Formát pro tisk

 

Obsah Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura Čtenářský servis Sport

    [Top]    


František Nedvěd představí své nové CD

K o p ř i v n i c e (dam) - První červnovou středu si pořadatelé z kulturního domu vybrali k uspořádání koncertu Františka Nedvěda. Mladší z legendárního bratrského dua Nedvědů přijede do Kopřivnice společně s doprovodnou kapelou Druhé podání a publiku předvede svou novou sólovou desku Čtvrtá sada. Nové album vyšlo u společnosti Universal music na začátku března a první tři týdny se drželo mezi deseti nejprodávanějšími deskami. Slavnostní křest cédéčka proběhl v polovině května na pražském koncertě. Hudba na desce se podobně jako u předchozích titulů Františka Nedvěda nese v duchu moderní country s náznaky trampské minulosti interpreta. Jak napovídá samotný název alba, jde již o čtvrtou sólovou desku Františka Nedvěda. Muzikant, který léta působil ve Spiritual kvintetu, Brontosaurech či Příbuzných svou první vlastní věc vydal v roce 1998 pod názvem Neváhej a vejdi. Přesně rok nato přišlo Druhé podání a na přelomu roku 2000 a 2001 deska nazvaná Třetí pokus.

Muzikantská minulost Františka Nedvěda je pestrá, prošel si mimo jiné také bigbeatovými formacemi Five Dogs, Preachers I Three Long Fingers a hrál také jen ve dvojici s bratrem Janem. V současnosti je mu, zdá se, nejbližší country muzika. Na kopřivnickém koncertě, jehož začátek je plánován na půl osmou do velkého sálu kulturního domu, zazní nejen novinky z poslední desky, ale také písničky z předcházejících sólových projektů stejně jako skladby, které hrával s bratrem.


    [Top]    


Kopřivnická Želva oslaví desáté narozeniny

K o p ř i v n i c e (dam) - Ve větším lesku se bude odehrávat letošní ročník festivalu Kopřivnická Želva. Místní folková událost tuto sobotu slaví první kulatiny. Přestože festival vznikl pod jiným jménem a jeho dějištěm nebyla od začátku louka u lyžařské chaty, důvod k oslavě to jistě je.

Vše vypukne na tradičním místě už v poledne, kdy přijdou na řadu dětští interpreti. Zhruba desítka místních školáků bude soupeřit o Želvičku již potřetí. Kolem jedné by se už na jevišti měl objevit první soutěžící. Jejich pořadí sice pořadatelé dopředu neznají, slibují však vystoupení devíti amatérských kapel. Hrát bude frýdecko-místecký F-M Band, bruntálský Arrest či Jameki z Poličky. O diváckou Želvu stejně jako sošku udělovanou pořadateli mají zájem také kapely Easy z Ostravy, Pedro z Pardubic či Mujgrass z Bruntálu. V soutěžní části Želvy se najde místo také pro Zelenou trávu z Kroměříže a sólového interpereta Davida Dave Vysloužila z nedalekého Frýdku. Své loňské účinkování na festivalu si zopakuje i místní trio Šaman. Oni stejně jako ostatní jmenovaní budou před publikem hrát svou vlastní hudbu, právě její interpretace je totiž podmínkou účasti v soutěži. Onen na počátku zmíněný lesk by letošní Želvě měli dodat především její hosté. Už na 16 hodin je plánován koncert Veselé bídy ze Vsetína originální formace v čele s originálním zpěvákem Františkem Segradem. Zhruba v šest večer bude hrát Slávek Janoušek, v osm ho vystřídá Tomáš Kočko a Orchestr a závěrečná show kolem 22. hodiny bude patřit Fleretu.


    [Top]    


Další Found Sound prý bude asi už na podzim

Vizovický Fleret patří mezi tradiční
účastníky Kopřivnické Želvy,
chybět nebude ani v sobotu
na desátém ročníku folkového festivalu.
Foto: David Macháček

K o p ř i v n i c e (dam) - Minulý pátek se už potřetí tančilo v CO krytu Nory pod hlavičkou Found Soundu. Přestože návštěvnost akce má rok od roku klesající tendenci, její organizáoři si ji přesto pochvalují. „Stejně jako obě předešlé párty i tato určitě stála za to. Počet platících návštěvníků sice nebyl takový, aby se podařilo pokrýt náklady na pořádání, ale zato atmosféra byla vynikající,“ pochvaloval si DJ Tall, bývalý svěřenec Nory a člověk, který je autorem podoby všech tří dosud proběhlých Found Soundů.

Hvězdou pátečního večera v Noře byl James Baseley DJ žijící jednou nohou v Londýně a druhou v Praze, na rozdíl od obou předchozích akcí však třetí večer postrádal v programu vystoupení živé kapely. „Tentokrát to prostě bylo takhle, ale už nyní uvažujeme o dalším pokračování Found Sound na podzim, kde by měl být i live act,“ prozradil DJ Tall. Ten, jak tvrdí, má už i vytipovanou zajímavou kapelu, jejíž jméno však prozradit nechtěl. „Do podzimu je ještě daleko a je možné, že do té doby uslyším něco jiného, co mě zaujme a co budu chtít lidem představit,“ zdůvodnil své mlčení.

 


Poslední aktualizace: 21.02.2005 08:24
 

 

[Top] [Home] [Občan] [Turista] [Podnikatel] [Zpět]

 
Město Kopřivnice, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice
tel: 556 879 411, fax: 556 812 758
posta@koprivnice.cz
 

 

 
  
  
Obsah
Titulní strana

Zprávy z města a okolí

Kultura

Čtenářský servis
Sport
 
Archiv KN
 
kopr.noviny@koprivnice.cz
 
 
 

KOPŘIVNICKÉ NOVINY - Vydává týdně město Kopřivnice, Městský úřad v Kopřivnici - Adresa redakce: Kopřivnické noviny, Záhumenní 1152, 742 21 Kopřivnice, fax: 556 81 27 58, schránka elektronické pošty (E-mail) kopr.noviny@koprivnice.cz. Šéfredaktor: Dana Hoďáková (tel. 556 879 434), redaktoři: David Macháček (tel. 556 879 435), Jana Kapounová (tel. 556 879 435 + záznamník), Ilona Hoffmannová (tel. 556 879 436), inzerce: Iveta Bílková  (tel. 556 879 434). Redakční uzávěrka v pátek do 12 hodin, sport v pondělí. - Nevyžádané rukopisy a fotografie se nevracejí, za názory příspěvků externích autorů redakce neodpovídá. - Vychází ve čtvrtek. - Registrace ve smyslu zákona č. 46/2000 Sb., o právech a povinnostech při vydávání periodického tisku a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 302/2000 Sb., MK ČR E 11945. - Tiskne MORAVIAPRESS-REPRO, s. r. o. - cena 5 Kč.