci.

Také k lidem, kteří bydlí v obecních bytech a neplatí nájemné a služby s ním spojené, radnice zpřísnila svůj postoj. „Město naposledy vyzve dvaačtyřicet neplatičů k uhrazení pohledávek na nájemném. Pokud nedojde k dohodě o splátkách nebo uhrazení dluhů, požádá město soud o přivolení k výpovědi nájmů bytů,“ uvedl místostarosta Milan Bureš.


    [Top]    


Průmyslovka si půjčila peníze na projekty Phare

K o p ř i v n i c e (dam) - Poskytnutí návratné finanční výpomoci kopřivnické průmyslovce ve výši 1,85 milionu korun schválilo na svém posledním sezení zastupitelstvo kraje. Místní střední škola peníze potřebuje na dofinancování dvou vzdělávacích projektů. „Oba podporuje Evropská unie z programu Phare. Princip je takový, že prostředky Phare a státního rozpočtu tvoří osmdesát procent nákladů toho projektu, zbylých dvacet procent musí dofinancovat řešitel z vlastních prostředků, a ty jsou mu doplaceny po schválení a uzavření projektů,“ řekl ředitel Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy a Středního odborného učiliště Kopřivnice Jaroslav Ponec.

Evropská unie by škole měla peníze doplatit do šedesáti dnů po zhodnocení projektů, škola pak půjčku musí kraji vyrovnat nejpozději do konce března příštího roku.

Realizace obou projektů přijde přibližně na deset milionů korun. První a dražší je záměr vzniku Regionálního centra dalšího vzdělávání. „Jde o to, že společně s jedenácti dalšími školami po celém Moravskoslezském kraji tvoříme systém vzdělávání po absolutoriu školy. Bude založena koordinační kancelář v Ostravě, která bude shromažďovat a poskytovat informace na požadavky dalšího vzdělávání, inovovat a vyvíjet nové vzdělávací programy a koordinovat jejich realizaci u jednotlivých vzdělavatelů v Moravskoslezském kraji,“ prozradil Ponec. Program by měl údajně obsáhnout celou škálu odborného školství v kraji, a tak s místní průmyslovkou spolupracují stavební a elektroprůmyslovky, zahradnické a zemědělské školy, obchodní akademie a další se do něj mohou zapojovat později.

Druhý, podstatně lacinější projekt byl pojmenován Kreativní systém vzdělávání v automobilovém průmyslu. „Na tomto projektu spolupracuje naše škola s Tatrou, Autopalem, firmou Brano Hradec nad Moravicí, společností Hayes Lemmerz Autokola Ostrava a konzultačně s poradenskou agenturou HM Partners. Škola a tyto významné podniky budou ve vzájemné spolupráci rozvíjet vzdělávání budoucích odborníků pro automobilový průmysl po stránce metodické, obsahové a nebo vybavenostní,“ tvrdí Jaroslav Ponec s tím, že realizace bude stát zhruba dva a půl milionu korun.


    [Top]    


Radnice nejdříve uvolní byt a poté jej nabídne k prodeji

K o p ř i v n i c e (hod) - V minulém čísle Kopřivnických novin jsme zveřejnili inzerát, že město nabízí šest obecních bytů, jejichž nájemníci neplatili nájemné a služby s ním spojené. Některé dluhy byly poměrně vysoké. Byt získá ten zájemce, který nabídne nejvyšší úhradu dlužné částky. Zeptali jsme se proto vedoucího odboru bytového hospodářství Igora Kocurka, zda jsou nabízené byty prázdné. „Předchozí nájemci přistoupili na dohody a vrátili stávající byt městu a nové bydlení si řešili jiným způsobem, někteří zemřeli. V jednom případě nájemce vrátil byt, který sice městu nic nedlužil, ale tento byt byl zatížen dluhem z předešlých období,“ odpověděl Kocurek a dodal, že může nastat situace, že byt bude vyklizen soudní cestou a poté bude nabídnut zájemcům o byt.

Do dnešního dne mohli zájemci o byty zatížené dluhem požádat o jimi vybraný byt a nabídnout určitou formu úhrady. Kdo získá který byt, rozhodne rada města na své schůzi jednadvacátého října. „Je těžké do budoucna předvídat množství vrácených bytů zatížených dluhem, ale předpokládám, že do konce roku určitě tímto způsobem budeme vrácené byty zájemcům nabízet,“ dodal Kocurek.


    [Top]    


Firma z Uherského Brodu prováděla očistu kontejnerů

Nejen klasický popelářský vůz,
ale také auto, které se staralo o očistu
kontejnerů, projíždělo minulý týden
ulicemi Kopřivnice.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Očistou prošly během minulého týdne všechny kontejnery na komunální odpad ve městě. Za běžným popelářským vozem jezdilo celý týden také další speciální auto se zařízením, které nádoby na směsný odpad vypláchlo a také vystříkalo desinfekčním roztokem. „Takovou očistu provádíme na všech čtyři sta třiceti kontejnerech minimálně jednou do roka,“ řekl ředitel Slumeka Karel Březina s tím, že mytí se netýkalo nádob určených pro sběr separovaného odpadu.

Celou akci Slumeko svěřilo specializované firmě Tras-Eco z Uherského Brodu. Ta za svou práci inkasovala částku blížící se čtyřiceti tisícům, očista jedné nádoby totiž přišla na jednadevadesát korun.
 
 


    [Top]    


Už je čas vyměnit si občanský průkaz

K o p ř i v n i c e (hod) - Posledním dnem roku 2005 pozbývají platnosti občanské průkazy bez strojově čitelných údajů. Již dnes lidé mohou žádat o vydání nových občanských průkazů. Na výměnu průkazů chceme upozornit především starší občany, kteří mají v občanských průkazech u platnosti uvedeno ‘bez omezení’. I na ně se výměna dokladů vztahuje. „Aby nedošlo k přetížení příslušných pracovišť koncem roku 2005 a občané mohli žádat o výměnu občanských průkazů již nyní, upustilo se od výběru správních poplatků,“ uvedla Jana Sopuchová, vedoucí správního odboru kopřivnické radnice.

Vyřídit nový občanský průkaz si můžete na každém městském úřadu, pověřeném vedením matrik, na místě musíte vyplnit žádost, předložit současný občanský průkaz a jednu fotografii.


    [Top]    


Svoz odpadů vyšší na jaře

K o p ř i v n i c e (ili) - Podzimní svoz nebezpečného odpadu se uskutečnil v době od 12. do 27. září. Do mobilní sběrny na předem avizovaných zastávkách občané přinesli 1 545,5 kilogramů elektrotechnických zařízení obsahujících nebezpečné látky, 1 250 kilogramů vyřazených zařízení s chlorovodíky. Za zmínku ještě stojí 688 kilogramů barev, lepidel a pryskyřice a 649 kilogramů baterií a akumulátorů.

Ostatních položek, jako jsou například pneumatiky, absorpční činidla, filtrační materiály, pesticidy, rozpouštědla, nepoužité léky, zářivky a další nebezpečné odpady, se sebralo spíše symbolické množství.

„V porovnání s jarním svozem nebezpečných odpadů, který se uskutečnil v druhé polovině května, je množství nebezpečného odpadu menší o více než padesát procent. V květnu se celkem sebralo 9 117 kilogramů a sto pětačtyřicet kusů zářivek, v září pouze 4 631,5 kilogramů a šest kusů zářivek,“ uvedla statistický přehled letošního roku vedoucí odpadového hospodářství firmy Slumeko, s. r. o., Nicol Hůlková.

V porovnání s předcházejícími roky jarní svoz dlouhodobě převyšuje podzimní svoz nebezpečného odpadu.


    [Top]    


Stíny

Dne 3. října v brzkých ranních hodinách telefonicky oznámila žena, že na ulici Na Vápenkách běhá velký pes. Hlídka městské policie se pokusila psa odchytit, ale až po delším úsilí se podařilo psa zahnat do zahrady jednoho z rodinných domů. V zahradě strážníci ve spolupráci s majitelem domu psa odchytili. Tento byl převezen do útulku.

Dne 5. října o půl čtvrté ráno telefonicky oznámila Policie ČR, že mají signál na restauraci Morávia, a požádali o spolupráci hlídku městské policie. Po příjezdu na místo byl před restaurací zadržen pachatel, který oknem opouštěl objekt s kradeným zbožím. Zadržený muž byl převezen na OO Policie ČR a strážníci zajišťovali místo trestného činu.


    [Top]    


Zastupitelé schválili čtyři miliony korun pro informační centra

O s t r a v a (hod) - Na podporu sítě informačních center v Moravskoslezském kraji schválili zastupitelé kraje na svém jednání ve čtvrtek 25. září finance. „V rámci schváleného rozpočtu kraje na letošní rok je pro udělení těchto dotací přidělena částka ve výši čtyř milionů korun, z toho milion šest set tisíc korun je na doplatky na dotační program roku 2002 a dva miliony čtyři sta tisíc na dotační program v letošním roce. Všem pětačtyřiceti přijatým žádostem byla dotace poskytnuta v celkové výši dva miliony sto šedesát pět tisíc korun,“ uvedla Katherini Koláčková, tisková mluvčí Moravskoslezského kraje.


    [Top]    


Na školení přišlo jen čtrnáct nezaměstnaných

K o p ř i v n i c e (ili) - Čtrnáct zájemců ze strany nezaměstnaných se sešlo minulý čtvrtek v Domě podnikatelů, aby si vyslechli možnosti vzdělávání a poradenství začínajícím podnikatelům. Projekt je realizovaný prostřednictvím sítě Start Business Center v rámci evropské iniciativy Equal.

„Stejná setkání, při kterém představujeme motivační program, se ještě uskuteční v Odrách, Novém Jičíně a Frenštátě. Naším záměrem je získání co největší databáze občanů, kteří obtížně hledají zaměstnání, případně jsou ztrátou zaměstnání ohroženi,“ uvedl ředitel Centra podnikání a rozvoje Jan Koliba. Optimální počet pro zahájení programu je čtyřicet, maximálně šedesát osob. Zájemci se mohou hlásit na čísle 556 493 672.


    [Top]    


O dotace z kraje se mohou ucházet nestátní neziskové subjekty poskytující sociální služby

O s t r a v a (hod) - Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje vyhlásilo na svém zasedání 25. září dotační řízení na rok 2004 pro nestátní neziskové subjekty poskytující sociální služby na území Moravskoslezského kraje. „Řízení je však vyhlášeno jako podmínečné, nedojde-li ke schválení novely zákona o rozpočtovém určení daní nebo její části týkající se převodu části prostředků státní dotační politiky v oblasti sociálních služeb na kraj, je v kompetenci zastupitelstva dotační řízení zrušit,“ uvedla ve zprávě Katherini Koláčková, tisková mluvčí krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Vloni financování sociálních služeb na území kraje zajišťovalo ministerstvo práce a sociálních věcí. V příštím roce by měla část finančních prostředků ze státního rozpočtu určených vloni na zajištění sociálních služeb přejít na základě novely zákona na kraje. Zařízení zřizovaná krajem by pak byla financována částečně z prostředků poskytnutých kraji formou státní dotace na lůžko, částečně z prostředků, které přejdou na kraje do RUD. Současně by měla do RUD přejít i část peněz na financování nestátních neziskových organizací. Navrhována je částka 44 128 000 korun. S dalšími přibližně dvěma třetinami loňského objemu financí pro nestátní neziskové organizace by i nadále disponovalo ministerstvo.

„Vyhlášené dotační řízení je specifické pro své účelové určení - zajištění provozních prostředků pro poskytování sociálních služeb - a pro nutnost součinnosti obou dotačních řízení - jak kraje, tak ministerstva. Jedná se o zcela zásadní změnu v dosavadním pojetí dotačního řízení - je nezbytné rozlišovat dotace na každoroční průběžné provozní prostředky a dotace na aktivity, které řeší aktuální okruhy formou projektů s jasně ohraničenými termíny a kvantifikovatelnými vstupy a výstupy. Proto zastupitelstvo schválilo Zásady pro poskytování dotací nestátním neziskovým subjektům z rozpočtu Moravskoslezského kraje na sociální služby i znění Žádosti. O dotace na zajištění provozních prostředků se mohou ucházet obecně prospěšné společnosti a fyzické osoby vyvíjející veřejně prospěšnou činnost na úseku sociálních služeb působící v Moravskoslezském kraji. Spolufinancováno bude maximálně padesát procent z celkových nákladů projektu. Žádosti je nutno podat do 30. listopadu 2003 na krajský úřad,“ dodala tisková mluvčí.

Plné znění vyhlášeného dotačního řízení, zásady a žádosti pro poskytování dotací bude zveřejněno na webových stránkách kraje.


    [Top]    


MIS music chce stabilizovat školné na stávající úrovni

K o p ř i v n i c e (dam) - Poměrně výrazné snížení školného žáků Základní umělecké školy Zdeňka Buriana nemělo přes počáteční obavy vedení na jejího soukromého konkurenta MIS music žádný podstatný vliv. Zatímco státní škola mohla školné oproti minulému školnímu roku výrazně snížit díky změně systému přidělování prostředků ze státní kasy, MIS music, které se změny nedotkly, musela zachovat původní výši poplatků za žáka. „Měli jsme trošku obavy, ale ukázalo se, že zbytečně. Máme stejný počet dětí jako vloni a bude jich pravděpodobně ještě více,“ řekl ředitel školy Petr Suttner s tím, že hudební obor navštěvuje 360 žáků. Naopak místo konkurenčního vztahu se prý nyní začíná rozvíjet spolupráce obou škol například při pořádání společných koncertních vystoupení.

O snížení školného na soukromé škole se podle Suttnera v nejbližších letech neuvažuje. „Chceme jeho výši stabilizovat na stávající úrovni. Tedy na částce 240 korun na hudebním a 180 korun na dalších oborech školy,“ prohlásil Suttner. Podle jeho slov rozhodně nehrozí, že by rodiče hromadně odhlašovali své děti a přihlašovali je ke studiu na státní škole. „Pokud si žák na svého učitele zvykne a je s ním spokojený, je něco takového opravdu velmi nepravděpodobné,“ tvrdí Petr Suttner. Svou roli hraje také zavedenost soukromé školy, ta totiž letos slaví už deset let svého působení v Kopřivnici.


    [Top]    


Zájemci o techniku se mohou přihlásit do Akademie třetího věku

K o p ř i v n i c e (ili) - V říjnu bude zahájeno studium na Akademii třetího věku v Kopřivnici, které pořádá příspěvková organizace kulturního domu. Lektorem prvního semestru zaměřeného na techniku je Josef Svoboda, který v automobilovém průmyslu pracoval padesát let.

Co mohou studující očekávat?

Všichni studující obdrží obsáhlá skripta z minulého roku, nově k nim přibude poměrně vysoce aktualizovaný třetí díl, neboť pokrok ve zdokonalování v konturenčním prostředí je strhující a jeden rok znamená hodně.

V jakém směru?

Především v oblasti bezpečnosti, ekologie, ke slovu přicházejí nové materiály, paliva, principy, např. vodík, ale i zcela nový přístup výrobců.

Zaujme tato specifická oblast studující nad padesát let, kterým je akademie určena?

Podle zkušeností z minulého roku očekávám, že ano, ale podotýkám, že studium na Akademii třetího věku se liší od běžně pořádaných besed a obsahově není určeno pouze seniorům od 50 let.

Koho dalšího by mohly Vaše informace zaujmout?

Rozhodně i aktivní konstruktéry, odborníky z oboru ekologie, dopravy, ale i motoristy chtivé posledního přehledu. To se mi potvrdilo už v minulém roce. Se zřizovatelem jsme připravili sto snímků na promítání, běžně nedostupných.

Zájemci se mohou ještě přihlásit v Informačním centru v přízemí Kulturního domu v Kopřivnici nebo na telefonním čísle 556 821 600.


    [Top]    


Nejsou námitky proti výstavbě závodu na pozemcích Tatry

K o p ř i v n i c e (hod) - Firma Boss Management Group, a. s., Praha chce postavit úpravárenský a skladovací komplex v Kopřivnici v areálu automobilky Tatry. Kopřivnickým je tato firma známa, neboť ještě nedávno se zajímala o možnost odkoupení pozemků naproti nákladovému nádraží. Tehdy zastupitelé odmítali schválit prodej s tím, ať firma dál jedná s Tatrou o možnosti postavit závod na jejích pozemcích. Firma chce postavit závod na pozemcích ohraničených ulicí Panskou, oslovila proto město Kopřivnici, odbor životního prostředí a několik dalších a požádala o posouzení vlivů na životní prostředí z důvodu záměru postavit zde svůj závod.

„Firma poslala velmi obsáhlý materiál. Po posouzení všech vlivů došli pracovníci odboru životního prostředí k závěru, že stavba nezasahuje do žádného územního systému ekologické stability. Rovněž pracovníci dalších oslovených odborů neměli k záměru stavby námitky. Rada města považuje oznámení firmy za dostatečné a navíc bylo plně v souladu s požadavky a zákony, proto doporučuje realizaci stavby podle dokumentace,“ uvedl k projednávanému materiálu na schůzi rady města místostarosta Milan Bureš.


    [Top]    


Do zimy by měl ve Štramberku skončit problém s parkováním

Příjezdová cesta k novému záchytnému
parkovišti je zatím stejně jako samotná
místa k stání vozů ve výstavbě, celá akce
však bude ukončena ještě letos.
Foto: David Macháček

Š t r a m b e r k (dam) - Už tuto zimu by mělo být parkování ve Štramberku daleko snazší, před měsícem tam totiž zahájili výstavbu záchytného parkoviště. Po místě, kam by bylo možné především během turistické sezony zaparkovat, tamní radnice volá již řadu let. Bylo vytipováno místo v zatáčce jednosměrné silnice pod městským hřbitovem. „Nakonec jsme se museli řídit jen částí územního plánu. S majitelem zahrady, na které mělo parkoviště původně stát, se nám totiž nepodařilo dohodnout na vykoupení pozemků,“ řekl starosta Štramberka Jan Socha. Nová lokalita pro parkoviště byla zvolena hned v sousedství přístupové cesty a samotné parkoviště pro přibližně šedesát osobních vozů bude stát 8,2 milionů korun. Celá akce musí být dokončena a zkolaudována nejpozději v první dekádě prosince, jinak městu hrozí, že bude muset vrátit státní dotaci na stavbu.

„Parkoviště je sice poměrně drahé, ale klady převýšily zápory stavby. Vzhledem k existenci přístupové cesty bude v budoucnu možné parkoviště dále rozšiřovat. Už dnes navíc získáme zhruba stejný počet parkovacích stání, jako je k dispozici na náměstí, a ve Štramberku je každý plátce dobrý,“ uvedl Socha a doplnil, že pozitivní je také přijatelná vzdálenost parkoviště od centra. Zastupitelé potřebnost parkoviště posvětili také přijetím 2,8milionového úvěru na spolufinancování stavby. Větší část nákladů, konkrétně 5,7 milionů, pokryje dotace od ministerstva pro místní rozvoj.


    [Top]    


Práce na I/58 začaly v říjnu

S k o t n i c e (ili) - S úpravou silnice I/58 ve Skotnici - mající zvýšit její bezpečnost -začala 1. října firma Slumeko, která byla upřednostněna před ostravskou firmou. Práce by měly být s ohledem na počasí dokončeny 30. listopadu a do 15. dubna příštího roku pak budou provedeny terénní úpravy.

Připravovaná akce se zpozdila podle slov starostky Anny Mužné změnou stanoviska Ředitelství silnic a dálnic, které si dodatečně vymínilo, že svislé a vodorovné značení provedou oproti původnímu plánu sami, ale značení přechodu pro chodce a dopravní knoflíky, tzv. kočičí oči, které považují za nadstandard, si bude muset obec nechat vyhotovit dodatečně.


    [Top]    


Radnice by měla více propagovat Freuda

P ř í b o r (dam) - Pětačtyřicet podnikatelů a občanů Příbora připojilo svůj podpis pod otevřený dopis, kterým chtějí zastupitele přimět k co nejefektivnější propagaci města. „Do každého města přijíždí turisté a občané za něčím, co je láká, za něčím, co je výjimečné či zajímavé. Naše město činí výjimečným v rámci celého regionu, republiky i celosvětově fakt, že se zde narodil psychoanalytik Sigmund Freud. V každé zemi světa je tato osoba dostatečně známá … A proto chceme, aby došlo oproti dřívějším letům k výraznější propagaci skutečnosti, že naše město má takto slavného rodáka,“ píše se mimo jiné v otevřeném dopisu radnici.

Na první místo pisatelé dopisu kladou vykoupení rodného domku slavného vědce do majetku města, přivítali by také umístění informačních tabulí kolem Příbora či zanesení jména Sigmunda Freuda do hlavičky města. Dále podnikatelé přišli s návrhem vyhlásit příští rok Rokem Sigmunda Freuda, motto záchrany jeho rodného domu připomínat u příležitosti každé sportovní či kulturní akce pořádané ve městě.

„Důvodem, proč byl tento dopis napsán, je úbytek lidí na náměstí. Přestože se do něj v minulosti investovaly nemalé prostředky, dnes z jeho prostoru mizí lidé. Chtěli jsme v té věci tedy sami něco podniknout a ne si jen stěžovat, že to nejde,“ přiblížil vznik dopisu jeden z podepsaných podnikatelů Patrik Pavlačík.

První vyjádření z radnice, přesto že oficiální písemnou odpověď ještě pisatelé dopisu nedostali, dává prý jejich myšlenkám za pravdu. „Vykoupení rodného domu a jeho přeměnu na Muzeum Sigmunda Freuda máme v programu a pracujeme na něm. Tento dopis ukazuje, že občané Příbora mají na této věci také zájem a mohl by se stát akcelerátorem celého záměru a také přesvědčit některé dosud váhající zastupitele,“ míní místostarosta Příbora Bedřich Turek. Odpovědět na to, kdy ale tento záměr dojde naplnění, politik zatím nedokázal.


    [Top]    


Mošnovští chtějí za finance získané z prodeje pozemků zvelebit obec

M o š n o v (hod) - Na posledním zasedání mošnovských zastupitelů se projednávalo odkoupení pozemku o rozloze necelých dvou tisíc metrů čtverečních za cenu sto devadesáti jedna tisíc korun od armády.

„Jedná se o lukrativní pozemek nacházející se v blízkosti čerpací stanice. Obec jej nabídne ke komerčnímu využití, rozšíření veřejně prospěšných služeb a také veřejné zeleně. Dále obec Mošnov hodlá zakoupit pozemek na zřízení technologické plochy pro uskladnění posypového materiálu na zimní údržbu a také pro mechanizaci. Ta je prozatím umístěna v budově, kterou do budoucna plánujeme přebudovat na domov důchodců,“ uvedl mošnovský místostarosta Oldřich Kupčík.

Část pozemků, které obec nebude potřebovat, prodá. „Město Ostrava má zájem odkoupit od obce Mošnov pozemky v okolí kasáren. Vše záleží na schválení zastupitelstev jak obce, tak města. Do roku 2006 plánujeme vybudování nového vodovodu, napojení na čističku odpadních vod, kterou vlastní Česká správa letišť, s. p., a celou obec napojit na kanalizaci. Dále bychom chtěli vybudovat pro mladé internetovou kavárnu. Chtěli bychom vesnici trochu zvelebit. Vše je ale závislé na tom, jestli se nám podaří prodat ty pozemky,“ dodal Kupčík.


    [Top]    


Drakiáda s Klubem Kamarád

Klub Kamarád zakončil minulý týden
Drakiádou. Přestože vítr akci nepřál,
louka ožila desítkami pestrobarevných
dětských výtvorů.
Foto: David Macháček

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Feilhauerová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka ve čtvrtek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.