Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

Kopřivnické noviny č. 33/2003
ze dne 25. září 2003

Zprávy z města a okolí

Dnes se rozhodne o vstupu do projektu

Život ve vyhořelém věžáku se pomalu vrací k normálu

Krátce

Anketa pro čtenáře Kopřivnických novin

Světlušky prodávaly lucerny

Řidič autobusu hasil hořící auto na ‘kruháči’

Kraj v zimě nebude udržovat přes dvě stě kilometrů silnic

Stíny

Zastupitelé budou za týden schvalovat prodej pozemků

Dvě ženy z Kopřivnice jsou stíhány za neplnění povinností

Na silnicích v bývalém Severomoravském kraji letos už zemřelo sto třicet osob

Školy mají už potřetí možnost hrát o sto tisíc

Skotnice je v celostátním kole Vesnice roku 2003

Závišice nahrazují nevyhovující most

Mošnovské letiště ve správě akciovky

Petřvaldu o víkendu vévodí kola

Na rekonstrukci ciferníku získá příborská farnost třicet tisíc


    [Top]    


Dnes se rozhodne o vstupu do projektu

K o p ř i v n i c e (ili) - Další informační setkání k projektu Zdravé město a místní Agendě 21 se uskutečnilo v úterý 16. září hned ve dvou fázích. Dopolední setkání bylo určeno především pro vedení města, zastupitele a vedoucí pracovníky odborů městského úřadu.

Na programu byly cíle národní sítě Zdravých měst České republiky, přínos pro členská města, metodika a úloha městských úřadů v Projektu Zdravé město. K přednášejícím patřil Petr Švec, tajemník a koordinátor Národní sítě Zdravých měst ČR, který v Kopřivnici za tímto účelem nebyl poprvé, tajemník Městského úřadu Vsetín Milan Potůček a Ivan Rynda z Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy.

Diskuze se točila převážně kolem praktického přínosu tohoto projektu a získání co nejvíce informací, protože o případném členství v Národní síti Zdravých měst České republiky bude rozhodovat zastupitelstvo města 25. září.

Odpolední setkání v Katolickém domě, které bylo určeno veřejnosti a neslo podtitul ’Má cenu zabývat se Projektem Zdravých měst a udržitelným rozvojem v našem městě?’, navštívilo poměrně dost zájemců. Škoda jen, že vystoupení už výše zmíněných přednášejících Petra Švece a Ivana Ryndy se protáhla natolik, že původně zamýšlený diskuzní charakter setkání se z časových důvodů scvrknul pouze na dva dotazy.

I tak měli účastníci setkání možnost dozvědět se o nesporných výhodách členství v Národní síti Zdravých měst a odpovědnosti naší generace, aby podle Ryndových slov předala zemi generaci našich dětí alespoň v takovém, ne-li lepším stavu.

Zmiňovaný projekt by se měl zabývat životním prostředím, zdravým životním stylem, sociální oblastí, výchovou a vzděláváním, volnočasovými aktivitami a sportem, dopravou, bydlením, sociálně patologickými jevy, prevencí kriminality, kulturou, památkami a dalšími oblastmi.


    [Top]    


Život ve vyhořelém věžáku se pomalu vrací k normálu

K o p ř i v n i c e (dam) - Všechny prostory dvanáctipodlažního domu 1316 v Kopřivnici, který šestnáctého července zachvátil ničivý požár elektroinstalace, jsou již plně obyvatelné.

„Díky specializované firmě z Rakouska se nám podařilo sanovat i problematická místa v garsonkách a všechny byty se tak dají využívat beze strachu z možného ohrožení zdraví a nájemníci nejsou obtěžováni ani zápachem,“ řekl Pavel Dvorský, předseda družstva, které dům spravuje. Požár způsobil v domě opravdu velké ztráty, již dnes má družstvo vyfakturovány práce za 2,4 milionu korun a podle předsedy mohou náklady, které bude ještě třeba zaplatit, dosáhnout klidně dalších 2,8 milionu.

„Doufám, že to nakonec bude o něco méně, ale můj odhad pětimilionové škody byl víceméně správný,“ řekl Dvorský. V domě je podle něj potřeba ještě vyměnit linoleum, zabudovat skříně s elektroinstalací a také vymalovat všechny společné prostory. Svou práci by řemeslníci v domě č. 1316 mohli dokončit nejdéle během šesti týdnů.


    [Top]    


Krátce

K o p ř i v n i c e (hod) - Už jen do úterý 30. září mají lidé žádající o státní sociální dávky, přesněji řečeno o přídavky na děti a dopravné, poslední možnost předložit své příjmy za uplynulý rok. Ti, jejichž děti studují na středních a vysokých školách či na učilištích, musí ještě doložit potvrzení o studiu.

O s t r a v a (hod) - Rada kraje uložila náměstkovi hejtmana Jiřímu Carbolovi jednat s Ministerstvem obrany ČR o možnosti převodu budovy bývalé Územní vojenské správy v Novém Jičíně do vlastnictví Moravskoslezského kraje, které by ji využilo pro Muzeum Novojičínska, jež se potýká s nedostatkem prostor pro své sbírky.


    [Top]    


Anketa pro čtenáře Kopřivnických novin

Vážení čtenáři,

rádi bychom znali váš názor na Kopřivnické noviny jako takové, zda vám vyhovují nebo jaké zprávy či rubriky postrádáte.

Vyplněný kupon můžete odevzdat na podatelně Městského úřadu na ulici Záhumenní, v městské knihovně v kulturním domě a v klubu Kamarád. Další sběrné místo je v potravinách na ulici Štramberské č. p. 1163 (vedle restaurace Mates). Pro lidi, kteří rádi surfují na internetu, je připravena možnost vyplnit kupon přímo na internetových stránkách města Kopřivnice. Poslední den, kdy se budou vyplněné kupony sbírat, je pátek 10. října.

Rubrika Vzkaz je určena pro sdělení a vaše přání, která nešla zařadit do připravených otázek a odpovědí. Vaše přání a názory budeme při přípravě dalších čísel novin respektovat.

Dana Hoďáková, šéfredaktorka


    [Top]    


Světlušky prodávaly lucerny

K o p ř i v n i c e (ili) - Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu na podporu těžce zrakově postižených. Výtěžek sbírky je určen zejména na pomoc nevidomým dětem, multihandicapovaným a zrakově postiženým lidem, kteří se dostali do krizové životní situace.

Projekt Světluška zahájila v srpnu osvětová kampaň, jejíž součástí je charitativní televizní spot, kreativní vizuální kampaň v tiskových médiích a na venkovních plochách a upoutávky v rozhlase. Spolu s kampaní odstartovala také stejnojmenná celonárodní veřejná sbírka. Přispívat na tuto sbírku je možné různými způsoby. Jednak přímo na sbírkové konto deset devítek 99999 99999/0600, po internetu - www.svetluska.centrum.cz, zakoupením lístku na benefiční představení nebo koupí svítícího přívěsku na klíče - světlušky - v ulicích měst.

V Kopřivnici chodila minulý týden jedna dvojice světlušek, která prodávala svítící přívěsky, dalších šest dvojic působilo v Novém Jičíně. Akci zorganizoval Dům dětí a mládeže Fokus v Novém Jičíně a podle slov její ředitelky Hany Růžové se podařilo prodat přes jedenáct set přívěsků na klíče.


    [Top]    


Řidič autobusu hasil hořící auto na ‘kruháči’

Hasiči, kteří přijeli na místo
ohlášeného požáru automobilu,
museli nejdříve násilím otevřít kufr motoru,
aby mohli uhasit ohnisko požáru.
Foto: Miroslav Hoffmann

K o p ř i v n i c e (ili) - Obdivuhodnou duchapřítomnost prokázal řidič autobusové linky, když v pondělí 15. září zastavil na kruhovém objezdu svůj autobus a začal hasit plameny šlehající ze Škody 120. Řidička postiženého vozu jen bezmocně přihlížela plamenům, které patrně vznikly zkratem v elektrice.

Řidič autobusu po uhašení požáru a po příjezdu hasičské záchranné služby pak následně s přehledem řídil dopravu. Kruhový objezd byl totiž částečně ucpán ve směru od Nového Jičína na Štramberk poškozeným automobilem a za ním stojícím autobusem.
 
 
 
 
 
 


    [Top]    


Kraj v zimě nebude udržovat přes dvě stě kilometrů silnic

O s t r a v a (hod) - Rada kraje Moravskoslezského úřadu na své poslední schůzi projednávala zprávu o zajištění zimní údržby silnic na území kraje včetně zimní údržby silnic I., II. a III. tříd. „Tento plán je zastřešující dokument šesti samostatných plánů zimní údržby silnic jednotlivých středisek Správy silnic Moravskoslezského kraje a Ostravských komunikací, a. s., v okresech kraje,“ uvedla tisková mluvčí krajského úřadu Katherini Koláčková.

Rada kraje také vydala nařízení kraje, v němž stanoví úseky silnic, na kterých se pro jejich malý dopravní význam nezajišťuje sjízdnost odstraňováním sněhu a náledí. Vlastník komunikací je povinen takovéto úseky označit podle platných zákonných předpisů, vymezení těchto úseků silnic stanoví příslušný kraj nebo obec s rozšířenou působností svým nařízením, u místních komunikací pak příslušná obec. Celková délka neudržovaných úseků v našem kraji po aktualizaci činí 204,1 km, což je o 8,1 km méně než v zimním období 2002/2003. V kraji se celkem udržuje přes tři tisíce kilometrů silnic. Seznam neudržovaných úseků silnic je vyjmenován na internetových stránkách Moravskoslezského krajského úřadu.


    [Top]    


Stíny

K fyzickému napadení 19letého mladíka došlo dne 10. srpna v herně Sherwood v Kopřivnici. Osmadvacetiletý muž poškozeného po předchozí slovní rozepři udeřil pěstí do obličeje. Poškozený v době prošetřování oznámení 10. srpna odmítl lékařské ošetření, proto byla věc původně šetřena jako přestupek proti občanskému soužití, po obdržení lékařské zprávy, podle které pracovní neschopnost poškozeného, pro zhmožděniny v obličeji, trvala dva týdny, je překvalifikována na trestný čin ublížení na zdraví podle § 221 odst. 1 tr. zákona.

Dne 16. září kolem osmnácté hodiny prováděla hlídka městské policie pochůzkovou činnost na Koreji, kde přistihla motocyklistu, který jel bez ochranné přilby. Byla zjištěna totožnost osmnáctiletého mladíka z Kopřivnice. Na místo byla přivolána hlídka P ČR, která si záležitost převzala.

Dne 19. září v odpoledních hodinách telefonicky oznámil na služebnu MP muž, že na ulici Na Pinkavce do plotu zahrady někdo naboural autem. Hlídka zjistila, že řidič vozu Š 120 naboural do sloupu veřejného osvětlení a do plotu. Navíc strážníci zjistili, že dotyčný nemá řidičské oprávnění. Na místo nehody byla přivolána hlídka P ČR.

Dne 20. září ve večerních hodinách přijala stálá služba MP telefonické oznámení, že v parku na ulici Sadové si někdo podřezal zápěstí. Strážníci na určeném místě našli muže s pořezaným zápěstím, poskytli mu první pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu, která odvezla muže do nemocnice v Novém Jičíně. Jednalo se o 29letého muže z Kopřivnice.


    [Top]    


Zastupitelé budou za týden schvalovat prodej pozemků

K o p ř i v n i c e (hod) - Za týden 2. října ve čtrnáct hodin se sejdou opětovně zastupitelé města v anexu městského úřadu, kteří budou mít na programu svého jednání jediný bod, a to schválení prodeje pozemků v Podnikatelském parku ve Vlčovicích firmě Brose.


    [Top]    


Dvě ženy z Kopřivnice jsou stíhány za neplnění povinností

K o p ř i v n i c e (hod) - Z trestného činu porušování povinností při správě cizího majetku podle § 255/1 tr. zákona jsou podezřelé dvě ženy z Kopřivnice. „Ženy během roku 2002 jako předsedkyně a místopředsedkyně bytového družstva neplnily povinnosti dané jim stanovami uvedeného bytového družstva, nesvolávaly členské schůze za účelem schválení hospodaření s majetkem bytového družstva a bez řádného schválení členskou schůzí zakoupily počítač za 86 480 korun, ekonomický software v hodnotě 9 450 korun a dále uzavřely mandátní smlouvu s osmačtyřicetiletým mužem a na základě této smlouvy jmenovanému vyplatily téměř jednačtyřicet tisíc korun,“ uvedla Miroslava Šálková, tisková mluvčí novojičínské Policie ČR.

Tento případ byl oznámen dne 1. září 2003 cestou OSZ Nový Jičín. Na základě kontroly předložených účetních dokladů a stanov bytového družstva byly zjištěny skutečnosti opravňující zahájení úkonů trestního řízení.


    [Top]    


Na silnicích v bývalém Severomoravském kraji letos už zemřelo sto třicet osob

O s t r a v a (hod) - Na silnicích bývalého Severomoravského kraje zahynulo letos za osm měsíců sto třicet lidí. Policisté zaznamenali 19 162 dopravních nehod, při nichž bylo pět set dvacet jedna osob zraněno těžce a 3 289 lehce. Tato čísla jsou alarmující, neboť ve srovnání se stejným obdobím minulého roku vzrostl počet nehod o 1 516, počet mrtvých o šest osob a lehce zraněných osob o dvě stě padesát devět. K poklesu došlo jen u čísla těžce zraněných, a to o dvaatřicet osob.

Za viníka u největšího počtu dopravních nehod policisté označují požití alkoholických nápojů, a to hned v 1 096 případech. Nejvyšší počet nehod byl zaznamenán v okrese Ostrava (3 736), naopak nejméně v bývalém okrese Jeseník (376). Pátek je označován jako nejhorší den, kdy se stávají dopravní nehody, neboť v tento den jich policisté zaznamenali 3 525, hned za ním následuje pondělí - 3 097 a poslední místo v pomyslné tabulce drží neděle - 1 731.

Z pohledu příčin dopravních nehod je v 11 135 případech označován nesprávný způsob jízdy, v 3 127 rychlost a ve 2 657 nedání přednosti v jízdě.

„Řidiči motorových vozidel zavinili 17 333 nehod a nemotorových vozidel pak šest set dvacet pět nehod, z toho bylo ve sto dvaceti dvou případech viníkem dítě. Chodci zavinili dvě stě dvacet tři nehod, přičemž děti jako viníci byly označovány ve sto dva případech. Srážku s chodcem zaznamenali policisté v pěti stech sedmi případech, z toho bylo sto čtyřicet šest s dítětem. Střetů se zvěří bylo šest set osmdesát čtyři, s pevnou překážkou 3 248 a s jedoucím nekolejovým vozidlem 9 785,“ uvedla ke statistice dopravní nehodovosti v kraji Soňa Bradáčová, tisková mluvčí Správy Policie ČR Severomoravského kraje.

Devětapadesát dopravních nehod bylo klasifikováno jako nedání přednosti chodci na vyznačeném přechodu pro chodce. Při střetech nikdo nezemřel, těžce zraněno bylo dvaadvacet osob a lehce čtyřicet osob. Nehod s účastí chodce na vyznačeném přechodu bez ohledu na příčinu nehody bylo sto čtyřicet tři, všechny bez smrtelného zranění.


    [Top]    


Školy mají už potřetí možnost hrát o sto tisíc

K o p ř i v n i c e (ili) - Společnost Unilever ČR vyhlásila v pořadí již 3. kolo soutěže Rama - Projekt počítače dětem. Ředitelka Základní školy v Lubině Ivana Davidová se podělila se svými zkušenostmi z vítězství z prvních dvou kol.

Jak jste se o této soutěži dozvěděli?

Firma obeslala letáčky všechny školy, ale takových různých soutěží chodí čtyři do týdne. Nás zaujala samotná výhra sto tisíc korun určená na výpočetní techniku a děti se chytly brzy taky.

Nevadilo při soutěži, že jste malotřídka?

To bylo vlastně naší výhodou, protože snáz se pro společnou věc nadchne čtyřicet žáků než šest set. Snahou organizátora soutěže bylo, aby možnost získat počítače měl každý, zvlášť malé školy, které mnohdy přece jenom co do vybavenosti zaostávají za velkými školami ve městě.

Jak se k soutěži, při níž se musela sbírat víčka od ramy, stavěli rodiče žáků?

V okamžiku, když jsme z internetu zjistili, že máme šanci dostat se mezi dvacet nejlepších, a tudíž na výhru dosáhnout, rodiče a příbuzní dětí svou aktivitu vybičovali na maximum a výsledkem jejich snažení bylo vítězství v obou kolech.

Co vaše účast ve třetím kole?

Soutěže se sice můžeme zúčastnit, ale už bez možnosti vyhrát hlavní cenu. Organizátor chce umožnit výhru i dalším školám, a tak aktivních, jako je Lubina, bylo v obou kolech celkem šest škol.

Jak vypadala počítačová vybavenost školy před soutěží a nyní?

Měli jsme k dispozici pouze dva vyřazené počítače z jedné firmy a dnes máme díky výhře a akci Internet do škol dvě počítačové učebny.

Jak jsou využívány?

Nakoupili jsme programy, a tak na počítačích děti pracují v matematice, češtině, angličtině, vynachválit si nemůžeme programy pro dyslektiky. Navíc na nich mohou žáci pracovat každý den po vyučování.

Neměli jste s instalací tolika techniky najednou problémy?

Měli jsme počítače, ale neměli jsme je na co postavit. S tím nám však neuvěřitelně rychle pomohl městský úřad a vybavil učebny nejen stoly na počítače, ale i žaluziemi a to nad rámec našeho běžného rozpočtu.


    [Top]    


Skotnice je v celostátním kole Vesnice roku 2003

S k o t n i c e (ili) - Po vítězství v krajském kole soutěže Vesnice roku 2003 postoupila Skotnice do celostátního kola. Minulý čtvrtek obec hostila dvanáctičlennou hodnotitelskou komisi v místní dobové restauraci Na statku. V sázce je nejenom vítězství, ale i milionová odměna.

„Chtěli jsme zaujmout nevšední prezentací i občerstvením, proto jsme zvolili i netradiční zázemí,“ vysvětlila starostka obce Anna Mužná. Komise tak byla uvítána místními dětmi a obdarována dekoracemi z kukuřice namísto květin, pohoštěna špekovými jednohubkami a kynutými knedlíky.

„Vlastní prezentace byla natolik vyčerpávající, že nikdo neměl žádné dotazy. K dispozici byla videonahrávka, fotografie a další materiál mapující život obce,“ přiblížila vlastní průběh prezentace, které se zúčastnili zastupitelé, předsedové organizací a spolků a místní zastupitelé, starostka obce. Poté následovala projížďka obcí a prohlídka výstavy, kaple a knihovny. „Uvědomujeme si, že nám chybí malebnost jihomoravských vesnic, ale soutěž se jmenuje Vesnice roku 2003, proto by se nemělo upřednostňovat dědictví předků, ale brát větší zřetel na současný život obce,“ obhajovala Mužná Skotnici, „nebojujeme pouze sami za sebe, ale reprezentujeme celý Moravskoslezský kraj.


    [Top]    


Závišice nahrazují nevyhovující most

Nevyhovující most přes Sedlničku
nahradí nový. Stát by měl v Závišicích
už v polovině měsíce listopadu.
Foto: David Macháček

Z á v i š i c e (dam) - Nejpozději do poloviny listopadu by měly mít Závišice nový most přes Sedlničku. O jeho stavbě se v obci uvažovalo už od povodní v roce 1997, ovšem až nyní se podařilo projekt připravit a zajistit jeho financování. „Vybudování mostu bylo nutností. Bývalý most měl v celé obci nejmenší průtokový profil a při větším objemu vody v korytu fungoval jako zdymadlo a zvyšoval hladinu,“ vysvětlil starosta Závišic Zdeněk Vajda, proč se obec do projektu za 1,3 milionu korun pustila. Původní most byl navíc také poškozen při povodních v roce 1997 a podle Vajdových slov některé jeho části držely pohromadě už jen silou vůle. Náklady na stavbu mostu budou z větší části kryty z obecní pokladny. Rozpočtu obce ale ulehčí dvousettisícová dotace z programu pro obnovu venkova a zřejmě i dalších dvě stě tisíc přislíbených ministerstvem pro místní rozvoj.


    [Top]    


Mošnovské letiště ve správě akciovky

M o š n o v (hod) - Mošnovské letiště by měla spravovat akciová společnost, s tímto návrhem souhlasila rada kraje.

Do konce letošního roku by měla být založena obchodní společnost Letiště Ostrava, a. s., která by měla mít sídlo v Mošnově a jediným jejím zakladatelem by měl být Moravskoslezský kraj. Rada kraje by měla jmenovat tříčlenné představenstvo a šestičlennou dozorčí radu. „Základní kapitál ve výši dvou milionů korun bude rozdělen na dvacet kmenových akcií na jméno v listinné podobě ve jmenovité hodnotě sto tisíc korun každá. Tento návrh zastupitelstvu předloží náměstek hejtmana Zdislav Wantula,“ sdělila ve zprávě tisková mluvčí krajského úřadu Katherini Koláčková.


    [Top]    


Petřvaldu o víkendu vévodí kola

P e t ř v a l d (ili) - Hned dvěma akcemi se může o nadcházejícím víkendu pochlubit Petřvald. V sobotu 27. září ve 13 hodin si v místní sokolovně dá sraz na Velké ceně Petřvaldu špička české krasojízdy mužů, žen a juniorů.

„Jedná se o kvalifikační závod na mistrovství světa a účast přislíbila například mistryně světa Martina Štěpánková z Brna, Arnošt Pokorný a Milan Křivánek, kteří byli loni na mistrovství světa stříbrní a bronzoví,“ uvedl ředitel závodu a zároveň předseda oddílu krasojízdy Kamil Bartůněk. Místní oddíl, který má podle slov předsedy malou základnu, ale čtyřicetiletou tradici, bude na soutěži mimo jiné reprezentovat velmi nadějný Lukáš Machany, který se na mistrovství Evropy umístil na 5. místě a v kategorii dvojic Petr a Kamil Bartůňkovi, kteří na mistrovství světa v Japonsku byli předloni bronzoví, loni obsadili pátou příčku.

V neděli 28. září pro milovníky jízdy na kole uspořádal ředitel základní školy Martin Myška 3. ročník ’Petřvaldské ohubu’. Prezentace zájemců všech věkových kategorií o dvaadvacetikilometrovou trasu se uskuteční od 11 do 12.30 hodin, start proběhne ve 13 hodin od místní hasičské zbrojnice. „Závodníci jsou rozděleni do mnoha kategorií až po tu poslední nazvanou ’kochám se krajinou’, která je určena především rodičům a dětem,“ uvedl Myška s tím, že každý obdrží účastnický list a tři nejlepší budou v každé kategorii odměněni.


    [Top]    


Na rekonstrukci ciferníku získá příborská farnost třicet tisíc

P ř í b o r (hod) - Římskokatolické farnosti Příbor přispěje na restaurování ciferníku věžních hodin rada kraje. Ta na své poslední schůzi rozhodla o poskytnutí finančního příspěvku z Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón pro rok 2003 ve výši třiceti tisíc korun na obnovu kulturní památky - kostela Narození Panny Marie v Příboře.

„O rozdělení financí z tohoto programu rozhodla rada v květnu letošního roku, odstoupením jednoho z žadatelů o dotaci vznikla rezerva určená pro městskou památkovou rezervaci Příbor. V souladu se Zásadami Ministerstva kultury České republiky pro užití a alokaci státní finanční podpory v Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón a na doporučení Národního památkového ústavu, územní odborné pracoviště v Ostravě, navrhla místní pracovní skupina pro regeneraci tuto rezervu třiceti tisíc korun využít na pokrytí zvýšených nákladů s obnovou výše uvedené kulturní památky,“ uvedla k přidělené dotaci Katherini Koláčková, tisková mluvčí Moravskoslezského krajského úřadu.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:25
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.