Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


Představy klubu byly přece jen trochu smělejší

Horní řada zleva: František Šácha
(předseda klubu), Zdeněk Kovalák
(ved. družstva), Daniel Prepsl, Jiří Kaluža,
Karel Hanzelka, Martin Winkler,
Tomáš Veřmiřovský, Tomáš Marek,
David Smutek, Miroslav Bartoň (trenér),
Rudolf Jaroň (manažer), dolní řada zleva:
Libor Raška (masér), Olexander Kličuk,
Mojmír Šustala, Lukáš Vala, Radim Šustala,
Jiří Gřes ml., Martin Dořičák,
Martin Láníček, Jiří Gřes st. (masér).
Foto: David Macháček

Předloni první, loni druzí, letos čtvrtí. Velká škoda. Teprve v té letošní sezoně totiž pořádně o něco šlo. Ve hře byl případný postup do mezinárodní soutěže H.I.L. a házenkáři Kopřivnice o něj bramborovou pozicí přišli.

Chyběl kousek. Stačí vzpomenout dvě naprosto vyrovnaná semifinálová utkání v hale Kostelce či neskutečnou blízkost vítězství v prvním zápase o třetí místo s Louny. Ale také šest remíz v základní části, které měly na svědomí ztrátu kýženého třetího místa před vstupem do play-off.

Na jednu stranu nelze hovořit o neúspěchu. Čtvrté místo a vyrovnané zápasy s těmi nejlepšími vypovídají o tom, že Kopřivnice patřila k prvoligové špičce. Na druhé straně ale přetrvává určité zklamání. Tým zůstává ’jen’ v první lize, která po rozšíření interligy zřejmě poněkud ztratí punc. Nechme ale promluvit povolanější - prezidenta klubu, manažera, trenéra i hráče.


    [Top]    


Podmínky by podle vedení měly zůstat zachovány

František Šácha (vlevo), Rudolf Jaroň

  

Loni na jaře, když dala Plzeň všanc svou účast v interlize, zvažovalo vedení kopřivnického klubu házené přihlášku do H.I.L. Dokonce dvakrát. Konečný verdikt zněl ne. „Nebyli jsme na to nachystaní finančně ani hráčsky,“ říká dnes předseda klubu František Šácha. Toho, že klub hozenou rukavici nezvedl, nelituje jeho vedení ani dnes. „Ne, nelitujeme, protože se ukázalo, že bychom tam sehráli trapnou roli,“ tvrdí Šácha. „Finance by se možná našly, ale v tak omezeném množství, že bychom byli jasně nejchudším klubem v interlize. Pokud bychom chtěli posílit, neměli bychom prostředky na vlastní soutěž,“ vrací se k rozhodnutí manažer Rudolf Jaroň a dodává: „Nechtěl bych skončit jako Plzeň, neklaďme si cíle, které nejsou v našich silách.“

Sezonu v 1. lize klub zvládl bez větších finančních problémů, i když znovu bez generálního sponzora a v čistě amatérských podmínkách. „Pomohlo nám město, pod jehož hlavičkou nyní hrajeme. Důležitá byla finanční injekce, která nám zajistila podzimní část sezony,“ vysvětluje Šácha. „Domnívám se, že vedení klubu vyvinulo velké úsilí a lepší podmínky už vytvořit nešly,“ dodává Jaroň.

Také hráči vyjádřili při neformálním hodnocení celého ročníku vedení klubu poděkování za to, že dokázalo podmínky vytvořit a především udržet. To, že z jejich strany zaznělo několik hlasů kritizujících nekonkrétnost plánů do další sezony, dává Šácha jako jediný fakt do mínusu. „Připouštím, že na tom něco mohlo být. Ale možná to je i alibismus hráčů,“ říká. Zároveň hráči projevili obavy z toho, že by se H.I.L. i přes zisk bronzu nehrála. „To, co jsme vybojovali, jsme se vždy snažili zúročit. Finanční prostředky se našly. Udělalo by se všechno proto, aby se to hrálo,“ tvrdí Jaroň.

Skutečnost je ale jiná. Bude zde 1. liga. Podmínky, za jakých by se měla v Kopřivnici hrát, by měly zůstat stejné. „Pokud sponzoři splní své sliby, tak ano,“ potvrzuje Jaroň. Klub už začal jednat s většími sponzory, kteří jej již podporovali. Ve hře je i nový významnější partner.

Zda mužstvo zůstane pohromadě i v příští sezoně, není zatím jisté. „Dali jsme hráčům najevo, že s nimi počítáme. Prozatímní reakce kolektivu je, že by rád zůstal pohromadě,“ tvrdí Šácha. Přesto to vypadá, že Láníček, který je hráčem Allrisku, a Lančí, jenž patří Zubří, nezůstanou. Posílení týmu bude odvislé od trenéra, kterému se bude snažit vedení vyjít vstříc. Momentálně ale není jistý ani post trenéra. I přes změny, které mohou nastat, se chce Kopřivnice v každém případě bít o přední místa. „Výkonnostně na to tým má, alfa omega problému je v myšlení,“ uzavírá Jaroň.


    [Top]    


V týmu je perspektiva, ale musí se doplnit

  

Pět sezon u kopřivnického mužstva házenkářů má v tuto chvíli za sebou trenér Miroslav Bartoň. Prošel si dnem extraligy i výsluním pozdější prvoligové soutěže. Jaká byla z jeho pohledu ta letošní sezona, mimo jiné poznamenaná odchodem zkušených hráčů do sportovní penze? „Vidím ji ze dvou hledisek. Co se týče splnění cíle, tak to byla v globálu sezona neúspěšná. Nepodařilo se nám vybojovat účast v H.I.L. Po sportovní stránce jsem ale se čtvrtým místem spokojen. Před nás se dostaly Kostelec i Hranice, které měly letos kvalitní hráčské kádry, a ekonomicky silné Louny. Za sebou jsme nechali výborný Jičín, Brno posílené o tři hráče ze Slovenska a perspektivní Lovosice.“

Myslíte tedy, že čtvrté místo odpovídalo možnostem týmu?

Odpovídalo. Je ale pravda, že při troše štěstí jsme mohli dosáhnout i na příčky vyšší. Stačí vzpomenout první zápasy play-off s Kostelcem a Louny. Mohlo se to vyvíjet i jinak.

Soutěž byla ovšem letos mnohem vyrovnanější a bylo podstatně těžší v ní uspět, souhlasíte?

Soutěž se velice vyrovnala a zkvalitnila. Všechny zápasy neměly nikdy předem jasného favorita a opravdu se vždy rozhodovalo podle momentální formy a hráčských kvalit.

Kdy jste podle Vás přišli o kýženou třetí příčku? Už v základní části nebo až v play-off?

Kdybychom rozhodující utkání o třetí místo hráli v domácím prostředí, asi by byla šance větší. Za dané situace si myslím, že se boj o třetí místo s Louny rozhodl v prvním utkání play-off, kdy jsme nedokázali slibné vedení dotáhnout do vítězného konce. Tím, že Louny po prvních dvou zápasech vedly 2:0, nás dostaly tam, kam chtěly.

Myslíte, že byste posíleným soupeřům dokázali spíše konkurovat ve složení, v němž jste předloni vybojovali prvenství?

Těžko odpovědět. Starším hráčům ubývaly v zápasech fyzické síly, je ale pravda, že nám jejich zkušenosti v závěrech některých zápasů chyběly. Řekl bych, že jsme letos byli na srovnatelné úrovni.

Špatné závěry zápasů se opakovaly až příliš často. V čem to vězelo?

Částečně v psychice. Kluci začali mít strach o výsledek. Přitom někteří už mají zkušeností na rozdávání. Ani fyzička, na kterou jsme neměli tolik času, ale nebyla ideální. Kvůli pracovní vytíženosti hráčů jsme neměli tak kvalitní letní přípravu a také zimní přestávka se díky opakovanému utkání scvrkla, takže jsme stačili jen zregenerovat síly a na obnovu fyzičky už nebyl prostor.

Měla na tom podíl i změna kádru?

Kádr zaznamenal velké změny. Nebyl až tak široký, což se projevilo v obranné fázi. Někteří nevydrželi naplno celý zápas a podvědomě se v obraně šetřili. Také na brankáře, kteří ze začátku podávali kvalitní výkony, nebylo v závěru úplně spolehnutí.

Psychika, nevyrovnanost výkonů brankářů, ale hlavně hra krajních spojek patřily mezi rezervy týmu. Co se bude muset udělat pro větší úspěšnost týmu?

Bude hodně záležet na tom, jak se výsledek podepíše na celém chodu klubu. Po sportovní stránce nezbývá než pracovat s mladými talenty, kteří dokáží házené i něco obětovat. V současných amatérských podmínkách je to hodně o srdíčku. V poslední době se nám právě přechod z dorostenecké kategorie do mužské ne stoprocentně daří. S házenou by neměly končit takové talenty jako Štěpán, Winkler nebo Pěček.

Kdo z hráčů splňoval během sezony Vaše představy?

Nejstabilnější formu měli Dan Prepsl a Mojmír Šustala. V závěru sezony se ke spolehlivým přidal Jirka Gřes, i když na netradičním postu pravého křídla, kde nahradil Veselého, kterého nám přestali z Frýdku pouštět.

Když jsme u Frýdku, nemůžu se nezeptat na vzájemné vztahy, které podle všeho nefungovaly tak, jak měly ...

Dohody s Frýdkem-Místkem se zúžily na dohody mezi trenéry. Každý trenér myslí hlavně na svůj úspěch. Frýdek nechtěl ponechat nic náhodě a nám ta ‘spolupráce’ ve vypjatých zápasech podrazila nohy. Neříkám ale, že to byl jediný důvod porážek.

Vraťme se k hráčům. Kdo z nich naopak zůstal za očekáváním?

Nevyrovnané byly výkony brankářů. Ve vypjatých okamžicích nebyli takovou oporou. Více jsem čekal od bývalého odchovance Tomáše Lančího, který v některých zápasech dokazoval, že hrát házenou umí, procentuálně více ale bylo těch slabších. Hráč jeho kvalit by měl mít svůj herní průměr podstatně výše. Ne zrovna nejlepší sezonu má za sebou Radim Šustala, loni čtvrtý nejlepší střelec soutěže. Letos byl po základní části až na 34. místě. V závěru šel herně dolů Martin Dořičák, který kvůli práci neabsolvoval tolik tréninků, a také Karel Hanzelka, který se jevil jako nejlepší hráč nastupující generace, nedokázal výkonnost udržet až do posledních kol. Celkově ovšem v týmu perspektiva je. Musí se ale vhodně doplnit a neutrpět odchody některých hráčů.

Jak fungovaly všechny dohody a smlouvy s vedením klubu?

I přes ekonomické potíže fungovaly dohody velice dobře a byla by škoda, i přes dílčí neúspěch, dlouholetou práci zabalit.

Co pro kopřivnickou házenou znamená setrvání v I. lize?

Věřím, že se tu i nadále bude hrát kvalitní vrcholová házená a že to budoucnost neohrozí, tedy, že se bude dál pracovat s žákovskými kategoriemi. Měly by nám k tomu dopomoct sportovní třídy.

Nelituje klub toho, že loni, kdy k tomu měl příležitost, H.I.L. nekoupil?

Já toho lituji určitě. Ty zkušenosti z H.I.L. by byly k nezaplacení. V případě, že jsme ji skutečně chtěli hrát, to byla chyba.

Vypadá to, že by se někdo mohl vzdát možnosti hrát H.I.L.?

Co mám informace, tak to všichni hrát chtějí. V našem sportu je ale možné všechno. Definitivně bude jasno až po přihlášení se a zaplacení licenčních poplatků všech družstev, která mají H.I.L. hrát.

Poslední otázka, jak to bude s Vaším působením u A mužstva, budete pokračovat?

Smlouva mi končí posledního května. Do té doby budou probíhat jednání. Buď půjdu do jiného klubu, nebo budu pokračovat v činnosti v oddíle. To, v jaké funkci, bude ještě předmětem jednání.

Stránku připravila Jana Feilhauerová


    [Top]    


Čtvrté místo hráči berou, úspěchem by ale bylo třetí

Čtvrté místo je na hranici úspěchu a neúspěchu. Jak vidí uplynulou sezonu hráči? K umístění, rezervám, realizačnímu týmu, vedení klubu a příští sezoně se vyjádřilo pět opor mužstva.

Daniel Prepsl: S umístěním jsem celkem spokojen. Rezervy jsme měli v útočné fázi, hlavně v údernosti spojek. Ve druhé polovině soutěže se to projevilo naplno. Spoustu zápasů jsme nedokázali dotáhnout, a to hlavně po psychické stránce. Určitě je pořád co zlepšovat. Loni jsme měli vyzrálejší tým, odešli nám tři zkušení hráči. Jinak jsme ale táhli za jeden provaz až do konce, kolektiv byl dobrý. Bylo by škoda, kdyby se tento kádr rozpadl. Příští sezona je ve hvězdách, určité nabídky jsou, musím všechno zvážit.

Radim Šustala: Čtvrté místo není úplně uspokojivé, i když jsme hráli o to, co bylo v našich silách. Kdyby bylo třetí, bylo by líp. V pátém zápase s Louny rozhodla výhoda domácího prostředí. Jinak jsem sám na sobě cítil, že sezona není ideální. Vázla hra spojek, byli jsme oslabení o starší hráče, pomohl jen Lančí. Doma jsme se více trápili. Chybělo i sportovní štěstí, ztratili jsme vyhrané zápasy, ale to byla i otázka psychiky. Poslední čtyři minuty několika zápasů byly ustrašené, kupili jsme chyby. Na realizační tým si nikdo nestěžoval. Každý dělá chyby, to patří ke sportu a my si to vyříkáme. Vedení si svoje splnilo, nebyla ale z jeho strany znát snaha o postup do H.I.L, mohlo více posílit. Pokud se domluvím, tak zůstanu i příští rok.

Mojmír Šustala: Věřil jsem ve třetí místo, ale i čtvrté beru jako umístění, které se dalo očekávat. Rezervy vidím v nestabilní výkonnosti mužstva, která souvisí s nevyrovnaností kádru. Potřebovali bychom silnější lavičku, tak aby, když se nedaří, dokázali i mladí odevzdat maximum. Zatím jsou ale spíše nervózní a jejich snaha je proti zkušenějším poloviční. Mrzely remízy, třeba v náhradním utkání s Louny. Chybělo nám i trochu štěstí. Na druhou stranu jsme ale odehráli i dobré zápasy, a to i venku, doma to letos bylo celkově horší, diváky jsme ale snad nezklamali. Mrzí mě, že jsme ze strany vedení neslyšeli nic konkrétnějšího, co se týče interligy. Třeba z Loun nebo Kostelce vyzařovalo nadšení, protože znali řešení budoucnosti.

Tomáš Lančí: Třetí místo by bylo lepší, ale čtvrtým nejsem, na to, jak to celý rok vypadalo, zklamán. Rezervy jsme měli v závěrech zápasů, ty poslední čtyři minuty nebyly dobré a opakovalo se to, nebyla to náhoda. Brankáři neměli vyrovnané výkony, měli by se naučit házet trháky. Celkově si myslím, že jsme měli spíše štěstí, kolikrát jsme měli namále. Co se týče příští sezony, uvidím, co se najde. Jestli přijde nabídka z venku, tak po tom sáhnu. Tady asi nezůstanu, jsem hráčem Zubří, je možné, že půjdu zase tam.

Jiří Gřes: Čekal jsem více, čtvrté místo mě mrzelo, třetí bych bral. Rezervy jsou v nekoncentrovaných závěrech, vyhrané zápasy by se tak neměly projíždět. Patrná byla nevyrovnanost. Málokdy to šlo jak hráčům, tak brankářům, proto ty remízy, a proto se zápasy tak tahaly. Ze strany vedení je tu malá informovanost, vše se řešilo individuálně, já bych zvolil asi formu porad. Dále se nedá říci, že by vedení vyloženě projevovalo snahu o postup do hilky. Za celou dobu nepadlo nic konkrétního. Příští rok budu dělat civilku v Kopřivnici, takže nehodlám nic měnit. Byl bych rád, kdyby zůstal celý mančaft, ale vypadá to, že spíše zase oslabí.


    [Top]    


Místní fotbalisté už mohou oslavovat postup

Petr Hala (č. 9) patří k oporám
kopřivnického fotbalového týmu,
který už má jistý postup do III. třídy.
Foto: David Macháček

FC Kopřivnice - TJ Ženklava 4:1 (3:0)

K o p ř i v n i c e (jf) - Již tři kola před koncem soutěže vědí fotbalisté Kopřivnice, že jim postup do III. třídy nikdo nevezme. Jistotu získali sobotním vítězstvím nad Ženklavou. I kdyby v posledních dvou zápasech vyšli na prázdno, druhý Petřvald, který má o devět bodů méně, je již nepředstihne.

Kopřivnice dlouho ostřelovala ženklavskou svatyni marně. Během prvních dvaceti minut měla na gól namazáno minimálně čtyřikrát, hosté ale vše ustáli. Nastalo trápení, které až v 38. minutě konečně protrhl Kubiš. Po individuální akci krásně trefil pravou šibenici ženklavské branky. Gól domácím vrátil klid a rozvahu. Hajník zvýšil o čtyři minuty později po samostatné akci na 2:0 a byl i u třetího gólu. Po jeho přihrávce si v nastavovaném čase s obranou i gólmanem poradil Buček a do prázdné jistil na 3:0. „Gól Kubiše byl vysvobozením v pravou chvíli. Byl to důležitý moment pro celý zápas,“ byl si jistý trenér Kopřivnice Milan Svoboda.

Kdo čekal, že se hosté položí, byl zklamán. V 50. minutě chyboval brankář Polomský a Heger snížil na 3:1. „Bylo to proti slunku, nic jsem neviděl,“ omlouval svůj výpadek mladý brankář. Gól jako by vzal domácím vítr z plachet. „Úplně jsme přestali hrát svou hru. Byla tam spousta nepřesností a jen jediná gólovka Jaroše,“ posteskl si kouč. Ženklava před kopřivnickou svatyní hrozila daleko častěji než v první půli a prakticky až do konce si udržovala šanci na zvrat. „Mohlo se to klidně zvrtnout,“ připustil Svoboda. Ale nestalo se. V 90. minutě ještě upravil výsledek na 4:1 svým prvním gólem mezi muži Horák. „Druhá půlka mě hrubě zklamala. S výsledkem jsem ale spokojen, jen škoda nevyužitých šancí. Jinak mě těší spolupráce s dorostem. Každý zápas využíváme jeho služeb,“ dodal ještě trenér.

Branky: 38. Kubiš, 42. Hajník, 45. Buček, 90. Horák - 50. Heger. Sestava Kopřivnice: Polomský - Petráš, Maslák, Ferst, Nenutil (84. Bezděk) - Feilhauer, Hala (82. Horák), Buček, Kubiš - Hajník, Jaroš (65. Mikolanda)


    [Top]    


Irenu Šádkovou čeká ME v italském Monte Bondone

R o ž n o v   p .  R . (jf) - Zcela suverénní vítězkou Běhu na Radhošť, který byl odstartován 18. května v Rožnově, se stala kopřivnická vytrvalkyně Irena Šádková. Do cíle 6,5 km dlouhého závodu s převýšením 734 m dorazila v čase 38:13 minut. Druhou Barboru Kuncovou za sebou subtilní závodnice AC Pardubice nechala o téměř dvě minuty. O další půlminutu zpět zůstala Pavla Matyášová z Maratonstavu Úpice.

Kategorii mužů s přehledem vyhrál Jan Havlíček ze Slavie Praha před Vítkem a Krupičkou. Všichni medailisté si vybojovali účast na ME v běhu do vrchu, které se koná 6. července v italském Monte Bondone. Trojice v obou kategoriích doplní Pavel Fashingbauer a Anna Pichrtová, kteří dostali divokou kartu.

Šádková byla s vítězstvím spokojená. „Ukázalo se, že mám docela dobrou formu, zaběhnutým časem jsem překvapená,“ konstatovala. Úroveň závodu považuje za solidní. „Konkurence se celkem zvyšuje. Mladé se mě držely hodně dlouho, začala jsem jim utíkat až na čtvrtém kilometru,“ přiznala. V Itálii, kde bude podobný profil trati, by ráda doběhla do desátého místa.


    [Top]    


Pavla Janošová třikrát zlatá

D o b r u š k a (jf) - Pro tři tituly si do Dobrušky, kde se 17. - 18. května konalo badmintonové mistrovství ČR do 17 let, dojela kopřivnická hráčka Pavla Janošová. Ve dvouhře porazila 2:0 Miroslavu Vaškovou z BSK Praha, svou partnerku ze čtyřhry. První set vyhrála jen těsně 13:11, druhý však Vašková vůbec nezvládla a opustila hřiště s kanárem. Ve čtyřhře už obě stály na jedné straně kurtu a dařilo se jim náramně. Prošly až do finále, kde porazily dvojici Kristýna Milá - Barbora Hakalová. Medailovou sbírku rožnovská gymnazistka zkompletovala ve smíšené dvouhře, kde spolu s Tomášem Kopřivou (Dobruška) porazili ve finále pár Pavel Florián - Lenka Suchánková (Český Krumlov).

„Jsem moc šťastná. Zatím jsem nezískala žádný titul v singlu, takže ten mě těší nejvíc,“ podělila se o radost z úspěchu Janošová. Trenéra Luďka Židka trojnásobné vítězství příliš nepřekvapilo. „Pavla hraje v této kategorii posledním rokem. Myslím, že to byla její povinnost, tedy pokud chce pomýšlet výše,“ komentoval úspěch. „Samozřejmě mě to ale těší,“ dodal. Janošová si zas až tak nevěřila. „Myslím, že byla povinnost dostat se do finále, ale vyhrát ne, i když jsem v to ve skrytu duše doufala,“ dodala badmintonistka.


    [Top]    


Volejbalistky jsou třetí

K o p ř i v n i c e (jf) - Třetí místo v krajském přeboru uhájily i letos starší žákyně ŠSK při kopřivnické ZŠ 17. listopadu. V posledním osmém turnaji soutěže tým vybojoval třetí příčku, a ta mu bohatě stačila na celkový bronz. Přeborníkem Moravskoslezského kraje, v němž o co nejlepší umístění bojovalo celkem 30 týmů, se stalo družstvo TJ NH Ostrava A a postoupilo do kvalifikace o ligu žákyň. Kopřivnice má tu výhodu, že ve stejném složení bude hrát i za rok, kdy by, jak doufá učitelka Vlasta Havlová, mohla poskočit ještě výše.

Celkové pořadí: 1. TJ NH Ostrava A 337,5 b., 2. TJ Sokol F-M B 297,5 b., 3. ŠSK ZŠ Kopřivnice 273,5 b., 4. TJ Odry A 260,5 b., 5. VK Danzas Ostrava 240,5 b., 6. TJ Sokol Frýdlant n. O. 214,5 b., …14. TJ Kotouč Štramberk DDM 162,5 b.


    [Top]    


Judisté skvělí v Michalovcích

M i c h a l o v c e (jf) - Tři medaile a pozvánka na Evropský pohár žáků do Miskolce. To je parádní výsledek vystoupení štramberských judistů na mezinárodní Velké ceně v Michalovcích. Prestižní závod mladších a starších žáků se na východním Slovensku konal 17. května. Konkurence čítala kromě českých a slovenských závodníků i borce z Maďarska, Polska, Ukrajiny a Rumunska.

Nejlépe si vedl a výbornou formu v kategorii starších žáků do 50 kg potvrdil Radek Bár. Prošel vítězně svou skupinou a rovněž ve finále si hladce poradil s frýdeckým Liškou. Velmi silně obsazenou skupinu v kategorii do 66 kg starších žáků vyhrál i Miroslav Ondrejka, na finálového soupeře, Budciho z Maďarska ale nestačil. Stejně blízko byla zlatu i Adéla Kelnarová mezi staršími žačkami do 63 kg. Po vítězném tažení skupinou ji porazila ve finále Polka Pasterbianská. Další dva štramberští závodníci skončili v úvodních kolech.

Úspěch jedné z nejmenších výprav, kterou Štramberk v Michalovcích byl, upoutal pozornost špičkového maďarského klubu a následovala již zmíněná pozvánka na Evropský pohár.


    [Top]    


Mládež

FOTBAL: starší dorost (divize): Břidličná - Kopřivnice 1:1 (0:0). V první polovině zápasu byl k vidění průměrný fotbal. Snad k tomu přispěl i nevalný terén. Domácí si vypracovali více příležitostí, Drahoše, který výborně nahradil zraněného Plachkého, však nepřekonali. Po změně stran Kopřivnice přece jen zvedla hlavu. V 67. minutě šla po průniku Fojtíka do vedení, soupeř však v 81. krásnou střelou z dvaceti metrů kontroval a remíza zůstala konečným výsledkem. „Byl to jeden ze slabších výkonů. Přizpůsobili jsme se hře ne příliš dobrého soupeře. Chybělo více herní kvality i bojovnosti,“ zhodnotil utkání trenér Kopřivnice Pavel Weber. Branka Kopřivnice: 67. Fojtík. Sestava Kopřivnice: Drahoš - Kalich, Horák, Pařenica, Peroutka - Zapletal, Hanus, Černoch, Navrátil - Fojtík, Janiak; stř.: Skřivánek, Hanzelka. Mladší dorost (divize): Břidličná - Kopřivnice 1:0 (1:0). Mladší dorost Kopřivnice se v Břidličné po celou první půli trápil. „Nedokázali jsme proměnit šance. Potýkáme se s tím už delší dobu,“ povzdechl si trenér Otakar Marák. Zato domácí už v 15. minutě skórovali. „Bylo to z ofsajdu,“ postěžoval si Marák. Rozhodčí podle něj úřadovali i ve druhé půli. „To už jsme hráli mnohem líp. Ale sudí nás k ničemu nepustili. Kluci z toho byli pěkně otrávení,“ dodal kouč, který si na muže v černém prakticky nestěžuje. Sestava Kopřivnice: Drahoš - Kurečka, Kocián, Knedlík, Witke - Martinák, Filip, Jiříček, Mihalík - Marák, Šíma; stř.: Slezák, Schybol. Starší žáci (župní soutěž): Kopřivnice - VP Frýdek-Místek 1:0 (0:0). Potom, co Kopřivnice své šance v úvodu promarnila, se hra vyrovnala a na hřišti se odehrával tvrdý boj. Cenné tři body Kopřivnici v 50. minutě zajistil částečně Martinovský, který byl po průniku do šestnáctky faulován, a částečně Solanský, který proměnil nařízenou penaltu. Vítězství znamená udržení vedoucí příčky v soutěži. Branka: 50. Solanský. Sestava Kopřivnice: Toman - Peroutka, Klozík, Spurný, Prchal - Solanský, Rečka, Eliáš, Burýšek - Perez, Tran; stř.: Martinovský. Ml. žáci (župní soutěž): Kopřivnice - VP Frýdek-Místek 0:1 (0:0). Frýdek byl po celé utkání lepší a zaslouženě brankou v 56. minutě zvítězil. Kopřivnice jej ale přece jen málem zaskočila. Kdyby ve 40. minutě skórovala z ojedinělé šance, mohlo být vše jinak. Sestava Kopřivnice: Tandler - Kalinec, Havran, Vjaclovský, Břicháček - Opatřil, Štěpán, Vrtělka, Hrstka - Okřesík, Fajárek; stř.: Krakovský, Bartoň, Horváth.

HÁZENÁ: Starší žáci B (oblastní přebor): KH Kopřivnice - TJ Loko Suchdol n. O. 25:16 (11:6), branky: Šustala 11, Urban 8, Střelec a Palán po 2, Mayer a Chytil po 1. V jednoznačném zápase podal dobrý výkon brankář Krhovják. Střelecky se blýskli Šustala a Urban. Ml. žáci B (obl. přebor): KH Kopřivnice - Cement Hranice 28:8 (14:1), branky: Hodslavský 11, Ulrych 6, Purdek 3, Hykel 2, Valentín, Koudelka, Petr, Kubját, Zálešák a Holuša po 1. Kopřivnice Hranice jasně přehrála a připsala si další dva body, které znamenají v B skupině oblastního přeboru mladšího žactva konečné první místo. Příležitost dostali všichni hráči a všichni se také zapsali do střelecké listiny, včetně brankáře. Mladší žáci C (obl. přebor): KH Kopřivnice - SKP F-M 8:9 (6:6), branky: Martinásek 3, Paseka a Bohumínský po 2, Šmída 1. I přes velmi bojovný výkon kopřivnický tým podlehl o jediný gól. Pochvalu ale trenér Paseka vyslovil všem, kteří se na utkání podíleli. MT minižáků A (Poruba): KH Kopř. - Sokol Poruba 5:9 (1:5), - KH „Z“ Vsetín 10:3 (6:1), - Sokol Paskov 8:11 (2:4), - TJ Rožnov p. R. 6:13 (3:7), branky: Křižan 11, Pavlík 7, Macke 5, Mikula 3, Kováč a Šlosar po 1. MT minižáků B (F-M): KH Kopř. - SKP F-M 3:11 (2:5), - SKH Ostrava 5:4 (2:2), - C. Hranice 6:9 (5:4), branky: Gřes 6, Volný, Wieczek a Kroča po 2, Špaček a Reček po 1


    [Top]    


Megas odletěl na mezinárodní turnaj do Moskvy

F r e n š t á t p . R . (luk) - Poražený finalista 1. futsalové ligy Megas Frenštát pod Radhoštěm zakončí svou letošní sezonu účastí na mezinárodním turnaji v Rusku. Megas bude na dálné Sibiři v Novém Urengoji reprezentovat celý český futsal. Komise futsalu ČMFS musela o obsazení turnaje rozhodnout ještě v dubnu, a oslovila proto vítěze základní části 1. ligy. Frenštát nabídku přijal a ve velice kvalitním turnaji se utká s ruským Spartakem Moskva, španělskou Kartagenou a italskou Brescií. Účastníci se utkají systémem každý s každým a rozděleno mezi ně bude dle konečného umístění, kromě věcných cen, i 50 000 USD. Megas odletěl do Moskvy včera, tedy ve středu 28. května. Po dni stráveném v ruské metropoli jej čeká pětihodinový let do Nové Urengoje. Samotný turnaj se uskuteční ve dnech 30. května - 1. června, návrat do Prahy je o den později. Frenštát se zúčastní turnaje v téměř kompletním složení, pouze Romana Musiala, jehož neuvolnil jeho novojičínský fotbalový klub, nahradí jistebnický Tomáš Sluka.


    [Top]    


Čtyři tenisové týmy vítězně

K o p ř i v n i c e (jf) - Kopřivnickému tenisovému klubu se uplynulý víkend opravdu vyvedl. Z pěti družstev si v mistrovských utkáních čtyři připsala vítězství. Porážku 4:5 od Šumperku ‘A’ utrpěli jen starší žáci A (oblastní přebor).

Mladší žáci (obl. přebor) a starší žáci B (okr. přebor) zaznamenali už třetí vítězství. Mladší žáci porazili 6:3 Vsetín, starší žáci B převálcovali 7:2 Bílovec. Po dvou výhrách mají dospělí, kteří vyhráli 5:4 nad Bohumínem B a dorost (oba obl. přebor), jenž zdolal 6:3 VŠB Ostrava ‘A’.


    [Top]    


Vlčovice podlehly i Janovicím

FC Vlčovice-Mniší - TJ Janovice 0:2 (0:1)

V l č o v i c e (jf) - Vlčovické fotbalové trápení v I. B třídě pokračuje. Svěřenci Radomíra Kalicha nedokázali v neděli porazit ani dvanácté Janovice. Ve 20. minutě mohli jít domácí do vedení, Juřena však orazítkoval jen břevno a vzápětí to byli hosté, kdo se ujal vedení. Vlčovice se snažily o zvrat, ale hrály jen po šestnáctku, a tak si o něm mohly nechat zdát, zvlášt když v 68. minutě inkasovaly podruhé. Vlčovice jsou sice stále osmé (29 b.), rozdíl mezi nimi a třináctou Čeladnou je však jen pětibodový. Branky: 22. Petřík, 68. Petrželka.

TJ Starý Jičín - TJ Kotouč Štramberk 2:2 (0:1)

S t a r ý   J i č í n (jf) - Štramberk ve 22. kole okresního přeboru vyválčil cennou remízu s druhým Starým Jičínem. V první půli pohledného utkání byl lepší a do kabin odcházel zaslouženě s vedením 1:0. Ve druhé půli už se jeho tým nechal více zatlačit a výsledkem byl rychlý zvrat. V 56. minutě Jičín vyrovnal a hned o čtyři minuty později šel do vedení. Štramberk vzpružilo až střídání. Macháček v 72. minutě vyrovnal na 2:2, rozhodující branku pět minut před koncem už ale nedal. Branky Štr.: 13. Balhárek, 72. Macháček


    [Top]    


Matuš výborný ve Wroclawi

W r o c l a w (jf) - Kopřivnický plavec Jan Matuš se vytáhl na mezinárodním trojutkání, které se uskutečnilo ve Wroclawi. V krátkém bazénu se mu podařilo zaplavat absolutní klubové rekordy na stovku a dvoustovku prsa (1:07,69 a 2:25,77). K nim přidal osobní rekord na 50 m volný způsob (25,09). Nejkvalitnější je podle osobního trenéra René Lakomého čas na 200 m prsa. Reprezentační trenér Boris Neuwirt zařadil jeho výkony mezi vynikající. Mimo jiné jimi Česku pomohl k celkovému druhému místu za Polskem.


    [Top]    


Kam za sportem

Bazén: čt 29. 5. 18 - 21, pá 30. 5. 6 - 8, 17 - 20, so 31. 5. 12 - 21, ne 1. 6. 10 - 19 hod., po 2. 6. zavřeno, út 3. 6. 6 - 11 (1/2 plav. bazénu), 18 - 21, st 4. 6. 13 - 16, 18 - 21, čt 5. 6. 18 - 21, pá 6. 6. 6 - 8, 17 - 21, so 7. 6. 12 - 21, ne 8. 6. 10 - 19 hodin. V případě příznivého počasí v sobotu a neděli krytý bazén uzavřen a otevřeno koupaliště (9 - 20 hodin)

Sauna: čt (ženy) 17 - 21, pá (muži) 17 - 21 hodin

Atletika: so 7. 6. v 17 hod. Běh Velkými Albrechticemi, kat. M, Ž, V, ž (start na fotbalovém hřišti)

Házená: so 31. 5. v 8 hod. KH Kopřivnice - Val. Meziříčí (st. žáci B), v 9.15 hod. KH Kopřivnice - Hranice (ml. žáci A), v 10.30 hod. KH Kopřivnice - Hranice (st. žáci A), so 7. 6. v 8 hod. KH Kopřivnice - Zubří (ml žáci A), v 9.15 hod. KH Kopřivnice - Zubří (st. žáci A)

Fotbal: Kopřivnice: pá 30. 5. v 16.30 hod. FC Kopřivnice - Mořkov (benjamínci), so 31. 5. v 10.15 hod. FC Kopřivnice - 1. HFK Olomouc (st. dorost), ve 12.30 hod. FC Kopřivnice - 1. HFK Olomouc (ml. dorost), ne 1. 6. v 9 hod. FC Kopřivnice - Nýdek (st. žáci), v 10.45 hod. FC Kopřivnice - Nýdek (st. dorost), so 7. 6. v 16.30 hod. FC Kopřivnice - Bernartice (muži), Vlčovice: so 31. 5. Vlčovice - Český Těšín (v 9 hod. ml. žáci, v 10.45 hod. st. žáci), ne 1. 6. v 10 hod. Vlčovice B (TJ Sokol Tichá) - Straník (žáci), ve 12 hod. Vlčovice - Heřmanice (ml. dorost), ne 8. 6. v 15 hod. Vlčovice - Brušperk (muži), Štramberk: so 31. 5. Štramberk - Libhošť

Malá kopaná: so 7. 6. 4. kolo - 2. liga, ne 8. 6. 4. kolo - 1. liga (začátky vždy v 8 hod.)

Minigolf: (u letního koupaliště): provozní doba (dle počasí) duben - červen, září, říjen po - pá 14 - 18, so - ne 13 -18, červenec, srpen po - ne 10 - 19 hodin, 1. 6. od 14 hod. (do 13.50 hod. prezentace) Turnaj pro veřejnost

Turistika: so 7. 6. od 7 do 9 hod. od Katolického domu v Kopřivnici 2. ročník turistického pochodu Naučnou stezkou okolo Kopřivnice (trasy 12 a 16 km)


    [Top]    


Výsledky

Fotbal: ženy: TJ Kotouč Štramberk - DFC Hlučín 0:7 (0:2)

Celostátní hry zdravotně postižených: výsledky místních soutěžících: R. Svoboda: 1. oštěp, granát, střelba se vzduchovky, jízda, 2. slalom; D.Byrtus: 1. slalom, plavání, šipky, 2. koule, granát, jízda, 3. střelba, oštěp; M. Jelenová: 1. jízda, 2. oštěp, koule, granát, šipky, slalom; M. Polášková: 1. šipky, 3. plavání; V. Pečínková: 2. plavání, 3. oštěp; J. Rydl: 1. šipky; L. Křístková: 2. šipky; E. Hanzelková: 2. běh; A. Zrunková: 2. šipky; I. Mičkal: 2. střelba; B. Číp: 3. šipky; M. Tomkoová a P. Veřmiřovský: 3. petang

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.